Зад кулисите като медиен партньор #WCEU: Какъв е опитът?

Зад кулисите като медиен партньор #WCEU: Какъв е опитът?

Зад кулисите като медиен партньор #WCEU: Какъв е опитът?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Всеки път, когато отидем в WordCamp, независимо дали е локален или глобален, не просто присъстваме. Обичаме да се ангажираме и да се включваме колкото можем, където можем. След доброволчество в WordCamp Europe (WCEU) няколко години подред, започнахме да насочваме и към други дейности. Например Сабина Йонеску и Родика Андронаш бяха част от организаторския екип миналото лято в Белград, докато ThemeIsle (вторият ни блог) беше медиен партньор. Това беше плавен преход от привърженици на медиите в Париж през 2017 г..


Както и да е, въпросът е, че всеки път, когато отидем на подобно събитие, искаме да сме там, в основата на това, и да виждаме нещата от вътрешна гледна точка. Научаваш се много от това и правиш много повече забавление.

Тази година, отново ще бъдем в Берлин като доброволци и медийни партньори, този път с този много блог (бяхме развълнувани, когато получихме потвърждението). Така че днес имаме ретроспекция от предишния си опит в медийния партньор и искахме да споделим с вас предимствата да възприемете такава възможност.

Зад кулисите като медиен партньор на WCEU: какъв е опитът?

Точката на тази публикация е да ви уведоми какво се случва зад кулисите на медийни партньори в WordCamp Europe и защо и вие трябва да опитате да участвате – поне веднъж в живота си.

WCEU Media Partners за първи път

Да бъдеш медиен партньор не е толкова лесно, защото след като се качиш на борда, трябва да постигнеш. След всичко, поемате пълна отговорност за създаването на съдържание, популяризиращо събитието.

От момента, в който влязохме в това приключение, поддържахме връзка с PR екипа седмично, ако не и по-често. Опитахме се да сме в крак с всички важни новини и съобщения, като ги споделяхме с нашата публика в социалните медии.

Социалните медии и блогът ThemeIsle бяха основните ни източници на промоция. Ние се ангажирахме да напишем няколко части, свързани с WCEU, от февруари до юни. Смея да твърдя, че за мен лично това беше основният проект през първата част на 2018 г. И както виждате, ние го правим отново. Защо? Повече за това по-късно.

Имайки предвид този фокус, имахме възможност да създадем интересно и разнообразно съдържание.

Имах шанса да поема пулса на общността точно преди събитието и да видя как се чувстват при пристигането си в Белград през лятото. В същия контекст създадох първата си инфографика досега, която беше наистина забавна. Със сигурност прекарах много повече време, отколкото дизайнер, но ми хареса, така че това е важно в края на деня. За тази инфографика, Работих в тясно сътрудничество с PR екипа на WCEU, който ми предостави всички статистически данни и информация, от която се нуждаех. Тези хора бяха наистина мили и отговаряха на молбите ми.

Аз също си сътрудничих Кристиан Мира за куп комикси, след мозъчна атака на идеи със собствения ни маркетинг екип.

комикси за #wceu медийни партньори 2018г

Също така, разгледайте няколко извадки от съдържанието на WCEU (обзор, инфографика, ръководство и преглед):

Плюс няколко интервюта и обзор с ключовите ангажименти на хората след събитието тук, в този блог. Йонут Неагу, наш изпълнителен директор, също сподели няколко мисли в това отношение чрез месечния си доклад за прозрачност.

Интервютата на живо

Друго първо за нас бяха интервютата на живо, които направихме с пет говорители.

Като медиен партньор ваше задължение е да отразявате събитието по много начини и можете да проявите творчество, ако желаете.

Така че, освен да правите писмена и визуална част зад компютър, нашата работа беше да интервюираме лично няколко интересни хора. Крис Фицджералд и аз бяхме отговорни за тази задача, така че планирахме съответно с екипа за връзки с обществеността, който ни помогна голямо време преди и по време на конференцията. Благодаря отново момчета, особено Тес, че беше толкова възприемчив към нашите нужди и въпроси!

Когато сте медиен партньор, в помещението на конференцията имате стая, определена за вас (и други партньори). Можете да отидете там и да се отпуснете, да подготвите работата си или каквото искате. Хората бяха приятелски настроени както винаги – както служителите, така и другите медийни партньори на ВКСЕ, които се скитаха из мястото.

Просто всички трябваше да мълчат много, тъй като много интервюта се записват едновременно, почти всяка минута. Сега като се замисля, възможно е тази стая да е била най-тихата в цялото заведение. Зоната на интроверт може да е конкурент, но не съм бил там, така че не мога да кажа със сигурност.

Честно казано, аз бях наистина нервен преди първото ни интервю и Крис. Мортен Ранд-Хендриксен беше първият говорител в нашия списък и разговаряхме за етиката в уеб дизайна, доста интересна тема. Колегата ни Раду се присъедини към нас, като прави снимки и дебне Мортен (само се шегува), на когото гледа.

wceu media partners 2018 - темаisle с Morten

След Мортен, Хадж Flemings последва, с когото говорихме за смелите му цели да доведе 10k бизнес онлайн с помощта на WordPress. Страхотен и вдъхновяващ чат, който беше! Чудесно е да научите за амбициите на други хора, това ви мотивира.

wceu media partners 2018 - темаisle с хадж

След тези две интервюта започнахме да се чувстваме като у дома си в стаята на Media Partners и умовете ни се отпуснаха малко. По време на следващите интервюта се почувствахме по-скоро като още един ден в офиса, оставяйки настрана лекия дискомфорт, който ни повлече малко назад в началото.

Интервютата бяха разделени на два слота. Шери стени, Сами Кейхонен, и Маурисио Гелвес бяха наши гости за следващия ден.

Можете да намерите всички тези интервюта в тяхната специална категория в блога ThemeIsle. Те са видео и текстови, така че изберете каква версия предпочитате.

Ето четвъртата ни #WCEU интервю с д-р Шери Уолинг @zenfounder.

Въпрос 1: Вие сте доктор, психолог, подкаст и автор. Как се включихте с WordPress? pic.twitter.com/H2Jq5NiMln

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 18 юни 2018 г.

Когато не правехме интервюта, ние бяхме просто редовни посетители на ВКЕ; или поемахме пулса на събитието и задавахме леки въпроси на случайни хора.

Ето два примера:

Легендарният @suyogyashukla ни разказва за първото му #WCEU pic.twitter.com/qu7y3RV9wv

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 16 юни 2018 г.

Нашето бързо интервю с Том от @wordcandy_co на първия си @WCEurope опит.#WCEU pic.twitter.com/twPGezUUpb

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 17 юни 2018 г.

Заслужава ли си да бъдеш медиен партньор?

Без колебание, да. Защо го казвам? Нека го вземем един по един.

�� Ти учиш. Както се случва с всичко, което правите за първи път в живота си, научавате. В крайна сметка, това е нещо ново за вас и каквото и да е ново, ви научава на урок (добър или лош).

�� Срещате говорителите. Не съм сигурен колко са шансовете да срещнете ораторите по време на конференцията и всъщност да разговаряте за тяхната работа и тяхното въздействие в общността на WordPress. Хубаво е просто да седнете някъде, където никой не ви притеснява и да задавате на тези хора всички въпроси, на които може да не успеете да намерите отговори по друг начин. Искам да кажа, че се срещате с някои от големите имена, които някога са допринесли за WordPress. Наистина е хубаво да гледаш нещата от този ъгъл.

�� Развивате нови умения. Ако преди не сте правили интервюта на живо, това може да ви изплаши малко. "Няма да мога да го направя", "Ще объркам въпросите", "Ще кажа нещо лошо или грешно пред анкетирания", "Ще забравя името им или ще ги нарека с друго име". Но повярвайте ми, след като го направите веднъж или два пъти, вече няма да почувствате нещо подобно. Можете да кажете, че това нещо става част от вашата работа и се отнасяте с нея просто така, отпускате се и започвате да се наслаждавате на процеса. Например, ние бяхме медийни партньори в WordCamp Букурещ след това и беше много по-просто за нас да повторим.

��️ Популяризирате вашата марка. Разбира се, освен нашата доброволческа акция, ThemeIsle получи експозиция както онлайн, така и офлайн. Нашето лого беше до други големи компании като Torque и WP Tavern; нашите материали за блогове бяха популяризирани в официалните канали за социални медии на WCEU; Свързах се с няколко души за няколко статии от името на нашата компания, което отново помага за изграждането на облигации и връзки; бяхме представени в официалната брошура на WCEU по време на конференцията. Чувствах се горд, когато видях ThemeIsle там на първите страници на книжката.

�� Ти връщаш на общността. Винаги искаме да се върнем на общността по различни начини, а да бъдем медийни партньори на ВКЕУ е един от тях. Вие помагате за популяризирането на едно от най-големите WordPress събития в света, като отделяте времето и ресурсите си да го правите толкова добре, колкото можете. Може би вие сте причината, поради която потребител на WordPress идва за WordCamp за първи път от любопитство, или може би решават да се включат повече, защото е забавно, или да намерят вдъхновение в други хора, които вече допринасят за WordPress. Вие сте посредникът между тези две части.

�� Чувствате се като част от екипажа. Без значение дали участвате доброволно или си партнирате по някакъв начин, когато участвате в някаква дейност на събитието, вече не се чувствате като гост. Имате чувството, че сте един от тях – екипът; като сте там с цел, а не просто да присъствате. И се чувстваш някак полезен.

Ти просто излезте от зоната си на комфорт, което винаги съм насърчавал. ��

И бонус! Получавате безплатен вход за събитието и вечерята с оратори и доброволци. Това е вярно. Една вечер преди началото на конференцията има тази традиционна неформална среща, където всички оратори и доброволци се събират на хубаво, уютно място (избрано от организаторите предварително), за да говорят за всичко. Включени храни и напитки. Така че, ако сте медиен партньор, имате право да се присъедините към тази вечеря преди събитието.

Това беше нашето мнение от сградата на 20 етажа, където се проведе срещата:

#wceu медийни партньори на вечеря на говорители в Белград

Пътят до Берлин!

След три месеца няколко членове на нашия екип отново ще бъдат в WordCamp Europe. Не целият отбор обаче, но все пак ще имаме представители на терена. Отвъд битието медийни партньори отново, но този път с блога CodeinWP, момчетата, които идват, също ще доброволно отново.

Освен това най-новата ни тема, фирн, е микро спонсор на събитието (можете да го забележите в секцията Малък бизнес). И така, отново се радваме да играем малка роля на това огромно събиране на WordPress общността.

Развълнуван е като един от медийните партньори на #WCEU тази година ���� pic.twitter.com/6z2DczW1Cl

– Codeinwp (@codeinwp) 28 февруари 2019 г.

заключение

Чудесно е понякога да излезете от рутината си и да опитате нови неща. Включването в различни области и експериментирането с неща, които обикновено не правите, може да има само два резултата: или много ви харесва, и искате да повторите опита, или научите нещо така или иначе.

Ето защо тази година отново сме медийни партньори на ВКС в Берлин и вече започнахме да планираме пътуването си, да пишем материали, да споделяме в социални мрежи и да шпионираме някои други интересни лектори, които бихме искали да интервюираме, когато пристигаме в столицата на Германия.

Сега ще се радваме да чуем вашата собствена история за принос в WordCamp Europe. Има ли нещо, което си струва да се спомене от ваша страна? Освен това, ако имате въпроси към нас относно преживяването, уведомете ни чрез секцията за коментари.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector