Προβλήματα μάρκετινγκ θυγατρικών και ψεύτικο DMCA… Οι χαρές της λειτουργίας μιας θεματικής επιχείρησης – Αναφορά διαφάνειας # 38

Καλώς ήλθατε στην 38η έκδοση της μηνιαίας έκθεσης διαφάνειας (για τον Μάρτιο του 2018). Σε αυτήν τη σειρά, μιλάω για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρηση, τα σχέδιά μας, τις προκλήσεις και τι περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη για τους επόμενους δύο μήνες. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις προηγούμενες αναφορές.


Όπως θα έχω ήδη αναφέρει μία ή δύο φορές σε αυτές τις αναφορές, ένας από τους κύριους στόχους μου αυτή τη στιγμή είναι να εισαγάγω περισσότερη σαφήνεια στον προγραμματισμό μου, και ειδικά όταν πρόκειται να καταλάβω την κατεύθυνση της επιχείρησης.

Καταβάλλω προσπάθεια να διατηρήσω μια σαφή εικόνα και να σκέφτομαι πιο στρατηγικά – όχι μόνο σε ετήσια βάση όπως πριν, αλλά μάλλον σε εβδομαδιαία / μηνιαία βάση.

Αν και ακούγεται πολύ ωραίο και καλό, δεν είναι εύκολο να εκτελεστεί. Για να το πετύχω αυτό, πρώτα προσπαθώ να αποσυνδέσω περισσότερα από τις καθημερινές εργασίες και να ξεκουραστώ περισσότερο. Αυτό αισθάνεται κάπως άσχημα και νιώθω τεμπέληδες επειδή δεν είμαι τόσο ενεργός όσο στο παρελθόν – δουλεύοντας σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αλλά υποθέτω ότι θα δω πώς παίζει με την πάροδο του χρόνου. ��

Εδώ είναι οι πρώτοι καρποί αυτής της προσέγγισης:

Μάρκες, ονομασίες και τι είναι αυτό "CodeinWP" πραγματικά σημαίνει?

Υποθέτω ότι μερικοί (αν όχι όλοι) από εσάς μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένοι ως προς το τι πραγματικά σημαίνει η επωνυμία CodeinWP ή τι είναι, ακόμη και.

Πώς διαφέρει από το ThemeIsle; Είναι το ThemeIsle ένα προϊόν CodeinWP; Ή το αντίστροφο?

Για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, δεν είναι σαν να σκεφτήκαμε αυτά τα πράγματα. Κυρίως, ταυτιστήκαμε με τις πιο επιτυχημένες μάρκες μας και συνεχίσαμε.

Αρχικά είχαμε κάποια μπλουζάκια CodeinWP και βρισκόμασταν σε ένα δρόμο για να το κάνουμε αυτό το επίκεντρο όλων, αλλά τότε το ThemeIsle άρχισε να γίνεται πιο επιτυχημένο, οπότε αισθανθήκαμε ότι θα έπρεπε να λάβει τη δική του ταυτότητα και το κύριο προσκήνιο.

Έτσι, καθώς το γράφω τώρα, η εταιρεία είναι "συγκεντρώθηκαν" γύρω από το ThemeIsle, τόσο όσον αφορά το πού περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, όσο και όταν πρόκειται για την κυκλοφορία εμπορικών προϊόντων όπως μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, χορηγία WordCamps και άλλα πράγματα.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι ότι το ThemeIsle είναι μόνο ένα από τα πράγματα που κάνουμε και δεν είναι ούτε μάρκα ομπρέλας. Στην πραγματικότητα, η ομπρέλα είναι κάπου αλλού, γι ‘αυτό θέλουμε να το καταστήσουμε σαφές, τελικά.

Θα κάνουμε δύο βήματα για να το κάνουμε αυτό:

 1. Revive VertiStudio.com – το οποίο ήταν το κύριο όνομα τομέα για την αρχική εταιρεία όταν ξεκίνησε – και χρησιμοποιήστε το ως εταιρική ιστοσελίδα μας. Θα φιλοξενήσει πράγματα όπως ομάδα, καριέρα, προϊόντα, εγχειρίδιο κ.λπ..
 1. Διευκρινίστε πώς διαφέρει το ThemeIsle.com από το CodeinWP.com συν τι είναι το CodeinWP. Εάν μεταβείτε στον κύριο τομέα αυτήν τη στιγμή, θα δείτε κάπως εκπληκτικό "PSD σε WordPress" προσφορά, την οποία δεν κάνουμε πλέον. Και πάλι, σύγχυση, σωστά?

CodeinWP

Εντάξει, οπότε το Νο.1 είναι αρκετά απλό. Πρέπει απλώς να μεταφέρουμε πράγματα από άλλους ιστότοπους στο VertiStudio και να ενοποιήσουμε τα πάντα. Το No.2 είναι λίγο πιο απαιτητικό, οπότε ήρθα με ένα mock-up:

κοροϊδεύω χεριών

Συγγνώμη αν δεν μπορείτε να το διαβάσετε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δάσκαλός μου στο δημοτικό σχολείο είχε τη συνήθεια να παίρνει το βιβλίο εργασίας μου και να το χωρίζει μπροστά από την τάξη… κάτι που να είναι δυσανάγνωστο. Τέλος πάντων…

Ακολουθούν οι βασικές λεπτομέρειες από αυτό το mock-up:

 • Καταστήστε σαφές ότι το CodeinWP είναι ένας κόμβος για επαγγελματίες / πρακτορεία που συνεργάζονται με το WordPress.
 • Ως μέρος αυτού, βελτιώστε το ενημερωτικό δελτίο CodeinWP και σκεφτείτε το ως αυτόνομο προϊόν.
 • Ξεκινήστε μια κοινότητα Slack για επαγγελματίες του WordPress.
 • Ξεκινήστε μια ενότητα εργασιών.
 • Εκκινήστε εργαλεία φιλικά προς επαγγελματίες.

Τώρα, η λέξη "κεντρικό σημείο" είναι πολύ γενικό και αυτό αντικατοπτρίζεται στο περιεχόμενο που προσφέρουμε σε αυτό το ιστολόγιο, καθώς και στο κοινό που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε. Δεν είναι όλα εδώ ειδικά για το WordPress και συχνά αντιμετωπίζουμε άλλους τομείς (παράδειγμα 1, παράδειγμα 2).

Με αυτό, οι προσπάθειές μας στο ThemeIsle θα επικεντρωθούν περισσότερο στους τελικούς χρήστες και τους αρχάριους, προσπαθώντας να τους βοηθήσουν με συγκεκριμένες προκλήσεις που σχετίζονται με το WordPress. Φυσικά, ορισμένα θέματα θα επικαλύπτονται, αλλά αυτό είναι εντάξει.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό το πράγμα σαφήνειας της μάρκας με ενοχλεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν είχα την προσπάθεια να το διορθώσω. Ακόμα και η κυκλοφορία μας σταμάτησε πριν από 1,5 περίπου χρόνια δεν με παρακίνησε πολύ να αλλάξω τα πράγματα. Τελικά, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μειώσαμε κατά περίπου 15%, και αυτό ήταν πιθανώς το λάκτισμα στο πισινό που έπρεπε να κάνω δράση.

Συνολικά, υποθέτω ότι παρά το υπέροχο περιεχόμενό μας, δεν έχουμε μια σαφή πρόταση αξίας και μια εξαπατημένη αρχική σελίδα αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να μιλούν περισσότερα για αυτό που κάνουμε εδώ.

Η θεματική αγορά του WordPress αλλάζει

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα ήθελα να καλύψω εδώ… συγγραφείς θεμάτων τρίτου μέρους, θέματα δημιουργίας σελίδων, Gutenberg, για να αναφέρω μόνο μερικά.

Έτσι, μετά από κάποια δοκιμή και σφάλμα, καταφέραμε να εφαρμόσουμε μια λειτουργική και σταθερή ροή εργασίας για τον τρόπο διανομής θεμάτων άλλων συγγραφέων στο ThemeIsle.com (1, 2). Υποθέτω ότι το μοντέλο λειτουργεί αρκετά αν το επιδοτήσουμε μέχρι να ξεκινήσουν οι πωλήσεις. Ωστόσο, η κλίμακα είναι αρκετά μικρή. Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας, ακόμη και αν έχουν "όλα τα θέματα" πακέτα, ενδιαφέρονται κυρίως για την premium έκδοση του δωρεάν θέματος από το οποίο αναβαθμίζονται.

Ας ελπίσουμε ότι, μακροπρόθεσμα, αυτό θα βελτιωθεί – μόλις οι χρήστες θέλουν να στραφούν σε ένα νέο θέμα. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη προσπάθεια, οπότε προς το παρόν δεν σκοπεύουμε να προσθέσουμε νέους συντάκτες και αντίθετα να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι η συνεργασία λειτουργεί καλά για τα υπάρχοντα.

Εάν ακολουθήσετε τις τάσεις, έχετε παρατηρήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα του "δημιουργός σελίδων" θέματα. Ωστόσο, πάντα πίστευα ότι δεν είχε νόημα να δημιουργήσουμε ένα νέο θέμα σαν αυτό. Ο συλλογισμός μου ήταν ότι μόλις το Gutenberg γίνει αρκετά προχωρημένο, απλά θα μετατρέψουμε τις πρώτες σελίδες του Hestia ή του Zerif σε σελίδες που βασίζονται στο Gutenberg – έτσι τα θέματα θα γίνουν τεχνικά "απλός / δημιουργός σελίδων" θέματα κάπως φυσικά.

Αλλά κοιτάζοντας την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε δύο διαφορετικούς τύπους χρηστών ανεξάρτητα από το αν η Gutenberg γίνεται ποτέ κάτι ή όχι.

 • Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ένα κενό θέμα που ενσωματώνεται όμορφα με τους δημιουργούς σελίδων (και ιδανικά συνδυάζεται με ορισμένα πρότυπα και widget),
 • και χρήστες που θέλουν να ξεκινήσουν γρήγορα έναν ιστότοπο μιας σελίδας χωρίς πρόσθετα πρόσθετα.

Στο τέλος, θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο θέμα. Ιδανικά αξιοποιώντας την υπάρχουσα δουλειά που έχουμε κάνει με την Hestia και OrbitFox. Με τη συρρικνωμένη αγορά θεμάτων (κυκλοφόρησε ο Nicolas από το OceanWP τα δεδομένα εσόδων του για παράδειγμα) αυτό είναι το επόμενο στοίχημά μας όσον αφορά την κατεύθυνση της αγοράς.

Μαθαίνοντας από τα πράγματα που πάνε στραβά

Λένε ότι μαθαίνεις πολλά από κακές εμπειρίες. Έτσι τον περασμένο μήνα έμαθα πολλά …

1. Ψεύτικα DMCA

Δεν ήξερα ότι αυτό ήταν ακόμα κάτι, ειδικά το 2018, αλλά περίεργα:

Πριν από μερικές εβδομάδες κάποιος έστειλε αίτημα DMCA στην Google, αναφέροντας 162 διευθύνσεις URL που φέρεται να περιέχουν ένα θέμα ThemeForest για λήψη. Αλλά το θέμα είναι ότι μεταξύ αυτών των 162 διευθύνσεων URL υπήρχαν επίσης 5-10 ποιοτικοί πόροι σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με το WordPress. Μια κλασική επίθεση με μαύρο καπέλο SEO…

Από τον ιστότοπό μας, ανέφεραν αυτήν την ανάρτηση.

Για να είμαστε σαφείς, αυτός ο πόρος δεν αναφέρει καν το εν λόγω θέμα.
divi, avada, x θέμα

Πώς απάντησε λοιπόν η Google; Ναι, το μαντέψατε, κατάργησαν τη σελίδα μας από την αναζήτηση πλήρως και μόλις με ενημέρωσε για το γεγονός μέσω του Search Console.

Μου πήρε τότε 5 προσπάθειες να υποβάλω ένα αντίθετο παράπονο που θα το δεχόταν. Συνέχισαν να λένε ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες, κάτι που είναι περίεργο, δεδομένου ότι ήταν αρκετά σαφές ότι δεν υπήρχε παραβίαση.

Συνολικά, βρισκόμασταν εκτός αναζήτησης για περίπου 2 μήνες.

Λοιπόν… Υποθέτω ότι αν παλεύεις με έναν ανταγωνιστή που πάντα φαίνεται να σε ξεπερνά, απλώς DMCA. ��

Σε μια πιο σοβαρή νότα, κρατήστε το δάχτυλό σας στον παλμό και ελέγξτε τι συμβαίνει στο δικό σας Κονσόλα αναζήτησης Google τακτικά. Θέλετε να είστε σε θέση να παρατηρήσετε προβλήματα όπως αυτό εγκαίρως.

2. Κακές συνεργασίες συνεργατών

Εν ολίγοις, ένας από τους συνεργάτες μας αποφάσισε να μειώσει πολύ τις προμήθειες παραπομπής μας 4 φορές επί τόπου… και να αναδρομικά ενεργά. Λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη προσπάθεια και τη δομή της συνεργασίας, έβλαψε αρκετά τα σχέδιά μας.

Η μάθησή μου είναι ότι όταν κάποιος έρχεται σε εσάς ζητώντας να προωθήσει το πράγμα του και να προσφέρει μια συμφωνία, με βάση το ποσό της δουλειάς σας, βεβαιωθείτε ότι τους έχετε να υπογράψουν μια σύμβαση κλειδώνοντας τη συμφωνία για X μήνες.

Για παράδειγμα, έβαλα περισσότερο χρόνο στις συνεργασίες μας με συγγραφείς θεμάτων τρίτων και διευκρινίσαμε τέτοια πράγματα. Δεδομένου ότι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία και να καταγράψουμε αποτελεσματικά τα θέματα, ο συνεργάτης δεν μπορεί να ακυρώσει για 6 μήνες.

Αν και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει συχνά, μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις όπου ένας συγγραφέας, για παράδειγμα, αποφασίζει να πουλήσει την επιχείρησή του μετά από 1 μήνα και αλλάξει τα σχέδιά του. Καλύτερα να είστε σαφείς και προστατευμένοι εάν συμβεί αυτό.

3. Κακά προγράμματα θυγατρικών, πάλι

Αυτό συνέβη λίγους μήνες πίσω. Ένας μεγάλος συνεργάτης μας αποφάσισε να εφαρμόσει έναν κανόνα για τον ιστότοπό μας, αναγκάζοντας μια ανακατεύθυνση σε μια σελίδα της επιλογής τους. Έτσι, για παράδειγμα, αν συνδέαμε με το site.com, θα προσθέσουν έναν κανόνα που θα λέει εάν referrer = codeinwp.com, ανακατευθύνετε στο site.com/wh Any/

Γιατί το έκαναν αυτό; Επειδή ήθελαν να παρουσιάσουν μια νέα προσφορά στο κοινό μας, μια προσφορά που δεν θέλαμε να προτείνουμε, καθώς πιστεύαμε ότι δεν ήταν τόσο καλή.

Η εκμάθηση εδώ είναι να υπάρχουν καλά συστήματα για την παρακολούθηση των εσόδων – όπως και για την παρακολούθηση και την αποστολή ειδοποιήσεων όταν μειώνεται η κίνηση. Στην περίπτωση προγραμμάτων θυγατρικών, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατοχή 100 λογαριασμών δεν είναι πρακτική και είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ενιαία πλατφόρμα για τη συγκέντρωση χρημάτων. Για εμάς, Impact.com ήταν η καλύτερη τέτοια λύση τον τελευταίο καιρό.

Όπως σίγουρα παρατηρήσατε, άφησα σκόπιμα τα ονόματα. Θέλω αυτές οι αναφορές να αφορούν περισσότερο τις γνώσεις και όχι την ντροπή άλλων επιχειρήσεων. Τα περισσότερα από αυτά αποδείχθηκαν "Εντάξει" στο τέλος, ούτως ή άλλως.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν πρόκειται ποτέ για άλλους ανθρώπους που θέλουν να σας βλάψουν, αλλά για έλλειψη επικοινωνίας. Έχουν τους στόχους τους, έχετε τους δικούς σας και είναι συχνά δύσκολο για όλους να καταλάβουν τις καταστάσεις όλων των άλλων.

Ακόμα κι αν αυτό δεν ακούγεται πολύ αισιόδοξο, προτού προχωρήσετε σε συνεργασίες, προσπαθήστε να σκεφτείτε τι μπορεί να πάει στραβά και να αντιμετωπίσετε αυτά τα σενάρια γραπτώς. Κανείς δεν θέλει αυτές τις καταστάσεις να συμβαίνουν πραγματικά, αλλά μπορεί να υπάρχουν απογοητευτικές περιπτώσεις όπου βρίσκονται και τα δύο μέρη "σωστά" και τότε τέτοιες συμφωνίες αποδεικνύονται χρήσιμες.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι σκέφτεστε για πράγματα όπως αυτό και τα δικά σας μαθήματα από παρόμοιες καταστάσεις. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλια.

Εντάξει, αυτό έχω μόνο για σένα αυτόν τον μήνα. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση και για την υποστήριξη μας Μείνετε ενημερωμένοι και λάβετε νέες αναφορές σε εσάς κάνοντας εγγραφή εδώ:

Όλες οι τροποποιήσεις και οι πνευματώδεις επανεγγραφές του Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map