Ρύθμιση ιστολογίου – Οι βασικές ρυθμίσεις που χρειάζεται κάθε ιστολόγιο

Εντάξει – οπότε είστε πολύ μπροστά σε αυτήν τη διαδικασία δημιουργίας ιστολογίου. Έχετε ένα όνομα τομέα, φιλοξενία, εγκατεστημένο το WordPress, ακόμη και ένα θέμα και ορισμένα πρόσθετα.


Λοιπόν τι ακολουθεί?

Εδώ είναι οι βασικές ρυθμίσεις που χρειάζεται κάθε blog. Φροντίστε αυτά όσο προετοιμάζεστε για την ημέρα κυκλοφορίας:
Αυτό είναι κεφάλαιο 5 ενός μεγαλύτερου οδηγού για πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog.

Δημιουργία ιστολογίου σε 10 βήματα:

1. Επιλέξτε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων σας

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι καθορίζουν τη δομή των διευθύνσεων URL στον ιστότοπό σας, κάτι που είναι σημαντικό τόσο για να βοηθήσετε το ιστολόγιό σας να κατατάσσεται υψηλότερα στο Google όσο και να κάνει τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς τον χρήστη για τους ανθρώπους.

 • Πώς να ορίσετε μόνιμους συνδέσμους: Παω σε Ρυθμίσεις → Μόνιμοι σύνδεσμοι στον πίνακα ελέγχου του WordPress
 • Ποια είναι η καλύτερη δομή μόνιμων συνδέσμων? Επιλέγοντας το Όνομα δημοσίευσης Η δομή permalink είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή, εκτός εάν έχετε έναν συγκεκριμένο λόγο που πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν από τους άλλους.

Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μόνιμους συνδέσμους

Ρύθμιση ιστολογίου: ρύθμιση μόνιμου συνδέσμου ονόματος ανάρτησης

2. Βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας είναι δημόσιο

Το WordPress περιλαμβάνει μια ρύθμιση που το κάνει έτσι οι μηχανές αναζήτησης δεν θα ευρετηριάσουν το ιστολόγιό σας (το "noindex" ετικέτα). Ενώ αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να απενεργοποιηθεί από προεπιλογή, επειδή είναι τόσο μαζικά σημαντική κατά τη δημιουργία ενός ιστολογίου (και ενδέχεται να το έχετε ενεργοποιήσει κατά τη δημιουργία του ιστότοπού σας και να το ξεχάσετε), πρέπει πάντα να ελέγχετε για να βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας είναι δημόσιο όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Ναι – μπορεί να φαίνεται ανόητο – αλλά έχω δει μια εκκίνηση εκατό εκατομμυρίων δολαρίων να προωθεί τη νέα σχεδίαση ιστοτόπου της με ένα "noindex" ετικέτα σε αυτό. Προσπάθησα να κάνω κάποια έρευνα σχετικά με την εταιρεία πριν από μια συνέντευξη και έβαλα το όνομα αλλά δεν είδα τον ιστότοπό τους. Ελέγξαμε τον πηγαίο κώδικα και είδα την ετικέτα noindex. Αρκεί να πούμε, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε – τόσο καλύτερα ασφαλές από συγγνώμη!

 • Πώς να κάνετε το blog σας δημόσιο: Παω σε Ρυθμίσεις → Ανάγνωση και βεβαιωθείτε ότι το κουτί για Αποθαρρύνετε τις μηχανές αναζήτησης… δεν είναι επιλεγμένο.

ορατότητα

3. Διαμορφώστε τις βασικές ρυθμίσεις στο WordPress Customizer

Το WordPress Customizer σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε γρήγορα ορισμένες μικρές ρυθμίσεις για το ιστολόγιό σας.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 • Ορίστε το δικό σας Τίτλος Ιστοσελίδας και Σήμανση στο Ταυτότητα ιστότοπου αυτί.
 • Προσθέστε ένα favicon στο Ταυτότητα ιστότοπου αυτί.
 • Εξερευνήστε συγκεκριμένες ρυθμίσεις θέματος.

Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για περισσότερα πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress Customizer.

4. Δημιουργήστε ένα μενού πλοήγησης

ΕΝΑ Μενού σάς επιτρέπει να ελέγχετε τους συνδέσμους που εμφανίζονται στις κύριες περιοχές πλοήγησης του ιστότοπού σας.

 • Γιατί είναι σημαντικό: Μέχρι να δημιουργήσετε πραγματικά ένα μενού, η περιοχή πλοήγησης για το θέμα σας θα είναι κενή – αυτή δεν είναι μια υπέροχη εμπειρία για τους επισκέπτες σας! Ο ιστότοπός σας γίνεται πολύ πιο εύχρηστος με ένα χρήσιμη δομή πλοήγησης.
 • Πώς να δημιουργήσετε ένα μενού: Παω σε Εμφάνιση → Μενού ή χρησιμοποιήστε το WordPress Customizer.

5. Ρυθμίστε την πλαϊνή μπάρα και / ή τα υποσέλιδα widget

Τα Widget σας επιτρέπουν να προσθέτετε περιεχόμενο σε οποιαδήποτε περιοχή widget στο ιστολόγιό σας. Συνήθως, αυτό σημαίνει την πλευρική γραμμή του ιστολογίου σας, αλλά πολλά θέματα σάς επιτρέπουν επίσης να χρησιμοποιείτε widget στο υποσέλιδο σας, καθώς και δυνητικά άλλες περιοχές.

Όχι μόνο τα widget σας επιτρέπουν να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες, αλλά σας βοηθούν επίσης να αποφύγετε να έχετε παράξενα κενά κενά στο θέμα σας. Και μπορείτε ακόμη να βρείτε πρόσθετα που προσθέτουν επιπλέον widget.

 • Πώς να προσθέσετε widget: Παω σε Εμφάνιση → Widgets ή χρησιμοποιήστε το WordPress Customizer.

γραφικά στοιχεία

6. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Στην προηγούμενη ενότητα, σας είπαμε ότι το UpdraftPlus είναι ένα απαραίτητο πρόσθετο. Τώρα που το έχετε εγκαταστήσει, ήρθε η ώρα να ορίσετε πραγματικά το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία ενός ιστολογίου!

 • Πόσο συχνά πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας? Αυτό εξαρτάται από το πόσο ενεργός είστε. Εάν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε μια νέα ανάρτηση μία φορά την εβδομάδα, πιθανότατα μπορείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας κάθε εβδομάδα. Αλλά αν σκοπεύετε να δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση κάθε μέρα (ή να λαμβάνετε πολλά σχόλια κάθε μέρα), ίσως θέλετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά.

7. Διαμορφώστε άλλες προσθήκες που πρέπει να έχετε

Πέρα από το UpdraftPlus, σχεδιάσαμε επίσης μερικά άλλα πρόσθετα που πρέπει να έχετε. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ορισμένες από αυτές τις προσθήκες, θα πρέπει να διαμορφώσετε βασικές ρυθμίσεις.

Εδώ πρέπει να κάνετε:

 • Ακολουθήστε τον οδηγό ρύθμισης του Yoast SEO για να διαμορφώσετε τις βασικές ρυθμίσεις SEO
 • Επιλέξτε πού θα εμφανίζονται τα κουμπιά κοινής χρήσης Jetpack
 • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Imagify για να ενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση εικόνας

8. Αποφασίστε εάν θέλετε να επιτρέψετε σχόλια

Από προεπιλογή, το WordPress έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει σχόλια στις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι καλό. Αλλά μερικοί άνθρωποι θέλουν απενεργοποιήστε τα σχόλια.

 • Το επιχείρημα για σχόλια: Επιτρέπουν στους αναγνώστες σας να αλληλεπιδρούν με εσάς και άλλους αναγνώστες, κάτι που δημιουργεί περισσότερη κοινότητα.
 • Το επιχείρημα κατά των σχολίων: Ένα μεγάλο ποσοστό σχολίων είναι ανεπιθύμητα, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό. Είναι επίσης δύσκολο δημιουργήστε μια ενεργή ενότητα σχολίων.
 • Ποια είναι η σωστή? Δεν υπάρχει σωστή απάντηση – αλλά θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να επιτρέψετε σχόλια ή όχι πηγαίνοντας στο Ρυθμίσεις → Συζήτηση.

σχόλια

9. Απενεργοποιήστε pingbacks και trackbacks

 • Τι είναι τα pingbacks και τα trackbacks: Τα pingbacks και τα trackbacks επιτρέπουν σε άλλα blog να σας ειδοποιούν όποτε συνδέονται με εσάς.
 • Γιατί απορροφούν τα pingbacks και τα trackbacks: Όχι μόνο δεν είναι πολύ χρήσιμοι, αλλά και οι spammers τους αγαπούν, και θα στείλουν ευτυχώς σωρούς ανεπιθύμητων trackback και pingbacks.
 • Τρόπος απενεργοποίησης pingbacks και trackbacks: Παω σε Ρυθμίσεις → Συζήτηση και απενεργοποιήστε Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις συνδέσμου…

pingbacks

10. Ορίστε την επιθυμητή ζώνη ώρας

Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί UTC +0 για τη ζώνη ώρας του. Αλλά αν βρίσκεστε σε διαφορετική ζώνη ώρας, αυτό σημαίνει ότι το WordPress θα χρησιμοποιεί διαφορετικές ώρες από την τοπική ώρα, γεγονός που καθιστά δύσκολο να κάνετε πράγματα όπως να προγραμματίσετε δημοσιεύσεις εκ των προτέρων.

 • Πώς να ρυθμίσετε τη ζώνη ώρας σας: Παω σε Ρυθμίσεις → Γενικά

ζώνη ώρας

Τώρα που έχετε αποκλείσει αυτές τις βασικές ρυθμίσεις, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα δημιουργίας ενός ιστολογίου – των βασικών σελίδων σας!

Κεφάλαιο 6: Η αρχική σας σελίδα και άλλες σελίδες ιστολογίου

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map