Колко струва VPN? И безопасни ли са VPN-ите?

Колко струва VPN


Колко струва VPN и безопасно ли е да използвате VPN? Това са двата ключови въпроса, на които ще отговорим в тази статия.

До края трябва да разберете какво прави VPN безопасен, както и колко трябва да очаквате да платите за качествена VPN услуга.

Ще ви оставим и някои конкретни препоръки за обслужване, за да започнете.

Безопасни ли са VPN мрежите? Какво да търсите в безопасен VPN

Като технология, VPN мрежите са безопасни за използване … но не всички VPN услуги са безопасни.

По принцип, ако изберете правилно, използването на VPN е 100% безопасно, но само защото дадена услуга вика себе си VPN не означава автоматично, че услугата е безопасна.

За да разберем дали VPN е безопасен за използване или не, трябва бързо да разберем какво всъщност се случва, когато използвате VPN.

По същество VPN действа като посредник между вас и уебсайтовете или услугите, които посещавате. Когато посещавате уебсайт, вашият VPN криптира тези данни, преди да отиде на уебсайта (или дори преди да премине към WiFi мрежата, поради което VPN може да ви помогне да се защитите на обществен WiFi, както и от подхранване на ISP). В допълнение към много други предимства, това прави по-безопасно влизането в WordPress.

От своя страна този уебсайт или услуга вижда IP адреса на VPN вместо действителния ви IP адрес, което ви дава анонимност.

Ако изберете безопасна услуга, това е всичко. Но има някои конкретни неща, които трябва да търсите, когато избирате качествен VPN:

Обърнете внимание на политиката за сеч

Тъй като пренасочвате целия си трафик през VPN, вашата VPN е в състояние да следи много от това, което правите.

Сега не е като те да виждат вашите пароли и точните действия, които предприемате на всеки сайт. Но те могат да следят кои сайтове посещавате, когато се свързвате с определени сайтове, колко дълго сте там, колко трафик минава и т.н..

Един добър VPN няма да регистрира тази информация. Тоест, въпреки че VPN технически би могъл да следи това, те не съхраняват никаква тази информация.

Например, Mullvad не само не регистрира информацията ви, но дори не изисква вашата лична информация, когато създавате акаунт:

Това може да струва повече, но искате VPN с политика без регистрация

Казано по-просто, сигурен VPN е VPN със строг "без регистрация" политика.

Разберете кой е собственик на VPN и къде се намира

Ако сте в състояние на поверителност, вероятно ще искате VPN услуга, чиято централа е в удобна за поверителност юрисдикция.

Например, ако живеете в САЩ, изборът на VPN услуга, разположена в САЩ, прави правителството на САЩ много по-лесно да упражни волята си (въпреки че САЩ все още са по-добри от някои други юрисдикции, защото не се нуждаят от регистрация).

Поради тази причина много VPN услуги ще се намират в юрисдикции като Панама или неясни острови като Британските Вирджински острови, Невис и т.н..

Освен да се има предвид къде се намира собственикът на VPN, вие също ще искате да разгледате кой е собственикът.

Например през 2013 г., Facebook придоби VPN услуга на име Onavo. Те не направиха това, за да защитят мрежата. Вместо това те похарчиха 200 милиона долара за придобиването, за да събират данни за поведението на посетителите, като например използването на Snapchat от хората, конкурент на Facebook. Това е причината Apple изрита приложението Onavo от App Store през 2018г.

По принцип искате собственикът на VPN да бъде посветен на вас като на клиента, а не на вашите данни.

Уверете се, че използват най-новите стандарти и проблеми с кръпките

Прилага се правилно, VPN трябва напълно да скрие вашата идентичност и да криптира вашите данни. Въпреки това, не всички VPN използват правилните стандарти за сигурност или незабавно да отстраняват проблеми.

Например, the Провал на пристанището през 2015 г. може да доведе до излагане на IP адреси на потребители на VPN.

Този недостатък беше в основните протоколи, така че не са виновни самите VPN услуги. Въпреки това, някои услуги бяха по-отзивчиви от други в кръпката на проблема.

Освен че отговаря на проблеми, безопасен VPN трябва да предлага функции като:

 • DNS защита от теч, която помага да се предотврати изтичането на вашия IP адрес.
 • 256-битово криптиране AES за безопасно предаване на вашите данни.

Например, NordVPN предлага това, което наричат "криптиране с военен клас"… което наистина е просто фантастичен начин да се каже 256-битово криптиране на AES:

Как добрата VPN използва криптиране

Искате превключвател за убийство

Дори и да използвате VPN, което е безопасно във всеки друг аспект, все още има един голям проблем:

Ако вашият компютър прекъсне връзката си с VPN сървъра, можете да продължите да сърфирате, без да забележите и като такъв да изложите истинския си IP адрес.

За да се поправи това, много от по-безопасните VPN услуги се изграждат в нещо, наречено a убийте превключвател.

По същество тази функция автоматично ще спре достъпа ви до Интернет, ако връзката ви към VPN сървъра по някаква причина отпадне. Това гарантира, че случайно не продължите да разглеждате, докато излагате истинския си IP адрес.

Внимавайте с безплатни VPN услуги

Ако имате бюджет, вероятно сте се сблъскали с някои от безплатните VPN услуги там. Най-голямото име е Hola, но има много други безплатни VPN услуги.

Ето, имате голям случай на "получаваш това, за което плащаш" и повечето безплатни VPN услуги не са безопасни. Ако не ви таксуват пари, за да използвате услугата, това вероятно означава, че сте продуктът по някакъв начин.

Това беше случаят с Хола през 2015г, където те бяха хванати да продават честотната лента на потребителите към ботнет.

Вижте, вместо да използва собствените си сървъри като платена VPN услуга, Hola е в състояние да предложи своя безплатен ценови маркер, като пренасочва трафика през компютрите на своите потребители, в нещо като VPN-ситуация на връстник.

Това просто не е безопасен подход и не искате ресурсите на вашия компютър да се използват от други хора. Или в случая на Hola, продаден на ботнет.

Добрият VPN е безопасен

За да обобщите, добрата VPN услуга е безопасна, но не всички VPN услуги са добри.

За да изберете безопасна VPN услуга, ще искате да потърсите функции като:

 • Строга политика без регистрация.
 • Прозрачен собственик.
 • 256-битово криптиране AES.
 • DNS защита от теч.
 • Проактивен екип за сигурност, който остава в крак с новооткритите уязвимости.
 • Превключвател за убиване, за да избегнете случайно излагане на вашия IP адрес.

И вероятно ще искате да избегнете безплатни VPN услуги, тъй като те не са свободни от щедростта на сърцата си и вероятно печелят от трафика си по някакъв начин (като например да продавате честотната си лента на ботнет).

Колко струва VPN? Какво ще платите за качествена услуга

На следващо място, нека да се заемем с въпроса колко струва VPN.

TL; DR – Колко струва VPN?

Качествената и сигурна VPN услуга обикновено ще ви струва 5-12 долара на месец, ако плащате месечно или само 30-50 долара годишно, ако сте готови да плащате за няколко години напред. Нека да отидем по-дълбоко …

Можете да намерите някои безплатни VPN услуги, но, както разгледахме по-горе, тези безплатни услуги могат да бъдат схематични. Спомнете ли си как Hola се хвана да продава честотната лента на потребителите към ботнет? Да – не искаш това да си ти.

Освен това ще попаднете и на вас "доживотни сделки" за някои VPN услуги. Например, не е рядкост да намерите оферти в сайтове за сделки, които предоставят достъп до цял живот до VPN услуга за едва $ 50.

Въпреки че този тип оферта за цял живот е атрактивна от гледна точка на цените, трябва да бъдете предпазливи в този сценарий, тъй като при цяла сделка няма стимул услугата да продължи да предоставя добър продукт, след като получат парите ви..

Това често води до това, че те претоварват сървърите си, което означава, че тези типове VPN често са много по-бавни от услугите, за които плащате постоянно. Освен това те нямат стимул да инвестират в подобрения и актуализации на сигурността, тъй като вече са получили всички пари, които могат да получат от вас.

Вместо, ако наистина ви интересува скоростта и безопасността на вашия VPN, най-добрият ви залог е да платите за текуща услуга. Да, това е гадно да платите малко повече, но е важно да запомните, че не плащате повече за нищо.

По принцип искате VPN услуга, която има стимул да продължава да осигурява големи скорости и безопасно боравене с вашите данни … и единственият начин да получите това е да платите за нея.

И така – колко струва VPN, което ще направи това?

Обикновено гледате около 5-12 долара на месец, ако плащате месечно (ще ви покажа сравнение на някои популярни услуги по-долу).

Въпреки това повечето VPN услуги ще ви предложат обилна отстъпка, ако плащате за една или две години наведнъж, което може да бъде чудесен начин да спестите малко пари.

Например, NordVPN – една от нашите препоръчани услуги – струва $ 11,95, ако плащате месечно. Ако обаче сте готови да платите за две години напред, ще плащате общо 95,75 долара, което е равно на само 3,99 долара на месец.

Те дори понякога сключват тригодишна сделка с още по-голяма отстъпка:

Колко струва VPN като NordVPN

Как да изберете безопасна VPN – кои са най-добрите VPN услуги?

Сега за въпроса за милиона долара – кои са най-добрите безопасни, достъпни VPN услуги, които да използвате? И колко струва VPN, което ще ви предложи добро качество?

Това е голям въпрос, поради което всъщност написахме цял пост за най-добрите VPN услуги. Така че, ако искате дългия отговор, проверете пълното ни ръководство за най-добрите VPN услуги ��

Ако искате по-краткия отговор, можете да разгледате таблицата за сравнение по-долу. Всички тези VPN услуги са безопасни, а Mullvad предлага абсолютно най-неприкосновеността на личния живот, ако това е най-голямото ви притеснение:

ExpressVPN
NordVPN
PIA
Mullvad
IPVanish

Месечна цена на месец$ 12.95$ 11.95$ 6.95€ 5$ 10
Най-евтина цена99,95 долара / година$ 99.95 / две години$ 69.95 / две години€ 5 / месец89,99 щ.д. / две години
Приложение за Windows
Приложение macOS
Сървъри2000+5000+3000+300+1100+
Killswitch

И за най-добри резултати, сдвоете своя VPN с мениджър на пароли, за да запазите и своите входни данни!

Все още объркан от въпроса колко струва VPN? Все още имате някои въпроси за безопасност? Попитайте в коментарите!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, презентация и редакция от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map