Επιχειρηματίες WordPress: Πρέπει να διαφοροποιήσετε πέρα ​​από το WordPress;

Επιχειρηματίες WordPress: Πρέπει να διαφοροποιήσετε πέρα ​​από το WordPress;

Επιχειρηματίες WordPress: Πρέπει να διαφοροποιήσετε πέρα ​​από το WordPress;
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Το 2015 ήταν έτος ορόσημο για το WordPress. Είδαμε μαζικές εξαγορές, λυπηρό γούστο και διασκεδαστικά ενοίκια, απίστευτα συναρπαστικό τεχνικές εξελίξεις υψώνονται στον ορίζοντα και πολλά άλλα.


Από πολλές απόψεις, ένιωσα σαν μια χρονιά που το WordPress άρχισε τελικά να μεγαλώνει. Αυτό είναι λίγο περίεργο να πούμε για μια πλατφόρμα που είναι πάνω από μια δεκαετία και λειτουργεί το ένα τέταρτο του διαδικτύου, αλλά υπάρχουν ακόμη αυξανόμενοι πόνοι σε αποδεικτικά στοιχεία σε ολόκληρο το οικοσύστημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε μια ενοχλητική ερώτηση συγκεκριμένα: Είναι ώρα για επιχειρηματίες και προγραμματιστές του WordPress να αρχίσουν να εξετάζουν τη διαφοροποίηση Ή μήπως ένα μεγάλο καλάθι γεμάτο αυγό θα είναι αρκετό για να μας φέρει όλοι στη γραμμή?

Έχουμε φτάσει σε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες της κοινότητας για τη λήψη του θέματος και θα ρίξουμε τα δικά μας δύο σεντ στο δρόμο.

Ας ξεκινήσουμε!

Η ελαφρώς απροσδόκητη άνοδος του επιχειρηματία του WordPress

Προτού αρχίσουμε να μιλάμε με ειδικούς στον τομέα που ζουν από την πλατφόρμα, αξίζει να εξετάσουμε εν συντομία πόσο μακριά έχουμε φτάσει ακόμη και να εξετάσουμε το ζήτημα της διαφοροποίησης κατά πρώτο λόγο.

Πίσω όταν το WordPress ήταν μια χαρούμενη θέση ως πλατφόρμα blogging στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η ιδέα να υποστηρίξει ολόκληρες κατηγορίες επιχειρήσεων θα φαινόταν ελαφρώς γελοία..

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Matt Mullenweg προφανώς είχε τα μάτια του στο βραβείο από το ξεκίνημα με την ίδρυση του Automattic και το WordPress.com το 2005. Ωστόσο, στον υπόλοιπο κόσμο, δεν ήταν απολύτως προφανές πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει το WordPress τις πρώτες μέρες.

Οι αναπτυσσόμενες αγορές προσθηκών και θεμάτων τροφοδότησαν τη σταδιακή άνοδο του λογισμικού στην κορυφή του δέντρου CMS και γρήγορα άρχισαν να ανοίγουν τα μάτια των ανθρώπων στη δυνητική κλίμακα επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν γύρω από το WordPress. Οι ρίζες πολλών από τα πιο επιτυχημένα ρούχα με βάση το WordPress σπέρθηκαν εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Μετάβαση προς τα εμπρός μέχρι σήμερα και το φάσμα των ανθρώπων που κάνουν κάτι περισσότερο από υγιές να ζουν από την πλατφόρμα είναι εκπληκτικό. Επίσημες έρευνες κοινότητας και πιο ανεπίσημα δεδομένα Και οι δύο επισημαίνουν την κλίμακα της τρέχουσας ευκαιρίας για όσους βρίσκονται στην ανάπτυξη των πραγμάτων.

PressNomics

Αυτό που ίσως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ευρύτερο επιχειρηματικό οικοσύστημα που υποστηρίζει τώρα το WordPress (εκδηλώσεις όπως το PressNomics δείχνουν το εύρος των εμπορικών ευκαιριών γύρω από το WordPress).

