Πρέπει να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία; Μάθετε αν πρόκειται να ταιριάζουν στην ομάδα σας

Πρέπει να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία; Ανακαλύψτε εάν πρόκειται να ταιριάζουν στην ομάδα σας


Καθώς η εταιρεία σας μεγαλώνει, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι η υπάρχουσα ομάδα σας δεν είναι πλέον σε θέση να χειριστεί όλη την εργασία που απαιτείται για να συνεχίσει να λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε κάποια πρόσληψη – αλλά τι είδους εργαζόμενοι πρέπει να αναζητήσετε; Πρέπει να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία; Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, βοηθά στην κατανόηση των μειονεκτημάτων και των πλεονεκτημάτων της συνεργασίας με ελεύθερους επαγγελματίες.

Έχετε πολλές επιλογές για την προσθήκη νέων μελών στην ομάδα σας, αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό – οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσφέρουν την απαραίτητη ευελιξία και συχνά αποτελούν μια λύση χαμηλού κόστους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα στην πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών και μερικές φορές μπορεί να είναι πιο χρήσιμο να προσλάβετε ένα μέλος της ομάδας πλήρους απασχόλησης.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μιλήσουμε για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επεκτείνετε την ομάδα σας. Θα συζητήσουμε επίσης τα μειονεκτήματα και τα οφέλη όταν προσλαμβάνετε έναν ελεύθερο επαγγελματία και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν είναι η σωστή επιλογή για την επιχείρησή σας. Ας αρχίσουμε!

Various Οι διάφορες επιλογές σας για την επέκταση της ομάδας σας

Το να γνωρίζετε πότε να επεκτείνετε την ομάδα σας είναι ένα από τα πιο κρίσιμα αλλά δύσκολα μέρη της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Μίσθωση πολύ σύντομα και ενδέχεται να καταλήξετε να υπερβαίνετε τον προϋπολογισμό σας. Μίσθωση πολύ αργά, από την άλλη πλευρά, και μπορεί να καταλήξετε σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος για να χειριστεί βασικές εργασίες και έργα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να παρακολουθείτε πολύ στενά τον συνολικό φόρτο εργασίας της επιχείρησής σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε πόσες εργάσιμες ώρες αξίας εργασίας πρέπει να γίνουν σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και πόσες πραγματικές ανθρωποώρες είναι διαθέσιμες για τη διαχείριση αυτής της εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο εάν ο φόρτος εργασίας σας κυμαίνεται, αλλά η παρακολούθηση αυτών των μετρήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα θα βοηθήσει στη μέτρηση των παραλλαγών.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια όταν κάνετε αυτούς τους υπολογισμούς είναι να εστιάσετε μόνο στις βασικές εργασίες – αυτές που είναι απαραίτητες για την επιχείρησή σας – και όχι σε διάφορες "διαχειριστής" ή "πληρωτικό" δουλειά. Είναι κατανοητό ότι θέλετε πάντα να απασχοληθείτε στους υπαλλήλους σας, οπότε θα τους βρείτε να λειτουργούν ακόμη και όταν το έργο είναι σε αναμονή. Ωστόσο, αυτός ο τύπος εργασίας δεν πρέπει να υπολογίζεται σε όλους αυτούς "χρειάζονται ανθρωποώρες" αριθμοί.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι δύο αριθμοί – οι διαθέσιμες ώρες και οι ώρες εργασίας – ήταν σχεδόν ίσοι για μερικούς μήνες περίπου, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να αναζητάτε επιπλέον βοήθεια. Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία πρόσληψης όταν η υπάρχουσα ομάδα σας έχει σταθερή ή κοντά στη μέγιστη χωρητικότητα και αναμένετε συνεχή σταθερή ανάπτυξη στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, θα πρέπει να γίνει δουλειά για να κάνει το νέο μέλος της ομάδας (χωρίς να το υπερφορτώσει απευθείας από την πύλη).

Οι επιλογές πρόσληψής σας θα εξαρτηθούν κάπως από τη βιομηχανία σας. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες εργαζομένων που μπορείτε να προσλάβετε στην ομάδα σας:

 1. Εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Αυτό που μετράει ως “πλήρους απασχόλησης” θα διαφέρει κάπως, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αυτό το άτομο θα είναι πλήρως αφοσιωμένο στην επιχείρησή σας. Πιθανότατα θα πρέπει να παρέχετε παροχές, καθώς και μισθό, και ο υπάλληλος πιθανότατα θα εργάζεται επιτόπου.
 2. Εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης. Αυτή είναι μια χρήσιμη επιλογή εάν χρειάζεστε βοήθεια, αλλά δεν έχετε τον προϋπολογισμό ή την ανάγκη για έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης. Είναι πιθανό να είστε υπεύθυνοι για λιγότερα (εάν υπάρχουν) οφέλη. Έχετε επίσης την επιλογή να προσφέρετε αργότερα στον εργαζόμενο μερικής απασχόλησης μια πρόοδο στην πλήρη απασχόληση.
 3. Ελεύθερους επαγγελματίες. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή «εργολάβος» λειτουργεί για την επιχείρησή σας, αλλά δεν μετρά ως υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι εξαιρούνται από τους περισσότερους νόμους σχετικά με τα οφέλη. Μπορείτε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία για να κάνετε οπουδήποτε από μερικές ώρες εργασίας την εβδομάδα έως 40 ώρες ή περισσότερες και μπορεί να εργάζονται εσωτερικά ή εξ αποστάσεως (συνήθως το τελευταίο).

Εάν διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση, πιθανότατα τουλάχιστον σκέφτεστε να προσθέσετε έναν ή περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες στην ομάδα σας. Έχοντας αυτό κατά νου, ας δούμε πιο προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

�� Τα οφέλη όταν προσλαμβάνετε έναν ελεύθερο επαγγελματία

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι δημοφιλείς για έναν λόγο. Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους τύπους εργαζομένων. Σύμφωνα με πρόσφατα σπουδές, περίπου το 35% των ανεξάρτητων εργαζομένων στις ΗΠΑ, το οποίο αυξάνει συνολικά περίπου 57 εκατομμύρια άτομα – αύξηση 7% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, ας διερευνήσουμε τα βασικά οφέλη από την πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία:

Πρώτα απ ‘όλα, όταν προσλαμβάνετε έναν ελεύθερο επαγγελματία, συνήθως συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος και λιγότερο οικονομικό κίνδυνο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, όπως:

 • ✅ Συνήθως δεν απαιτείται να προσφέρετε οφέλη, όπως εξοφλήσεις ή συνδρομή προγράμματος συνταξιοδότησης.
 • ✅ Οι φόροι είναι συχνά χαμηλότεροι – στις Η.Π.Α., για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε την κοινωνική ασφάλιση για τους ανεξάρτητους εργαζομένους σας. Το σενάριο είναι παρόμοιο και σε άλλες χώρες. Γενικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους φόρους από την πλευρά των ελεύθερων επαγγελματιών – είναι αυτοί που πρέπει να τους φροντίσουν.
 • ✅ Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για αποζημίωση αποζημίωσης ή για άλλους παράγοντες που καθιστούν δαπανηρή ή περίπλοκη τη διακοπή της σχέσης σας με έναν εργαζόμενο.
 • ✅ Η διαδικασία πρόσληψης freelancer είναι συχνά γρήγορη και απλή – όπως τερματίζεται το συμβόλαιό σας εάν είναι απαραίτητο.

Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ευέλικτοι εργαζόμενοι. Μπορείτε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία για λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα – για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε κάποιον για να διαχειριστεί τα κανάλια κοινωνικών μέσων σας. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο εάν θέλετε κάποιος να τοποθετεί περισσότερες ώρες από ό, τι συνήθως θα έκανε ένας υπάλληλος μερικής απασχόλησης, αλλά εξακολουθεί να κάνει λιγότερη από την εργασία πλήρους απασχόλησης.

Επιπλέον, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πρόθυμοι να εργαστούν ακανόνιστα προγράμματα, όπως και όταν τα χρειάζεστε. Εφόσον είστε ξεκάθαροι για τις ανάγκες σας εκ των προτέρων, εσείς και ο ελεύθερος επαγγελματίας σας μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε τύπο σχέσης εξυπηρετεί και τις δύο σας ανάγκες.

Τέλος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι επίσης εξαιρετική όταν χρειάζεστε ένα εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων. Όταν προσφέρετε έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης, πιθανότατα ψάχνετε για ένα στρογγυλό άτομο που μπορεί να χειριστεί διάφορες εργασίες. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε κάποιον που δεν διαθέτει βασικές δεξιότητες αυτήν τη στιγμή, αλλά δείχνει τη δυνατότητα να τα μάθει με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, τι γίνεται αν χρειάζεστε συγκεκριμένα έναν προγραμματιστή με ειδίκευση σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, συγγραφέας περιεχομένου blog, ή κάποιος με ισχυρές δεξιότητες σχεδιασμού γραφικών; Εκεί γίνονται πραγματικά εμφανή τα οφέλη όταν προσλαμβάνετε έναν ελεύθερο επαγγελματία. Με λίγη αναζήτηση, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάποιον που ειδικεύεται στις ακριβείς δεξιότητες που χρειάζεστε – που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει στο έδαφος τρέχοντας και θα χρειαστεί λίγη έως καθόλου εκπαίδευση.

�� Τα μειονεκτήματα της συνεργασίας με ελεύθερους επαγγελματίες

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτείτε να εργαστείτε με έναν ελεύθερο επαγγελματία. Τα οφέλη από την πρόσληψη freelancer είναι σίγουρα εντυπωσιακά. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που θα θέλατε να λάβετε υπόψη προτού επιλέξετε έναν ελεύθερο επαγγελματία έναντι ενός υπαλλήλου.

Τα κύρια μειονεκτήματα της πρόσληψης ελεύθερου επαγγελματία περιλαμβάνουν:

 • Διαχωρισμένη εστίαση. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας σχεδόν σίγουρα θα εργάζεται για άλλες επιχειρήσεις – πιθανώς πολλές από αυτές. Αυτές οι εξωτερικές απαιτήσεις στο χρόνο τους μπορούν να τραβήξουν την εστίαση από τη δουλειά τους για εσάς. Μπορεί να έχουν μειωμένη χωρητικότητα ή ακόμη και να μην είναι διαθέσιμα για χρονικά διαστήματα.
 • Λιγότερη δέσμευση. Για τους ίδιους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω, ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι λιγότερο αφοσιωμένος στην επιχείρησή σας. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να καθυστερήσουν να ανταποκριθούν, να δώσουν προτεραιότητα σε άλλες εργασίες ή ακόμη και να μην έρθουν σε πλήρη επαφή.
 • Μειωμένος έλεγχος / επίβλεψη. Δεν έχετε το ίδιο επίπεδο ελέγχου σε έναν ελεύθερο επαγγελματία που κάνετε με έναν υπάλληλο. Μπορείτε να τους πείτε τι δουλειά πρέπει να κάνουν, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς να αποφασίσουν πώς, πού και πότε να κάνουν αυτήν τη δουλειά. Καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες λειτουργούν συνήθως εξ αποστάσεως, είναι επίσης πιο δύσκολο να επαληθευτεί εάν είναι ειλικρινείς σχετικά με τον αριθμό των ωρών που εργάζονται.
 • Μειωμένο δυναμικό για εκπαίδευση και πρόοδο. Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα ενδιαφέρονται να περάσουν από μια μακρά διαδικασία κατάρτισης και συχνά δεν είναι σκόπιμο να επενδύσετε αυτό το επίπεδο προσπάθειας σε έναν εργάτη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν έχετε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις ή προσλαμβάνετε κάποιον να κάνει μια πολύπλοκη δουλειά. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε έναν εσωτερικό υπάλληλο ή κάποιον που είναι πρόθυμος να εργαστεί περισσότερες ώρες, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία πρόσληψης από το μηδέν.

Αυτά είναι μερικά σημαντικά μειονεκτήματα, οπότε αξίζει να λάβετε υπόψη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να είναι μια απλούστερη επιλογή, αλλά έρχονται με ένα συγκεκριμένο επίπεδο κινδύνου.

�� Πώς να αποφασίσετε εάν ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι η σωστή εφαρμογή

Δεν υπάρχει απάντηση «ένα μέγεθος για όλους» στο ερώτημα αν πρέπει να επιλέξετε ελεύθερο επαγγελματία ή υπάλληλο. Θα πρέπει να εξετάσετε τα μειονεκτήματα και τα οφέλη από την πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία και να εξετάσετε πώς σχετίζονται με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Γενικά, η πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία είναι καλή ιδέα εάν:

 • ✅ Οι ώρες που θα χρειαστείτε πιθανότατα θα διαφέρουν από εβδομάδα σε εβδομάδα ή από μήνα σε μήνα.
 • ✅ Χρειάζεστε κάποιον με εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων που μπορεί να αρχίσει να βοηθάει αμέσως.
 • ✅ Θέλετε να μειώσετε το κόστος ή απλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το μισθό και τις παροχές ενός εργαζομένου πλήρους απασχόλησης.
 • ✅ Είστε χαρούμενοι που η νέα μίσθωση εργάζεται εξ αποστάσεως, σύμφωνα με το δικό της πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, πιθανότατα να είστε καλύτεροι με έναν παραδοσιακό υπάλληλο εάν:

 • ⚠️ Χρειάζεστε συνεπείς ώρες πλήρους απασχόλησης σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα.
 • ⚠️ Χρειάζεστε κάποιον για να εργαστείτε στην τοποθεσία.
 • ⚠️ Αναζητάτε να εκπαιδεύσετε τον νέο εργαζόμενο σε ένα συγκεκριμένο (και άκαμπτο) σύνολο διαδικασίας, απαιτήσεων κ.λπ..
 • ⚠️ Δεν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε τους κινδύνους που συνεπάγεται η συνεργασία με κάποιον που δεν έχει δεσμευτεί για την επιχείρησή σας και έχει πολλούς άλλους πελάτες.
 • ⚠️ Η νέα μίσθωση χρειάζεται την ικανότητα να προχωρήσει στην επιχείρησή σας και να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες με την πάροδο του χρόνου.

Εάν αποφασίσετε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία, υπάρχουν πολλά μέρη για να τα βρείτε στο διαδίκτυο. Απλώς φροντίστε να τους ελέγξετε προσεκτικά – ζητήστε δείγματα της προηγούμενης εργασίας τους, δείτε αν μπορείτε να μιλήσετε με προηγούμενους πελάτες και να πραγματοποιήσετε μια συνέντευξη όπως θα κάνατε για έναν υπάλληλο.

Είναι επίσης καλή ιδέα δημιουργήστε ένα συμβόλαιο, οπότε η σχέση μεταξύ της επιχείρησής σας και του ελεύθερου επαγγελματία είναι πολύ σαφής. Τέλος, θα θελήσετε να εξοικειωθείτε με τους νόμους που σχετίζονται με αυτό που μπορεί και δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο έργο. Είναι πολύ κοινό για τις επιχειρήσεις να συγχέουν το διάκριση μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων – η επίγνωση του χρόνου θα σας εμποδίσει να διασχίσετε ακούσια οποιαδήποτε γραμμή.

�� Συμπέρασμα

Εάν η τρέχουσα ομάδα σας αγωνίζεται να συμβαδίσει με τον φόρτο εργασίας της επιχείρησής σας, ίσως είναι καιρός να επεκτείνετε. Για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή. Ταυτόχρονα, δεν έχουν σχετικούς κινδύνους.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία – είναι μια έξυπνη επιλογή εάν χρειάζεστε έναν ευέλικτο, απομακρυσμένο εργαζόμενο με ένα εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων. Εάν χρειάζεστε κάποιον, μπορείτε να εκπαιδεύσετε και να καλλιεργηθείτε με την πάροδο του χρόνου, και θέλετε να δεσμευτείτε πλήρως για την επιχείρησή σας, μια πιο παραδοσιακή σχέση εργαζομένων μπορεί να είναι προτιμότερη. Τα καλά νέα είναι ότι εάν αποφασίσετε να προσπαθήσετε να προσλάβετε έναν ελεύθερο επαγγελματία, η εύρεση εξαιρετικών επιλογών στο διαδίκτυο είναι απλή.

Έχετε απορίες σχετικά με τη διαδικασία ή τα οφέλη από την πρόσληψη freelancer; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map