Βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου: Πώς να το κάνετε το 2020 # Βήμα προς βήμα

Περίπου μια δεκαετία πίσω, η Google ανακοίνωσε ότι αυτή η ταχύτητα του ιστότοπου θα επηρέαζε την κατάταξη αναζήτησης στον ιστό. Παρόλο που η ανάρτηση δεν διευκρίνισε τον αντίκτυπο της ταχύτητας στην κατάταξη, οι webmaster που διαβάζουν την ανακοίνωση κατάλαβαν ότι η βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των σχεδίων ανάπτυξης.


Επιπρόσθετα SEO οφέλη της βελτιστοποίησης ταχύτητας, Οι χρόνοι φόρτωσης σελίδας είναι σημαντικοί για τον καθορισμό του αριθμού των χρηστών που παραμένουν στον ιστότοπό σας. Το HubSpot αναφέρει ότι μια μείωση της μετατροπής σχετίζεται με την αύξηση των χρόνων φόρτωσης σελίδας – μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση ~ 20-30% στη μετατροπή!

Οδηγός βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστότοπου

Τα τελευταία χρόνια, σημειώθηκε αύξηση στο μέσο μέγεθος σελίδας. Στην πραγματικότητα, το 2018, κατά μέσο όρο, ένα μέγεθος σελίδας ήταν πάνω από 2 MB! Ένα σημαντικό μέρος αυτής της φόρτωσης σελίδας αποτελείται από εικόνες, στατικά αρχεία και βίντεο.

Το λιγότερο, το μέγεθος του ιστότοπού σας και η συνολική ταχύτητα του ιστοτόπου σας έχει σημασία, πολύ! Ακόμα και με μια συνεχώς αυξανόμενη φόρτωση σελίδας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο ο ιστότοπός σας χειρίζεται τα πράγματα. Αυτή η ανάρτηση τα συζητά όλα.

Contents

Βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου: Αυτό που χρειάζεστε προτού ξεκινήσουμε

Αυτή η ανάρτηση προϋποθέτει ότι έχετε ήδη φροντίσει δύο βασικά πράγματα:

 • Χρησιμοποιείτε ένα βελτιστοποιημένο θέμα που δεν παρουσιάζει μεγάλο φούσκωμα πάνω από το ίδιο το WordPress.
 • Βρίσκεστε σε έναν αρκετά γρήγορο οικοδεσπότη.

Εάν σημειώσετε αυτά τα δύο πλαίσια, μπορείτε να προχωρήσετε στις ακόλουθες ενότητες για να εξερευνήσετε μια ολοκληρωμένη λίστα εργασιών που μπορείτε να αναλάβετε για να βεβαιωθείτε ότι οι χρόνοι φόρτωσης του ιστότοπού σας είναι ελάχιστοι.

Ξεκινώντας με τη βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου

Ανατομία ιστοσελίδας

ανατομία

Το κόλπο να βελτιστοποιήσετε τις ιστοσελίδες σας για ταχύτητα είναι να κατανοήσετε τι πηγαίνει σε μια ιστοσελίδα. Ας δούμε τα πιο δημοφιλή στοιχεία:

 • Ο κώδικας HTML που δίνει δομή και περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα – ακόμη και με το WordPress που εκτελεί το πάρτι στον ιστότοπό σας, το μόνο που κάνει είναι να πάρει ό, τι υπάρχει στη βάση δεδομένων – όλο το περιεχόμενο – και να το μετατρέψει σε στατική έξοδο HTML
 • Στατικά αρχεία που βοηθούν στο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και τη διαδραστικότητα (CSS, JavaScript)
 • Εικόνες για φόντο, λογότυπα και περιεχόμενο

Για να αποδώσει μια σελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ζητά για κάθε στοιχείο μιας ιστοσελίδας – η ίδια η σελίδα με τη μορφή HTML, στατικών αρχείων, εικόνων, εξωτερικού περιεχομένου. Επομένως, ο αριθμός των Αιτήματα HTTP διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση ταχύτητας του ιστότοπου.

Μάθετε πού βρίσκεστε: εργαλεία βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστότοπου

Προτού προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες τεχνικές που σας βοηθούν στη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε τα εργαλεία που βοηθούν στην ανάλυση της ταχύτητας των ιστοσελίδων.

Εάν είστε αρχάριος που αναζητά ένα απλό εργαλείο δοκιμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία Pingdom σουίτα για μια γρήγορη αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας. Για μια πιο ολοκληρωμένη λύση, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς Πληροφορίες ταχύτητας σελίδας της Google.

Δοκιμή ταχύτητας PingdomΕργαλεία Pingdom για δοκιμές ταχύτητας

Εκτός από αυτά, αν ψάχνετε για μια γρήγορη επιλογή με τη μορφή προσθήκης προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να δοκιμάσετε YSlow, που δοκιμάζει ιστότοπους και παρέχει προτάσεις από το πρόγραμμα περιήγησης. Περαιτέρω, το Εργαλείο GTmetrix χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα των δοκιμών του YSlow για αναφορές.

�� Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές για να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας, αυτή η ανάρτηση παραθέτει 5 από τα καλύτερα εργαλεία ελέγχου ταχύτητας εκεί έξω.

Πριν ακολουθήσετε τις τεχνικές που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτελέσει τον ιστότοπό σας σε ένα από τα εργαλεία που αναφέρονται εδώ για να χρησιμεύσετε ως σημείο αναφοράς. Μόλις κάνετε οποιαδήποτε βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου, φροντίστε να επιστρέψετε στο εργαλείο για να ελέγξετε για τυχόν βελτιώσεις ταχύτητας.

Βήμα 1: Βελτιστοποίηση στατικών αρχείων

Το πρώτο βήμα αυτού του οδηγού εστιάζει στη βελτιστοποίηση στατικών αρχείων – πιο δημοφιλή με τη μορφή φύλλων στυλ (αρχεία CSS) και σεναρίων (αρχεία JS).

(α) Μετακινήστε το CSS στο κεφάλι, το JS στο κάτω μέρος

Η πρώτη βελτιστοποίηση που πρέπει να εκτελέσετε είναι να βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα στυλ βρίσκονται στην ενότητα της δομής της σελίδας σας, ενώ όλα τα σενάρια μετακινούνται ακριβώς πάνω από την ετικέτα κλεισίματος της σελίδας σας. Η λογική πίσω από αυτό είναι απλή:

 • Γενικά, τα φύλλα στυλ έχουν μικρότερο μέγεθος από τα σενάρια
 • Μόλις φορτωθούν τα φύλλα στυλ στην ετικέτα προτού το πρόγραμμα περιήγησης αποδώσει το σώμα της σελίδας, τυχόν στοιχεία που αποδίδονται στη σελίδα θα έχουν το κατάλληλο στυλ
 • Η λειτουργικότητα των σεναρίων γενικά τίθεται σε λειτουργία μόλις φορτωθεί το περιεχόμενο της σελίδας, επομένως, τα σενάρια μπορούν γενικά να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος

Αυτή η πρακτική διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας δεν αφήνουν μια σελίδα με απογοήτευση ενώ περιμένουν να φορτωθεί.

Για γρήγορο χειρισμό του σεναρίου, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Scripts to Footer για WordPress. Λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και κάνει τη δουλειά καλά.


Σενάρια σε υποσέλιδο Σενάρια σε υποσέλιδο

Συγγραφέας: Τζόσουα Ντέιβιντ Νέλσον

Τρέχουσα έκδοση: 0.6.4.1

Τελευταία ενημέρωση: 15 Απριλίου 2020

scripts-to-footerphp.0.6.4.1.zip


94% βαθμολογίες


20.000 + Εγκαταστάσεις


3.1.0 Απαιτείται

(β) Ρύθμιση ελαχιστοποίησης

Ελαχιστοποίηση είναι η διαδικασία κατάργησης των τμημάτων ενός αρχείου που δεν είναι απαραίτητα για την εκτέλεσή του. Για παράδειγμα, στα φύλλα στυλ ή σενάρια σας, τα ακόλουθα δεν είναι απαραίτητα για εκτέλεση:

 • κενά για εσοχή
 • σχόλια
 • μεγάλη ονομασία λειτουργίας και μεταβλητής
 • αχρησιμοποίητος κωδικός

Η ελαχιστοποίηση βοηθά σημαντικά μειώνοντας το μέγεθος των στατικών αρχείων σας. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως Ελαχιστοποιήστε, ή εγκατάσταση ενός από αυτά πρόσθετα ελαχιστοποίησης στο WordPress.

(γ) Χρησιμοποιήστε ασύγχρονη φόρτωση

Ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού δίνει και ζητά πόρους διαδοχικά όπως εμφανίζονται σε μια ιστοσελίδα. Αυτό ονομάζεται σύγχρονη φόρτωση. Ωστόσο, θα μπορούσατε να αλλάξετε αυτήν την προεπιλεγμένη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό async για να φορτώσετε πόρους μόλις είναι διαθέσιμοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να φορτώσετε ένα σενάριο ασύγχρονα ως εξής:

Εδώ είναι μια λίστα προσθηκών που σας βοηθούν με ασύγχρονη φόρτωση στο WordPress.

(δ) Χρησιμοποιήστε συμπίεση GZIP

Η συμπίεση GZip είναι μια τεχνική συμπίεσης πόρων μέσω αιτημάτων HTTP. Με τη συμπίεση GZip, ο διακομιστής στέλνει συμπιεσμένα αρχεία πόρων, τα οποία αποσυμπιέζει το πρόγραμμα περιήγησης κατά την απόδοση μιας ιστοσελίδας.

Ο χρόνος και οι πόροι που απαιτούνται για τη συμπίεση και αποσυμπίεση ενός πόρου αντισταθμίζονται από το χρόνο και το εύρος ζώνης που αποθηκεύονται κατά τη μεταφορά ενός μικρότερου αρχείου από το διακομιστή στον πελάτη. Αυτή η τεχνική όχι μόνο φορτώνει σελίδες πιο γρήγορα, αλλά και εξοικονομεί κόστος διακομιστή.

Η συμπίεση GZip είναι μέρος μερικών προσθηκών προσωρινής αποθήκευσης WordPress όπως το WP Fastest Cache.

(ε) Χρησιμοποιήστε το Google CDN για δημοφιλείς βιβλιοθήκες

Η τελική τεχνική βελτιστοποίησης σε αυτό το βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε είτε το Google είτε το Microsoft CDN κατά τη λήψη κοινών βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας. Ο λόγος πίσω είναι απλός – λόγω της δημοτικότητας αυτών των CDN, είναι πιθανό ένας επισκέπτης να έχει ήδη αποθηκευμένη έκδοση του πόρου στο πρόγραμμα περιήγησής του.

Βήμα 2: Βελτιστοποίηση εικόνων

Όπως συζητήθηκε παραπάνω, η κύρια πηγή αυξανόμενων μεγεθών των ιστοσελίδων με την πάροδο των ετών είναι οι εικόνες.

Ακόμη και ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς του CodeinWP:

φόρτωση εικόνας

Ως εκ τούτου, Η αντιμετώπιση των εικόνων πρέπει να οδηγήσει στις σημαντικότερες βελτιώσεις στις ταχύτητες του ιστότοπού σας, και το κάνει.

Οι εικόνες είναι απαραίτητες για έναν ιστότοπο, ωστόσο, η χρήση εικόνων πλήρους ποιότητας για τον Ιστό δεν συνιστάται πραγματικά. Θα πρέπει να συμπιέσετε τις εικόνες σε βαθμό που μειώνει δραστικά το μέγεθος, προσφέροντας παράλληλα μια δίκαιη οπτική ποιότητα.

Μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να συμβεί αυτό και να έχετε κατά νου τη βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου:

(α) Ανεβάστε εικόνες του σωστού μεγέθους

Το τρέχον θέμα σας πιθανότατα έχει το μέγιστο μέγεθος εικόνας που μπορεί να εμφανιστεί – ανάλογα με τις διαστάσεις. Μάθετε τι είναι αυτό και, στη συνέχεια, μεταφορτώστε μόνο εικόνες που έχουν μέγιστο διπλάσιο μέγεθος από αυτήν.

Γιατί δύο φορές; Αυτό θα επιτρέψει επίσης στο θέμα να εμφανίζει εκδόσεις ποιότητας των αμφιβληστροειδών των εικόνων.

(β) Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο εικόνας

Οι δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι εικόνων στον Ιστό είναι JPG και PNG.

Δεν είναι όμοια.

 • Οι εικόνες JPG προορίζονται για φωτογραφίες και άλλες πολύπλοκες εικόνες με πολλές πληροφορίες χρώματος σε αυτές
 • Οι εικόνες PNG είναι ιδανικές για γραφικά που έχουν λίγες πληροφορίες χρώματος, όπως στιγμιότυπα οθόνης διεπαφής.

Παράδειγμα εικόνας PNGθέματα

(γ) Βελτιστοποίηση τοπικών εικόνων πριν από τη μεταφόρτωση

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν από τη μεταφόρτωση οποιωνδήποτε εικόνων στον ιστότοπό σας.

 • Για μια λύση ιστού, δοκιμάστε TinyPNG
 • Για υπολογιστή, δοκιμάστε ImageOptim

tinypng
imageoptim

(δ) Φορτώστε αργά τις εικόνες σας

Μια άλλη τεχνική για τη βελτιστοποίηση των εικόνων είναι η τεμπέλης φόρτωση, μια πρακτική όπου δεν γίνεται λήψη μιας εικόνας έως ότου ένας επισκέπτης κάνει κύλιση προς τα κάτω για να τη δει.

επίδειξη lazyloadΕπίδειξη τεμπέλης φόρτωσης στο CodeinWP

Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για τεμπέλης φόρτωση εικόνων στον ιστότοπό σας.

(ε) Λάβετε ένα πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει να λάβετε ένα ποιοτικό πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ανάλογα με το ποια θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε, ενδέχεται να ολοκληρώσετε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών βελτιστοποίησης εικόνας στο αυτόματο πιλότο.

Εδώ είναι Συγκρίθηκαν 6 από τις καλύτερες προσθήκες βελτιστοποίησης εικόνας.

Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη πρόταση, ρίξτε μια ματιά στη δική μας Optimole. Παρέχει εξαιρετικά αποτελεσματική συμπίεση εικόνας, εκτός από ένα CDN στο δωρεάν πρόγραμμα! Το Optimole προσφέρει επίσης μερικά αστρικά αποτελέσματα όταν εναντίον των κύριων ανταγωνιστών του:

Αποτελέσματα βελτιστοποίησης PNG

Πρόσθετο αρχικό μέγεθος PNG μετά τη βελτιστοποίηση βελτιστοποίηση% συμπίεσης
Optimole301 KB34 KB88,7%Lossy και Lossless
Φανταστείτε301 KB67 KB77,7%Χαλασμένος
TinyPNG301 KB79,7 KB73,5%Χαλασμένος
ShortPixel301 KB90,4 KB69,96%Χαλασμένος
Σμίσε301 KB247 KB17,9%Χωρίς απώλεια
EWWW301 KB257,4 KB14,6%Χωρίς απώλεια

Αποτελέσματα βελτιστοποίησης JPG

Πρόσθετο αρχικό μέγεθος JPG μετά τη βελτιστοποίηση Βελτιστοποίηση% συμπίεσης
ShortPixel518 KB169 KB67,36%Χαλασμένος
TinyPNG518 KB248,6 KB52%Χαλασμένος
Optimole518 KB274 KB47%Lossy και Lossless
Φανταστείτε518 KB338,7 KB34,64%Χαλασμένος
EWWW518 KB488,9 KB5,7%Χωρίς απώλεια
Σμίσε518 KB493 KB4,9%Χωρίς απώλεια


Βελτιστοποίηση εικόνας & Lazy Load από το Optimole Βελτιστοποίηση εικόνας & Lazy Load από το Optimole

Συγγραφέας: Optimole

Τρέχουσα έκδοση: 2.3.1

Τελευταία ενημέρωση: 21 Απριλίου 2020

optimole-wp.zip


96% βαθμολογίες


50.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.7 +

Βήμα 3: Βελτιστοποίηση αιτημάτων HTTP

Νωρίτερα στην ανάρτηση, συζητήσαμε ότι όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης χρήστη ξεκινά να φορτώνει μια ιστοσελίδα, οι πραγματικές μεταφορές γίνονται μέσω μεμονωμένων αιτημάτων HTTP. Ένα μεμονωμένο αίτημα ανακτά κάθε πόρο. Ως εκ τούτου, η αύξηση του αριθμού τέτοιων αιτημάτων αυξάνει τους χρόνους φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.

αιτήματα ιστότοπουΑιτήματα HTTP μιας ιστοσελίδας

(α) Συνδυάστε αρχεία

Η πρώτη εργασία για την ελαχιστοποίηση του φορτίου των αιτημάτων HTTP είναι ο συνδυασμός παρόμοιων πόρων. Όταν ελαχιστοποιείτε πόρους, μπορείτε να συνδυάσετε παρόμοια αρχεία. Για παράδειγμα, όλα τα φύλλα στυλ (αρχεία CSS) και όλα τα προσαρμοσμένα αρχεία JavaScript μπορούν να συνδυαστούν σε μεμονωμένα αρχεία. Αυτό μειώνει τον αριθμό των αιτημάτων που πρέπει να υποβάλει ένας πελάτης για τη φόρτωση όλων των πόρων.

Και πάλι, αυτά πρόσθετα ελαχιστοποίησης για WordPress μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

(β) Ελαχιστοποιήστε τις αναζητήσεις DNS

Όταν υποβάλλεται αίτημα HTTP σε έναν τομέα όπως το www.codeinwp.com, πραγματοποιείται αναζήτηση DNS (σύστημα ονομάτων τομέα) για την εύρεση της διεύθυνσης IP του διακομιστή. Κατά συνέπεια, ο στόχος σας θα πρέπει επίσης να είναι η ελαχιστοποίηση του αριθμού αναζητήσεων DNS σε όλα τα αιτήματα, προκειμένου να επιταχυνθεί η φόρτωση του ιστότοπου.

Εδώ είναι δροσερός οδηγός της Kinsta για το πώς να το κάνετε αυτό.

(γ) Ενεργοποιήστε το ζωντανό

Χωρίς βελτιστοποίηση, το πρόγραμμα περιήγησης στέλνει ένα μόνο αίτημα HTTP για κάθε πόρο. Αυτή η σύνδεση κλείνει μόλις ολοκληρωθεί η λήψη. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιήγησης υποβάλλει ένα νέο αίτημα στον διακομιστή για έναν νέο πόρο. Το Keep live είναι μια τεχνική που δεν τερματίζει ένα αίτημα όταν ολοκληρωθεί η λήψη ενός πόρου.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διατήρηση ζωντανών με τους ακόλουθους τρόπους:

(δ) Ελαχιστοποίηση ανακατευθύνσεων

Η ανακατεύθυνση είναι μια οδηγία για την αυτόματη μεταφορά ενός πελάτη από μια τοποθεσία σε άλλη τοποθεσία ενός πόρου. Κάθε ανακατεύθυνση αυξάνει τους χρόνους φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, θα πρέπει να αποφεύγετε τυχόν ανακατευθύνσεις στον κώδικά σας.

(ε) Χρησιμοποιήστε ένα CDN

Ένα CDN (δίκτυο παράδοσης περιεχομένου) είναι μια συλλογή διακομιστών ιστού που υπάρχουν σε τεράστιες γεωγραφικές τοποθεσίες που παρέχουν περιεχόμενο γρήγορα και αποτελεσματικά στους πελάτες.

Ένας πελάτης που ζητά έναν πόρο θα εξυπηρετηθεί ο πόρος από έναν διακομιστή που βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά στην τοποθεσία του πελάτη. Αυτό διασφαλίζει ότι το ζητούμενο περιεχόμενο φτάνει στον πελάτη το συντομότερο δυνατό!

Έχουμε έναν ξεχωριστό πόρο που συγκρίνει τις κορυφαίες λύσεις CDN για ιστότοπους WordPress, μαζί με πληροφορίες για το πώς να κοιτάξετε.

Βήμα 4: Προσωρινή αποθήκευση

Δεν υπάρχει οδηγός βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστότοπου χωρίς ενότητα σχετικά με την προσωρινή αποθήκευση. Ορισμένες τεχνικές που συζητήσαμε νωρίτερα, όπως η συμπίεση GZip και το minificaiton, αποτελούν μέρος πολλών λύσεων προσωρινής αποθήκευσης.

Η προσωρινή αποθήκευση αναφέρεται σε ένα φαινόμενο αποθήκευσης ενός πόρου σε προσωρινή αποθήκευση για γρήγορη ανάκτησή του όταν απαιτείται. Υπάρχουν διάφορες μορφές προσωρινής αποθήκευσης:

 • Προσωρινή αποθήκευση σελίδας: Μια στατική έκδοση HTML μιας σελίδας που είναι αποθηκευμένη στο διακομιστή
 • Προσωρινή αποθήκευση βάσης δεδομένων: Τα αποτελέσματα κοινών ερωτημάτων βάσης δεδομένων (όπως οι κορυφαίες 10 αναρτήσεις στον ιστότοπό σας) που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή
 • Προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης: Αποθήκευση τμημάτων της σελίδας σας στο πρόγραμμα περιήγησης

Συγκρίναμε τις πιο δημοφιλείς προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης του WordPress σε αυτήν την ανάρτηση. TL; DR: Πηγαίνετε έξω Πύραυλος WP αν ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη λύση. Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε κάτι δωρεάν, ακολουθεί ένας οδηγός πώς να ρυθμίσετε το W3 Total Cache.

Βήμα 5: Βελτιστοποίηση για κινητά

Στα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου, συζητήσαμε τεχνικές βελτιστοποίησης που σχετίζονται τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητά. Ωστόσο, η κατανάλωση περιεχομένου σε κινητά αυξάνεται και υπάρχουν νέες προκλήσεις που δημιουργεί μια μικρότερη οθόνη. Αυτή η ενότητα, επομένως, εξετάζει μεθόδους βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστότοπου για κινητές συσκευές.

Η βελτιστοποίηση για κινητά αναφέρεται στην πρακτική της διασφάλισης ότι οι επισκέπτες κινητής τηλεφωνίας στην ιστοσελίδα σας έχουν την ίδια λειτουργικότητα και αποδοτικότητα με τους αντίστοιχους υπολογιστές τους. Η ακόλουθη λίστα περιέχει ορισμένους παράγοντες υγιεινής για την επιμέλεια περιεχομένου ιστού για κινητές συσκευές:

 • Χρησιμοποιήστε σχεδιασμό web που ανταποκρίνεται για να διασφαλίσετε ότι διαφορετικές συσκευές λαμβάνουν διαφορετικές εκδόσεις μιας ιστοσελίδας
 • Αποφύγετε τη χρήση flash και αναδυόμενων παραθύρων, καθώς οι κινητές συσκευές ενδέχεται να μην το υποστηρίζουν
 • Μην τοποθετείτε αλληλεπιδράσεις όπως συνδέσμους πολύ κοντά ο ένας στον άλλο

Εκτός από αυτούς τους παράγοντες, το AMP (Accelerated Mobile Pages) είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία περιεχομένου που είναι γρήγορο και συνεπές σε όλες τις συσκευές.

Εδώ είναι ένας οδηγός για να ξεκινήσετε με το AMP στο WordPress.


ΑΜΠΕΡΑΖ

Συγγραφέας: Συνεισφέροντες έργων AMP


74% βαθμολογίες


500.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.9 +

Περισσότερες πληροφορίες

amp.1.5.3.zip

Τρέχουσα έκδοση: 1.5.3

Τελευταία ενημέρωση: 15 Απριλίου 2020


74% βαθμολογίες


500.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.9 +

Σελίδα προσθηκών WordPress.org


ΑΜΠΕΡΑΖ

συμπέρασμα

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σας έχει δώσει μερικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε το συνολικό επίπεδο βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστότοπου.

Απλώς για να ανακεφαλαιώσω? εξετάσαμε για πρώτη φορά την ανατομία μιας ιστοσελίδας για να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένους τομείς για βελτίωση. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα για βελτιστοποίηση:

 • Το βήμα 1 κάλυψε τη βελτιστοποίηση στατικών αρχείων με τη μορφή φύλλων στυλ και σεναρίων
 • Βήμα 2 αντιμετωπισμένες εικόνες και βελτιστοποίησή τους
 • Το βήμα 3 αφορούσε τεχνικές βελτιστοποίησης αιτημάτων HTTP
 • Το βήμα 4 συζήτησε μερικές δημοφιλείς τεχνικές προσωρινής αποθήκευσης
 • Το βήμα 5 κάλυψε τη βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές

Υπάρχει κάτι με το οποίο αντιμετωπίζετε όσον αφορά τη βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη, παρουσίαση και επεξεργασία από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map