WordPress 5.2, Jetpack реклами в екрана за търсене на плъгини, уязвимости на приставките Протести ��️ май 2019 г. WordPress News w / CodeinWP

Това е изданието за май 2019 г. "Този месец в WordPress с CodeinWP."


Здравейте на всички, ние се завърнахме с нов кръг от новини на WordPress на първа страница от последния месец. И какъв месец беше април! С изключение на подробности за версията на WordPress 5.2 (която беше изтласкана обратно на 7 май), полемиката е най-добрата дума за описание на последните четири седмици в нашата общност.

За да обобщим, Jetpack показа спонсорирана реклама на екрана за търсене на плъгини в таблото за управление на WordPress, разработчиците на теми за Pipdig използваха своя P3 плъгин, за да получат достъп до уебсайтовете на клиентите и конкурентите на DDoS, модераторите на форума за поддръжка на WordPress.org бяха критикувани за това, кой възприема като покриване на уязвимости на приставките, докато – в по-леките новини – автоматичните стартирали Happy Tools, за да помогнат на разпределените екипи да управляват времето и да работят по-добре.

Но това са само няколко от многото истории и ресурси, които имаме в списъка днес. Прочетете допълнително, за да постигнете бързина с най-новите новини в общността на WordPress.

WordPress 5.2, Jetpack реклами в екрана за търсене на приставки, протести за уязвимости на приставките - май 2019 г. WordPress News w / CodeinWP

Май 2019 г. WordPress News с CodeinWP

WordPress 5.2 ще бъде публикуван на 7 май с проверка на състоянието на сайта, подобрения в A11y и поддръжка на GIPHY

Това е пълна с функции версия, която се занимава с дългогодишни проблеми с достъпността. Въпреки че по-широките усилия за подобряване на достъпността далеч не са завършени, допълнения ще направят значителна подобрение към UX за потребители на помощни технологии.

Наскоро направихме комикс за скандалния WSOD, но може ли той да се превърне в минало? WordPress 5.2 носи a фатален режим за възстановяване на грешки които ще изпращат имейли на администратори при фатална грешка. Веднъж в режим на възстановяване, склонен към грешки плъгин или тема ще бъдат поставени на пауза, за да се даде възможност на администраторите да получат достъп до бекъна и да коригират грешката.

Възстановяването на грешки също се подпомага с изцяло новия режим на проверка на състоянието на сайта, който предоставя на потребителите полезна информация за уебсайтове и сървъри за целите на отстраняването на грешки. Проблемите се приоритизират според „Критични“, „Препоръчителни“ или „Добри“, заедно с повече информация, за да ви помогне да отстраните проблема.

Накрая блокът за вграждане вече поддържа GIPHY което е хубава череша на вълнуващо издание.

WordPress 5.2 носи някои големи промени, за да помогне на потребителите да поддържат сайта си

Май 2019 г. WordPress новини - Промоция на Jetpack в екрана за изтегляне на плъгини

Jetpack 7.2.1 Премахва промоциите за платени надстройки от екрана за търсене на приставки

Време е за някои пикантни новини, защото всички обичаме #wpdrama, нали? Наскоро Automattic постави полето с резултати от търсенето в Jetpack („предложението“ беше техният термин) в основната страница с витрини на таблото за управление на WordPress, така че, когато търсите конкретен плъгин, който се припокрива с функционалността на Jetpack, Jetpack се появи първо в резултати.

Въпреки че това само по себе си беше противоречиво, това, което наистина кара хората, е, че някои от препоръките се появиха за платените функции на Jetpack, като архивиране.

В резултат на противоречията екипът на Jetpack премахна предложенията за платените функции. Но предложенията за безплатни функции все още остават и много хора не са доволни от това, което смятат за преференциално третиране за Automattic и кутията на Pandora, която може да се отвори.

Pipdig WordPress плъгин, обвинен в DDoS атаки и заден план

Друга спорна тема принадлежеше на компанията Pipdig, която използва своя Pipdig Power Pack плъгин (P3), за да получи неоторизиран достъп до WordPress сайтове на клиенти, както и да започне DDoS атаки срещу конкуренти. Скандалът нарасна още повече, когато разработчиците продължиха отричайте обвиненията и твърдят, че са били тормозени.

Pipdig маскира хакерския хак с подвеждащи променливи имена, коментари и имена на функции, за да скрие това незаконно действие. Но не за дълго, тъй като много разработчици (включително Wordfence) забелязаха и направи публично достояние. Още тогава Pipdig отказа заявките за възстановяване на клиенти, позовавайки се на фирмените заявки "няма възстановяване на средства" политика. Тематичният магазин на WordPress все още е в процес на разследване.

Pipdig разследване бекдор и атакува P3 плъгин

Може да се заинтересувате и от тези статии:

 • ManageWP срещу Jetpack Управление срещу InfiniteWP срещу MainWP срещу iThemes Sync – Сравнени инструменти за управление на WordPress
 • 15+ най-добри теми за цял екран WordPress за 2020 г.
 • Май 2018 г. Comics w / CodeinWP … #WebSecurity #ProductivityApps #WordPressThemes

Уязвимостите на плъгините протестират през май 2019 г. WordPress News с CodeinWP

PluginVulnerasions.com протестира модераторите на форума за поддръжка на WordPress.org чрез публикуване на уязвимости за нула ден

По същите линии услуга, наречена Plugin Vulneraptions, постави друга съмнителна тема на масата. Протестират срещу това, което смятат за неподходящо поведение от страна на модераторите на форума за поддръжка на WordPress.org. Техният протест? Публикуване на уязвимости за нулев ден в плъгини.

Уязвимостите на приставките вярват, че, като не позволяват публично обсъждане на уязвимостите на форумите за поддръжка на WordPress.org, модераторите са по същество "метене на нещата под килима", което всъщност води до повече проблеми със сигурността, тъй като няма публична информация за това какво става или дали е поправено.

Ако искате да видите още по-голяма драма, разгледайте секцията с коментари в WP Tavern, където двете страни се борят с нея.

Щастливи инструменти, за бъдещето на работата

В по-леките новини, Automattic пусна своята Щастливи инструменти пакет, целящ да помогне на разпределените екипи да управляват работата си и да общуват по-добре. Въпреки че пазарът на инструменти за производителност е доста конкурентен, този пакет съдържа продуктите, които Automattic използва, за да поддържа щастливия си екип от 850 отдалечени служители.

Първият продукт на този проект е Happy Schedule, чиято цел е да гарантира хармонията между работното време на всеки човек и часовата зона, заедно с прозрачността на това кой работи. Този инструмент позволява на служителите да определят своя собствен гъвкав график, така че компанията може успешно да покрие 24-часова глобална времева рамка за поддръжка.

Ако искате да подобрите потока и вътрешната организация на вашия отдалечен екип, можете да опитате тези инструменти. Щастливият график е само първият, като скоро ще излезе още.

Автоматични щастливи инструменти за разпределени екипи

Страхотни статии от мрежата

WordCamp Asia, предложена за 2020 г. в Банкок, Тайланд

След WordCamp Nordic, в региона работи нов регионален WordCamp. Въпреки че това все още не е потвърдено, Бангкок е предложения град домакин за WordCamp Asia през 2020 г. Както и да е, искаш да посетиш Бангкок? Защото със сигурност го правим.

SQL инжектиране в приставка за дублирани страници WordPress

Duplicate-Page, популярна приставка за WordPress, се зарази със SQL инжекция, която навреди на 800 000 уебсайтове. Уязвимостта бе белязана от Sucuri като опасна, с DREAD оценка 8,4. Разработителите отстраниха проблема и трябва да актуализирате възможно най-скоро, ако използвате този плъгин.

GoDaddy придобива теми, тестове, CoBlocks, блокова галерия и тестове за блок

Още повече придобивки за GoDaddy! Този път те поеха юздите на не по-малко от четири нови марки, ориентирани към Гутенберг през същия месец. Причина? Разширяване на продуктите на компанията в Гутенберг.

WooCommerce 3.6 за добавяне на предложения на пазара, въпреки прекалено негативната обратна връзка от общността на разработчиците

След рекламата, подобна на предложенията от големите плейъри, WooCommerce започна да показва и на потребителите предложения за разширения. Те включват собствени продукти (управлявани от Automattic) и трети разработчици. Тази промяна също не беше добре приета в общността и Automattic я намали малко в резултат на обратната връзка.

Една от най-популярните теми в WordPress в света достига нов крайъгълен камък

Темите на WordPress изминаха дълъг път след 2003 г. Ние разваляме окачването. Това е Avada, от ThemeFusion. Тази тема официално се превърна в най-популярната премиум тема някога. Доказателството му е повече от половин милион продажби на Envato. поздравления!

Как да получите представени фрагменти за своите публикации в блога

Обичаме SEO съвети, които всъщност можете да използвате. Искате ли да се покажете като първият избор на Google на страницата с резултати от търсенето? Ака уловете така наречената позиция нула, където съдържанието ви е подчертано в поле, отделно от останалите? Ето какво да направите, за да включите статиите си там.

Как успешно приехме 4-дневната работна седмица в MailPoet

Работете само 4 дни в седмицата, не е ли сладко? И според момчетата от MailPoet, вместо да намали приходите си, тази промяна всъщност направи точно обратното. Това повиши производителността и щастието на работниците и служителите на работното място. Прочетете повече за това в тази публикация.

Анализ на 18 087 приставки за WordPress.org

Това определено е чудесен източник за проверка, когато имате нужда от данни за плъгини. Момчетата от ILoveWP положиха това невероятно усилие да анализират над 18 000 плъгини и да споделят своите открития с вас. Маркирайте го за бъдещи справки, той със сигурност ще помогне.

Как да получите повече отзиви за своите WordPress приставки

Хората обикновено не оставят отзиви, освен ако не са страшно недоволни или страшно доволни от услуга. Няма място за заложници, те нямат време за това. Но можете да го поискате. Или използвайте други трикове, за които Matteo Duo ваучира.

Генериране на 10 000 долара на месец от бизнес модел на Freemium

Кой е ключът към разбиването на леда на конкурентен пазар на WordPress? Едно от решенията е предлагането на безплатна версия на вашия продукт, според Adrian Spiac от TranslatePress. Тази формула работи за неговата компания, тъй като го потвърди в последното ни интервю с него в блога ThemeIsle.

Envato пуска официален плъгин за WordPress

Познавате ли Envato Elements? Всички тези елементи вече са увити и опаковани в първия официален плъгин на Envato, който е в бета от август. Плъгинът осигурява 2000 безплатни шаблона и достъп до 670 000 снимки за акции за абонати на Envato Elements.

Laraberg, приложение на Гутенберг за Laravel, вече е в бета

Ако сте прекарали последната година, като работите за изграждането на Гутенберг, тогава вашите CMS умения просто се разширяват с една. В крайна сметка Laraberg ще позволи на разработчиците да интегрират редактора на Gutenberg директно в приложенията на Laravel. Той идва с обикновен API и работи с Laravel File Manager.

AMP Plugin за WordPress 1.1 Добавя експериментална интеграция на PWA плъгини, предварително издаване на AMP Stories Editor на разположение в 1.2-алфа

Не на последно място, официалният плъгин AMP получи надстройка. Съвместимост с PWA функция плъгин, CSS промени за по-добра интеграция на двадесет деветнадесет, ребрандиране на класическия режим на режим на четене и анонс на AMP Stories Editor са някои от новите функции. Ако не сте сигурни в AMP, прегледайте нашето ръководство.

Това е за май 2019 г. Всичко, което сме пропуснали?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map