WordPress Blog SEO – Πού να ξεκινήσετε εάν είστε αρχάριος

WordPress Blog SEO – Πού να ξεκινήσετε εάν είστε αρχάριος

WordPress Blog SEO – Πού να ξεκινήσετε εάν είστε αρχάριος
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Όταν πρόκειται για την έναρξη ενός ιστολογίου, απλώς δεν μπορείτε να παραλείψετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Με άλλα λόγια, το WordPress blog SEO είναι ζωτικής σημασίας αν θέλετε ποτέ να ανακαλύψουν οι χρήστες το ιστολόγιό σας.


Αλλά μην ανησυχείτε – δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζετε. Θα καλύψουμε γρήγορα τα βασικά, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε το blogging με το δεξί πόδι.
Αυτό είναι κεφάλαιο 9 ενός μεγαλύτερου οδηγού για πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για:

 • Research Έρευνα λέξεων-κλειδιών
 • �� SEO στη σελίδα
 • �� SEO για κινητά
 • Architecture Αρχιτεκτονική τοποθεσίας
 • �� Σύνδεσμος κτιρίου

Έρευνα λέξεων-κλειδιών – το κλειδί για το WordPress blog SEO ��‍��

Κάθε σελίδα και ανάρτηση στο ιστολόγιό σας πρέπει να έχει μια λέξη-κλειδί-στόχο. Κάθε ένα!

Αλλά πώς ξέρετε ποια λέξη-κλειδί θα στοχεύσετε?

Ο ευκολότερος τρόπος είναι αυτός για τον οποίο μιλήσαμε σε ένα από τα προηγούμενα κεφάλαια – απλώς ξεκινήστε με τον ανταγωνισμό σας.

Βρείτε τις αναρτήσεις με την υψηλότερη απόδοση, συνδέοντας τη διεύθυνση URL τους BuzzSumo, στη συνέχεια πάρτε τη διεύθυνση URL της κορυφαίας ανάρτησής τους και συνδέστε την Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google (GKP) για να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών με το Google Keyword Planner - το πρώτο στοιχείο του WordPress blog SEO

Εάν βλέπετε κάποια καλά, κλέψτε τα!

T ΣΥΜΒΟΥΛΗ PRO: ο "ανταγωνισμός" Η σειρά στο GKP αναφέρεται σε πληρωμένες διαφημίσεις, όχι σε οργανικές κατατάξεις, οπότε μην ανησυχείτε για αυτό όταν επιλέγετε μια λέξη-κλειδί.

 • Μπορείτε να δείτε αυτόν τον οδηγό για περισσότερη βοήθεια σχετικά με την εύρεση ενός αποδεδειγμένου θέματος και καλών λέξεων-κλειδιών για το WordPress blog σας SEO.

SEO στη σελίδα: ένα γρήγορο & βρώμικη επισκόπηση ��

Το SEO στη σελίδα είναι η πρακτική της συμπερίληψης της λέξης-κλειδιού σας (και λέξεων-κλειδιών LSI – λέξεων ή φράσεων που σχετίζονται σημασιολογικά μεταξύ τους) σε στρατηγικές τοποθεσίες στη σελίδα σας. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε την Google σχετικά με το περιεχόμενό σας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε την κύρια λέξη-κλειδί σας σε:

 • Ο τίτλος της σελίδας
 • Η διεύθυνση URL της σελίδας
 • Τουλάχιστον μία διάκριση (H2 ή H3) στη σελίδα
 • Τουλάχιστον ένα κείμενο alt μιας εικόνας
 • Ο τίτλος μετα
 • Η μετα-περιγραφή
 • Το περιεχόμενο του σώματος (μερικές φορές)

Έτσι, για παράδειγμα, εάν στοχεύετε "Συμβουλές SEO" ως κύρια λέξη-κλειδί σας, η σελίδα σας θα βελτιστοποιηθεί ως εξής:

Παράδειγμα (α)

 • Τίτλος: "5 Συμβουλές SEO για να αυξήσετε την κατάταξή σας (γρήγορα!)"
 • Διεύθυνση URL: yoursite.com/συμβουλές seo
 • H2: Το Συμβουλές SEO Αυτό έχει σημασία
 • Κείμενο alt εικόνας: "Συμβουλές SEO για αρχάριους"
 • Μετα τίτλος: "5 Συμβουλές SEO για να αυξήσετε την κατάταξή σας (γρήγορα!)"
 • Περιγραφή μετα: "Ψάχνω Συμβουλές SEO? Αυτές οι 5 τακτικές μάς βοήθησαν να φτάσουμε από 0 έως 1.000 καθημερινά επισκέπτες σε λιγότερο από 6 μήνες!"
 • Και φυσικά στο περιεχόμενο, θα το χρησιμοποιούσατε "Συμβουλές SEO" μερικές φορές. Συνιστώ τουλάχιστον 3-5 ανά 1000 λέξεις, αλλά μην το παρακάνετε, γιατί η Google θα σας τιμωρήσει για γέμιση λέξεων-κλειδιών.

Ακούγεται σαν πολύ να θυμάστε, σωστά?

Εκεί έρχεται η προσθήκη Yoast SEO! Η καλύτερη λύση all-in-one για WordPress blog SEO (και επίσης μία από τις προσθήκες που προτείνουμε ως απαραίτητο σε ένα προηγούμενο κεφάλαιο).

Το Yoast σας υπενθυμίζει να τοποθετήσετε τη λέξη-κλειδί σας στα σωστά μέρη και σας προειδοποιεί εάν κάνετε κάτι λάθος. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε "όλα τα πράσινα φώτα" από το Yoast προτού δημοσιεύσετε οτιδήποτε!

Ακριβώς κάτω από το κύριο μπλοκ περιεχομένου σας – κατά την επεξεργασία μιας ανάρτησης – βρίσκεται εκεί που θα βρείτε το μπλοκ Yoast και μέσα σε αυτό πρέπει να ζητήσετε την έγκριση των πανίσχυρων πράσινων φώτων �� (παράδειγμα παρακάτω).


Yoast SEO Yoast SEO

Συγγραφέας: Ομάδα Yoast

Τρέχουσα έκδοση: 14.2

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαΐου 2020

wordpress-seo.14.2.zip


98% βαθμολογίες


5.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 5.3 +

Yoast SEO Δείκτες

Και πραγματικά εννοώ όλα από αυτά τα πράσινα φώτα. Για παράδειγμα, ο συντάκτης εδώ στο CodeinWP δεν θα εγκρίνει ποτέ μια ανάρτηση μέχρι να είναι πράσινη. Γνωρίζω ότι αυτό είναι μερικές φορές ένα δύσκολο πράγμα να επιτευχθεί βάσει της λέξης-κλειδιού σας, αλλά πραγματικά αποδίδει μακροπρόθεσμα.

 • Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε το SEO σας στη σελίδα.

Mobile SEO – το απαραίτητο στοιχείο το 2019 have

Οι προβολές από κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% όλων των επισκέψεων στον ιστότοπο αυτήν τη στιγμή (και ήταν έτσι από το 2014). Προσθέστε σε αυτό, το 60% + των επισκεπτών από κινητά θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας εάν έχουν απογοητευτική εμπειρία περιήγησης.

Όταν το σκέφτεστε, έχει νόημα. Όλοι και ο σκύλος τους έχουν τώρα smartphone και τα χρησιμοποιούν για σχεδόν όλους τους διαδικτυακούς σκοπούς.

Το Mobiles είναι το σημείο όπου πηγαίνουμε για να δούμε το Facebook, να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο στο YouTube, να ελέγξουμε email, τα πάντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να διασφαλίζετε ότι οι ιστοσελίδες σας φαίνονται καλές σε κινητές συσκευές. Δύο λόγοι για αυτό:

 1. Σελίδα φιλική για κινητά σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερο για τους αναγνώστες σας να καταναλώνουν το περιεχόμενο που δημοσιεύετε,
 2. Google τώρα τιμωρεί ενεργά ιστότοποι που δεν είναι αρκετά φιλικοί προς κινητά. ή, ακόμη περισσότερο από αυτό, η Google χρησιμοποιεί ευρετηρίαση κατά προτεραιότητα για κινητά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η προβολή για κινητά που αποφασίζει πόσο υψηλή θα κατατάσσεται η σελίδα σας στο Google.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες και πώς να βεβαιωθείτε ότι ολόκληρος ο ιστότοπός σας, καθώς και οι μεμονωμένες αναρτήσεις και σελίδες σας είναι φιλικές προς κινητά:

(α) Χρησιμοποιήστε το εργαλείο φιλικότητας για κινητά της Google

δοκιμή φιλική για κινητά
Η Google έχει δημοσιοποιήσει το δικό της εργαλείο, έτσι ώστε κάθε webmaster να μπορεί να ελέγχει πόσο βελτιστοποιημένες είναι οι ιστοσελίδες τους για κινητά. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο εδώ.

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση URL της σελίδας που θέλετε να ελέγξετε.

Είναι καλή πρακτική να δοκιμάσετε μερικούς τύπους σελίδων στον ιστότοπό σας:

 • την αρχική σας σελίδα
 • μια τυπική σελίδα ιστολογίου – οποιαδήποτε τυπική σελίδα ενσωματωμένη στην ενότητα Σελίδες του πίνακα ελέγχου του WordPress
 • μια τυπική ανάρτηση ιστολογίου
 • οποιαδήποτε προσαρμοσμένη ή μη τυπική σελίδα ή μετά – δοκιμάστε οποιαδήποτε ανάρτηση και σελίδα που έχει προσαρμοσμένα σχέδια ή χρησιμοποιεί προσαρμοσμένα πρότυπα σελίδας

Κάνοντας όλα τα παραπάνω σας δίνει μια καλή επισκόπηση της κατάστασης.

Εάν κάποια από αυτές τις δοκιμές αποφέρει αρνητικό αποτέλεσμα, πρέπει να διερευνήσετε περισσότερα και να ακολουθήσετε τις συμβουλές της Google σχετικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων.

Δείτε πώς θα έπρεπε να είναι το τεστ όταν όλα είναι καλά:

δοκιμή για κινητά εντάξει

(β) Χρησιμοποιήστε ένα θέμα βελτιστοποιημένο για κινητά

Δεδομένου ότι το WordPress είναι μια πλήρως αρθρωτή πλατφόρμα, για να το πω, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανταλλάξετε τα θέματα σας όποτε θέλετε. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να βεβαιωθείτε ότι το θέμα σας λειτουργεί και σε κινητά.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 • δοκιμάστε το θέμα σας χρησιμοποιώντας τη δοκιμή Google για κινητά που περιγράφεται παραπάνω,
 • μιμηθείτε διαφορετικές συσκευές στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και δείτε εάν το περιεχόμενο εξακολουθεί να φαίνεται σωστό.

Για εξομοίωση διαφορετικών συσκευών στο Chrome, ξεκινήστε τα εργαλεία προγραμματιστή πατώντας Cmd + Opt + i (Mac) ή Ctrl + Shift + i (Win). Θα δείτε ένα νέο πλαίσιο να εμφανίζεται στην οθόνη. Κάνε κλικ στο "συσκευή" κουμπί:

εργαλεία dev

Μόλις το κάνετε αυτό, θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε μια συγκεκριμένη συσκευή που θέλετε να μιμηθείτε.

Ανανεώστε τη σελίδα μόλις κάνετε μια επιλογή.
επιλέξτε συσκευή

Κάντε κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω στην οθόνη για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε άλλες συσκευές και να το επαναλάβετε.
προεπισκόπηση συσκευής

Εάν υπάρχουν καθόλου σημαντικά ζητήματα, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να τα επιλύσετε με έναν απλό τρόπο. Σε αυτό το σημείο, είναι καλύτερο να αλλάξετε το θέμα σας σε κάτι που έχει βελτιστοποιηθεί για κινητά από το ξεκίνημα.

(γ) Μετάβαση σε AMP

Το AMP σημαίνει Accelerated Mobile Pages και είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που περιγράφεται ως:

"Το έργο Accelerated Mobile Pages (AMP) είναι μια πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα που ενσωματώνει το όραμα ότι οι εκδότες μπορούν να δημιουργήσουν ένα βελτιστοποιημένο περιεχόμενο για κινητά μία φορά και να το φορτώσουν αμέσως παντού."

Στην πράξη, το AMP είναι μια τεχνολογία που κάνει τις σελίδες σας να φορτώνουν γρήγορα όταν προβάλλονται από ένα άτομο σε κινητό.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να καταλάβετε πώς λειτουργεί κάτω από την κουκούλα για να λάβετε τα οφέλη. Το AMP μπορεί να ενεργοποιηθεί στο WordPress μέσω ενός πρόσθετου που ονομάζεται AMP για WP.


AMP για WP - Accelerated Mobile Pages AMP για WP – Accelerated Mobile Pages

Συγγραφέας: Ahmed Kaludi, Mohammed Kaludi

Τρέχουσα έκδοση: 1.0.52

Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαΐου 2020

accelerated-mobile-pages.1.0.52.zip


88% βαθμολογίες


100.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 3.0 +

Με αυτό, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο το ιστολόγιό σας χειρίζεται τις σελίδες AMP και ακόμη και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες δομές σελίδων επικυρωμένες από AMP για τις αναρτήσεις, τις σελίδες και την αρχική σας σελίδα.

Με τη φροντίδα αυτών των τριών στοιχείων – δοκιμή βελτιστοποίησης για κινητά, με καλό θέμα, με χρήση AMP – είστε βασικά έτοιμοι να υποδεχτείτε τυχόν επισκέπτες από κινητές συσκευές που μπορεί να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας. Έχοντας αυτό το επίπεδο βελτιστοποίησης για κινητά θα έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στο συνολικό SEO του ιστότοπού σας.

Αρχιτεκτονική ιστότοπου: δομήστε τον ιστότοπό σας για αναγνώστες και Google ��

Ο τρόπος δημιουργίας του ιστότοπού σας επηρεάζει πόσο εύκολα οι χρήστες (και τα προγράμματα ανίχνευσης της Google) μπορούν να τον πλοηγηθούν.

Υπάρχουν δύο χρυσοί κανόνες για την αρχιτεκτονική του ιστότοπου όσον αφορά το WordPress blog SEO:

 1. Κάθε σελίδα πρέπει να είναι μέσα σε τρία κλικ από κάθε άλλη σελίδα.
 2. Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι απλός και επεκτάσιμος.

Περισσότερα για αυτά αργότερα. Πρώτον, και παράδειγμα αρχιτεκτονικής τοποθεσίας BAD (κάθε μπλοκ είναι μία μόνο δευτερεύουσα σελίδα):

Κακή αρχιτεκτονική ιστότοπου SEO

Παραβιάζει και τους δύο κανόνες. Χρειάζονται έως και πέντε κλικ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο (μεταβείτε από πάνω προς τα κάτω αριστερά) και δεν είναι επεκτάσιμο.

Όχι μόνο αυτό είναι κακό για πλοήγηση, αλλά βλάπτει επίσης τις κατατάξεις αναζήτησης. Να γιατί:

Συνήθως, η αρχική σας σελίδα είναι η πιο έγκυρη σελίδα στον ιστότοπό σας. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι από μία σελίδα στον ιστότοπό σας προς μια άλλη περνούν μερικά από αυτά "χυμός σύνδεσης" ή "εξουσία" από τη μία σελίδα στην άλλη. Αυτό παλαιότερα ονομαζόταν PageRank, αλλά η Google δεν χρησιμοποιεί πλέον αυτόν τον όρο.

Οπτικά, λειτουργεί ως εξής:

Εσωτερική σύνδεση SEO

Επομένως, εάν θάβετε τις αναρτήσεις σας βαθιά μέσα στον ιστότοπό σας, χάνετε την εξουσία από την αρχική σας σελίδα. Εδώ είναι ένα άλλο οπτικό:

Εξηγώντας το Pagerank

Έτσι, οι αναρτήσεις ιστολογίου σας χάνουν από αυτήν την αρχή συνδέσμου.

Αντ ‘αυτού, ρυθμίστε τον ιστότοπό σας ως εξής:

Σωστή αρχιτεκτονική τοποθεσίας

Οι σελίδες σας συνδέονται μεταξύ τους σαν ιστός. Αυτοί οι εσωτερικοί σύνδεσμοι βοηθούν την Google να ανιχνεύει αποτελεσματικά όλες τις σελίδες σας, ενώ βοηθά τους χρήστες να περιηγούνται στον ιστότοπό σας. Απλώνεται επίσης γύρω από την εξουσία του ιστότοπού σας, βοηθώντας όλο το περιεχόμενό σας να κατατάσσεται = αυτό είναι το καλό WordPress blog SEO.

Πώς να ξεκινήσετε με τη δημιουργία συνδέσμων ��

Ακριβώς όπως οι εσωτερικοί σύνδεσμοι από μία από τις σελίδες σας σε μια άλλη μεταβιβάζουν την εξουσία, έτσι και οι σύνδεσμοι από ιστότοπους άλλων ατόμων προς τους δικούς σας.

Στην πραγματικότητα, οι σύνδεσμοι από έναν άλλο ιστότοπο στον δικό σας είναι πολύ πιο σημαντικοί για την κατάταξη του ιστότοπού σας στο Google από τους εσωτερικούς συνδέσμους. Σκεφτείτε συνδέσμους όπως ψήφους για το Google. Όσο περισσότερες ψήφοι έχει ο ιστότοπός σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες είναι να κατατάσσεται σε υψηλό βαθμό.

Ωστόσο, δεν θέλετε απλώς συνδέσμους προς την αρχική σας σελίδα. Ενώ βοηθούν, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι οι σύνδεσμοι απευθείας με τις μεμονωμένες αναρτήσεις ιστολογίου που προσπαθείτε να κατατάξετε.

Ο Matthew Barby, ο σκηνοθέτης του HubSpot, ερμήνευσε μια μελέτη στον ιστότοπό τους και διαπίστωσαν ότι σελίδες με περισσότερους συνδέσμους έλαβαν πολύ πιο οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης από σελίδες με λιγότερους συνδέσμους.

Θα μπορούσα να διακινδυνεύσω να πω κάτι τέτοιο:

συνδέσεις ισούται με την κίνηση

Έτσι το καταλαβαίνετε – οι σύνδεσμοι είναι σημαντικοί. Αλλά πώς τα παίρνετε?

Εάν ξεκινούσα από το μηδέν χωρίς συνδέσεις σε μια ολοκαίνουργια θέση, θα το έκανα Ξεκινήστε χτίζοντας σχέσεις με τους επιδότες στον κλάδο.

Όχι μόνο αυτές οι σχέσεις θα οδηγήσουν σε backlinks, αλλά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε συνεργασίες, να βοηθήσουν στην κοινή χρήση του περιεχομένου σας και σε πολλά μαθήματα.

Για να βρείτε αυτούς τους επηρεαστές, ξεκινήστε με το Google. Απλώς ξεκινήστε την αναζήτηση για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Τα κορυφαία αποτελέσματα συνήθως επηρεάζουν.

Πώς να βρείτε επιρροές

Συγκεντρώστε μια λίστα με 10-20 αυτών των ατόμων. Ακολουθήστε τα στα κοινωνικά μέσα, μοιραστείτε το περιεχόμενό τους και σχολιάστε τα ιστολόγιά τους. Κάντε όλα τα πράγματα που επιθυμείτε να κάνουν οι άνθρωποι για εσάς.

Μετά από αυτό, επικοινωνήστε μαζί τους και ζητήστε τα σχόλιά τους σχετικά με το περιεχόμενό σας. Να είστε γνήσιοι για αυτό – μιλήστε για το πώς τα βρήκατε, τι σας αρέσει για το ιστολόγιό τους ή τι θαυμάζετε γι ‘αυτά. Όσο πιο γνήσιος είστε, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να λάβετε απάντηση.

Μόλις γίνετε καλύτεροι από τους γνωστούς μαζί τους, ρωτήστε τους κατ ‘ευθείαν εάν αναφέρουν το περιεχόμενό σας στο ιστολόγιό τους. Βεβαιωθείτε ότι είναι πολύτιμο για τους αναγνώστες τους και μάλλον θα χαρούν να σας βοηθήσουν.

�� Περαιτέρω ανάγνωση

 • Δημιουργία συνδέσμων για SEO από τον Brian Dean. Ο Μπράιαν είναι ένας από τους πιο σεβαστούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημιουργίας συνδέσμων και σίγουρα ξέρει για τι μιλάει.
 • Η ενότητα που καλύπτει τη βελτιστοποίηση εκτός σελίδας στον πρακτικό οδηγό SEO.

Και αυτό είναι όλο! Τώρα γνωρίζετε περισσότερα για το WordPress blog SEO από το 80% των bloggers εκεί έξω. Δώστε στον εαυτό σας ένα ελαφρύ κτύπημα στο πίσω μέρος!

Με όλα αυτά που λέω, συνειδητοποιώ ότι μερικά από αυτά μπορεί να ακούγονται ίσως πολύ απλά και πολύ βολικά. Δεν φαίνεται να υπάρχει μυστική σάλτσα εδώ, σωστά?

Λοιπόν, δεν υπάρχει μαγικό κόλπο που είναι σίγουρο "διακοπή SEO," Δυστυχώς. Το SEO είναι κυρίως να κάνεις πολλά μικρά πράγματα και να τα κάνεις τακτικά. Πρόκειται πραγματικά για την εμφάνιση και την πραγματική δουλειά και όχι την ελπίδα να σκοντάψει την επόμενη τεχνική δολοφόνων.

Έτσι βασικά δημιουργήσαμε τη θέση αυτού του ιστολογίου στη θέση του WordPress. Συνδεθήκαμε με άτομα, σχολιάσαμε, επικοινωνήσαμε μαζί τους πολλές φορές, κάναμε φίλους και ούτω καθεξής. Αυτό, με την πάροδο του χρόνου, μας επέτρεψε να λάβουμε συνδέσμους και, συνεπώς, να βελτιώσουμε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Μιλάμε περισσότερο για αυτό στο επόμενο κεφάλαιο, το οποίο αφορά αποτελεσματική προώθηση blog, Τσέκαρέ το:

Κεφάλαιο 10: Πώς να προωθήσετε το ιστολόγιό σας

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector