Angular vs React vs Vue: Ποιο πλαίσιο θα επιλέξει το 2020

Angular vs React vs Vue: Ποιο πλαίσιο θα επιλέξει το 2020

Angular vs React vs Vue: Ποιο πλαίσιο θα επιλέξει το 2020
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Αυτή η ανάρτηση είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τον οποίο ίσως είναι η σωστή λύση για εσάς: Angular vs React vs Vue.


Πριν από λίγα χρόνια, οι προγραμματιστές συζητούσαν κυρίως για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν το Angular vs React για τα έργα τους. Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, είδαμε μια αύξηση ενδιαφέροντος για έναν τρίτο παίκτη που ονομάζεται Vue.js.

Εάν είστε προγραμματιστής που ξεκινά ένα έργο και δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο πλαίσιο JavaScript θα χρησιμοποιήσετε, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να λάβετε μια απόφαση.

Καλύπτουμε διάφορες πτυχές των Angular, Vue και React για να δούμε πώς ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Αυτή η ανάρτηση δεν είναι απλώς ένας οδηγός για το Angular vs React vs Vue, αλλά στοχεύει να παρέχει μια δομή που θα βοηθά στην αξιολόγηση των πλαισίων JavaScript front-end γενικά. Σε περίπτωση που ένα νέο πλαίσιο φτάσει τον επόμενο χρόνο, θα γνωρίζετε ακριβώς ποιες παραμέτρους θα εξετάσετε!

* Σε αυτήν την ανάρτηση, υποθέτουμε ότι έχετε βασικές γνώσεις JavaScript και έχετε χρησιμοποιήσει επίσης πλαίσια JavaScript.

Angular vs React vs Vue

Ας αρχίσουμε:

Μέρος 1: Μια σύντομη ιστορία του Vue vs React vs Angular

Προτού αναφερθούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες, ας μιλήσουμε πρώτα για την ιστορία πίσω από αυτά τα πλαίσια – για να εκτιμήσουμε καλύτερα τη φιλοσοφία τους και την εξέλιξή τους με την πάροδο του χρόνου.

Πώς ξεκίνησαν όλα ��

γωνιακό λογότυπο

Γωνιώδης, αναπτύχθηκε από την Google, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010, καθιστώντας το το παλαιότερο της παρτίδας. Είναι ένα πλαίσιο JavaScript που βασίζεται σε TypeScript. Μια σημαντική αλλαγή σημειώθηκε το 2016 σχετικά με την κυκλοφορία του Angular 2 (και την πτώση του "JS" από το αρχικό όνομα – AngularJS). Το Angular 2+ είναι γνωστό ως απλώς Angular. Αν και το AngularJS (έκδοση 1) εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις, θα επικεντρωθούμε τη συζήτηση στο Angular. Η τελευταία σταθερή έκδοση είναι η Angular 9, η οποία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020.

λογότυπο vue

Βουε, επίσης γνωστό ως Vue.js, είναι το νεότερο μέλος της ομάδας. Αναπτύχθηκε από τον πρώην υπάλληλο της Google, Evan You, το 2014. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Vue έχει σημειώσει σημαντική αλλαγή στη δημοτικότητα, παρόλο που δεν έχει την υποστήριξη μιας μεγάλης εταιρείας. Η τρέχουσα σταθερή έκδοση είναι 2.6, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 (με μερικές μικρές στοιχειώδεις κυκλοφορίες από τότε). Οι συντελεστές της Vue είναι υποστηρίζεται από τον Patreon. Vue 3, επί του παρόντος στη φάση άλφα, σχεδιάζει να μεταβείτε στο TypeScript.

αντιδράστε το λογότυπο

Αντιδρώ, αναπτύχθηκε από το Facebook, κυκλοφόρησε αρχικά το 2013. Το Facebook χρησιμοποιεί εκτενώς το React στα προϊόντα του (Facebook, Instagram και WhatsApp). Η τρέχουσα σταθερή έκδοση είναι 16.X, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 (με μικρότερες επαυξητικές ενημερώσεις από τότε).

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη του Angular vs React vs Vue, όσον αφορά την κατάσταση και το ιστορικό τους:

Η ιστορία του Angular vs React vs Vue

Γωνιώδης
Αντιδρώ
Βουε

Αρχική έκδοση201020132014
Επίσημη ιστοσελίδαangular.ioreactjs.orgvuejs.org
Περίπου μέγεθος (KB)50010080
Τρέχουσα έκδοση916. χ2.6.χ
Χρησιμοποιηθηκε αποGoogle, WixFacebook, UberAlibaba, GitLab

Άδεια ��‍♂️

Πριν χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα, βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από την άδειά του. Είναι ενδιαφέρον ότι και τα τρία πλαίσια χρησιμοποιούν το Άδεια MIT, που παρέχει περιορισμένους περιορισμούς στην επαναχρησιμοποίηση, ακόμη και σε ιδιόκτητο λογισμικό. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις επιπτώσεις της άδειας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πλαίσιο ή λογισμικό.

Εδώ είναι μια γρήγορη περίληψη της άδειας MIT με απλούς αγγλικούς όρους.

Δημοτικότητα ��

Οπως και "γωνιώδης" και "αντιδρώ" είναι κοινές λέξεις, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη δημοτικότητά τους από το Google Trends. Ωστόσο, ένας καλός αντιπρόσωπος για τη δημοτικότητά τους είναι τον αριθμό των αστεριών που λαμβάνουν τα αποθετήρια GitHub. Μια ξαφνική αλλαγή στον αριθμό των αστεριών του Vue σημειώθηκε στα μέσα του 2016 και, πρόσφατα, ο Vue ήταν εκεί με το React μεταξύ των πιο δημοφιλών πλαισίων.

Stars on GitHub Projects για Angular vs React vs VueΑριθμός αστεριών σε έργα GitHub για Angular, React και Vue

Ας ελέγξουμε πώς είναι η αγορά εργασίας για το Angular vs React vs Vue, το οποίο είναι επίσης ένα καλό μέτρο δημοτικότητας:

Αγορά εργασίας για Angular vs React vs Vue ��‍♂️

Το καλύτερο πηγές δεδομένων που δείχνουν τις τάσεις στην αγορά εργασίας είναι οι διάφοροι πίνακες εργασίας.

Όπως φαίνεται από τις τάσεις στα τέλη του 2018, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που απαιτούν ένα σύνολο δεξιοτήτων Angular ή React είναι περίπου ο ίδιος, ενώ ο αριθμός των Vue ήταν ακόμη μόνο ένα κλάσμα αυτού του αριθμού (περίπου 20%). Αυτή η λίστα σίγουρα δεν είναι εξαντλητική, αλλά δίνει μια καλή εικόνα της συνολικής βιομηχανίας τεχνολογίας.

Εάν ψάχνετε αυστηρά από την άποψη της τρέχουσας αγοράς εργασίας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μάθετε Angular ή React. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Vue έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία τρία χρόνια, ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για να χρησιμοποιήσουν τα έργα το Vue ή νέα έργα που υιοθετούν το Vue για να φτάσουν σε ένα επίπεδο ωριμότητας που διοικεί μεγαλύτερο αριθμό προγραμματιστών.

Μέρος 2: Κοινότητα και ανάπτυξη

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με την ιστορία και τις τάσεις καθενός από αυτά τα πλαίσια, θα εξετάσουμε την κοινότητα για να αξιολογήσουμε την ανάπτυξη αυτών των πλαισίων. Έχουμε ήδη δει ότι για όλα τα πλαίσια, οι στοιχειώδεις κυκλοφορίες αποστέλλονται τακτικά κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, γεγονός που δείχνει ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ας δούμε Angular vs React vs Vue σε σχέση με στατιστικά στοιχεία στα αποθετήρια GitHub τους:

Γωνιώδης
Αντιδρώ
Βουε

# Παρατηρητές3.2k6.6 χιλ6.0 χιλ
# Αστέρια57 χιλ144 χιλ157 χιλ
# Πιρούνια15.9 χιλ27.6 χιλ23,7 χιλ
# Συνεισφέροντες1.0891.361289

Ο Vue έχει έναν τεράστιο αριθμό παρατηρητών, αστεριών και πιρούνων. Αυτό δείχνει τη δημοτικότητά του μεταξύ των χρηστών και την αξία του κατά τη σύγκριση του Vue έναντι του React. Ωστόσο, ο αριθμός των συντελεστών για το Vue είναι χαμηλότερος από το Angular και το React.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι Το Vue καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα, ενώ το Angular και το React έχουν σημαντικό μερίδιο των υπαλλήλων της Google και του Facebook που συμβάλλουν στα αποθετήρια..

Από τα στατιστικά στοιχεία, και τα τρία έργα δείχνουν σημαντική αναπτυξιακή δραστηριότητα, και αυτό σίγουρα θα συνεχιστεί στο μέλλον – μόνο αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να μην αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε κανένα από αυτά.

Μέρος 3: Μετεγκαταστάσεις

Καθώς εργάζεστε με το πλαίσιο επιλογής σας, δεν θέλετε να ανησυχείτε για την ενημέρωση του πλαισίου που θα έρχεται και θα βλάψει τον κώδικά σας. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα συναντήσετε πολλά προβλήματα από τη μία έκδοση στην άλλη, είναι σημαντικό να κρατήσετε το δάχτυλό σας παλμό, επειδή ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να είναι πιο σημαντικές και απαιτούν τροποποιήσεις για να διατηρήσετε τα πράγματα συμβατά.

Γωνιώδης σχεδιάζει σημαντικές ενημερώσεις κάθε έξι μήνες. Υπάρχει επίσης μια περίοδος έξι μηνών πριν από την κατάργηση σημαντικών API, κάτι που σας δίνει το χρόνο δύο κύκλων κυκλοφορίας (ένα έτος) για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, εάν υπάρχουν.

Όσον αφορά το Angular vs React, το Facebook το έχει δηλώσει η σταθερότητα είναι ύψιστης σημασίας σε αυτούς, καθώς τεράστιες εταιρείες όπως το Twitter και η Airbnb χρησιμοποιούν το React. Οι αναβαθμίσεις μέσω εκδόσεων είναι γενικά οι πιο εύκολες στο React, με σενάρια όπως react-codemod βοηθώντας σας να μεταναστεύσετε.

Στην ενότητα Μετανάστευση των Συχνών Ερωτήσεων, η Vue το αναφέρει Το 90% του API είναι το ίδιο εάν κάνετε μετεγκατάσταση από 1x σε 2. Υπάρχει ένα βοηθητικό εργαλείο μετεγκατάστασης που λειτουργεί στην κονσόλα για να αξιολογήσει την κατάσταση της εφαρμογής σας.

Μέρος 4: Εργασία με το Vue vs Angular vs React

Υπάρχουν μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να δούμε εδώ, με κύριο να είναι το συνολικό μέγεθος και ο χρόνος φόρτωσης, τα διαθέσιμα στοιχεία και η καμπύλη μάθησης.

Μέγεθος και χρόνοι φόρτωσης ⏲️

Τα μεγέθη των βιβλιοθηκών έχουν ως εξής:

 • Γωνιακό 4+: Εξαρτάται από το μέγεθος πακέτου που παράγεται
 • Αντίδραση: 116 KB
 • Vue: 91 KB

Παρόλο που υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των μεγεθών των πλαισίων, είναι ακόμη μικρά σε σύγκριση με το μέσο μέγεθος της ιστοσελίδας (2+ MB το 2018). Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε ένα δημοφιλές CDN για να φορτώσετε αυτές τις βιβλιοθήκες, είναι πολύ πιθανό ένας χρήστης να έχει ήδη φορτώσει τη βιβλιοθήκη στο τοπικό του σύστημα.

Εξαρτήματα ��️

Τα στοιχεία είναι αναπόσπαστα μέρη και των τριών πλαισίων, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για Vue, React ή Angular. Ένα στοιχείο παίρνει γενικά μια είσοδο και αλλάζει τη συμπεριφορά βάσει αυτού. Αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς εκδηλώνεται γενικά ως αλλαγή στη διεπαφή χρήστη κάποιου μέρους της σελίδας. Η χρήση εξαρτημάτων διευκολύνει την επαναχρησιμοποίηση κώδικα. Ένα στοιχείο μπορεί να είναι ένα καλάθι σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή ένα πλαίσιο σύνδεσης σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Γωνιώδης Γωνιώδης:
Στο γωνιακό, τα συστατικά αναφέρονται ως οδηγίες. Οι οδηγίες είναι απλώς δείκτες σε στοιχεία DOM, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν και να επισυνάπτουν συγκεκριμένη συμπεριφορά. Επομένως, το Angular διαχωρίζει το τμήμα διεπαφής χρήστη των στοιχείων ως χαρακτηριστικά ετικετών HTML και τις συμπεριφορές τους με τη μορφή κώδικα JavaScript. Αυτό το ξεχωρίζει όταν κοιτάζουμε το Angular vs React.
Αντιδρώ Αντιδρώ:
Αντιδρά, ενδιαφέρον, συνδυάζει το περιβάλλον χρήστη και τη συμπεριφορά των στοιχείων. Για παράδειγμα, εδώ είναι ο κώδικας για να δημιουργήσετε ένα στοιχείο γειά σου κόσμου στο React. Στο React, το ίδιο μέρος του κώδικα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία ενός στοιχείου διεπαφής χρήστη και την υπαγόρευση της συμπεριφοράς του.
Βουε Vue:
Στο Vue, η διεπαφή χρήστη και η συμπεριφορά αποτελούν επίσης μέρος των στοιχείων, κάτι που καθιστά τα πράγματα πιο διαισθητικά όταν κοιτάζουμε το Vue vs React. Επίσης, το Vue είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, το οποίο σας επιτρέπει να συνδυάσετε το περιβάλλον εργασίας χρήστη και τη συμπεριφορά των στοιχείων μέσα από ένα σενάριο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης χρησιμοποιήστε προεπεξεργαστές στο Vue αντί για CSS, που είναι μια εξαιρετική λειτουργικότητα. Το Vue είναι υπέροχο όταν πρόκειται για ενοποίηση με άλλες βιβλιοθήκες, όπως το Bootstrap.

Για να συγκρίνετε την εμφάνιση της ίδιας εφαρμογής με διαφορετικές βιβλιοθήκες, εδώ είναι μια υπέροχη ανάρτηση δημιουργώντας την ίδια λίστα εφαρμογών στο React and Vue και αντιπαραβάλλοντας τις διαφορές των δύο πλαισίων.

Καμπύλη εκμάθησης ��

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να μάθεις καθένα από αυτά τα πλαίσια?

Γωνιώδης Γωνιώδης:
Γωνιώδης έχει μια απότομη καμπύλη εκμάθησης, θεωρώντας ότι είναι μια ολοκληρωμένη λύση και η εξάσκηση του Angular απαιτεί από εσάς να μάθετε σχετικές έννοιες όπως το TypeScript και το MVC. Ακόμα κι αν χρειάζεται χρόνος για να μάθετε Angular, η επένδυση αποδίδει μερίσματα όσον αφορά την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της διεπαφής.
αντιδρώ Αντιδρώ:
Η React προσφέρει α Ξεκινώντας οδηγός που θα πρέπει να βοηθήσει έναν οργανισμό Αντιδράστε σε περίπου μία ώρα. Η τεκμηρίωση είναι πλήρης και πλήρης, με λύσεις σε κοινά ζητήματα που υπάρχουν ήδη στο Stack Overflow. Το React δεν είναι ένα πλήρες πλαίσιο και οι προηγμένες λειτουργίες απαιτούν τη χρήση βιβλιοθηκών τρίτων. Αυτό καθιστά την καμπύλη μάθησης του βασικού πλαισίου όχι τόσο απότομη αλλά εξαρτάται από την πορεία που ακολουθείτε με επιπλέον λειτουργικότητα. Ωστόσο, η εκμάθηση χρήσης του React δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρησιμοποιείτε τις βέλτιστες πρακτικές.
βου Vue:
Βουε παρέχει υψηλότερη δυνατότητα προσαρμογής και, ως εκ τούτου, είναι πιο εύκολο να το μάθετε από το Angular ή το React. Επιπλέον, η Vue επικαλύπτει το Angular και το React σε σχέση με τη λειτουργικότητά τους, όπως η χρήση εξαρτημάτων. Ως εκ τούτου, η μετάβαση στο Vue από ένα από τα δύο είναι μια εύκολη επιλογή. Ωστόσο, η απλότητα και η ευελιξία του Vue είναι ένα δίκοπο σπαθί – επιτρέπει κακό κώδικα, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό σφαλμάτων και τη δοκιμή.

Αν και το Angular, το React και το Vue έχουν σημαντική καμπύλη μάθησης, οι χρήσεις τους κατά την κυριαρχία είναι απεριόριστες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε το Angular and React με το WordPress και το WooCommerce για τη δημιουργία προοδευτικών εφαρμογών ιστού.

Angular vs React vs Vue: Ποιος κερδίζει?

Προς το τέλος αυτής της ανάρτησης, ας θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε πλαισίου για να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση: Angular vs React vs Vue: ποιο θα πρέπει να επιλέξετε?

γωνιακό λογότυπο Γωνιώδης είναι το πιο ώριμο από τα πλαίσια, έχει καλή υποστήριξη όσον αφορά τους συνεισφέροντες και είναι ένα πλήρες πακέτο.

Ωστόσο, η καμπύλη μάθησης είναι απότομη και οι έννοιες της ανάπτυξης στο Angular ενδέχεται να αναβάλουν τους νέους προγραμματιστές.

Το Angular είναι μια καλή επιλογή για εταιρείες με μεγάλες ομάδες και προγραμματιστές που χρησιμοποιούν ήδη TypeScript.

Έξτρα �� Ακολουθούν ορισμένα πρότυπα πίνακα ελέγχου γωνιακού διαχειριστή που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

αντιδράστε το λογότυπο Αντιδρώ είναι αρκετά μεγάλη για να είναι ώριμη και έχει τεράστιο αριθμό συνεισφορών από την κοινότητα. Έχει αποκτήσει ευρεία αποδοχή. Η αγορά εργασίας για το React είναι πραγματικά καλή και το μέλλον για αυτό το πλαίσιο φαίνεται λαμπρό.

Το React μοιάζει με καλή επιλογή για κάποιον που ξεκινά με πλαίσια JavaScript front-end, startups και προγραμματιστές που θέλουν κάποια ευελιξία. Η ικανότητα ενσωμάτωσης με άλλα πλαίσια ομαλά δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όσους θέλουν κάποια ευελιξία στον κώδικα τους.

λογότυπο vue Βουε είναι νεότερο στην αρένα, χωρίς την υποστήριξη μιας μεγάλης εταιρείας.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα πήγε πολύ καλά για να εμφανιστεί ως ισχυρός ανταγωνιστής του Angular and React. Αυτό ίσως παίζει ρόλο με πολλούς Κινέζους γίγαντες όπως η Alibaba και ο Baidu επιλέγοντας τον Vue ως το πρωταρχικό πλαίσιο JavaScript front-end.

Ωστόσο, μένει να δούμε πώς θα γίνει στο μέλλον και δικαιολογείται κάποιος να είναι προσεκτικός με αυτό. Το Vue πρέπει να είναι η επιλογή σας εάν προτιμάτε την απλότητα, αλλά και την ευελιξία.

Extra �� Ακολουθούν ορισμένα πρότυπα διαχειριστή Vue που έχουν δημιουργηθεί με Bootstrap που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Η απάντηση στη συζήτηση του Angular vs React vs Vue είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη σωστή επιλογή, την οποία πιθανότατα περιμένατε.

Κάθε μία από αυτές τις βιβλιοθήκες έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με βάση το έργο στο οποίο εργάζεστε και τις ατομικές σας απαιτήσεις, ένα από αυτά θα είναι πιο κατάλληλο από τα άλλα. Είναι πάντα σημαντικό να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν αποφασίσετε, ειδικά αν πρόκειται να εργαστείτε σε μια επιχειρηματική επιχείρηση και όχι σε ένα προσωπικό έργο.

Ποιο πλαίσιο πιστεύετε ότι είναι ο νικητής εδώ – Angular vs React vs Vue; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Περαιτέρω ανάγνωση: ��

 • Πρότυπα σχεδίασης υλικού για Vue, Angular, React (Υλικό UI)
 • Βιβλιοθήκες / Πλαίσια Best React UI
 • Ενδιαφέρουσες βιβλιοθήκες στοιχείων Vue UI
 • Καλύτερα πρότυπα γωνιακού πίνακα ελέγχου διαχειριστή
 • Τα καλύτερα δωρεάν πρότυπα εκκίνησης για το ReactJS
 • Εγγενή πρότυπα δωρεάν αντιδράσεων
 • Δωρεάν και Premium Πρότυπα διαχειριστή VueJS, κατασκευασμένα με Bootstrap

Σε μια άλλη σημείωση, τι γίνεται με τη χρήση του WordPress περισσότερο; Το WordPress είναι απόλυτα κατάλληλο για την εκτέλεση σχεδόν κάθε έργου ιστότοπου που μπορεί να φανταστεί κανείς και υπάρχουν μερικά υπέροχα θέματα διαθέσιμα για να κάνουν το σχέδιό σας υπέροχο (πολλά από αυτά δωρεάν). Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο WordPress για φθηνότερο.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη και παρουσίαση από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector