Η λίστα των βασικών προσθηκών WordPress, καθώς και τι τις καθιστά απαραίτητες

Τα πρόσθετα είναι αυτά που κάνουν τον κόσμο του WordPress να κινείται. Τα απαραίτητα πρόσθετα WordPress είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας αποτελεσματικά και με ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα έχετε τις καλύτερες δυνατότητες εκεί έξω.


Οι προσθήκες σας επιτρέπουν να προσθέσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος λειτουργικότητας στο νέο ιστολόγιό σας. Και, εν πάση περιπτώσει, πιθανότατα θα καταλήξετε να εγκαταστήσετε αρκετά για να αποκτήσετε συγκεκριμένη λειτουργικότητα που θέλετε.
Αυτό είναι κεφάλαιο 4 ενός μεγαλύτερου οδηγού για πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog.

Αλλά ενώ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα εξειδικευμένα πρόσθετα, υπάρχουν επίσης μερικά απαραίτητα πρόσθετα WordPress που χρειάζεται κάθε blogger. Μιλάμε για πράγματα που είναι τόσο σημαντικά, ανεξάρτητα από το τι κάνετε blogging, αυτά θα πρέπει να κάνουν τη λίστα που πρέπει να έχετε:

Note Σημείωση για αρχάριους: Τι είναι τα πρόσθετα και πώς να τα εγκαταστήσετεΒασικά πρόσθετα WordPress

Η προσθήκη είναι μια επέκταση τρίτου μέρους που προσθέτει επιπλέον λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτή η λειτουργικότητα μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως μια φόρμα επικοινωνίας ή κάτι μεγάλο, όπως μετατρέποντας τον ιστότοπό σας WordPress σε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη, θα πρέπει να την εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress. Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για περισσότερα πώς να εγκαταστήσετε τις προσθήκες WordPress.

Τα απαραίτητα πρόσθετα WordPress:

1. Yoast SEO


Yoast SEO Yoast SEO

Συγγραφέας: Ομάδα Yoast

Τρέχουσα έκδοση: 14.2

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαΐου 2020

wordpress-seo.14.2.zip


98% βαθμολογίες


5.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 5.3 +

 • Τι κάνει: Το Yoast SEO σάς βοηθά να κάνετε σημαντικές τροποποιήσεις βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης τόσο για ολόκληρο τον ιστότοπό σας όσο και για μεμονωμένες αναρτήσεις / σελίδες.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Όταν το ιστολόγιό σας κατατάσσεται σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google έχει τεράστια επίδραση στον αριθμό των επισκεπτών που λαμβάνει ο ιστότοπός σας. Βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας με ένα πρόσθετο όπως το Yoast SEO σας δίνει μια καλύτερη ευκαιρία υψηλότερη κατάταξη για σχετικές λέξεις-κλειδιά και λάβετε επισκεψιμότητα στις αναρτήσεις σας. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης αυτό το πρόσθετο σε άλλα κεφάλαια αυτού του οδηγού, επομένως θα πρέπει να επωφεληθείτε πλήρως από τον οδηγό.
 • Τι κοστίζει: Η δωρεάν έκδοση είναι καλή για τους περισσότερους bloggers
 • Πού να το πάρετε: Η ευκολότερη μέθοδος είναι να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress → Πρόσθετα → Προσθήκη νέου → πληκτρολογήστε το όνομα της προσθήκης (Yoast SEO) στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια κάντε κλικ Εγκατάσταση τώρα και Θέτω εις ενέργειαν.

2. Google Analytics για WordPress


Προσθήκη Google Dashboard για WordPress από το MonsterInsights Προσθήκη Google Dashboard για WordPress από το MonsterInsights

Συγγραφέας: MonsterInsights

Τρέχουσα έκδοση: 7.10.4

Τελευταία ενημέρωση: 1 Απριλίου 2020

google-analytics-for-wordpress.7.10.4.zip


90% βαθμολογίες


2.000.000 + Εγκαταστάσεις


3.8.0 Απαιτείται

 • Τι κάνει: Το Google Analytics σάς παρέχει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας και αναλυτικά στοιχεία για το ιστολόγιό σας. Σε πιο προχωρημένο επίπεδο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι ορισμένες στρατηγικές προώθησης. Η προσθήκη Google Analytics για WordPress σάς βοηθά να εφαρμόσετε εύκολα τη δωρεάν υπηρεσία Google Analytics στο ιστολόγιό σας.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Το Analytics σάς βοηθά να μάθετε ποια τμήματα του ιστολογίου σας έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, καθώς και ποια μέρη έχουν καλή απόδοση και ποια μέρη θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Το Analytics σάς επιτρέπει επίσης να δείτε πώς αλλάζει η επισκεψιμότητα και η αφοσίωση του ιστολογίου σας με την πάροδο του χρόνου. Με άλλα λόγια, χωρίς καμία λύση ανάλυσης οποιουδήποτε είδους, δεν μπορείτε να γνωρίζετε πόσο αποτελεσματικές είναι οι στρατηγικές προώθησης.
 • Τι κοστίζει: 100% δωρεάν
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω). Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για πώς να ρυθμίσετε το Google Analytics για WordPress.

3. Ενεργοποίηση προσωρινής μνήμης


Cache Enabler - Cache WordPress Cache Enabler – Cache WordPress

Συγγραφέας: KeyCDN

Τρέχουσα έκδοση: 1.3.5

Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2020

cache-enabler.zip


86% βαθμολογίες


90.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.6 +

 • Τι κάνει: Το Cache Enabler χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται προσωρινή αποθήκευση σελίδας για να κάνει το ιστολόγιό σας να φορτώνει ταχύτερα και να χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους διακομιστή.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Το Cache Enabler μπορεί συνήθως να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας του ιστολογίου σας στο μισό, κάτι που είναι σημαντικό γιατί 30% των χρηστών θέλουν οι ιστότοποι να φορτώνονται σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, 74% των χρηστών κινητών θα εγκαταλείψει έναν ιστότοπο που χρειάζεται περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα για φόρτωση και οι χρόνοι φόρτωσης σελίδας μπορούν επηρεάζει την κατάταξη του ιστότοπού σας στο Google. Ναι, η εξεύρεση τρόπων επιτάχυνσης του ιστολογίου σας είναι πολύ σημαντική…
 • Τι κοστίζει: 100% δωρεάν
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του ταμπλό του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω).

4. Ασφάλεια Wordfence


Wordfence Security - Σάρωση τείχους προστασίας και κακόβουλου λογισμικού Ασφάλεια Wordfence – Τείχος προστασίας & Σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Συγγραφέας: Wordfence

Τρέχουσα έκδοση: 7.4.7

Τελευταία ενημέρωση: 23 Απριλίου 2020

wordfence.7.4.7.zip


96% βαθμολογίες


3.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 3,9 +

 • Τι κάνει: Το Wordfence Security κάνει έναν τόνο διαφορετικών τροποποιήσεων ασφαλείας για να διατηρεί το ιστολόγιό σας ασφαλές από χάκερ και άλλες εκμεταλλεύσεις.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Δυστυχώς, τα ιστολόγια WordPress που παραβιάζονται είναι ένα συνηθισμένο πράγμα. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2016, Ο Sucuri ανέλυσε πάνω από 8.000 παραβιασμένοι ιστότοποι WordPress. Και Το Google αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες ιστότοποι κάθε χρόνο για κακόβουλο λογισμικό. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας WordPress ασφαλή και Ασφάλεια Wordfence είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο ασφαλείας WordPress, καθιστώντας το ένα από τα βασικά πρόσθετα WordPress.
 • Τι κοστίζει: Η δωρεάν έκδοση είναι καλή για τα περισσότερα ιστολόγια, αν και υπάρχει μια έκδοση Premium με ακόμα περισσότερες λειτουργίες.
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του ταμπλό του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω).

5. UpdraftPlus


UpdraftPlus WordPress Backup Plugin UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Συγγραφέας: UpdraftPlus.Com, DavidAnderson

Τρέχουσα έκδοση: 1.16.25

Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαΐου 2020

updraftplus.1.16.25.zip


96% βαθμολογίες


2.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 3.2 +

 • Τι κάνει: Το UpdraftPlus είναι ένα εφεδρικό πρόσθετο που αυτόματα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress. Μπορείτε ακόμη και να το αποθηκεύσετε αυτόματα στο αντίγραφο ασφαλείας του Google Drive ή σε άλλον πάροχο αποθήκευσης cloud.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Πέρα από κακόβουλους ηθοποιούς (συζητήθηκαν παραπάνω), υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστολογίου σας. Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι απόλυτη ανάγκη – βοηθούν να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα του ιστολογίου σας είναι πάντα ασφαλή, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.
 • Τι κοστίζει: Η δωρεάν έκδοση είναι καλή για τα περισσότερα ιστολόγια, αν και υπάρχει μια έκδοση Premium με πρόσθετη λειτουργικότητα.
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του ταμπλό του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω).

6. Optimole


Βελτιστοποίηση εικόνας & Lazy Load από το Optimole Βελτιστοποίηση εικόνας & Lazy Load από το Optimole

Συγγραφέας: Optimole

Τρέχουσα έκδοση: 2.3.1

Τελευταία ενημέρωση: 21 Απριλίου 2020

optimole-wp.zip


96% βαθμολογίες


50.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.7 +

 • Τι κάνει: Το Optimole αυτόματα βελτιστοποιεί τις εικόνες που ανεβάζετε στο ιστολόγιό σας συμπιέζοντάς τα και, αν θέλετε, αλλάξτε το μέγεθος των διαστάσεων τους. Η συμπίεση είναι ένας τρόπος μείωσης του μεγέθους του αρχείου μιας εικόνας είτε χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητά της (συμπίεση χωρίς απώλειες) είτε με μικρή μείωση της ποιότητας (συμπίεση με απώλεια).
 • Γιατί το χρειάζεστε: Εικόνες αποτελούν το 63% του μέσου μεγέθους αρχείου του ιστότοπου. Μειώνοντας το μέγεθος των εικόνων σας, μπορείτε να κάνετε το ιστολόγιό σας να φορτώνει πιο γρήγορα. Ήδη καλύψαμε γιατί είναι σημαντικό όταν σας είπαμε για το Cache Enabler – ένα άλλο από τα βασικά πρόσθετα του WordPress!
 • Τι κοστίζει: Το Optimole θα βελτιστοποιεί δωρεάν 1 GB εικόνων ανά μήνα, κάτι που θα πρέπει να είναι αρκετό για τα περισσότερα ιστολόγια. Αυτό που παίρνετε επίσης σε αυτό το δωρεάν επίπεδο είναι ένα CDN εικόνας με 7 παγκόσμιες τοποθεσίες. Μετά από αυτό, υπάρχουν προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από 29 EUR ανά μήνα, δίνοντάς σας πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης και τοποθεσίες CDN.
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του ταμπλό του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω).

7. WPForms


Φόρμα επικοινωνίας από το WPForms - Drag & Drop Form Builder για WordPress Φόρμα επικοινωνίας από WPForms – Σύρετε & Drop Form Builder για WordPress

Συγγραφέας: WPForms

Τρέχουσα έκδοση: 1.6.0.2

Τελευταία ενημέρωση: 21 Μαΐου 2020

wpforms-lite.1.6.0.2.zip


98% βαθμολογίες


3.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.9 +

 • Τι κάνει: Το WPForms επιτρέπει στους χρήστες να σας στέλνουν ένα μήνυμα μέσω μιας απλής φόρμας επικοινωνίας.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Ανεξάρτητα από το τι γράφετε, οι άνθρωποι πιθανότατα θα θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Μια φόρμα επικοινωνίας τους επιτρέπει να το κάνουν χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψετε την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιστότοπό σας.
 • Τι κοστίζει: Η δωρεάν έκδοση είναι καλή για τους περισσότερους bloggers, αν και υπάρχει μια επαγγελματική έκδοση με περισσότερες δυνατότητες.
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του ταμπλό του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω).

8. Jetpack – Κοινωνική κοινή χρήση + Περισσότερα


Jetpack από WordPress.com Jetpack από WordPress.com

Συγγραφέας: Automattic

Τρέχουσα έκδοση: 8.5

Τελευταία ενημέρωση: 5 Μαΐου 2020

jetpack.8.5.zip


78% βαθμολογίες


5.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 5.3 +

 • Τι κάνει: Το Jetpack είναι ένα πρόσθετο πολλαπλών χρήσεων που προσθέτει έναν τόνο χρήσιμης λειτουργικότητας. Το πιο αξιοσημείωτο για αυτήν την ενότητα είναι το Μοιρασιά ενότητα που σας βοηθά να προσθέσετε κουμπιά κοινής χρήσης στον ιστότοπό σας.
 • Γιατί το χρειάζεστε: Τα κουμπιά κοινωνικής κοινοποίησης διευκολύνουν τους επισκέπτες σας να μοιράζονται τις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά μέσα. Αυτό σημαίνει ότι οι αναρτήσεις σας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη προβολή και ως αποτέλεσμα να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα! Και όπως είπαμε, το Jetpack περιλαμβάνει επίσης ένα σωρό άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, κάτι που μας κάνει να είμαστε σίγουροι ότι θα το θεωρήσετε ένα από τα βασικά πρόσθετα WordPress για πολλούς άλλους λόγους.
 • Τι κοστίζει: Το δωρεάν πρόγραμμα είναι εντάξει.
 • Πού να το πάρετε: Μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress (όπως για το Yoast SEO, δείτε παραπάνω). Στη συνέχεια, διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για πώς να ρυθμίσετε τα κουμπιά κοινής χρήσης Jetpack.

Με αυτά τα απαραίτητα πρόσθετα εγκατεστημένα και εκτός δρόμου, είναι πλέον καιρός να φροντίσετε τις βασικές ρυθμίσεις του ιστολογίου σας.

Κεφάλαιο 5: Βασικές ρυθμίσεις για κάθε ιστολόγιο

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map