Как да излязат с идеи за съдържанието на блога, които хората няма да могат да игнорират

Как да излязат с идеи за съдържанието на блога, които хората няма да могат да игнорират

Как да излязат с идеи за съдържанието на блога, които хората няма да могат да игнорират
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Тъй като това е блог, който стартираме тук, трудно е да си го представим без обикновен поток от качествени публикации, нали? Ето защо се нуждаете от няколко добри идеи за съдържание в блога.


Е, да, разбира се. Но от там започват и проблемите.
Това е глава 7 на по-голямо ръководство на как да започнем успешен блог.

Предизвикателството е следното:

Как всъщност измисляте добри идеи за съдържание в блога и редовно?

Трябва ли да се превърнете в неестествено креативен човек, който винаги има поток от безкрайни идеи в ръкава си? Печелите ли тези суперсили, като сте ухапани от радиоактивен блогър?

Не. Далеч от това.

Единственото истинско умение, в което трябва да се обучите, е умението обръщайки внимание.

Създаването на добри идеи за съдържание в блога не е всъщност за това да седите някъде в пещера и да пишете страници на страници с идеи за заглавия, разчитайки само на собственото си творчество. Напротив.

За да излезете със звездни идеи за съдържание на блога, трябва да обърнете внимание на това, което се случва във вашата ниша, и след това да действате съответно, когато забележите "съдържателна дупка" което трябва да бъде попълнено.
хапка superblogger може да ви помогне да намерите добри идеи за съдържание в блога

Правило за добро съдържание в блога №1:

Както казах по-горе, има смисъл само да пишеш / да пишеш в блог за неща, които хората вече търсят.

С други думи (и може да звучи брутално, съжалявам), няма значение за какво искате да пишете. Важното е какво иска да прочете вашата публика.

Защо е така?

Е, новите блогове имат голяма пречка за преодоляване.

Това е очевидно препятствие, но много сериозно. Още по-лошото е, че много блогове никога не успяват да го преодолеят …

Тази пречка е фактът, че на първия ден никой не знае, че вашият блог съществува. Следователно никой няма да го прочете.

Така че с това, ако решите да пишете само за вашите уникални, никога не обмислени идеи, хората никога няма да открият вашия блог.

От друга страна, ако решите да тръгнете по другия път и вместо това правите проучванията си правилно – да разберете с какви реални предизвикателства се сблъскват хората във вашата ниша – и след това опишете решенията си за тези предизвикателства, вие ефективно 10-кратната си вероятност. от намирането.

Тези дни Google е как повечето блогове получават своя трафик (тогава Facebook, данни казват). За да имате някога шанс да бъдете открити, вашето съдържание трябва да се справи с проблемите, които хората активно гугъл. Толкова просто като това.

Най-добрата част:

�� Как да разберете какво иска да прочете вашата аудитория

Какво иска да прочете вашата публика
Тук има две различни школи на мисълта:

 • Отивате конкуренцията и първи
 • Отивате аудитория и първи

Първото е да се подушиш и да се опиташ да откриеш какво прави конкуренцията ти и какъв тип съдържание работи най-добре за тях.

С други думи, какви са вашите конкурентни блогове = за какво трябва да блог.

Начинът, по който ще откриете това, е чрез ключови думи.

Ключовите думи са това, което подхранва Google. Хората търсят с ключови думи. Вашата конкуренция създава съдържание, което се справя с дадени ключови думи с надеждата, че тяхното съдържание ще бъде показано, когато някой търси тези ключови думи.

Това, което трябва да направите, е да се поставите в средата на тази картина.

Намерете какви конкретни ключови думи използват вашите конкуренти, проучете публикациите им и след това напишете нещо по-добро.

Ето инструментите, които можете да използвате, за да откриете какви са тези ключови думи:

semrush

SEMrush

ahrefs

Ahrefs

buzzsumo

BuzzSumo

Потърсете най-доброто съдържание на вашите конкуренти и направете списък с тези публикации. Помислете как можете да напишете нещо, което се справя със същите ключови думи, но е още по-добре. Това са темите, за които си заслужава да се пише в състезанието-първи подход.

Отивате аудитория и първи е съвсем различно животно.

Любимият ми инструмент, който да използвам за това е Quora.

Quora е уебсайт с въпроси и отговори. Както в, хората задават въпроси (няма ограничения; ако някой има въпрос, той може да го зададе), а други хора дават най-добрите си отговори. Тогава общността гласува кой е отговорил най-добре.

Но като оставим настрана тази основна цел на Quora, тя също е едно от малкото места, където можете да разберете какво наистина искат да научат хората.
Quora

Всеки въпрос, който виждате там, е свързан с вашата ниша и темата на вашия блог е чудесна възможност да напишете нова публикация в блога за.

Ето защо:

 • Това са реални истински хора, които задават тези въпроси, което означава, че каквато и да е темата на въпроса, това е нещо, с което някой има нужда от помощ, но все още не е успял да намери решение..
 • Можете да вземете точно този въпрос и да напишете публикация в блога, която е свързана с предоставянето на отговор. След това можете да публикувате откъс от тази публикация като свой отговор директно в Quora и да се свържете обратно към публикацията си за повече (страхотен инструмент за промоция).

За да започнете, започнете да следвате всички теми на Quora, които са от значение за вашата ниша. Винаги, когато се появи някакъв интересен въпрос, отбележете го и го добавете към списъка си с идеи за публикации в блога.

Друго нещо, което можете да направите освен да хапвате Quora, е да се върнете в блоговете на вашите конкуренти, но сега по съвсем различна причина:

Върнете се отново към техните популярни публикации, но този път превъртете надолу до секцията с коментари и запишете всички интересни въпроси, които хората задават в тези коментари. Най-вероятно ще намерите и няколко скъпоценни камъни по този начин.

В крайна сметка списъкът ви с възможни идеи за съдържание на блогове не трябва да е огромен. Всъщност, вероятно е по-добре да го поддържате кратко, само и само да не оставяте някоя интересна идея да се изплъзне. Бих казал 10 идеи е добро начало.

Обобщаване на нещата:

 1. Вижте какво прави вашата конкуренция. Вижте чрез тяхното съдържание, ключовите думи, с които се занимават, какво е популярно в техните сайтове. Направете списък с тези идеи, които искате да обхванете.
 2. Прегледайте въпросите, които хората задават на Quora. Вижте дали можете да отговорите на някои от тях в нови публикации в блога.
 3. Прегледайте коментарите в блоговете на вашите конкуренти. Вижте дали някой от тях може да бъде основа за нови публикации в блога.
 4. Съставете списък с 10 идеи за публикации в блога, за да започнете.

След като ги имате, преминете към следващата стъпка.
�� Допълнително четене

 • 20 начина да измислите идеи за публикации в блогове – лесно смилаем списък с интересни тактики, които можете да използвате, ако все още се взирате в празен лист хартия.
 • Техника на небостъргача – много популярен метод, който се абонира за идеята да се състезава първо и да ги победи в собствената си игра.
 • Как да получите неограничени, сигурни за работа идеи за публикации в блогове по неочевиден начин – друго по темата (включва директна работа с вашата публика – добри неща!)

Глава 8: Как да напишем добра публикация в блога

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector