Πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο: 2 τρόποι για να το κάνετε ακόμα κι αν είστε αρχάριος ��

Πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο: 2 τρόποι για να το κάνετε ακόμα κι αν είστε αρχάριος ��

Πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο: 2 τρόποι για να το κάνετε ακόμα κι αν είστε αρχάριος ��
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Το ζήτημα του πώς να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα είναι κάτι με το οποίο πολλοί άνθρωποι παλεύουν. Και ειδικά αν είναι αρχάριοι που δεν είχαν προηγουμένως έναν ιστότοπο.


Οι ιστότοποι είναι (πιστεύεται ότι είναι) ακριβό expensive, περίπλοκο ⚙️, και γενικά αγχωτικό στη διαχείριση ��.

Ή είναι?

Λοιπόν, όπως γνωρίζετε ορισμένοι, δεν χρειάζεται να είναι καθόλου έτσι. Ανάλογα με το πώς πηγαίνετε για την κατασκευή του ιστότοπού σας, μπορεί να είναι ανέξοδη, απλή και εύκολη στη διαχείριση όλων ταυτόχρονα.

Αυτός ο οδηγός θα δείξει ακριβώς πώς να το επιτύχετε αυτό – πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο και να μην χάσετε το πουκάμισο ή το μυαλό σας. Προσπαθούμε να μην αφήσουμε αναπάντητες ερωτήσεις και να σας δείξουμε πώς μπορείτε να περάσετε όλα τα βήματα σε έναν υπέροχο και λειτουργικό ιστότοπο.

Πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο

�� Δεν είστε αρχάριος; Γνωρίζετε ήδη πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο; Σε αυτήν την περίπτωση, μεταχειριστείτε αυτόν τον οδηγό ως κάτι που μπορείτε να στείλετε σε άλλα άτομα και δείξτε τους πόσο απλή είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός ιστότοπου. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν δεν θέλετε να επαναλάβετε τον εαυτό σας για τη χίλια φορά όταν κάποιος σας ρωτά πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Εδώ θα καλύψουμε:

�� Τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάθε σύγχρονος ιστότοπος
�� Πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων
�� Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο στο Wix
�� Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο στο WordPress
�� Επόμενα βήματα?

Contents

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του δικού σας ιστότοπου

"Μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο δωρεάν?"

Ναί. Σίγουρα μπορείς.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς στην πορεία. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στις δωρεάν ιστοσελίδες και θα τους μιλήσουμε αργότερα.

"Εάν όχι δωρεάν, τότε τι πρέπει να ξοδέψω για να δημιουργήσω έναν ποιοτικό ιστότοπο?"

Τώρα μιλάμε! Τα καλά νέα είναι ότι είναι λιγότερο από ό, τι νομίζετε.

Θα ακολουθήσουμε τις λεπτομέρειες αργότερα, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω τώρα είναι ότι η έναρξη με προϋπολογισμό 40-150 $ ετησίως θα είναι αρκετή. (Ναι, η κατοχή ιστότοπου είναι ετήσιο κόστος και όχι μόνο εφάπαξ κόστος.)

"Μπορώ να ξεκινήσω μόνος μου έναν ιστότοπο?"

Ναί. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε ακριβώς.

"Μπορώ να πουλήσω προϊόντα απευθείας από τον ιστότοπό μου?"

Αυτό είναι λίγο πιο περίπλοκο. Δεν πρόκειται να μιλήσουμε για διαδικτυακά καταστήματα εδώ, μόνο για τυπικούς ιστότοπους.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, διαβάστε αυτός ο οδηγός. Επιπλέον, ακολουθεί μια σύγκριση των καλύτερων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

"Δεν μπορώ να σχεδιάσω. Ο ιστότοπός μου θα είναι άσχημος?"

Δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι άσχημος. Θα σας δείξουμε πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας αρκετά όμορφο ακόμα και αν δεν έχετε μυαλό στο σώμα σας.

"Θα μπορέσω να επεξεργαστώ κείμενα και άλλο περιεχόμενο στον ιστότοπό μου αργότερα?"

Ναι, η ομορφιά των λύσεων που θα σας δείξουμε είναι ότι σας παρέχουν πλήρεις δυνατότητες επεξεργασίας περιεχομένου ακόμα και αφού δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και τον δημοσιοποιήσετε.

"Χρειάζομαι προηγούμενη εμπειρία; Θα πρέπει να κωδικοποιήσω?"

Οχι.

Τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάθε σύγχρονος ιστότοπος

Κάθε ιστότοπος είναι διαφορετικός.

Θέλω να πω, κάθε ιστότοπος έχει δημιουργηθεί με διαφορετικό στόχο κατά νου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία και προορίζεται για διαφορετική αιτία / επιχείρηση / άτομο.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι ιστότοποι χρειάζονται όλα τα ίδια στοιχεία για να θεωρηθούν άξια του 21ου αιώνα.

Αυτοί είναι:

Ένας σταθερός κινητήρας:

Μια μηχανή ιστότοπου, γνωστή και ως. το λειτουργικό σύστημα του ιστότοπού σας που θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας δεν θα παρουσιάσει σφάλμα.

Καλή και αξιόπιστη φιλοξενία:

Η φιλοξενία Ιστού είναι εκεί όπου ζει ο ιστότοπός σας και από όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες σας. Ένας καλός οικοδεσπότης θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας θα είναι πάντα προσβάσιμος και δεν θα έχει χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Μια πλήρως προσαρμόσιμη αρχική σελίδα:

Αυτές τις μέρες, η αρχική σας σελίδα δεν είναι κάτι που μόλις ορίσατε και ξεχάσατε. Θέλετε να μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτήν την αρχική σελίδα αργότερα καθώς οι ανάγκες σας αλλάζουν.

Πλήρης προσαρμογή ιστότοπου:

Δεν αρκεί απλώς η προσαρμογή της αρχικής σας σελίδας. Θέλετε να προσαρμόσετε κάθε μικρή λεπτομέρεια του σχεδιασμού ή / και του περιεχομένου σας.

Μια ενότητα blog:

Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να κάνετε blogging, από μόνοι σας, θέλετε να μπορείτε να δημοσιεύετε ειδήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας, τη βιομηχανία, την αιτία ή οτιδήποτε άλλο δημιουργείτε τον ιστότοπο για.

Φιλικότητα για κινητά:

Αυτές τις μέρες, περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στον Ιστό μέσω των κινητών τηλεφώνων τους παρά μέσω των συνδυασμένων επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών τους (σύμφωνα με τα δεδομένα). Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας φαίνεται καλός σε κινητές συσκευές.

Μια δομή φιλική προς το SEO:

Το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς οι άνθρωποι θα βρίσκουν τον ιστότοπό σας. Με απλά λόγια, το SEO περιλαμβάνει όλες τις προσπάθειες που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας ορατό όταν οι χρήστες αναζητούν σχετικούς όρους στο Google.

Καλή ασφάλεια:

Οι επιθέσεις χάκερ είναι πολύ συχνές αυτές τις μέρες. Η καλή ασφάλεια του ιστότοπου θα δυσκολεύει τους ανθρώπους να εισέλθουν και να αναλάβουν τον ιστότοπό σας.

Αξιόπιστα αντίγραφα ασφαλείας:

Πάντα θέλετε να έχετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του ιστότοπού σας, για κάθε περίπτωση.

Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι όλη η οργή αυτές τις μέρες. Δεν θέλετε να μείνετε πίσω, επομένως θέλετε να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας με τις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και να διευκολύνετε τους χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας.

Τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται λίγο εκφοβιστικά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι θα τα χειριστούμε όλα κάπως στον αυτόματο πιλότο. Θέλω να πω, δεν θα χρειαστεί να φτιάξουμε αυτά τα στοιχεία με το χέρι, αλλά αντ ‘αυτού, θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία που ήδη συνοδεύουν όλα αυτά ενσωματωμένα στο κουτί.

Επιλέξτε έναν δημιουργό ιστότοπου

Έκπληξη, έκπληξη, δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο με το χέρι – όπως στην κωδικοποίησή του σε HTML και CSS.

Αυτό που πρόκειται να κάνουμε αντ ‘αυτού είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που έχει μια απλή διεπαφή και μας απομακρύνει από την ανάγκη να γνωρίζουμε τι συμβαίνει κάτω από την κουκούλα.

Οι δημιουργοί ιστοτόπων σήμερα είναι περισσότερο λύσεις συμπλήρωσης και κεντρικού κουμπιού από οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους παλιούς σχολικούς τρόπους σύνταξης κώδικα με το χέρι και βλέποντας πώς τα παίζουν όλα. Εκείνες οι μέρες έχουν περάσει πολύ, ευτυχώς!

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ότι η επιλογή μας είναι εύκολη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότερα από δώδεκα πρακτικά εργαλεία που μπορούν να ονομαστούν οικοδόμοι ιστοτόπων και μερικά από αυτά θα είναι πιο κατάλληλα από άλλα βάσει μερικών παραγόντων..

Για να περιορίσουμε τα πράγματα, θα επικεντρωθούμε σε δύο από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές: WordPress και Wix.

Βασικά, αυτές είναι δύο εντελώς διαφορετικές λύσεις, αλλά θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποια θα είναι καλύτερη για εσάς.

(Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με διαφορετικούς κατασκευαστές ιστότοπων και να γνωρίσετε τους 6 κορυφαίους κατασκευαστές στην αγορά, διαβάστε αυτό.)

WordPress

 • λογισμικό ανοιχτού κώδικα ιστότοπου
 • πρέπει να το εγκαταστήσετε σε έναν διακομιστή ιστού για να μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε
 • Εκτός από το ίδιο το WordPress, χρειάζεστε επίσης έναν ξεχωριστό λογαριασμό φιλοξενίας και ένα όνομα τομέα για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας
 • σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας, του περιεχομένου που έχετε σε αυτόν, του σχεδιασμού που χρησιμοποιείτε
 • έχετε χιλιάδες σχέδια ιστότοπων για να διαλέξετε
 • δεν υπάρχει υποστήριξη πελατών από την ομάδα του WordPress, αλλά λαμβάνετε υποστήριξη από τον οικοδεσπότη ιστού σας

wix

 • διαδικτυακό εργαλείο για την κατασκευή ιστότοπων
 • απλά εγγραφείτε για λογαριασμό και ξεκινήστε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας αμέσως
 • λύση all-in-one box – δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο εκτός από το ίδιο το Wix για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο
 • επιτρέπεται να κάνετε μόνο ό, τι περιλαμβάνεται στους όρους παροχής υπηρεσιών της Wix
 • έχετε εκατοντάδες σχέδια ιστότοπων για να διαλέξετε
 • λαμβάνετε υποστήριξη πελατών από την ομάδα Wix

Το κόστος του WordPress έναντι του Wix

Η τιμολόγηση του Wix είναι η εξής:

τιμολόγηση wix

Εκτός από αυτές τις επιλογές, υπάρχει και ένα δωρεάν πρόγραμμα. Οι περιορισμοί σε αυτό είναι:

 • Μπορείτε να εκκινήσετε τον ιστότοπό σας μόνο σε έναν υποτομέα. όπως το USERNAME.wixsite.com/SITENAME
 • Οι διαφημίσεις Wix θα εμφανίζονται σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας
 • Περιορίζεστε σε 500MB χώρου αποθήκευσης δίσκου και 500MB εύρους ζώνης

Συνολικά, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για προσωπική χρήση, σε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα και να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις του Wix, τότε θα σας κοστίζει 13 $ ανά μήνα = 156 $ ετησίως.

Με το WordPress, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το ίδιο το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν. Αυτό που πρέπει να πληρώσετε, ωστόσο, είναι η φιλοξενία και ένα όνομα τομέα.

Για να διατηρήσετε τα πράγματα φιλικά προς τον προϋπολογισμό, μπορείτε να αποκτήσετε τη φιλοξενία και τον τομέα από το Bluehost. Τα σχέδια ξεκινούν από 2,95 $ το μήνα και θα λάβετε ένα δωρεάν όνομα τομέα για το πρώτο έτος. Ακολουθεί η πλήρης τιμολόγηση:

Τιμές Bluehost

Αυτό που αξίζει επίσης να επισημανθεί είναι ότι το Bluehost θα εγκαταστήσει το WordPress στη ρύθμιση φιλοξενίας για εσάς, οπότε δεν χρειάζεται να λερώσετε τα χέρια σας.

Συνολικά, αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για 35,40 $ τον πρώτο χρόνο σας και, στη συνέχεια, να πληρώσετε επιπλέον ~ 15 $ κάθε διαδοχικό έτος για το όνομα τομέα (το όνομα τομέα είναι δωρεάν μόνο για το πρώτο έτος). Επίσης, λάβετε υπόψη ότι για να λάβετε αυτήν τη χαμηλή τιμή (2,95 $ το μήνα), θα πρέπει να πληρώσετε για τρία χρόνια εκ των προτέρων (οπότε είναι 106,20 $ συνολικά).

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτό που μιλάμε εδώ είναι να ξεκινήσουμε έναν βασικό ιστότοπο με το WordPress. Εάν χρειάζεστε πράγματα όπως online πληρωμές, πρόσθετα πρόσθετα, premium θέματα, τότε το κόστος σας θα αυξηθεί.

Δείτε πώς μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ WordPress και Wix

Η απόφαση μεταξύ Wix και WordPress δεν είναι εξαιρετικά εύκολη. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τουλάχιστον δύο παράγοντες. Δείτε πώς παίζουν τα πράγματα σε γενικούς όρους:

WordPress εναντίον Wix

WordPress
Wix

Χαρακτηριστικά⭐⭐⭐⭐⭐
Σχέδια⭐⭐⭐⭐⭐
Ευκολία στη χρήση⭐⭐⭐
Έλεγχος του ιστότοπου⭐⭐⭐⭐⭐
Τιμή⭐⭐⭐⭐⭐

Έχετε το αγαπημένο σας; Εξαιρετική! Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με οποιαδήποτε από τις δύο πλατφόρμες:

wix

Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο στο Wix

Το σπουδαίο πράγμα για το Wix είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα ταυτόχρονα, χωρίς να εγκαταλείψετε ποτέ το Wix.com. Η διεπαφή σας μεταφέρει στο χέρι σε έναν ιστότοπο εργασίας.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα πάντα:

1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Wix

μεταβείτε στο Αρχική σελίδα Wix και κάντε κλικ στο Ξεκίνα. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο με το Wix

Το Wix θα σας υποβάλει μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον νέο σας ιστότοπο.

πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο με το wix adi

2. Αφήστε το Wix ADI να κάνει τη μαγεία του

Σε αυτό το επόμενο βήμα, το Wix χρησιμοποιεί τις απαντήσεις σας στο δροσερό του εργαλείο Wix ADI (μονάδα τεχνητής νοημοσύνης του Wix) για να προετοιμάσει έναν εξατομικευμένο ιστότοπο για εσάς.

ξεκινήστε το wix adi

Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι το Wix θα σας οδηγήσει σε όλη τη διαδικασία, χωρίς να σας ζητήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει κάτω από την κουκούλα.

3. Επιλέξτε ένα σχέδιο

Με βάση τις απαντήσεις σας, το Wix ADI θα προτείνει ορισμένες επιλογές σχεδίασης που μπορεί να σας αρέσουν:

σχέδια wix

Θα μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το σχέδιο αργότερα, αλλά δεν θα μπορείτε να το αλλάξετε εντελώς.

3. Προσαρμόστε τον ιστότοπο

Όταν το ADI ολοκληρώσει τη δουλειά του, μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιό σας και να το προσαρμόσετε πραγματικά στις ανάγκες σας.

Η διεπαφή δημιουργίας ιστότοπων είναι πολύ σαφής και επισημαίνει όλους τους βασικούς τομείς όπου πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας πρώτα.

Πρόγραμμα επεξεργασίας ADI

Σε αυτό, μπορείτε:

 • Επεξεργαστείτε τα στοιχεία στη σελίδα. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο της σελίδας για να το προσαρμόσετε. Θα δείτε τις ρυθμίσεις του στοιχείου στην πλευρική γραμμή στα αριστερά. Οι επιλογές σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τα κείμενα, τις εικόνες, τα χρώματα και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το στοιχείο.
 • Κάντε κλικ στα βέλη στην επάνω δεξιά γωνία για να ευθυγραμμίσετε ξανά τα στοιχεία.
 • Κάντε κλικ στα κουμπιά με την ένδειξη Σχεδίαση στην επάνω αριστερή γωνία για να αλλάξετε το στυλ σχεδίασης του στοιχείου.
 • Προσθέστε νέα στοιχεία και ενότητες στη σελίδα κάνοντας κλικ στο Προσθήκη σύνδεσμος στην επάνω γραμμή.
 • Προσθέστε νέες σελίδες κάνοντας κλικ στο Σελίδα+ Προσθήκη σελίδας κουμπί στην επάνω γραμμή.

Ας μιλήσουμε για την προσθήκη νέων σελίδων για ένα δευτερόλεπτο. Τελικά, όταν θέλετε να προσθέσετε μια νέα σελίδα, θα δείτε την ακριβή διεπαφή σχεδίασης όπως όταν προσαρμόζετε την αρχική σελίδα. Η χρήση είναι η ίδια και το εύρος των διαθέσιμων στοιχείων περιεχομένου είναι το ίδιο.

Το Wix σας προσφέρει επίσης ένα σύνολο προκατασκευασμένων προτύπων σελίδων για πράγματα όπως σελίδες, σελίδες επαφών, σελίδες πωλήσεων και άλλα.

προτεινόμενες σελίδες wix

4. Προσθέστε λειτουργικότητα μέσω εφαρμογών Wix

Το Wix διαθέτει πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες, αλλά αν θέλετε περισσότερα, μπορείτε να τα προσθέσετε μέσω του Wix App Market. Θα βρείτε εφαρμογές για ενοποιήσεις εργαλείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναλυτικά στοιχεία και άλλα.

εφαρμογές wix

Απλώς εγκαταστήστε οποιαδήποτε εφαρμογή με μερικά κλικ και, στη συνέχεια, διαμορφώστε την μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής ανάλογα.

5. Ορίστε ένα όνομα, έναν τομέα, επιλέξτε ένα σχέδιο

Όταν είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση του ιστότοπού σας, μπορείτε τελικά να τον δημοσιεύσετε για να δει ο κόσμος.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία του Wix UI.

δημοσίευση ιστότοπου

Στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε να καταχωρήσετε ένα νέο όνομα τομέα ή να μείνετε στον δωρεάν υποτομέα Wix.

υποτομέας

Σημείωση; εάν επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα, θα πρέπει επίσης να κάνετε αναβάθμιση σε ένα από τα προγράμματα επί πληρωμή της Wix για τα οποία συζητήσαμε νωρίτερα.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, ο ιστότοπός σας θα είναι διαδικτυακός και ορατός στο κοινό! ��

WordPress

Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο στο WordPress

Η δημιουργία του δικού σας ιστότοπου στο WordPress είναι λίγο διαφορετική από το να το κάνετε στο Wix.

Πρώτον, δεν επισκέπτεστε τον κύριο ιστότοπο του WordPress.org για να ξεκινήσετε. Αντ ‘αυτού, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με μια εταιρεία φιλοξενίας.

Μιλήσαμε πολύ για διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας στο παρελθόν, οπότε αν θέλετε την πλήρη σύγκριση των διαθέσιμων στην αγορά, διαβάστε αυτό. Εάν δεν μπορείτε να τον ενοχλείτε τώρα, ακολουθεί μια σύντομη περίληψη – οι προτάσεις μας όσον αφορά τη φιλοξενία WordPress:

 • Bluehost: Αυτός ο κεντρικός υπολογιστής συνιστάται επίσημα από το WordPress και είναι από τις πιο προσιτές επιλογές εκεί έξω. Όπως ανέφερα νωρίτερα σε αυτήν την ανάρτηση, μπορείτε να ξεκινήσετε από 2,95 $ το μήνα και να λάβετε ένα όνομα τομέα δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.
 • SiteGround: Αυτός είναι ένας άλλος οικοδεσπότης εγκεκριμένος από το WordPress. Έχει μερικές υπέροχες κριτικές από πελάτες, προσφέρει εξαιρετική απόδοση και κορυφαία υποστήριξη. Λίγο πιο ακριβό, ξεκινώντας από 3,95 $ το μήνα.

�� Ακολουθεί μια πιο εις βάθος σύγκριση μεταξύ SiteGround εναντίον Bluehost.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Bluehost για τους σκοπούς αυτού του οδηγού:

1. Μεταβείτε στο Bluehost και εγγραφείτε

Μεταβείτε στον ιστότοπο Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκίνα κουμπί. Διαλέξτε ένα από τα σχέδια – πιθανώς αυτό με την ένδειξη Basic στα 2,95 $ το μήνα (αρκετό αν ξεκινάτε μόνο με έναν μικρό ιστότοπο).

Τιμές Bluehost 2

Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας. Να θυμάστε ότι λαμβάνετε αυτό το όνομα τομέα δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

Φτιάξτε το κάτι πρωτότυπο που είναι εναρμονισμένο με την επωνυμία σας, την εξειδικευμένη θέση σας και αυτό που θέλετε να αντιπροσωπεύει ο ιστότοπός σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για πώς να επιλέξετε ένα καλό όνομα τομέα.

Ολοκληρώστε τη διαδικασία εγγραφής και προχωρήστε με την αγορά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα πρέπει να πληρώσετε για τρία χρόνια εκ των προτέρων για να λάβετε αυτήν τη χαμηλή τιμή 2,95 $ το μήνα.

2. Εγκαταστήστε το WordPress

Το Bluehost κάνει αυτό το μέρος πολύ εύκολο να γίνει και δεν απαιτεί από εσάς δεξιότητες διαχείρισης διακομιστή.

Απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, μεταβείτε στο Οι ιστότοποί μου καρτέλα, κάντε κλικ στο Δημιουργία ιστότοπου κουμπί.

εγγραφή στο bluehost

Η Bluehost θα ζητήσει ορισμένες λεπτομέρειες, όπως το όνομα του ιστότοπου και την ετικέτα.

Ονομα ιστοσελίδας

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε σε ποια από τα ονόματα τομέα σας θέλετε να συνδέσετε τον ιστότοπο. Πιθανότατα έχετε μόνο έναν τομέα εκεί, οπότε επιλέξτε τον από τη λίστα.

Με αυτό, το Bluehost θα εγκαταστήσει τώρα το WordPress για εσάς. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του WordPress.

πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο εγκαθιστώντας το WordPress στο Bluehost

3. Επιλέξτε ένα σχέδιο

Το WordPress σας επιτρέπει να διαλέξετε από χιλιάδες σχέδια (που ονομάζονται θέματα) και στη συνέχεια να τα εγκαταστήσετε με μερικά κλικ!

Για να ξεκινήσετε, συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του WordPress και μεταβείτε στο ΕμφάνισηΘέματα. Από εκεί, κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο.

τα θέματα προσθέτουν νέα

Για να βεβαιωθείτε ότι περιηγείστε μόνο στα καλύτερα θέματα, μεταβείτε στο Δημοφιλής αυτί.

δημοφιλής καρτέλα

Επιλέξτε ένα θέμα από τη λίστα που σας αρέσει και εγκαταστήστε το. Θα πάμε μαζί μας Νέβ (θα το βρείτε κάπου γύρω από τη δεύτερη / τρίτη σειρά).

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα δικό μας θέμα, το οποίο φαίνεται να αρέσει πολύ στην κοινότητα του WordPress. Το θέμα είναι ενεργό σε περισσότερους από 50.000 ιστότοπους κατά τη στιγμή της σύνταξης.

νέο μπλοκ

�� Διαβάστε επίσης: 50+ καλύτερα δωρεάν θέματα WordPress

Απλώς κάντε κλικ στο Εγκαθιστώ κουμπί κάτω από το θέμα (δείτε την εικόνα παραπάνω) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Η Neve θα σας προσκαλέσει να κάνετε μια φωτογραφία σε έναν από τους αρχικούς της ιστότοπους.

πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο με τους αρχικούς ιστότοπους της Neve

Αυτά τα πρότυπα ιστότοπου σάς βοηθούν να ξεκινήσετε το σχέδιό σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε τα πάντα με το χέρι. Συνιστάται!

Για να ξεκινήσετε, απλώς κάντε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί. Θα δείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα πρότυπα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα με βάση τη θέση στην οποία βρίσκεται ο ιστότοπός σας ή απλά να επιλέξετε μια εμφάνιση που σας αρέσει.

νέα πρότυπα

Στην κορυφή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το εργαλείο δημιουργίας σελίδων της επιλογής σας. Μας αρέσει το Elementor καλύτερα, αλλά είστε ελεύθεροι να πάτε με οποιοδήποτε από αυτά.

Απλώς κάντε κλικ στο Εισαγωγή κουμπί δίπλα στο πρότυπο που σας αρέσει. Η Neve θα σας δώσει την επιλογή για τα συγκεκριμένα στοιχεία που θέλετε να εισαγάγετε. Είναι καλύτερο να τα αφήσετε όλα επιλεγμένα, ώστε να αποκτήσετε έναν ολόκληρο ιστότοπο εργασίας μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής. Η Neve θα εγκαταστήσει επίσης το εργαλείο δημιουργίας σελίδων που απαιτείται για να λειτουργήσει ο σχεδιασμός.

νέα εισαγωγή

Κάντε κλικ στο Εισαγωγή να ξεκινήσω. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ένα ή δύο λεπτά.

νέα εισαγωγή

Όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή, θα μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό σας.

νέα ιστοσελίδα

4. Προσαρμόστε τον ιστότοπό σας

Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας με δύο τρόπους.

Πρώτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο προσαρμογής WordPress για να φροντίσετε τις βασικές ρυθμίσεις.

Προσαρμογή WordPress

Το WordPress Customizer σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε πράγματα όπως η κύρια διάταξη, κεφαλίδες και υποσέλιδα, χρώματα και φόντο, τυπογραφία, κουμπιά, μενού και άλλα. Όλα προσβάσιμα μέσω του μενού πλευρικής γραμμής:

πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με το εργαλείο προσαρμογής WordPress

Εκτός από το Customizer, μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τη σελίδα σας μέσω του Elementor.

Προσαρμογή WordPress μέσω Elementor

Για να το πούμε απλά, το Elementor σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να προσαρμόσετε σχεδόν οτιδήποτε βλέπετε στη σελίδα. Για να ξεκινήσετε, απλώς κάντε κλικ σε ένα στοιχείο της σελίδας ή προσθέστε ένα νέο στοιχείο από την πλευρική γραμμή:

πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με το Elementor UI

Για να μάθετε περισσότερα για το Elementor, διαβάστε αυτήν την κριτική ή αυτή η σύγκριση μεταξύ Elementor εναντίον Divi Builder εναντίον Beaver Builder.

5. Δημιουργήστε νέες σελίδες

Για να δημιουργήσετε επιπλέον σελίδες στο WordPress, κάντε κλικ στο + Νέος κουμπί και στη συνέχεια Σελίδα:

Νέα σελίδα WordPress

Θα δείτε την κύρια διεπαφή επεξεργασίας περιεχομένου WordPress. Αυτό είναι αρκετά εύκολο στη χρήση… σχεδόν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

Δημιουργία σελίδας WordPress

�� Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας περιεχομένου στο WordPress, διαβάστε το.

6. Προσθέστε περισσότερες δυνατότητες μέσω προσθηκών

Παρόλο που το WordPress διαθέτει πολλές δυνατότητες, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε νέες. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο ΠρόσθεταΠροσθεσε νεο από την κύρια πλευρική γραμμή.

προσθέστε νέες προσθήκες WordPress

Υπάρχουν περισσότερα από 50.000 πρόσθετα στο οικοσύστημα του WordPress! Φυσικά, δεν τα χρειάζεστε όλα. Ο καλύτερος τρόπος για να πλοηγηθείτε σε αυτόν τον τεράστιο χώρο είναι να περιηγηθείτε στο Δημοφιλής και Συνιστάται λίστες προσθηκών:

δημοφιλή προσθήκες

Κοιτάξτε μέσα από αυτές τις δύο καρτέλες και επιλέξτε τα πρόσθετα που σας φαίνονται ενδιαφέροντα / πολύτιμα. Επίσης, εδώ είναι η δική μας λίστα προτεινόμενων προσθηκών που πρέπει να διαθέτουν οι περισσότεροι ιστότοποι.

Όταν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί δίπλα στο όνομά του.

εγκατάσταση προσθήκης

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο Θέτω εις ενέργειαν.

7. Κάντε τον ιστότοπό σας διαθέσιμο στο κοινό

Εντάξει, αυτό το βήμα είναι πραγματικά δύσκολο. Και το κόλπο είναι ότι ο ιστότοπός σας είναι ήδη ανοιχτός στο κοινό!

Όλοι μπορούν ήδη να ανοίξουν τον τομέα του ιστότοπού σας μέσω των προγραμμάτων περιήγησης ιστού τους και να δουν τη δημιουργία σας. Συγχαρητήρια! ��

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει αυτά τα άρθρα:

 • Οι καλύτεροι δωρεάν κατασκευαστές ιστότοπων
 • Το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για μικρές επιχειρήσεις

Τι ακολουθεί αφού καταλάβετε πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο?

Η απλή σύνδεση του ιστότοπού σας είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού σας, φοβάμαι…

Το επόμενο βήμα είναι να κάνει τους ανθρώπους να το διαβάσουν. Και όχι μόνο μία φορά, αλλά για να επανέλθουμε ξανά και ξανά. Αυτό είναι το πραγματικό δύσκολο κομμάτι!

Ακολουθούν ορισμένοι οδηγοί που θα σας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο:

 • Πώς να προωθήσετε τον ιστότοπό σας
 • Πώς να μάθετε τα κοινωνικά μέσα
 • Οι καλύτεροι τρόποι δημιουργίας εσόδων από ένα ιστολόγιο

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector