5 καλύτερες “πλατφόρμες” ηλεκτρονικού εμπορίου σε σύγκριση και με κριτική (2020)

5 καλύτερες “πλατφόρμες” ηλεκτρονικού εμπορίου σε σύγκριση και με κριτική (2020)

5 καλύτερες “πλατφόρμες” ηλεκτρονικού εμπορίου σε σύγκριση και με κριτική (2020)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Αναζητώντας την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για το κατάστημά σας? Είναι μια μεγάλη απόφαση και θα έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στο μέλλον της επιχείρησής σας.


Είναι επίσης μια δύσκολη απόφαση, με πολλές διαφορετικές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Εννοώ, η επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου μοιάζει με την επιλογή του καλύτερου αυτοκινήτου… ��️

Σήμερα, θα σας βοηθήσουμε με αυτό! Το παρακάτω είναι μια σε βάθος σύγκριση των καλύτερων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά.

�� Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για τις ατομικές σας ανάγκες. Θα εξετάσουμε μια σειρά χαρακτηριστικών και χαρακτηριστικών που προσφέρονται από τους ηγέτες της βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου και, στη συνέχεια, θα επισημάνουμε ποια θα είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για διαφορετικούς τύπους χρηστών.

Καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

�� Πίνακας περιεχομένων:

 • Γύρος 1: Ποιος κερδίζει το διαγωνισμό δημοτικότητας?
 • Γύρος 2: Χαρακτηριστικά
 • Γύρος 3: Διαθέσιμα σχέδια
 • Γύρος 4: Υποστήριξη πελατών
 • Γύρος 5: Ευκολία χρήσης
 • Γύρος 6: Τιμολόγηση
 • Τελική ετυμηγορία

Οι καλύτεροι υποψήφιοι πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

Κατά την επιλογή της τελικής σειράς, αποφάσισα να επικεντρωθώ σε δύο παράγοντες: δημοτικότητα, γενική φήμη, χαρακτηριστικά, εξυπηρέτηση πελατών, τιμές και ευκολία χρήσης – όλα βασίζονται σε προκαταρκτικές δοκιμές και την προηγούμενη εμπειρία μου με τις πλατφόρμες.

Θα εξετάσουμε τις ακόλουθες καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου:

 1. Shopify (www.shopify.com)
 2. WooCommerce (woocommerce.com)
 3. BigCommerce (www.bigcommerce.com)
 4. Ματζέντο (magento.com)
 5. Wix eCommerce (www.wix.com/ecommerce/)

Τι γίνεται με όλες τις άλλες εταιρείες που είναι εκεί έξω?

Εντάξει, έτσι το πρώτο πράγμα που όλοι αντιλαμβάνονται όταν αρχίζουν να αναζητούν την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για το επόμενο έργο τους είναι η συνολική αφθονία λογισμικού σε αυτήν την αγορά. Σε περίπτωση που δεν είστε ενημερωμένοι με το θέμα, απλώς για να σας δείξω πόσο τρελό είναι, εδώ είναι όλες οι πλατφόρμες που έχω σκεφτεί για τον τίτλο της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου:

 • Wix, Shopify, WooCommerce, BigCommerce, Magento, Jimdo, LemonStand, Volusion, OpenCart, osCommerce, Spark Pay, 3dcart, Big Cartel, Squarespace, Selz, Gumroad, Storenvy, Weebly, E-junkie, SendOwl, Ecwid, X-Cart, PrestaShop, FoxyCart, ZenCart, MoonFruit.

Αυτές είναι όλες οι δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν όλες τις κοινότητές τους και αφοσιωμένους χρήστες. Και, φυσικά, όλοι αυτοαποκαλούνται η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά… αλλά έτσι είναι τα πράγματα, υποθέτω ��

Ωστόσο, όταν δημιουργούμε μια σύγκριση όπως αυτή, πρέπει να περιορίσουμε τα πράγματα, ώστε να είναι εύπεπτα και να επικεντρωθούν στους πραγματικούς ηγέτες του κλάδου. Αυτό είναι που κάνει εδώ.

Γύρος 1: Ποιος κερδίζει το διαγωνισμό δημοτικότητας?

Ενώ το Shopify είναι πιθανώς το πρώτο όνομα που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν το ακούνε "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ", ο πραγματικός ηγέτης του χώρου ηλεκτρονικού εμπορίου είναι το WooCommerce (γράφημα από Οραματιστής).

Αυτό είναι Δεδομένα BuiltWith.com και, σύμφωνα με αυτούς τους αριθμούς, το WooCommerce έχει ~ 25% μερίδιο αγοράς συνολικά – σε ολόκληρο τον ιστό. Αυτό σημαίνει ότι το WooCommerce είναι, ίσως, η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όλων αυτών; Τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο απλά.

Ανεξάρτητα από αυτά που μόλις είπα, επισημαίνοντας ότι ο νικητής του διαγωνισμού δημοτικότητας δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται. Ενώ το WooCommerce είναι πράγματι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου εκεί έξω, είναι επίσης η πιο δημοφιλής μεταξύ των δροσερών παιδιών?

Έχοντας ένα γρήγορο μια ματιά στο Google Trends τα τελευταία 5 χρόνια – το οποίο παραδέχομαι ότι δεν αποτελεί 100% πηγή πληροφοριών – μπορούμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα:

Πρώτα απ ‘όλα, παρά το ότι είναι το πρώτο μερίδιο αγοράς, το WooCommerce δεν είναι ο νικητής στη μέτρηση της Google για "ενδιαφέρον με την πάροδο του χρόνου". Βρισκόταν πίσω από το Shopify (που κρατάει το στέμμα) και είναι ο λαιμός με τον Magento (ο ηγέτης το 2014).

Όταν σμικρύνουμε λίγο, μπορούμε να δούμε ότι ο χώρος του ηλεκτρονικού εμπορίου κυριαρχείται από το Magento για το καλύτερο μέρος της δεκαετίας, με το Shopify να μπορεί να το ξεπεράσει γύρω στο ~ 2014 και το WooCommerce να ξεπερνά το Magento το ~ 2017.

Γράφημα Google Trends από το 2004

* Δεν συμπεριλάβαμε το Wix eCommerce επειδή είναι αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ των ατόμων που αναζητούν το γενικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων Wix και της λειτουργικότητάς του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εντάξει, αλλά τι μας λέει αυτό?

Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να βλέπει το Google Trends, αλλά αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το Google "ενδιαφέρον με την πάροδο του χρόνου" Η μέτρηση σχετίζεται μόνο με τη δημοτικότητα του όρου αναζήτησης – όπως στο πόσο συχνά οι άνθρωποι αναζητούν κάτι – δεν αντικατοπτρίζει, ωστόσο, τι συμβαίνει μετά ή ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με άλλα λόγια, δεν μας λέει πολλά για τον αριθμό των εγγραφών, τον αριθμό των χρηστών, τον αριθμό των ζωντανών ιστότοπων, κανένα από αυτά.

Το μόνο πράγμα που λέει βασικά – τουλάχιστον πώς το βλέπω – είναι πόσο δημοφιλής είναι η ιδέα για κάτι στον Ιστό. Το Shopify γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε αυτό το θέμα συνεχώς. Προωθούνται σε πολλά μέρη, νέα άτομα εκτίθενται καθημερινά στην επωνυμία και έπειτα ερευνούν το Shopify στον ιστό.

Δεν κάνει το Shopify την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου εκεί έξω, αλλά σίγουρα το κάνει να προσέχει κανείς και να εξετάζει πιο προσεκτικά. Που θα κάνουμε.

Γύρος 2: Χαρακτηριστικά

Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις πιο αξιοσημείωτες δυνατότητες καθεμιάς από τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μας. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο κάθε πλατφόρμας, το να μπορείτε να τα ρίξετε μια ματιά σε ένα μέρος είναι πάντα καλό. Ως εκ τούτου:

Καλύτερη σύγκριση δυνατοτήτων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
Υπηρεσία βάσει συνδρομής.Αυτόνομο λογισμικό (πρέπει να εγκατασταθεί σε διακομιστή ιστού).Αυτόνομο λογισμικό + υπηρεσία βάσει συνδρομής.Υπηρεσία βάσει συνδρομής.Υπηρεσία βάσει συνδρομής.
Περιλαμβάνεται ένας υποτομέας και χώρος φιλοξενίας για το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας + μπορείτε να συνδέσετε το δικό σας όνομα τομέα.Είναι μέρος του υπάρχοντος ιστότοπού σας στο WordPress και είναι βαθιά ενσωματωμένο σε αυτόν.Περιλαμβάνεται ένας υποτομέας και χώρος φιλοξενίας για το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας + μπορείτε να συνδέσετε το δικό σας όνομα τομέα.Περιλαμβάνεται ένας υποτομέας και χώρος φιλοξενίας για το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας + μπορείτε να συνδέσετε το δικό σας όνομα τομέα.Ένας υποτομέας και χώρος φιλοξενίας για το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας περιελάμβανε + ένα δωρεάν προσαρμοσμένο όνομα τομέα (ή συνδέστε το δικό σας)
Χαρακτηριστικά διαχείρισης προϊόντων.Χαρακτηριστικά διαχείρισης προϊόντων.Χαρακτηριστικά διαχείρισης προϊόντων.Χαρακτηριστικά διαχείρισης προϊόντων.Χαρακτηριστικά διαχείρισης προϊόντων.
Λειτουργίες διαχείρισης παραγγελιών.Λειτουργίες διαχείρισης παραγγελιών.Λειτουργίες διαχείρισης παραγγελιών (+ έξοδα αποστολής).Λειτουργίες διαχείρισης παραγγελιών.Λειτουργίες διαχείρισης παραγγελιών.
Πολλαπλές πύλες πληρωμής.Πολλαπλές πύλες πληρωμής.Πολλαπλές πύλες πληρωμής.Πολλαπλές πύλες πληρωμής.Πολλαπλές πύλες πληρωμής.
Βασική διαχείριση πελατών.Διαχείριση πελατών μόνο μέσω προσθηκών τρίτων.Διαχείριση πελατών μέσω ομάδων πελατών και άλλων.Βασική διαχείριση πελατών.Βασική διαχείριση πελατών.
100+ επαγγελματικά θέματα, καθώς και εκατοντάδες ακόμη τρίτα μέρη.Χιλιάδες θέματα διαθέσιμα στον Ιστό (δωρεάν και επί πληρωμή).Ορισμένα θέματα είναι διαθέσιμα στον Ιστό.100+ επαγγελματικά θέματα.500+ επαγγελματικά πρότυπα.
Φιλικό προς κινητά + μπορείτε να επεξεργαστείτε απευθείας HTML και CSS.Φιλικό προς κινητά στο βαθμό που διατίθεται από το θέμα.Βελτιστοποιημένη για κινητά δομή.Φιλικό προς κινητά.Φιλικό προς κινητά.
Απεριόριστο εύρος ζώνης.Το εύρος ζώνης εξαρτάται από τον κεντρικό υπολογιστή.Το εύρος ζώνης εξαρτάται από τον κεντρικό υπολογιστή.Απεριόριστο εύρος ζώνης.Απεριόριστο εύρος ζώνης.
Καλές αναφορές για δραστηριότητες πωλήσεων και καταστημάτων.Καλές αναφορές για δραστηριότητες πωλήσεων και καταστημάτων.Προηγμένες και σε βάθος αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητες πωλήσεων και καταστημάτων.Εξαιρετική ενότητα αναλυτικών στοιχείων, με αναφορές, διοχετεύσεις αγορών, στατιστικά εγκαταλειμμένων καλαθιών και πολλά άλλα.Εντάξει αναφορές για δραστηριότητες πωλήσεων και καταστημάτων.
Εκπτώσεις, δωροκάρτες και κωδικοί κουπονιών.Εκπτώσεις και κωδικοί κουπονιών.Εκπτώσεις και κωδικοί κουπονιών.Εκπτώσεις και κωδικοί κουπονιών.Εκπτώσεις και κωδικοί κουπονιών.
Διαφορετικά κανάλια πωλήσεων, όπως Σημείο πώλησης, ενότητα Facebook, απλό κουμπί αγοράς και άλλα.Διατίθενται χιλιάδες επεκτάσεις.Διατίθενται περισσότερες από 5.000 επεκτάσεις.Σας επιτρέπει να πουλάτε αυτοπροσώπως με το Square και επίσης να πουλάτε σε αγορές και κοινωνικές πλατφόρμες.Διατίθενται εκατοντάδες εφαρμογές Wix.
Διατίθενται χιλιάδες εφαρμογές Shopify.Ενσωματωμένη πολύγλωσση υποστήριξη. Χαρακτηριστικά ενημερωτικών δελτίων. Διαθέσιμο API.Ενσωματωμένο dropshipping μέσω Modalyst

Το πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε αμέσως είναι ότι κάθε μία από αυτές τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρει βασικά το ίδιο σετ "σημαντικές δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου" – χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες, ωστόσο, οπότε όταν επιλέγετε την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για εσάς, πιθανότατα θα πρέπει να εστιάσετε σε πράγματα που είναι πιο εξειδικευμένα στη φύση τους, αλλά μπορεί να σημαίνει τον κόσμο για την επιχείρησή σας. Και η πλήρης λίστα αυτών μπορεί να είναι τεράστια, γι ‘αυτό σας καλώ να κάνετε τη δική σας έρευνα και σε βάθος σύγκριση μόλις έχετε μια γενική ιδέα της πλατφόρμας που θέλετε να δοκιμάσετε.

Για παράδειγμα, το Shopify διαθέτει το σύστημα POS (σημείο πώλησης) που σας επιτρέπει να πουλάτε τα προϊόντα σας εν κινήσει ή στο κατάστημά σας χωρίς πρόσθετα εργαλεία ή μηχανήματα – όπως εξωτερικές ταμειακές μηχανές κ.λπ. Αυτό μπορεί να μειώσει συνολικό κόστος λειτουργίας ενός καταστήματος τεράστια.

Σημείωση. Δεν νιώθω ότι πρέπει να κάνω δηλώσεις, "Απολαμβάνω τη διαχείριση προϊόντων του WooCommerce περισσότερο από ό, τι το Shopify’s" εδώ επειδή δεν φέρνει πολύ μεγάλη σημασία στη συζήτηση. Είμαι απλώς άντρας. Ένας χρήστης. Και η γνώμη μου για την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι πιο σημαντική από την άλλη. Αναπόφευκτα, ο τρόπος με τον οποίο το WooCommerce κάνει ένα δεδομένο πράγμα, για παράδειγμα, θα είναι καλύτερος για μερικούς από εσάς από το πώς το Shopify κάνει το ίδιο πράγμα. Και αντίστροφα. Έτσι, το κλειδί εδώ είναι να ελέγξετε όλες αυτές τις λειτουργίες μόνοι σας και να συγκρίνετε ποια πλατφόρμα αισθάνεται καλύτερα.

Τούτου λεχθέντος, όταν πρόκειται για την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση τον συνολικό πλούτο των δυνατοτήτων που έχει κάθε πλατφόρμα να προσφέρει, θα το αξιολόγησα ως εξής:

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
10/109.5 / 109.5 / 109.5 / 108.5 / 10

Ξέρω ότι αυτό μπορεί να μην φαίνεται τόσο χρήσιμο αμέσως, αλλά παρακαλώ αντέξτε μαζί μου. Αυτή η ετυμηγορία έρχεται στη γενική εστίαση του Shopify στην παροχή ουσιαστικά κάθε δυνατότητας από την οποία μπορεί να επωφεληθεί ένας ιδιοκτήτης καταστήματος και όχι μόνο να αφιερώσει το 100% στην διαδικτυακή πλευρά των πραγμάτων. Με απλά λόγια, το Shopify είναι ο μόνος παίκτης εδώ που είναι εξίσου κατάλληλος για εργασία για εσάς στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης. Αλλά και πάλι, είμαι μόνο εγώ.

Γύρος 3: Διαθέσιμα σχέδια

Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε για την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όσον αφορά την προσαρμογή του σχεδιασμού.

(Όχι μόνο έτοιμα σχέδια, αλλά και οι συνολικές ικανότητες των πλατφορμών όσον αφορά τις προσαρμογές και τις προσαρμογές της εμφάνισης του τελικού καταστήματος.)

Ας πάρουμε αυτό ένα προς ένα:

Σχέδια στο Shopify

Τα σχέδια που διατίθενται στο Shopify είναι πολύ εντυπωσιακά, μοντέρνα και θα πρέπει να μπορούν να καλύψουν σχεδόν κάθε θέση ή τύπο επιχείρησης.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι υπάρχουν μόνο δέκα δωρεάν θέματα προς το παρόν. Το Shopify φαίνεται να μειώνει τον αριθμό των δωρεάν θεμάτων. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα πριν από μερικά χρόνια. Όσον αφορά τα θέματα επί πληρωμή, οι τιμές σε αυτά κυμαίνονται περίπου 160- 180 $ ανά τεμάχιο.

shopify δωρεάν θέματα

Μόνο μια σημείωση. όταν ψάχνετε για ένα σχέδιο, δεν χρειάζεται να δώσετε μεγάλη προσοχή στον συγκεκριμένο τύπο προϊόντων που παρουσιάζονται στην επίδειξη σχεδιασμού – αυτά είναι απλά παραδείγματα και δεν καθορίζουν τον σκοπό του θέματος.

Αφού επιλέξετε ένα θέμα, όλα μπορούν να προσαρμοστούν αρκετά όμορφα, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων όπως η κεφαλίδα, οι ρυθμίσεις υποσέλιδου, η τυπογραφία, τα χρώματα, οι προεπιλογές και άλλα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να ορίσετε το φόντο και τις εικόνες ακριβώς όπως τις χρειάζεστε.

προσαρμογή θέματος shopify

Στο τέλος, το Shopify έχει ως στόχο να σας δώσει ένα μερικώς προγεμισμένο σχεδιασμό που πρέπει να προσαρμόζετε μόνο για να ταιριάζει στις ακριβείς ανάγκες σας τις περισσότερες φορές. Δεν είναι ένας κενός καμβάς όπου απλώς πετάτε και δεν ξέρετε τι ακολουθεί.

Σχέδια στο WooCommerce

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, δεν υπάρχει σχέδιο στο WooCommerce καθαυτό. Κάτω από την κουκούλα, το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο WordPress, και ως εκ τούτου, τοποθετεί το περιεχόμενο και τις πληροφορίες του – τις λίστες προϊόντων σας – μέσω του τρέχοντος θέματος WordPress.

Αυτό έχει τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματά του.

Από τη μία πλευρά, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τρέχον θέμα σας και το όλο πράγμα θα πρέπει να λειτουργεί καλά. Τόσο λιγότερη ταλαιπωρία από την πλευρά σας εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο WordPress που λειτουργεί.

Αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να σκοντάψετε σε ορισμένες δυσκολίες με ορισμένες περιοχές του καταστήματος να μην εμφανίζονται όπως θέλετε. Σε ακραία σενάρια, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε εντελώς το θέμα του ιστότοπου, ώστε να ταιριάζουν όλα (αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά).

Τούτου λεχθέντος, η εμφάνιση των πραγμάτων ώστε να μοιάζουν ακριβώς όπως τα χρειάζεστε μπορεί να απαιτήσει κάποια εργασία και σπάνια θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα χωρίς να κάνετε χειροκίνητες τροποποιήσεις στο CSS του θέματος ή μέσω κάποιων άλλων μέσων ή προσθηκών.

Δείτε πώς φαίνεται το δοκιμαστικό μου κατάστημα στο προεπιλεγμένο θέμα WordPress αυτήν τη στιγμή:

Παράδειγμα καταστήματος WooCommerce

Χρησιμοποιήσιμο, αλλά όχι τέλειο.

Συνολικά, κατά τη δημιουργία ενός εντελώς νέου διαδικτυακού καταστήματος με το WooCommerce, συνιστάται να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο θέμα βελτιστοποιημένο στο WooCommerce αντί να ακολουθείτε ένα γενικό πράγμα.

Δείτε το ίδιο κατάστημα με το επίσημο θέμα WooCommerce – Βιτρίνα:

Βιτρίνα WooCommerce

Για να είμαστε 100% ειλικρινείς, ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε τις χιλιάδες θέματα WordPress που είναι διαθέσιμες στον Ιστό… και τα περισσότερα από αυτά είναι ικανά να χειριστούν μια εγκατάσταση καταστήματος WooCommerce. Έτσι, το WooCommerce είναι πιθανώς η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου από άποψη σχεδιαστικής ευελιξίας.

Και το πιο σημαντικό, πολλά από αυτά τα θέματα είναι εντελώς δωρεάν (όπως το δικό μας ShopIsle), έτσι θα ελαχιστοποιήσει το αρχικό κόστος εγκατάστασης, αλλά περισσότερα σε αυτό αργότερα.

Στο τέλος, όπου η επιλογή θεμάτων του Shopify ήταν εξαιρετική για την ποιότητα του out-the-box, το WooCommerce σας δίνει πολύ περισσότερα όσον αφορά τις δυνατές προσαρμογές, αλλά απαιτεί επίσης περισσότερη δουλειά.

Σχέδια στο Magento

Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία με την πλατφόρμα – παρά τη δημοτικότητά της στη χώρα μου – από αυτό που βλέπω, η Magento δεν είναι πολύ δυνατή στο τμήμα σχεδιασμού.

Πρώτα απ ‘όλα, η εταιρεία πίσω από το Magento δεν προσφέρει δικά της θέματα, οπότε έχετε μόνο το κύριο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάτε σε τρίτους για να πάρετε οτιδήποτε.

Οι δύο πιο δημοφιλείς πηγές σχεδίων Magento είναι οι Magento Connect κοινότητα και… το μαντέψατε, ThemeForest – έχουν Ματζέντο τμήμα εκεί.

Ωστόσο, όλα αυτά τα θέματα δεν είναι απλά τόσο εντυπωσιακά (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου), ίσως εκτός από μερικά θέματα στο ThemeForest και έχετε πολύ περισσότερες ποικιλίες και μοντέρνα σχέδια από τις άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε αυτήν τη λίστα.

Σχέδια στο BigCommerce

Ο τρόπος με τον οποίο το BigCommerce προσεγγίζει θέματα είναι παρόμοιος με τη στρατηγική του Shopify. Αυτό που παίρνετε είναι ένα σύνολο όμορφα σχεδιασμένων διαδικτυακών καταστημάτων που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο στυλ και πρέπει μόνο να προσαρμοστούν εδώ και εκεί.

Το BigCommerce σάς παρέχει πρόσβαση τόσο σε δωρεάν όσο και σε επί πληρωμή θέματα, αν και το δωρεάν τμήμα είναι ακόμη μικρότερο από το Shopify’s – μόλις επτά θέματα τη στιγμή της σύνταξης. Εάν στρέψετε την προσοχή σας σε θέματα επί πληρωμή, αυτά μπορεί να είναι αρκετά ακριβά – συχνά 145 έως 250 $.

Θέματα BigCommerce

Μόλις επιλέξετε το θέμα σας, η προσαρμογή είναι πολύ καλή. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για να παίξετε. Λαμβάνετε γενικές ρυθμίσεις χρώματος, κεφαλίδες, υποσέλιδα, κουμπιά, τίτλους ενοτήτων, ρυθμιστικά και άλλα. Συνολικά, μια ωραία και ισχυρή διεπαφή.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι όλα αυτά τα θέματα έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήστες κινητών.

Σχέδια στο ηλεκτρονικό εμπόριο Wix

Το Wix διαφημίζει 500+ προκατασκευασμένα πρότυπα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά μόνο περίπου ~ 100 είναι πραγματικά βελτιστοποιημένα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να πάρετε ένα θέμα χωρίς ηλεκτρονικό εμπόριο και να προσθέσετε λειτουργικότητα καταστήματος.

Ακόμα και με τα θέματα που αφορούν αποκλειστικά το ηλεκτρονικό εμπόριο, έχετε πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, θα βρείτε διαφορετικά εξειδικευμένα θέματα για μπλουζάκια, μακιγιάζ, τεχνολογία κ.λπ..

Wix πρότυπα ηλεκτρονικού εμπορίου

Μόλις επιλέξετε ένα θέμα, μπορείτε να το επεξεργαστείτε μέσω του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης του Wix. Και μπορείτε επίσης να εισαγάγετε ένα Λειτουργία προγραμματιστή εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε άμεσες τροποποιήσεις κώδικα, κάτι που είναι βολικό για πιο προχωρημένους χρήστες.

Η ετυμηγορία

Συνολικά, το BigCommerce φαίνεται να προσφέρει λίγο περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής σχεδιασμού από το Shopify. Υπάρχουν μόνο περισσότερα στοιχεία που μπορούν να προσαρμοστούν ή να ρυθμιστούν καλύτερα σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης και αίσθησης του καταστήματός σας. Το Wix eCommerce κάνει επίσης καλά εδώ με τη λειτουργία Dev.

Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, εξακολουθώ να θεωρώ τη διεπαφή του Shopify λίγο πιο φιλική και έχω την εντύπωση ότι τα σχέδια του Shopify χρειάζονται ελαφρώς λιγότερη δουλειά προτού τα κάνετε να φαίνονται 100% σωστά.

Αλλά τότε, υπάρχει επίσης ο μεγάλος ελέφαντας στο δωμάτιο, το WooCommerce και η συμβατότητά του με χιλιάδες θέματα WordPress. Για αυτό και μόνο, πρέπει να βάλω το WooCommerce πρώτα εδώ. Έτσι, ο τελικός μου σχεδιασμός ετυμηγορίας είναι:

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
9/1010/109/107/109/10

Γύρος 4: Υποστήριξη πελατών

Η λειτουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι περίπλοκο και μπορεί να έρθει ένα σημείο όπου χρειάζεστε βοήθεια με όποια πλατφόρμα θέλετε.

Όταν συμβεί αυτό, το πώς θα λάβετε βοήθεια θα διαφέρει ριζικά μεταξύ των διαφόρων πλατφορμών. Για παράδειγμα, επειδή το βασικό πρόσθετο WooCommerce είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα, δεν υπάρχει κανένα "υποστήριξη" πηγή για το ίδιο το WooCommerce. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με άλλα μέσα.

Λάβετε υπόψη αυτές τις σημαντικές διαφορές καθώς παίρνετε την απόφασή σας…

Συνολικά, το Shopify, το BigCommerce ή το Wix eCommerce είναι πιθανώς οι καλύτερες επιλογές πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου εάν εκτιμάτε ότι μπορείτε εύκολα να λάβετε υποστήριξη, αλλά ας μην προχωρήσουμε μπροστά μας!

Υποστήριξη πελατών με το Shopify

Όταν πρόκειται για την πλατφόρμα Shopify, το Shopify προσφέρει υποστήριξη όλο το 24ωρο. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε:

 • Ζωντανή συζήτηση
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 • Τηλέφωνο
 • Twitter (ναι, το Twitter είναι ένα επίσημα αναφερόμενο κανάλι υποστήριξης)

Το Shopify προσφέρει επίσης μια λεπτομερή βάση γνώσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Ωστόσο, δεν θα είναι όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε στο κατάστημά σας επίσημα εργαλεία Shopify. Δηλαδή, πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε κάποιες εφαρμογές τρίτων, καθώς και ένα θέμα Shopify τρίτου μέρους.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή αυτού του προϊόντος για υποστήριξη, η οποία μπορεί να χτυπηθεί ή να χάσει ανάλογα με τον προγραμματιστή.

Υποστήριξη πελατών με το WooCommerce

Το βασικό πρόσθετο WooCommerce είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα. Αυτό είναι καλό για τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει απαραίτητα ειδική υποστήριξη για το βασικό δωρεάν εργαλείο.

Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε τύχη. Πρώτον, το WooCommerce το κάνει διατηρεί μια δημόσια βάση γνώσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Επιπλέον, η ομάδα WooCommerce προσφέρει υποστήριξη για όλες τις πληρωμένες επεκτάσεις που προσφέρουν. Σύμφωνα με αυτούς, "Υποστηρίζουμε μόνο τα προϊόντα μας, που πωλούνται στο WooCommerce.com".

Πέρα από αυτό, μπορείτε να βρείτε πολλή κοινοτική βοήθεια επειδή το WordPress / WooCommerce είναι τόσο δημοφιλές. Υπάρχουν τόνοι σεμιναρίων, ομάδες Facebook κ.λπ., τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε απαντήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληρώσετε για μια υπηρεσία συντήρησης WordPress, ορισμένες από τις οποίες προσφέρουν ειδικά προγράμματα υποστήριξης WooCommerce.

Τέλος, όπως το Shopify, μπορείτε επίσης να λάβετε υποστήριξη απευθείας από τους προγραμματιστές εάν αγοράσετε ένα θέμα ή επέκταση τρίτου μέρους.

Υποστήριξη πελατών με το BigCommmerce

Όπως το Shopify, το BigCommerce προσφέρει 24ωρη υποστήριξη για την βασική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορείτε να λάβετε υποστήριξη μέσω:

 • Ζωντανή συζήτηση
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 • Τηλέφωνο

Αυτό το προσωπικό υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει με κάτι περισσότερο από τεχνικά πράγματα, καθώς το BigCommerce τους διαφημίζει ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν "οτιδήποτε σχετίζεται με την πώληση στο BigCommerce και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας".

Το BigCommerce έχει επίσης μια μεγάλη βάση γνώσεων εάν προτιμάτε να βοηθάτε τον εαυτό σας.

Υποστήριξη πελατών με το Magento

Το Magento μοιάζει με το WooCommerce όταν προσφέρει υποστήριξη. Ενώ θα μιλήσω για τις τιμές με περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη ενότητα, το Magento διατίθεται σε δύο πακέτα:

 • Ένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας (ονομάζεται Έκδοση κοινότητας).
 • Μια φιλοξενούμενη (και επί πληρωμή) εταιρική υπηρεσία από την ομάδα του Magento.

Εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν Έκδοση Κοινότητας, το Magento δεν παρέχει υποστήριξη. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να βασιστείτε στην υποστήριξη της κοινότητας ή να πληρώσετε για μια υπηρεσία υποστήριξης τρίτου μέρους.

Ωστόσο, εάν πληρώνετε για την έκδοση Enterprise του Magento, τότε θα λάβετε ειδική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και email.

Όπως και οι άλλοι, το Magento διατηρεί επίσης μια βάση γνώσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Υποστήριξη πελατών με το ηλεκτρονικό εμπόριο Wix

Το Wix eCommerce προσφέρει μια καλή σειρά επιλογών για να λάβετε βοήθεια.

Εάν προτιμάτε τη διαδρομή αυτοβοήθειας, το Wix έχει μια λεπτομερή βάση γνώσεων που μπορείτε να συμβουλευτείτε.

Εάν θέλετε βοήθεια από έναν άνθρωπο, μπορείτε να λάβετε 24/7 αγγλική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου μέσω της υπηρεσίας επιστροφής κλήσης του Wix. Το Wix προσφέρει επίσης τηλεφωνική υποστήριξη στα γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά, αν και αυτές οι γλώσσες δεν είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα εισιτήριο εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο.

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
10/107/1010/107/1010/10

Γύρος 5: Ευκολία χρήσης

Υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που συμμετέχουν κατά την εξέταση της ευκολίας χρήσης της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου:

 1. Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το μηδέν.
 2. Μπορεί ο χρήστης να χειριστεί αξιόπιστα τα πάντα μόνος του, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Ας δούμε πώς συγκρίνονται οι διεκδικητές μας:

Ευκολία χρήσης στο Shopify

Η διαδικασία εγγραφής στο Shopify βελτιστοποιείται πολύ καλά. Παίρνει βήμα προς βήμα τον χρήστη και δεν ζητά πάρα πολλές πληροφορίες σε κάθε στάδιο.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεται είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο κωδικός πρόσβασης και ένα όνομα για το κατάστημά σας. Μετά από αυτό, το Shopify σας παίρνει από το χέρι και σας ρωτάει μερικές ερωτήσεις για να κατανοήσετε καλύτερα πού βρίσκεται η επιχείρησή σας. Όλες αυτές οι πληροφορίες τους βοηθούν να βελτιστοποιήσουν καλύτερα το κατάστημά σας από την αρχή.

αρχική ρύθμιση shopify

Μετά την εγγραφή, αποκτάτε πρόσβαση στον κύριο πίνακα ελέγχου. Είναι πολύ τακτοποιημένο και κάνει εξαιρετική δουλειά στο να σας δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση και σε όλες τις πιο σημαντικές εργασίες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διαχείριση του καταστήματός σας.

shopify παύλα

Υπάρχουν παραγγελίες, προϊόντα, πελάτες, αναφορές, τα πάντα.

Επίσης, το Shopify ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση όσον αφορά την τοποθέτηση του ίδιου του διαδικτυακού καταστήματος στον πίνακα χρηστών. Βασικά, με το Shopify, το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είναι το παν-τέλος όλων των εργαλείων πώλησης και καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να γίνει ένα από τα λίγα κανάλια πωλήσεων που λειτουργούν για εσάς.

Γι ‘αυτό χειρίζονται όλες τις εργασίες διαχείρισης που σχετίζονται αποκλειστικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα "Ηλεκτρονικό κατάστημα" ενότητα κάτω "Κανάλια πωλήσεων" (μπορείτε να δείτε τον σύνδεσμο πλευρικής γραμμής στην παραπάνω εικόνα).

Εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα, το Shopify σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό κουμπί αγοράς, μια μονάδα πωλήσεων στο Facebook ή το διάσημο σύστημα Point of Sale (για πώληση σε πραγματικό κόσμο).

Όλα αυτά είναι πραγματικά δροσερά και η συνολική έλλειψη θορύβου στη διεπαφή χρήστη καθιστά τα πάντα πολύ εύκολα στη χρήση, όχι μόνο όταν εγκαθιστάτε το κατάστημα, αλλά και όταν το χειρίζεστε σε καθημερινή βάση.

προσθήκη προϊόντος shopify

Ακόμη και τα κάπως πιο βαρετά πράγματα – όπως οι κύριες ρυθμίσεις του καταστήματος – παρουσιάζονται με φιλικό, όχι μπερδεμένο τρόπο.

πλευρική γραμμή ρυθμίσεων shopify

Συνολικά, πρέπει να το δώσω στο Shopify με την ευκολία χρήσης – 10/10.

Ευκολία χρήσης στο WooCommerce

Η εκκίνηση ενός καταστήματος WooCommerce είναι κάτι παραπάνω από απλή… αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτετε ήδη έναν ιστότοπο WordPress που λειτουργεί.

Πρώτα απ ‘όλα, ας θυμόμαστε ότι το WooCommerce είναι λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ το Shopify και το BigCommerce είναι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν απαιτούν καθόλου εγκατάσταση. Για να ξεκινήσετε με το WooCommerce, πρέπει πρώτα να βρείτε έναν καλό οικοδεσπότη, να εγκαταστήσετε το WordPress στον λογαριασμό σας και μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε στο τμήμα WooCommerce της συμφωνίας. Ευτυχώς, αυτές τις μέρες όλοι οι καλοί οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ για το WordPress. (Για αυτό, προτείνουμε τη φιλοξενία WooCommerce με το SiteGround.)

Μόλις έχετε το WordPress, βασικά το μόνο που κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το κύριο πρόσθετο WooCommerce, να το ενεργοποιήσετε και να είστε έτοιμοι.

Εγκατάσταση WooCommerce

Στη συνέχεια, το WooCommerce θα σας οδηγήσει στον οδηγό επιβίβασης και θα σας βοηθήσει να ορίσετε όλες τις λειτουργικές λεπτομέρειες του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Οδηγός WooCommerce

Κατά τη διάρκεια της οποίας, εξηγείται ο σκοπός κάθε σελίδας στο κατάστημα, μπορείτε να ορίσετε τις τοπικές ρυθμίσεις του καταστήματος (νόμισμα, τοποθεσία, προεπιλεγμένες μονάδες), φόρους, ενοποίηση πληρωμών στο διαδίκτυο και άλλα πράγματα.

Το μόνο μειονέκτημα σε όλα αυτά είναι ότι πρέπει κάπως να πάρετε τα χέρια σας σε έναν ιστότοπο WordPress. Και εντάξει, ξέρω ότι αυτό ίσως δεν είναι ιδιαίτερα πρόβλημα για εσάς, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το WordPress μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε έναν αρχάριο και η ανάγκη να δημιουργήσετε πρώτα έναν ιστότοπο WordPress και μόνο τότε ένα κατάστημα WooCommerce απέχει πολύ από το διαισθητικό.

Ακόμα και αφού καταφέρετε να εγκαταστήσετε τα πάντα, η συνεχιζόμενη εργασία με το κατάστημά σας δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο με το Shopify, για παράδειγμα. Ακόμη και κοιτάζοντας την κύρια πλαϊνή μπάρα του WordPress, καθίσταται σαφές ότι τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου χάνονται λίγο μεταξύ όλων των άλλων κατάλληλων για το WordPress:

Πλευρική γραμμή WooCommerce

Εντάξει, ίσως πρέπει να κόψω το WooCommerce εδώ. Όλα όσα καλώ "ένα πρόβλημα" εδώ είναι βασικά μόνο ένα πρόβλημα για τις πρώτες δύο φορές όταν μαθαίνετε να αλληλεπιδράτε με ολόκληρη τη ρύθμιση. Μετά από αυτό, είναι πολύ ομαλή ιστιοπλοΐα και οι διοικητικές εργασίες μπορούν να γίνουν πολύ αποτελεσματικά.

Επίσης, εάν έχετε ήδη μια βασική κατανόηση του WordPress ως πλατφόρμας, θα διαπιστώσετε ότι η διαχείριση προϊόντων λειτουργεί πολύ όπως η διαχείριση αναρτήσεων ή σελίδων.

Προϊόντα WooCommerce

Συνολικά, θα έλεγα ότι το WooCommerce είναι εξίσου εύκολο στη χρήση με το Shopify… αν δεν ήταν για την αρχική ρύθμιση και το γεγονός ότι δεν είναι αυτόνομο εργαλείο. Για μένα, αυτό είναι 8,5 / 10 για ευκολία στη χρήση.

Ευκολία χρήσης στο Magento

Η εκκίνηση ενός διαδικτυακού καταστήματος στο Magento από το μηδέν είναι ακόμα πιο προβληματικό από το WooCommerce. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν δύο εκδόσεις του Magento: η πρώτη είναι η δωρεάν έκδοση κοινότητας (η οποία είναι λογισμικό που μπορείτε να κατεβάσετε και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε σε διακομιστή – όπως το WordPress + WooCommerce), η δεύτερη είναι μια φιλοξενούμενη υπηρεσία (μία που μπορείτε απλά να εγγραφείτε στο – όπως το Shopify).

Ας καλύψουμε τη δωρεάν έκδοση κοινότητας εδώ, για λόγους που θα εξηγήσω στην ενότητα τιμολόγησης.

ματζέντο κοινότητα

Έτσι, για να ξεκινήσετε οτιδήποτε στο Magento, πρέπει πρώτα να πάρετε το κύριο πακέτο λογισμικού Magento και να το εγκαταστήσετε στο διακομιστή ιστού με το χέρι ή να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης με ένα κλικ με τον κεντρικό υπολογιστή σας. Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς επιλογές φιλοξενίας σάς δίνουν αυτήν την επιλογή – SiteGround, GoDaddy, Bluehost – έχουν όλα προγράμματα εγκατάστασης Magento.

Δεν συνιστώ να εγκαταστήσετε την πλατφόρμα χειροκίνητα. Ακόμα κι αν υπάρχουν τα επίσημα έγγραφα και πολλά σεμινάρια, εξακολουθεί να είναι μια μάλλον τεχνική διαδικασία που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε.

Μετά την εγκατάσταση, ο κύριος πίνακας ελέγχου είναι αρκετά σαφής και σας δίνει όλες τις βασικές δυνατότητες σε ένα τακτοποιημένο μενού.

ματζέντο παύλα

Τούτου λεχθέντος, η εμφάνιση και η αίσθηση όλων αυτών είναι πολύ πιο τεχνικά από ό, τι στο Shopify ή στο BigCommerce. Το Magento είναι πιο προσανατολισμένο να σας προσφέρει όλες τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου και, στη συνέχεια, να σας επιτρέπει να αποφασίσετε πόσα χρειάζεστε πραγματικά. Οι αναφορές είναι καταπληκτικές, όπως και όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι πληροφορίες που έχετε σχετικά με την κατάσταση του καταστήματός σας, αλλά συνολικά, αυτή είναι μια πιο πλατφόρμα σε επίπεδο επιχείρησης και ίσως δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοηθεί για κάποιον που μόλις μπαίνει στο ταξίδι του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνολικά, το Magento έχει την καμπύλη εκμάθησης που είναι ελαφρώς πιο απότομη από το Shopify ή το WooCommerce, αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι στην αρχική ρύθμιση και θέτει σε λειτουργία το κατάστημά σας. Ωστόσο, το δίνω 7/10 κυρίως λόγω της δύσκολης εγκατάστασης.

Ευκολία χρήσης στο BigCommerce

Στο κάτω μέρος, το BigCommerce είναι παρόμοιο με το Shopify – είναι και οι δύο πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζονται σε σύννεφο και είναι και οι δύο κάτι για το οποίο εγγραφείτε, αντί για κάτι που κατεβάζετε και στη συνέχεια εγκαταστήστε τον εαυτό σας.

Εξαιτίας αυτού, η ρύθμιση του BigCommerce είναι πολύ εύκολη, όπως και η Shopify. Αφού παρέχετε το συνηθισμένο: διεύθυνση email, κωδικό πρόσβασης κ.λπ., το BigCommerce υποβάλλει μερικές επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της επιχείρησής σας και στη συνέχεια σας επιτρέπει να μπείτε στον πίνακα ελέγχου.

Ρύθμιση BigCommerce

Αυτό το ταμπλό είναι ωραίο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά είναι λίγο λιγότερο φιλικό από το Shopify. Ομολογώ, ίσως να είμαι εγώ και η δική μου προτίμηση σε ορισμένες επιλογές διεπαφής χρήστη έναντι των άλλων.

παύλα μεγάλου εμπορίου

Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλα όσα πρέπει να βρίσκονται σε έναν πίνακα ελέγχου ηλεκτρονικού εμπορίου είναι όλα εδώ.

Το μόνο εμφανές μειονέκτημα είναι η διαχείριση και η προσαρμογή του σχεδιασμού του καταστήματός σας. Αυτό είναι λίγο δυσκίνητο και όχι τόσο διαισθητικό όσο ασχολείστε με θέματα WooCommerce ή σχέδια Shopify. Εκτός από αυτό, η διαχείριση προϊόντων, πελατών, παραγγελιών κ.λπ. είναι υπέροχη.

Προϊόντα BigCommerce

Στο τέλος, πρέπει να δώσω στο BigCommerce 9.5 / 10 για ευκολία στη χρήση.

Ευκολία χρήσης στο Wix eCommmerce

Το ηλεκτρονικό εμπόριο Wix είναι εύκολο στη χρήση με ορισμένους τρόπους, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε τον τρόπο λειτουργίας της διεπαφής.

Το να σηκωθείς και να τρέξεις είναι αρκετά εύκολο. Θα επιλέξετε πρώτα το πρότυπο ιστότοπου Wix, το οποίο είδατε παραπάνω. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε το Αποθήκευση πίνακα ελέγχου, όπου θα είστε αφοσιωμένοι Αποθηκεύστε τα προϊόντα και Παραγγελίες καταστήματος περιοχές για τη διαχείριση τμημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου του ιστότοπού σας:

Πίνακας ελέγχου προϊόντων Wix

Η προσθήκη ενός προϊόντος είναι πολύ απλή και μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε σύνθετες λεπτομέρειες όπως Επιλογές προϊόντος (μέγεθος, χρώμα κ.λπ.) και λεπτομέρειες αποθέματος / αποστολής:

Wix προσθήκη διεπαφής προϊόντος

Για να διαμορφώσετε όμορφες λεπτομέρειες όπως φόρους και επιλογές πληρωμής, θα εργαστείτε στην περιοχή ρυθμίσεων. Επειδή η Wix έχει τη δική της ειδική υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών, είναι εξαιρετικά εύκολο να αρχίσετε να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Το Wix σας δίνει επίσης εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε τους φορολογικούς συντελεστές σας.

Συνολικά, είναι αρκετά εύκολο και μη τεχνικό μόλις πάρετε το χτύπημα της διεπαφής.

Όσον αφορά τη συνολική περίληψη της ευκολίας χρήσης, πρέπει να το δώσω στο Shopify, το Wix eCommerce και το BigCommerce ως η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όταν πρόκειται για ευκολία στη χρήση. Όσο υπέροχα είναι τα WooCommerce και Magento, ένας αρχάριος χρήστης απλά δεν θα είναι σε θέση να ρυθμίσει αυτές τις πλατφόρμες μόνοι του.

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
10/108.5 / 109.5 / 107/109/10

Γύρος 6: Τιμολόγηση

Τώρα το καλύτερο μέρος. Ή το χειρότερο?

Υποθέτω ότι είναι το καλύτερο αν είστε με την έκδοση του WooCommerce, και το χειρότερο αν είστε με το Magento… αλλά παίρνω λίγο μπροστά μου. ��

Ακολουθεί η πλήρης σύγκριση πίνακα τιμών:

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
9 $ / μήνα *
29 $ / μήνα
79 $ / μήνα
299 $ / μήνα
Πληρωμή από μήνα σε μήνα
* Αυτό το πρόγραμμα είναι περιορισμένο
0 $ για το ίδιο το λογισμικό

~ 100 $ / έτος για φιλοξενία

29,95 $ / μήνα
79,95 $ / μήνα
249,95 $ / μήνα
λύσεις σε επίπεδο επιχείρησης, έως 900 $ + / μήνα
Πληρωμή από μήνα σε μήνα
0 $ για την κοινοτική έκδοση του ίδιου του λογισμικού

~ 100 $ / έτος για φιλοξενία

έως και 15.000 $ ή ακόμα και 50.000 $ / έτος για την εταιρική έκδοση

17 $ / μήνα
25 $ / μήνα
35 $ ​​/ μήνα
Πληρώνεται ετησίως

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να επισημάνετε είναι να μην ενθουσιαστείτε υπερβολικά με τις φαινομενικά ελκυστικές τιμές του WooCommerce. Ενώ, ναι, η ίδια η πλατφόρμα είναι δωρεάν και όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργική (συμπεριλαμβανομένων πληρωμών PayPal, κ.λπ.) είναι δωρεάν, ίσως χρειαστείτε έναν αριθμό πληρωμένες επεκτάσεις για να λάβετε μερικές χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό θα αυξήσει τον λογαριασμό σας.

Για παράδειγμα, και ξέρω ότι κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και χρειάζεται διαφορετικά στοιχεία, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι επεκτάσεις θα αποδειχθούν χρήσιμες για τα περισσότερα:

Όταν προσθέτουμε όλα αυτά, δηλαδή 414 $. Και αν θέλετε υποστήριξη για περισσότερο από ένα χρόνο, τότε θεωρήστε την ως ετήσια πληρωμή.

Φυσικά, με κάθε ειλικρίνεια, όλα αυτά τα πρόσθετα μπορούν να αγοραστούν καθώς προχωράτε και ακριβώς όταν τα χρειάζεστε, αλλά εξακολουθεί να είναι μια επένδυση που πρέπει να είστε έτοιμοι να αναλάβετε.

Επίσης, το πράγμα φιλοξενίας. Στον παραπάνω πίνακα, λέω ότι είναι περίπου 100 $ / έτος. Πήρα αυτόν τον αριθμό από το SiteGround. Έχουν κάποια σχέδια φιλοξενίας που υπόσχονται να βελτιστοποιηθούν στο WooCommerce. Από τις τρεις διαθέσιμες βαθμίδες, δεν θα συνιστούσα να πάτε κάτω από το GrowBig ή το GoGeek, τα οποία είναι 5,95 $ και 11,95 $ αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, αυτό προσθέτει έως 71,40 $ για το πρώτο και 143,40 $ για το τελευταίο ετησίως.

Κάνοντας τα μαθηματικά, ας πούμε ότι χρειάζεστε μόνο τις μισές από τις επεκτάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, οπότε απαιτούνται περίπου 192 $ επιπλέον επένδυση για να τα αποκτήσετε. Συν τη φιλοξενία – 72 $ – και έχουμε 264 $ για τον πρώτο χρόνο. Ακόμα πολύ – πολύ – ελκυστική τιμολόγηση, αλλά πολύ μακριά "Ελεύθερος."

(Ακριβώς για σύγκριση, το καλύτερο πρόγραμμα πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου στο Shopify – 29 $ – προσθέτει έως και 348 $ ετησίως, αν και ίσως θέλετε επίσης να αγοράσετε επιπλέον πρόσθετες εφαρμογές Shopify επί πληρωμή.)

Και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για εσάς είναι να ελέγξετε τα τέλη συναλλαγής και τα ποσοστά επεξεργασίας πιστωτικών καρτών.

Συνήθως, μπορείτε να περιμένετε περίπου 2,5-3% + 0,30 $ ανά συναλλαγή κατά την επεξεργασία πληρωμών. Ωστόσο, ανάλογα με την πύλη πληρωμής που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να χρεωθείτε διπλά με ορισμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για παράδειγμα, το Shopify χρεώνει 2% ανά συναλλαγή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική πύλη όπως το PayPal αντί για το Shopify Payments. Επιπλέον, το PayPal χρεώνει επίσης τη δική του αμοιβή, που κυμαίνεται από 2,9% + 0,30 $ ανά συναλλαγή. Αυτά τα πράγματα μπορούν να προστεθούν και ειδικά εάν μόλις ξεκινήσετε όταν μετράει κάθε πένα.

Το BigCommerce και το WooCommerce δεν βάζουν κανένα τέλος στην συναλλαγή σας όσο γνωρίζω, επομένως οι μόνες χρεώσεις που πληρώνετε είναι αυτές από την πύλη πληρωμής σας.

Συνολικά, για μένα, καταλήγει σε αυτό:

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce
10/1010/109/107/1010/10

Μου αρέσει το WooCommerce για το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις τη ρύθμιση των γυμνών οστών μόνο στην τιμή της φιλοξενίας και μου αρέσει το Shopify για το πακέτο των 9 $ Lite. Γι ‘αυτό και οι δύο παίρνουν 10/10.

Καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου: Τελική ετυμηγορία

Δείτε πώς έχουν τα πράγματα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω:

Εάν δεν έχετε ακόμα ιστότοπο και είστε μια επιχείρηση μικρού έως μεσαίου μεγέθους – προχωρήστε και δοκιμάστε το Shopify. Είναι η ευκολότερη στη χρήση διεπαφή, η απλούστερη εγκατάσταση όλων των πλατφορμών που εμφανίζονται και σας παρέχει το πλήρες πακέτο δυνατοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός επιτυχημένου καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εάν διαθέτετε ιστότοπο WordPress και θέλετε απλώς να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ως προσθήκη σε αυτόν, δεν έχει νόημα να επιλέξετε τίποτα άλλο από WooCommerce. Κάτω από την κουκούλα, είναι απλώς μια προσθήκη WordPress που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να διατηρήσετε τα πάντα κάτω από ένα πλαίσιο διαχειριστή. Το WooCommerce δεν στερείται σημαντικής περιοχής ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα είστε ενθουσιασμένοι που το χρησιμοποιείτε ως τον πυλώνα του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Ακολουθεί μια ακόμη ματιά σε όλα τα χαρακτηριστικά που αξιολογούνται κατά την αναζήτηση της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου:

Αγοράστε
WooCommerce
BigCommerce
Ματζέντο
Wix eCommerce

Χαρακτηριστικά10/109.5 / 109.5 / 109.5 / 108.5 / 10
Σχέδια9/1010/109/107/109/10
Υποστήριξη πελατών10/107/1010/107/1010/10
Ευκολία στη χρήση10/108.5 / 109.5 / 107/109/10
Τιμολόγηση10/1010/109/107/1010/10
ΣΥΝΟΛΙΚΑ9.8 / 109.0 / 109.4 / 107.5 / 109.3 / 10

Φυσικά, αυτό είναι μόνο εγώ και η δική μου γνώμη, και σέβομαι απόλυτα ότι μπορεί να έχετε ένα άλλο αγαπημένο σε αυτήν τη λίστα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλια. Ποια είναι η Νο.1 πιο σημαντική λειτουργία που πρέπει να διαθέτει η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου?

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε μια μικρή χρέωση. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector