Коронавирус: 20+ WordPress лидери на общността споделят своите борби, мерки и мисии по време на пандемията

Коронавирус: 20+ WordPress лидери на общността споделят своите борби, мерки и мисии по време на пандемията

Коронавирус: 20+ WordPress лидери на общността споделят своите борби, мерки и мисии по време на пандемията
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

WordPress се използва от милиони и тъй като Коронавирусът обикаля света, той оказва влияние върху индустрията на WordPress като цяло. В началото на тази пандемия ми беше интересно да видя как се засягат различни WordPress организации, така че се обърнах към бизнес лидерите и независимите професионалисти в нашата индустрия, за да науча какво правят, за да продължат нещата.


С всички луди отминали дни не очаквах много отговори. За моя изненада много хора положиха допълнителни усилия да спрат за момент и да споделят мислите си с останалите от нас. Всеки път, когато получих отговор, се втурнах да видя през какво преминават хората, какви са техните борби и как се задържат в такива неочаквани моменти, в които живеем.

Нещата, които ще прочетете са много различни, тъй като хората преминават през различни предизвикателства. Някои се занимават с корекции за работа от разстояние. Други измислят начини да запазят доходите си и да издържат служителите си. Мнозина се борят с фокуса, докато се справят с непредсказуемо бъдеще. И повечето завършват с положителна нотка и усещане за надежда и копнеж за съвместност.

WordPress лидери на общността срещу коронавирус

Дори ако всеки принос е различен, те имат едно общо нещо – те са отворени. Показването на слабост през тези дни е знак за голяма сила. Това доказва това, което научих за първи път за общността на WordPress: всичко се свежда до доверие един на друг и до автентичност.

Надявам се, че ще се радвате да четете тези прекрасни хора и ще намерите подкрепата, от която се нуждаете.

Общността WordPress споделя мисли за пандемията на коронавирус и предстоящите предизвикателства

 • Джеймс Фармър
 • Тофер ДеРозия
 • Мат Медейрос
 • Брайън Джексън
 • Мариек ван де Ракт
 • Мат Кромуел
 • Ади Спиак
 • Райън Съливан
 • Франческа Марано
 • Том Зомборги
 • Йонут Неагу
 • Мириам Шваб
 • Акшат Чудари
 • Бен Пайнс
 • Рахул Бансал
 • Вова Фелдман
 • Тим Соло
 • Пунет Сахалот
 • Адам Конъъл
 • Жан Галеа
 • Оливър Дейл
 • Барбара Саул

WordPress лидери на общността

Джеймс Фармър

Джеймс Фармър

Incsub
Австралия ����

Неизбежно е във времена на глобални вълнения и несигурност хората да се плашат. В момента се плаша.

Наистина, много от нас са имали доста трудни времена през последните няколко години, но ако говоря за себе си – и се надявам до степен за Incsub – в нашето ДНК е да работим усилено, да се грижим за собственото си и да надделяваме в лицето на бедствие.

И точно това планираме да направим през този период.

Ние сме изградили нашата компания на принципа, че здравето, семейството и близките на хората идват преди работа. Винаги. И тъй като цялото семейство на Incsub е нашето семейство, ние се стремим да се грижим за всички тук, както бихме искали сами. Не само сега, но винаги.

Балансът между работа и живот е нещо, към което всички трябва да се стремим да постигнем. Обикновено даваме 35 дни платен отпуск годишно и насърчаваме / настояваме всички да се възползват от това (ваканциите са полезни за организма & душата!). По време на тази криза ние предоставяме на всеки допълнително 20 платени дни, ако се нуждаят от тях, за да се грижат за себе си, семействата си и своите близки.

И това не е ново за нас. Когато някой от нашата компания изпитва загуба или има медицински проблем, ние винаги правим смисъл да покрием заплатите си и да им помогнем, доколкото можем. В крайна сметка работата е последното нещо, за което трябва да се притесняват през тежките времена.

Повече компании трябва да направят това. За да спрат да виждат хората си като номера и “просто” персонал. И вместо това да ги виждате като жизненоважни членове на вашето семейство. Това прави правилно начина, по който взимаме решения и работим по време на тази и всяка друга криза (или просто ежедневната), наистина направо.

По отношение на новия ни работен живот, почти целият ни екип беше отдалечен преди това да започне, така че вече имахме добър старт в изолацията. Вече имаме редовни видео срещи, насърчаваме всички да изграждат трайни взаимоотношения и помагаме да се отърси от усещането за самота, което често се среща с отдалечени работници.

И същото важи и за много наши членове! Това е не само поддръжка на WordPress, която предоставяме сега, но и емоционална подкрепа на лично ниво. През последните 30 дни много сесии за чат на живо се разпаднаха с членове, които често просто искат да говорят за това, което се случва в света. Добре сме с това. Всъщност ние го насърчаваме.

И на този фронт ние също сме основоположник WP&UP и да продължите да бъдете спонсор. Те подкрепят & насърчават положителното психично здраве в общността на WordPress. Препоръчваме ги на всички в Incsub (аз съм ги използвал), така че да имат изход извън WPMU DEV, CampusPress или Edublogs, ако имат нужда.

Читател, ако можете да направите някаква помощ, посетете сайта, ако сте на ниво, необходимо за подписване на чекове в отдалечена работеща компания, особено в пространството на WP, аз ви умолявам да ги подкрепите.

Ние винаги сме искали да бъдем нещо повече от друга компания – за която сте работили ™, това никога няма да спре и сегашните времена са всъщност възможност за нас да бъдем по-добри в това.

И в допълнение към това отдавна си мислех, че можем да постигнем някакво сътрудничество в това пространство (WordPress) по линия на платен отпуск, други права на работник и, разбира се, подкрепа за психично здраве на отдалечени работници … особено в време на криза, каквото сме изправени сега. Така че може би като група това е възможността да поставите нещо подобно на мястото си.

Вашето здраве, вашето семейство и вашите близки идват преди работа.

Ако искате да обсъдим това повече, уведомете ме на [email protected] (моят действителен пряк имейл, така че, моля, не се обиждайте, ако отделя известно време, за да се свържа с вас).

Бъдете в безопасност и се грижете един за друг.

Topher

Тофер ДеРозия

HeroPress
САЩ ����

Помня много добре икономическия спад на 2008 г. и следващите години. Индустрията за уеб разработки процъфтява, както и индустрията за електронна търговия. Фирмите, които останаха живи, се нуждаеха от по-евтини начини за комуникация и се обърнаха към уебсайтове, а много хора, загубили работата си, започнаха свои собствени компании. Много от тези хора имаха нужда от онлайн магазини, но опциите бяха доста ограничени през 2008 г..

Подозирам, че този път ще бъде подобно, доколкото търсенето върви, макар и без обещания, разбира се.

Ако се занимавате с уеб разработка, трябва да мислите за няколко неща:

 • Вероятно скоро ще имате повече работа, отколкото знаете какво да правите. Не го запазвайте, споделяйте с други дяволи, които нямат достатъчно. Проверка Forwardr за възможности за работа.
 • Ако можете, опитайте се да напишете някакъв код, който можете да раздадете, който ще помогне на широк кръг хора. Правя обикновена приставка за изброяване на бизнес за приятел, за да може тя да изброява всички физически фирми в нейната област и какво предлагат.
 • Не изгаряйте От 2008 г. работех 8 часа в ежедневната си работа, а след това по 4-5 часа всяка вечер в продължение на 2 години. В крайна сметка напуснах ежедневната си работа, за да мога да се съсредоточа през цялото време върху наличната работа.
 • Може да имате възможност да спечелите много пари по време на този икономически спад. Това може да бъде и добро, и лошо. Използвайте го разумно. Спестете някои, изплатете някакъв дълг и се поставете в състояние да помагате на други хора, независимо дали финансово или просто емоционално. Не злоупотребявайте с тази възможност, но я използвайте, за да помагате на хората.

Отново всичко това се основава на опита от преди 10-12 години и в мрежата и в икономиката вече са много различни, така че може би съм сгрешил. Но мисля, че ще разберем в рамките на следващия месец или около това.

Мат Медейрос

Мат Медейрос

Мат доклад
САЩ ����

Мисля, че специалистите по WordPress имат уникална възможност да помогнат на традиционните тухлени и строителни фирми да се подготвят за онлайн света по време на тази криза. Все още има толкова много собственици на малки фирми, които нямат функционален уебсайт или средства за създаването на такъв. Силата на WordPress е гъвкавостта, която предлага чрез плъгини и теми на трети страни, за бързо да получите нещо онлайн, което всъщност може да помогне на собственика на долния ред в момента. Сега не е моментът да се карате за перфектния дизайн на пиксели или кой нюанс на синьото се превръща най-добре, а да се даде възможност за електронна търговия или възможности за онлайн обучение. Това е нещо, което предлагам безплатно на моята местна общност.

Друга възможност е да научите някого как да строи или "изпълнение" солиден WordPress сайт за малък бизнес. Ще има голяма работна сила, изместена от тези времена и можем да помогнем за създаването на нова възможност за кариера или доходи за други. Аз съм голям привърженик на цифровия работник със синя яка и сега сме необходими повече от всякога.

Брайън Джексън

Брайън Джексън

ForgeMedia
САЩ ����

Не мисля, че някой от нас е планирал да дойде пролетта, ще сме в средата на глобална пандемия. Знам, че не съм Що се отнася до нашия бизнес, той ще се отрази на всички нас (независимо дали е положително или отрицателно) в един или друг момент. За съжаление, много от нас вече са виждали или познават някой, който е преживял вълнообразните ефекти.

Притежавам сайт, базиран на приходи в рекламната ниша за храни без глутен, и той вече взе 40% хит в приходите поради хора, които вече не търсят вида съдържание, което произвеждам. Това не е изненадващо, тъй като никой не се интересува от ядене без глутен по време на пандемия. Същият тип неща се случват с хиляди, ако не и с милиони фирми и уебсайтове по целия свят.

И така, какво правя по въпроса? Е, за един, преместих голяма част от фокуса си върху други проекти, които за момента генерират повече приходи. Също така преразпределих задачите си пред тези, за които знам, че ще се отразят незабавно върху приходите ми, вместо тези, които са тривиални неща, които просто трябва да се свършат.

С казаното, ако сте в състояние, в което можете, препоръчвам да не пренебрегвате изцяло неща, които са временни. Защо? Защото нещата ще се възстановят. Въпрос на време е. Подобно на акциите, вие няма да искате да продавате, само защото нещата се понижават. Продължавате да инвестирате или да го държите; нещата ще се възстановят.

Ако вече се борите и сте в кризисен режим (видях много), възползвайте се от връзките в общността на WordPress. Не се страхувайте да протегнете ръка и да помолите за помощ. Някои може да са в състояние да ви предложат помощ или дори да работят.

Няма идеални решения в ситуация като тази. Най-добрият съвет, който мога да дам, е да не се обсебвам толкова много от растежа, докато това не приключи. Вземете незабавно действия, за да гарантирате, че бизнесът ви оцелява.

Цял живот съм бил интроверт и за да бъда честен, вече практикувах социално дистанциране преди всичко да започне. Въпреки това, за тези от вас, които са екстроверти, препоръчвам да използват технологии като Zoom и Slack, за да поддържат връзка с приятелите и колегите си. Това, че не можете да общувате лично, не означава, че не можете да социализирате.

Независимо от вашите възгледи или мисли за COVID-19, настоятелно призовавам всички да отделят това време и да практикуват отговорно социално дистанциране. Много от нас имат любими хора и възрастни членове на семейството, които разчитат на нас да не помогнат за разпространението на вируса. Ние сме в това заедно! И аз, например, ще бъда преследван и ще работя през това от дома (и на вътрешния двор).

Мариек ван де Ракт

Мариек ван де Ракт

Yoast
Холандия ����

Аз съм оптимист. Чашата ми винаги е наполовина пълна. И така, когато някой ме помоли да споделя мислите си как бизнесът трябва да се справи с този нов контекст, ще ви разкажа оптимистична история. Бих искал да подчертая, че макар да съм оптимист за бъдещето, аз наистина разбирам колко ужасно тежко е това за всички. За мен лично този път е наистина тежък. Трудно се справям с отдалечена работа, докато уча вкъщи четирите си деца. В същото време се притеснявам за баща ми, който имунната система далеч не е перфектен.

WordPress е устойчив

Икономическа рецесия вече се случва. Това ще се отрази на бизнеса. Хората имат по-малко пари за харчене. Агенциите ще имат по-малко клиенти или клиенти с по-малък бюджет.

Все пак хората трябва да пускат на пазара своите продукти. Те ще се нуждаят от уебсайтове. Това няма да се промени. И в сравнение с други CMS-и, WordPress има предимството, че е наистина евтин и в същото време тези големи марки като Disney и New Yorker го използват. WordPress ще бъде добра алтернатива за хора, които не искат да харчат големи пари за своя уебсайт, но въпреки това искат да имат професионален сайт.

Екосистемата на WordPress е отдалечена от самото начало. Разбира се, ще пропуснем да се видим в WordCamps, но ще успеем да поддържаме WordPress да расте и да се развива, дори ако ще бъдем в тази отдалечена ситуация на блокиране за няколко месеца. Нашата общност и нашата екосистема ще останат стабилни.

Йоастът е устойчив

Що се отнася до нашата собствена компания, аз също съм оптимист. Изпитваме лек спад на продажбите, който най-вероятно се дължи на пандемията COVID-19. Въпреки това, ние все още сме печеливши. Когато започнахме Yoast през 2009 г., икономическата ситуация също не беше толкова добра. Успяхме да се развием дори и във времена на рецесия. И аз съм сигурен, че ще продължим да растеме, може би не толкова бързо, колкото бихме имали, ако тази пандемия не се случи. Нашият продукт не е толкова скъп и търсенето е безплатен начин за привличане на трафик (за разлика от рекламата в Google). Просто трябва да вложите малко време и усилия, за да направите добро SEO. Но ако хората имат по-малко пари за харчене, може да е по-вероятно да вложат това време.

Продължавай!

Трябва да се придържаме заедно. Ние изграждаме WordPress заедно и имаме нужда от WordPress, за да процъфтяваме. Бъдете мили един към друг. Помогнете си един на друг. Инвестирайте в WordPress, популяризирайте WordPress. Чувствам се като в такива моменти е важно да си помагаме. В същото време е добре да продължите маркетинга. Трябва да се уверите, че вашият тон е правилен и не трябва да се опитвате да извличате печалба от тази ситуация. В същото време трябва да продължим да си вършим работата. Ще продължим да пускаме страхотни нови функции на Yoast SEO и ще продължим да подобряваме WordPress. Трябва да продължим …

Мат Кромуел

Мат Кромуел

GiveWP
САЩ ����

В GiveWP видяхме повишен интерес към онлайн дарения. Повече хора посещават нашия сайт от всякога и все повече хора започват да използват GiveWP и да купуват нашите добавки.

Много организации с нестопанска цел по-рано разчитаха много на лични събития за набирането на средства и често пренебрегвани онлайн дарения. Нещата се промениха за една нощ в това отношение.

Тъй като нуждата е толкова неотложна, ние чувстваме бреме на отговорност да продължим да предоставяме висококачествени инструменти и техническа поддръжка на нестопанските организации. По време на тази криза ние много намалихме продуктите си, за да помогнем на повече хора да получат необходимите инструменти.

Ади Спиак

Ади Спиак

TranslatePress
Румъния ����

Предсказването на каквото и да било в тези предизвикателни и безпрецедентни времена е на крачка от лунатизма. Така че виждам само един вариант, да останете позитивни и да култивирате оптимизъм. Това със сигурност не е краят на света, заедно ще преодолеем това и със сигурност ще научим много.

Като собственици на WordPress бизнеса трябва да сме благодарни и да осъзнаваме, че сме в привилегировано положение. Не всеки може да върши работата си онлайн. Не всеки може да превключи на отдалечена позиция без никакъв недостатък. Затова смятам, че тази привилегия трябва да носи отговорност и за подпомагане на други, които са по-силно засегнати.

В Cozmoslabs, до този момент използвахме един и същ офис за целия екип. Насладихме се на "триене в лактите" нещо подобно, салата за обяд, която всички помогнахме за приготвянето, ежедневни взаимодействия, разговори лице в лице или мозъчна атака за нови функции за TranslatePress.

Въпреки това последните събития ни накараха да прехвърлим екипа си към напълно отдалечен. И понеже преди имахме правилните инструменти, в този преход нямаше много търкания.

Ключово е да се уверите, че всеки член на екипа има всички необходими инструменти в отдалечената си работна среда. Също толкова важно е насърчаването на неработни дейности сред членовете на екипа, особено тези, за които се знае, че оказват положително влияние върху психическото ви състояние. Неща като спортуване на закрито, медитация, четене, учене на нови неща, ходене по няколко минути ежедневно или излагане на слънце.

Преместихме нашите срещи през две седмици онлайн и се опитваме да ги поддържаме кратки, полезни и подходящи за всички. Продължаваме да използваме Slack като основен наш комуникационен канал, като изясняваме, че не трябва да очакваме незабавни отговори и че всеки от тях е отговорен за управлението на прекъсванията, които могат да повлияят на неговата производителност.

Clickup е нашият център за проследяване на всичко, което се случва в нашия бизнес и ни дава преглед на това, което всеки от нас работи, какво е направено и какво следва.

Отдалечената работа вече не е опция, така че трябва да оптимизираме всичко бизнес разумно, като се уверим, че нашите екипи разполагат с всички необходими инструменти, за да работят спокойно, като същевременно насърчаваме неработни дейности, които намаляват тревожността и увеличават психичното благополучие.

Има и доста неща, които можем да направим, за да помогнем на другите. Ако имате офис, продължете да плащате наем, услуги за почистване, доставчици, дори и само част от него. Ако сте планирали да присъствате на събития (или дори да ги спонсорирате), които са отменени, не искайте възстановяване на суми – ако можете да си ги позволите. Поискайте вместо това кредит и го използвайте в бъдеще. Те със сигурност имат нужда от пари в момента. Можете да подкрепите местни фирми като ресторанти, като поръчате да отидете / доставка до дома или просто да дарите на организации, които помагат в борбата с Covid-19. Възможностите са безгранични.

Райън Съливан

Райън Съливан

WP Грижа за сайта
САЩ ����

Винаги, когато се сблъскам с несигурност в живота или бизнеса, намирам най-полезния съвет да бъдат стъпки и посоки, които могат да се предприемат, които мога да предприема, за да продължа напред малко. Кажи ми какво трябва да направя след това. Дейвид Алън говори за това задълбочено в книгата си „Първи нещата готови“ и го нарича своя принцип „Следващи действия“.

Докато преминаваме през драстичните промени в живота и бизнеса и непрекъснато променящия се виртуален пейзаж, е лесно да се затрупаме. Съветвам ви да помислите какво можете да направите по-нататък. Ако се чувствате затрупани от намаляващите продажби или безпрецедентното търсене, не позволявайте на вълната да ви погълне.

Казано по друг начин, запомнете филма Какво ще кажеш за Боб? Боб следва съвета на д-р Лео Марвин да предприеме Baby Steps навсякъде, където отиде. Itty bitty мънички стъпки. Боб го тълкува малко по-буквално, отколкото д-р Марвин възнамерява, но честно? Няма нищо лошо в постепенния и преднамерен напредък. Напредъкът е прогрес.

 • Просто продължавай да плуваш
 • Един ден по време
 • Яжте слона

– каза Ели Доктор "Писането е като шофиране на кола през нощта. Можете да видите само до фаровете си, но можете да направите цялото пътуване по този начин."

Същото важи и за вашия WordPress бизнес и несигурността, която предстои. Какво можете да направите в следващите пет минути, за да се движат нещата в положителна посока? Направи го. След това направете следващото нещо. Ще се справиш.

Франческа Марано

Франческа Марано

SiteGround
Италия ����

Какво време живеем! Не мисля, че някой от нас, от Бумърс до Милениалиалс, някога не се е сетил да преосмисли живота си и бизнеса си заради пандемия.

SiteGround има силна офис култура, с дълга традиция да се събираме на работа и извън работата, така че когато в началото на март преминахме към изцяло разпределен работен модел, за да предпазим екипа ни от разпространение на вируса, това беше предизвикателство за всички нас. Има няколко неща, които направихме, за да поддържаме морала високо и да бъдем ангажирани дори от разстояние.

Първо, нашият ръководител на марката Дима Петева състави дистанционно ръководство за работа, което решихме споделете го в нашия блог тъй като смятаме, че може да е полезно за друга компания, изправена пред подобен преход. Стартирахме нова група във Facebook, само за служители, където можем да поддържаме връзка с още лични теми: точно през последната седмица публикувахме за нашите хобита, лесни рецепти, производителност, когато имате деца вкъщи. Започнахме на Get Fit Challenge с поточни курсове на живо по пилатес и други „предизвикателства“, за да можем да споделяме общи интереси и да се поддържаме здрави, докато сме изолирани. Организирахме клубове за игри и предплатени сметки на различни платформи, за да можем да поддържаме заедно игрални карти, игри на борда, Counter Strike и други. И повече неща се появяват седмично.

Също така ние се грижим за нашите клиенти. От началото на пандемията наблюдаваме увеличение на новите клиенти, което според нас се дължи на все повече и повече хора, които излизат онлайн, докато остават вкъщи. Сега изглежда имат време да стартират онзи уебсайт, който винаги са искали. И така, това, което решихме да им помогнем още повече – и допълнително намалихме цените си, така че да се опитат да го опитат почти без разходи. Ние също така продължаваме да генерираме полезно съдържание, тъй като колективно имаме много ноу-хау, което си струва да споделим и сега изглежда подходящият момент за разпространение, тъй като клиентите имат време да го прочетат. Можете да проверите нашия блог за най-новите публикации.

Що се отнася до общността на WordPress, мисля, че това е най-добрият пример за устойчивост и щедрост: събитията преминаха от лично към онлайн с ръководството на екипа на Общността, а WordPress 5.4 беше пуснат с помощта на над 500 доброволци в края на март. Всички все още се отдават безкористно, хората се показват на онлайн чатове и дори Meetups, които не са се срещали от известно време, установили, че организирането на един в момента е добър начин да се свържете отново.

Сътрудниците поемат по-сериозно от всякога отговорността за създаването на най-използваната CMS в света, така че има много положителна енергия в момента, който допринася: искам да започна, сега е времето!

Мисля, че преминаваме към нова нормална работа: по-отдалечена работа, повече компании ще се разпределят, деца и тийнейджъри ще свикнат да учат онлайн доста бързо и аз съм оптимист. Мисля, че ще излезем от това, променено към по-добро: по-организирани, по-търпеливи и разбиращи един към друг и с по-високо чувство за солидарност. В професионални и лични отношения.

Том Зомборги

Том Зомборги

Kinsta
Унгария ����

Надявам се, семейството ви и екипът на Codeinwp да сте в безопасност и здраве! Да, последните седмици са шокиращи и нещо, което светът не вижда от известно време, ограничения и ужасни новини по целия свят. Бизнесът е силно засегнат, милиони губят работата си и това е само началото.

Въпреки че не съм експерт и не искам да се държа умно или някой, който знае какво ще се случи – никой не знае на този етап TBH – но имам няколко съвета, които могат да помогнат или на читателите, собствениците на бизнес и мениджърите може да помисли.

Бих ви препоръчал да не изпадате в паника и да останете спокойни, за да можете да вземете правилното бизнес решение.

Екипите, които работят за дистанционно за първи път, ще имат няколко натоварени дни, но мисля, че след няколко седмици те ще успеят да станат на скорост и да започнат ново ежедневие, за да бъдат продуктивни. И откъде знае, може да се окаже, че работата от разстояние изобщо не е толкова лоша! Има много полезни уроци, съвети, видеоклипове и инструменти, достъпни за отдалечени работници, те просто трябва да го търсят и да започнат да ги използват!

Ако вашите нужди бързо се разплащат, отстъпките може да са добро решение, но определено не са добра дългосрочна стратегия. Benji Hyam обобщи това в a Нишка в Twitter доста добре и трябва 100% да се съглася с него.

Маркетингът е доста предизвикателен в момента. Маркетинговите бюджети изчезнаха за повечето компании или бяха намалени драстично. Но това означава и възможност за тези, които все още могат да изразходват малко пари за обучение на клиенти и да продължат да изграждат отношения с тях, заедно с укрепване на тяхната марка. Дейв Герхард е много умен маркетолог (помагал на Дрифт от години), обобщено това в Нишка в Twitter. Мога да препоръчам съветите му само ако имате пари да харчите, харчите ги за маркетинг и не забавяйте, ще видите 10x възвръщаемост в дългосрочен план.

Сега медиите са пълни с лоши новини и това може да бъде много разочароващо, много хора са разтревожени и стресирани. За да намерим известна положителност, ние имаме #theresgoodintheworld Slack канал, където всички хубави неща са добре дошли, като се започне от добрите новини, сладките бебешки снимки или котката ви прави глупави неща! Също така, ние имаме #kinsta_is_good канал, където споделяме положителни отзиви и съобщения от нашите клиенти. Това озарява нашия ден всеки път, когато видим ново съобщение там!

По време на тази изолация също е трудно да поддържаш социалния си живот. Но нашият екип излезе с отлична идея! Толкова е просто, но все пак е много мощно. Нарича се "Запознайте се и изпийте кафе с вашия член на екипа ☕" Имате Zoom или Slack разговор с члена на вашия екип и пиете виртуално кафе �� Имате разговор 15-20 минути разговор за каквото и да е, свързано с работа или не, хобита, съвети, книги, филми както и да е. Бих ви препоръчал да приложите този тип срещи между вашите колеги!

Йонут Неагу

Йонут Неагу

ThemeIsle
Румъния ����

Пространството на WordPress и "онлайн съдържание" вероятно е в по-добра позиция от 90% от другите индустрии. Всички можем да работим от вкъщи и да запазим почти същото ниво на производителност. Някои компании могат дори да нарастват по време на тази криза, стига да успеят да се адаптират към развиващите се нужди на обществеността (връзка).

Разбира се, това е най-добрият сценарий за пространството на WordPress и буквално няма сигурност, че нещата ще се играят така на практика.

Това е казано, също толкова важно, или може би дори повече, е да мислите за най-лошия сценарий и да действате така, както е вероятно да се случи – макар шансът да е много малък. Неща, като колапс на здравеопазването, мутации на вируси, още по-тежки икономически спадове са всичко, за което трябва да мислим, и да продължим да намираме начини за намаляване на риска.

Добрата новина, според мен, е, че понякога количеството лични усилия, необходими за принос и подпомагане на предотвратяването на подобни ситуации, е наистина много малко. Както в днешно време, просто да останете вкъщи е достатъчно. Когато най-лошият сценарий е изчезването, не трябва да се полагат усилия, за да се предотврати това. Ние като общество, бизнесмени, не можем да приемем този вид "изчезващ потенциал" рискувайте твърде много пъти (повече за тази идея тук).

Мислете за това по този начин; ако има 1% шанс да изчезнем поради някакво събитие и поемем този риск 100 пъти подред, ще загубим Може да ни отнеме десет, 100 или 1000 години, но все пак.

��️ Ако търсите начини да направите ефективна отдалечена работа за вашия бизнес, разгледайте тези задълбочени ресурси:

 • Как да работите от вкъщи (и да останете здрави)
 • Как да останете фокусирани при работа от разстояние
 • Най-добър софтуер за проследяване на време в сравнение
 • Най-добър софтуер за вебинар в сравнение
 • 15+ отлични инструменти за производителност

Мириам Шваб

Мириам Шваб

Strattic
Израел ����

В Strattic вече имахме полу-отдалечена култура, преди Коронавирусът ни принуди всички да работим от вкъщи. Следователно в много отношения преходът за нас беше сравнително плавен и установихме, че някои аспекти на нашия работен процес и комуникацията дори са се подобрили.

В същото време има много предизвикателства между работата с децата вкъщи, престоя си в изправено положение пред непознатото и запазването на фирмената култура отдалеч. В това видео говоря за някои от това, което научихме, след като отидем напълно отдалечен в Strattic.

Повече от перспективата на Мириам във видеото й:

Акшат Чудари

Акшат Чудари

BlogVault
Индия ����

Въздействието на Covid-19 вече е огромно, но през следващите няколко месеца, след като прахът се утаи, общите щети биха били безпрецедентни. WordPress е изключително популярен сред SMBs и този сегмент е намалял през последните няколко седмици поради пандемията. Въпреки че те ще се възстановят, всички трябва да се подготвим за последствията от това. Всички бизнеси ще намаляват разходите в цялата област и нашата общност ще бъде засегната. Но ще има и възможност – затварянето на физически магазини е изстрел в ръката за електронна търговия. Ще бъде естествено всички бизнеси да инвестират в присъствието си онлайн. Нашата общност е добре позиционирана, за да им помогне в този преход.

В BlogVault се фокусираме върху осигуряването на ефективна 24/7 поддръжка повече от всичко. Целият ни екип сега работи от дома (без обществени зони), за да направи всичко възможно да се самозадържат. Ние работим с пълна пара, за да продължим да подобряваме нашия продукт и ще стартираме нови вълнуващи функции през следващите няколко седмици. Ние също предлагаме нашия продукт безплатно в продължение на 3 месеца на училища, организации с нестопанска цел и екипи за директен отговор в опит да се борят заедно с пандемията му. Ние сме в това заедно!

Бен Пайнс

Бен Пайнс

Elementor
Израел ����

Изграждането на правилната бизнес и маркетингова стратегия в светлината на COVID-19 не е лесна задача. Създателите на уебсайтове трябва да се занимават сериозно с него и да избягват значително време всеки ден да мислят за него, да пишат за него и да говорят с други колеги за него.

Трудно е да схванем финансовите последици и затова мисля, че опростена и подходяща версия на случилото се може да помогне:

Тъй като малките и средните предприятия търпят загуби, е по-малко вероятно да инвестират в своя сайт. Маркетолозите, дизайнерите и разработчиците, които предоставят дигитални услуги, вече започнаха да забелязват спад на бизнеса, както мнозина коментираха нашата група във Facebook.

Някои уеб създатели са се приспособили към ситуацията. Те са ощипали услугите си, за да се приспособят към съответните услуги и продукти, които са се увеличили в търсенето. Писах за това в Блог на Elementor, и така Ранд Фискин.

И така, какво могат да направят уеб създателите?

 • Изградете онлайн курс и научете някои от техните умения. Много от тях се стремят да научат и консумират съдържание в наши дни.
 • Фокусирайте работата върху съответните уебсайтове на WordPress. Прехвърлете магазини за тухли и хоросани в онлайн магазини за тоалетни. Изграждане на сайтове за предприятия, свързани със здравето. Създайте канал в YouTube. Разработване на сайтове за членство.
 • Прекарайте свободното време за развиване на нови умения и усъвършенствайте тези, които вече имате.
 • Прехвърлете работата си в WFH (работа от вкъщи). Това означава повече фокус върху вашите предложения, тъй като не можете да се срещнете с клиентите си лице в лице. Това означава също изграждане на процеси за връзка с вашите клиенти чрез видео.

Има много други начини, чрез които уеб създателите трябва да се адаптират към ситуацията. Те просто трябва да разберат настоящата ситуация и съответно да променят стратегията си.

Рахул Бансал

Рахул Бансал

rtCamp
Индия ����

През последните седмици видяхме няколко сделки в заключителния етап, които се задържаха за неопределено време поради COVID-19. Така че очакваме известен спад в приходите на нашата агенция. Като бизнес без дълг и парични позиции, ние можем да издържим на въздействието, без да засягаме нашия екип. Освен това, както са отдалечени, екипът доставя съществуващи проекти без забавяне.

Само за да играем на сигурно – тъй като все още може да се влоши оттук – забавихме нов наем за един месец. За хора, които вече са наети и чакат да се присъединят, изпратихме имейли, уверявайки ги, че възможността им за работа няма да бъде засегната..

Вова Фелдман

Вова Фелдман

Freemius
САЩ ����

Като разпределен екип, ние от Freemius вече сме свикнали да работим от домашните си офиси. Повечето от нашите партньори по продажби са инди-плъгин & разработчици на теми или малки разпределени екипи, които също работят от вкъщи. Така че, за щастие, текущите събития почти не оказаха влияние върху ежедневните ни операции.

Също така, от запознанството ми с общността на WordPress, усещам, че всички сме в много по-добра форма от много други екосистеми. Повечето от нас са технологични, удобни за онлайн света и разпространена работа и са чували за Zoom преди пандемията ��

Това каза, че вече виждаме няколко вертикала да бъдат засегнати от ситуацията COVID-19 повече от други, особено плъгини & теми, насочени към събития и туризъм / пътувания. Независимо, с изключение на ~ 10% намаление на обема на продажбите през февруари, изглежда, че продажбите на плъгини и теми нарастват постоянно.

В тези предизвикателни времена не мога да подчертая достатъчно важността на преминаването към абонаменти, Подобен на SaaS бизнес. Въпреки че COVID-19 има безпрецедентно глобално икономическо въздействие, което е невъзможно да се игнорира, ние вече станахме свидетели как промените в по-малки мащаби, като актуализации в алгоритмите на Google, могат да "убийство" фирми. За да помогнете на повече магазини за плъгини и теми да се присъединят към икономиката на абонаментите и да изграждат устойчиви & устойчив бизнес, ние от Freemius стартираме нов фонд, който ще обявим на нашия блог много скоро.

Въпреки че не можем да прогнозираме бъдещето като цяло, ние действително вярваме, че ситуацията ще вкара повече пари в нашата индустрия, тъй като предприятията ще бъдат тласнати да приемат първоначални цифрови практики. Освен това хората, които са загубили работата си и сега са останали вкъщи, ще търсят алтернативни източници на доходи онлайн. Като цяло това ще доведе до повече уебсайтове и повече плъгини & покупки по теми.

Вече сме свидетели на ~ 25% увеличение на новите регистрации на разработчици. Разработчиците търсят допълнителни потоци от приходи и Freemius е непреодолимо решение за бързото и изгодно предлагане на пазара..

Така че като цяло сме доста оптимистични. Искам да използвам тази възможност, за да пожелая на всичките ми приятели в WordPress лесна карантина. Останете вкъщи, здрави и безопасни! Надявам се да ви видя в WordCamp EU / US 2021, да пиете напитки, да се смеете и да говорите за това колко луда беше 2020 г..

Тим Соло

Тим Соло

Ahrefs
Сингапур ����

Тук в Ahrefs ясно виждаме все повече и повече клиенти да анулират своите акаунти, защото бизнесът им е пострадал (загуба на трафик на уебсайтове, загуба на клиенти и т.н.) и следователно те гледат да намалят разходите си, за да поддържат бизнеса си в плавателни съдове. Така че собственият ни бизнес вече е пострадал и от ситуацията.

Но въпреки факта, че бизнесът ни беше ударен, все пак искахме да подкрепим нашите клиенти, а главният ни изпълнителен директор и основателят Дмитрий Герасименко реши да предложи на всички клиенти на Ahrefs по-ниски абонаментни планове (а това е повече от 2/3 от всички наши клиенти, плащащи) безплатно разширение за акаунт без въпроси.

Подпори към @ahrefs за това, че предоставяте на абонатите на Lite абонамент безплатен месечен абонамент през тези трудни времена – сигурен съм, че много малки фирми и консултанти са много благодарни на всички вас в момента. pic.twitter.com/0HLRpHocG7

– Ежедневно UX писане (@dailyuxwriting) 27 март 2020 г.

Така че като цяло, ние се опитваме да подкрепим клиентите си по най-добрия начин и видяхме много компании от индустрията MarTech да правят същото.

Пунет Сахалот

Пунет Сахалот

Creation IdeaBox
Индия ����

COVID-19 беше голяма неуспех за много от нас в общността на WordPress. Започвайки от отмяната на WordCamp Asia, последвана от WordCamp Europe и няколко други WordCamps. Избухването засегна всички нас.

Трудни времена като тези ни помагат да преосмислим нашия подход към света не само от бизнес гледна точка, но и като част от общността, как можем да си помогнем взаимно.

След това огнище изпратихме имейл до нашите клиенти, за да се регистрират дали се справят добре, ако има нещо, с което можем да им помогнем. Бяхме затрупани от получените отговори и научихме много за това как семействата и бизнеса се сблъскват смело с тази ситуация.

Вярвам, че всички разчитаме един на друг, за да продължи бизнеса. Това не е ограничено само до нашите клиенти или екип. Това е пълна верига, която трябва да остане функционална. Например напр. голяма част от нашите клиенти изграждат уебсайтове на WordPress за малки предприятия, няколко от тях предоставят месечни планове за грижи, SEO пакети и др. По-голямата част от тези бизнеси работеха с тухлени и строителни дейности, които спряха. Така че в крайна сметка това се отрази на нашите клиенти, техния бизнес и нашия също.

Като бизнес или организация, ние можем да се подготвим за подобни събития, така че да останем на плаващите си, функционални и да сведем до минимум въздействието. Ето няколко предложения:

 1. Бъдете организирани: Първото и основно нещо, което може да реши много проблеми, е да останете организирани. Използването на правилните инструменти за комуникация, управление на проекти, напомняния и др. Може да ви помогне да работите отвсякъде и по всяко време.
 2. Опитайте се да поддържате разпределен екип: Не всеки бизнес може да се нуждае от това, но е добре да има разпределен екип или напълно отдалечен екип. Дори когато сте само няколко души, които работят от офис, добре е да разрешите на хората да работят от вкъщи.
 3. Запазете и инвестирайте: Спестете прилична сума на доходите, за да се подготвите за дъждовни дни. Не само за себе си, но и за вашия бизнес. За много предприятия може да бъде трудно да се задържат в плавателни условия в такива ситуации, когато няма или са много малко приходи. И така, всеки, който е част от бизнеса, се засяга и хората губят работата си. Това е, когато малките спестявания за бизнеса могат да ви помогнат да продължите, без да повлиявате на живота на хората, свързани с бизнеса, по негативни начини.
 4. Разнообразяване на: Разнообразете бизнеса си по отношение на продукти, услуги или клиенти, каквото е възможно за вас. Не всеки бизнес може да предложи широка гама от услуги, някои от които са специализирани в няколко неща. Такива фирми могат да имат някои забавни проекти, които могат да донесат малко допълнителни приходи или да имат клиенти на различни места. Така че, подобно на вашия разпределен екип, наличието на разпределена клиентска база може да ви помогне да поддържате.
 5. Продължавай да учиш: Това е едно от нещата, които бизнесът пропуска. Учебният път често достига задънена улица с нарастваща натовареност. Това действа като пречка за диверсификация и растеж. Така че, инвестирайте в обучение на себе си, на вашите съотборници, за да им помогнете да учат и да придобият нови умения.
 6. Установете отношения: Установяване на силна връзка и доверие между вашите съотборници и клиенти. Това ще ви помогне безпроблемно да управлявате бизнеса си, особено в такива трудни моменти.

Това са нещата, които са ни помогнали, нашия бизнес през тези трудни времена. Въпреки че е в режим на блокиране, нашият екип успя да работи от дома си ефективно.

Адам Конел

Адам Конъъл

BloggingWizard
Великобритания ����

За щастие, моят бизнес не видя много смущения първоначално по отношение на това как работим. Въпреки това трафикът и приходите намаляват от началото на огнището.

Ние сме създадени да управляваме 100% дистанционно без проблеми и екипът е свикнал да работи отдалечено, така че социалното дистанциране да е някак бизнес, както обикновено.

В резултат на това не трябваше да внедряваме нови системи или процеси в нашия бизнес.

В случай, че е полезно, ето нашия технологичен стек за публикуване на съдържание:

 1. Google Drive – Повечето от нашите бизнес файлове се съхраняват тук. Удобно е, защото е лесно да се споделя с всеки, който има акаунт в Google и можете да наблюдавате промени в файлове и т.н..
 2. Notion.so – Това е нашият инструмент за управление на проекти. От нашите SOP и вътрешни учебни ресурси до нашите редакционни календари & работа по планиране. Хубавото е, че влаченето & спад на природата на платформата ни позволи да създадем нещо, което пасва на това, което искаме да работим. Известията са вградени и това е особено чудесно за екипите.
 3. Гугъл документи – Google Docs се интегрира директно с Google Drive, което прави особено лесното сътрудничество и съхраняване на файлове там, където е необходимо. Най-добрата част? Това е напълно безплатно за всеки, който може да използва.
 4. общуване – Комуникацията в реално време никога не е била прекалено необходима в моя бизнес, така че комуникацията по имейл е работила добре досега. Като се има предвид допълнителното социално дистанциране, може да обмислим скоро да преминем към Слак.
 5. LastPass – Ние използваме много различни инструменти. Електронна таблица с данни може да работи, но не е много сигурна. LastPass е чудесно решение за това.

Сега е трудно да видим как ще се развият нещата в дългосрочен план, но каквото и да се случи – ще преодолеем. Независимо от това, трябва да останем спокойни и да се подкрепяме взаимно, доколкото можем.

В личен план се опитвам да бъда информиран, докато се дистанцирам от масовите медии, доколкото е възможно. Мейнстрийм медиите имат някакъв ефект на предсказване. Например: повечето хора не са започнали да купуват паника, докато не бъдат обсъдени в новините.

Нека бъдем добри един към друг и останете в безопасност.

Жан Галеа

Жан Галеа

JeanGalea.com
Испания ����

Този откъс идва от Пост на Жан по темата за Коронавирус и как той ни засяга:

Ключовото извличане от всичко, което се случва, според мен ще бъде следното: не изпадайте в паника, но и не забивайте главата си в земята като щраус.

Ако чувствате, че целият свят свършва и всичко, което виждате около вас, е паника, каня ви да разгледате фактите. Изключете телевизора си, затворете Facebook и Twitter и помислете. Не можете да се доверите на медиите, за да ви дадат достоверна информация, защото тяхната работа е да продават реклама. За това им е необходим все повече трафик, а страхът и паниката са двигателите на този трафик. Научете се да разбирате какви са стимулите на хората.

Няма възможност за паника. Предстоят ни няколко трудни времена, но ако всеки направи малко и се опита да се адаптира към новата реалност, ние ще излезем от това по-бързо и ще се върнем към нормалното.

Оливър Дейл

Оливър Дейл

MoneyCheck
Великобритания ����

От началото на кризата с Коронавирус видяхме, че трафикът пада на някои от нашите сайтове, а други – в крак. В момента навлизаме в несигурни времена и събитие веднъж в живота за повечето хора на планетата. Имаме късмет, че нашият екип вече е напълно отдалечен, така че можем да продължим както обикновено в момента. Като собственик на бизнес беше моя работа да общувам и да уверя нашите служители, че бизнесът продължава както обикновено. Ние предложихме допълнителна помощ на всеки, който се нуждае от нея, и предоставихме на разположение всеки допълнителен софтуер, който може да се нуждае от нашия екип.

Жалко е да виждаме печалба в някои области, тъй като сега е време всички ние да се съберем, за да се преборим с това събитие. Аз наистина вярвам в силата на човешкия дух и мисля, че човечеството ще излезе другата страна на това по-силно. Мисля също, че тази криза ще промени нещата към по-доброто в крайна сметка и ще видим повече компании да осъзнаят, че отдалечената работа е жизнеспособна опция, тъй като хората ще прекарват по-малко време в пътуване, което им позволява да прекарват по-дълго време със семейството и приятелите си.

Барбара Саул

Барбара Саул

WP&UP
Великобритания ����

Колко време е това! И ние, от WP&UP, сме благодарни, че сте тук, за да подкрепите хората в и извън WordPress общността. Толкова повече от нас трябва да работят дистанционно, изведнъж и това може да бъде доста шок за не само тях, но и за тези, които вече са вкъщи. Всички трябва да намерим нов начин на работа и управление на този баланс между работа и живот от едно и също място.

WP&UP наблюдава значително увеличение на заявките за подкрепа през последните няколко седмици, като партньорската подкрепа също нараства в общността. Ние сме отворени за всички – присъединете се към нас чрез wpandup.org/join. Всяка седмица провеждаме #OpenChat, в петък в 15:00 UTC и това вече беше приветствано и доведе до увеличаване на броя на участниците, които се развеселиха и се почувстваха по-малко изолирани. За това сме тук и за да осигурим възможно най-голяма подкрепа, независимо дали директно с хора или чрез полезно съдържание на уебсайта.

Нещо, което лично съм обичал е духът на общността, онлайн и офлайн (но практически – Facebook, Next Door и други подобни) – с местните общности, които се събират, за да се подкрепят взаимно, и онлайн общностите, растящи в дух и откритост. Може да се окаже, че любовта ми към общността ми позволява да виждам това, но се надявам този дух да продължи и извън сегашната ситуация. Мисля, че ще стане и това е нещо много положително, което идва от това ужасно време.

Благодарен съм за всички, които се включиха и споделят своите мисли в такива натоварени времена. Съчувствам и на онези, които не можеха да се присъединят към тази група, докато се мъчеха да продължат. Дните минават невероятно бързо, когато трябва да управлявате едновременно семейството и работата – и от едно и също място.

Всички останали неща настрана, тези мисли са доказателство, че нашата общност е силна и в крайна сметка и това ще отмине! Как по-късно ще погледнем отново на решенията си днес? Какво щяхме да научим тогава, че сега не можем да разберем? Дори ако ефектите все още не са напълно предвидени, като част от глобалната икономика, WordPress също ще пострада и ще се промени. Само времето ще покаже как.

Може да се заинтересувате и от тези статии:

 • Топ 50+ блога за WordPress и техните най-добри публикации
 • Сравнителна таблица за уеб хостинг: 10+ най-добри услуги за уеб хостинг и техните най-добри оферти демистифицирани
 • Интервю на Кори Милър – Размисли за WordPress и Гутенберг, необходимостта от осведоменост за психичното здраве и коучинг

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector