Ζητήσαμε από 32 εταιρείες σχετικά με τους καλύτερους και χειρότερους τύπους πελατών τους για εργασία. Εδώ είναι αυτά που είπαν

Εχεις καθόλου "πελάτης από την κόλαση" ιστορίες; Οι περισσότεροι σχεδιαστές και προγραμματιστές το κάνουν. Heck, μάλλον οι περισσότεροι υδραυλικοί κάνουν επίσης.


Εν πάση περιπτώσει, όταν συνεργάζεστε με πελάτες, μπορείτε συχνά να προσγειωθείτε και στις δύο πλευρές του ποταμού. Και η πλευρά φέρει την ένδειξη "αγαπάς τον πελάτη σου" είναι πολύ πιο επιθυμητό.

Παρόλο που οι περισσότεροι σχεδιαστές και προγραμματιστές έχουν την ελευθερία να επιλέγουν και να επιλέγουν με ποιον συνεργάζονται, μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να διαβάσεις τις προθέσεις κάποιου ή να προβλέψεις πόσο εύκολο να δουλέψεις με αυτούς θα αποδειχθούν.

Ή ίσως μπορείτε πράγματι να προβλέψετε τέτοια πράγματα … με αρκετή πρακτική?

Ας δούμε; για να μάθετε, ρωτήσαμε 32 διαφορετικά πρακτορεία και ελεύθεροι επαγγελματίες στο τμήμα dev-design-tech για να μας πείτε τι κάνει έναν καλό πελάτη στο βιβλίο του και τι τους κάνει να τρελαίνονται όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η ερώτησή μας ήταν,

Ποιος είναι ο * αγαπημένος σας * τύπος πελάτη; Τι γίνεται με τον πελάτη που σας αρέσει να εργάζεστε με * το λιγότερο *?

Εάν συνεργάζεστε με πελάτες, σίγουρα θα καταλάβετε και θα συσχετιστείτε με τις συμβουλές που έχουν μοιραστεί αυτοί οι επαγγελματίες παρακάτω.
Τι κάνει έναν πελάτη καλό ή κακό / πελάτη από την κόλαση: ΤΙΜΕΣ

Αρον άρον? Ακολουθεί μια γρήγορη σύνοψη βίντεο για τις πιο συχνές εμφανίσεις πελατών ��

Πώς να αναγνωρίσετε όλους τους τύπους πελατών

Εάν στοχεύετε στην επιτυχία ως ελεύθερος επαγγελματίας ή απλά εργάζεστε με πελάτες, τότε έχουμε έναν βασικό οδηγό για εσάς. Ο οδηγός πελατών μας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε γρήγορα όλους τους πελάτες, κάτι που θα σας βοηθήσει να εργαστείτε αποτελεσματικά μαζί τους. Ή, καθόλου ��

αναρτήθηκε από Θέμα την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Τι κάνει έναν πελάτη καλό ή κακό: 32 εταιρείες μοιράζονται πληροφορίες βάσει της εμπειρίας τους όλα αυτά τα χρόνια

ντόμικ Σάουτερ

Ντομίνικ Σάουτερ
COO στις SAU / CAL
Όταν μόλις ξεκινήσαμε, μια γυναίκα που έτρεχε μια παιδική φροντίδα έξω από το σπίτι της, μας προσέλαβε να φτιάξουμε έναν ιστότοπο. Ο Μιτς και εγώ ήμασταν ακόμα σε αυτό "τόσο ενθουσιασμένος που οι άνθρωποι θέλουν να μας πληρώσουν" στάδιο που δεν μας είχε καν σκεφτεί κανείς ποιοι θα πρέπει να είναι οι πελάτες μας και πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα.

Τώρα δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τα θερινά σκιά. Ή μωρά. Μου αρέσουν τα μωρά. Στην πραγματικότητα, έχω ακόμη έναν. Ίσως έχω ακόμη ένα άλλο. Και βλέπω πολλά χρόνια να δίνω πολλά από τα σκληρά κερδισμένα χρήματά μου σε κάποια ποιοτική παιδική μέριμνα.

Αλλά δεν ήμασταν αυτό που χρειαζόταν. Χτίζουμε ιστότοπους με καταπληκτικά καταστήματα, καταστήματα που αναπτύσσουν την κατώτατη γραμμή και συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Ποτέ δεν πρόκειται να πουλήσει μωρά και μπορούσε να πουλήσει τόσα πολλά σημεία στην παιδική της φροντίδα. Επίσης, δεν κατάλαβε καθόλου τον ιστό. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να περάσουμε τόσο πολύ μαζί της, περιτριγυρισμένα από πολύ θορυβώδη παιδιά, προσπαθώντας να εξηγήσουμε απολύτως όλα όσα κάναμε, την πληρώσαμε πρακτικά για να δουλέψουμε στο έργο της.

Αυτή η εμπειρία μας έκανε να σκεφτόμαστε λίγο πιο στρατηγικά για το ποιοι θα ήταν οι ιδανικοί πελάτες μας, κάτι που βελτιώσαμε με την πάροδο των ετών.

jordan brannon

Τζόρνταν Μπράννον
Πρόεδρος & COO στις Συνασπισμός
Οι 2 αγαπημένοι τύποι πελατών μου:

1. Οι Ballmers (με το παρατσούκλι του διάσημου CEO της Microsoft). Δηλαδή, πελάτες που είναι παθιασμένοι με το τι κάνει η επιχείρησή τους, πώς το κάνουν και γιατί έχει σημασία για τον τελικό πελάτη τους. Συνήθως δεν μπορούν παρά να χορέψουν σε μια σκηνή όταν έχουν την ευκαιρία να επαινέσουν την εταιρεία, την υπηρεσία ή το προϊόν τους. Αυτοί οι τύποι πελατών κάνουν την ομάδα μας ενθουσιασμένη που συνεργάζεται μαζί τους, τους αρέσει να μοιράζονται την εμπειρία τους στη βιομηχανία τους και είναι πρόθυμοι να καταλάβουν πώς να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησής τους στον ιστότοπο ή στο δημιουργικό που συνεργαζόμαστε μαζί τους.

2. Οι επαναστάτες Οι διαμορφωτές αλλαγών είναι πελάτες που επικεντρώνονται στο να διαταράξουν αυτό που κάνουν ή η βιομηχανία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πρόθυμοι να θέσουν σε λειτουργία την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα και να επιτρέψουν στην ομάδα μας να επεκτείνει το έργο τους σε νέες και συναρπαστικές κατευθύνσεις που σπάζουν το καλούπι «θέλουμε να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο επειδή όλοι οι άλλοι το κάνουν έτσι.» Η δημιουργικότητα είναι μια μόλυνση και όταν οι άνθρωποι θέλουν να είστε δημιουργικοί, ενεργοποιεί τη δουλειά σας με τρόπο που μπορούν να γίνουν λίγα άλλα πράγματα.

Οι 2 λιγότερο αγαπημένοι τύποι πελατών μου:

1. Το Γιο-γιο. Από πελάτες yo-yo, εννοώ αυτούς που εναλλάσσονται μεταξύ του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής στο έργο τους και στη συνέχεια εξαιρετικά μη διαθέσιμων. Τείνουν να ξεκινήσουν ένα έργο λέγοντας πράγματα όπως, "αυτό το έργο είναι η # 1 προτεραιότητά μας", ή "Αυτός ο ιστότοπος θα δημιουργήσει ή θα σπάσει την επιχείρησή μας για τον επόμενο χρόνο", και στη συνέχεια δεν θα ανταποκρίνεται σε κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλη επικοινωνία. Τείνουν να είναι ο δικός τους χειρότερος εχθρός, υπονομεύοντας τα χρονοδιαγράμματα των έργων, τα εύρη και τα παραδοτέα με την πράξη που εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται.

2. Οι γραφειοκράτες. Οι γραφειοκράτες συνήθως δεν είναι ο πελάτης, απλώς το σημείο επαφής του πελάτη. Δουλεύουν σε διάφορα τμήματα μιας διαφορετικής επιχείρησης και δεν ενδιαφέρονται περισσότερο για ένα άλλο έργο ή για το αποτέλεσμά του, αρκεί να απασχολούνται και εξακολουθούν να πληρώνονται. Σε αντίθεση με τον παθιασμένο πελάτη ή αυτόν που θέλει να ανατρέψει τη βιομηχανία του, το Bureaucrat είναι ένας βαμπίρ ενέργειας και δημιουργικότητας.

diana briceno

Ντιάνα Μπρίσενο
Ιδιοκτήτης του Στούντιο DGS
Αγαπημένος τύπος πελάτη:

Ο αγαπημένος πελάτης, που είναι αρκετά σπάνιο να συναντηθεί, είναι αυτός που δέχεται νέες προσεγγίσεις ή ήδη γνωρίζει ότι χρειάζονται ακριβώς αυτό που προσφέρουμε. Ως στούντιο που εστιάζει στα κοινωνικά μέσα, ο ιδανικός πελάτης καταλαβαίνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μετριούνται με τον ίδιο τρόπο όπως η παραδοσιακή διαφήμιση και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αναπτυχθούν ειδικά αν γίνουν οργανικά.

Συνήθως, αυτοί οι πελάτες είναι το είδος που είχαν κάνει τη δική τους έρευνα πριν ή ήταν εκείνοι που έκαναν το δικό τους μάρκετινγκ στις πρώτες μέρες της επιχείρησής τους, ώστε να καταλάβουν γιατί ορισμένα πράγματα έχουν σημασία. Ένας από τους τρέχοντες πελάτες μου είναι ακριβώς έτσι, καταλαβαίνουν ότι η δοκιμή είναι απαραίτητη, η δοκιμή και το σφάλμα και επιτρέπουν περισσότερη δημιουργική ελευθερία, επειδή γνωρίζουν ότι θα τους ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Ο χειρότερος τύπος πελάτη:

Ο χειρότερος τύπος πελάτη είναι το είδος που λέει ότι θέλουν "έγινε δημοφιλές" ή κάντε κάτι νέο και συναρπαστικό μόνο για να απορρίπτετε συνεχώς κάθε συναρπαστική ιδέα και να πείτε "ας κάνουμε μια άλλη ανάρτηση που ανακοινώνει μια πώληση". Πριν το καταλάβετε ολόκληρη η ροή τους "Έκπτωση 25% μόνο σήμερα" είδος δημοσιεύσεων που μοιάζουν ανόητα. Συνήθως είναι ηλικιωμένοι που δεν καταλαβαίνουν τα κοινωνικά μέσα και πιστεύουν ότι μια ανάρτηση πρέπει πάντα να ανακοινώνει πωλήσεις και ποτέ η κουλτούρα της εταιρείας, ο εξανθρωπισμός της επωνυμίας και οι πολύτιμοι πόροι που δημιουργούν μόλυβδο για τους θεατές τους.

Ιστορία:

Κάποτε είχα έναν πελάτη στη βιομηχανία μακιγιάζ που δεν μπορούσε να διαχωρίσει την οικογένεια και την επιχείρηση. Η κόρη της θα έκανε τα πιο φρικτά σχέδια της γραμμής κραγιόν του ιδιοκτήτη και φυσικά, όπως θα έκανε μια στοργική μητέρα, αυτά τα φρικτά σχέδια με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τις χειρότερες δυνατές γωνίες και φωτισμό θα ήταν απαραίτητη για τα κοινωνικά μας μέσα. Αυτό δεν ήταν καν το χειρότερο. Δεδομένου ότι ήταν κραγιόν, η κόρη θα σχεδίαζε το κραγιόν που εφαρμόζεται στα χείλη, αλλά δεν υπήρχε τίποτα άλλο, κανένα πρόσωπο, μόνο τα πλωτά χείλη με κραγιόν που δεν σχεδίαζε καλά ένα παιδί. Το σχέδιο έμοιαζε με κόκκινη τρύπα με ένα ραβδί μέσα του, οι άνθρωποι τους ανέφεραν συχνά ως περιεχόμενο που σχετίζεται με πορνογραφία, αλλά ο πελάτης είπε ότι όλοι οι άλλοι ήταν το πρόβλημα, προφανώς όχι το σχέδιο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει αυτά τα άρθρα:

 • Εδώ είναι πώς να είστε ο χειρότερος σχεδιαστής του WordPress στον πλανήτη (σε 8 βήματα ή λιγότερα)
 • 5 καλύτερες προσθήκες προσαρμοσμένων τύπων ανάρτησης για το WordPress σε σύγκριση
 • Καλύτερη φιλοξενία WordPress για πρακτορεία: Πώς να επιλέξετε ένα + 5 επιλογές σε σύγκριση

Μάριο Πέσεφ

Μάριο Πεσέβ
Διευθύνων Σύμβουλος στο DevriX
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς μας – αν δεν το κάναμε, αυτό θα είχε τελειώσει ούτως ή άλλως.

Αυτό που τους κάνει υπέροχους είναι το επίπεδο εμπιστοσύνης και σεβασμού για την ομάδα τεχνολογίας μας. Με μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη, αλλά χωρίς εμπιστοσύνη, θα χρειαζόμασταν πάντα να αιτιολογούμε κάθε μικρό βήμα του τρόπου. Η επικοινωνία είναι ευκρινής και έγκαιρη και είμαστε έντιμο μέλος (συλλογικά) του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης. Δουλεύουμε ως ένα, σκεφτόμαστε ένα, ενεργούμε ως ένα – συνεργαζόμαστε και προωθούμε μαζί.

Οι λίγες περιπτώσεις που έπρεπε να τερματίσουμε μια σχέση σχετίζονται πράγματι με την έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού. Μου φώναζαν στο τηλέφωνο μια φορά για λόγους που έρχονται σε αντίθεση με τον χάρτη πορείας και το σχέδιο δράσης μας. Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κλιμακώθηκαν πολλές φορές χωρίς προφανή λόγο. Το τοξικό περιβάλλον και η αμφισβήτηση κάθε κίνησης οδήγησε σε περισσότερα γενικά έξοδα από την εργασία που έγινε, κάτι που ήταν αντιπαραγωγικό και δεν είχε νόημα μακροπρόθεσμα.

brad williams

Μπραντ Γουίλιαμς
Διευθύνων Σύμβουλος στο WebDevStudios
Ο αγαπημένος μας τύπος πελατών είναι αυτοί που μας έρχονται ειδικά για την τεχνογνωσία μας στο WordPress και την κατασκευή ιστότοπων. Ξέρουν ότι είμαστε οι ειδικοί και πιστεύουμε πραγματικά στις προτάσεις μας σχετικά με την προσέγγιση του έργου, την αρχιτεκτονική, τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν κ.λπ..

Αυτοί οι πελάτες μας βλέπουν ως πολύτιμο συνεργάτη, μια επέκταση της ομάδας τους, η οποία βοηθά πάντα στην επιτυχία ενός έργου και στους μελλοντικούς στόχους.

Οι πελάτες που απολαμβάνουμε να δουλεύουμε με τους λιγότερο είναι το αντίθετο από αυτούς που απολαμβάνουμε να δουλεύουμε περισσότερο, και αυτοί θα ήταν πελάτες που δεν λαμβάνουν τις συστάσεις και τις συμβουλές των ειδικών μας.

Τελικά το έργο τους υποφέρει μακροπρόθεσμα. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγξουμε τους πελάτες εκ των προτέρων και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλο για να αποφύγουμε μια προβληματική κατάσταση.

tim cantrell

Τιμ Καντρέλ
Μηχανικός υποστήριξης πελατών στο Wordfence
Στο Wordfence προσπαθούμε να δώσουμε σε όλους τους πελάτες μας την ίδια προσοχή και την ίδια ποιοτική υποστήριξη. Δεν χαρακτηρίζουμε τους πελάτες ως καλούς ή κακούς, αλλά βλέπουμε κάθε πελάτη ως άτομο με ατομικές ανάγκες. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας προσπαθούμε να το δούμε ως ευκαιρία μάθησης και πρόκληση για να βελτιωθούμε. Στη γραμμή εργασίας μας, την ασφάλεια, διαπιστώνουμε ότι συχνά ένας πελάτης είναι ήδη ήδη αγχωμένος και απογοητευμένος όταν επικοινωνεί μαζί μας για βοήθεια και προσπαθούμε να το επιτρέψουμε. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι «κακός πελάτης», αλλά όταν ορισμένοι πελάτες έχουν παραβιάσει έναν ιστότοπο, αισθάνονται παραβιασμένοι και πληγωμένοι. Όταν δημιουργούν μια θήκη, αυτά τα συναισθήματα μπορούν να εκδηλωθούν όταν ο πελάτης χτυπάει. Προσπαθούμε πάντα να επικεντρωθούμε στην επίλυση του προβλήματος αντί να ανταποκριθούμε στην αρνητικότητα. Τούτου λεχθέντος, έχουμε έναν αυστηρό κανόνα κατά της κακοποίησης και δεν ανεχόμαστε πελάτες που προσβάλλουν ή προσπαθούν να υποτιμήσουν το προσωπικό μας.

Όλοι στην ομάδα μας έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και προσπαθούμε να αλληλοϋποστηριζόμαστε για να επιτύχουμε όλες τις αλληλεπιδράσεις πελατών στο τέλος. Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, η παράδοση της υπόθεσης σε διαφορετικό μηχανικό υποστήριξης θα αλλάξει σχεδόν πάντα την κατάσταση. Συνεργαζόμαστε στενά μεταξύ τους και αναζητούμε συχνά συμβουλές. Το να έχουμε έναν καλό χώρο εργασίας όπου ενθαρρύνεται η συνεργασία και η ομαδική εργασία μας βοηθούν σε αυτό. Η ομάδα μας επιλέγεται με το χέρι για να ταιριάζει στον πολιτισμό μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα μέλος της ομάδας που δεν είναι αρκετά ταπεινό για να ζητήσει βοήθεια ή να προσφέρει συμβουλές καθώς το απαιτεί η κατάσταση. Αυτό ωφελεί τους πελάτες μας και διατηρεί επίσης την ομάδα μας άγχος.

Να είσαι α "καλός πελάτης" το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραμείνετε ήρεμοι, να εξηγήσετε την κατάστασή σας όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα και να μας εμπιστευτείτε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιδιορθώσετε το πρόβλημά σας ή εναλλακτικά να σας παρέχουμε πληροφορίες που σας βοηθούν να το διορθώσετε μόνοι σας.

ράβδος Ώστιν

Ροντ Όστιν
Διευθυντής μάρκετινγκ στο Δυστυχώς
Ο ιδανικός πελάτης στο Pagely είναι αυτός που κατανοεί την αξία που προσφέρουμε στο έργο τους στο WordPress.

Βάζουμε πολύ ταλέντο και προσπάθεια πίσω από την εστίασή μας στην ασφάλεια, την υψηλή διαθεσιμότητα και τη συνολικά αξιόπιστη διαχειριζόμενη φιλοξενία WP και οι περισσότερες μάρκες με τις οποίες συνεργαζόμαστε κατανοούν πόσο ζωτικής σημασίας είναι η συνεργασία με μια ομάδα που έχει τις σωστές προτεραιότητες.

Δεν είναι κάθε ιστότοπος WordPress κατάλληλος για το Pagely, και όσοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις για αναβάθμιση και ασφάλεια πιθανότατα δεν είναι κατάλληλοι – αλλά αυτό αλλάζει συχνά καθώς μεγαλώνει ο ιστότοπός τους.

Έχουμε φιλοξενήσει αρκετούς ιστότοπους που έχουν εμφανιστεί στο Shark Tank και είναι πάντα διασκεδαστικό να παρακολουθείτε τις αυξήσεις της κυκλοφορίας και πώς η πλατφόρμα μας τα χειρίζεται με ευκολία.

Τζολίσσα Σκο

Jolissa Skow
Στρατηγικός περιεχομένου στο Ευδοκιμήστε στο Internet Marketing
Ο αγαπημένος μου τύπος πελάτη είναι αυτός που ανταποκρίνεται και μας εμπιστεύεται να κάνουμε τη δουλειά που προσλήφθηκε να κάνουμε! Ο ιδανικός πελάτης εμπλέκεται αρκετά στη σχέση για να επικοινωνεί τακτικά και να απαντά σε ερωτήσεις από εμάς εγκαίρως. Μας δίνουν επίσης πρόσβαση σε λογαριασμούς που πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα, και απλώς εμπιστευόμαστε να είμαστε οι ειδικοί και να κάνουμε εξαιρετική δουλειά.

Ένας πελάτης που μου αρέσει να δουλεύω με τους λιγότερο είναι σκεπτικός από εμάς εξαρχής και δεν μας εμπιστεύεται αρκετά για να μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτός ο πελάτης είτε συνεχώς επικοινωνεί μαζί μας, αφιερώνει τον χρόνο στον προϋπολογισμό του για ερωτήσεις και διαβεβαιώσεις, ή ως επί το πλείστον δεν ανταποκρίνεται – και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να κάνουν τις δουλειές μας πιο δύσκολες! Αυτός ο πελάτης δεν μας εμπιστεύεται και δεν θα παρέχει πλήρη πρόσβαση για τροποποίηση των ρυθμίσεων του Google Analytics, για παράδειγμα, ή δεν θα μας αφήσει να κάνουμε τις απαραίτητες ενημερώσεις στον ιστότοπό του για να εφαρμόσουμε τις καλύτερες στρατηγικές μας.

tom zsomborgi

Τομ Zsomborgi
CFO στις Κίνστα
Στην Kinsta, συνεργαζόμαστε με πολλούς πελάτες από όλο τον κόσμο. Ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων, διαδικτυακά πρακτορεία, ελεύθεροι επαγγελματίες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως το Drift ή το Adespresso. Η θέση φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι μια έντονη βιομηχανία πόρων και όταν πρόκειται για ιστότοπους WordPress, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες θέματα, προσθήκες και ενσωματώσεις τρίτων μερών όπου πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά.

Ο αγαπημένος τύπος πελατών μας είναι εκείνοι που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι είμαστε "απλώς μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων" και κυρίως είμαστε υπεύθυνοι για τα πράγματα από την πλευρά του διακομιστή. Αυτοί οι πελάτες κατανοούν ότι δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε να γράψουν ή να επεξεργαστούν τον κώδικα, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν επιπλέον λειτουργίες ή να προσαρμόσουν τους ιστότοπούς τους. Συνήθως συνεργάζονται με έναν εξειδικευμένο προγραμματιστή WordPress, εκτιμούν τις προτάσεις και τα ευρήματά μας και επιτρέπουν στον προγραμματιστή να κάνει την ανάπτυξη.

Μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο, όπως το πιστεύουν ορισμένοι πελάτες "διαχειριζόμενο WordPress" σημαίνει πολύ περισσότερα από τη διαχείριση διακομιστή. Λαμβάνουμε αιτήματα υποστήριξης όπως "Θέλω να φτιάξετε το τμήμα του καταστήματός μου ή "μπορείτε να εγκαταστήσετε και να προσαρμόσετε το νέο μου θέμα" όλη την ώρα. Πρέπει να χαράξουμε τη γραμμή και να διαχειριστούμε τις προσδοκίες των πελατών από την πρώτη μέρα, διαφορετικά η υποστήριξη πελατών δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Για αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε μια λεπτομερή βάση γνώσεων Πεδίο Υποστήριξης και σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο!

Μερικοί πελάτες δεν καταλαβαίνουν και αποδέχονται αυτήν την πολιτική και συνεχίζουν να ανοίγουν νέα εισιτήρια και σας ζητούν να τους βοηθήσετε με αυτές τις αναπτυξιακές εργασίες. Αρνούνται να προσλάβουν έναν προγραμματιστή και δεν μπορούν να δεχτούν τις προτάσεις σας. Κατά καιρούς θα πρέπει να λάβετε μια απόφαση και να ζητήσετε από αυτούς τους πελάτες να φύγουν και να βρουν άλλο πάροχο. Δεν πρέπει να φοβάστε να το κάνετε αυτό, πρέπει να εστιάσετε στους άλλους πελάτες σας που καταλαβαίνουν τι καλύπτεται από την ομάδα υποστήριξής σας και τι είναι εκτός εμβέλειας (btw. Αντιπροσωπεύουν το 99,9% της βάσης πελατών σας!). Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Ντέιβιντ Κοβένι

Ντέιβιντ Κοβένι
Διευθυντής στο Διασύνδεση / αυτό
Ο αγαπημένος μας τύπος πελάτη είναι αυτός που καταλαβαίνει τι κάνουμε και μπορεί να κατανοήσει με σαφήνεια ότι έχουν επίσης ευθύνες και δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν για να κάνουν το έργο επιτυχές. Ο χειρότερος τύπος πελάτη είναι ουσιαστικά το αντίθετο από αυτό – πιστεύουν ότι έχουμε ένα μαγικό ραβδί, ότι θα τακτοποιήσουμε το περιεχόμενό τους, θα μεταφέρουμε μαγικά τις δεξιότητές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είμαστε εκεί για να τους συμβουλεύσουμε για το πώς να διευθύνουν την ηλεκτρονική τους επιχείρηση.

Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι πελάτες μας είναι αρκετά ειδικευμένοι – έρχονται σε εμάς επειδή έχουν ήδη μεγάλους ιστότοπους και θέλουν τα πράγματα να είναι ταχύτερα, ή πιο χαρακτηριστικά, ή μας ζητούν να αναπτύξουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε προβλήματα που μας οδηγούν πολύ έξω τι μπορεί να γίνει ακόμη και στο WordPress. Αλλά στις πρώτες μέρες μας, έχουμε πελάτες που πραγματικά είχαν την πιο αόριστη αντίληψη για το πώς λειτουργεί το Διαδίκτυο και αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά κουραστικό.

Είχαμε κάποιον που δεν κατάλαβε τι σημαίνει φιλοξενία. "Όμως οι ιστότοποι ζουν μόνο στο Google, όχι?" ήρθε η απάντηση όταν προσπάθησα να εξηγήσω ότι έπρεπε να βάλουμε έναν ιστότοπο σε έναν διακομιστή κάπου. Όσον αφορά, το Διαδίκτυο ήταν το Google και αυτό ήταν. Το διανοητικό τους μοντέλο ήταν του Χρυσού Οδηγού και ήταν πολύ κολλημένοι σε αυτό. Τούτου λεχθέντος, όταν εγκαταστάθηκαν ο ιστότοπος έκανε τη δουλειά του και τότε ήταν σχεδόν ο τέλειος πελάτης με πολλούς τρόπους.

Τελικά όμως, ο αγαπημένος μου πελάτης είναι αυτός που * είναι ο * πελάτης μας και όχι * ο * πελάτης τους. Εφόσον μπορούμε να κάνουμε κέρδος, είμαστε καλοί. ��

Ντινιέλ Κορίν

Ντάνιελ Κόριν Στίγκ
Διευθύνων Σύμβουλος στο Πρακτορεία λευκής ετικέτας
Για να ορίσουμε το πλαίσιο, εργαζόμαστε μόνο σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες ως υπεργολάβοι σε ψηφιακές εταιρείες για τη δημιουργία προσαρμοσμένων ιστότοπων WordPress από τα αρχεία σχεδίασης. Έτσι, ένας πελάτης για εμάς είναι είτε ένας καθιερωμένος συνεργάτης είτε ένας νέος συνεργάτης με τον οποίο μόλις ξεκινήσαμε να δουλεύουμε.

Μεγάλοι συνεργάτες

Η γρήγορη απάντηση είναι ότι είναι πιο εύκολο να συνεργαστείτε με οργανισμούς που είναι οργανωμένοι, επικοινωνιακοί, εκτιμούν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της συνεργασίας μας και πληρώνετε τα τιμολόγιά τους εγκαίρως. Αλλά πέρα ​​από αυτό, οι σπουδαίοι συνεργάτες για εμάς είναι πραγματικά αυτοί που μας βοηθούν να κάνουμε εξαιρετική δουλειά για αυτούς.

Για παράδειγμα, μας στέλνουν προδιαγραφές που ταιριάζουν με τις προσδοκίες τους σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ιστότοπων για αυτούς. Θα μπορούσα να το πω "γράφει λεπτομερείς προδιαγραφές", αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Είναι ενδιαφέρον ότι ένας από τους καλύτερους συνεργάτες μας μας δίνει πολύ λίγες οδηγίες εκτός από τα αρχεία σχεδίασης. Αλλά επειδή είναι πολύ ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες ερμηνείες μας σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των σχεδίων τους ως κωδικοποιημένου ιστότοπου, είναι πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Στο άλλο άκρο του φάσματος, έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες που μας γράφουν πολύ λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φτιάχνουμε ιστότοπους από τα σχέδιά τους (πλαίσιο CSS, εφέ κίνησης, ρύθμιση παρασκηνίου κ.λπ.) και αυτό λειτουργεί εξίσου καλά.

Συνεργασίες που δεν λειτουργούν

Υπάρχουν δύο τυπικοί λόγοι που οι συνεργασίες δεν λειτουργούν όπως ελπίζαμε:

1. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους σχετικά με την προθεσμία, την τιμή ή τον τρόπο κωδικοποίησης των ιστότοπών τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν λαμβάνουμε πολύ λίγες οδηγίες, αλλά ο οργανισμός έχει στην πραγματικότητα πολύ συγκεκριμένες προτιμήσεις για το πώς θα έπρεπε να δημιουργήσουμε τον ιστότοπο για αυτούς.

2. Το πρακτορείο δεν διαθέτει αρκετή εμπειρία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του από τις υπηρεσίες μας.

Οι δύο είναι συχνά συγγενείς και έχω συνειδητοποιήσει με την πάροδο του χρόνου ότι το δικό μας προφίλ και οι ενέργειές μας ως εταιρεία είναι κυρίως η βασική αιτία τέτοιων προβλημάτων και όχι οι συνεργάτες μας.

Καταλίνη Ματί

Καταλίν Ματέι
Διευθύνων Σύμβουλος της Αύξηση μέσων
Ο καλύτερος τύπος πελατών είναι αυτοί που σας εμπιστεύονται και καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μια διαδικασία – σας δίνουν το Στόχο τους (το Σημείο Β τους) και μας κάνουν να καταλάβουμε την παρούσα κατάστασή τους (το Σημείο Α) και στη συνέχεια – τη μαγεία – μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας και ανακαλύψτε και προσαρμόστε μέχρι να τα φτάσουμε εκεί. Με αυτούς τους πελάτες, υπερβάλλουμε και διασφαλίζουμε ότι είναι απίστευτα ευχαριστημένοι με αυτό που δουλεύουμε μαζί. Αγαπάμε τους ανθρώπους, έτσι είναι εύκολο για εμάς να το κάνουμε χαχα. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί ειδικά με το επιχειρηματικό τμήμα όπου ασχολείστε με την υποδομή και τη μεσαία διαχείριση και άλλα πράγματα. Αλλά αυτό είναι το ιδανικό μας.

Και αυτά που μας αρέσει να δουλεύουμε λιγότερο (κάτι που σημαίνει ότι δεν μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί τους) είναι το αντίθετο από αυτό που είπα. Δεν ευθυγραμμίζουμε ως άνθρωποι πρώτα – στις αξίες, δεν ευθυγραμμίζουμε με τους στόχους και τους μικροδιαχείριση – μια συνταγή για καταστροφή – και είμαι τόσο χαρούμενος που μπορώ να απολύσω αυτούς τους πελάτες όταν συνεχίζουν συνεχώς αυτόν τον δρόμο. Όχι για το δικό μου ενδιαφέρον – καθώς δημιουργεί πολύ χάος και δυστυχία στη ζωή της ομάδας μου – και αγαπώ την ομάδα μου.

Μια αστεία εμπειρία εδώ ήταν όταν έλαβα συνεχή ανατροφοδότηση από την ομάδα μου ότι ο πελάτης ήταν υπερβολικά αντιδραστικός και έκανε μικροδιαχείριση ό, τι έκαναν για περίπου 1 μήνα – κάνοντάς τους να αναδημιουργήσουν τη δουλειά τους μερικές φορές λόγω ασαφών συνόλων. Anycase, ένιωσα ότι έπρεπε να τερματίσουμε τη δέσμευση, οπότε πήρα ένα τηλεφώνημα με τον διευθυντή μάρκετινγκ τους ότι όταν άκουσε ότι θέλουμε να το τελειώσουμε – ήταν εντελώς σοκαρισμένος και δέος – όπως αυτό δεν μπορούσε να συμβεί σε αυτόν – και Ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν ότι πρόσφερε στα 3x τα τέλη μας αν μείναμε μόνο για να σοκαριστούμε που είπα όχι. Τα χρήματα είναι μόνο ένα όχημα. Οι άνθρωποι είναι η πραγματική αξία.

austin iuliano

Ώστιν Ιουλιάνο
Εταιρική Εκπαίδευση και Κύρια Ομιλία στο δ. επιστήμη
Ο καλύτερος τύπος πελατών είναι αυτοί που είναι ρεαλιστικοί στις προσδοκίες και καταλαβαίνουν τι είναι σημαντικό για την προώθηση της επιχείρησής τους. Για παράδειγμα, μερικοί ηθοποιοί με τους οποίους συνεργάστηκα χρειάστηκαν για να αναπτύξουν την κοινωνική τους παρακολούθηση, καθώς τους βοήθησε να κλείσουν περισσότερες συναυλίες. Ήταν σπουδαίοι πελάτες, καθώς γνωρίζαμε τη μέτρηση που χρειάζονταν και δεν περίμεναν να υπάρξει επιτυχία μέσα σε μια νύχτα. Κατάφερα να τους βοηθήσω να αναπτυχθούν από 2-3000 νέους οπαδούς Instagram και είναι ευχαριστημένοι.

Η εταιρική κατάρτιση μπορεί επίσης να είναι μεγάλη όταν οι προσδοκίες είναι επίσης σαφείς. Πηγαίνοντας σε μια περιουσία 1000 και βοηθώντας μια ομάδα μάρκετινγκ να δημιουργήσει μια μόνο καμπάνια από την ιδέα έως την εκτέλεση, παρέχοντας καθοδήγηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και υποστήριξη. Αλλά επίσης έχοντας σαφείς προσδοκίες για το τι θα συμβεί και τι δεν θα συμβεί.

Μέχρι στιγμής ο χειρότερος τύπος πελατών είναι αυτοί που ξεκινούν να μειώσουν τις τιμές σας. Έχω διαπιστώσει ότι όποιος προσπαθεί να με πολεμήσει στην τιμολόγηση καταλήγει να είναι ένας μεγάλος προβληματικός πελάτης. Αναπόφευκτα, προσπαθούν να πάρουν όλο και περισσότερο χωρίς περαιτέρω αποζημίωση. Μου αρέσει κάθε άλλος επιχειρηματίας που θέλει να έχει raving πελάτες και θα προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες και υποστήριξη για τη δημιουργία ενός raving πελάτη. Όταν οι άνθρωποι το περιμένουν και το απαιτούν, αφαιρούν την ικανότητά μου να ξεπεράσω τις προσδοκίες. Οι κακοί μικροδιαχείριση των πελατών και έχουν τη λήψη αποφάσεων μέσω επιτροπής.

Επομένως, εκδιώκω εντελώς οποιονδήποτε εμφανίζει τα σημάδια ενός κακού πελάτη. Είμαι αρκετά τυχερός που έχω περισσότερο από αρκετή δουλειά που μπορώ να επιλέξω να μην αναλάβω αυτούς τους τύπους πελατών. Με αυτό που λέγεται ακόμα κι αν δεν ήμουν, δεν θα έπαιρνα αυτούς τους πελάτες να γνωρίζουν τι ξέρω τώρα.

mazdak mohammadi

Mazdak Mohammadi
Ιδρυτής του Blueberrycloud
Ο αγαπημένος μας τύπος πελάτη είναι ένας πελάτης με φαντασία και ανοιχτό μυαλό. Οι πελάτες που έρχονται στο γραφείο μας έτοιμοι να φανταστούν νέες δυνατότητες με ανοιχτό μυαλό είναι οι πελάτες που απολαμβάνουν να συνεργάζονται περισσότερο μαζί μας και επίσης να αξιοποιούν στο έπακρο τη διαδικασία.

Οι λιγότερο αγαπημένοι πελάτες μας είναι εκείνοι που πλησιάζουν το πρακτορείο μας με έντονη ανάγκη να είναι κυρίαρχοι και πιστεύουν ότι γνωρίζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν και κανείς έξω από τον εαυτό του δεν μπορεί να βελτιώσει τις ιδέες του. Αυτοί οι πελάτες αγωνίζονται με την επίτευξη επιτυχίας με και χωρίς βοήθεια από εταιρείες, και κανείς δεν απολαμβάνει τη διαδικασία. Δυστυχώς, είναι μια κατάσταση απώλειας-απώλειας. Η πρότασή μου είναι να επιτρέψω στους εμπειρογνώμονες να είναι οι ειδικοί. Δώστε τους το όραμά σας για το μέλλον της εταιρείας, καθώς και γιατί το όραμα προβλέπεται να λειτουργεί και να παρέχει υπενθυμίσεις για το όραμα στον οργανισμό σε περίπτωση που απομακρυνθούν φυσικά. Αφήστε τα υπόλοιπα (δημιουργικότητα και άλλα) σε αυτά. Θα απολαύσετε τη διαδικασία περισσότερο και η επιχείρησή σας θα ωφεληθεί περισσότερο ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε με αυτήν.

ληστεύω

Ρομπ Ούνγκαρ
Συνεργάτης στο Ψηφιακή ομάδα Copa
Όσον αφορά τους καλύτερους τύπους πελατών για να εργαστούμε, γενικά βλέπουμε ότι είναι ανοιχτόμυαλοι σχετικά με την τεχνολογία, είναι ανοιχτοί και μας εμπιστεύονται να παίρνουμε αποφάσεις που είναι προς το καλύτερο συμφέρον τους και δεν σπρώχνουν τους κατευθύνεται καθημερινά. Φυσικά, τους ενημερώνουμε τακτικά σχετικά με την απόδοση των καμπανιών που εκτελούμε και προχωρούμε σε οποιαδήποτε έργα, αλλά δεν είναι καθημερινό. Ζητούμε τα σχόλιά τους όταν τα χρειαζόμαστε, αλλά δεν μας ενοχλούν με συνεχείς προτάσεις ή ερωτήσεις. Καταλαβαίνουν επίσης την αξία του τι κάνουμε και δεν παζαρεύουμε τον προϋπολογισμό. Εφόσον παραδίδουμε αποτελέσματα, όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Οι χειρότεροι τύποι πελατών είναι, λοιπόν, το μαντέψατε – σχεδόν το αντίθετο! Παλεύουν για την τιμή και προσπαθούν να σας μιλήσουν και δεν είναι καν σίγουροι αν θέλουν να κάνουν οποιοδήποτε είδος διαφήμισης ή μάρκετινγκ. Είναι δύσπιστοι να το κάνουν. Μικροδιαχείριση και θέλουν να εγκρίνουν κάθε μικρή λεπτομέρεια και να ρίχνουν τις δικές τους ιδέες, ακόμα κι αν δεν έχουν νόημα. Είναι δύσκολο να πούμε στον πελάτη ότι η ιδέα του δεν είναι καλή. Συχνά, δεν είναι καλοί άνθρωποι και είναι πόνος για να δουλέψεις. Απολύσαμε πελάτες με τους οποίους δεν θέλαμε πλέον να συνεργαστούμε και δεν το μετανιώσαμε ποτέ.

Όστιν Μαχάφε

Όστιν Μαχάφε
Ειδικός SEO στο Power Digital Marketing
Ο αγαπημένος μου τύπος πελάτη είναι αυτός που εμπιστεύεται την εταιρεία μας να κάνει ουσιαστικές αλλαγές.

Όταν μια εταιρεία επιτρέπει στο πρακτορείο μας να υπαγορεύει και να εφαρμόζει μια στρατηγική, μας επιτρέπει πολύ περισσότερο χρόνο για να βελτιώσουμε αυτήν τη στρατηγική και τελικά να δούμε την επιτυχία σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό, τι αν συγκρατούμε την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο λιγότερο αγαπημένος πελάτης μου για να εργαστεί θα έπρεπε να είναι αυτός που δεν έχει σαφές όραμα για το πού κατευθύνεται ολόκληρη η επιχείρησή του.

Η δουλειά μας ως έμποροι Διαδικτύου είναι ουσιαστικά πιο συναισθηματική εάν οι καμπάνιες μας συμβαδίζουν με τους στόχους της επιχείρησης. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι υπαγορεύουν λεπτές λεπτομέρειες, όπως η επιλογή λέξεων-κλειδιών, οπότε αν μια επιχείρηση δεν γνωρίζει πού θέλει να βρίσκεται σε 1 έτος συν, μπορεί να εκτροχιάσει μια ολόκληρη καμπάνια.

Χρυσός Πόντειν

Κρις Ποντίν
Ιδιοκτήτης του Δημιουργία ιστότοπου σήμερα
Οι καλύτεροι πελάτες: Για μένα, οι πελάτες που έχουν πλήρη κατανόηση της σημασίας μιας παρουσίας μάρκετινγκ και κατανοούν το χρονικό πλαίσιο και αναλύουν τους δίνουμε. Έτσι, αυτοί οι πελάτες αποκτούν τη σημασία, αλλά επίσης κατανοούν ότι πρέπει να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε το σχέδιο για να προχωρήσουμε με την επιχείρησή τους για να αναπτυχθούν.

Οι χειρότεροι πελάτες: Για μένα είναι εταιρείες που θέλουν αποτελέσματα αμέσως και δεν κατανοούν την επένδυση σε αυτήν τη μέθοδο. Έτσι, δεν θέλουν να πληρώσουν τίποτα, και μετά να έχουν τεράστια αποτελέσματα. Κατώτατη γραμμή: Το παρουσιάζουμε εντελώς και συνήθως μπορούμε να πούμε γρήγορα τι είδους πελάτες είναι, έτσι, μπορούμε να θέσουμε τις προσδοκίες αμέσως.

adam-thompson-200

Adam Thompson
Διευθυντής SEO / PPC στο Κατάστημα Comodo SSL
Ο καλύτερος τύπος πελάτη είναι αυτός που συνεργάζεται μαζί σας για να ορίσει σαφείς, ρεαλιστικούς στόχους για το έργο και, στη συνέχεια, σας επιτρέπει να κάνετε ό, τι χρειάζεστε για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Ο καλύτερος τύπος πελάτη είναι ένας συμπαίκτης – συνεργάζεστε ομαδικά για την επίλυση προβλημάτων, την αντιμετώπιση προκλήσεων και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

Ακολουθούν μερικοί από τους κακούς τύπους πελατών που είχα εδώ και χρόνια:

 • ο "σχεδιασμός από επιτροπή" πελάτης. Αυτός ο πελάτης διορίζει μια ομάδα ανθρώπων για την επίβλεψη του έργου (συνήθως ένα σχέδιο σχεδιασμού) χωρίς σαφείς στόχους. Όλοι έχουν διαφορετική γνώμη, κανείς δεν είναι υπεύθυνος και τίποτα δεν κάνετε μπορεί να ικανοποιήσει τον καθένα. Το έργο θα διαρκέσει δύο φορές όσο θα έπρεπε, και το τελικό αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο. (Μόλις κάνετε 50 αλλαγές προσπαθώντας να κάνετε όλους ευχαριστημένους, ο σχεδιασμός είναι απλώς ένα χάος.)
 • ο "Θα σε εξαπατήσω αν μπορώ να το ξεφύγω" πελάτης. Κάποτε είχα ένα αίτημα πελάτη να κάνουμε κάποιες εργασίες ανάπτυξης ιστού εκτός από τη γραφιστική που θα προσληφθήκαμε να κάνουμε. Αφού τον ενημέρωσα για το σχετικό κόστος, ζήτησε να παρέχουμε τις επιπλέον υπηρεσίες δωρεάν. Αφού εξήγησα ότι τα αντικείμενα που ζήτησε δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση που είχε υπογράψει και πληρώσει, είπε ότι δεν είχε σημασία γιατί "Θα ξαναγράψω το συμβόλαιο και θα το προσθέσω". Ποτέ δεν κατάλαβα αν ήταν τόσο αφελής για το πώς λειτουργούν οι συμβάσεις, ή αν δεν με νοιάζει.
 • ο "ονειροπόλος" πελάτης. Έχασα πριν από χρόνια τον αριθμό των φορών που ένας πελάτης προσπάθησε να με πουλήσει με το όραμά του, να με κάνει να μειώσω τις τιμές, να δουλέψω δωρεάν κ.λπ. θα είμαι για μια μεγάλη ημέρα πληρωμής όταν το χτυπήσουν μεγάλο. Αν έχετε ποτέ το ίδιο βήμα, θυμηθείτε ότι το 90% + δεν θα το κάνει μεγάλο. Εάν το κάνουν μεγάλο, η αμβλύ αλήθεια είναι ότι είναι απίθανα απίθανο να αρχίσουν να σας πληρώνουν για να αντισταθμίσουν όλη τη δουλειά για την οποία πληρώθηκαν. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι τώρα ένα μεγάλο ψάρι και θα προχωρήσουν σε ένα μεγάλο πρακτορείο ή / και θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με έκπτωση.

Τζέισον Παρκς

Τζέισον Παρκς
Πρόεδρος του Ο καπετάνιος των μέσων ενημέρωσης
Ο αγαπημένος μας τύπος πελάτη για να εργαστεί είναι αυτός που έχει υπομονή και εμπιστεύεται το σχέδιο παιχνιδιών μας. Στη φύση, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα θα συμβούν εν μία νυκτί όταν πρόκειται για το ψηφιακό μάρκετινγκ. Αυτό δεν είναι αλήθεια καθώς χρειάζεται χρόνος για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής και την εκτέλεση. Οι πελάτες μας που πιστεύουν στη διαδικασία είναι διασκεδαστικοί με τους οποίους μπορούμε να επιτύχουμε αποτελέσματα.

Αντίθετα, ο χειρότερος τύπος πελάτη για να εργαστεί είναι αυτός που προσπαθεί να υπαγορεύσει εντελώς τη στρατηγική. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαχειριστή μάρκετινγκ ή ιδιοκτήτη επιχείρησης ως πόρο για να κατανοήσουμε την επιχείρηση με την οποία συνεργαζόμαστε και να ενισχύσουμε μια στρατηγική. Οι άνθρωποι γνωρίζουν εσωτερικά την επιχείρηση καλύτερα από εμάς, οπότε είναι σημαντικό να συνεργαστούμε μαζί τους. Τούτου λεχθέντος, η τεχνογνωσία μας είναι ο σχεδιασμός και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Εάν κάποιος προσπαθεί να μας πει πώς να εκτελέσετε μια πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια ή να σχεδιάσετε μια αρχική σελίδα με υψηλή μετατροπή, μια εταιρεία ενδέχεται να μην ήταν η καλύτερη πρόσληψη.

Ράιαν Σκολόν

Ράιαν Σκολόν
SEO & Ελεύθερος επαγγελματίας της ΔΕΗ στο RyanScollon.co.uk
Ο αγαπημένος μας τύπος πελάτη θα ήταν αυτός που δεν πειράζει να κολλήσουμε όταν χρειαζόμαστε κάτι από αυτούς, αλλά είναι επίσης ευτυχείς να καθίσουμε και να μας αφήσουμε να συνεχίσουμε με τα πράγματα. Πολλές από τις εργασίες ανάπτυξης ιστοσελίδων σταματούν λόγω του ότι απαιτούν περιεχόμενο από τον πελάτη. Παρόλο που το ζητάμε εκ των προτέρων, εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα κρίσιμο σημείο.

Ο χειρότερος τύπος πελάτη για εμάς θα είναι εκείνοι που σας προσλαμβάνουν καθώς χρειάζονται επαγγελματικές συμβουλές, αλλά επιλέγουν να τον αγνοήσουν εντελώς. Πρόσφατα είχαμε ένα έργο που δουλεύει πάνω σε έναν πολύ όμορφο ιστότοπο για ένα πολυτελές εστιατόριο στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά καθώς αποφάσισαν να αγνοήσουν τις συμβουλές μας, δεν αποδείχτηκε τόσο μεγάλη.

κουτς αγόρι

Κέρτις Μπόιντ
Διευθυντής Επιχειρήσεων στο Μελλοντικά μέσα λύσεων
Ο καλύτερος τύπος πελάτη για εργασία είναι οι καθιερωμένες επιχειρήσεις που παρέχουν εμπειρίες 5 αστέρων για τους πελάτες τους. Αυτό διευκολύνει τη δουλειά μας, καθώς το λογισμικό μας και τα πρωτόκολλα IoT θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε πραγματικά τόνους περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες.

Ο χειρότερος τύπος πελατών για εμάς, είναι επιχειρήσεις που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την εξυπηρέτηση πελατών. Κανονικά μπορούμε να πούμε πότε θα τα συνδέσουμε και θα τους δώσουμε πάντα το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, αλλά τα ποσοστά διατήρησης είναι πραγματικά χαμηλά επειδή δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε περιεχόμενο χρήστη λόγω της έλλειψης ικανοποίησης των πελατών.

Μια αστεία ιστορία που μπορώ να μοιραστώ είναι όταν είχαμε έναν πελάτη να καλέσει το προσωπικό μου κελί – φωνάζοντας ότι ένας πελάτης έγραψε μια κακή κριτική για την επιχείρησή του. Τους είπα ότι επρόκειτο να τους γράψω μια κακή κριτική που με τηλεφώνησε τόσο αργά.

Δεν ήταν αστείο για μένα τότε, αλλά τώρα μπορώ να το γελάσω. ��

steph taylor

Στέιφ Τέιλορ
Διευθυντής της Wildbloom
Ο καλύτερος τύπος πελάτη είναι αυτός που εμπιστεύεται τη δημιουργική μας κατεύθυνση και δεν προσπαθεί να μας διαχειριστεί πολύ. Συμμετέχουν στη διαδικασία και μας δίνουν σαφή ενημέρωση και σχόλια, αλλά είναι ανοιχτό να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Είναι ευέλικτοι και κατανοούν ότι δεν είναι ο μόνος πελάτης μας.

Ο χειρότερος τύπος πελάτη είναι αυτός που είναι κλειστός και αρνείται να εμπιστευτεί την κατεύθυνση ή τις ιδέες μας. Ζητούν αναθεωρήσεις, μόνο για να αποφασίσουν ότι προτιμούν το πρωτότυπο. Νομίζουν ότι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς και ενεργούν σαν να είναι ο μόνος πελάτης μας και ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που συνεργάζονται μαζί μας. Παλεύουν για τις τιμές και προσπαθούν συνεχώς να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής.

Ένας τέτοιος πελάτης είναι αυτός που παζαρεύει τις τιμές μας, ζήτησε 10 γύρους αναθεωρήσεων στο αντίγραφο του ιστότοπού του (παρόλο που ορίζουμε ότι οι αλλαγές αντιγραφής περιλαμβάνουν το πολύ 3 γύρους) και μου έστειλαν μήνυμα τα μεσάνυχτα της Κυριακής για να ζητήσω επιπλέον περίοδο να προστεθεί στο αντίγραφο του ιστότοπού τους!

marius vetrici

Marius Vetrici
Διευθύνων Σύμβουλος της WPRiders
Προτιμούμε να συνεργαζόμαστε με πελάτες οι οποίοι:

 • ξέρετε τι θέλουν, ο προορισμός τους είναι ξεκάθαρος. Και εάν δεν είναι σαφείς σχετικά με αυτό, είναι πρόθυμοι να τους ζητήσετε τη γνώμη τους. Που οδηγεί στο επόμενο
 • ενδιαφέρονται για άτομα με τα οποία συνεργάζονται, όχι απλώς ως προς την τιμή. είναι πρόθυμοι να περάσουν χρόνο και να συνδεθούν. δεν ψωνίζουν μόνο για την επόμενη εταιρεία.

Προσεγγίζουμε τα έργα μας ως συνεργάτης σκέψης που κατανοεί τόσο τους επιχειρηματικούς στόχους όσο και την τεχνολογία και μπορεί να συνδέσει τα δύο με αποτελεσματικό τρόπο. Επομένως, ο λόγος για τον οποίο η πιστοποίηση πελατών είναι τόσο σημαντικό βήμα για εμάς είναι ότι η αξία που παρέχουμε δεν είναι κατάλληλη για όλους τους πελάτες. Ταυτόχρονα, δεν κατανοούν ή αντιλαμβάνονται όλοι οι πελάτες την αξία που παρέχουμε.

Κόντι Σουάν

Κόντι Σουάν
Διευθύνων Σύμβουλος, Τεχνολογία Gunner
Η εμπιστοσύνη από τους πελάτες σας είναι κρίσιμη και αποτελεί τον καλύτερο τύπο πελάτη. Στην πραγματικότητα, η εμπιστοσύνη είναι ένα μεγαλύτερο κομπλιμέντο από το να αγαπάς. Με εμπιστοσύνη, είστε ελεύθεροι να κάνετε ό, τι κάνετε καλύτερα χωρίς συνεχή σπρώξιμο, ώθηση και ανάκριση. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα στην εμπιστοσύνη, επομένως αυτό είναι εύκολο. Θα ήταν εύκολο να το πούμε "έλλειψη εμπιστοσύνης" κάνει για κακούς πελάτες, αλλά νομίζω ότι το πρακτορείο θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για αυτό, οπότε θα πω ότι η έλλειψη προοπτικής δημιουργεί μια σκληρή σχέση. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι το Διαδίκτυο είναι εγγενώς ένας άστατος πλοίαρχος.

Μερικές φορές, τα πράγματα συμβαίνουν και ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά σχεδιάσατε, δοκιμάσατε και δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας, η εφαρμογή θα διακοπεί ή ο ιστότοπος δεν θα φορτωθεί. Στην πραγματικότητα, μια διακοπή λειτουργίας ή ένα σφάλμα μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τον προγραμματιστή. Ένας διακόπτης θα μπορούσε να είναι εκτός σύνδεσης ή ένας πύργος κυψελών θα μπορούσε να κατέβει. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικές δυνατότητες. Εννοώ, ακόμη και τα μεγαλύτερα συστήματα στον κόσμο, όπως το Facebook, το Twitter, το AWS και η Bank of America, έχουν τα προβλήματα τους.

Για να ειπωθεί η αλήθεια, παίρνουμε κάθε βλάβη και ελάττωμα στην καρδιά και κανείς δεν είναι σκληρότερος κριτικός από εμάς, αλλά αν κάθε φορά που συμβαίνει ένα μικρό κτύπημα, ο πελάτης γίνεται πιο τρελός από μια βρεγμένη κότα, η σχέση μπορεί να γίνει μια έλξη.

alex andrade

Alex Andrade-Walz
Επικεφαλής μάρκετινγκ στο Χωρικά
Οι αγαπημένοι μου πελάτες είναι αυτοί που με προκαλούν να σπρώξω λίγο τα όρια. Μετά από λίγο, τα ανεξάρτητα έργα αρχίζουν να συνδυάζονται, αλλά υπάρχουν πάντα μερικοί πελάτες που είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι για το έργο και έρχονται σε κάθε συνάντηση γεμάτη ιδέες για δοκιμή. Θέλουν να χτίσουν μια στρατηγική αντί να ξεπεράσουν κάτι από μια λίστα ελέγχου, και θέλουν να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν μέχρι, μαζί, να βρούμε τι λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Αυτοί είναι οι πελάτες που κάνουν τη μέρα μου.

Οι λιγότερο αγαπημένοι πελάτες μου είναι αυτοί που μπαίνουν χωρίς σαφή στόχο. Στο τέλος κάθε τριμήνου, τμήματα με υπερβολικό προϋπολογισμό αναζητούν νέα έργα. Ωστόσο, όταν μπαίνουν χωρίς σαφή στόχο για βελτιστοποίηση, είναι σχεδόν αδύνατο να αποδείξετε την αξία σας και να τους κάνετε ευτυχισμένους.

Χάρις καφέ

Χάρις Μπράουν
Ιδρυτής του Διαφήμιση HFB
Ο καλύτερος τύπος πελάτη για να εργαστείτε είναι το είδος πληρωμής. Ένας πελάτης που συνεργάζεται μαζί σας σάς βοηθά να απαντήσετε στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες που έχετε αμέσως για να μετακινήσετε το έργο.

Ο χειρότερος τύπος είναι που δεν πληρώνουν ή πρέπει να κυνηγάτε κάθε μικρό πράγμα και να το τραβάτε για μήνες. Όπως τώρα έχω έναν πελάτη που περιμένει ακόμα την ομάδα συμμόρφωσης για ένα μήνα.

Brock Murray

Brock Murray
COO και συνιδρυτής της seoplus+
Ο καλύτερος τύπος πελάτη είναι αυτός που:

 1. Επικοινωνεί και ανταποκρίνεται. Είναι πρόθυμοι να σας διδάξουν για το προϊόν, τις υπηρεσίες και τη βιομηχανία τους. Θα σας ενημερώσουν επίσης εάν είναι ή δεν είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες σας και θα μιλήσουν για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
 2. Είναι πρόθυμος να δοκιμάσει νέα πράγματα για να επωφεληθούν από νέες στρατηγικές που μπορούν να αποδειχθούν επωφελείς. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι μια νέα μορφή διαφήμισης στο Facebook ή ένα νέο κοινωνικό δίκτυο.
 3. Είναι υπομονετικός και έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν αναμένουν την κατάταξη # 1 μετά από δύο μήνες βελτιστοποίησης SEO. Είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και δεν επικεντρώνονται στα βραχυπρόθεσμα κέρδη.
 4. Εκτιμά το χρόνο και την εμπειρία σας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν πελάτη που δεν ακούει την εμπειρία ή τις προτάσεις σας. Μπορείτε και οι δύο να πληρώσετε για αυτό το λάθος αργότερα.

tena pettis

Tena Pettis
Ιδιοκτήτης στο TenaPettis.com
Καλύτερα »αυτά που είναι ξεκάθαρα για το ποιος εξυπηρετούν και τι κάνουν για αυτούς τους πελάτες / πελάτες. Όταν οι πελάτες έρχονται σε εμάς για επανέναρξη επωνυμίας και εξακολουθούν να περιορίζονται σε οποιοδήποτε από αυτά τα δύο συνήθως οδηγεί σε σύγχυση της μάρκας και καταλήγουμε να πηγαίνουμε ξανά και πίσω 100 φορές πολλές φορές. Όταν είναι ξεκάθαρα, το έργο είναι ευχάριστο και για τα δύο μέρη και ο πελάτης παίρνει συνήθως αυτό που θέλει αμέσως χωρίς να περάσει οδυνηρά τη φοβερή διαδικασία επεξεργασίας..

Οι χειρότεροι »εκείνοι που βρίσκονται σε ακραία βιασύνη. Ξαφνικά πιστεύουν ότι είναι το μόνο άτομο που υπάρχει στον πλανήτη Γη και τώρα αφήνουμε τη ζωή μας να τους ζητήσουν να καλέσουν / κείμενο / email / τηλέφωνο / messenger / instastory.

chris powell

Κρις Πάουελ
Ενεργοποιήστε τα μέσα
Οι πελάτες που μου αρέσει να δουλεύω περισσότερο έχουν 2 βασικά χαρακτηριστικά:

 1. έχουν μια καλή ιδέα για το τι θέλουν,
 2. θέλουν να ξοδέψουν λίγο περισσότερο για την ποιότητα. Αυτά τα έργα έχουν συνήθως ελάχιστη τριβή και κινούνται γρήγορα.

Με αυτό, πιστεύετε ότι ο χειρότερος τύπος πελάτη θα ήταν αυτός που δεν γνώριζε τι θέλει και δεν είστε σίγουροι για τον προϋπολογισμό του. Αυτό όμως δεν ισχύει ιδιαίτερα – είναι μια ευκαιρία να τους εκπαιδεύσετε, να συμβουλευτείτε και να τους αναβαθμίσετε. Ο λιγότερο ευχάριστος τύπος πελάτη για μένα είναι όταν 3 στοιχεία ενώνονται για να δημιουργήσουν μια τέλεια καταιγίδα απογοήτευσης:

 1. θέλουν έναν τόνο λειτουργικότητας,
 2. έχουν διαβάσει μερικά άρθρα σχεδίασης ιστού ή ο αδελφός του ανηψιού τους είναι προγραμματιστής, οπότε πιστεύουν ότι αυτό τους κάνει να πληρούν τις προϋποθέσεις
 3. πες μου τι πρέπει να φορτίζω, που είναι βασικά φιστίκια. Τόσα πολλά φρικτά πράγματα συμβαίνουν με τέτοια είδη έργων – ερπυσμός πεδίου, νικέλιο και αμυδρό, τεράστιες αλλαγές που διατυπώνονται ως "μικρά τσιμπήματα"… Μπορούμε όλοι να το αισθανθούμε όταν μιλάμε με τέτοιου είδους πελάτες και όταν η επιχείρηση είναι αργή, μερικές φορές τους παίρνουμε, "αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό." Όμως δεν είναι, και όλα τελειώνουν το ίδιο: στραμμένο σε μια λίμνη από δάκρυα, ποτά και αυτοαηδίαση.

Craig andrews

Κρεγκ Άντριους
Ιδρυτής του Allies4me
"Εάν μας δώσετε αυτόν τον τύπο ανάπτυξης, θα καταστρέψει την εταιρεία." Αυτές είναι οι λέξεις που μου μίλησε ο παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ. Είναι επικεφαλής μάρκετινγκ για μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Είναι σύνηθες για εμάς να προσφέρουμε τριψήφια κέρδη σε βασικές μετρήσεις για τους πελάτες μας και αυτό την φοβόταν. Είναι μία από τις λίγες φορές που έχω ακούσει κάποιον να λέει ότι δεν ήθελαν να διπλασιαστούν οι πωλήσεις. Αλλά έχουν μόνο ποσοστό παράδοσης 50% έγκαιρη – επομένως είναι λογικό. Προς το παρόν, βρούμε κάποια δουλειά σε ένα άλλο μέρος της επιχείρησης που δεν θα σταματήσει εάν ενισχύσουμε τις πωλήσεις. Κάνουν υλικό, λογισμικό και προσφέρουν συμβόλαια υπηρεσιών. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τις συμβάσεις υπηρεσιών.

Βρήκα αυτή την ιστορία αστεία επειδή φοβόταν την ανάπτυξη. Δεν είναι συνηθισμένο στον κόσμο μου.

Αγαπημένος τύπος πελάτη: Οι πελάτες που είναι ευγνώμονες και επιθυμούν να πάρουν την ευκαιρία σε τολμηρές κινήσεις είναι η κορυφή της λίστας μου.

Πράγματα που μου αρέσουν λιγότερο: Αναποφασιστικότητα, επιτροπές, άτομα που δεν έχουν μετρηθεί ποτέ στην παραγωγικότητα του ιστότοπου και σας λένε πώς θα σχεδίαζαν έναν ιστότοπο.

aleksander ratkovic

Αλεξάνταρ Ράτκοβιτς
Ιδρυτής του Νεπάρνο 10
Στην εταιρεία μας, διαπιστώσαμε ότι είναι ευκολότερο να συνεργαζόμαστε με πελάτες που μας εμπιστεύονται και έχουν την υπομονή για τα αποτελέσματα. Δεδομένου ότι είμαστε στην επιχείρηση SEO, υπάρχει κάποια περίοδος αναμονής για κορυφαία αποτελέσματα. Μερικές φορές είναι μερικοί μήνες, μερικές φορές ακόμη και ένας χρόνος. Εάν ο πελάτης δεν μπορεί να περιμένει αρκετό καιρό ή δεν μας εμπιστεύεται, συμβαίνει να σταματήσουμε ίσως έναν μήνα πριν διπλασιάσουμε τις επισκέψεις στον ιστότοπό του, ή έτσι.

Και για την εμπιστοσύνη, μερικές φορές έχουμε πελάτες που θέλουν να εγκρίνουν κάθε άρθρο που γράφουμε γι ‘αυτόν, ανεξάρτητα από το πού θα δημοσιευτεί αυτό το άρθρο, για να εγκρίνουμε κάθε εικόνα που θα δημοσιεύσουμε στα κοινωνικά δίκτυα, σχεδόν κάθε μικρό πράγμα που κάνουμε. Αυτό είναι πολύ χρονοβόρο και επιβραδύνει πολύ την εργασία. Η εμπιστοσύνη τους επιταχύνει τη διαδικασία και την περίοδο αναμονής για τα πραγματικά αποτελέσματα που κυνηγούμε.

καιiel kuipers

Ντάνιελ Κουίπερς
Ιδιοκτήτης του Διαδικτυακό πρακτορείο μάρκετινγκ
Ως ένα σχετικά μικρό διαδικτυακό πρακτορείο μάρκετινγκ, δουλεύω πολύ με σχετικά μικρές επιχειρήσεις. Από τα τελευταία χρόνια έχω έρθει να ξεχωρίσω δύο τύπους ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων: αυτόν που εμπλέκεται και έχει δεσμευτεί για το έργο και τους γνώστες όλων.

Φυσικά, ο εμπλεκόμενος πελάτης είναι το αγαπημένο μου. Αυτοί οι τύποι είναι γενικά ανοιχτόμυαλοι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εμπιστευτούν την εμπειρία μου. Αν και μπορεί να θέλουν να μάθουν όλα όσα κάνω, χαίρομαι να τους πω. Απλώς επειδή προσπαθούν να μάθουν από αυτό και όχι επειδή με παρακολουθούν. Αυτοί οι πελάτες είναι συνήθως πολύ χρήσιμοι.

Ο ξερόλας, από την άλλη πλευρά, είναι ο λιγότερο αγαπημένος μου πελάτης. Όταν αυτοί οι τύποι πελατών δεν μπορούν να βρεθούν στα πρώτα σημεία των SERP εντός μιας εβδομάδας, για παράδειγμα, ενδέχεται να αναιρέσουν τις αλλαγές που έκανα στον ιστότοπό τους για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο Google. Ή όταν προσπαθώ να αυξήσω το ποσοστό μετατροπής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν καλύτερα τον πελάτη τους και ότι πρέπει να διατηρήσω τις δικές τους ιδέες. Ακόμα κι αν τα δεδομένα λένε διαφορετικά !! Κατά τη γνώμη μου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πελάτες από την κόλαση.

Νταβίντ Αλέξανδρος

Ντέιβιντ Αλέξανδρος
Σχεδιαστής, προγραμματιστής & Ψηφιακός έμπορος στο Mazepress
Το αγαπημένο μου είδος πελάτη για να δουλέψω είναι αυτό που μου δίνει το carte blanche για να οραματίσω το έργο και την ιδέα του με την εμπειρία και την εμπειρία μου. Το χειρότερο είδος πελατών είναι αυτοί που είναι οργανωμένοι και αλλάζουν συνεχώς το σλιπ και δεν εμπιστεύονται εσάς για να οδηγήσουν το έργο προς την καλύτερη κατεύθυνση.

Η χειρότερη περίπτωση ενός πελάτη που δεν διαθέτει τις δεξιότητες οργάνωσης είναι όταν υπάρχουν πάρα πολλοί μάγειρες και όχι ένας μεμονωμένος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καταρτίσετε ένα σχέδιο και να διασφαλίσετε ότι ο πελάτης σας κατανοεί ότι μπορεί να υπάρχει πρόσθετο κόστος εάν θέλουμε να πάμε πίσω και πίσω να δοκιμάσουμε ιδέες αντί να ακολουθήσουμε τον αρχικό χάρτη πορείας.

Το να μαθαίνω να πληροί τα κριτήρια είναι η δεξιότητα που με βοήθησε να αναπτύξω την επιχείρησή μου βελτιώνοντας την αποδοτικότητα αντί να χάσω τον έλεγχο. Το τελευταίο το γνωρίζω πολύ καλά.

συμπέρασμα

Ώρα να τελειώσουμε τα πράγματα. Ήταν μια περιπέτεια που έκανε αυτόν τον γύρο και έχοντας τόσους πολλούς ανθρώπους να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας!

Τι νομίζετε; Εάν βρίσκεστε στο ίδιο σκάφος, θα θέλαμε επίσης να ακούσουμε τις σκέψεις σας. Εάν έχετε ενδιαφέρουσες ή αστείες ιστορίες βάσει των εμπειριών σας με τους πελάτες, μην διστάσετε να σχολιάσετε! ��

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map