Πώς να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο: Όνομα τομέα + Φιλοξενία Ιστού + WordPress… Όλα σε ένα

Το νούμερο 1 πράγμα που μαθαίνετε για το πώς να δημιουργήσετε ένα blog είναι ότι κανένα blog δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς όνομα τομέα (τη μοναδική του διεύθυνση στο Διαδίκτυο) και έναν διακομιστή ιστού (το σπίτι του στο Διαδίκτυο). Στη συνέχεια, υπάρχει το μπαλαντέρ – το τρίτο στοιχείο – το WordPress!
Αυτό είναι κεφάλαιο 3 ενός μεγαλύτερου οδηγού για πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog.


Πώς να δημιουργήσετε ένα blog: www + host + WordPress

Η επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι συχνά ένα από τα πιο διασκεδαστικά μέρη για ολόκληρη τη διαδικασία εκμάθησης πώς να δημιουργήσετε ένα blog. Η επιλογή ενός κεντρικού υπολογιστή, ωστόσο, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο:

Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα για το νέο σας ιστολόγιο

�� Σημείωση για αρχάριους: Τι είναι ένα όνομα τομέα; Ένα όνομα τομέα αποτελείται από δύο κύρια μέρη: το μοναδικό αναγνωριστικό τομέα σας και μια επέκταση τομέα. Για εμάς, το codeinwp είναι το αναγνωριστικό και το .com είναι η επέκταση (επίσης γνωστή ως TLD). Στην περίπτωσή σας, το πρώτο μπορεί να είναι οποιαδήποτε ακολουθία αλφαριθμητικών χαρακτήρων συν ενωτικά. Το TLD μπορείτε να διαλέξετε από μια σειρά προϋπάρχουσων επιλογών – με το .com να είναι το πιο δημοφιλές. Ένα όνομα τομέα συνήθως σας κοστίζει περίπου 10- $ 15 / έτος.

Κόβοντας κατευθείαν στο κυνήγι, ένα καλό όνομα τομέα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία κύρια χαρακτηριστικά:

 • �� Πρέπει να είναι μοναδικό και επώνυμο. Ένα καλό σημείο αναφοράς είναι να φανταστείτε το όνομα τομέα σας στο πλάι του κτιρίου γραφείων σας. Φαίνεται καλό εκεί?
 • �� Πρέπει να είναι σαφές. Δεν υπάρχει παράξενος συνδυασμός χαρακτήρων. Μια απλή ακολουθία 1-3 λέξεων είναι η καλύτερη. Χρησιμοποιείτε καλύτερα το όνομά σας / το επώνυμό σας μόνο εάν ο ιστότοπος που δημιουργείτε πρόκειται να αναπτύξει τη δική σας προσωπική επωνυμία.
 • �� Πρέπει να είναι εύκολο να απομνημονεύσετε. Εάν πρέπει να το εξηγήσετε, δεν θα είναι εύκολο να απομνημονεύσετε.

Περαιτέρω ανάγνωση: Πώς να βρείτε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας + χρησιμοποιώντας τις δημιουργίες ονομάτων ιστολογίου.

T ΣΥΜΒΟΥΛΗ PRO: Όταν μαθαίνετε πώς να δημιουργήσετε ένα blog, ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να δημιουργήσετε μια λίστα με 3-5 ονόματα τομέα που φαίνονται τα πιο λογικά και στη συνέχεια να τα δοκιμάσετε με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες για να διαλέξετε τον νικητή.

Με μια καλή ιδέα για το τι θα είναι το όνομα του τομέα σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε μια καλή πλατφόρμα φιλοξενίας:

Πώς να επιλέξετε έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού για ένα blog

Το θέμα της φιλοξενίας είναι boriiiiinnnng. Όπως, πραγματικά.

Θέλω να πω, μόλις φτάσετε σε αυτόν, ένας διακομιστής ιστού είναι απλώς ένας υπολογιστής που είναι ενεργοποιημένος και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο 24/7, κάπου κάπου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο διακομιστή. Δεν υπάρχει τίποτα ρομαντικό ή "δροσερός" σχετικά με αυτό. Είναι απλώς αριθμοί και δεδομένα στέλνονται μπρος-πίσω.

Με αυτήν την εικόνα στο μυαλό σας, η επιλογή ενός καλού οικοδεσπότη για το WordPress μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν κάνετε κάποια δική σας έρευνα και εκτεθείτε σε πολλά διαφημιστικά υλικά μιας εταιρείας φιλοξενίας. Βασικά, όλοι υπόσχονται εξαιρετικά καλή απόδοση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, μπορεί να είναι διαφορετική.

Έτσι, χωρίς να σας βαρεθούμε με τις λεπτομέρειες, έχουμε επενδύσει πολλά στην έρευνα της αγοράς φιλοξενίας για το WordPress, δοκιμάζοντας διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας που είναι εκεί έξω, αναλύοντας την απόδοσή τους σε πραγματικές ρυθμίσεις και ακόμη και ερευνώντας τους χρήστες για να βρουν τι σκέφτονται για το δικό τους οικοδεσπότες ιστολογίου.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τις λεπτομέρειες όλων, ελέγξτε οποιοδήποτε από αυτά:

Έρευνα WordPress Hosting 2018 – Aka "Το καλό, το κακό και το άσχημο του WordPress Hosting"
Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας WordPress σε σύγκριση [Με τους αριθμούς]

Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας σε σύγκριση με 0,82 $ / μήνα
Καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις

Εάν δεν μπορείτε να ενοχληθείτε και απλά θέλω να σας προτείνω μια πλατφόρμα ήδη, απλώς χρησιμοποιήστε το SiteGround. Βασικά, ανεξάρτητα από το είδος των δοκιμών που κάνουμε και ανεξάρτητα από το είδος των ερωτήσεων που θέτουμε στην κοινότητα, είναι πραγματικά δύσκολο να συναντήσετε αρνητικές κριτικές για το SiteGround. Απλώς γνωρίζουν τι κάνουν όταν πρόκειται να φιλοξενήσουν ένα blog WordPress.

Επιπλέον, ένα καλό πρόγραμμα φιλοξενίας μαζί τους – αυτό που θα είναι περισσότερο από αρκετό για να ξεκινήσετε με ένα νέο blog – είναι μόνο περίπου 4 $ / μήνα.

�� Πώς να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο: αποκτήστε ένα όνομα τομέα, φιλοξενία και WordPress εγκατεστημένα όλα με μία κίνηση

Εντάξει, οπότε εδώ είναι το καλύτερο μέρος:

Παρόλο που η εκμάθηση του τρόπου δημιουργίας ενός ιστολογίου συνεπάγεται την ευθυγράμμιση τριών ξεχωριστών τεχνολογιών – φιλοξενία, τομέας, WordPress – μπορείτε πραγματικά να τα φροντίσετε όλα με μία κίνηση και με πολύ φιλικό προς τον χρήστη τρόπο.

Για να συμβεί αυτό, μεταβείτε στο SiteGround (κάντε κλικ εδώ) – την πλατφόρμα φιλοξενίας που προτείνουμε με βάση τις θετικές κριτικές της στον ιστό και τις δικές μας δοκιμές.

Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η φθηνότερη επιλογή – Ξεκίνα – θα είναι αρκετό:

επιλέξτε φιλοξενία

Το επόμενο βήμα είναι το σημείο όπου μπορείτε να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα που θα χρησιμοποιήσετε για το νέο σας ιστολόγιο:

όνομα τομέα ιστολογίου

Σημείωση. Η εγγραφή ενός νέου ονόματος domain στο SiteGround είναι 15,95 $ / έτος. Εάν έχετε ήδη ένα όνομα τομέα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε "Έχω ήδη έναν τομέα" αντί να δημιουργήσετε ένα νέο. Θα χρειαστούν επιπλέον βήματα για να συνδέσετε αυτό το όνομα τομέα στο νέο σας ιστολόγιο. Το SiteGround θα σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα.

Μετά από αυτό, πρέπει απλώς να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία πληρωμής σας και να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Όταν τελειώσετε, είναι καιρός να εγκαταστήσετε το WordPress. Για αυτό, αποκτήστε πρόσβαση στην Περιοχή Πελατών σας και ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, το SiteGround θα σας επιτρέψει επίσης να επιλέξετε ένα σχέδιο / θέμα για το νέο σας blog και να τα έχετε όλα έτοιμα για εσάς.

�� Γρήγορη σημείωση για την εύρεση και αλλαγή θεμάτων / σχεδίων ιστολογίου

Το σπουδαίο πράγμα για το WordPress είναι ότι δεν έχετε κολλήσει με την αρχική σχεδίαση που επιλέξατε για το ιστολόγιό σας κατά τη ρύθμιση ή με το προεπιλεγμένο θέμα του WordPress. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε αυτό το μέρος μετά από λίγο και να εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα που ίσως είναι πιο όμορφο ή απλά ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε νέα θέματα στο WordPress.org, ThemeIsle.com, ThemeForest, Κομψά θέματα, ή οποιοδήποτε άλλο από αυτά τα κορυφαία θεματικά καταστήματα.

�� Περαιτέρω ανάγνωση

Απλά ξεκινήσατε με το WordPress; Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή

Σημείωση. Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη διεπαφή του WordPress, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο κεφάλαιο.

Το WordPress έχει εξελιχθεί αρκετά από το ταπεινό ξεκίνημά του το 2003. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή πλατφόρμα blogging, είναι πλέον σε θέση να εκτελεί οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό.

Ωστόσο, αυτός ο πλούτος δυνατοτήτων μπορεί επίσης να είναι ελαφρώς προβληματικός για κάποιον που μόλις γνωρίζει πώς να δημιουργήσει ένα blog με WordPress για πρώτη φορά.

Ορίστε λοιπόν ο εν συντομία οδηγός σας μέσω της διεπαφής χρήστη του WordPress και μερικές από τις βασικές δυνατότητες:

Πρώτα απ ‘όλα, το μεγαλύτερο μέρος της αλληλεπίδρασής σας με το WordPress θα πραγματοποιηθεί μέσω του πλαισίου διαχειριστή στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μεταβαίνοντας στο yoursite.com/wp-admin. Αφού συνδεθείτε, θα δείτε κάτι τέτοιο:

Πίνακας ελέγχου WordPress

 • (1) Μήνυμα καλωσορίσματος – Αυτό είναι το σημείο όπου το WordPress σας οδηγεί σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές περιοχές του πίνακα διαχείρισης. Θα επικοινωνήσουμε με πολλούς από αυτούς αργότερα σε αυτόν τον οδηγό.
 • (2) Ορισμένες γενικές ομάδες πληροφοριών που σας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει πρόσφατα με το ιστολόγιό σας.
 • (3) Αναρτήσεις – εδώ μπορείτε να εργαστείτε στις αναρτήσεις ιστολογίου σας.
 • (4) Πολυμέσα – εδώ θα βρείτε μια βιβλιοθήκη όλων των μέσων σας (εικόνες) που έχουν μεταφορτωθεί στο ιστολόγιο.
 • (5) Σελίδες – η διεπαφή λειτουργεί πολύ παρόμοια με τις αναρτήσεις, αλλά προορίζεται για τις δευτερεύουσες σελίδες του ιστολογίου σας.
 • (6) Σχόλια – εδώ μπορείτε να ελέγξετε τα σχόλια που άφησαν οι αναγνώστες σας.
 • (7) Εμφάνιση – μεταβείτε εδώ για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστολογίου σας, π.χ. αλλάξτε πλήρως το θέμα σας ή προσαρμόστε τον τρόπο εμφάνισης συγκεκριμένων πραγμάτων.
 • (8) Πρόσθετα – εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες προσθήκες.
 • (9) Χρήστες – μεταβείτε εδώ για να διαχειριστείτε τον λογαριασμό χρήστη και τους λογαριασμούς άλλων ατόμων που έχουν πρόσβαση στο ιστολόγιο.
 • (10) Ρυθμίσεις – εδώ θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας κατά τη δημιουργία ενός ιστολογίου – μπορείτε να βρείτε κάθε βασική ρύθμιση για το ιστολόγιό σας εδώ.

Θα καλύψω κάθε μια από αυτές τις ενότητες λεπτομερώς καθώς προχωράμε σε αυτόν τον οδηγό.

Κεφάλαιο 4: Πρέπει να έχετε πρόσθετα WordPress

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε μια μικρή χρέωση. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map