The Behind the Scenes ως #WCEU Media Partner: Πώς είναι η εμπειρία;

Κάθε φορά που πηγαίνουμε σε ένα WordCamp, είτε τοπικό είτε παγκόσμιο, δεν παρευρισκόμαστε. Μας αρέσει να ασχολούμαστε και να συμμετέχουμε όσο μπορούμε, όπου μπορούμε. Μετά από εθελοντισμό στο WordCamp Europe (WCEU) για αρκετά χρόνια στη σειρά, ξεκινήσαμε επίσης να στρέφουμε προς άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η Sabina Ionescu και η Rodica Andronache ήταν μέρος της οργανωτικής ομάδας το περασμένο καλοκαίρι στο Βελιγράδι, ενώ το ThemeIsle (το δεύτερο blog μας) ήταν συνεργάτης των μέσων ενημέρωσης. Ήταν μια ομαλή μετάβαση από τους υποστηρικτές των μέσων ενημέρωσης στο Παρίσι το 2017.


Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι κάθε φορά που πηγαίνουμε σε ένα τέτοιο γεγονός, θέλουμε να είμαστε εκεί, στον πυρήνα του και να βλέπουμε τα πράγματα από μια εσωτερική προοπτική. Μαθαίνετε πολλά από αυτό και έχετε επίσης πολύ περισσότερη διασκέδαση.

Αυτή την χρονιά, θα είμαστε ξανά στο Βερολίνο ως εθελοντές και συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης, αυτή τη φορά με αυτό το blog (ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν λάβαμε την επιβεβαίωση). Έτσι, σήμερα, έχουμε μια αναδρομή στην εμπειρία του παρελθόντος συνεργάτη μέσων και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα προνόμια της αγκαλιάζοντας μια τέτοια ευκαιρία.

The Behind the Scenes ως WCEU Media Partner: Πώς είναι η εμπειρία;

Το σημείο του Αυτή η ανάρτηση είναι για να σας ενημερώσει τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια του να είστε συνεργάτες μέσων στο WordCamp Europe και γιατί πρέπει να προσπαθήσετε να λάβετε μέρος – τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

WCEU Media Partners για πρώτη φορά

Το να είσαι συνεργάτης πολυμέσων δεν είναι τόσο εύκολο γιατί, μόλις μπεις στο σκάφος, πρέπει να το κάνεις. Παρά όλα αυτά, αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για τη δημιουργία περιεχομένου που προωθεί την εκδήλωση.

Από τη στιγμή που μπήκαμε σε αυτήν την περιπέτεια, διατηρήσαμε επαφή με την ομάδα PR κάθε εβδομάδα, αν όχι συχνότερα. Προσπαθήσαμε να συμβαδίζουμε με όλες τις σημαντικές ειδήσεις και ανακοινώσεις κοινοποιώντας τα στο κοινό μας στα κοινωνικά μέσα.

Τα κοινωνικά μέσα και το ιστολόγιο ThemeIsle ήταν οι κύριες πηγές προώθησης. Δεσμευτήκαμε να γράψουμε πολλά κομμάτια περιεχομένου που σχετίζονται με το WCEU από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο. Τολμώ να πω ότι, για μένα προσωπικά, αυτό ήταν το κύριο έργο στο πρώτο μέρος του 2018. Και, όπως μπορείτε να δείτε, το κάνουμε ξανά τώρα. Γιατί; Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Έχοντας κατά νου αυτήν την εστίαση, είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάποιο ενδιαφέρον και ποικίλο περιεχόμενο.

Είχα την ευκαιρία να πάρω τον παλμό της κοινότητας ακριβώς πριν από την εκδήλωση και να δω πώς ένιωθαν για την άφιξή τους στο Βελιγράδι το καλοκαίρι. Στο ίδιο πλαίσιο, δημιούργησα το πρώτο μου infographic που ήταν πραγματικά διασκεδαστικό. Σίγουρα ξόδεψα πολύ περισσότερο χρόνο από έναν σχεδιαστή, αλλά μου άρεσε, έτσι είναι αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας. Για αυτό το γράφημα, Συνεργάστηκα στενά με την ομάδα δημοσίων σχέσεων στο WCEU που μου παρείχε όλα τα στατιστικά και τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί και ανταποκρίνονταν στα αιτήματά μου.

Συνεργάστηκα επίσης με Κρίστιαν Μίρα για πολλά κόμικς, μετά από ιδέες ιδεών με τη δική μας ομάδα μάρκετινγκ.

κόμικς για συνεργάτες μέσων #wceu 2018

Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε μερικά δείγματα του περιεχομένου μας WCEU (ενημέρωση, infographic, οδηγός και κριτική):

Συν μερικές συνεντεύξεις και μια ενημέρωση με τα βασικά πράγματα μετά από την εκδήλωση εδώ σε αυτό το ιστολόγιο. Ο Ionut Neagu, διευθύνων σύμβουλός μας, μοιράστηκε επίσης μερικές σκέψεις σχετικά με αυτό μέσω της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας.

Οι ζωντανές συνεντεύξεις

Ένα άλλο πρώτο για εμάς ήταν οι ζωντανές συνεντεύξεις που κάναμε με πέντε ομιλητές.

Ως συνεργάτης μέσων, το καθήκον σας είναι να καλύψετε την εκδήλωση με πολλούς τρόπους και μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί εάν το επιθυμείτε.

Έτσι, εκτός από το να κάνεις το γραπτό και οπτικό μέρος πίσω από έναν υπολογιστή, δουλειά μας ήταν να πάρουμε συνέντευξη από μερικά ενδιαφέροντα άτομα. Ο Chris Fitzgerald και εγώ ήμασταν υπεύθυνοι για αυτό το έργο, οπότε σχεδιάσαμε ανάλογα με την ομάδα Δημοσίων Σχέσεων που μας βοήθησε πολύ πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ευχαριστώ και πάλι παιδιά, ειδικά η Tess που είσαι τόσο δεκτική στις ανάγκες και τις ερωτήσεις μας!

Όταν είστε συνεργάτης μέσων, έχετε μια αίθουσα μέσα στον χώρο του συνεδρίου που έχει οριστεί για εσάς (και άλλους συνεργάτες). Θα μπορούσατε να πάτε εκεί και να χαλαρώσετε, να προετοιμάσετε τη δουλειά σας ή ό, τι θέλετε να κάνετε. Οι άνθρωποι ήταν φιλικοί όπως πάντα – τόσο το προσωπικό όσο και οι άλλοι συνεργάτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης του WCEU που τριγυρνούσαν γύρω του.

Απλώς όλοι έπρεπε να το κρατήσουν πολύ ήσυχο, καθώς πολλές συνεντεύξεις καταγράφηκαν ταυτόχρονα, σχεδόν κάθε λεπτό. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι πιθανό αυτό το δωμάτιο να ήταν το πιο ήσυχο σε ολόκληρο τον χώρο. Η περιοχή των εσωστρεφών μπορεί να είναι ανταγωνιστής, αλλά δεν έχω πάει εκεί, οπότε δεν μπορώ να πω σίγουρα.

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν πολύ νευρικός πριν από την πρώτη μας συνέντευξη και έτσι ήταν ο Chris. Μόρτεν Ραντ-Χέντρικσεν ήταν ο πρώτος ομιλητής στη λίστα μας και συζητήσαμε για την ηθική στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα. Ο συνάδελφός μας Radu μαζί μας τραβάει φωτογραφίες και καταδιώκει τον Morten (απλώς αστειεύεται) στον οποίο κοιτάζει.

wceu media Partners 2018 - θέμα με τον Morten

Μετά τον Μόρτεν, Χάτζ Φλέμινγκς ακολούθησε, με τον οποίο μιλήσαμε για τους τολμηρούς στόχους του να φέρει 10 χιλιάδες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο με τη βοήθεια του WordPress. Μια υπέροχη και εμπνευσμένη συνομιλία που ήταν! Είναι υπέροχο να μαθαίνετε για τις φιλοδοξίες άλλων ανθρώπων, σας παρακινεί.

wceu media Partners 2018 - θέμα με το Hajj

Μετά από αυτές τις δύο συνεντεύξεις, αρχίσαμε να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας στο δωμάτιο Media Partners και το μυαλό μας χαλαρώθηκε λίγο. Κατά τις επόμενες συνεντεύξεις, αισθανθήκαμε περισσότερο σαν να έχουμε άλλη μέρα στο γραφείο, αφήνοντας εκτός από την ελαφρά δυσφορία που μας έσυρε λίγο πίσω στην αρχή.

Οι συνεντεύξεις χωρίστηκαν σε δύο κουλοχέρηδες. Σέρι Walling, Sami Keijonen, και Mauricio Gelves ήταν οι καλεσμένοι μας για την επόμενη μέρα.

Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις συνεντεύξεις στην ειδική κατηγορία τους στο ιστολόγιο ThemeIsle. Είναι βίντεο και κείμενο, οπότε επιλέξτε όποια έκδοση προτιμάτε.

Εδώ είναι το τέταρτο μας # ΠΑΣΕ συνέντευξη με τον Δρ Sherry Walling @zenfounder.

Ερώτηση 1: Είστε διδακτορικός, ψυχολόγος, podcast και συγγραφέας. Πώς συμμετείχατε στο WordPress? pic.twitter.com/H2Jq5NiMln

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 18 Ιουνίου 2018

Όταν δεν κάναμε συνεντεύξεις, ήμασταν απλοί παρευρισκόμενοι στο WCEU. ή πήραμε τον παλμό της εκδήλωσης ζητώντας απλούς ερωτήσεις τυχαίων ανθρώπων.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα:

Ο θρυλικός @suyogyashukla μας λέει για το πρώτο του # ΠΑΣΕ pic.twitter.com/qu7y3RV9wv

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 16 Ιουνίου 2018

Η γρήγορη συνέντευξή μας με τον Tom από @wordcandy_co στο πρώτο του @WCEurope εμπειρία.# ΠΑΣΕ pic.twitter.com/twPGezUUpb

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 17 Ιουνίου 2018

Αξίζει να είσαι συνεργάτης μέσων?

Χωρίς δισταγμό, ναι. Γιατί το λέω αυτό; Ας το πάρουμε ένα κάθε φορά.

�� Μαθαίνεις. Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε κάνετε για πρώτη φορά στη ζωή σας, μαθαίνετε. Σε τελική ανάλυση, είναι κάτι νέο για εσάς και ό, τι νέο σας διδάσκει ένα μάθημα (καλό ή κακό).

�� Γνωρίζετε τα ηχεία. Δεν είμαι σίγουρος πόσες πιθανότητες έχετε να συναντήσετε τους ομιλητές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και να συζητήσετε πραγματικά για τη δουλειά τους και τον αντίκτυπό τους στην κοινότητα του WordPress. Είναι υπέροχο να κάθεις κάπου όπου κανείς δεν σε ενοχλεί και να θέτει σε αυτούς τους ανθρώπους όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να μην μπορείς να βρεις απαντήσεις με άλλο τρόπο. Θέλω να πω, συναντάτε μερικά από τα μεγάλα ονόματα που συνέβαλαν ποτέ στο WordPress. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πράγματα από αυτή τη γωνία.

�� Αναπτύσσετε νέες δεξιότητες. Αν δεν κάνατε ζωντανές συνεντεύξεις στο παρελθόν, μπορεί να σας τρομάξει λίγο. "Δεν θα μπορέσω να το κάνω", "Θα βρω τα ερωτήματα", "Θα πω κάτι κακό ή λάθος μπροστά στον ερωτώμενο", "Θα ξεχάσω το όνομά τους ή θα τους καλέσω με άλλο όνομα". Αλλά πιστέψτε με, αφού το κάνετε μία ή δύο φορές, δεν θα αισθανθείτε κάτι τέτοιο πια. Μπορείτε να πείτε ότι αυτό γίνεται μέρος της δουλειάς σας και το αντιμετωπίζετε ακριβώς έτσι, χαλαρώνετε και αρχίζετε να απολαμβάνετε τη διαδικασία. Για παράδειγμα, μετά ήμασταν συνεργάτες μέσων στο WordCamp Βουκουρέστι και ήταν πολύ πιο απλό για εμάς να επαναλάβουμε.

��️ Προωθείτε την επωνυμία σας. Φυσικά, εκτός από την εθελοντική μας δράση, το ThemeIsle έχει έκθεση τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης. Το λογότυπό μας ήταν εκεί δίπλα σε άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Torque και η WP Tavern. το υλικό του ιστολογίου μας προωθήθηκε στα επίσημα κανάλια κοινωνικών μέσων WCEU. Επικοινώνησα με αρκετά άτομα για μερικά άρθρα εκ μέρους της εταιρείας μας, κάτι που βοηθά και πάλι στην κατασκευή ομολόγων και συνδέσεων. εμφανίστηκαν στο επίσημο φυλλάδιο του WCEU κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ένιωσα περήφανος όταν είδα το ThemeIsle εκεί στις πρώτες σελίδες του βιβλιαρίου.

�� Δίνεις πίσω στην κοινότητα. Πάντα θέλουμε να δώσουμε πίσω στην κοινότητα με διαφορετικούς τρόπους και το να είμαστε συνεργάτες μέσων WCEU είναι ένας από αυτούς. Βοηθάτε να προωθήσετε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του WordPress στον κόσμο αφιερώνοντας το χρόνο και τους πόρους σας για να το κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε. Ίσως είστε ο λόγος για τον οποίο ένας χρήστης του WordPress έρχεται για πρώτη φορά στο WordCamp λόγω περιέργειας, ή ίσως αποφασίζει να συμμετάσχει περισσότερο επειδή είναι διασκεδαστικό ή να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους που ήδη συμβάλλουν στο WordPress. Είστε ο μεσολαβητής μεταξύ αυτών των δύο μερών.

�� Νιώθεις σαν μέλος του πληρώματος. Ανεξάρτητα από το αν είστε εθελοντικά ή συνεργάζεστε με οποιονδήποτε τρόπο, όταν συμμετέχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην εκδήλωση, δεν αισθάνεστε πλέον επισκέπτης. Νιώθεις σαν να είσαι ένας από αυτούς – η ομάδα. σαν να είσαι εκεί με σκοπό και όχι μόνο να πας. Και νιώθεις κάπως χρήσιμος.

Απλά βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, που πάντα ενθάρρυναν. ��

Και ένα μπόνους! Παίρνετε δωρεάν είσοδο στην εκδήλωση και στο δείπνο των ομιλητών και των εθελοντών. Σωστά. Ένα βράδυ πριν από την έναρξη του συνεδρίου, υπάρχει αυτή η παραδοσιακή, ανεπίσημη συνάντηση, όπου όλοι οι ομιλητές και οι εθελοντές συγκεντρώνονται σε ένα ωραίο, άνετο μέρος (από τους διοργανωτές εκ των προτέρων) για να μιλήσουν για οτιδήποτε. Περιλαμβάνονται φαγητά και ποτά. Επομένως, εάν είστε συνεργάτης μέσων, επιτρέπεται να συμμετάσχετε σε αυτό το δείπνο πριν από την εκδήλωση.

Αυτή ήταν η άποψή μας από το κτίριο 20 ορόφων όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση:

#wceu συνεργάτες μέσων σε δείπνο ομιλητών στο Βελιγράδι

Ο δρόμος προς το Βερολίνο!

Σε τρεις μήνες, μερικά μέλη της ομάδας μας θα βρεθούν ξανά στο WordCamp Europe. Όχι όλη η ομάδα, ωστόσο, θα έχουμε ακόμα εκπροσώπους στο γήπεδο. Πέρα από το να είσαι συνεργάζονται πάλι τα μέσα ενημέρωσης, αλλά αυτή τη φορά με το blog CodeinWP, τα παιδιά που έρχονται θα είναι και πάλι εθελοντικά.

Επιπλέον, το νεότερο θέμα μας, Νέβ, είναι ένα μικρο-χορηγός της εκδήλωσης (μπορείτε να το εντοπίσετε στην ενότητα Μικρές επιχειρήσεις). Έτσι, για άλλη μια φορά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παίξουμε έναν μικρό ρόλο σε αυτήν την τεράστια συγκέντρωση της κοινότητας του WordPress.

Ενθουσιασμένος που είναι ένας από τους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης στο # ΠΑΣΕ φέτος ���� pic.twitter.com/6z2DczW1Cl

– Codeinwp (@codeinwp) 28 Φεβρουαρίου 2019

συμπέρασμα

Είναι υπέροχο να βγείτε από τη ρουτίνα σας μερικές φορές και να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Η συμμετοχή σε διαφορετικούς τομείς και ο πειραματισμός με πράγματα που δεν κάνετε συνήθως μπορεί να έχει μόνο δύο αποτελέσματα: είτε το απολαμβάνετε πολύ και θέλετε να επαναλάβετε την εμπειρία, είτε μαθαίνετε κάτι ούτως ή άλλως.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε και πάλι συνεργάτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης του WCEU στο Βερολίνο και έχουμε ήδη αρχίσει να σχεδιάζουμε το ταξίδι μας, να γράφουμε υλικό, να μοιραζόμαστε κοινωνικά και να κατασκοπεύουμε μερικούς άλλους ενδιαφέροντες ομιλητές που θα θέλαμε να πάρουμε συνέντευξη όταν φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας..

Τώρα, θα θέλαμε να ακούσουμε τη δική σας ιστορία σχετικά με τη συμβολή σας στο WordCamp Europe. Υπάρχει κάτι που πρέπει να αναφερθεί από την πλευρά σας; Επίσης, εάν έχετε ερωτήσεις για εμάς σχετικά με την εμπειρία, ενημερώστε μας μέσω της ενότητας σχολίων.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map