5 από τα καλύτερα εργαλεία τοπικής ανάπτυξης WordPress σε σύγκριση με το 2020

Εάν είστε προγραμματιστής WordPress, πιθανότατα κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας σε δοκιμαστικά περιβάλλοντα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παίξετε με τα πρόσθετα, τα θέματα και τους ιστότοπους ό, τι θέλετε χωρίς να σπάσετε τίποτα για πραγματικά. Το μόνο ερώτημα είναι, ποια τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας?


Η επιλογή μιας ρύθμισης μπορεί να γίνει περίπλοκη, επειδή υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Το πιο σημαντικό, η ροή εργασίας σας θα ποικίλει ανάλογα με την επιλογή σας, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι επιλογές σας και ποιες δυνατότητες σας προσφέρουν.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε πέντε από τα αγαπημένα μας τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress, όπως:

 • Επιτραπέζιος διακομιστής
 • XAMPP
 • ΜΑΜΠ
 • Περιπλανώμενος
 • Τοπικό από το Flywheel

Θα σας πούμε πώς λειτουργούν και θα συγκρίνουμε την ευκολία χρήσης, τις δυνατότητες και τις τιμές τους. Ας πάρουμε αυτήν την παράσταση στο δρόμο!

Τοπικά εργαλεία ανάπτυξης WordPress

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress

Η εκμάθηση κώδικα είναι αρκετά δύσκολη και η αναζήτηση βοήθειας στο διαδίκτυο δεν σας οδηγεί πάντα στη σωστή πορεία.

Αλλά ακόμη και αν το λάβουμε υπόψη, τα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress εξακολουθούν να είναι κάτι που ακόμη και οι αρχάριοι στην ανάπτυξη του WordPress μπορούν να επωφεληθούν.

Η εφαρμογή αλλαγών σε ένα ζωντανό περιβάλλον χωρίς να τις δοκιμάσετε εκ των προτέρων είναι μια συνταγή για καταστροφή. Εάν κάποια από τις ενημερώσεις σας σπάσει τον ιστότοπό σας, δεν θα έχετε άλλη επιλογή παρά να τον επαναφέρετε από παλαιότερο αντίγραφο ασφαλείας ή να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε το πρόβλημα με μη αυτόματο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η ώρα κατά την οποία ο ιστότοπός σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν το πρόβλημα.

Γι ‘αυτό πολλοί έμπειροι προγραμματιστές WordPress προτιμούν να χρησιμοποιούν τοπικά ή περιβάλλοντα στάσης για σκοπούς δοκιμών. Και τα δύο εργαλεία μπορούν να επιτύχουν τον ίδιο στόχο, αλλά δεν είναι τα ίδια. Τα τοπικά περιβάλλοντα, για παράδειγμα, είναι προσβάσιμα μόνο μέσα από ένα δίκτυο και δεν χρειάζεστε σύνδεση στο Διαδίκτυο για να το ρυθμίσετε ή να εργαστείτε με αυτό. Οι ιστότοποι σταδιοποίησης, από την άλλη πλευρά, έχουν δημιουργηθεί σε ζωντανούς διακομιστές, γεγονός που τους καθιστά καλύτερους για δοκιμές απόδοσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress. Εάν δεν έχετε ακόμη μια αγαπημένη λύση, ακολουθούν ορισμένες από τις λειτουργίες που θα θέλατε να προσέχετε κατά την επιλογή μιας:

Υποστήριξη για πολλούς τοπικούς ιστότοπους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των τοπικών εργαλείων είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε όσες ταυτόχρονες τοποθεσίες θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εργαστείτε σε πολλά έργα ταυτόχρονα.

Ανεξάρτητα περιβάλλοντα για κάθε ιστότοπο.

Ορισμένα εργαλεία σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε διαμερισματοποιημένα περιβάλλοντα για κάθε ιστότοπο WordPress. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε έναν ιστότοπο που εκτελεί PHP 5 και έναν άλλο χρησιμοποιώντας PHP 7, να λειτουργεί δίπλα-δίπλα χωρίς προβλήματα.

Απλή διαχείριση έργου.

Στην ιδανική περίπτωση, όποιο εργαλείο τοπικής ανάπτυξης επιλέξετε, θα πρέπει να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολο να προσθέσετε και να διαγράψετε νέα έργα WordPress. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάνετε πολύ χρόνο για τη δημιουργία νέων περιβαλλόντων ή τον καθαρισμό μετά από ολοκληρωμένες δοκιμές.

Απλή χαρτογράφηση τομέα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να αντιστοιχίσετε κάθε τοπικό ιστότοπο σε ένα όνομα τομέα που είναι εύκολο να θυμάστε. Μπορείτε πάντα κάντε το χειροκίνητα, αλλά είναι καλύτερο αν το εργαλείο που επιλέξατε σας βοηθά στη διαδικασία.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν είστε μέλος μιας ομάδας ανάπτυξης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε μαζί τους πριν λάβετε μια απόφαση. Σε τελική ανάλυση, είναι πιθανό ολόκληρη η ομάδα να καταλήξει να χρησιμοποιεί ένα εργαλείο, οπότε όλοι θα έχετε πρόσβαση στο ίδιο σύνολο λειτουργιών. Όταν κάθε μέλος της ομάδας σας χρησιμοποιεί διαφορετικά εργαλεία τοπικής ανάπτυξης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας εφιάλτης εφοδιαστικής.

Συγκρίθηκαν πέντε τοπικά εργαλεία ανάπτυξης WordPress (με λίγα λόγια)

Έχουμε πολύ έδαφος να καλύψουμε σε αυτήν την ανάρτηση. Αν λοιπόν αναζητάτε μια γρήγορη σύγκριση, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα:

Συγκρίνονται τα καλύτερα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress

Επιτραπέζιος διακομιστής
XAMPP
ΜΑΜΠ
Περιπλανώμενος
Τοπικό από το Flywheel

Χρησιμοποιεί εικονικές μηχανές?
Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς ιστότοπους WordPress?Έως τρία (χρησιμοποιώντας τη δωρεάν έκδοση)✅ (με λίγη αίσθηση)✅ (με λίγη αίσθηση)
Είναι εύκολο στη χρήση?Μέτρια δύσκολοΜέτρια δύσκολοΜέτρια δύσκολο
Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε διαφορετικούς τύπους περιβάλλοντος?✅ (σε βαθμό)✅ (σε βαθμό)
Μπορείτε να ξεκινήσετε και να σταματήσετε ιστότοπους κατά βούληση?
Σας βοηθά να αντιστοιχίσετε ονόματα τομέων σε τοπικούς ιστότοπους?
Περιλαμβάνει ένα ταμπλό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε?
ΤιμήΔιατίθενται δωρεάν και premium εκδόσειςΕλεύθεροςΔιατίθενται δωρεάν και premium εκδόσειςΕλεύθεροςΕλεύθερος

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση βάσει αυτών των πληροφοριών, μη διστάσετε να σταματήσετε εδώ. Ωστόσο, σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να διαβάζετε, ώστε να έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι μπορεί να σας προσφέρει κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία.

Συγκρίθηκαν πέντε τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress (πλήρως)

Όσον αφορά τα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress, υπάρχουν τέσσερις βασικές πτυχές που θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • πώς λειτουργούν,
 • πόσο εύκολο είναι στη χρήση,
 • τι χαρακτηριστικά προσφέρουν,
 • το εύρος τιμών τους.

Εάν συγκρίνετε καθένα από τα εργαλεία χρησιμοποιώντας αυτά τα κριτήρια – αυτό ακριβώς θα κάνουμε στις ακόλουθες ενότητες – θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε μια έξυπνη επιλογή. Ας σκάψουμε!

1. DesktopServer

Επιτραπέζιος διακομιστής

Επιτραπέζιος διακομιστής είναι ένα εργαλείο Windows και macOS που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολλούς τοπικούς ιστότοπους WordPress χρησιμοποιώντας έναν απλό οδηγό βήμα προς βήμα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του εργαλείου, πρέπει να εγγραφείτε για να το κατεβάσετε, το οποίο είναι μια μικρή τιμή για πληρωμή.

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, τα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress δεν γίνονται πολύ πιο απλά από το Desktop Server. Όταν το ρυθμίσετε για πρώτη φορά, θα εγκαταστήσει όλο το λογισμικό που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει το WordPress τοπικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε ξανά το πρόγραμμα κάθε φορά που θέλετε να δημιουργήσετε ή να διαγράψετε έναν τοπικό ιστότοπο WordPress.

Καθ ‘όλη τη διαδικασία δημιουργίας, μπορείτε να επιλέξετε ποια έκδοση του WordPress θα εγκαταστήσετε για τον ιστότοπό σας, καθώς και να εκχωρήσετε ένα όνομα τομέα.

Χρήση του DesktopServer.

Συνολικά, το DesktopServer προσφέρει μια λειτουργική εμπειρία με πολύ λίγα στοιχεία, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Εάν το μόνο που ψάχνετε είναι ένα απλό εργαλείο που λειτουργεί αξιόπιστα, αυτό μπορεί να είναι μια σταθερή επιλογή.

�� Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Περιλαμβάνει έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέους τοπικούς ιστότοπους WordPress.
 • Σας επιτρέπει να χαρτογραφήσετε τομείς στους τοπικούς σας ιστότοπους.
 • Σας επιτρέπει να αντιγράψετε ή να διαγράψετε τους ιστότοπούς σας ανά πάσα στιγμή.
 • Επιτρέπει τη διαχείριση έως και τριών τοπικών ιστότοπων, χρησιμοποιώντας την δωρεάν έκδοση του λογισμικού.
 • Υποστηρίζει Απάχης, MySQL, και PHP 5.5.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, η δωρεάν έκδοση του DesktopServer είναι ελαφρώς περιορισμένη. Υπάρχουν πολλά τοπικά εργαλεία ανάπτυξης WordPress που προσφέρουν πιο ισχυρές δυνατότητες για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τους ιστότοπούς σας (τους οποίους θα καλύψουμε σύντομα), αν και μερικές φορές μπορεί να είναι υπερβολικοί. Όσον αφορά τους περιοριστικούς παράγοντες, λέμε ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το γεγονός ότι το DesktopServer υποστηρίζει μόνο έναν τύπο περιβάλλοντος: έναν διακομιστή Apache που εκτελεί PHP 5 και MySQL.

Για να είμαστε δίκαιοι, πολλοί ιστότοποι WordPress χρησιμοποιούν το ίδιο περιβάλλον. Ωστόσο, ως προγραμματιστής, μπορεί να θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο στη δική σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δείτε μια διαφορετική επιλογή.

�� Τιμή:

Μέχρι στιγμής, μιλήσαμε μόνο για τη δωρεάν έκδοση του DesktopServer. Υπάρχει επίσης μια premium εναλλακτική λύση, η οποία ξεκινά από 99,95 $ ετησίως. Για αυτά τα χρήματα, έχετε πρόσβαση σε πολλές επιπλέον δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για Πολύ ιστότοπος, τη δυνατότητα εξαγωγής και αρχειοθέτησης των δοκιμαστικών ρυθμίσεων και μια επιλογή δημιουργίας WordPress “σχεδιαγράμματα”.

Αυτή η τελευταία δυνατότητα σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, να τις χρησιμοποιείτε για την ταχύτερη ανάπτυξη ιστότοπων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν λίγα πρόσθετα και θέματα που θέλετε να ρυθμίσετε σε κάθε ιστότοπό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχεδιάγραμμα αυτής της διαμόρφωσης και να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.

Η άδεια premium του DesktopServer σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα ενημερώσεων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μόνο άδεια για πολλούς υπολογιστές, γεγονός που το καθιστά μια αξιοπρεπή επιλογή για ομάδες με προϋπολογισμό.

2. XAMPP

xamp

XAMPP είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει Apache, MariaDB, PHP και Perl. Με άλλα λόγια, συσκευάζει όλο το λογισμικό που χρειάζεστε για να εκτελέσετε το WordPress.

Αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο τοπικής ανάπτυξης διατίθεται σε δύο γεύσεις: τα κανονικά XAMPP και XAMPP-VM.

Ο πρώτος μόλις εγκαθιστά το λογισμικό που αναφέραμε νωρίτερα σε έναν κατάλογο στον υπολογιστή σας, ενώ ο δεύτερος ρυθμίζει τα πάντα σε μια εικονική μηχανή Linux.

Η κανονική έκδοση του λογισμικού είναι διαθέσιμη για Windows, συστήματα που βασίζονται σε Linux και macOS. Το XAMPP-VM, από την άλλη πλευρά, διατίθεται μόνο για macOS. Έχοντας αυτό κατά νου, θα επικεντρωθούμε στην κανονική έκδοση XAMPP που δεν είναι VM για αυτήν τη σύγκριση.

Αυτό που κάνει το XAMPP είναι να δημιουργήσει μια στοίβα λογισμικού στον υπολογιστή σας, αλλά δεν σας βοηθά να εγκαταστήσετε το WordPress. Η πλατφόρμα προσφέρει μερικά αυτόνομοι εγκαταστάτες για διάφορα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS), αλλά είμαστε πιο επιμέρους να κάνουμε πράγματα χειροκίνητα.

Εάν είστε οι ίδιοι, τότε είναι αυτό που υπάρχει για την εγκατάσταση του WordPress με το XAMPP.

Ο πίνακας ελέγχου XAMPP.

Για αρχάριους, θα πρέπει να ρυθμίσετε τη στοίβα και να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν. Τότε, θα πρέπει δημιουργία βάσης δεδομένων για τον ιστότοπό σας στο WordPress, πραγματοποιήστε λήψη της τελευταίας έκδοσης του CMS, αποσυσκευάστε την και διαμορφώστε χειροκίνητα μερικά αρχεία. Μόνο τότε μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του WordPress και θα πρέπει να χαρτογραφήσετε τον νέο σας ιστότοπο σε έναν τομέα που μπορείτε να θυμηθείτε (αν θέλετε).

�� Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε μια στοίβα λογισμικού συμπεριλαμβανομένων των Apache, MariaDB, PHP και Perl.
 • Παρέχει την επιλογή να επιλέξετε από πολλές εκδόσεις XAMPP, ανάλογα με την έκδοση PHP που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Προσφέρει μια τοπική εμπειρία WordPress που βασίζεται σε VM, εάν είστε χρήστης macOS και κατεβάσετε την αντίστοιχη έκδοση.
 • Σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα απλό εργαλείο ταμπλό για τη διαχείριση όλων των νέων υπηρεσιών σας.
 • Επιτρέπει τη μη αυτόματη ρύθμιση του WordPress ή τη χρήση ενός αυτόνομου προγράμματος εγκατάστασης (εάν θέλετε).

Ως προγραμματιστής, ίσως εκτιμήσετε ότι το XAMPP σάς δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε λίγο πιο βρώμικα χέρια σε σύγκριση με εργαλεία όπως το DesktopServer. Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε πλήρη έλεγχο σε κάθε ένα από τα στοιχεία της στοίβας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε και να σταματήσετε τον διακομιστή Apache ανά πάσα στιγμή με μερικά κλικ ή να αντιστοιχίσετε την υπηρεσία σε διαφορετικές θύρες. Έχετε επίσης πρόσβαση σε λεπτομερή αρχεία καταγραφής και πολλά άλλα.

Το XAMPP σάς παρέχει ένα τέλειο περιβάλλον για την εκτέλεση του WordPress, αλλά δεν είναι μια υπηρεσία που είναι προσαρμοσμένη στο CMS. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παίξετε μερικές επιλογές μόνο για να ρυθμίσετε τα πάντα. Επιπλέον, τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το XAMPP για να εκτελείτε ταυτόχρονα περισσότερα από έναν ιστότοπο WordPress. Είναι πιθανότατα τίποτα που δεν μπορείτε να χειριστείτε – αλλά είναι περισσότερο δουλειά από τη χρήση ενός εργαλείου που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το WordPress.

Συνολικά, το XAMPP προσφέρει ένα φανταστικό επίπεδο προσαρμογής που σας επιτρέπει να κάνετε σχεδόν ό, τι θέλετε. Ωστόσο, δεν είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αρχάριους και δεν είναι η απλούστερη λύση για εργασία.

�� Τιμή:

Το XAMPP είναι ένα πακέτο 100% ανοιχτού κώδικα. Δεν υπάρχει premium έκδοση με κρυφές λειτουργίες, επομένως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο θέλετε.

3. MAMP

σφραγίδα

Με πολλούς τρόπους, My Apache, MySQL, PHP (MAMP) είναι πολύ παρόμοιο με το XAMPP. Είναι επίσης μια στοίβα λογισμικού που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ιστότοπους WordPress (και οποιονδήποτε άλλο τύπο ιστότοπου).

Η διαδικασία χρήσης αυτού του εργαλείου λειτουργεί επίσης όπως και στην προηγούμενη επιλογή μας. Ρυθμίζετε τη στοίβα, δημιουργείτε μια βάση δεδομένων και, στη συνέχεια, ακολουθείτε τις κινήσεις της μη αυτόματης ρύθμισης του WordPress. Έχοντας αυτό κατά νου, ας επικεντρωθούμε σε ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο στοίβων.

Πρώτα απ ‘όλα, το MAMP είναι διαθέσιμο μόνο για Windows και macOS. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις για να επιλέξετε για κάθε λειτουργικό σύστημα, ανάλογα με την έκδοση της PHP που θέλετε να ρυθμίσετε. Επιπλέον, έχετε επίσης πρόσβαση σε πολλά πρόσθετα λογισμικά, όπως Πύθων, Perl, phpMyAdmin και άλλα.

Στην πράξη, αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες επιλογές όσον αφορά τη δημιουργία τοπικών ιστότοπων και εφαρμογών. Όσον αφορά το WordPress, ωστόσο, είναι πιθανό να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κανένα από αυτά τα λογισμικά. Ωστόσο, είναι μερικά ωραία πρόσθετα για να έχετε, σε περίπτωση που εργάζεστε σε άλλους τύπους έργων που τα χρειάζονται.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στη χρήση του MAMP έναντι του XAMPP είναι ότι το πρώτο δεν προσφέρει αυτόνομους εγκαταστάτες για δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WordPress. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό είναι μόνο ένας περιορισμός εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε ιστότοπους με μη αυτόματο τρόπο. Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα πιο απλοποιημένο εργαλείο ούτως ή άλλως.

Ο πίνακας ελέγχου MAMP.

�� Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ένα περιβάλλον που βασίζεται σε Apache, MySQL και PHP.
 • Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές εκδόσεις του λογισμικού, ανάλογα με την έκδοση PHP που θέλετε να ρυθμίσετε.
 • Υποστηρίζει πολλές επιπλέον γλώσσες, όπως Python και Perl.
 • Παρέχει την επιλογή μη αυτόματης ρύθμισης τοπικών ιστότοπων WordPress.

Όσον αφορά τις δυνατότητες, το MAMP προσφέρει λίγο λιγότερο έλεγχο σε κάθε ένα από τα στοιχεία του περιβάλλοντος από ό, τι το XAMPP. Έρχεται επίσης με το δικό του ταμπλό, αλλά παρέχει λιγότερες επιλογές. Αυτή η διαφορά – πάνω από όλα τα άλλα – την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα ευκολότερο εργαλείο διαχείρισης. Εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε σχεδόν όλες τις ίδιες δυνατότητες, αλλά το MAMP είναι πιο απλό να το συνηθίσετε.

�� Τιμή:

Σε όλη αυτή την ενότητα, εστιάσουμε μόνο στη δωρεάν έκδοση του MAMP. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια διαθέσιμη επιλογή premium. Ξεκινά από $ 59 τόσο για macOS όσο και για Windows, αν και το πρώτο λαμβάνει πιο τακτικές ενημερώσεις και καλύτερη υποστήριξη.

Το MAMP Pro σας παρέχει πολύ περισσότερες επιλογές, όπως τη δυνατότητα ρύθμισης Νίνγκ διακομιστές, ένα εργαλείο δοκιμών για κινητά και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας. Εάν εσείς και η υπόλοιπη ομάδα σας είστε χρήστες macOS, όλες αυτές οι δυνατότητες καθιστούν το MAMP μια ισχυρή επιλογή από τα πολλά τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress.

4. Ζυμωμένος

περιπλανώμενος

Μέχρι στιγμής, έχουμε καλύψει αρκετά τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress που είναι αρκετά παρόμοια. Τώρα, ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό.

Περιπλανώμενος είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλές εικονικές μηχανές στον υπολογιστή σας και να τις χρησιμοποιείτε ως περιβάλλοντα για τα έργα σας.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα πρόγραμμα όπως το Vagrant, ίσως νομίζετε ότι ακούγεται πολύ πρόβλημα.

Μετά από όλα, ίσως έχετε ακούσει ότι χρειάζεστε έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή για να εκτελέσετε πολλές εικονικές μηχανές. Αυτό είναι κάπως αλήθεια, αλλά εξαρτάται επίσης από το για το οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μηχανήματα. Αν μιλάμε για τοπική ανάπτυξη ιστού, οι απαιτήσεις συστήματος δεν είναι τόσο απότομες.

Επιπλέον, η Vagrant κάνει όλη τη διαδικασία ρύθμισης του περιβάλλοντος ένα αεράκι. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, μπορείτε να προχωρήσετε και να πραγματοποιήσετε λήψη ενός τα πολλά προκαθορισμένα «κουτιά» η κοινότητά της έχει ήδη δημιουργήσει. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το τέλειο περιβάλλον WordPress με μερικά κλικ, θα έχετε πολλά δημοφιλή κουτιά για να διαλέξετε. Οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε μια προσφορά ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Μια ματιά στο Vagrant από τη γραμμή εντολών.

Μπορείτε επίσης να παρέχετε τη δική σας εικονική μηχανή και να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να ρυθμίσετε τα πράγματα ακριβώς όπως τα θέλετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε το περιβάλλον σας με κάθε άλλο μέλος της ομάδας σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να παίζετε όλοι με τη διαμόρφωση λογισμικού και να στοιβάζετε τον ίδιο τρόπο – το Vagrant τα κάνει όλα για εσάς.

Τέλος, φτάνουμε στην πιο σημαντική διαφορά μεταξύ του Vagrant και των εργαλείων όπως το XAMPP ή το MAMP. Με το τελευταίο, διατρέχετε πάντα τον κίνδυνο εγκατάστασης ενός λογισμικού που διαταράσσει τη ρύθμιση του περιβάλλοντος σας. Εξάλλου, χρησιμοποιείτε τον δικό σας υπολογιστή ως διακομιστή. Με ένα εργαλείο όπως το Vagrant, κάθε περιβάλλον υπάρχει χωριστά στον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε έναν διακομιστή που εκτελεί το Nginx και έναν άλλο με Apache σε δύο ξεχωριστούς υπολογιστές Vagrant και να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Μέχρι στιγμής, το Vagrant πιθανώς ακούγεται σαν μια ισχυρή επιλογή. Αυτό έχει νόημα – είναι και ένα από τα αγαπημένα μας εργαλεία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κρίνουμε την ονομαστική μας αξία. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον Primož Cigler, έναν προγραμματιστή πλήρους στοίβας και διευθύνων σύμβουλος του ProteusThemes, σχετικά με την αγάπη του για το Vagrant:

Primoz Cigler

Primož Cigler
Διευθύνων Σύμβουλος της Θέματα Proteus

Όσον αφορά τα αγαπημένα μου τοπικά περιβάλλοντα ανάπτυξης WordPress, έχω δύο, στην πραγματικότητα. Και οι δύο είναι εικονικοποιήσεις που διαχειρίζεται η Vagrant. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό, διότι επιτρέπει σε μένα και σε ολόκληρη την ομάδα του ProteusThemes να έχουμε ένα συνεπές περιβάλλον ανάπτυξης σε διαφορετικά μηχανήματα και λειτουργικά συστήματα.

Το πρώτο που χρησιμοποιούμε ως το κύριο περιβάλλον ανάπτυξης για τα θέματα που αναπτύσσουμε. Είναι ένα τροποποιημένο πιρούνι του έργου ρίζες / πέργκολα. Εκτελεί μια στοίβα Ubuntu 16.04 nginx + mariadb + php-fpm.

Το δεύτερο που χρησιμοποιώ όλο και πιο συχνά είναι το Wocker. Είναι ένα περιβάλλον ανάπτυξης WordPress βασισμένο σε λιμενεργάτες με ενσωματωμένα εργαλεία όπως το WP-CLI και επιτρέπει την ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων, τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων WP χωρίς παρενέργειες εντός 5 δευτερολέπτων και την εναλλαγή μεταξύ αυτών των παρουσιών εύκολα. Συνολικά, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δοκιμή νέων λειτουργιών, θεμάτων, προσθηκών… χωρίς να ρυπαίνετε το «τυπικό» περιβάλλον του προγραμματιστή σας. Είναι σαν να έχετε απεριόριστες τοπικές, φρέσκες, διαθέσιμες περιπτώσεις WP διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή.

Ένας από τους περιορισμούς με εργαλεία όπως το Vagrant, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι τα μεγάλα συστήματα αρχείων μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να συγχρονιστούν μεταξύ του κεντρικού υπολογιστή σας και των εικονικών μηχανών του. Όμως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε, εκτός εάν εργάζεστε σε τεράστια έργα.

�� Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εικονικές μηχανές για τις τοπικές σας ανάγκες ανάπτυξης.
 • Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε κάθε VM σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας και να τα μοιραστείτε με άλλα άτομα.
 • Παρέχει την επιλογή λήψης προκαθορισμένων πλαισίων και εκτέλεσης αυτών όπως θέλετε.
 • Σας βοηθά να διατηρείτε τα περιβάλλοντα δοκιμών σας ξεχωριστά και να τα ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε κατά βούληση.
 • Κάνει απλή τη διαχείριση όλων των VM σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών.

Μέχρι στιγμής έχουμε αναφέρει τη χρήση της γραμμής εντολών δύο φορές και υπάρχει λόγος για αυτό. Το Vagrant είναι ένα εργαλείο που βασίζεται αποκλειστικά στη γραμμή εντολών και είναι διαθέσιμο για συστήματα που βασίζονται σε Linux, Windows και macOS. Ωστόσο, δεν υπάρχουν φανταχτερές διεπαφές ή πίνακες εργαλείων αυτήν τη φορά – είναι μόνο η γραμμή εντολών και εσείς.

Εάν έχετε εμπειρία στην ανάπτυξη ιστού, οι πιθανότητες είναι να είστε άνετοι χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών για τις περισσότερες από τις καθημερινές σας εργασίες. Από την άλλη πλευρά, η εκμάθηση των απαραίτητων εντολών για τη χρήση του Vagrant δεν είναι τόσο περίπλοκη. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γραμμή εντολών Ωστόσο, δεν πρέπει να το αφήσετε να σας σταματήσει.

�� Τιμή:

Το Vagrant είναι ένα δωρεάν έργο ανοιχτού κώδικα. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του, το καθιστά μια φανταστική επιλογή τόσο για σόλο προγραμματιστές όσο και για ομάδες. Ακόμα κι αν έχετε τον προϋπολογισμό για την αγορά premium τοπικών εργαλείων ανάπτυξης του WordPress, οι πιθανότητες είναι ότι το Vagrant μπορεί να κάνει τη δουλειά καλύτερα.

5. Τοπικό από το Flywheel

Τοπικό από το Flywheel

Κανένα από τα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress που έχουμε καλύψει μέχρι στιγμής δεν είναι αυτό που μπορεί να θεωρήσετε υπερβολικά φιλικό προς το χρήστη. Το DesktopServer είναι αυτό που έρχεται πιο κοντά, αλλά απογοητεύεται από μια αρχαϊκή διεπαφή.

Οι άλλοι είναι ισχυροί, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, εάν δεν έχετε υπόβαθρο ανάπτυξης.

Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τα πράγματα Τοπικό από το Flywheel.

Έχουμε ήδη γραμμένο για το Local από τον Flywheel στο παρελθόν. Τότε, ωστόσο, ήταν διαθέσιμο μόνο για macOS. Τώρα, τόσο οι χρήστες Windows όσο και οι χρήστες macOS έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη λύση και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο κομψά τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress.

Η μεγαλύτερη κλήρωση προέρχεται από την εύχρηστη διεπαφή του Τοπικού. Η δημιουργία ενός νέου ιστότοπου είναι τόσο απλή όσο το κλικ σε ένα κουμπί και, στη συνέχεια, επιλέγοντας μερικές βασικές διαμορφώσεις.

Χρησιμοποιώντας το Local by Flywheel.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορείτε να επιλέξετε από διακομιστές Nginx και Apache, καθώς και δύο εκδόσεις PHP (5 και 7). Επιπλέον, μπορείτε να χαρτογραφήσετε τον νέο σας τοπικό ιστότοπο σε έναν τομέα αμέσως. Μόλις δημιουργηθεί ο ιστότοπός σας, θα έχετε πρόσβαση σε αυτόν από μια απλή λίστα που περιλαμβάνει όλα τα άλλα έργα σας. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά θα μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις τους, να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων τους, να μεταβείτε σε τοπικούς καταλόγους και πολλά άλλα.

Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα δημιουργίας ζωντανών συνδέσμων για τους τοπικούς σας ιστότοπους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μοιραστείτε την πρόοδό σας με συμπαίκτες ή πελάτες. Συνολικά, το Local by Flywheel προσφέρει μακράν την ευκολότερη εμπειρία όσον αφορά την τοπική ανάπτυξη WordPress. Μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρό όσο το Vagrant, αλλά το αντισταθμίζει χάρη στην προσβασιμότητα του.

�� Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τοπικούς ιστότοπους WordPress με μερικά κλικ.
 • Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την κατάσταση όλων των υπαρχόντων ιστότοπών σας από μια λίστα.
 • Παρέχει την επιλογή πρόσβασης στους πίνακες ελέγχου, τις βάσεις δεδομένων και τους τοπικούς καταλόγους των ιστοτόπων σας με ένα κλικ.
 • Επιτρέπει τη δημιουργία ζωντανών συνδέσμων, την κοινή χρήση πρόσβασης στα τοπικά έργα σας.
 • Προσφέρει την επιλογή ρύθμισης σχεδιαγραμμάτων, εύκολης ανάπτυξης ιστότοπων WordPress χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις που προτιμάτε.

Όσον αφορά τις δυνατότητες, όλα όσα προσφέρει το Local by Flywheel προσαρμόζονται σε ιστότοπους WordPress. Αρκεί να πούμε, Το Τοπικό είναι χαρά να το χρησιμοποιήσετε αν είστε λάτρεις του WordPress. Μπορεί να μην προσφέρει τόσες επιλογές προσαρμογής όπως το Vagrant, για παράδειγμα, αλλά είναι δύο εντελώς διαφορετικά εργαλεία. Αν και θα συνιστούσαμε το Vagrant περισσότερο για επαγγελματικές ομάδες, το Local είναι ιδανικό για μικρότερα ρούχα και έργα με λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις.

�� Τιμή:

Το Local by Flywheel είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο που κατέστη δυνατή από την εταιρεία διαχείρισης φιλοξενίας Flywheel. Υπάρχει επίσης μια premium έκδοση στα έργα, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτό είναι σπάνιες αυτήν τη στιγμή. Συνολικά, είναι ένα από τα αγαπημένα μας τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει αυτά τα άρθρα:

 • Εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί με εξωτερική ανάθεση λογισμικού
 • Πώς να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο

συμπέρασμα

Δεν είναι όλα τα τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress ίδια. Αυτό που θα επιλέξετε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο εργασίας σας. Εάν είστε μέλος μιας ομάδας, αυτό θα επηρεάσει όλους τους συνεργάτες σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πληρώνει να κάνουμε κάποια έρευνα σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω και τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει κάθε λύση.

Ας ανακεφαλαιώσουμε τα πέντε αγαπημένα μας τοπικά εργαλεία ανάπτυξης του WordPress και τι τα καθιστά μοναδικά:

Επιτραπέζιος διακομιστής

Αυτό είναι ένα απλό, φιλικό για αρχάριους εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη WordPress.

XAMPP

Αυτή η στοίβα λογισμικού είναι ιδανική αν θέλετε τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντός σας.

ΜΑΜΠ

Αυτό το εργαλείο είναι πολύ παρόμοιο με το XAMPP, αλλά έχει μερικές λιγότερες δυνατότητες και είναι κάπως πιο εύκολο στη χρήση.

Περιπλανώμενος

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο τοπικής ανάπτυξης που βασίζεται σε VM, που είναι απαραίτητο για σοβαρούς προγραμματιστές.

Τοπικό από το Flywheel

Αυτό το φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα είναι ιδανικό για μικρές έως μεσαίες εργασίες.

Έχετε απορίες σχετικά με το πώς να επιλέξετε το τέλειο εργαλείο για τις τοπικές ανάγκες ανάπτυξης του WordPress; Ας μιλήσουμε για αυτά στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Διάταξη, παρουσίαση και επεξεργασία από τον Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map