Πώς να εγκαταστήσετε θέματα WordPress και πρόσθετα από το GitHub

Πώς να εγκαταστήσετε θέματα WordPress και πρόσθετα από το GitHub

Πώς να εγκαταστήσετε θέματα WordPress και πρόσθετα από το GitHub
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Πολλοί προγραμματιστές θέματος και προσθηκών WordPress χρησιμοποιούν το GitHub για να εφαρμόσουν τον έλεγχο έκδοσης για τα έργα τους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κωδικοί και τα αρχεία τους είναι διαθέσιμα για οποιονδήποτε μπορεί να δει και να κατεβάσει. Ωστόσο, η μη αυτόματη εγκατάσταση προσθηκών WordPress από το GitHub μπορεί να είναι απογοητευτική.


Όπως μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε, υπάρχουν εργαλεία που σας βοηθούν να απλοποιήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης προσθηκών και θεμάτων από το GitHub. Ανάλογα με τη μέθοδο που επιλέγετε, μπορείτε ακόμη και να διασφαλίσετε ότι κάθε λογισμικό που εγκαθιστάτε θα ενημερώνεται αυτόματα, κάθε φορά που οι προγραμματιστές κάνουν αλλαγές στο αποθετήριο του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παίζετε με κάθε έργο στο περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το GitHub για τα έργα ανάπτυξης του WordPress.

Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα WordPress από το GitHub (και τα θέματα!) Χρησιμοποιώντας το WP Pusher, ένα ειδικό εργαλείο. Ας πιασουμε δουλεια!

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το GitHub

Για τους άγνωστους, GitHub είναι μια πλατφόρμα χτισμένη στην κορυφή του Σύστημα ελέγχου έκδοσης Git. Αυτός ο τύπος λογισμικού επιτρέπει σε πολλούς προγραμματιστές να εργάζονται ταυτόχρονα στα ίδια αρχεία. Χρησιμοποιώντας το, οι προγραμματιστές μπορούν να ανεβάσουν τον κώδικα και τα αρχεία τους σε ένα αποθετήριο που μπορούν να μοιραστούν με οποιονδήποτε. Παίρνουν τον έλεγχο για το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό, αλλά και άλλα άτομα μπορούν επίσης να «πιρούν» αυτά τα αποθετήρια και να κάνουν τις δικές τους αλλαγές στον κώδικα.

Εν ολίγοις, το GitHub είναι το τέλειο όχημα για συνεργασία ανοιχτού κώδικα. Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του GitHub για τα έργα τους στο WordPress:

  • Παρακολουθεί τις αλλαγές σε κάθε έργο. Με το GitHub, οι προγραμματιστές μπορούν να δουν πότε έχει τροποποιηθεί κάθε αρχείο στο αποθετήριο τους και πότε ενημερώθηκε τελευταία.
  • Απλοποιεί τη συνεργασία. Η εργασία σε ένα συνεργατικό έργο WordPress μπορεί να είναι πονοκέφαλος. Οι προγραμματιστές που κωδικοποιούν μαζί με άλλα άτομα μπορεί να χρειαστεί να μοιράζονται αρχεία μπρος-πίσω, αλλά να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν εργάζεται τα ίδια ταυτόχρονα. Με το GitHub, αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα
  • Είναι μια τέλεια πλατφόρμα για έργα ανοιχτού κώδικα. Η δυνατότητα φόρτωσης του GitHub και τα προσβάσιμα αποθετήρια το καθιστούν ιδανικό για πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, όπως το WordPress. Αυτό το καθιστά ιδανικό πόρο όταν εργάζεστε σε δωρεάν πρόσθετα και θέματα.

Μιλήσαμε με Μπεν Πινς από την Elementor σχετικά με τη χρήση του GitHub. Το δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας σελίδων ανοιχτού κώδικα έχει χιλιάδες δεσμεύσεις στην πλατφόρμα, οπότε είναι σαφές ότι ο προγραμματιστής είναι αφιερωμένος στη ροή εργασίας:

Μπεν Πινς
[…] Εάν είστε προγραμματιστής, οι επισκέπτες σας να κάνουν λήψη της προσθήκης από το GitHub είναι βολικό.

Μπορείτε να λάβετε ζητήματα, αστέρια, πιρούνια και συνεισφορές. Στο WordPress Repo βασίζεται σε SVN, και υπάρχουν λιγότερο ενεργοί προγραμματιστές που το χρησιμοποιούν. Το GitHub είναι εξαιρετικό τόσο για τη λήψη σχολίων όσο και για συνεισφορές από άλλους προγραμματιστές. Ben Pines

Εάν είστε νέοι στην ανάπτυξη WordPress, το GitHub είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να συμβαδίσετε με την ανάπτυξη των αγαπημένων σας θεμάτων και προσθηκών για να δείτε πώς λειτουργεί η διαδικασία και να τα κατεβάσετε μόνοι σας για να στριφογυρίσετε. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας πιρούνια για συγκεκριμένες εφαρμογές. Όταν είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τα δικά σας θέματα και προσθήκες, μπορείτε να τα ανεβάσετε στο GitHub και να επωφεληθείτε από τη βοήθεια και την υποστήριξη της ευρύτερης κοινότητας WordPress.

Για αυτούς τους λόγους και πολλά άλλα, το GitHub αξίζει τον κόπο και είναι το τέλειο αρχικό βήμα για να γίνετε προγραμματιστής WordPress. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε πώς να εγκαθιστάτε πρόσθετα WordPress από το GitHub!

Τρόπος λήψης πρόσθετων και θεμάτων WordPress από το GitHub με μη αυτόματο τρόπο

Η λήψη μιας προσθήκης ή θέματος από το GitHub δεν είναι πιο περίπλοκη από τη χρήση του WordPress.org. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να ελέγξετε αν η προσθήκη ή το θέμα που θέλετε να κατεβάσετε διαθέτει δημόσιο αποθετήριο. Αυτό συμβαίνει συχνά για δωρεάν προσθήκες και θέματα, αλλά όχι για premium, όπως θα περίμενε κανείς. Πολλοί προγραμματιστές θα συνδέονται ακόμη και με τα αποθετήρια τους από τις αντίστοιχες σελίδες τους στο WordPress.org.

Μόλις βρείτε την προσθήκη ή το θέμα που αναζητάτε στο GitHub, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Clone ή Λήψη πάνω από τη λίστα αρχείων του. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα ανοίξετε αυτό το αποθετήριο χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη του GitHub ή θα το κατεβάσετε ως αρχείο με συμπιεσμένο αρχείο:

Εγκαταστήστε τις προσθήκες WordPress από το GitHub - κατεβάστε τις πρώτα.

Μόλις αποθηκεύσετε το αρχείο zip, απλώς ανεβάστε, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη προσθήκη. Με αυτό, είστε στην επιχείρηση!

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η προσέγγιση είναι εξαιρετικά απλή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το βελτιώσουμε. Σε τελική ανάλυση, ίσως χρειαστεί να κάνετε λήψη θεμάτων και προσθηκών από το GitHub αρκετά συχνά. Γι ‘αυτό στην επόμενη μέθοδο, θα πραγματοποιήσουμε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που βοηθά στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας.

Πώς να εγκαταστήσετε plugins WordPress από το GitHub χρησιμοποιώντας το WP Pusher… και επίσης θέματα

Στον πυρήνα του, το WP Pusher Το plugin ακολουθεί τα βήματα που σκιαγραφήσαμε στην τελευταία ενότητα και κάνει τη δουλειά για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι η πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο GitHub και ένας σύνδεσμος προς το αποθετήριο που περιέχει το θέμα ή την προσθήκη που θέλετε. Στη συνέχεια, το WP Pusher παίρνει αυτά τα αρχεία και σας βοηθά να εγκαταστήσετε τις προσθήκες WordPress από το GitHub.
wppusher

Ωστόσο, αυτό το εργαλείο κάνει περισσότερα από την απλή εγκατάσταση αρχείων. Μπορεί επίσης να ενημερώσει αυτόματα κάθε προσθήκη ή θέμα που έχετε ρυθμίσει, χρησιμοποιώντας αυτό και αυτό θα συμβεί κάθε φορά που κάποιος προωθεί μια νέα έκδοση. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να «αναλάβει» και να διαχειριστεί τις προσθήκες που έχετε ήδη εγκαταστήσει από άλλες πηγές, εάν μπορείτε να βρείτε τα αντίστοιχα αποθετήρια τους. Συνολικά, το WP Pusher είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα που βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη ή εάν θέλετε να δοκιμάσετε τα δικά σας έργα.

Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε πρώτα το WP Pusher από την αρχική του σελίδα και μετά εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το. Μετά από αυτό, μεταβείτε στη νέα καρτέλα WP Pusher στον πίνακα ελέγχου και αναζητήστε την επιλογή GitHub. Στο εσωτερικό, θα βρείτε ένα πεδίο στο οποίο πρέπει να πληκτρολογήσετε ένα διακριτικό GitHub για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο Κουμπί απόκτησης GitHub και θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο ζητώντας τα διαπιστευτήριά σας:

Σύνδεση του λογαριασμού σας στο GitHub.

Αφού συνδεθείτε, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή WP Pusher κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί:

Εξουσιοδότηση της προσθήκης WP Pusher.

Τέλος, θα λάβετε το διακριτικό σας GitHub. Απλώς αντιγράψτε το, επικολλήστε το στο πεδίο που αναφέραμε προηγουμένως και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση διακριτικού GitHub κάτω από αυτό:

Πληκτρολογώντας το διακριτικό σας GitHub.

Τώρα η προσθήκη είναι έτοιμη για κυκλοφορία. Για να εγκαταστήσετε ένα θέμα, για παράδειγμα, μεταβείτε στην καρτέλα WP Pusher → Install Theme στον πίνακα ελέγχου σας. Στο εσωτερικό, θα πρέπει να υποδείξετε ποιο αποθετήριο θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

Εγκατάσταση ενός θέματος από το GitHub.

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να επικολλήσετε το πλήρες URL για οποιοδήποτε αποθετήριο. Μόνο το όνομα του λογαριασμού και το όνομα του αποθετηρίου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το θέμα Twenty Seventeen, θα πληκτρολογήσετε το WordPress / είκοσι δεκαεπτά στο σχετικό πεδίο, όπως αυτό:

Εγκατάσταση του είκοσι δεκαέξι θέματος από το GitHub.

Το ακριβές όνομα για κάθε αποθετήριο εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας του GitHub, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αντιγράψετε. Μπορείτε επίσης να υποδείξετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν συγκεκριμένο “κλάδο” αυτού του αποθετηρίου. Ωστόσο, συνιστούμε να αφήσετε αυτήν την επιλογή στην προεπιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε τελική ανάλυση, η προεπιλογή θα είναι συνήθως η έκδοση που είναι έτοιμη για το κοινό:

Υποδεικνύοντας τον κλάδο που θέλετε να εγκαταστήσετε.

Τέλος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις για αυτόματη ενημέρωση της προσθήκης ή του θέματος σας κάθε φορά που υπάρχει νέα ώθηση στο αποθετήριο της. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε να αναλαμβάνει τα υπάρχοντα πρόσθετα ή θέματα που έχετε ήδη εγκαταστήσει από διαφορετική πηγή, όπως αναφέραμε νωρίτερα:

Διαμόρφωση του θέματος για αυτόματη ενημέρωση.

Σε αυτό το σημείο, απλώς κάντε κλικ στο Εγκατάσταση θέματος και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποίηση. Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί τόσο στις καρτέλες σας Εμφάνιση → Θέματα όσο και WP Pusher → Θέματα:

Καρτέλα Θέμα WP Pusher.

Αυτή η διαδικασία λειτουργεί ακριβώς το ίδιο εάν θέλετε να εγκαταστήσετε πρόσθετα WordPress από το GitHub. Η μόνη διαφορά είναι ότι για να εγκαταστήσετε ένα από αυτά, θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα WP Pusher → Install Plugin. Στη συνέχεια, απλώς ξεπλύνετε και επαναλάβετε για τυχόν άλλα θέματα και προσθήκες που θέλετε να κατεβάσετε!

συμπέρασμα

GitHub είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να μάθετε τα πλεονεκτήματα των αγαπημένων σας plugins και θεμάτων WordPress. Είναι ένας ανεκτίμητος πόρος για προγραμματιστές για πρώτη φορά, καθώς μπορείτε εύκολα να στρίψετε «κάτω από την κουκούλα» κάθε έργου, να κάνετε τροποποιήσεις εάν θέλετε και ακόμη και να εμπλακείτε σε συνεργασίες. Αργότερα, θα μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας θέματα και προσθήκες στον ιστότοπο και να λάβετε σχόλια από άλλους προγραμματιστές.

Συνοπτικά, υπάρχουν δύο τρόποι για την εγκατάσταση προσθηκών WordPress από το GitHub (και τα θέματα λειτουργούν επίσης με τον ίδιο τρόπο). Μπορείτε είτε να κάνετε λήψη των αποθετηρίων τους ως συμπιεσμένα αρχεία και να τα ανεβάσετε στον ιστότοπό σας, είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WP Pusher για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία. Η προηγούμενη μέθοδος είναι απλούστερη, αλλά το πλεονέκτημα της τελευταίας είναι ότι μόλις εγκαταστήσετε μια προσθήκη ή ένα θέμα, το εργαλείο θα φροντίζει αυτόματα για ενημερώσεις για εσάς.

Έχετε απορίες σχετικά με το GitHub; Ας μιλήσουμε για αυτά στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε προμήθεια. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector