Прегледани 10 най-добри софтуерни решения за чат на живо (6 от тях са безплатни)

Прегледани 10 най-добри софтуерни решения за чат на живо (6 от тях са безплатни)

Прегледани 10 най-добри софтуерни решения за чат на живо (6 от тях са безплатни)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Имало едно време всички клиенти да се обадят на служители за поддръжка по телефона. Това се превърна в имейл и сега разглеждаме едни от най-добрите софтуер за чат на живо за бързи разговори онлайн.


Чатът на живо е изключително удобен за потребителите и клиентите, но как помага на вашата компания?

Contents

Предимства от използването на софтуер за чат на живо

 • Минимизирате разходите, като намалявате времето на телефона и дългите имейли.
 • �� Това е лесен начин да прокарате потребителите през вашата търговска фуния.
 • �� Онлайн чатът е лесен, така че трябва да можете да увеличите щастието на клиентите.
 • Software Софтуерът за чат на живо има информация в реално време, така че да знаете какво правят вашите клиенти на вашия сайт.
 • �� Чат кутиите предлагат опции за обратна връзка с клиенти и формуляри.

И това са само няколко предимства! Най-важното е, че използването на софтуер за чат на живо е наистина лесно, така че вие ​​и вашият екип ще можете да го овладеете за нула време.

Най-добрият софтуер за чат на живо

Най-добрите софтуерни решения за чат на живо

Всяка от опциите за чат на живо по-долу има голям потенциал за определени бизнеси. Някои от тях са по-добри за електронната търговия, докато други работят за компании, базирани на услуги. Ще очертаем кой трябва да обмисли всеки софтуер за чат на живо, заедно с най-добрите функции.

Нямате време за четене? Ето резюме, разглеждащо само цените:

Най-добрият софтуер за чат на живо

Софтуер
Безплатен план?
От $ / месец
преглед
чат в реално време30-дневен безплатен пробен период$ 16 на агентПрочетете още
Olark2-седмична безплатна пробна версия$ 19 на агентПрочетете още
домофон$ 87Прочетете още
Дрейф$ 50Прочетете още
Tidio$ 15Прочетете още
PureChat$ 39Прочетете още
Zendesk Chat$ 14 на агентПрочетете още
ClickDesk$ 14,99 на агентПрочетете още
Bold360ценообразуването е специфично за фирматаПрочетете още
LiveAgent$ 15 на агентПрочетете още

1. LiveChat (www.livechatinc.com)

livechatinc

Този LiveChat софтуер може да няма най-креативното име, но определено предлага някои от най-гъвкавите цени в бранша, заедно с някои красиви дизайни за чат кутия.

Едно от основните предимства на работата с LiveChat е, че получавате достъп до над 130 интеграции в магазина за приложения на LiveChat. Този пазар е изпълнен с приложения за платформи за електронна търговия, интеграция на CMS и други. Можете дори да намерите експерти и услуги за настройване на вашия чат на живо.

�� Цени

Планът на Starter е $ 16 на месец на агент.

Предлага се 30-дневен пробен период, а обновените планове са на цена, както следва: $ 33, $ 50 и 149 $ (всички на месец на агент).

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • LiveChat има голям пазар за намиране на всевъзможни интеграции.
 • Полето за чат предлага информация за посетителите, консервирани отговори и съобщение промъкване.
 • Споделянето на файлове е възможно за екранни снимки и документация.
 • Направете преписи за чат за обратна връзка и за да видите как се справят агентите.
 • Времевата линия на чата ви позволява да прескочите всеки разговор, за да видите какво се е случило.
 • Инструментите за персонализиране на кутията за чат включват логото на вашата компания, бутоните в социалните медии и профилите на агентите.
 • Ангажирайте клиентите с автоматизация за поздрави, формуляри за билети и изскачащи прозорци.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Мога да предложа LiveChat на няколко вида марки. За начало е достъпно за компании с по-малък бюджет. Освен това е отличен модул за чат на живо, ако искате да го поставите на множество уебсайтове (LiveChat не таксува допълнително за това).

LiveChat също има един от най-големите списъци с функции и множество приложения за разширяемост. Поради това има смисъл за почти всички бизнеси, от електронната търговия до компаниите, базирани на услуги, и малките марки до големите предприятия.

Отидете на LiveChat

2. Olark (www.olark.com)

най-добрият софтуер за чат на живо # 1: olark

Софтуерът за чат на живо Olark е един от най-популярните на пазара и осигурява фокус върху това да се гарантира, че всяка реализация се отчита на вашия уебсайт.

Можете да свържете безпроблемно Olark към уебсайта си и други инструменти за растеж на трети страни, като HelpScout и Mailchimp. Можете също така да опитате безплатно Olark, като свържете кутията за чат на живо към уебсайта си и разговаряте с реалните си клиенти.

Olark има голям набор от функции, които ще разгледаме по-долу. Но е важно да знаем, че Olark върши чудесна работа за разбиването на тези функции в три категории: тези, които увеличават продажбите, тези, които осигуряват поддръжка, и тези, които придобиват потенциални клиенти. Това поставя повече акцент върху областите, които са от значение за бизнеса, подпомагайки вашата марка с точните необходими инструменти.

�� Цени

Предоставен е двуседмичен безплатен пробен период.

Първото ниво на ценообразуване е $ 19 на месец на агент. Можете да намалите месечните плащания, като се ангажирате с година или две години.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Olark се интегрира с много инструменти на трети страни като Groove, HubSpot, Salesforce и Slack.
 • Предлага разширени инструменти за персонализиране за съпоставяне на кутията за чат с вашата марка.
 • Показателите се изпращат в реално време за анализ и разбиране какво правят вашите клиенти на вашия уебсайт. Някои показатели включват удовлетвореност на клиентите, обем на чата и активност на агента.
 • Инструментите за автоматизация помагат за ускоряване на цялостния ви работен процес. Например, можете да генерирате консервирани отговори за определено поведение или съобщения на посетителите.
 • Olark създава преписи, за да разгледате разговорите, да разберете колко добре работят вашите агенти и да го използвате като обратна връзка с клиентите.
 • Генерирайте персонализирани формуляри, които да поставите във вашата кутия за чат и да събирате информация от клиентите си, преди да разговаряте.
 • Можете също да разпространявате определени чатове на други членове на вашия екип с натискането на един бутон.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Харесвам Olark за компании, които искат да проведат колкото се може повече или по-малко разговори в чата, без никакви промени в цените. Можете да провеждате милиони чатове и пак да плащате същата цена – всичко зависи от това колко агенти имате.

Освен това е чудесно решение, ако планирате да се интегрирате с други бизнес инструменти като Salesforce.

Отиди до Оларк

3. домофон (Www.intercom.com)

най-добрият софтуер за чат на живо # 2: домофон

Подобно на Olark, Интерком организира своите функции за чат в три категории: тези за привличане на клиенти, ангажиране и поддръжка на клиенти.

Причината това да се счита за един от най-добрите софтуери за чат на живо е, защото той движи вашите клиенти чрез фунията за продажби бързо и ефективно.

Предлагат се инструменти и информация в реално време, за да увеличите удовлетвореността на клиентите си и да позволявате на вашата компания да разбере какво правят клиентите на вашия уебсайт.

Като цяло Интерком е известен със своя елегантен интерфейс за чатбокс, голям набор от персонализирани инструменти и качествено обслужване на клиентите. Единственото нещо, което може да изключи някои компании, е ценообразуването.

�� Цени

Можеш купувайте целия Интерком за $ 87 на месец. рано стартъпите могат да се класират за $ 49 на месец.

Можете също така да надстроите или да закупите само част от софтуера за по-евтино. Например, плащайки само за "поддържа" порцията е $ 38 на месец.

Предлагат се и няколко добавки, повечето от които варират от $ 49 на месец до $ 119 на месец.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Интеркомът предоставя отличен бизнес месинджър за автоматизиране на събирането на информация за клиентите и убедителни висококачествени клиенти, за да продължите надолу във вашата фуния за продажби.
 • Можете да изберете да използвате ботове за резервиране на демонстрации за най-добрите оферти и изпращане на клиентите до правилните търговски представители.
 • Софтуерът има отчети в реално време с потенциални клиенти, спечелени сделки и информация за тръбопровода.
 • Olark включва функция за входяща екип, така че всички съобщения могат да бъдат намерени на едно място. Въпреки това, той също пренасочва съобщенията към правилните повторения.
 • Насоченото съобщение гарантира, че клиентите ви знаят, че се грижат за тях. Например, можете автоматично да попитате дали имат нужда от помощ или да поискате имейла си.
 • Можете да интегрирате Интерком с други инструменти на трети страни като Salesforce и Marketo. Има магазин за приложения, за да завършите тези интеграции.
 • Обиколките с продукти ви позволяват автоматично да насочвате клиентите към вашите предложения.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Ценообразуването не е толкова достъпно, но може да успеете да се класирате за ранното начално ценообразуване. Препоръчваме Интерком за предприятия с по-големи клиентски бази и нужда от разширени добавки, продуктови обиколки и персонализирани ботове.

Отидете до Интерком

4. Дрейф (Www.drift.com)

най-добрият софтуер за чат на живо # 3: drift

От чатботите до календарите за срещи Drift има впечатляващ набор от функции за компании, които се интересуват от софтуер за чат на живо. Предлага се маркетинг, базиран на акаунт, заедно с целеви страници и консервирани имейли за вашия търговски екип.

Като цяло Drift изглежда се фокусира повече върху компютъризирането на целия чат процес – или поне по-голямата част от него.

Drift може да се използва за маркетингови или търговски екипи и има качествена версия за предприятия.

Като цяло Drift отрязва някои от дългите и досадни части от придобиванията. Това прави, като премахва необходимостта от тонове имейли и CRM комуникации. Вместо това AI и автоматиките изпращат само най-добрите води до представителите на продажбите, за да не губите време.

�� Цени

Цени за "индивиди" е доста ниска – при $ 0 за основно чат и $ 50 на месец за стартиране.

Като се има предвид, ценовите скокове за екипите започват от $ 400 на месец за Pro Plan и 1500 $ на месец за Premium.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Ботовете са един от основните елементи за автоматично класиране на потенциалните клиенти по всяко време на деня.
 • Резервирайте срещи, без дори да говорите с клиентите си.
 • Ботовете ще насочват определени разговори към продавачите.
 • Чатботът идентифицира най-добрите потенциални клиенти, така че първо да започнете да разговаряте с тях.
 • Автоматизацията също така отговаря на конкретни въпроси, като споделя информация от вашата база знания.
 • VIP акаунти са създадени за вашите най-добри клиенти. По този начин можете да разговаряте с тези хора, като започнете с техните имена и знаете точно от какво се интересуват.
 • Drift има имейл модул, който незабавно свързва клиентите с представителите на продажбите. По този начин не е нужно да се занимавате много с редовен имейл.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Харесвам го за компании с някакъв паричен поток, които искат да автоматизират голяма част от поддръжката на клиенти и чат процеса. Това също не е лошо решение за предприятията.

Отидете на Drift

5. Tidio (Www.tidio.com)

tidio

Tidio придоби известност със своите отлични плъгини и приложения за ревюта за платформи като WordPress и Shopify.

Това е качествено решение за електронната търговия и се интегрира с колективно управление на права, маркетингови инструменти за електронна поща и софтуер за поддръжка.

Tidio също може да отдаде част от своята популярност на своя план за безплатни цени и достъпните месечни планове след това. Някои от елементите, които идват с Tidio, включват чат на живо, интеграции по имейл и неограничено проследяване.

Особено ми харесват автоматизираните отговори и мобилните приложения за чат с клиенти в движение.

�� Цени

А безплатен план е достъпен за до трима потребители. Всъщност включва невероятна колекция от функции за малкия бизнес.

Други два плана се продават за 15 долара на месец всяка, което ви позволява да отключите функции като изоставено възстановяване на количките и написване на живо.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Няколко интеграции с някакъв връх софтуер за уебсайт като Wix, BigCommerce и Shopify. Изглежда компанията се фокусира върху платформите за електронна търговия.
 • Tidio комбинира имейл, Messenger и чат на живо, така че да отговорите на клиентите си в рамките на секунди.
 • Всички съобщения, независимо от вашия бизнес размер, се насочват към едно обикновено табло за управление.
 • Достъп до чатботите за отговор на по-прости въпроси на клиента. Ботовете разговарят с клиентите 24/7 и предлагат неща като отстъпки и изоставени сделки с колички.
 • Показателите в реално време ви помагат да разберете как клиентите се движат на вашия уебсайт.
 • Настройките за персонализиране са налични за брандиране на вашата кутия за чат и съпоставяне с вашия уебсайт.
 • Приложенията за Android и iOS поддържат връзка с клиентите през кутията за чат по всяко време.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Компании, които не искат да плащат нищо за малък екип, който да използва чат на живо. Освен това е доста достъпна за по-малки и средни компании, особено магазини за електронна търговия.

Това е един от най-простият софтуер за чат на живо, който можете да закупите, но все пак получавате необходимости като автоматични отговори, интеграции и проследяване.

Отиди при Тидио

6. PureChat (Purechat.com)

purechat

С PureChat можете да стартирате чат кутия на вашия сайт безплатно. Това е един от не толкова модерните изглеждащи интерфейси, но той съдържа доста функции за изкуствен интелект, улавяне на олово и планиране на срещи..

Добавянето на PureChat към вашия сайт отнема няколко стъпки, след което можете да персонализирате според вашата марка.

Изглежда също така, сякаш екипът за поддръжка на клиенти PureChat има много познания и винаги е там, за да ви помогне при възникнали въпроси за борда и управление, които възникват.

�� Цени

Планът за трима потребители е напълно безплатно.

Планът за растеж е достъпен за 39 долара на месец.

Про планът се предлага за $ 79 на месец.

Докато надграждате, получавате поддръжка за повече оператори и някои допълнителни функции.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Пълното персонализиране се осигурява чрез безплатния план. Всъщност списък с над 20 функции е включен в безплатния пакет.
 • Получавате неограничени чатове за всички ценови планове.
 • Приложенията за iOS и Android са достъпни за чат с клиенти на мобилни устройства.
 • Средствата за прехвърляне на файлове са налични за предаване на документи и други файлове.
 • Сигналите за чат и реакциите в консерви помагат за автоматизирането на поддръжката на клиентите ви.
 • Показвайте графици за наличност и резервирайте срещи директно чрез софтуера за чат на живо.
 • Показвайте уникална информация като вашето местоположение и емисия в Twitter.
 • Надстройте до премиум плановете за анализи в реално време и проследяване на посетителите.
 • Платените планове осигуряват и SMS известия за вашите чатове.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

PureChat изглежда като страхотна опция за чат на живо за малки и по-големи компании. Безплатният план е страхотен, а месечните цени след това остават разумни. Освен това е отлична кутия за чат на живо за компании, които трябва да резервират срещи, тъй като всичко това може да се извърши чрез кутията.

Отидете в PureChat

7. Zendesk Chat (Www.zendesk.com/chat)

Zendesk

Когато търсите да достигнете до клиентите си и да започнете разговор, една от най-добрите опции за софтуер за чат на живо е Zendesk Chat. Това е друго решение с безплатен план, но офертите не са толкова добри, колкото другият безплатен софтуер, който описах.

Като се има предвид, ценообразуването за Zendesk Chat е респектиращо и осигурява солидни предложения за неща като изпращане до конкретни отдели и настройване на задействания.

Имайте предвид, че ZenDesk разполага с голям набор от продукти, така че може да се окаже полезно за някои компании да използват само продукти на ZenDesk.

�� Цени

Планът Lite отива $ 0 за един паралелен чат. Това не е толкова добро, колкото някои от конкуренцията.

Екипният план е $ 14 на агент на месец, като по-високите планове са посочени на $ 29 и $ 59 на агент на месец.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Връщането назад за проверка на съобщенията е изключително лесно с инструменти за прескачане назад по времената на чата и разглеждане на анализите.
 • Маршрутизиране на чат, преки пътища и маркери са всичко, за да ускорят процеса.
 • Zendesk Chat връзки към повечето Zendesk инструменти, заедно с платформи за уебсайтове като WordPress, Shopify и Magento.
 • Дизайните и инструментите за персонализиране на кутията за чат са ярки, красиви и приветливи – с голяма поддръжка за фонови изображения и аватари.
 • Вашата компания може да приема файлове и формуляри преди чат, за да разбере по-добре какво питат клиентите ви.
 • Тригерите се използват за връзка с потребителите чрез чат на живо, всичко се основава на движения, направени на вашия уебсайт.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Харесвам Zendesk Chat за онези компании, които вече използват други продукти на ZenDesk, като Zendesk Guide или Support. Zendesk Chat има и някои от по-креативните дизайни за кутиите за чат – така че ако искате присъствие в чат, проверете го.

И накрая, изпращането на файлове създава чудеса за компании, които искат да приемат екранни снимки и документи (например за софтуерна техническа поддръжка).

Отидете на чат Zendesk

8. ClickDesk (Www.clickdesk.com)

clickdesk

ClickDesk използва много по-различен подход в сравнение със средния ви софтуер за чат на живо. Той се грижи за компании, които искат да използват глас и видео в чат полето. Например, представителят на поддръжката може действително да вижда клиента и обратно.

Предлага се интеграция за свързване към софтуер за сервизни бюра и други модули за поддръжка на клиенти. Можете дори да свържете своите акаунти в социалните медии с полето за чат на живо, за да разширите обхвата си в тези платформи.

�� Цени

Най- безплатен план е за до 10 потребители и 30 чата на месец.

Следните планове се предлагат като надстройки: Lite за $ 14.99, Pro за $ 24.99 и Enterprise за $ 39.99 (всички на месец на агент).

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Вашата кутия за чат включва видео чат, разширявайки възможностите ви за поддръжка. Това също добавя лично докосване, тъй като клиентите могат да ви видят.
 • Кутията на живо на живо насърчава продажбите и подканва правилните представители на продажбите да озвучават разговора.
 • Можете да изберете гласово чатване вместо видео.
 • Софтуерът за обслужване на ClickDesk автоматично се интегрира с чат полето за крайната зона за поддръжка на клиенти.
 • Изпратете повече потребители във вашите Facebook и други акаунти в социалните медии, като свържете в чат полето си.
 • Областта за отчитане показва разширени анализи като продължителност на чата и продажби.
 • Получавате мобилно приложение за Android за чат на телефона си.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Първо нещо първо: Потребителите на iOS може да искат да пропуснат ClickDesk, тъй като има само приложение за Android.

Като каза това, ClickDesk е една от най-добрите опции на софтуер за чат на живо за гласови и видео чатове. Подобно е на Skype, но клиентите ви не трябва да изтеглят специален софтуер от своя страна.

Отидете на ClickDesk

9. Bold360 (Www.bold360.com)

bold360

Като друг AI-софтуер за чат на живо, Bold360 отключва невероятна доза ефективност за вашия уебсайт. Той взаимодейства с вашите потребители от момента, в който кацнат на уебсайта ви, с допълнителни инструменти, които да помогнат на вашите агенти да работят интелигентно и да се ангажират с знания и бързина.

Bold360 е предназначен да бъде едно от най-простите решения за чат на живо на пазара. Притежава се и от LogMeIn, който се оказа високо реномирана комуникационна компания.

�� Цени

Всички планове изискват да поискате оферта. Ценообразуването е изцяло за фирмата.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Чатът на живо изскача за клиентите и им говори без проблеми. След това AI ботът решава къде да изпрати клиента за няколко секунди.
 • Всички елементи на чатбота са адаптивни, от това, което ботът казва, до това как изглежда чат кутията на вашия компютър.
 • Данните са показани, за да ви помогнат да оцените как е картографирано всяко пътуване на клиента.
 • Всички комуникации се управляват на едно място – от имейл до чат и SMS до социални медии.
 • Чатовете в Bold360 работят повече като хората, като разбират намерението и не разчитат на съвпадение на конкретни ключови думи със статии от базата знания.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Bold360 работи най-добре за организации, които са готови да поемат малко риск с изкуствен интелект. Не е толкова контролиран, но може да даде невероятни резултати, ако желаете да направите корекции.

Отидете на Bold360

10. LiveAgent (Www.liveagent.com)

liveagent

LiveAgent е по-скоро пакет от индивидуален софтуер, но включва чат на живо и някои други приятни софтуерни опции като билети, софтуер за кол център и инструменти за база знания.

Определени части от софтуера се продават заедно в планове, така че всъщност ще трябва да изберете плана за чат, за да получите функцията за чат на живо.

Ще изтъкнем цените за плана за чат по-долу, но трябва също да знаете, че в плана са включени следните други софтуерни опции: формуляри за контакт, база знания, поддръжка по имейл, управление на обратна връзка и наблюдение на посетителите.

�� Цени

Цените започват от $ 0 с 1 чат и 1 място за поддръжка по имейл с лимит от седем дни история. Планът за следващия ред струва $ 15 само с билетна система.
Най- Билет + Чат план струва $ 29 на агент на месец.

План за All inclusive също се продава за 39 долара на месец.

�� Кои са най-добрите характеристики?

 • Видео разговорите са включени в някои от плановете.
 • LiveAgent има отлични покани за чат и наблюдение на посетителите, за да направи вашите разговори по-подходящи.
 • Управлението на обратната връзка помага за получаване на информация от вашите клиенти и подобряване на поддръжката на клиентите.
 • Получавате форум и база знания, за да закръгляте страниците си за обслужване на клиенти.
 • Мобилното приложение позволява комуникация на живо с клиенти на вашия телефон или таблет.
 • Можете да се свържете с много други LiveAgent продукти като Call Center, Портал за клиенти или Обслужване на клиенти.
 • Таблото за чат ви позволява да проверявате всички активни чатове, заедно с активността на агента и много други.
 • Потребителската информация се предава на агента, след като разговорът е започнал.

�� Това е най-добрият софтуер за чат на живо за …

Харесвам LiveAgent за компании, които искат пълен, достъпен набор от инструменти за обслужване на клиенти. Получавате кутия за чат на живо, но и билети и видео разговори.

Отидете на LiveAgent

Кой от най-добрите софтуер за чат на живо трябва да изберете?

Не забравяйте да проверите всички наши препоръки по-горе. Вашият избор ще зависи изцяло от типа бизнес, който ръководите и необходимите функции.

Въпреки това, за да ви бъде по-лесно, ето това бързо обобщение отново само с разходите, свързани с работата с всяка от тези платформи:

Софтуер
Безплатен план?
От $ / месец
чат в реално време30-дневен безплатен пробен период$ 16 на агент
Olark2-седмична безплатна пробна версия$ 19 на агент
домофон$ 87
Дрейф$ 50
Tidio$ 15
PureChat$ 39
Zendesk Chat$ 14 на агент
ClickDesk$ 14,99 на агент
Bold360ценообразуването е специфично за фирмата
LiveAgent$ 15 на агент

Ако имате допълнителни въпроси относно най-добрия софтуер за чат на живо, уведомете ни в коментарите по-долу!

Може да се заинтересувате и от тези статии:

 • Най-добрият софтуер за вебинари
 • Как да работите от вкъщи (и да бъдете здрави)

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector