Πώς να βελτιστοποιήσετε τη συμπεριφορά μετά την αγορά στο WooCommerce (Λέει δεδομένα)

Γιατί η ενθάρρυνση της θετικής συμπεριφοράς μετά την αγορά είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε; Λοιπόν, για μία φορά, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο ηλεκτρονικό εμπόριο συνολικά. Οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να αυξηθούν 4,058 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020, σχεδόν 3 φορές την ανάπτυξη το 2015, αντιπροσωπεύοντας το 14,6% όλων των καταναλωτικών λιανικών δαπανών.


Συμπεριφορά μετά την αγορά στο WooCommerce

(Διαγράμματα από Visualizer Lite.)

Αλλά παρόλο που είναι εύκολο να ανοίξετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, η συντήρηση είναι μια άλλη ιστορία. Επιπλέον, επειδή τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι τόσο εύκολο να ξεκινήσουν, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. WooCommerce είναι εγκατεστημένο σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια ιστότοπους WordPress.

Οι στατιστικές δείχνουν επίσης ότι Το 74% των εκκινήσεων στο Διαδίκτυο συνήθως αποτυγχάνουν. Είναι σαφές ότι ο σωστός σχεδιασμός και η στρατηγική είναι απαραίτητος εάν θέλετε να βρείτε επιτυχία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Προσθέστε σε αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, απλώς κοστίζει περισσότερο για να προσεγγίσετε έναν νέο πελάτη παρά να διατηρήσετε έναν υπάρχοντα πελάτη ευτυχισμένο.

Επομένως, για να διατηρήσουμε τους πελάτες ευχαριστημένους, είναι λογικό να ξοδεύουμε χρόνο εστιάζοντας στην ενθάρρυνση της θετικής συμπεριφοράς μετά την αγορά.

Σε αυτήν την ανάρτηση, μιλάμε όλα για τη συμπεριφορά μετά την αγορά των πελατών σας και πώς να βελτιώσουμε την εμπειρία τους.

Γιατί πρέπει να εστιάσετε στη συμπεριφορά μετά την αγορά

Πολλά καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου εστιάζουν στα έσοδα, αλλά όχι στο σύνολο της εμπειρίας των πελατών.

Μέρος της εμπειρίας του πελάτη είναι αυτό που συμβαίνει μετά την αγορά ή το χρονικό διάστημα μετά το οποίο ένας πελάτης αποκτά το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αυτό το τελικό στάδιο στο ταξίδι των πελατών συχνά παραμελείται (Μελέτη PDF), τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τα ποσοστά διατήρησης των πελατών, επηρεάζοντας στη συνέχεια τα έσοδα και τα έσοδα.

Η απλή πράξη βελτιστοποίησης για την ενθάρρυνση της θετικής συμπεριφοράς μετά την αγορά μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υπόλοιπη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Η βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς μετά την αγορά έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανοποίηση των πελατών, η οποία μπορεί να αυξήσει τις αγορές και την αφοσίωση / διατήρηση των πελατών, οδηγώντας σε περισσότερους υποστηρικτές της επωνυμίας και αυξημένα έσοδα και πωλήσεις.

Σύμφωνα με την Invesp, είναι 5-10 φορές φθηνότερα να διατηρήσει τους υπάρχοντες πελάτες παρά να αποκτήσει έναν νέο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – οι στρατηγικές που στοχεύουν στη διατήρηση των υπαρχόντων πελατών ενισχύουν επίσης την κατώτατη γραμμή σας και μπορούν αύξηση κέρδους έως και 95%! Επιπλέον, διατηρώντας τους πελάτες αφοσιωμένους δείχνει ότι είναι 90% πιο πιθανό να είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες και θα το κάνουν ξοδεψτε 60% περισσότερο ανά συναλλαγή.

Δυστυχώς, παρά τις εταιρείες αναγνωρίζοντας τη σημασία της εφαρμογής μιας καλύτερης εμπειρίας διατήρησης ως βασικού διαφοροποιητή, μόνο το 18% των εταιρειών εφαρμόζουν αυτές τις στρατηγικές.

Είστε έτοιμοι να ξεπεράσετε τις εταιρείες που ρίχνουν χρήματα με μοναδική εστίαση στην απόκτηση νέας επιχείρησης, σε βάρος της διατήρησης των υπαρχόντων πελατών ευτυχισμένων?

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για βελτιστοποίηση για θετική συμπεριφορά μετά την αγορά με το WooCommerce:

1. Προσφέρετε εξαιρετική υποστήριξη πελατών

Ένα από τα πράγματα που παραπονιούνται περισσότερο οι πελάτες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η έλλειψη υποστήριξης πελατών μετά την αγορά.

Σύμφωνα με έρευνα του Συμβούλιο CMO και LiveTechnology, 56% των πελατών θεωρούν απογοητευτικές τις εμπειρίες τους μετά την αγορά με τους ηλεκτρονικούς λιανοπωλητές. Από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, το 51% των καταναλωτών το λένε βελτίωση της τεχνικής βοήθειας είναι η κορυφαία προτεραιότητα, ακολουθούμενη από τη βελτίωση της επεξεργασίας εγγύησης / αξιώσεων (38%) και την καλύτερη επισκευή / συντήρηση (35%).

Η υποστήριξη πελατών μπορεί να παρέχεται με διάφορες μορφές: είτε προσωπική βοήθεια είτε μέσω καναλιών επικοινωνίας όπως email, τηλεπικοινωνίες ή ζωντανή συζήτηση.

Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί αποτελεσματικά για θετική συμπεριφορά μετά την αγορά, η επικοινωνία πρέπει να είναι έγκαιρη: έχει διαπιστωθεί ότι οι πελάτες θέλουν απάντηση από μια εταιρεία εντός πέντε λεπτών ή λιγότερο και ότι Το 93% των εταιρειών δεν μπορεί να το επιτύχει!

 • 32 εταιρείες – 7% – απάντησαν εντός 5 λεπτών
 • 240 εταιρείες – 55% – χρειάστηκαν 5+ ημέρες για να απαντήσουν ή δεν απάντησαν καθόλου

Για να συνεχίσετε, εξετάστε το ενδεχόμενο εφαρμογής chatbots που λειτουργούν με AI / machine learning – ειδικά αν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για αποκλειστικούς αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών.

Ψάχνετε για μια μελέτη περίπτωσης για να μοντελοποιήσετε τη δική σας εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών WooCommerce?

Παραδείγματα εξαιρετικής υποστήριξης πελατών περιλαμβάνουν Geek Squad της Καλύτερης Αγοράς υπηρεσίες, οι οποίες βοηθούν τους πελάτες να εγκαταστήσουν και να επιδιορθώσουν προϊόντα είτε στο κατάστημα, στο σπίτι, στο διαδίκτυο είτε μέσω τηλεφώνου. Το IKEA δημιούργησε τη δική του ενδιαφέρουσα αλλά αποτελεσματική εμπειρία υποστήριξης πελατών αποκτώντας TaskRabbit, που συνδέει τους ανθρώπους με τους κατ ‘απαίτηση εργαζομένους που μπορούν να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες εργασίες.

Ακολουθούν μερικές ακόμη γρήγορες επιτυχίες για βελτιστοποίηση για θετική συμπεριφορά μετά την αγορά όσον αφορά την υποστήριξη πελατών:

 • Προσφέρετε υποστήριξη πελατών σε όλα τα κοινωνικά κανάλια όπου είστε παρόντες. Δεν έχει σημασία αν προσφέρετε ήδη υποστήριξη στον ιστότοπό σας – ακόμη και αν δεν έχετε υπάρχουσα διαδικασία για τη διαχείριση κοινωνικής υποστήριξης πελατών, τα άτομα θα εξακολουθήσουν να σας θεωρούν υπεύθυνοι για την απάντηση των αναρτημένων ερωτημάτων τους εκεί. Το Sprout Social’s Έξυπνα εισερχόμενα Το εργαλείο διευκολύνει τον χειρισμό και την ανάθεση εισερχόμενων κοινωνικών ερωτημάτων.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι ορατά και εύχρηστα, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να επικοινωνούν εύκολα.
 • Έχετε μια ορατή και σαφή σελίδα συχνών ερωτήσεων για τις πιο συχνές ερωτήσεις και ανησυχίες των πελατών.
 • Ενσωματώστε τα προφίλ πελατών με το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Το WooCommerce προσφέρει μια ποικιλία ενσωματώσεων εξυπηρέτησης πελατών που μπορούν να σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας, όπως το Scout Βοήθειας, το Freshdesk και άλλα.

sproutsocial

Στο τέλος της ημέρας, καμία επιχείρηση (ηλεκτρονικό εμπόριο ή άλλως) δεν είναι τέλεια. Παρουσιάζονται λάθη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τρίτους για αποστολή και εκπλήρωση. Αλλά ανεξάρτητα από το τι, αν κάτι πάει στραβά με μια παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό, τι μπορείτε για να το κάνετε σωστό – ή κινδυνεύετε να χάσετε έναν πελάτη με δυνητικά υψηλή αξία ζωής.

2. Παρέχετε έγκαιρη επικοινωνία σχετικά με τις καταστάσεις παραγγελίας

Οι πελάτες θέλουν να διατηρούνται ενημερωμένοι σχετικά με την κατάσταση της παραγγελίας τους από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουν μια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φαινομενικά άσχημα νέα σχετικά με μια κατάσταση παραγγελίας δεν γίνονται απαραίτητα αντιληπτά από έναν πελάτη. Στην πραγματικότητα, το 98% των καταναλωτών δηλώνουν ότι εκτιμούν τις εταιρείες που τους ενημερώνουν όταν συμβαίνει κάτι κακό στην παραγγελία τους. Με το να προσφέρετε εθελοντικά αυτές τις πληροφορίες και να είστε ενημερωμένοι σχετικά με αυτό, δημιουργείτε πολύτιμη εμπιστοσύνη.

Μόνο αφού το κατάστημά σας αποδειχθεί αξιόπιστο, τότε ένας νέος πελάτης θα είναι ανοιχτός σε περαιτέρω ενημερώσεις και προωθήσεις μάρκετινγκ. Με τη σωστή μεταχείριση μετά την αγορά, αυτοί οι πιστοί οπαδοί μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσουν να διαδώσετε τη λέξη – να μοιραστείτε τις προωθητικές ενέργειές σας στα δικά τους κοινωνικά κανάλια ή ένα άτομο με άτομα στα δίκτυά τους.

Παρόλο που το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι η καλύτερη και πιο γνωστή πλατφόρμα για επικοινωνίες πελατών ηλεκτρονικού εμπορίου, κανάλια όπως ειδοποιήσεις κειμένου και push γίνονται επίσης δημοφιλή, καθώς το 38% των καταναλωτών θέλει να ακούσει από τους λιανοπωλητές με πολλούς τρόπους.

Εκτός αν μια παραγγελία ήταν συνολική ώθηση αγορά, Συνήθως οι πελάτες αισθάνονται ευχάριστοι για τα πράγματα που έχουν αγοράσει και είναι πιο ανοιχτοί στη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την αγορά από τις εταιρείες από τις οποίες έχουν αγοράσει. Στην πραγματικότητα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την αγορά έχουν διπλάσια ποσοστά από τα κανονικά μηνύματα προώθησης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την αγορά:

 • Διατηρήστε τον τόνο ελαφρύ και αισιόδοξο.
 • Μην είστε πιεστικοί, ειδικά αν προσπαθείτε να κάνετε εκ νέου πώληση. Οι προτάσεις είναι εντάξει – ειδικά αν μπορείτε να παρακινήσετε τον παραλήπτη σας με ειδική έκπτωση.
 • Ενθαρρύνετε την αφοσίωση ζητώντας από τους πελάτες να μοιραστούν τις αγορές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλώντας τους να σας ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εγγραφούν στη λίστα email σας, προσκαλώντας τους να ολοκληρώσουν μια έρευνα ικανοποίησης και ζητώντας τους να υποβάλουν κριτική μόλις λάβουν την αγορά τους.

WooCommerce’s Επέκταση παρακολούθησης μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε και να συστηματοποιήσετε τη διαδικασία παρακολούθησης email μετά την αγορά. Εναλλακτικά, θεωρήστε ότι οι εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών αυτοματισμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χειρίζονται μεγάλο μέρος της επικοινωνίας στο αυτόματο πιλότο.
Παρακολούθηση

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να σκοτώσετε δύο πουλιά με μία πέτρα προσφέροντας εκπτώσεις και προνόμια σε αντάλλαγμα για μια κριτική ή για απαντήσεις στην έρευνά σας. Χρησιμοποιήστε το WooCommerce Επέκταση έξυπνου κουπονιού για να δημιουργήσετε κουπόνια και κάρτες δώρων για το WooCommerce.
Έξυπνα κουπόνια

3. Ενθαρρύνετε τους πελάτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αφοσίωσής σας

Τα προγράμματα αφοσίωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταμείψετε τους υπάρχοντες πελάτες και να τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν να προστατεύουν την επωνυμία σας. Επειδή τα περισσότερα άτομα έχουν ήδη ένα πορτοφόλι γεμάτο κάρτες διάτρησης και ένα smartphone γεμάτο εφαρμογές προγράμματος επιβράβευσης, το δικό σας πρέπει να είναι απλό και εύκολο να εγγραφεί για να ενθαρρύνει τις εγγραφές.

Μερικές γρήγορες συμβουλές για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου προγράμματος αφοσίωσης πελατών:

 • Κάντε τις ανταμοιβές περισσότερο για την απόκτηση πόντων και όχι τόσο για τη χορήγηση εκπτώσεων.
 • Δημιουργήστε μια ειδική σελίδα προορισμού που περιγράφει λεπτομερώς τα οφέλη του προγράμματος αφοσίωσης και τον τρόπο συμμετοχής.
 • Προωθήστε συχνά το πρόγραμμα στη λίστα email σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το WooCommerce προσφέρει ένα Επέκταση πόντων και ανταμοιβών που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε εύκολα το πρόγραμμα αφοσίωσής σας.
Πόντοι και ανταμοιβές WooCommerce

4. Στείλτε εξατομικευμένα μηνύματα

Εκτός από τη διασφάλιση ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι έγκαιρα, η προσθήκη εξατομίκευσης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς μετά την αγορά. Σε τελική ανάλυση, οι άνθρωποι εκτιμούν (φαινομενικά) ένα προς ένα email για κάτι που μοιάζει περισσότερο με μαζική αποστολή.

Το 86% των καταναλωτών δηλώνει ότι η εξατομίκευση παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις αγοράς τους (Μελέτη PDF) και το 87% των αγοραστών δήλωσαν ότι είναι οδηγημένος να αγοράσει περισσότερα όταν τα διαδικτυακά καταστήματα ενσωματώνουν εξατομίκευση. Επιπλέον, παραδίδονται εξατομικευμένα μηνύματα 6 φορές υψηλότερα ποσοστά συναλλαγών.

Ίσως εξοικειωθείτε με τον παλιό τρόπο εξατομίκευσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – απευθυνθείτε στον πελάτη με το όνομά του στο email ή στέλνοντάς τους έναν ειδικό κωδικό έκπτωσης στα γενέθλιά τους.

Σήμερα, η τεχνολογία έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να κάνουν ένα βήμα παραπέρα: αποστολή εξατομικευμένων προτάσεων προϊόντων. Το Amazon λέγεται ότι κάνει 35% των εσόδων του από τις διασταυρούμενες πωλήσεις με αυτόν τον τρόπο.
συμπεριφορά μετά την αγορά

Το WooCommerce προσφέρει ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό που διευκολύνει τη διάκριση των σχετικών προϊόντων, των πωλήσεων και των πολλαπλών πωλήσεων. Επειδή δεν χρειάζεται κάθε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου για να το κάνει αυτό, είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεχωρίσετε ανάμεσα στον ανταγωνισμό – και να αυξήσετε τη μέση αξία παραγγελίας σας.

συμπεριφορά μετά την αγορά

Τελικές σκέψεις: Πώς να ενθαρρύνετε την κερδοφόρα συμπεριφορά μετά την αγορά με το WooCommerce

Το να ξοδεύετε χρόνο στην εμπειρία μετά την αγορά μπορεί να αισθάνεται σαν περιττή προσπάθεια, αλλά οι αριθμοί είναι εκεί για να υποστηρίξουν αυτήν την εστίαση. Διατηρώντας τους πελάτες χαρούμενους, δημιουργείτε μια σχέση εμπιστοσύνης που θα συνεχίσει να αποκομίζει ανταμοιβές από την άποψη της αυξημένης αξίας ζωής των πελατών και των υπερασπιστών της επωνυμίας που σας βοηθούν να προσεγγίσετε νέους πελάτες.

Ξεκινήστε δείχνοντας στους πελάτες σας ότι τους εκτιμάτε δίνοντάς τους την προσοχή που χρειάζονται. Επικοινωνήστε και επικοινωνήστε μαζί τους εγκαίρως. Δείξτε ότι τους ακούτε και είστε συντονισμένοι με τις προτιμήσεις τους και θα είναι δικοί σας για πάντα.

Τι πιστεύετε για ολόκληρη την ιδέα βελτίωσης της εμπειρίας μετά την αγορά στο WooCommerce; Έχετε ξεκινήσει να εργάζεστε στο κατάστημά σας σε αυτήν την περιοχή; Ποια είναι η πρόκληση Νο.1 με αυτό; Ενημερώστε μας στα σχόλια ή tweet @codeinwp

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map