Πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών και τι να κάνετε μετά από αυτά – Ultimate Guide

Πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών και τι να κάνετε μετά από αυτά – Ultimate Guide

Πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών και τι να κάνετε μετά από αυτά – Ultimate Guide
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών και τι να κάνετε μαζί τους


Οι μαρτυρίες πελατών είναι η ψυχή κάθε επιχείρησης. Αν θέλετε να προσελκύσετε μεγαλύτερους και καλύτερους πελάτες, πρώτα πρέπει να δείξετε ότι είστε καλοί σε αυτό που κάνετε. Και ανεξάρτητα από το πόσο άνετα πουλάτε στον εαυτό σας, ο έπαινος είναι πιο πιστευτός όταν προέρχεται από κάποιον άλλο. Η γνώση του τρόπου λήψης μαρτυριών πελατών είναι απαραίτητη δεξιότητα για κάθε επιχειρηματία.

Αυτός ο οδηγός θα να σας δείξω πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε περισσότερες, καλύτερες επιχειρήσεις. Για να το κάνετε αυτό, θα σας δείξουμε πώς να επεξεργαστείτε το τέλειο αίτημα και πώς να γράψετε τα δικά σας πρότυπα μαρτυρίας για να απλοποιήσετε τη διαδικασία για τους πελάτες σας.

Η δύναμη της γραφής των δικών σας μαρτυριών

Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης, η ιδέα να γράψετε τις δικές σας μαρτυρίες μπορεί να ακούγεται ανόητη. Εξάλλου, αυτές υποτίθεται ότι είναι προσωπικές προτάσεις. Εννοούν ακόμη κάτι εάν είναι γραμμένα από εσάς, αντί για τους πελάτες σας?

Οι πελάτες σας, από την άλλη πλευρά, το βλέπουν διαφορετικά.

Μπορεί να λατρεύουν τη δουλειά σας και να χαρούν να σας προτείνουν, αλλά είναι ακόμη ένα καθήκον σε μια ήδη πλήρη λίστα υποχρεώσεων. Εάν γράψετε τη μαρτυρία και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποσυνδεθείτε, αυτό είναι ένα λιγότερο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε.

Το να γράφετε μερικές από τις μαρτυρίες σας σε παρτίδες, μαζί με ένα email αίτησης προτύπου, σας επιτρέπει ζητήστε μια μαρτυρία πελάτη σε λίγα λεπτά, και τους διευκολύνει να σας δώσουν μια μαρτυρία σε λιγότερο χρόνο.

Πώς να γράψετε τις μαρτυρίες σας για έγκριση πελάτη

γράψτε μαρτυρίες

Μπορείτε να γράψετε τις δικές σας μαρτυρίες χρησιμοποιώντας την ακόλουθη διαδικασία τριών βημάτων:

1. Αποφασίστε τι θέλετε να τονίσετε

Σκεφτείτε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να επισημάνετε σχετικά με την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να υπογραμμίσετε πόσο στενά συνεργάζεστε με τους πελάτες ή πόσο γρήγορα η εργασία σας παράγει αποτελέσματα.

Στόχος για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά πράγματα για τα οποία θέλετε να μιλήσουν οι μαρτυρίες σας.

2. Γράψτε όσες περισσότερες μαρτυρίες μπορείτε σε μία ώρα

Γράψτε όσες περισσότερες 2-3 μαρτυρίες προτάσεων μπορείτε σε μια ώρα, χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε να το κάνετε όλη την ημέρα. Βασίστε κάθε μαρτυρία σε μια συγκεκριμένη πτυχή της επιχείρησής σας που έχετε αποφασίσει να επισημάνετε. Μην παραμείνετε σε καμία μαρτυρία πολύ. Θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα με 20 ή περισσότερα, οπότε δεν χρειάζεται να επαναλάβετε αυτήν την άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, μην υπερβείτε τις ιστορίες ή τα άλλα. Αυτό πρέπει να αφορά γεγονότα.

3. Επεξεργαστείτε τις μαρτυρίες σας για σαφήνεια και ορθογραφία

Ξαναδιαβάστε τις μαρτυρίες σας και διορθώστε τυχόν λάθη. Δεν θέλετε οι μαρτυρίες σας να ακούγονται πολύ κρύες ή επαγγελματικές, αλλά επίσης δεν θέλετε οι πελάτες σας – ή οι πιθανοί μελλοντικοί πελάτες – να αποσπούν την προσοχή από ένα προφανές ορθογραφικό λάθος. Ή, ακόμη χειρότερα, να είστε τόσο μπερδεμένοι που εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας.

Παράδειγμα μαρτυριών

Δεν ξέρετε τι να γράψετε; Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα μαρτυριών για να ξεκινήσετε:

(Blank) ήταν ευχαρίστηση να συνεργαστώ. Μου μίλησε σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ της πληρούσε όλες τις απαιτήσεις λειτουργικότητάς μου και υπερέβη τις αισθητικές μου προσδοκίες.
Πλησιάσαμε (Blank) με πολύπλοκες ανάγκες και μια σκληρή προθεσμία για την έναρξη της εταιρείας μας. Κατάλαβε αμέσως τις ανάγκες μας και συγκέντρωσε ένα εξαιρετικό πράγμα έγκαιρα για την προθεσμία μας.
(Blank) μετέτρεψε το πράγμα μας σε κάτι μοντέρνο και θεαματικό. Παρείχαν προχωρημένα ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι με τα αποτελέσματα.
(Κενό) όχι μόνο δημιούργησε ένα όμορφο πράγμα για εμάς, αλλά εκπαιδεύτηκαν και το προσωπικό μας σε κάτι, ώστε να μπορούμε να το δουλέψουμε μόνοι μας.
Ακόμη και μετά την κυκλοφορία του THING, το (Blank) εξακολουθεί να είναι επικοινωνιακό και χρήσιμο. Κάθε φορά που έχουμε κάποιο πρόβλημα ή θέλουμε να ενημερώσουμε τα πράγματα μας, μπορούμε να βασιστούμε (Blank).

Εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα πρότυπα ως βάση για τις πρώτες μαρτυρίες σας, φροντίστε να τα αντικαταστήσετε "Κενό" με το όνομά σας και αλλάξτε τις λέξεις γύρω – όλα με κεφαλαία γράμματα. Δεν θέλετε οι πελάτες να βρουν τις μαρτυρίες τους γραμμένες λέξη προς λέξη σε αυτό το άρθρο!

Για περισσότερη έμπνευση, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις μαρτυρίες στον ανεξάρτητο ιστότοπό μου γραφής:

μαρτυρίες της dianna

Πώς να λάβετε μαρτυρίες πελατών με ένα πρότυπο email

λάβετε μαρτυρίες

Μόλις γράψετε τις μαρτυρίες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε το πρότυπο email που θα χρησιμοποιήσετε για να τα ζητήσετε από τους πελάτες σας. Ο στόχος σας εδώ πρέπει να είναι να το κάνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερο και πιο εύκολο για τους πελάτες σας να αποσυνδεθούν από τις μαρτυρίες που έχετε δημιουργήσει.

Το email σας πρέπει να κάνει τα εξής:

 • Υπενθυμίστε στον πελάτη σας την εργασία που κάνατε μαζί.
 • Τους ευχαριστώ για τη δουλειά.
 • Ρωτήστε αν θα ήταν πρόθυμοι να σας δώσουν μια μαρτυρία.
 • Προσφέρετε μια μαρτυρία που έχετε γράψει.
 • Ζητήστε τους είτε να αποσυνδεθούν από την μαρτυρία που έχετε γράψει είτε να την χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για μία από τις δικές τους.
 • Πείτε τους πού θα χρησιμοποιηθεί η μαρτυρία.

Θέλετε να ολοκληρώσετε όλα αυτά τα πράγματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Στόχος για όχι περισσότερο από τέσσερις παραγράφους 2-3, συμπεριλαμβανομένης της μαρτυρίας που προτείνετε.

Όταν τελειώσει, το πρότυπο email σας θα πρέπει να διαβάζει κάτι τέτοιο:

Αγαπητέ πελάτη),

Ήταν χαρά μου να δουλεύω μαζί σας στο (project). Ευχαριστώ και πάλι που επιλέξατε να συνεργαστείτε μαζί μου.

Αναρωτιέμαι, είστε πρόθυμοι να δώσετε μια μαρτυρία για τον ιστότοπό μου; Κάτι σύμφωνα με το παρακάτω απόσπασμα (μπορώ να χρησιμοποιήσω ακόμη και αυτό το ακριβές απόσπασμα αν θέλετε):

"(Blank) όχι μόνο σχεδίασαν έναν όμορφο ιστότοπο για εμάς, εκπαιδεύτηκαν επίσης το προσωπικό μας στη διαχείριση του WordPress, ώστε να μπορούμε να ενημερώσουμε τον ιστότοπο μόνοι μας."

Θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν εγγραφείτε σε αυτήν την μαρτυρία ή γράψετε ένα δικό σας. Η μαρτυρία θα μεταβεί στον ιστότοπό μου και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ιδιωτικά email με πιθανούς πελάτες.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,
(Κενό)
(Δικτυακός τόπος)
(Στοιχεία επικοινωνίας)

Οι περισσότεροι πελάτες θα χαρούν να αποσυνδεθούν σε ό, τι έχετε στείλει. Οι καλύτεροι πελάτες θα επεκταθούν σε αυτές τις μαρτυρίες, γράφοντας μια λεπτομερή περιγραφή του πώς τους βοηθήσατε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό το πρότυπο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Πώς να προσαρμόσετε τα email αιτήματός σας

Όταν μαθαίνετε πώς να λαμβάνετε μαρτυρίες πελατών, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανείς δεν θέλει να αισθάνεται σαν αριθμός. Τα πρότυπα μπορεί να εξοικονομήσουν χρόνο, αλλά διατρέχουν επίσης τον κίνδυνο να αποξενώσουν τους πελάτες σας. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να προσαρμόσετε το πρότυπο με διάφορους τρόπους όταν στέλνετε το αίτημά σας για μαρτυρία:

 • Αντικαταστήστε τυχόν εμφανίσεις του (πελάτη) με το όνομα του ατόμου.
 • Αντικαταστήστε το (έργο) με το όνομα του έργου.
 • Προσθέστε μια πρόταση για κάτι που σας άρεσε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εργασίας σας με τον πελάτη.
 • Απενεργοποιήστε τη μαρτυρία για μια που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πριν.

Αυτές οι μικρές αλλά ισχυρές τροποποιήσεις στο πρότυπο email θα δείξουν στον πελάτη σας ότι το σκέφτεστε, όχι μόνο την κατώτατη γραμμή σας.

Πότε να ζητήσετε μια μαρτυρία

ζητήστε μαρτυρίες

Το τελευταίο κομμάτι του να μάθετε πώς να λαμβάνετε μαρτυρίες πελατών είναι να κατανοήσετε πότε να τα ζητήσετε. Υπάρχουν δύο ιδανικές στιγμές για να ζητήσετε μια μαρτυρία:

1. Στο τέλος του χρόνου σας συνεργάζεστε

Εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο, εφάπαξ έργο, ο φυσικός χρόνος να ζητήσετε μια μαρτυρία είναι όταν ολοκληρωθεί το έργο. Εάν αυτό συμπίπτει με την κυκλοφορία μιας εταιρείας ή προϊόντος, ίσως θελήσετε να περιμένετε έως μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία, όταν ο πελάτης σας θα είναι λιγότερο άγχος.

2. Μετά από τρεις μήνες

Ορισμένοι πελάτες θέλουν να κάνετε συνεχή συντήρηση ή να δημιουργήσετε περιεχόμενο για τις ιστοσελίδες τους και / ή τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Μπορεί να καταλήξετε να εργάζεστε με αυτά τα άτομα για ένα ή δύο χρόνια, αλλά δεν θέλετε να περιμένετε τόσο πολύ για μια μαρτυρία, ειδικά αν είναι ένας από τους πρώτους πελάτες σας. Τρεις μήνες τους δίνουν χρόνο να συνηθίσουν να δουλεύουν μαζί σας και να κατανοήσουν την αξία σας και σας δίνει μια μαρτυρία νωρίτερα και όχι αργότερα, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε νέους πελάτες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μαρτυρίες πελατών

χρησιμοποιήστε μαρτυρίες

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς να λαμβάνετε μαρτυρίες πελατών, πρέπει να καταλάβετε τι να κάνετε μαζί τους.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μαρτυρίες πελατών για την εμπορία της εργασίας σας:

1. Δημιουργήστε περιπτωσιολογικές μελέτες γύρω τους

Οι περιπτωσιολογικές μελέτες χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ανεκδοτικών στοιχείων και στατιστικών στοιχείων για να δείξουν γιατί κάτι είναι ή δεν είναι αποτελεσματικό. Εδώ στο CodeinWP, κάναμε μια εκτενή μελέτη περίπτωσης για το πώς αποκτήσαμε τους πρώτους 4.000 συνδρομητές για τη λίστα email μας.

Όταν ένας από τους πελάτες σας σας δίνει μια εκτεταμένη μαρτυρία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για μια μελέτη περίπτωσης που δείχνει πώς τους βοηθήσατε. Κάναμε αυτό το είδος μελέτης περίπτωσης μάρκετινγκ εδώ στο CodeinWP όταν η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά και ήταν κυρίως "PSD σε WordPress" Υπηρεσίες. Το έργο έγινε με βάση μια μαρτυρία του Sam Lloyd. Θα παρατηρήσετε ότι σε αυτήν την περίπτωση, η μαρτυρία ήταν τόσο λεπτομερής που την αφήσαμε ως επί το πλείστον μόνη της. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε επιπλέον υλικό για να συμπληρώσετε αυτά που είπε ο πελάτης σας στη δική σας μελέτη περίπτωσης.

2. Εμφανίστε τα στον ιστότοπό σας

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά μέρη που μπορείτε να εμφανίσετε μαρτυρίες στον ιστότοπό σας:

 • Στην κορυφή ή / και στο κάτω μέρος του "Σχετικά με" σελίδα
 • Σε ξεχωριστό "Μαρτυρίες" σελίδα
 • Στις σελίδες προορισμού για συγκεκριμένα προϊόντα
 • Στην πλευρική γραμμή
 • Στο υποσέλιδο

Πιθανότατα θα θέλετε να τοποθετήσετε τις καλύτερες μαρτυρίες σας σε περισσότερες από μία από αυτές τις τοποθεσίες.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε την εικόνα του πελάτη εάν μπορείτε. Κάνει την μαρτυρία να είναι πιο πραγματική. Ακολουθεί ένα παράδειγμα από έναν από τους συντάκτες μας:

μαρτυρίες για κόλιν

3. Συμπεριλάβετε τις σε προτάσεις

Εργάζεστε σε μια νέα πρόταση πελάτη; Συμπεριλάβετε μερικές μαρτυρίες για να δείξετε στους πιθανούς πελάτες σας ότι γνωρίζετε τι κάνετε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο πρότασης σχεδίασης ιστού, μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε όλες τις μαρτυρίες σας και, στη συνέχεια, να καταργήσετε μερικές προτού στείλετε την πρόταση, διατηρώντας μόνο τις πιο σχετικές προσφορές για κάθε πελάτη.

4. Μετατρέψτε τα σε οπτικό περιεχόμενο

Στο blog κοινωνικών μέσων, Revive.Social, μιλάμε πολύ για τη δύναμη του γραφιστική κοινωνικών μέσων. Οι εικόνες τραβούν περισσότερο την προσοχή τόσο στα κοινωνικά μέσα όσο και στον ιστότοπό σας, οπότε χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα όπως Κάναβα για να μετατρέψετε τις καλύτερες μαρτυρίες σας σε εντυπωσιακά γραφικά.

5. Δημοσιεύστε τα στα κοινωνικά σας μέσα

Είτε τα δημοσιεύετε ως γραφικό είτε ως απλό απόσπασμα, η δημοσίευση των μαρτυριών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τους ανθρώπους που σκέφτονται να συνεργαστούν μαζί σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτες στους πελάτες σας σε αυτές τις αναρτήσεις για να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών.

Τελικές σκέψεις για το πώς να αποκτήσετε μαρτυρίες πελατών

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς να λαμβάνετε μαρτυρίες πελατών, μπορείτε να δημιουργήσετε τις κοινωνικές αποδείξεις που χρειάζεστε για να πετύχετε.

Και μόλις αποκτήσετε ένα ισχυρό σύνολο μαρτυριών πελατών, μπορούν να γίνουν μερικά από τα πιο ισχυρά εργαλεία στη στρατηγική μάρκετινγκ.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector