Една година от Гутенберг, Блок-базирана структура на темите, пазар на Bluehost ��️ януари 2020 г. WordPress News w / CodeinWP

Една година от Гутенберг, Блок-базирана структура на темите, пазар на Bluehost ��️ януари 2020 г. WordPress News w / CodeinWP

Една година от Гутенберг, Блок-базирана структура на темите, пазар на Bluehost ��️ януари 2020 г. WordPress News w / CodeinWP
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Това е изданието за януари 2020 г. на "Този месец в WordPress с CodeinWP."


Здравейте всички, добре дошли до 2020 г.! Това е първото ни обобщение за годината, което означава, че се върнахме на работа и ваканциите приключиха. По-голямата част от нашия екип си взе последните две седмици, докато някои от нас редуваха работа със свободни дни. Както и да е, този период беше забавен и кратък, ако питате мен.

Това, което ще прочетете в тази публикация, е най-важната новина на месеца, като много от историите са приключителни, заключения или предложения за следващите. В нашия кръг имаме проектите на WordPress, определени за 2020 г., ново издание за поддръжка, еволюция на редактора на блокове WordPress (Гутенберг), структура за базирани на блок теми и пускането на новия пазар на WordPress на Bluehost

Но това определено не е това. Имаме още повече новини за споделяне с вас, така че превъртете надолу, за да влезете в новото десетилетие информирано.

Не на последно място, екипът на CodeinWP ви пожелава щастлива и успешна нова година!

Една година от Гутенберг, Блок-базирана структура на теми, Bluehost Marketplace - януари 2020 г. WordPress News w / CodeinWP

Януари 2020 г. WordPress News с CodeinWP

Актуализация: 9 проекта за 2019 г.

Нека да прекъснем леда с усвояването на Жозефа Хаден от напредъка, който основните разработчици постигнаха по проектите, предвидени за 2019 г., и преразглеждане на плановете, които екипът предложи за още една напред. В обобщение, от девет основни цели, поставени за 2019 г., WordPress-ите успяха да изпълнят само две. За останалите проекти ще се погрижим през следващите дванадесет месеца.

През 2020 г. можете да очаквате три нови основни версии на WordPress, които се планират да ни донесат блок от меню за навигация, персонализирани области на съдържание със съдържание за теми, области на приспособления за поддръжка на блокове, автоматични актуализации (за приставки, теми и основни промени) ) и функция за търсене и инсталиране на блокова директория.

януари 2020 wordpress новини - wordpress проекти за 2020 година

издание на wordpress 5.3.2

WordPress 5.3.2 Издание за поддръжка

От последното основно издание на WordPress, което се случи миналия месец, до този момент излязоха две нови второстепенни. Първо, WordPress 5.3.1, освен проблеми със сигурността, донесе със себе си алтернативни промени в цветовата схема на вторичните бутони и добави гладки анимации на превъртане в темата по подразбиране Twenty Twenty.

Тогава беше пуснат WordPress 5.3.2, който реши няколко жизненоважни проблема, срещани в предишната версия. Това отбелязва окончателната актуализация на цикъла на WordPress 5.3, като следващата голяма версия следва през март.

Може да се заинтересувате и от тези статии:

  • Януари 2018 г. Comics w / CodeinWP … #PowerPoint #WordPressAdvice #WordPressPlugins
  • Януари 2019 Comics w / CodeinWP … # Разработчик #DataBreach #Testing #Bugs
  • Най-добри 15-съвместими теми на Гутенберг (редактор на блокове на WordPress)

Гутенберг: Година по-късно

Така мина една година, откакто Гутенберг видя дневната светлина за първи път. Някои от потребителите, които първоначално смятат, че редакторът на блокове е излишен и просто отказват да го приемат в живота си, променят мнението си до известна степен. Други все още го мразят. И, разбира се, има тези хора, на които не им пука дали са блокове или TinyMCE.

Крис Хюз анализира еволюцията на Гутенберг през цялата година и събра всичко заедно в редакция на WP Tavern. Той има лични прозрения, сравнения, факти и числа и полезни ресурси. Ако погледнете коментарите, мненията все още са смесени и противоречията продължават.

gutenberg една година по-късно 2020

януари 2020 wordpress новини - насоки за блок теми

Първоначална документация за предложените теми, базирани на блок WordPress

Разработчици на теми за WordPress, това може да се превърне в основната ви грижа за тази нова година. Риад Бенгела подготви документ, който ви показва как трябва да работят теми, изградени с блокове. Това със сигурност не е окончателната форма на тези насоки, но това е вероятно началото на нова ера в разработката на тема WordPress.

В документа ще намерите текущото състояние на блоковите теми в режим на редактиране на цял сайт (за който говорихме в една от предишните ни кръгове), начинът, по който трябва да бъде структурирана темата, следвайки новите предизвикателства на Гутенберг. Вижте тази публикация, за да видите предложената структура на темите, която изглежда не се различава много от настоящата.

Представяне на WordPress теми на пазара на Bluehost

Точно в края на декември, Bluehost обяви излизането на пазар за тема и плъгини в сътрудничество с MOJO Marketplace. Тази функция включва предоставянето на потребителите на Bluehost достъп до колекция от WordPress продукти чрез таблото за управление Bluehost.

На пазара на Bluehost ще бъдат представени теми и плъгини на трети страни и всеки може да се присъедини да продава продукти чрез тази нова платформа. В момента пазарът е отворен само за автори на теми, но разработчиците на плъгини също ще могат да дадат своя принос скоро. Разбира се, никоя тема не може да направи рязане до Bluehost Marketplace, трябва да отговаря на няколко насоки първи.

Също през декември Bluehost обяви своето експанзия в Индия, предлагайки пакета за пълни услуги, включително продукти, поддръжка, местна валута и нов уебсайт.

януари 2020 wordpress новини bluehost пазар

Страхотни статии от мрежата

Грешки в четвъртък в петък: Реклама в безплатни приставки

Yoast стана злодейът на противоречива рекламна кампания Black Friday за показване на банера им на милиони табла за управление на WordPress по целия свят. Очевидно хората избухнаха в гняв и Yoast веднага пусна актуализирана версия на плъгини без банера. Но хората не забравяй.

Наличен е нов цветен алфа пакет

Оттук нататък авторите на теми могат да добавят разширено управление на цветовете в персонализатора, тъй като екипът за преглед на темата току-що обяви старта на алфавита за избор на цвят. Пакетът включва rgba цветове с непрозрачност.

Представяме Ви ShareABlock: Чисто нов начин за споделяне и изтегляне на безплатен блок Gutenberg & Дизайн на шаблони

Ако търсите нови блокове, ShareABlock може да бъде една от вашите спирки. Джефри Каранданг създаде този сайт, където потребителите на WordPress могат да изтеглят различни блокови дизайни и шаблони. Ако искате да споделите свой собствен персонализиран блок, можете просто да се регистрирате и да го качите, така че други хора да могат да го използват на своите сайтове.

Google променя как се генерират резултати от локално търсене

Google въведе нова актуализация по отношение на начина, по който се показват местните компании в SERPs. Чрез тази актуализация Google се опитва да разбере по-добре какво означава всяка заявка и да я свърже с най-подходящите местни фирми, дори ако въпросният бизнес не е включил тази конкретна заявка в своето описание или име.

10 важни тенденции за SEO 2020, които трябва да знаете

Да се ​​върнем към SEO, ето какво смята Journal Journal ще бъде част от следващата глава в тази област. Ето 10 SEO тенденции, за които е вероятно да се натъкнем през 2020 г..

Състояние на думата: историята на слайдовете

Така че изглежда, че слайдовете, които Мат Мълленвег използва за представянето си „Състояние на словото“ в WCUS, са направени с Гутенберг. Ето още за процеса на проектиране (плюс, току-що намерихте още една добра употреба за редактора на блокове).

Научете как да овладеете търсенето в SEO Bootcamp!

Ако се интересувате от изучаване на SEO, можете да се регистрирате за SEO Bootcamp, безплатно събитие, което ще се проведе на 21-23 януари. Rebecca Gill ще го домакинства онлайн за вас три дни подред, с интензивно SEO обучение и Q на живо&А.

Обявяване на нашите оратори – 7 кръг

WordCamp Asia (21-23 февруари) започна да обявява своите говорители в края на ноември и в момента е на седмата вълна от публикации. Щастливи и горди сме да споменем, че нашият колега Хардип Асрани ще бъде един от тях. ��

5 неща, които научихме, изпращайки 4,1 милиона BFCM имейли

Черен петък отдавна няма, знам. Но компаниите са направили интересни изводи след събитието и споделят с нас полезни факти и прозрения. Ето поеманията на Jilt относно маркетинга по имейл, които може да ви помогнат един ден.

Тенденции за уеб дизайн на WordPress за 2020 г.

Сега нека се съсредоточим върху следващото за нас по отношение на уеб дизайна. WPMUDEV направи хубав списък с най-вероятните материали за прогнози за 2020 г. момчета от Elementor съставен и един.

Какво е новото в Гутенберг? (11 декември)

Гутенберг получи последните актуализации за годината този декември. Екипът реши много грешки и проблеми, но също така добави нови функции във версия 7.1 на приставката. Тези функции включват изскачащи мотиви за приветствие, представяне на изображения с плъзгане и пускане, надписи на таблици, подобрен избор на много блокове и подравняване на навигационния блок.

8 неща, които научих, изграждайки WordPress сайт без код

Ето и интересна „изповед“ на програмист, който се зае с предизвикателството да изгради WordPress сайт, без да докосва уменията си за кодиране. WordPress за нормални потребители, гледани през очите на програмист … това е нещо вълнуващо за четене.

Това приключва нашата програма за новини в WordPress за януари 2020 г. Всичко, което сме пропуснали?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector