Списъкът ви с основните WordPress приставки, плюс това, което ги прави задължително

Приставките са това, което кара света на WordPress да обикаля. Основните плъгини за WordPress са това, което ще ви помогне да изградите вашия сайт ефективно и сигурно, като същевременно получавате най-добрите функции там.


Приставките ви позволяват да добавяте почти всеки тип функционалност към новия си блог. И след това, вероятно ще инсталирате доста, за да получите специфична функционалност, която искате.
Това е глава 4 на по-голямо ръководство на как да започнем успешен блог.

Но въпреки че има много интересни ниши плъгини, има и някои основни WordPress плъгини, от които се нуждае всеки блогър. Говорим за неща, които са толкова важни, че без значение за какво блогирате, те трябва да направят вашия списък със задължителни:

Note Бележка за начинаещи: Какво представляват плъгините и как да ги инсталиратеОсновни приставки за WordPress

Приставката е разширение на трети страни, което добавя допълнителна функционалност към вашия WordPress сайт. Тази функционалност може да бъде нещо малко, като формуляр за контакт или нещо голямо, например превръщайки вашия сайт WordPress в магазин за електронна търговия.

За да използвате плъгин, ще трябва да го инсталирате на вашия WordPress сайт. Прочетете тази публикация за повече информация как да инсталирате WordPress приставки.

Вашите основни WordPress приставки:

1. Yoast SEO


Йоаст SEO Йоаст SEO

Автор (и): Екип Йоаст

Текуща версия: 14.2

Последна актуализация: 26 май 2020 г.

wordpress-seo.14.2.zip


98% Ratings


5,000,000 + инсталирания


WP 5.3 + Изисква

 • Какво прави: Yoast SEO ви помага да направите важни настройки за оптимизация на търсачките както за целия си сайт, така и за отделни публикации / страници.
 • Защо имате нужда от него: Където вашият блог се нарежда в търсачки като Google има огромен ефект върху броя посетители на вашия сайт. Оптимизиране на вашия блог с плъгин като Yoast SEO ви дава по-голям шанс да класиране по-високо за съответните ключови думи и да получите трафик към вашите публикации. Ние също ще използваме този плъгин в други глави на това ръководство, следователно ще трябва да се възползвате от ръководството напълно.
 • Какво струва: Безплатната версия е добре за повечето блогъри
 • Къде да го вземете: Най-лесният метод е да отидете на таблото си за управление на WordPress → Приставки → Добавяне на нови → въведете името на приставката (Yoast SEO) в полето за търсене. След това щракнете Инсталирай сега и Активирате.

2. Google Analytics за WordPress


Приставка за табло за управление на Google Analytics за WordPress от MonsterInsights Приставка за табло за управление на Google Analytics за WordPress от MonsterInsights

Автор (и): MonsterInsights

Текуща версия: 7.10.4

Последна актуализация: 1 април 2020 г.

google-analytics-for-wordpress.7.10.4.zip


90% Ratings


2,000,000 + инсталирания


3.8.0Requires

 • Какво прави: Google Analytics ви предоставя подробна статистика за трафика и анализи за вашия блог. На по-напреднало ниво може да ви помогне да видите колко ефективни са определени стратегии за популяризиране. Плъгинът Google Analytics за WordPress ви помага лесно да внедрите безплатната услуга Google Analytics във вашия блог.
 • Защо имате нужда от него: Google Анализ ви помага да научите кои части от вашия блог получават най-много трафик, както и кои части се справят добре и кои части могат да бъдат подобрени. Google Анализ ви позволява също да видите как трафикът и ангажираността на вашия блог се променят с течение на времето. С други думи, без аналитично решение от какъвто и да е вид, не можете да знаете колко ефективни са вашите стратегии за популяризиране.
 • Какво струва: 100% безплатно
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе). След това следвайте това ръководство за как да настроите Google Analytics за WordPress.

3. Екаблер на кеша


Cache Enabler - WordPress Cache Cache Enabler – WordPress Cache

Автор (и): KeyCDN

Текуща версия: 1.3.5

Последна актуализация: 12 март 2020 г.

cache-enabler.zip


86% Оценки


90000 + инсталирания


WP 4.6 + Изисква

 • Какво прави: Cache Enabler използва нещо, наречено кеширане на страници, за да ускори зареждането на блога ви и да използва по-малко ресурси на сървъра.
 • Защо имате нужда от него: Cache Enabler обикновено може да съкрати наполовина зареждането на страницата на вашия блог, което е важно, защото 30% от потребителите искате сайтовете да се зареждат под една секунда, 74% от мобилните потребители ще изостави сайт, който се изисква повече от 5 секунди, а времето за зареждане на страницата може влияят къде се нарежда вашият сайт в Google. Да, намирането на начини да ускорите блога си е доста важно …
 • Какво струва: 100% безплатно
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе).

4. Защита на Wordfence


Защита на Wordfence - Сканиране на защитна стена и злонамерен софтуер Защита на Wordfence – защитна стена & Сканиране за злонамерен софтуер

Автор (и): Wordfence

Текуща версия: 7.4.7

Последна актуализация: 23 април 2020 г.

wordfence.7.4.7.zip


96% Оценки


3,000,000 + инсталирания


WP 3.9 + Изисква

 • Какво прави: Wordfence Security прави множество различни настройки за сигурност, за да предпази блога си от хакери и други подвизи.
 • Защо имате нужда от него: За съжаление, WordPress блоговете да бъдат хакнати е често срещано нещо. Само през първото тримесечие на 2016г, Анализиран Сукури над 8000 хакнати WordPress уебсайтове. И Google блокира стотици хиляди уебсайтове всяка година за злонамерен софтуер. В края на деня, вие абсолютно трябва да пазите вашия сайт WordPress, и Wordfence Security е най-популярният приставка за сигурност на WordPress, което го прави един от основните плъгини за WordPress.
 • Какво струва: Безплатната версия е добра за повечето блогове, въпреки че има Premium версия с още повече функционалност.
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе).

5. UpdraftPlus


Добавка за архивиране на UpdraftPlus WordPress Добавка за архивиране на UpdraftPlus WordPress

Автор (и): UpdraftPlus.Com, DavidAnderson

Текуща версия: 1.16.25

Последна актуализация: 23 май 2020 г.

updraftplus.1.16.25.zip


96% Оценки


2,000,000 + инсталирания


WP 3.2 + Изисква

 • Какво прави: UpdraftPlus е резервна приставка, която автоматично архивирайте вашия WordPress сайт. Можете дори да го накарате автоматично да запишете резервното копие в Google Drive или друг доставчик на съхранение в облак.
 • Защо имате нужда от него: Отвъд злонамерените участници (обсъдени по-горе), има още причини, поради които може да се нуждаете от резервно копие на вашия блог. Редовните резервни копия са абсолютно задължителни – те помагат да се гарантира, че данните на вашия блог са винаги безопасни, независимо какво се обърка.
 • Какво струва: Безплатната версия е добре за повечето блогове, въпреки че има Premium версия с добавена функционалност.
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе).

6. Оптимол


Оптимизация на изображения и мързеливо зареждане от Optimole Оптимизация на изображения & Мързеливо натоварване от Optimole

Автор (и): Optimole

Текуща версия: 2.3.1

Последна актуализация: 21 април 2020 г.

optimole-wp.zip


96% Оценки


50000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

 • Какво прави: Optimole автоматично оптимизира изображенията които качвате в блога си, като ги компресирате и, ако желаете, оразмерявате техните размери. Компресирането е начин да се намали размера на файла на изображението, без да се повлияе на качеството му (компресиране без загуби) или с малко намаляване на качеството (компресия на загуба).
 • Защо имате нужда от него: Снимки съставлява 63% от средния размер на файла на уебсайта. Чрез намаляване на размера на вашите изображения можете да направите блога си по-бърз. Вече разгледахме защо това е важно, когато ви разказахме за Cache Enabler – още един сред основните WordPress приставки!
 • Какво струва: Optimole ще оптимизира 1GB изображения на месец безплатно, което трябва да е достатъчно за повечето блогове. Това, което също получавате от този безплатен слой, е CDN с изображения със 7 глобални локации. След това, има платени планове, започващи от 29 евро на месец, което ви предоставя много повече честотна лента и CDN места.
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе).

7. WPForms


Формуляр за контакт от WPForms - Drag & Drop Form Builder за WordPress Формуляр за контакт от WPForms – Плъзнете & Drop Form Builder за WordPress

Автор (и): WPForms

Текуща версия: 1.6.0.2

Последна актуализация: 21 май 2020 г.

wpforms-lite.1.6.0.2.zip


98% Ratings


3,000,000 + инсталирания


WP 4.9 + Изисква

 • Какво прави: WPForms позволява на хората да ви изпращат съобщение чрез проста форма за контакт.
 • Защо имате нужда от него: Без значение за какво пишете, хората вероятно ще искат да се свържат с вас. Формуляр за контакт позволява да го правят, без да е необходимо да излагате действителния си имейл адрес на уебсайта си.
 • Какво струва: Безплатната версия е добра за повечето блогъри, въпреки че има професионална версия с повече функции.
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе).

8. Jetpack – Социално споделяне + Още


Jetpack от WordPress.com Jetpack от WordPress.com

Автор (и): Automattic

Текуща версия: 8.5

Последна актуализация: 5 май 2020 г.

jetpack.8.5.zip


78% Оценки


5,000,000 + инсталирания


WP 5.3 + Изисква

 • Какво прави: Jetpack е многофункционален плъгин, който добавя много полезна функционалност. Най-забележителното за този раздел е неговото Споделяне модул, който ви помага да добавите бутони за социални споделяния към вашия сайт.
 • Защо имате нужда от него: Бутоните за социално споделяне улесняват посетителите ви да споделят вашите публикации в социалните медии. Това означава, че вашите публикации могат да получат по-голяма видимост и можете да получите повече трафик като резултат! И както казахме, Jetpack също включва куп други полезни функции, което ни прави почти сигурни, че ще го считате за един от основните си приставки за WordPress по редица други причини.
 • Какво струва: Безплатният план е наред.
 • Къде да го вземете: Чрез таблото за управление на WordPress (същото като при Yoast SEO, вижте по-горе). След това прочетете тази публикация за как да настроите бутоните за социални споделяния на Jetpack.

С тези задължителни плъгини, инсталирани и извън пътя, сега е време да се погрижите за основните настройки на вашия блог.

Глава 5: Основни настройки за всеки блог

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map