Как да настроите блог: Име на домейн + Уеб хостинг + WordPress … Всичко в едно движение

Първото нещо, което научавате как да настроите блог, е, че никой блог не може да съществува без име на домейн (уникалният му адрес в интернет) и уеб сървър (неговият дом в интернет). След това, е вторият знак – третият елемент – WordPress!
Това е глава 3 на по-голямо ръководство на как да започнем успешен блог.


Как да настроите блог: www + host + WordPress

Избирането на име на домейн често е една от най-забавните части за целия процес на научаване как да настроите блог. Избирането на хост обаче е точно обратното.

Да започнем с първото:

Как да изберете име на домейн за вашия нов блог

�� Бележка за начинаещия: Какво е име на домейн? Името на домейн се състои от две основни части: вашият уникален идентификатор на домейн и разширение на домейн. За нас codeinwp е идентификаторът, а .com е разширението (известно още като TLD). Във вашия случай, първата може да бъде всяка последователност от буквено-цифрови знаци плюс тирета. TLD, който можете да изберете от редица съществуващи опции – с .com е най-популярната. Името на домейн обикновено ще ви струва около $ 10-15 $ / година.

Ако решите направо на преследването, доброто име на домейн трябва да има поне три основни характеристики:

 • �� Необходимо е да бъде уникален и маркируем. Добър показател е да си представите името на вашия домейн от страната на офис сградата. Добре ли изглежда там?
 • �� Трябва да е ясно. Няма странна комбинация от знаци. Проста последователност от 1-3 думи е най-добра. Най-добре използвате вашето име / фамилия само ако уебсайтът, който изграждате, е да отглеждате своя лична марка.
 • �� Необходимо е да се запомня лесно. Ако трябва да го изпишете, няма да е лесно да го запомните.

Допълнителна информация: Как да намерите име за вашия блог + с помощта на генератори на имена на блогове.

�� СЪВЕТ ЗА ПРО: Когато се научите как да създадете блог, добра отправна точка е да направите списък с 3-5 имена на домейни, които изглеждат най-разумните, и след това да ги тествате с приятели, семейство и колеги, за да изберете победителя.

С добра идея какво ще бъде името на вашия домейн, време е да изберете добра хостинг платформа:

Как да изберете добър уеб хост за блог

Темата на хостинга е boriiiiinnnng. Като, наистина.

Искам да кажа, че след като стигнете до него, уеб сървърът е просто компютър, който е включен и свързан към интернет 24/7, седейки някъде в тъмна сървърна стая. Няма нищо романтично или "готино" за това. Това са просто числа и данни изпращайки се напред-назад.

С това изображение в главата ви избирането на добър хост за WordPress може да бъде трудно, особено след като направите свое собствено проучване и се изложите на много рекламни материали на хостинг компания. По принцип всички те обещават изключително добро представяне и надеждно обслужване.

Реалността обаче може да бъде различна.

Така че без да ви отегчаваме с детайлите, ние инвестирахме много в проучването на хостинг пазара на WordPress, тествайки различни хостинг фирми, които са там, анализирайки тяхната ефективност в настройките на реалния живот и дори проучвайки потребителите, за да откриете какво мислят за тях домакини на блога.

Ако се интересувате от подробности за всичко това, проверете някое от следните:

Проучване за хостинг на WordPress 2018 – Aka "Добрият, лошият и грозният хостинг на WordPress"
Най-добрите WordPress хостинг доставчици в сравнение [По числата]

Най-добрите евтини хостинг доставчици в сравнение (от $ 0.82 / месец)
Най-добър уеб хостинг за малък бизнес

Ако не можете да се притеснявате и просто искате да ви препоръчам платформа, тогава просто използвайте SiteGround. По принцип, без значение какви тестове правим и без значение какви въпроси задаваме на общността, наистина е трудно да се натъкнем на отрицателни отзиви за SiteGround. Те просто знаят какво правят, когато става въпрос за хостинг на блог на WordPress.

Плюс това, добър план за хостинг с тях – този, който ще бъде повече от достатъчен, за да започнете с нов блог – е само около $ 4 / месец.

�� Как да настроите блог: получете име на домейн, хостинг и WordPress, инсталирани всичко едновременно

Добре, така че ето най-добрата част:

Въпреки че научаването как да настроите блог включва постигането на три отделни части от технологията – хостинг, домейн, WordPress – всъщност можете да се погрижите всичко за един ход и по много удобен за потребителя начин.

За да направите това, отидете на SiteGround (щракнете тук) – хостинг платформата, която препоръчваме въз основа на положителните й отзиви в мрежата и собствените ни тестове.

Веднъж там, изберете хостинг план. В повечето случаи най-евтиният вариант – Стартиране – ще бъде достатъчно:

хостинг избор

Следващата стъпка е къде можете да регистрирате име на домейн, което ще използвате за новия си блог:

име на домейн в блога

Забележка. Регистрирането на ново име на домейн с SiteGround е $ 15,95 / годишно. Ако вече имате име на домейн, което искате да използвате, изберете "Вече имам домейн" вместо да създаваме нов. Ще бъдат необходими допълнителни стъпки, за да свържете това име на домейн към новия си блог. SiteGround ще ви преведе през всяка стъпка на пътя.

След това просто трябва да предоставите вашата лична информация и данни за плащане и да финализирате настройката.

Когато приключите, е време да инсталирате WordPress. За целта достъпете до своята Клиентска зона и следвайте това ръководство.

По време на инсталационния процес SiteGround също ще ви позволи да изберете дизайн / тема за новия си блог и да имате всичко, което е настроено за вас.

�� Бърза бележка за намиране и промяна на теми / дизайни на блогове

Страхотното нещо в WordPress е, че не сте останали с първоначалния дизайн, който сте избрали за вашия блог по време на настройка или с темата за WordPress по подразбиране. Винаги можете да се върнете към тази част след известно време и да инсталирате нова тема, която е може би по-добре изглеждаща или просто следва по-добре съвременните тенденции.

Така или иначе можете да намерите нови теми на WordPress.org, ThemeIsle.com, ThemeForest, Елегантни теми, или който и да е от тези най-популярни магазини за теми.

�� Допълнително четене

Само да започнете работа с WordPress? Ето как да използвате интерфейса

Забележка. Ако вече сте запознати с интерфейса на WordPress, не се колебайте да преминете към следващата глава.

WordPress се развива доста от скромното си начало през 2003 г. Това, което започна като обикновена платформа за блогове, сега е в състояние да управлява всеки тип уебсайт, без значение колко голям или малък.

Това богатство от функции обаче може да бъде леко проблематично за някой, който просто се запознае как да настрои блог с WordPress за първи път.

Така че ето вашето най-накратко ръководството чрез потребителския интерфейс на WordPress и някои от основните функции:

Първо, по-голямата част от вашето взаимодействие с WordPress ще се случи чрез администраторския панел, до който можете да получите достъп, като отидете на yoursite.com/wp-admin. След като влезете, ще видите нещо подобно:

Табло за управление на WordPress

 • (1) Поздравително съобщение – Тук WordPress ви насочва към някои от най-важните области на административния панел. По-нататък в това ръководство ще взаимодействаме с много от тях.
 • (2) Някои общи блокове с информация, които ви позволяват да знаете какво се случва с вашия блог наскоро.
 • (3) Публикации – това е мястото, където можете да работите върху публикациите в блога си.
 • (4) Медия – тук ще намерите библиотека с всичките си медии (изображения), които са качени в блога.
 • (5) Страници – интерфейсът работи много подобно на публикациите, но предназначен за подстраниците на вашия блог.
 • (6) Коментари – тук можете да модерирате коментари, оставени от вашите читатели.
 • (7) Външен вид – отидете тук, за да коригирате начина, по който изглежда блогът ви, напр. променете изцяло темата си или персонализирайте как се показват определени неща.
 • (8) Плъгини – тук можете да инсталирате нови приставки.
 • (9) Потребители – отидете тук, за да управлявате вашия потребителски акаунт и акаунти на други хора, които имат достъп до блога.
 • (10) Настройки – тук ще прекарате най-много време, когато настройвате блог – всяка ключова настройка за вашия блог може да намерите тук.

Ще разгледам подробно всеки от тези раздели, докато преминем през това ръководство.

Глава 4: Трябва да имате приставки за WordPress

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map