5 Σενάρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εκκαθάριση του τέλειου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης σε έναν πελάτη που δεν ανταποκρίνεται

σενάρια email για παρακολούθηση email


Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, εργολάβος ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, η συνεργασία με πελάτες μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της εργασίας σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αυτοί οι πελάτες γίνονται μυστηριωδώς μη ανταποκρινόμενοι. Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την αποστολή ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης. Και εδώ είναι που παίζουν μερικά εύχρηστα σενάρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όταν γράφεται με λίγη σκέψη και προνοητικότητα, το σωστό email παρακολούθησης μπορεί να παράγει γρήγορα αποτελέσματα.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό, μην ανησυχείτε! Βλέποντας μερικά παραδείγματα και κατανοώντας πώς (και γιατί) λειτουργούν είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την τακτική αποτελεσματικά στην επιχείρησή σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα παρουσιάσουμε έξι κοινές καταστάσεις που περιλαμβάνουν πελάτες που δεν ανταποκρίνονται.

Για καθένα, θα παρέχουμε ένα δείγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης και θα εξηγήσουμε γιατί είναι πιθανό να παράγει αποτελέσματα.

Γιατί πληρώνει για να σχεδιάσετε ένα προσεκτικά διατυπωμένο email παρακολούθησης

Όσον αφορά τη δημιουργία σεναρίων email, αξίζει τον κόπο σας να σχεδιάσετε προσεκτικά. Ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που στείλτε γρήγορα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, οπότε θα θέλετε να είστε στρατηγικοί.

Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από σκέψεις. Θα θελήσετε να σκεφτείτε τη δράση που θέλετε να κάνει ο παραλήπτης και πώς μπορείτε να τους ενθαρρύνετε ήπια (αλλά σταθερά) προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να προσέχετε κάθε λέξη που χρησιμοποιείτε. Ο τόνος και η πρόθεση έχουν σημασία τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο περιεχόμενο – ειδικά όταν ασχολείστε με έναν μη ανταποκρινόμενο ή δύσκολο πελάτη.

Χρειάζεται πρακτική η σύνταξη στερεών σεναρίων email που επιστρέφουν αποτελέσματα. Ωστόσο, για να ξεκινήσετε, θα παρουσιάσουμε ορισμένα παραδείγματα από τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να μάθετε.

Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς προκλητικούς και δύσκολο να επικοινωνήσουμε πελάτες με τα χρόνια και αυτό που ακολουθεί είναι οι τύποι των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρήκαμε καλύτερα.

Έξι σενάρια email μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε πελάτες που δεν ανταποκρίνονται

Ας ρίξουμε μια ματιά στα έξι σενάρια τα ίδια! Χρησιμοποιώντας (και ίσως ελαφρώς τροποποιώντας) αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνοι σας, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την πιθανότητά σας να κάνετε επιτυχημένες συνδέσεις.

Δεν είναι σε σειρά σπουδαιότητας ή συνάφειας, οπότε είστε ελεύθεροι να βυθιστείτε σε όποιον παίρνει πρώτα τη φαντασία σας!

1. Παρακολούθηση μετά από υποβολή πρότασης

Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από το να στέλνουμε μια λεπτομερή πρόταση για ένα νέο έργο και να μην ακούω τίποτα πίσω. Είστε έτοιμοι και περιμένετε να ξεκινήσετε και η καθυστέρηση κάθε ημέρας σημαίνει μια ακόμη ημέρα, θα πρέπει να περιμένετε για πληρωμή μόλις ολοκληρωθεί το έργο.

Τα καλά νέα είναι ότι η έλλειψη απάντησης σε μια πρόταση σπάνια σημαίνει ότι ο πελάτης είναι δυσαρεστημένος με αυτήν ή απρόθυμος να προχωρήσει. Αντίθετα, συνήθως θα σας ενημερώνουν αμέσως. Αντ ‘αυτού, θα βρείτε συχνά ότι ήταν πολύ απασχολημένοι για να το σκεφτούν πολύ ή ακόμα και για να διαβάσουν πλήρως το email σας.

Με τα λόγια της Mercedes Cardona στο OMH Επικοινωνίες:

Όλοι λαμβάνουν πολύ περισσότερα email από ό, τι μπορούν να διαβάζουν κάθε μέρα και όλοι ξεριζώνουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Μερικές φορές, ένα χρήσιμο προβάδισμα απορρίπτεται κατά λάθος – συμβαίνει.

Ακόμα κι έτσι, σίγουρα θα θέλετε να επικοινωνήσετε με αυτόν τον πελάτη. Πρέπει να μείνετε στην πρώτη γραμμή του μυαλού τους και να τους υπενθυμίσετε να αφιερώσουν χρόνο από το πρόγραμμά τους για να δώσουν στην πρότασή σας την προσοχή που της αξίζει. Συνήθως, ένα απαλό ώθηση είναι το μόνο που χρειάζεται:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Αναρωτιόμουν αν είχατε την ευκαιρία να εξετάσετε την πιο πρόσφατη πρότασή μας. [Σύντομη περίληψη μιας πρότασης της ίδιας της πρότασης].

Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις σκέψεις σας και να ξεκινήσουμε αυτό το έργο! Ενημερώστε μας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρότασης (όπως περιγράφεται στο προηγούμενο email μου).

Αυτό το μήνυμα ανοίγει με μια ευγενική αναγνώριση του πόσο απασχολημένος είναι ο πελάτης και ότι καταλαβαίνετε ότι ενδέχεται να μην ήταν σε θέση να δώσουν μια λεπτομερή ματιά στην πρότασή σας. Στη συνέχεια, τους υπενθυμίζει για λίγο την εστίαση της πρότασης, οπότε δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στο προηγούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προσανατολιστούν.

Η δεύτερη παράγραφος είναι το κρίσιμο στοιχείο εδώ. Είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε τον πελάτη ότι είστε ενθουσιασμένοι για το έργο (ακόμα κι αν αισθάνεστε επίσης απογοητευμένοι). Αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι η ώθηση που χρειάζονται. Επιπλέον, υποβάλλοντας ερωτήσεις, τους λέτε ότι δεν χρειάζεται να εγκρίνουν αμέσως ή να απορρίψουν την πρότασή σας, αλλά είναι ελεύθεροι να εκφράσουν πρώτα τυχόν απορίες ή ανησυχίες που έχουν σχετικά με αυτήν..

Φυσικά, θα θέλατε να κλείσετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης με την αγαπημένη σας φράση αποσύνδεσης και το όνομά σας. Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε την ορολογία όπως "δεν υπάρχει βιασύνη" σε αυτό το είδος μηνύματος. Ενώ θέλετε να παραμείνετε ευγενικοί και στοχαστικοί, θέλετε επίσης να ενθαρρύνετε τον πελάτη να αναλάβει δράση το συντομότερο δυνατό (ο τραπεζικός σας λογαριασμός εξαρτάται από αυτόν!).

2. Υπενθύμιση ότι περιμένετε μια απάντηση

Αυτή μπορεί να είναι η πιο κοινή κατάσταση στην οποία βρίσκεστε όταν αντιμετωπίζετε πελάτες που δεν ανταποκρίνονται. Βρίσκεστε στη μέση κάποιου είδους έργου και δεν μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω έως ότου ο πελάτης απαντήσει σε μια βασική ερώτηση ή παρέχει έναν συγκεκριμένο πόρο. Ωστόσο, έχετε συναντήσει ραδιόφωνο.

Η άμεση παρακολούθηση σε αυτήν την κατάσταση είναι προς το συμφέρον τόσο εσάς όσο και του πελάτη σας. Μετά από όλα, και οι δύο θέλετε το έργο να συνεχιστεί ομαλά και να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου. Όπως και με το προηγούμενο σενάριο, είναι πολύ πιθανό ότι ο πελάτης είδε το email σας, αλλά το ξέχασε ή έχει επισημάνει ότι θα αντιμετωπίσει αργότερα.

Αυτό το email παρακολούθησης μπορεί να σταλεί οπουδήποτε από λίγες ημέρες έως μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη επικοινωνία, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα του έργου:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Ήθελα να συνεχίσω και να δω αν είχατε την ευκαιρία να ελέγξετε το προηγούμενο email μου. Όπως ανέφερα, [επαναλάβετε σύντομα την ερώτηση ή υπενθυμίστε τους τι χρειάζεστε].

Μόλις λάβουμε την απάντησή σας, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αμέσως στο επόμενο στάδιο του έργου. Ενημερώστε με αν μπορώ να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το τι χρειαζόμαστε!

Η πρώτη παράγραφος είναι δομημένη με παρόμοιο τρόπο με το τελευταίο μας παράδειγμα, το οποίο είναι σκόπιμο. Και εδώ, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πόσο απασχολημένος είναι ο πελάτης και να αποφύγετε τυχόν ανυπομονησία ή απογοήτευση.

Επιπλέον, υπενθυμίζοντας για λίγο το ερώτημά σας, τους επιτρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι ψάχνετε. Ταυτόχρονα, δεν θέλετε να λάβετε πολύ λεπτομερή εδώ, καθώς ο πελάτης μπορεί απλά να επιστρέψει στο προηγούμενο email για να διαβάσει ολόκληρο το αίτημά σας.

Η επόμενη πρόταση έχει σχεδιαστεί για να ενημερώσει τον πελάτη (ευγενικά) τη σημασία αυτού του συγκεκριμένου μηνύματος. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι η έλλειψη ανταπόκρισης έχει οδηγήσει σε ένα εμπόδιο στο τέλος σας.

Στη συνέχεια, η προσφορά παροχής διευκρινίσεων ολοκληρώνει αυτό το σύντομο email παρακολούθησης, ενώ καθιστά σαφές ότι είστε έτοιμοι και περιμένετε να συζητήσετε κάτι ασαφές στο αρχικό σας μήνυμα (καθυστερώντας έτσι την απάντησή τους).

3. Αίτηση για νέα εργασία

Η παραμονή σε στενή επικοινωνία με τους πελάτες σας είναι πάντα σημαντική. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ πιο σημαντικό από το αμέσως μετά την ολοκλήρωση ενός έργου. Είναι πολύ εύκολο για έναν πελάτη να ξεχάσει εσάς και να προχωρήσει στο επόμενο πράγμα σε αυτό το σημείο – που είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε.

Επομένως, εάν έχετε ολοκληρώσει ένα έργο για έναν συγκεκριμένο πελάτη και δεν έχετε ακούσει τίποτα από αυτά για λίγο, θα θέλατε να στείλετε ένα αίτημα για νέα εργασία. Η καλύτερη προσέγγιση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις, αλλά εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός αποτελεσματικού μηνύματος:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώσαμε πρόσφατα το [όνομα του έργου / περιγραφή του έργου]. Ελπίζουμε να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα!

Είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε με το επόμενο έργο – εδώ είναι το μόνο που θα χρειαζόμαστε από εσάς:

– [Σύντομη λίστα, σε μορφή κουκκίδας, των απαραίτητων ερωτήσεων ή / και αιτημάτων για πληροφορίες ή πόρους.]

Μόλις έχουμε αυτήν την παράβαση, μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Φυσικά, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω αν υπάρχουν ερωτήσεις που μπορώ να απαντήσω επίσης.

Αυτό το email παρακολούθησης βασίζεται κάπως στην υπόθεση ότι τόσο εσείς όσο και ο πελάτης σας γνωρίζετε τη συνήθη διαδικασία σας και έχετε εργαστεί σε πολλά έργα στο παρελθόν. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξατομίκευση για να αντικατοπτρίζει το είδος των έργων που εργάζεστε, αλλά παρέχει ένα σταθερό πλαίσιο.

Η πρώτη παράγραφος εξυπηρετεί δύο σκοπούς (εκτός από απλώς μια εισαγωγή στο email). Υπενθυμίζει στον πελάτη το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο και την (ελπίζουμε) θετική αντίδρασή του στην ποιότητά του. Να θυμάστε τι καλή δουλειά κάνατε στο παρελθόν θα έπρεπε να αυξήσει την όρεξή τους για κάτι περισσότερο.

Η έκφραση της επιθυμίας σας για να ξεκινήσετε είναι πάντα μια καλή πινελιά. Ωστόσο, το πραγματικό αστέρι της εκπομπής εδώ είναι η λίστα των ερωτήσεων / αιτημάτων. Η καταχώριση όσων χρειάζεστε από τον πελάτη (αντί να τα γράψετε όλα σε μορφή παραγράφου) καθιστά τις απαιτήσεις σας ξεκάθαρες. Αυξάνει επίσης τις πιθανότητες να λάβετε απάντηση σε κάθε συγκεκριμένη έρευνα.

Τυλίξτε τα όλα με μια ώθηση προς τα εμπρός και ένα αίτημα για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχει ο πελάτης και έχετε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό email παρακολούθησης στα χέρια σας.

4. Αγγίζοντας τη βάση μετά από λίγο αδράνεια

Το προηγούμενο email παρακολούθησης αφορούσε τη διαμονή σε επαφή με τον πελάτη σας και την προσπάθεια προσέλκυσης διαδοχικών έργων το ένα μετά το άλλο. Αυτό το πρότυπο email αφορά την επανασύνδεση με έναν πελάτη μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το στάδιο, δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι ο πελάτης θυμάται ακριβώς ποιοι είμαστε ή τι είδους έργα ολοκληρώσαμε μαζί στο παρελθόν. Ενώ υπάρχει κάποια οικειότητα, πρέπει πρώτα να την αναζωογονήσετε, για να το πούμε.

Αυτό το πρότυπο email μπορεί να σας βοηθήσει:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Έκανα μια σημείωση στο ημερολόγιό μου για να επικοινωνήσω μαζί σας τώρα. Απλώς για να σας υπενθυμίσω, το τελευταίο έργο που κάναμε μαζί ήταν [PROJECT].

Ήθελα να αγγίξω τη βάση και να ελέγξω αν υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες να συνεργαστώ ξανά. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τον [ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ] σας?

Λαμβάνοντας υπόψη τι κάναμε μαζί στο παρελθόν, νομίζω ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε παρόμοια βήματα δουλεύοντας στα [IDEA1, IDEA2, IDEA3].

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς, απλώς ενημερώστε με και θα στείλω μια πιο εμπεριστατωμένη πρόταση και θα αναλύσω τα πράγματα βήμα προς βήμα.

Αυτό το σενάριο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης επιτυγχάνει μερικά πράγματα:

 • Είναι φιλικό στη φύση και επανασυνδέεται με το άτομο με φυσικό τρόπο – δεν φαίνεται αναγκαστικό.
 • Υπενθυμίζει στον πελάτη τι δουλέψατε στο παρελθόν και προτείνει επίσης ότι κάνατε περισσότερα από ένα έργα μαζί (αν συμβαίνει αυτό).
 • Προτείνει μερικές έτοιμες ιδέες για έργα που θα μπορούσατε να εργαστείτε στη συνέχεια.

Αυτό το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι. Εάν μπορείτε να έρθετε στους πελάτες σας και να προτείνετε ακριβείς ιδέες που θα μπορούσατε να εκτελέσετε γι ‘αυτούς, αυξάνει τις πιθανότητές σας να προσέλθετε στη συμφωνία. Το γεγονός ότι έχετε ήδη καθιερωμένη σχέση βοηθάει σε αυτό, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξετε ότι είστε σε θέση να το παραδώσετε.

5. Αίτημα για καθυστερημένη πληρωμή

Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Το να μιλάς για χρήματα μπορεί να είναι αγχωτικό, ειδικά αν είσαι δημιουργικός που μάλλον δεν έχει καμία σχέση με το οικονομικό στοιχείο της επιχείρησης. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν πρόκειται για παρακολούθηση με έναν δύσκολο πελάτη που έχει καθυστερήσει την πληρωμή του.

Πρώτα απ ‘όλα, θα θέλατε να μεταβείτε σε αυτήν την επικοινωνία όσο πιο ευγενικά γίνεται. Μην υπονοείτε ότι ο πελάτης είναι αμελής ή μην αρχίσετε να κάνετε απειλές. Αντ ‘αυτού, συνεχίστε με την υπόθεση ότι ο πελάτης έχει ξεχάσει να πληρώσει. Ακόμα κι αν υπάρχει ένας άλλος λόγος για την παραβατικότητα τους, αυτή η προσέγγιση μπορεί ουσιαστικά να τους ενοχές να βγάλουν το πορτοφόλι τους:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Ήθελα να αγγίξω τη βάση και να σας υπενθυμίσω για την πληρωμή που οφείλεται στις [ημερομηνία στο τιμολόγιο]. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει την πληρωμή σας. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε πότε μπορούμε να περιμένουμε να το λάβουμε παρακαλώ?

Είναι καλύτερο να διατηρήσετε αυτό το είδος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης σύντομο και γλυκό. Δεν θέλετε να παραβλέπεται το βασικό μήνυμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρίξετε μια σειρά προκριματικών. Απλώς υπενθυμίζοντας τους ότι η πληρωμή οφείλεται – ευγενικά – συχνά κάνει το τέχνασμα. Ωστόσο, θέλετε να τους δώσετε όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως έναν αριθμό τιμολογίου και το email στο οποίο στάλθηκε αρχικά. Η ιδέα είναι να κάνετε την πληρωμή όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Μπορείτε ουσιαστικά να επαναλάβετε αυτό το email όσες φορές θέλετε. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να μην λαμβάνετε απάντηση, ίσως χρειαστεί τελικά να γίνετε πιο δυνατοί. Ακολουθεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης που ενδέχεται να στείλετε εάν δεν απαντήσουν σε μερικά μηνύματα όπως το παραπάνω:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Δεν έχουμε λάβει ακόμη την πληρωμή σας για [όνομα / περιγραφή έργου]. Θα περιμένουμε το πλήρες ποσό τιμολογίου – [ποσό πληρωμής] – έως [νέα προθεσμία], ή ενδεχομένως θα πρέπει να παραπέμψουμε αυτό το θέμα σε μια εταιρεία συλλογής.

Αυτό είναι ένα σταθερό και απλό μήνυμα, το οποίο είναι κατάλληλο για έναν πελάτη που δεν πληρώνει και δεν ανταποκρίνεται. Εάν τους δοθεί υπενθύμιση του ποσού πληρωμής και μιας νέας προθεσμίας, μπορεί τελικά να τα παρακινήσουν.

Εάν όχι, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις απώλειές σας με αυτόν τον συγκεκριμένο πελάτη και να το θεωρήσετε μια μαθησιακή εμπειρία. Φυσικά, μπορείτε πραγματικά μίσθωση γραφείου συλλογής για να σας δώσει συνέχεια – αλλά η ταλαιπωρία και τα σχετικά τέλη το καθιστούν μια λιγότερο επιθυμητή επιλογή εκτός εάν ο οφειλόμενος λογαριασμός είναι πολύ μεγάλος.

6. Το τελικό email

Τα προηγούμενα emails παρακολούθησης έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν απάντηση όποτε είναι δυνατόν. Ωστόσο, μερικές φορές ένας πελάτης απλώς σιωπά παρά τις προσπάθειές σας.

Εάν έχετε στείλει πολλά μηνύματα σε έναν πελάτη και απλώς δεν ανταποκρίνεται (και δεν σας οφείλουν χρήματα), ήρθε η ώρα να στείλετε ένα τελευταίο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι:

Γεια [Όνομα πελάτη],

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έχουμε ακούσει από εσάς. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να υποθέσουμε ότι οι προτεραιότητές σας έχουν αλλάξει ή ότι έχετε την επιχείρησή σας σε διαφορετική κατεύθυνση.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέλλον, εάν μπορούμε να βοηθήσουμε περαιτέρω!

Αυτό το μήνυμα ολοκληρώνει μερικά πράγματα. Είναι ευγενικό και κατανοητό για έναν, δείχνοντας ότι δεν φέρεις στον πελάτη κακή θέληση για την έλλειψη ανταπόκρισης. Ακόμα κι αν δεν τους ακούσετε τώρα, θα θελήσετε να διατηρήσετε τη σχέση όσο το δυνατόν πιο θετική.

Επιπλέον, καθιστώντας σαφές ότι προχωράτε με αυτόν τον τρόπο παίζει στον πελάτη φόβος για απώλεια (FOMO). Πρέπει να αναγνωρίσουν ότι εάν θέλουν να συνεχίσουν να επωφελούνται από τις υπηρεσίες σας, θα πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα.

Τέλος, έχετε καταστήσει σαφές ότι είστε ανοιχτοί σε μελλοντικές επικοινωνίες. Δεν είναι ασυνήθιστο να ξέρεις ξαφνικά από έναν παλιό πελάτη μήνες ή χρόνια κάτω από τη γραμμή, όταν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες και το προσωπικό. Τυλίγοντας το email σας με αυτόν τον τρόπο σας δίνει την καλύτερη δυνατή λήψη απαντήσεων.

συμπέρασμα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος (ακόμη!) Να φτάσετε μέσω της οθόνης του υπολογιστή σας και να κάνετε τον πελάτη σας να απαντήσει σε ένα κρίσιμο μήνυμα. Ωστόσο, η αποστολή ενός προσεκτικά επεξεργασμένου email μπορεί να αποφέρει τα αποτελέσματα που αναζητάτε, διατηρώντας παράλληλα τη σχέση σας σε θετική σημείωση.

Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάσαμε έξι σενάρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κυνηγήσετε πελάτες που δεν ανταποκρίνονται:

 1. Παρακολούθηση μετά από υποβολή πρότασης.
 2. Υπενθύμιση ότι περιμένετε μια απάντηση.
 3. Αίτηση για νέα εργασία.
 4. Αγγίζοντας τη βάση μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 5. Αίτημα για καθυστερημένη πληρωμή.
 6. Το τελικό email.

Είχατε ποτέ επιτυχία να μιλήσετε σε έναν πελάτη που δεν ανταποκρίνεται; Πείτε μας τι κάνατε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map