WordPress 5.3 Beta, двадесет и двадесет темата по подразбиране, Google Native Lazy Loading ��️ октомври 2019 г. WordPress News w / CodeinWP

Това е изданието от октомври 2019 г. на "Този месец в WordPress с CodeinWP."


Ей всички, влизаме в последното тримесечие на тази година; училището започна и хората се връщат от ваканция, опитвайки се да се тласнат към нови предизвикателства, възможности и по-добра производителност в работата.

Част от нашия екип също имаше кратка почивка в хълмист район близо до Букурещ този месец, където говорихме за визията на компанията, проблемите за решаване и какво следва за нас по отношение на проекти (поне когато не снимахме къси филми , допълнителна дейност, която насрочихме за оттеглянето).

В WordPress нещата продължават да се движат бавно, но стабилно. През септември WordPress 5.3 получава нова бета версия, темата Twenty Twenty е почти готова, Google пуска роден мързелив зареждащ плъгин за WordPress, възниква приставка, подобна на Jetpack, докато екипът на Gutenberg споделя прототип за редактиране на цял сайт..

Но това е само малък вкус от всички теми, които разгледахме в тази кръгла новина за WordPress през октомври 2019 г. Прочетете допълнително, за да разберете всички свежи истории, които водят WordPress да се развива в страхотната платформа, която е днес.

Октомври 2019 г. WordPress News w / CodeinWP

Октомври 2019 г. WordPress News

WordPress 5.3 Beta 1

Преди изданието на WordPress 5.3, първо трябва да преминете през бета. Бета 1 е за тестване, така че не забравяйте да го направите, ако искате да помогнете за почистването на официалната версия на всички потенциални грешки и проблеми. Можете да тествате бета или директно изтегляне или чрез инсталиране на Бета тестер на WordPress плъгин.

WordPress 5.3 е планиран за излизане на 12 ноември и предлага нови функции за редактор на блокове, екран за проверка на имейл администратор, проверка на здравето на сайта, съвместимост с PHP 7.4 и нова тема по подразбиране (за която ще говорим следващата).

Вижте пълния график на WordPress 5.3 тук.

Октомври 2019 г. WordPress новини - WordPress 5.3 Beta 1 out

Двадесет и двадесет теми по подразбиране WordPress през октомври 2019 г. WordPress новини

Представяме ви двадесет двадесет

Заедно с WordPress 5.3 ще получим и следващата итерация на основната тема на WordPress, двадесет и двадесет. Процесът на развитие беше координиран от Андерс Норен, водещата тема за проектиране по подразбиране за предстоящото издание. Андерс и неговият екип построиха двадесет и двадесет Тема на Чаплин, като двете предоставят разширена поддръжка на Гутенберг.

Twenty Twenty вече е интегриран в ядрото на WordPress, така че тези от вас, които имат любопитство да проверят WordPress 5.3 beta 1, ще имат шанса да играят и с темата. Имайте предвид, че темата засега също е в бета версия и все още могат да настъпят значителни промени до ноември.

Google пуска Native Lazyload Plugin за WordPress

Първо, Chrome беше този, който добави натоварено мързеливо зареждане; сега Google пуска естествен мързелив плъгин за зареждане за WordPress. Скоро използването на добавки или библиотеки на трети страни, които прилагат тази функция към сайтове, може да остарее, тъй като интеграцията на този атрибут в ядрото на WordPress се обсъжда.

Приставката на Google, Native Lazyload, е разработен от Феликс Арнц и екипът, който стои зад ускорените мобилни страници и прогресивните уеб приложения за WordPress, след като вече брои 5000 активни инсталации на WordPress.org. Приставката за мързелив товар ще работи само в браузъри, които поддържат нативното мързеливо зареждане.


Native Lazyload Native Lazyload

Автор (и): Google

Текуща версия: 1.0.2

Последна актуализация: 6 декември 2019 г.

native-lazyload.1.0.2.zip


64% Ratings


10000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Може да се заинтересувате и от тези статии:

 • Справочник за тематични магазини за WordPress 2019 – Кой е водещият пазар на теми за WordPress в момента, 100 тематични магазина са анализирани
 • Еволюцията на темите по подразбиране WordPress (2003 до 2019 г.)
 • Октомври 2017 г. Комикси с CodeinWP … #WordPress #WordPressReviews #RSS

Дефиниране на области на съдържание – блок

От обикновен текстов редактор до основния метод за персонализиране на целия ви сайт! Как звучи това? Докато Гутенберг навлиза във фаза 2 на разработката, екипът зад него сподели хубав прототип за това как блок редакторът ще стане глобален по отношение на редактирането на цял сайт.

Matias Ventura публикува това интересно обяснение за това как блокният редактор ще се разшири в повече от редактор на съдържание, като например джунджурии, менюта, заглавки, колонтитули и други области на уебсайта. Той публикува видео, показващо концепцията за блоковите области, където всеки елемент на страницата е направен от блокове, така че потребителите да могат лесно да го редактират.

Какво мислите за WordPress сайт, изцяло изграден от блокове?

Toolbelt: Нов вдъхновен Jetpack плъгин с акцент върху скоростта и поверителността

Toolbelt стигна и до нашите новини за октомври 2019 г. в WordPress. Това е алтернативен плъгин за Jetpack, който предоставя функционалност, подобна на Jetpack, в по-удобен за поверителност пакет. Бен Гилбанс от създателя на Pro Theme Design, създаде инструмента с акцент върху бързината, поверителността и простотата.

Точно като Jetpack, Toolbelt добавя куп различни функции като мързеливо зареждане, споделяне в социални мрежи, портфолио по поръчка тип публикация, оптимизация, видеоклипове и други. Gillbanks всъщност е фен на Jetpack, но той искаше да създаде нещо още по-мощно, което да предоставя по-устойчиви и ефективни сайтове.

Наистина ли е Toolbelt заплаха за много по-известния си колега?


в лентата с инструменти в лентата с инструменти

Автор (и): Бен Гилбанс

Текуща версия: 2.5.2

Последна актуализация: 2 март 2020 г.

wp-toolbelt.zip


100% Ratings


200 + инсталирания


WP 5.0 + Изисква

Страхотни статии от мрежата

Джъстин Тадлок се присъединява към WP механа

След оставката на Джеф Чандлер, Джъстин Тадлок зае мястото му в WP Tavern. Това е парче, написано от самия Джъстин, представящо своето минало и произход в романска история.

Зад ръководството на проекта за нови пакети, екипът за преглед на темите стартира административното известие за решение

Още през август екипът за преглед на темите разкри своя план за ограничаване на натрапчивите известия на администратора, като намери решение, което да отговаря на всички собственици на сайтове. И ето го! Пакетът за административни известия, версия 1.0, е излязъл и носи стандартен API, така че авторите на теми да не могат да показват персонализирани известия вече.

Честване на общността на WordPress: фонд Yoast Care

Ако през цялото това време сте били постоянен приносител на WordPress, може да намерите допълнителни пари в акаунта си в даден момент, защото програмата Yoast Care финансово възнаграждава доброволците на WordPress с 500 долара. Но не можете да се номинирате, някой друг от екипа трябва да даде гаранция за вашата работа.

Промени в оформлението на Google и какво означават те за вашия SEO

Напоследък Google претърпя някои промени – от промяна на оформлението на резултатите от търсенето до добавяне на отчета за галета в конзолата за търсене. Вижте развитието на Google SERP по отношение на приоритизиране и позициониране на неговите списъци.

Проектът за управление на WordPress търси ново лидерство

Проектът за управление на WordPress скоро ще се превърне в лидер, след като Рейчъл Чери и Мортен Ранд-Хендриксен обявиха, че ще се оттеглят от лидерските позиции. Следователно организацията търси нови кандидати, които да заемат мястото им.

Обзор на уязвимостта на WordPress: септември 2019 г., част 1

И това се случва в света на сигурността през последните седмици. Момчетата в iThemes съставят този страхотен обзор с всички уязвимости на WordPress всеки месец, който ще ви даде представа кога да актуализирате и как да се държите далеч от хакнатите или заразените инструменти.

Automattic събира 300 милиона долара при оценка на 3 милиарда долара от Salesforce Ventures

Automattic събра повече пари от любезното съдействие на Salesforce Ventures. Salesforce допринесе за 300 милиона долара при оценка на пари след 3 милиарда. Последното увеличение на Automattic беше 160 милиона долара при оценка на 1,16 милиарда долара през 2014 г..

Традиционният хостинг наранява WordPress

Този пост ме накара "2019 г., но хостингът е заседнал през 2009 г.". Какво е традиционен хостинг и как можете да го адаптирате към днешния ден? Том Фанели говори за следващото поколение управляван хостинг на WordPress и какво трябва да дойде, за да надхвърли редовния хостинг, както го познаваме.

WordPress сайтовете се подкрепят с измамни потребители

Говорейки за уязвимостите на WordPress, съществува заплаха, насочена към уязвими плъгини, чрез които нападателите се опитваха да правят задни сайтове, създавайки нечестни администраторски акаунти. Това е сериозно, така че това е, което трябва да направите, за да предотвратите това да се случи на вашия сайт.

Силна автентификация на клиенти (SCA) за разработчици на WordPress Plugin и Theme

Друга концепция, която набира все повече и повече тегло, е силното удостоверяване на клиентите; може би сте чували за това вече от вашата банка или от други платежни институции. Това е част от целта на ЕС да осигури онлайн плащания, така че, ако сте автор на тема / плъгин, трябва да се ускорите с този нов регламент.

Защо Гетсби трябва да бъде следващият в списъка си с неща, които да научите

Това е нов термин, който се разпространява в WordPress общността на разработчиците напоследък. Тъй като това може да звучи малко нееднозначно за нетехнологиите, момчетата от Delicious Brains представиха обяснителна статия, която може да изясни нещата за вас.

90 основни инструмента за уеб дизайнерите и разработчиците на WordPress

И не на последно място, това е страхотно събиране на ресурси за дизайнери и разработчици, включително кодиране, тестване, отстраняване на грешки и дори инструменти за маркетинг и управление.

Това е всичко за тези новини от WordPress за октомври 2019 г. Всичко, което сме пропуснали?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map