Какво е новото в WordPress 4.9 – Вижте Нови функции в действие

Какво е новото в WordPress 4.9 – Вижте Нови функции в действие

Какво е новото в WordPress 4.9 – Вижте Нови функции в действие
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Второто голямо издание на WordPress за годината отпадна днес; WordPress 4.9 предлага редица подобрения и подобрения в съответствие с актуализирана за потребителите актуализация, обещана на 16 юни. Вижте всички тук. Това е новото в WordPress 4.9.


WordPress 4.9 е като всяка основна актуализация на WordPress, тъй като общността я обикаля от момента на публикуването на съобщението. Списъкът с потенциални подобрения и функции отново накара всички да бръмчат!

Рано беше ясно, че няма да се съсредоточи върху Гутенберг за това издание – Гутенберг ще бъде двигателят зад WordPress 5.0 следващата година. Въпреки това, WordPress 4.9 е един за лоялистите с няколко допълнения, които чакат осем години за включване. Това издание на WordPress 4.9 е възможност за изчистване на палубите в подготовка за водоразбора Гутенберг някъде следващата година. В тази светлина промените, които виждаме тук, са изключително ориентирани към потребителя. Със силно желание да помогнем на потребителите с редактиране и управление.

Успява ли? Трябва ли да актуализирате веднага? Е, ние използваме правилото над 4.9 от месеци и тази статия ще ви покаже подробно най-добрите му функции, плюс най-доброто от останалите:
Какво е новото в WordPress 4.9

Ето какво е новото в WordPress 4.9 – най-вълнуващите неща

1. Графикът и спестител на чернови

Персонализаторът винаги беше страхотен за преминаване през големи промени. Но тези промени трябваше да бъдат извършени масово и те излязоха на живо веднага след като щракнете върху бутона за запазване. Не особено голям от гледна точка на посетителите.

Едно от страхотните неща за работата в актуализирания персонализатор на WordPress 4.9 е възможност за запазване и планиране на промените.

По принцип, ако новите функции са актьори, тогава новият планировчик е Морган Фрийман; обичан от всички.

Обновеният персонализатор замени Запази & Бутон за публикуване Сега ще видите Publish с зъбчатка до него. Когато щракнете върху зъбното колело, отваряте меню с някои нови опции: Запазване на чернова, График, Публикуване. Това ще ви осигури същото ниво на контрол, което имате в основното табло с вашето редовно съдържание.

Наличието на такъв вид функционалност в Customizer помага за намаляване на натовареността. Всичко, което има ограничение във времето или е чувствително към времето, вече може да се обработва, без да е необходимо да седите до компютъра и да запазите времето си за Save & Публикувайте до съвършенство.
WordPress 4.9 представя график

Ако имате нужда да споделите промените с други, сега можете да получите и връзката за чернова направо от Customizer.

Дори самият Мат Мълленвег вижда тези нови функции като смяна на игрите за бъдещето на WordPress и какво следва да предстои. В подкаст епизод на Проект Подкаст с Брайън Крогсгард, Mullenweg трябваше да сподели това:

Проектните проекти ще бъдат доста огромни. Заключване и планиране, връзки за предварителен преглед. Има някои наистина много готини неща. Мат Мълленвег

2. Маркировъчен код за синтаксиса на кода

CodeMirror се завръща след осем години в пустинята. Не е за нас да класираме различните нови функции, но ако бяхме тогава, това ще бъде близка секунда, много близо.

Това е огромно подобрение за всички потребители. Кой от нас не е добавил тон код само за Запазване & Публикувайте под звуците на щурците? Промяната не е там. Може да опитате странното опресняване, но наистина това е просто здравей Мария. Вие просто знаете, че в костите ви липсва код; някъде.

Е, новата функция в WordPress 4.9 ще подчертае грешката и дори ще ви даде намек за липсващия елемент, непълната функция или дефектния синтаксис.

Най-много се вълнувам от изтъкването на синтаксиса в редакторите за теми и приставки, тъй като това е функция, която искам да видя отдавна. Виждал съм много новаци, включително и аз, да разбият WordPress, като направя малка грешка, докато редактирам приставка или тема. С тази нова функция повече няма да се случи! Хардип Асрани

WordPress 4.9 предлага подчертаването на кода на синтаксиса на кода към персонализатора

Това е чудесен ход, особено в помощ на начинаещия разработчик, когато те пишат код. За по-уверените WordPress-и опцията може да се изключи в страницата „Профил“.
Изключете подчертаването на синтаксиса в настройките на профила

3. Промени в джаджи

WordPress джаджите получават още едно увеличение за 4.9 с джаджата на галерията

Галерия джаджа

WordPress 4.8 ни донесе няколко доста сладки медийни джаджи с изображение, видео и аудио. Това е продължение на тенденцията и WordPress сега позволява на потребителите да добавят и галерия в своите области на джаджи. Хората ще ви кажат, че плъгинът е пътят, но в битката на bloat vs функционалността тази джаджа е победител.

WordPress 4.9 ще поддържа всички oEmbeds в текстовата джаджа

Добавете нови кратки кодове в текстови приспособления

В нашата публикация в WordPress 4.8 тук, ние оплакваме липсата на поддръжка oEmbed в текстовата джаджа. Е, пристигна. Вече можете да вграждате видеоклипове от всеки сайт, който поддържа oEmbed. Можете дори да вградите своя Facebook Live stream, както и TED, CollegeHumor, FunnyOrDie. Това е голяма работа.

Вграждането на медия в текстовата джаджа е възможно с WordPress 4.9

Добавете медия в текстови приспособления

Както бе споменато по-горе, WordPress 4.9 също ще ви позволи да вградите медия в текстовата джаджа. Това беше решаващо включване, тъй като специфичните за медиите джаджи ще бъдат ясно подравнени с блокове, когато Гутенберг пристигне.

4. Други промени в WordPress 4.9

Няма повече изчезващи джаджи след смяна на теми. Подобреното картографиране на джаджи означава, че джуджетата трябва да могат да намерят дома си след сериозна промяна.
Подобрена инсталация на тема от WordPress Customizer.

Подобрена инсталация от WordPress 4.9 Customizer
По-добър поток за създаване на менюта. Включва опциите за промяна на местоположението и името на менюто и местоположенията в същата опция.

Подобрени опции на менюто за WordPress 4.9
Глобална зона за известия със съобщения за грешки, показани под бутона Публикуване в Персонализатора.

WordPress 4.9 въвежда глобална зона за уведомяване

Може да се заинтересувате и от тези статии:

  • 6 от най-добрите строители на сайтове в сравнение – цени, характеристики, кои от тях да изберете
  • 12 неща, които трябва да видим от строителите на страници на WordPress през 2017 г. + кой вече го прави правилно
  • 20 страхотни дизайнерски портфейла, които трябва да видите преди да създадете свой собствен

Какво казват хората

Поглед към WordPress 4.9, стартиращ на 14 ноември. Много се вълнувам от някои от тези нови функции на персонализатора! https://t.co/sBjG9C6htZ

– XOmisse • ​​Elaine Malone (@XOmisse) 28 октомври 2017 г.

WordPress 4.9 предупреждава потребителите, когато открие промяна, която може да причини фатална грешка (от File Editor). https://t.co/BnQ3f05m2I

– Томи Оддо (@oddodesign) 25 октомври 2017 г.

WordPress 4.9 промени "Статична предна страница" да се "Настройки на началната страница".

Добре дошли промяна! ���� pic.twitter.com/64b54zAWW6

– Rich Tabor (@richard_tabor) 1 ноември 2017 г.

Поле за търсене в приставката & Прозорец за редактор на теми за WordPress 4.9 от @ mwaghmare7 https://t.co/S8hioIHatc pic.twitter.com/kSb4RijdCk

– Дейвид Бисет (@dimensionmedia) 31 октомври 2017 г.

WordPress 4.9 Бета 4 е излязла. 80 промени. Време е да вземете протеиновите си хапчета и да сложите каската си и да тествате: https://t.co/YbDvNhC5JI

– Дейвид Бисет (@dimensionmedia) 25 октомври 2017 г.

Ще намерите ново изживяване за откриване, инсталиране и визуализация на теми в персонализатора в WordPress 4.9 https://t.co/sQHLPv63VZ

– Дебора Едуардс-Оноро (@redcrew) 24 октомври 2017 г.

И така, какво мислите за всички тези промени? Кое ви харесва най-много? Обичате ли като цяло посоката?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector