Πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο το 2020

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog τότε είσαι στο σωστό μέρος. Αυτός ο λεπτομερής οδηγός περνά από κάθε κρίσιμο βήμα στο δρόμο σας από την κενή οθόνη σε ένα ζωντανό ιστολόγιο που διαβάζεται. Τα λέμε όλα χωρίς να τραβήξουμε γροθιές! ��


Ανεξάρτητα από το αν θέλετε ένα blog για επαγγελματικούς σκοπούς, ένα προσωπικό έργο, το χαριτωμένο κουτάβι Instagram ή οτιδήποτε άλλο, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Και το καλύτερο απ ‘όλα, η πρακτική εργασία θα σας πάρει μόνο περίπου 30 λεπτά (συν τον χρόνο που απαιτείται για να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό, έτσι!). Ειλικρινά, θα εκπλαγείτε με το πόσο απλό είναι να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο. ��

Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού, θα γνωρίζετε ακριβώς τι μέτρα πρέπει να κάνετε – τι πρέπει να εστιάσετε περισσότερο, τι να αγνοήσετε εντελώς και ποιες ενέργειες πρέπει να λάβετε προκειμένου να βοηθήσετε το νέο ιστολόγιό σας να απογειωθεί και να προσελκύσει αναγνώστες.

Πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog

Αλλά πρώτα, γιατί να μας ακούσετε αν θέλετε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog; ��

Πριν από αρκετά χρόνια, ήμασταν ακριβώς στα παπούτσια σας. Γνωρίζαμε ότι θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα επιτυχημένο blog, είχαμε μια τραχιά ιδέα για το τι θέλαμε να κάνουμε blog, αλλά δεν είχαμε όλα τα κομμάτια ντόμινο ευθυγραμμισμένα άνετα. Και συγχώρεσέ με που το είπα "εμείς" όλη την ώρα, αλλά είναι απλώς ότι αυτό το ιστολόγιο είναι μια ομαδική προσπάθεια με περισσότερα από ένα άτομα στην ομάδα.

Μέσα από δοκιμές και σφάλματα, καταφέραμε να αυξήσουμε τελικά το ιστολόγιό μας σε περισσότερους από 400.000 επισκέπτες και έσοδα 20.000 $ κάθε μήνα.

Πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο: τα στατιστικά μας

Σήμερα, θέλουμε να σας δείξουμε πώς να εργαστείτε για παρόμοια αποτελέσματα και πώς να αναπαραγάγετε τις στρατηγικές και τις τακτικές μας κατά τη δημιουργία ενός δικού σας ιστολογίου. Αυτός ο οδηγός συνοψίζει την ~ 7 χρόνια εμπειρίας μας στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ιστολογίου.

Ας ξεκινήσουμε αυτό το πράγμα!

Πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο – μια επισκόπηση

Έτσι γίνεται η δημιουργία ενός ιστολογίου, βήμα προς βήμα:

Προτιμάτε να διαβάσετε ένα PDF; Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό εδώ:
������

��

Κεφάλαιο 1: Αποφασίζοντας τι πρέπει να κάνω στο Blog

��

Κεφάλαιο 2: Επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας Blogging

��

Κεφάλαιο 3: Ρύθμιση ονόματος τομέα, φιλοξενία & WordPress

��

Κεφάλαιο 4: Τα πρόσθετα WordPress που πρέπει να έχετε

��

Κεφάλαιο 5: Οι βασικές ρυθμίσεις που χρειάζεται κάθε ιστολόγιο

��

Κεφάλαιο 6: Ιστοσελίδα ιστολογίου και άλλες βασικές σελίδες ιστολογίου

��

Κεφάλαιο 7: Δημιουργία ιδεών περιεχομένου ιστολογίου που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγνοήσουν

✍️

Κεφάλαιο 8: Πώς να γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου – βήμα προς βήμα

��

Κεφάλαιο 9: WordPress SEO – Πού να ξεκινήσετε

��️

Κεφάλαιο 10: Πώς να προωθήσετε το ιστολόγιό σας

��

Κεφάλαιο 11: Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας

��

Επιπλέον κεφάλαιο: Τα καλύτερα εργαλεία και οδηγοί Blogging

Τώρα, πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να εξετάσω μερικές από τις κοινές αντιρρήσεις και ερωτήσεις που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης ενός επιτυχημένου ιστολογίου:

Συχνές ερωτήσεις για ιστολόγια

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις από άτομα που σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα ιστολόγιο:

Μπορώ να τα κάνω μόνα μου χωρίς τη βοήθεια κανενός?

Ναί.

Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πούμε εδώ … μπορείτε πραγματικά να μάθετε πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο blog και στη συνέχεια να εκτελέσετε μόνοι σας τη γνώση. Επιπλέον, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι απαραίτητα χειρότερο από το αν είχατε έναν επαγγελματία σχεδιαστή ή προγραμματιστή στη μισθοδοσία. Τα εργαλεία έχουν εξελιχθεί πολύ με την πάροδο των ετών – είναι πολύ φιλικά προς το χρήστη και εύκολα κατανοητά στις μέρες μας.

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω; Πρέπει να ξέρω πώς να κωδικοποιώ?

Χρειάζεστε έναν υπολογιστή και μια χούφτα δολάρια. Όλα τα άλλα είναι προαιρετικά.

Δεν απαιτείται γνώση κωδικοποίησης, καμία εμπειρία ιδιοκτησίας ιστοτόπου και καμία δεξιότητα σχεδιασμού ή άλλα.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό οφείλεται σε όσα ανέφερα παραπάνω – έχουμε απλώς στη διάθεσή μας πιο λειτουργικά και πιο εύχρηστα εργαλεία αυτές τις μέρες.

Εν ολίγοις, ακολουθούν τα βήματα για την έναρξη ενός ιστολογίου (τα συζητάμε πιο αναλυτικά στα ακόλουθα κεφάλαια):

 1. Εγγραφείτε για φιλοξενία ιστολογίου (προτείνουμε το Bluehost *).
 2. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας.
 3. Ολοκληρώστε την εγγραφή φιλοξενίας ιστολογίου σας.
 4. Επιλέξτε ένα πλαίσιο ελέγχου για αυτόματη εγκατάσταση του WordPress.
 5. Συνδεθείτε και γράψτε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου.

* Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε τη φιλοξενία σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον παραπάνω σύνδεσμο για το Bluehost. Ωστόσο, είναι ένας σύνδεσμος συνεργατών (που σημαίνει ότι θα λάβουμε μια μικρή προμήθεια), θα ξεκλειδώσει επίσης έκπτωση 2,95 $ έναντι 3,95 $ για εσάς. Δεν θα λάβετε αυτήν την έκπτωση εάν επισκεφθείτε τον ιστότοπο Bluehost με οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρά μέσω του παραπάνω συνδέσμου.

Μπορώ να δημιουργήσω ένα blog δωρεάν?

Με μια λέξη, ναι. Αλλά δεν είναι αυτός ο καλύτερος δρόμος.

Ενώ υπάρχουν πλατφόρμες ιστολογίου εκεί έξω που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο εντελώς δωρεάν, έχουν αρκετούς περιορισμούς:

Έχετε κολλήσει στον υποτομέα της πλατφόρμας και δεν μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας όνομα τομέα χωρίς να πληρώσετε κάποια χρέωση.

Συχνά δεν σας επιτρέπεται να κάνετε πολλά όσον αφορά την προσαρμογή ή την εγκατάσταση νέων λειτουργιών.

Οι επιλογές σας για τη δημιουργία εσόδων από το ιστολόγιο είναι περιορισμένες – δεν επιτρέπουν σε όλες τις πλατφόρμες να πουλάτε τα προϊόντα σας ή να προωθείτε προϊόντα άλλων ατόμων μέσω διαφημίσεων.

Μπορείτε να αναγκάσετε να φιλοξενήσετε τις διαφημίσεις της πλατφόρμας στον ιστότοπό σας.

Στο τέλος της ημέρας, αν προτιμάτε να πληρώσετε ένα μικρό ποσό, μπορείτε να καταργήσετε όλα τα παραπάνω ζητήματα και να δημιουργήσετε ένα πλήρως λειτουργικό blog μόνοι σας.

Οι άνθρωποι λένε ότι το blogging είναι νεκρό. Έχουν δίκιο?

"Το blogging είναι νεκρό" είναι κάτι που οι άνθρωποι λένε εδώ και χρόνια. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί κανείς όταν η φράση εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Υπήρξαν αρκετοί υποτιθέμενοι δολοφόνοι του blogging. Πρώτα υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter και Facebook, μετά YouTube, υπηρεσίες ζωντανής ροής και ποιος ξέρει τι άλλο.

Αλλά!

Τα δεδομένα αναφέρουν διαφορετικά.

Τα ακατέργαστα δεδομένα έχουν ένα πλεονέκτημα, δεν έχουν πλευρές.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω δύο πράγματα:

 1. Σύμφωνα με το WordPress.com, περισσότεροι από 409 εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια σελίδες blog κάθε μήνα. Επιπλέον, οι χρήστες δημιουργούν σχεδόν 70 εκατομμύρια νέες αναρτήσεις και σχεδόν 77 εκατομμύρια νέα σχόλια κάθε μήνα.
 2. Το WordPress – αναμφίβολα η μεγαλύτερη μηχανή ιστολογίου και ιστοτόπων όλων αυτών – τώρα τροφοδοτεί περισσότερο από το 35% όλων των ιστότοπων. Και πάλι, αυτό είναι όλα ιστοσελίδες.

Οπότε όχι. Το blogging απέχει πολύ από το νεκρό.

Αφού μάθω πώς να ξεκινήσω ένα blog, τότε μπορώ να μετατρέψω αυτό το blog σε επιχείρηση και να βγάλω χρήματα από αυτό?

Ναι φυσικά.

Απλώς δείτε τι έχουμε κάνει εδώ με αυτό το ιστολόγιο.

Όταν ξεκινήσαμε, το ιστολόγιο βγάζει $ 0, κατανοητά. Ωστόσο, μέσα σε ~ 3 χρόνια, τα έχουμε αυξήσει σε έσοδα 20.000 $ ανά μήνα.

Πώς βγάζει χρήματα ακριβώς και πώς τα καταφέραμε; Θα το φτάσουμε αργότερα. Ας πούμε απλώς ότι χρειάστηκε κάποια δοκιμή και σφάλμα για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Προσπαθούμε να τα συνοψίσουμε σε αυτόν τον οδηγό και να σας παρουσιάσουμε μια δομημένη, συστηματική προσέγγιση.

Χωρίς άλλη παραλλαγή… το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε το δικό σας blog; Αυτό θα επέλεγε ένα θέμα:

Κεφάλαιο 1: Αποφασίζοντας τι πρέπει να κάνω στο Blog

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε μια μικρή χρέωση. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map