Καθώς βρισκόμαστε στην άκρη του WordPress παίρνει τη θέση του ως πλήρες πλαίσιο εφαρμογής και ενεργοποιώντας ίσως το 50% της αγοράς, είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε απολογισμό και να εξετάσετε εάν είναι συνετό να είστε πλήρως συνδεδεμένοι με το λογισμικό στην επιχείρησή σας.

Το WordPress δεν φαινόταν ποτέ πιο υγιές, αλλά μπορεί να διατηρήσει τον τύπο της εκρηκτικής ανάπτυξης που έχουμε δει τα τελευταία πέντε χρόνια?

Θα ζήσει το WordPress για πάντα?

Η σύντομη, απότομη απάντηση εδώ είναι όχι. Τίποτα δεν ζει για πάντα. Οι αυτοκρατορίες πέφτουν, τα αστέρια (τόσο αέρια όσο και αλλιώς) τελικά καίγονται και εξαφανίζονται.

Με τα επιταχυνόμενα χρονοδιαγράμματα και τον ατελείωτο ρυθμό αλλαγών, η βιομηχανία των υπολογιστών έχει περισσότερες από αρκετές προειδοποιητικές ιστορίες για να το καταδείξει τόσο στην πλευρά του υλικού όσο και στο λογισμικό του φράχτη. Μετά από όλα, υπήρχε μια στιγμή που κανείς δεν απολύθηκε ποτέ για την αγορά IBM. Πιο πρόσφατα, η προοπτική της Microsoft εγκαταλείποντας το μερίδιό του άνω του 90% της αγοράς προσωπικών υπολογιστών φαινόταν ειλικρινά γελοίο.

Κατάρρευση της αγοράς της Microsoft

Στον σημερινό κόσμο, είναι δύσκολο να δούμε πάρα πολλά χτυπήματα στην πανοπλία των τωρινών ψηφιακών κυρίων μας στην Apple, το Google και το Facebook, αλλά να του δώσουμε χρόνο και αυτές οι ρωγμές θα έρθουν σταδιακά. Το σχεδόν πλήρης κατάρρευση του Flash ως τεχνολογία και ευρύτερη της Adobe αγωνίζεται να διατηρήσει την πρώην κυριαρχία τους είναι και τα δύο εξαιρετικά παραδείγματα αυτής της διαδικασίας σε δράση καθώς μιλάμε.

Η ιστορία πολλών βιομηχανιών, όπως έχει και η Clay Christensen αποδεικνύεται εύγλωττα, είναι μια διαταραχή. Οι κατεστημένοι είναι φουσκωμένοι και τεμπέληδες και κάποιο είδος απρόσμενα απροσδόκητων φτάνει (συνήθως από κάτω) για να φάει το μεσημεριανό τους. Στο 25% της αγοράς και συνεχίζει να αναπτύσσεται, το WordPress έχει μετακινηθεί σταθερά από το διαταράκτη σε πιθανό στόχο για διαταραχή.

Ας μην υπερβάλλουμε όμως τη συγκεκριμένη πουτίγκα. Το WordPress δεν θα πέσει απότομα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αν είστε επί του παρόντος πλήρως στο λογισμικό, τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ρωτήσετε πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η τρέχουσα διαδρομή και πώς καλύτερα να προσεγγίσετε τη διαφοροποίηση.

Πλησιάσαμε σε τρεις κορυφαίους επιχειρηματίες του WordPress για να μάθουμε πού θα κατευθυνόταν το puck.

Η άποψη από τρεις κορυφαίους επιχειρηματίες του WordPress

Καταγράψαμε τη λίστα με τις ανησυχίες διαφοροποίησης σε τρία βασικά ερωτήματα και τα θέσαμε σε τρεις κορυφαίους επιχειρηματίες του WordPress. Οι ερωτήσεις ήταν:

Ας δούμε ποια ήταν τα σχόλια!

1. James Farmer της WPMU DEV

James Farmer

Διευθύνων Σύμβουλος της WPMU DEV James Farmer

James Farmer πρέπει να χρειάζεται λίγη εισαγωγή στα περισσότερα στην κοινότητα του WordPress. Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Incsub, Edublogs, και WPMU DEV, ήταν πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του WordPress μέχρι σήμερα και υπήρξε με συνέπεια ειλικρινής και διασκεδαστικός φιγούρα στον κόσμο του WordPress με την πάροδο των ετών, ποτέ δεν φοβάται να αναστατώσει μερικά φτερά όταν η κατάσταση απαιτεί.

Ας πάρουμε την άποψη του James για το μέλλον από την οπτική γωνία ενός επιχειρηματία WordPress που αξιοποιεί την κεντρική πλατφόρμα σε μια ποικιλία εμπορικών μέτωπων.

Ε: Πώς βλέπετε το βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο μέλλον του WordPress ως πλατφόρμα?

Η βασική λέξη εδώ είναι "πλατφόρμα" γιατί το μέλλον του WordPress ως λογισμικού είναι κάτι παραπάνω από δυνατό. Οι άνθρωποι, κατά τη γνώμη μου, θα χρησιμοποιούν το WordPress 25 χρόνια από τώρα πιθανώς όσο το χρησιμοποιούν σήμερα. Αλλά, αν πρόκειται να σκεφτούμε το WordPress ως περισσότερο λειτουργικό περιβάλλον ή περιβάλλον λειτουργίας για μικρότερο λογισμικό, νομίζω ότι το μέλλον είναι πολύ διαφορετικό.

Βλέπουμε όλο και περισσότερο μια τάση προς μονοπώλιο / δυοπωλείο, είτε μέσω Jetpack ή Ενβάτο, και πιστεύω ότι θα υπάρξει μια αυξανόμενη μετατόπιση προς ένα περιβάλλον που ρυθμίζεται περισσότερο από το Automattic. Νομίζω ότι το πιο πιθανό μεσοπρόθεσμο μέλλον για το WordPress θα ταιριάζει με την εμπειρία ενός παιδιού του OSX ή των Windows, παρόλο που σίγουρα υπάρχουν παίκτες που θα προτιμούσαν να μοιάζουν περισσότερο με iOS.

Προσωπικά, μάλλον ήταν περισσότερο σαν το Android, αλλά έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον. ��

Ε: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας για την πλατφόρμα?

Squarespace. Και άλλα ευκολότερα, φιλοξενούμενα περιβάλλοντα τρίτων. Θα αρχίσουν να μπορούν να επιτύχουν πολύ περισσότερα πολύ σύντομα, με πολύ λίγη προσπάθεια.

Νομίζω ότι το WordPress.com θα αντέξει αρκετά, αλλά αυτό δεν είναι το WordPress ως πλατφόρμα για την οποία μιλάμε – ένα σημείο που είναι αρκετά προφανές για εμάς, αλλά όχι για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Έρχεται η ώρα, πολύ σύντομα, όταν οι πελάτες σας $ 10k και $ 25k + θα σκέφτονται πραγματικά τη χρήση του WordPress έναντι αυτών των άλλων πλατφορμών – για πολλούς λόγους. Αυτά τα εύρη τιμών είναι το ψωμί και το βούτυρο πολλών επιχειρήσεων WordPress.

Ε: Κάνετε βήματα στην επιχείρησή σας για διαφοροποίηση πέρα ​​από την εργασία που βασίζεται στο WordPress?

Ήμασταν και τώρα δεν είμαστε, αλλά σε κάποιο σημείο θα το ξαναδούμε. Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες και πράγματα που μπορούν να γίνουν σωστά καλύτερα (και διαφορετικά) στον κόσμο του WordPress και είναι ευχαρίστηση να το αντιμετωπίζουμε και να το σκέφτομαι – αν και αγωνίζονται συνεχώς 500 γρ. γορίλες μπορεί να πάρει λίγο κουραστικό. ��

2. Χριστιανός "Κρίσι" Μπούντσχενλ από το Κρίσι

Christian Kriesi Budschedl

Ο προγραμματιστής θεμάτων Christian "Κρίσι" Μπούντσεχλ

Ο Kriesi είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς θεμάτων εμπορικής χρήσης στον κόσμο του WordPress και της κηλίδας τους, Θέμα Enfold πολλαπλών χρήσεων είναι ο κορυφαίος πωλητής στο ThemeForest και αποτελεί έμπνευση για τους σχεδιαστές θεμάτων παγκοσμίως.

Φτάσαμε στο Χριστιανός "Κρίσι" Μπούντσεχλ για τις σκέψεις του σχετικά με το θέμα της διαφοροποίησης από την άποψη ενός κορυφαίου προγραμματιστή θεμάτων.

Ε: Πώς βλέπετε το βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο μέλλον του WordPress ως πλατφόρμα?

Νομίζω ότι το WordPress θα αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια και, με την εισαγωγή του WordPress REST API, πιθανότατα θα καταλήξει να τροφοδοτεί ιστότοπους και εφαρμογές που δεν μπορούμε καν να φωτογραφίσουμε αυτήν τη στιγμή.

Σίγουρα θα καταλήξει να τροφοδοτεί ακόμη περισσότερους ιστότοπους από ό, τι αυτή τη στιγμή, κάτι που θα είναι εξαιρετικά επωφελές τόσο για τους καθιερωμένους προγραμματιστές plugin όσο και για τους προγραμματιστές θεμάτων – και για τους νεοεισερχόμενους με καλά εκτελεσμένες νέες ιδέες!

Ε: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας για την πλατφόρμα?

Ότι πρόκειται να γίνει υπερβολικά περίπλοκο από την άποψη του τελικού χρήστη. Υπάρχουν ήδη χαρακτηριστικά που σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να το χρησιμοποιεί (κατά τη γνώμη μου) δεν πρέπει να αποτελεί μέρος του πυρήνα.

Η ευκολία χρήσης για τους τελικούς χρήστες και προγραμματιστές είναι ένα κρίσιμο μέρος της επιτυχίας του WordPress και ελπίζω ότι η ομάδα του WordPress θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να το διατηρήσει έτσι.

Ε: Λαμβάνετε μέτρα στην επιχείρησή σας για διαφοροποίηση πέρα ​​από την εργασία που βασίζεται στο WordPress?

Το κάναμε ήδη πριν από λίγα χρόνια, στο απίθανο WordPress θα πέσει από χάρη! Είναι ένας συνεργαζόμενος ιστότοπος που δημιουργεί παθητικό εισόδημα, σε περίπτωση που τα πρόσθετα και τα θέματα του WordPress δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς, αλλά δεδομένου ότι το WordPress συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι πραγματικά περισσότερο χόμπι. ��

Το μυστικό δεν είναι να διαφοροποιηθεί από το WordPress, είναι να κατανοήσουμε πώς αλλάζει το WordPress και πώς μπορείτε να καινοτομήσετε και να αλλάξετε για να προσθέσετε τη μεγαλύτερη αξία. Νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους από μεμονωμένα καταστήματα dev μέχρι και τους μεγάλους – και για εμάς που κάπου ενδιάμεσα.

3. Ο Mario Peshev από το DevriX

Ο Mario Peshev του DevriX

Ο Mario Peshev του DevriX

Μάριο Πεσέβ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και αρχιτέκτονας της κορυφαίας εταιρείας ανάπτυξης WordPress DevriX και ένα WordPress Core. Παρέχει επίσης σταθερά διορατικές, κορυφαίες επιχειρηματικές και αναπτυξιακές συμβουλές στο προσωπικό του blog DevWP, Επιπρόσθετα αναδυόμενο σε ολόκληρο τον Ιστό δίνοντας συνήθως ειλικρινείς συνεντεύξεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του WordPress και πού θα κατευθυνόταν.

Θέσαμε τις τρεις ερωτήσεις μας στον Mario για να λάβουμε μια ανάλυση από κάποιον που έχει συνηθίσει σε κορυφαία έργα μεγάλης κλίμακας που βασίζονται στην πλατφόρμα για να αποδώσουν αποτελέσματα.

Ε: Πώς βλέπετε το βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο μέλλον του WordPress ως πλατφόρμα?

Αυτήν τη στιγμή, το WordPress είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις που ποικίλλουν από bloggers, ξεκινώντας από τα μεγάλα καταστήματα μέσων, τα πανεπιστημιακά δίκτυα και τις πλατφόρμες Software as a Service (SaaS).

Δυστυχώς, η βασική ομάδα του WordPress δεν διατηρεί έναν μακροπρόθεσμο χάρτη πορείας που επιτρέπει στην υπόλοιπη κοινότητα να σχεδιάζει ανάλογα, να προσαρμόζεται σε μελλοντικούς στόχους ή να βρει άλλες εναλλακτικές λύσεις για συγκεκριμένους τύπους έργων.

Βασισμένο στο τελευταίες συνομιλίες στο Slack και ο προγραμματισμός για WordPress 4.4, Βλέπω πολλά πρόσθετα λειτουργιών που πιθανότατα θα προσγειωθεί στο WordPress τις επόμενες σημαντικές κυκλοφορίες.

Η επερχόμενη ενσωμάτωση του REST API είναι πολλά υποσχόμενη και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην άφιξη προγραμματιστών που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές στοίβες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του WordPress και να το συνδέσουν σε διαφορετικές εφαρμογές ή πλαίσια. Το βασικό πλαίσιο αποσυνδέεται αργά, εισάγοντας νέες κατηγορίες συστατικών που επιτρέπουν ευκολότερη διαχείριση βάσεων δεδομένων και οργάνωση δεδομένων.

Ε: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας για την πλατφόρμα?

Χρησιμοποιούμε το WordPress ως τεχνικό πλαίσιο για τις πλατφόρμες πολλαπλών ιστότοπων WordPress, εφαρμογές SaaS και μεγάλες εφαρμογές WordPress που αλληλεπιδρούν με πολλά API τρίτων. Όντας μια γενική πλατφόρμα προσθέτει κάποια γενικά στο WordPress που καθιστά κάπως δύσκολη την κλιμάκωση σε περιβάλλοντα υψηλού φορτίου, ειδικά όταν αλληλεπιδράτε με άλλα συστήματα.

Μερικές από τις πρόσφατες σημαντικές (και ακόμη και μικρές) ενημερώσεις προκάλεσαν διάφορα ζητήματα ενώ μετάβαση σε utf8mb4 ή την αλλαγή βασικών στοιχείων όπως το API Shortcodes.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι ο αγώνας προς τα κάτω θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετα χαμηλής ποιότητας και "όλα σε ένα" θέματα που οδηγούν σε ζητήματα ασφάλειας και επιδόσεων που βλάπτουν ολόκληρο το οικοσύστημα, απομακρύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και καταστέλλουν τεχνητά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που θα ήθελαν να χτίσουν προϊόντα και υπηρεσίες για να ζήσουν.

Επίσης, με το τελευταίες ενημερώσεις στο Customizer, Ανησυχώ ότι η μακροπρόθεσμη κατεύθυνση του WordPress μπορεί να επικεντρωθεί σε bloggers και μαμά-ποπ καταστήματα που μπορεί να είναι μια πολύ λιγότερο ελκυστική επιλογή για τους επιχειρηματίες να στοχεύσουν.

Ας ελπίσουμε ότι, η ομάδα Core θα συνεχίσει να διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο σταθερότητας και ποιότητας κώδικα που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας για επιτυχημένες επιχειρήσεις, αλλά δεν έχουμε ακόμη δει τι πραγματικά έχει το μέλλον του WordPress.

Ε: Κάνετε βήματα στην επιχείρησή σας για διαφοροποίηση πέρα ​​από την εργασία που βασίζεται στο WordPress?

Χρησιμοποιούμε το WordPress αποκλειστικά ως το βασικό μας πλαίσιο για την κατασκευή εφαρμογών λογισμικού. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας είναι η μηχανική λογισμικού – μετεγκατάσταση από ιδιόκτητες πλατφόρμες, δημιουργία ενοποιήσεων με διαφορετικές υπηρεσίες και δημιουργία πολλών προσαρμοσμένων κωδικών για καθένα από τα έργα μας.

Η ομάδα μας διαθέτει ένα μείγμα εμπειρογνωμοσύνης σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού και σε διάφορες πλατφόρμες και δεν θα ήταν τεχνικά δύσκολο να στραφούμε σε Laravel, Drupal ή ακόμη και να στραφούμε σε Java ή Python development αν χρειαστεί. Ωστόσο, οι προσπάθειες μάρκετινγκ και η συμμετοχή μας στην κοινότητα του WordPress θα χρειαζόταν μια πλήρη ανανέωση εάν θέλαμε να αλλάξουμε την κύρια πλατφόρμα μας, επομένως παρακολουθούμε προσεκτικά την ανάπτυξη του WordPress και διερευνούμε άλλες επιλογές κάθε τόσο.

Η διαφοροποίηση είναι παντού όταν αρχίσετε να κοιτάτε

Εκτός από τους παραπάνω ερωτηθέντες, έχουμε επίσης μιλήσει ιδιωτικά σε περισσότερους από έναν υπεύθυνους προγραμματιστές WordPress που γνωρίζουν επίσης πολύ καλά την αξία της διαφοροποίησης.

Ένα πράγμα που ξεφεύγει από τις παραπάνω απαντήσεις είναι ότι η διαφοροποίηση – αν και δεν είναι απαραιτήτως ένα στοιχείο στην τρέχουσα λίστα υποχρεώσεων – βρίσκεται πολύ στην ατζέντα των κορυφαίων επιχειρηματιών από όλους τους τομείς του οικοσυστήματος του WordPress.

Ακόμα και με μια ευρύτερη ματιά γύρω από την κοινότητα προς το παρόν, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι τεντώνουν τα φτερά τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Είτε απαντά ο Andrew Nacin την κλήση της ψηφιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ project, ο έξυπνος γάμος της Copyblogger με την τεχνολογία WordPress με το ευρύτερο περιεχόμενο και τις δεξιότητες μάρκετινγκ σε έργα όπως το Πλατφόρμα Rainmaker, ή οποιονδήποτε από τους εξέχοντες προγραμματιστές του WordPress που δελεάζονται σήμερα το τραγούδι σειρήνας του JavaScript.

Αξίζει επίσης φυσικά να αναφερθεί η κλίμακα της διαφοροποίησης του Matt Mullenweg. Το Automattic και το WordPress προφανώς προσελκύουν μεγάλο μέρος της καθημερινής προσοχής του, αλλά μια γρήγορη ματιά στο χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού βραχίονα Audrey Capital δείχνει ότι επίσης δεν αποφεύγει να κρατάει πολλά σίδερα στη φωτιά ταυτόχρονα:

Χαρτοφυλάκιο Matt Mullenweg Audrey

Πολλά από αυτά είναι θέμα απλής κοινής λογικής. Μου φαίνεται ότι υπάρχει ένας φυσικός κύκλος ζωής για επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των λωρίδων, ανεξάρτητα από το ιδιαίτερο υπόβαθρο τους:

  1. Κερδίστε ένα βήμα και ζήστε την επιτυχία σε μια αγορά.
  2. Αυξήστε τις αρχικές προσφορές προϊόντων και / ή υπηρεσιών τους.
  3. Μόλις καθιερωθεί, κοιτάξτε να διαφοροποιήσετε.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή είναι μια λογική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε – το τρίτο βήμα ειδικότερα. Το WordPress είναι ένα θαυμάσιο λογισμικό και δεν ξέρω πού θα ήμουν χωρίς αυτό, αλλά, τελικά, πρέπει να προσέχετε τον νούμερο ένα και να μην προσέχετε όλες τις ελπίδες σας σε μια πλατφόρμα που είναι εκτός ελέγχου σας.

Η γνώση του WordPress είναι πολύτιμη γνώση

Τα καλά νέα όσον αφορά τη διαφοροποίηση είναι ότι είτε ως προγραμματιστής, σχεδιαστής, επιχειρηματίας (ή ακόμα και οι τρεις), πολλές από τις τρέχουσες γνώσεις σας είναι εξαιρετικά μεταβιβάσιμες – καθώς, πιθανώς, είναι η βάση πελατών σας.

Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε για τυχόν μελλοντικές κινήσεις είναι ότι ήδη σχεδόν σίγουρα χρησιμοποιείτε το WordPress κυρίως ως εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων υψηλής αξίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει WordPress ή όχι, αυτά τα πολύτιμα προβλήματα θα παραμείνουν, όπως και η ικανότητά σας να τα λύσετε.

Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, το υπάρχον σύνολο δεξιοτήτων front and back end (HTML, CSS, PHP, JavaScript, πιθανώς κάποιο επίπεδο γνώσης διαχείρισης συστήματος) μεταφέρεται όμορφα σε πολλά άλλα περιβάλλοντα και σας δίνει μια πρώτη αρχή εάν πρέπει να συνεχίσετε μια άλλη τεχνολογία.

Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στον κόσμο της JavaScript γενικά με την άνοδο του Node.js και των πλαισίων front end όπως Γωνιώδης και Αντιδρώ. Η επικείμενη άφιξη του REST API σάς προσφέρει ένα φυσικό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπίσετε αυτές τις τεχνολογίες αυτήν τη στιγμή – σε ένα πλαίσιο με το οποίο είστε ήδη εξοικειωμένοι.

Παρομοίως, το REST API σάς δίνει επίσης έναν απλό τρόπο πειραματισμού με σχετικές γλώσσες, όπως Python ή Ruby, ή ακόμα και άλμα σε εντελώς νέα πεδία όπως Ταχύς ή Ελιξήριο.

Στο εμπορικό μέτωπο, το πραγματικό μεγαλύτερο μέρος των δεξιοτήτων σας θα βρίσκεται σε τυπικούς επιχειρηματικούς τομείς όπου τυχαίνει να χρησιμοποιείτε το WordPress ως μία λύση σε μια συνολική αλυσίδα εργαλείων. Δεξιότητες όπως η απόκτηση πελατών, η διαπραγμάτευση, η διαχείριση έργων, η δημιουργία ομάδων και ούτω καθεξής είναι μεταβιβάσιμες απεριόριστα εάν αποφασίσετε να κάνετε τη διαφοροποίησή σας εντελώς.

συμπέρασμα

Πριν τελειώσουμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους James, Christian και Mario για την ειλικρίνεια και τη σαφήνεια των απαντήσεών τους στις ερωτήσεις μας.

Όπως υποδηλώνουν οι απαντήσεις τους, η διαφοροποίηση δεν είναι καθόλου αναγκαία, αλλά σίγουρα αξίζει να αρχίσετε να το σκέφτεστε στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρηματικού σας μέλλοντος.

Πολλοί από εμάς (περιλαμβάνονται και εγώ) αισθανόμαστε άνετα να ζούμε σε μια φούσκα WordPress, αλλά αυτή η φούσκα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή (δείτε, για παράδειγμα, Οι πρόσφατες κατακόρυφες πωλήσεις της Envato). Το να μην κρατάτε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι είναι σχεδόν πάντα μια λογική μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις σκέψεις σας. Σκοπεύετε να διαφοροποιήσετε τη γραμμή; Ή να κολλήσετε στα όπλα σας προς το παρόν; Ελάτε σε επαφή και ενημερώστε μας!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector