5 от най-добрите местни инструменти за развитие на WordPress в сравнение с 2020 г.

Ако сте разработчик на WordPress, вероятно вършите по-голямата част от работата си в тестова среда. По този начин можете да се занимавате с плъгини, теми и сайтове всичко, което искате, без да нарушавате нищо за реално. Единственият въпрос е кои локални инструменти за разработка на WordPress са най-подходящи за вашите нужди?


Изборът на настройка може да се усложни, тъй като има много възможности. По-важното е, че работният ви процес ще варира в зависимост от вашия избор, така че е важно да знаете какви са вашите опции и какви функции ви предлагат.

В тази статия ще ви представим пет от любимите ни местни инструменти за разработка на WordPress, включително:

 • DesktopServer
 • XAMPP
 • MAMP
 • скитник
 • Местен от маховик

Ще ви разкажем как работят и ще сравним тяхната лекота на използване, функции и цени. Нека започнем това шоу на път!

Местни инструменти за развитие на WordPress

Защо е важно да изберете правилните местни инструменти за разработка на WordPress

Да се ​​научиш да кодираш е достатъчно трудно и търсенето на помощ онлайн не винаги те насочва по правилния път.

Но дори и като се има предвид това, локалните инструменти за разработка на WordPress са все още нещо, от което дори пълните начинаещи в развитието на WordPress могат да се възползват.

Реализирането на промени в жива среда, без предварително да ги тествате, е рецепта за бедствия. Ако някоя от вашите актуализации прекъсне вашия сайт, няма да имате възможност освен да го възстановите от по-ранно архивиране или да опитате да отстраните проблема ръчно.

Така или иначе, това е време, през което уебсайтът ви не работи както трябва и потребителите могат да забележат проблема.

Ето защо много сезонни разработчици на WordPress предпочитат да използват или местни, или сценични среди за тестване. И двата инструмента могат да постигнат една и съща цел, но не са съвсем еднакви. Локалната среда например може да бъде достъпна само в рамките на мрежа и нямате нужда от интернет връзка, за да настроите такава или да работите с нея. От друга страна, уебсайтовете за създаване са създадени на сървъри на живо, което ги прави по-добри за тестове за производителност.

В тази статия, ще се съсредоточим върху местните инструменти за разработка на WordPress. Ако все още нямате любимо решение, ето някои от функциите, за които ще искате да следите, когато изберете едно:

Поддръжка на множество локални уебсайтове.

Едно от предимствата на локалните инструменти е, че можете да настроите толкова паралелни сайтове, колкото искате. По този начин можете да работите върху множество проекти наведнъж.

Независими среди за всеки уебсайт.

Някои инструменти ви позволяват да настройвате отделни среди за всеки WordPress сайт. Например, можете да имате един сайт с PHP 5 и друг, използващ PHP 7, работещ рамо до рамо, без проблеми.

Направо управление на проекти.

В идеалния случай, който и инструмент за местно развитие да изберете, трябва да е възможно най-лесно да добавяте и изтривате нови проекти на WordPress. По този начин няма да загубите много време за създаване на нова среда или почистване след завършени тестове.

Лесно картографиране на домейни.

В повечето случаи ще искате да картографирате всеки местен уебсайт в име на домейн, което лесно се запомня. Винаги можете направете това ръчно, но е по-добре, ако избраният от вас инструмент ви помогне в процеса.

И накрая, важно е да се отбележи, че ако сте част от екип за развитие, ще искате да се консултирате с тях, преди да вземете решение. В крайна сметка има вероятност целият екип да се свърже с един инструмент, така че всички вие ще имате достъп до един и същ набор от функции. Когато всеки член на вашия екип използва различни инструменти за местно развитие, резултатът може да бъде логистичен кошмар.

Сравнени пет локални инструмента за развитие на WordPress (накратко)

Имаме много основание да покрием в тази публикация. Така че, ако търсите бързо сравнение, погледнете следната таблица:

Сравнени най-добрите местни инструменти за развитие на WordPress

DesktopServer
XAMPP
MAMP
скитник
Местен от маховик

Използва ли виртуални машини?
Можете ли да настроите няколко уебсайта на WordPress?До три (използвайки безплатната версия)✅ (с някакво майтапване)✅ (с някакво майтапване)
Лесна ли е за употреба?Умерено трудноУмерено трудноУмерено трудно
Позволява ли ви да настройвате различни видове среди?✅ (до степен)✅ (до степен)
Можете ли да стартирате и спирате уебсайтове по желание?
Помага ли ви да картографирате имена на домейни на местни уебсайтове?
Включва ли табло за управление, което можете да използвате?
ЦенаПредлагат се безплатни и премиум версииБезплатноПредлагат се безплатни и премиум версииБезплатноБезплатно

Ако мислите, че можете да вземете информирано решение въз основа само на тази информация, не се колебайте да спрете тук. Въпреки това ви препоръчваме да продължите да четете, така че получавате по-ясна представа какво може да ви предложи всеки от тези инструменти.

Сравнени пет локални инструмента за развитие на WordPress (в пълен размер)

Когато става въпрос за локални инструменти за разработка на WordPress, трябва да имате предвид четири основни аспекта:

 • как работят,
 • колко лесни са за използване,
 • какви функции предлагат,
 • техния ценови диапазон.

Ако сравните всеки от инструментите, използвайки тези критерии – точно това ще направим в следващите раздели – ще имате цялата информация, която ви е необходима, за да направите интелигентен избор. Нека копаем!

1. DesktopServer

DesktopServer

DesktopServer е инструмент за Windows и macOS, който ви позволява да създавате няколко локални уебсайта на WordPress, използвайки прост съветник стъпка по стъпка. Въпреки факта, че има безплатна версия на инструмента, все пак трябва да се регистрирате, за да го изтеглите, което е малка цена, която да платите.

Що се отнася до лекотата на използване, локалните инструменти за разработка на WordPress не стават много по-прости от Desktop Server. Когато го настроите за първи път, той ще инсталира целия софтуер, от който се нуждае, за да захранва WordPress локално. След това можете да стартирате програмата всеки път, когато искате да създадете или изтриете локален уебсайт на WordPress.

По време на процеса на създаване можете да изберете коя версия на WordPress да инсталирате за вашия сайт, както и да му зададете име на домейн.

Използване на DesktopServer.

Като цяло DesktopServer предлага функционално изживяване с много малко усещания, но това не е задължително нещо лошо. Ако всичко, което търсите, е прост инструмент, който работи надеждно, това може да бъде солидна опция.

�� Основни характеристики:

 • Включва съветник, който ще ви помогне да настроите нови локални уебсайтове на WordPress.
 • Позволява ви да картографирате домейни към вашите местни сайтове.
 • Позволява ви да дублирате или изтриете сайтовете си по всяко време.
 • Позволява управление на до три локални сайта, като се използва безплатната версия на софтуера.
 • Поддържа Apache, MySQL, и PHP 5.5.

Когато става въпрос за функции, безплатната версия на DesktopServer е леко ограничена. Има изобилие от местни инструменти за разработка на WordPress, които предлагат по-мощни функции, които да ви помогнат да управлявате сайтовете си (които ще разгледаме скоро), въпреки че понякога те могат да бъдат излишни. Що се отнася до ограничаващите фактори, бихме казали, че най-голямото разочарование е фактът, че DesktopServer поддържа само един тип среда: Apache сървър, работещ с PHP 5 и MySQL.

За да бъдем справедливи, много уебсайтове на WordPress използват същата среда. Въпреки това, като разработчик, може да искате да имате повече контрол върху вашия. В такъв случай ще трябва да разгледате друга опция.

�� Цена:

Досега говорихме само за безплатната версия на DesktopServer. Има и алтернатива на премиите, която започва от $ 99.95 на година. За тези пари получавате достъп до няколко допълнителни функции, включително поддръжка за многосайтово, възможност за експортиране и архивиране на вашите тестови настройки и опция за създаване на WordPress „чертежи“.

Тази последна функция ви позволява да съхранявате конкретни настройки и след това да ги използвате за по-бързо разгръщане на сайтове. Например, ако има шепа плъгини и теми, които искате да настроите на всеки от сайтовете си, можете да създадете план на тази конфигурация и да я съхраните за по-късна употреба.

Премиум лицензът за DesktopServer също ви дава право на актуализации през цялата година. Плюс това можете да използвате един лиценз за няколко компютъра, което го прави приличен вариант за екипи с бюджет.

2. XAMPP

xamp

XAMPP е съкращение, което означава Apache, MariaDB, PHP и Perl. С други думи, той пакетира целия софтуер, който ви е необходим за стартиране на WordPress.

Този конкретен инструмент за местно развитие се предлага в два вкуса: обикновен XAMPP и XAMPP-VM.

Първият просто инсталира софтуера, който споменахме по-рано в директория на вашия компютър, докато последният настройва всичко на Linux виртуална машина.

Редовната версия на софтуера е достъпна за Windows, базирани на Linux системи и macOS. XAMPP-VM, от друга страна, е наличен само за macOS. Имайки това предвид, за това сравнение ще се съсредоточим върху редовната версия на XAMPP, която не е VM.

Това, което прави XAMPP, е да настрои софтуерен стек на вашия компютър, но не помага да инсталирате WordPress. Платформата предлага няколко самостоятелни инсталатори за различни системи за управление на съдържанието (CMS), но ние сме по-частични да правим нещата ръчно.

Ако сте същите, тогава ето какво се предлага за вас, когато става въпрос за инсталиране на WordPress с XAMPP.

Таблото за XAMPP.

Като начало ще трябва да настроите стека и да проверите дали всички услуги работят. След това ще трябва създайте база данни за вашия WordPress сайт изтеглете последната версия на CMS, разопаковайте я и конфигурирайте няколко файла ръчно. Едва тогава ще стартирате инсталатора на WordPress и все пак ще трябва да нанесете новия си сайт в домейн, който можете да запомните (ако искате).

�� Основни характеристики:

 • Позволява ви да настроите софтуерен стек, включващ Apache, MariaDB, PHP и Perl.
 • Предоставя възможност за избор от множество версии на XAMPP, в зависимост от това коя версия на PHP искате да използвате.
 • Предлага локално изживяване на WordPress, базирано на VM, ако сте потребител на macOS и изтеглите съответната версия.
 • Позволява ви да използвате прост инструмент на таблото за управление на всичките си нови услуги.
 • Позволява ръчна настройка на WordPress или използване на самостоятелен инсталатор (ако искате).

Като разработчик може да оцените, че XAMPP ви позволява да получите ръцете си малко по-мръсни в сравнение с инструменти като DesktopServer. В този случай получавате пълен контрол над всеки от компонентите на стека си. Например, можете да стартирате и спрете вашия Apache сървър по всяко време с няколко кликвания или да картографирате услугата в различни портове. Освен това получавате достъп до подробни дневници и др.

XAMPP ви предоставя перфектна среда за стартиране на WordPress, но това не е услуга, която е пригодена за CMS. Това означава, че ще трябва да се поинтересувате с някои опции, само за да настроите всичко. Освен това нещата стават малко по-сложни, ако искате да използвате XAMPP, за да стартирате повече от един уебсайт WordPress едновременно. Вероятно не можете да се справите – но това е по-голяма работа от използването на инструмент, създаден предвид WordPress.

Като цяло XAMPP предлага фантастично ниво на персонализиране, което ви позволява да правите почти всичко, което искате. Това обаче не е чудесен инструмент за начинаещи и не е най-простото решение за работа с.

�� Цена:

XAMPP е 100% пакет с отворен код. Няма премиум версия със скрити функции, така че можете да го използвате по всякакъв начин, който сметнете за добре.

3. MAMP

MAMP

По много начини, My Apache, MySQL, PHP (MAMP) е много подобен на XAMPP. Това е и софтуерен стек, който ви позволява да създавате уебсайтове на WordPress (и всеки друг тип сайт).

Процесът на използване на този инструмент също работи точно както при предишния ни избор. Вие настройвате стека, създавате база данни и след това преминавате през предложенията за настройка на WordPress ръчно. Имайки това предвид, нека се съсредоточим върху най-големите разлики между двата стека.

Първо, MAMP се предлага само за Windows и macOS. Има няколко версии, които можете да избирате за всяка операционна система, в зависимост от това коя версия на PHP искате да настроите. Плюс това, вие също получавате достъп до много допълнителен софтуер, включително Питон, Perl, phpMyAdmin и други.

На практика това означава повече опции, когато става въпрос за създаване на локални уебсайтове и приложения. Що се отнася до WordPress, обаче, има вероятност да не е необходимо да използвате някой от този софтуер. Те обаче имат някои хубави екстри, само в случай, че работите върху други видове проекти, които се нуждаят от тях.

Най-големият недостатък от използването на MAMP спрямо XAMPP е, че първият не предлага самостоятелни инсталатори за популярни приложения като WordPress. За да бъдем честни, това е само ограничение, ако не искате да настройвате уебсайтове ръчно. В такъв случай вероятно е по-добре да използвате по-рационален инструмент, така или иначе.

Таблото за MAMP.

�� Основни характеристики:

 • Позволява ви да настроите среда, базирана на Apache, MySQL и PHP.
 • Позволява ви да използвате различни версии на софтуера, в зависимост от това коя версия на PHP искате да настроите.
 • Поддържа много допълнителни езици, включително Python и Perl.
 • Предоставя възможност за ръчна настройка на локални уебсайтове на WordPress.

Що се отнася до функциите, MAMP предлага малко по-малък контрол върху всеки от компонентите на вашата среда, отколкото XAMPP. Той също се предлага със собствено табло, но предоставя по-малко възможности. Тази разлика – освен всички останали – го прави отличен избор, ако търсите по-лесен инструмент за управление. Все още получавате достъп до почти всички едни и същи функции, но MAMP е по-прост за свикване.

�� Цена:

В този раздел се фокусирахме само върху безплатната версия на MAMP. Има обаче и налична е премиум опция. Започва от $ 59 както за macOS, така и за Windows, въпреки че първата получава по-редовни актуализации и по-добра поддръжка.

MAMP Pro ви предоставя много повече опции, като например възможността за настройка Nginx сървъри, мобилен инструмент за тестване и вграден редактор. Ако вие и останалата част от вашия екип сте потребители на macOS, всички тези функции правят MAMP силен избор от множеството налични инструменти за разработка на WordPress.

4. Безброй

скитник

Досега покрихме няколко локални инструмента за разработка на WordPress, които са доста подобни. Сега е време за нещо малко по-различно.

скитник е инструмент, който ви позволява да стартирате множество виртуални машини на вашия компютър и да ги използвате като среда за вашите проекти.

Ако никога не сте използвали програма като Vagrant, може да мислите, че това звучи като прекалено големи проблеми.

В края на краищата, може би сте чували, че се нуждаете от много мощен компютър, който да управлява множество виртуални машини. Това донякъде е вярно, но също така зависи и за какво искате да използвате тези машини. Ако говорим за локална уеб разработка, системните изисквания не са толкова стръмни.

Освен това, Vagrant прави целия процес на настройка на околната среда лек. След като инсталирате софтуера, можете да продължите напред и да изтеглите един от множеството предварително конфигурирани „кутии“ нейната общност вече е създадена. Ако искате да инсталирате перфектната WordPress среда с няколко кликвания, ще имате достатъчно популярни кутии да избираш от. Вероятно е, че ще намерите такава, която предлага точно това, от което се нуждаете.

Поглед към Vagrant от командния ред.

Можете също да осигурите своя собствена виртуална машина и да използвате командния ред, за да настроите нещата точно както искате. След това можете да споделите средата си с всеки друг член на вашия екип. По този начин не е нужно всички да се сблъсквате с конфигурирането на софтуер и стеки по същия начин – Vagrant прави всичко за вас.

Накрая стигаме до най-важната разлика между Vagrant и инструменти като XAMPP или MAMP. С последното винаги рискувате да инсталирате част от софтуера, който нарушава настройката на вашата среда. В крайна сметка използвате собствения си компютър като сървър. С инструмент като Vagrant всяка среда съществува отделно във вашия компютър. Това означава, че можете да имате сървър, работещ с Nginx и друг с Apache на две отделни Vagrant машини и да не се сблъсквате с никакви проблеми.

Засега Вегрант вероятно звучи като силен вариант. Това има смисъл – и това е един от любимите ни инструменти. Не е нужно обаче да приемате преценката ни за номинална стойност. Ето цитат от Primož Cigler, пълен разработчик на стекове и изпълнителен директор на ProteusThemes, за неговата любов към Vagrant:

Примос Цигер

Примож Цигер
Изпълнителен директор на ProteusThemes

Когато става дума за любимите ми локални среди за разработка на WordPress, всъщност имам две. И двете са виртуализации, управлявани от Vagrant. Това само по себе си е важно, защото позволява на мен и на целия екип на ProteusThemes да имам последователна среда за разработка на различни машини и ОС.

Първият използваме като основна среда за развитие на темите, които разработваме. Това е модифицирана вилица на проекта root / trellis. Работи с Ubuntu 16.04 nginx + mariadb + php-fpm стек.

Вторият, който използвам все по-често, е Wocker. Това е базираната на докер среда WordPress среда за разработка с вградени инструменти като WP-CLI и позволява бързо прототипиране, създаване на пресни WP инсталации без странични ефекти в рамките на 5 секунди и лесно превключване между тези случаи. Като цяло, това е чудесен инструмент за тестване на нови функции, теми, приставки … без да замърсявате вашата „стандартна“ среда за разработчици. Това е като да имаш неограничени местни, свежи, еднократни WP копия на разположение по всяко време.

Едно от ограниченията при инструменти като Vagrant обаче е фактът, че големите файлови системи могат да отнемат известно време за синхронизиране между вашия хост компютър и неговите виртуални машини. Но това е проблем, с който няма вероятност да се сблъскате, освен когато работите върху масивни проекти.

�� Основни характеристики:

 • Позволява ви да настроите виртуални машини за вашите местни нужди за развитие.
 • Позволява ви да конфигурирате всеки VM според вашите спецификации и да ги споделяте с други хора.
 • Предоставя възможност да изтеглите предварително конфигурирани кутии и да ги стартирате както искате.
 • Помага ви да държите тестовата си среда разделена и да ги включвате и изключвате по желание.
 • Улеснява управлението на всички ваши виртуални машини с помощта на командния ред.

Досега споменахме, че използваме командния ред два пъти и има причина за това. Vagrant е изцяло базиран на командния ред инструмент, който е достъпен за базирани на Linux системи, Windows и macOS. Засега обаче няма модни интерфейси или табла за управление, това е само командният ред и вие.

Ако имате опит в уеб разработката, вероятно е удобно да използвате командния ред за повечето от ежедневните си задачи. От друга страна, усвояването на необходимите команди за използване на Vagrant не е толкова сложно. Ако не сте запознат с командния ред все пак не трябва да позволявате това да ви спре.

�� Цена:

Vagrant е безплатен проект с отворен код. Този факт, комбиниран с всичките му други функции, го прави фантастичен вариант както за соло разработчици, така и за екипи. Дори да имате бюджет за закупуване на първокласни местни инструменти за разработка на WordPress, има вероятност Vagrant да свърши работата по-добре.

5. Местен от маховик

Местен от маховик

Нито един от локалните инструменти за разработка на WordPress, които разгледахме досега, не е това, което може да смятате за прекалено удобни за потребителя. DesktopServer е този, който е най-близкият, но е подведен от архаичен интерфейс.

Другите са мощни, но не са особено лесни за използване, ако нямате опит в развитието.

Ето защо решихме да закръглим нещата Местен от маховик.

Вече сме написано за Local от Flywheel в миналото. Тогава обаче той беше достъпен само за macOS. Сега и потребителите на Windows и macOS имат достъп до това решение и той все още е един от най-лъскавите локални инструменти за разработка на WordPress.

Най-голямата теглене идва от лесния за използване интерфейс на Local. Настройката на нов уебсайт е толкова проста, колкото да кликнете върху бутон и след това да изберете няколко основни конфигурации.

Използване на Local от маховик.

По време на процеса можете да избирате от сървърите Nginx и Apache, както и две версии на PHP (5 и 7). Освен това, веднага трябва да нанесете новия си местен уебсайт в домейн. След като сайтът ви е настроен, ще можете да получите достъп до него от прост списък, който включва всички ваши други проекти. Кликването върху някое от тях ще ви позволи да прегледате техните настройки, да получите достъп до тяхната база данни, да се придвижите до местните директории и други.

Има дори опция за създаване на връзки на живо за вашите местни уебсайтове, което означава, че можете да споделите напредъка си със съотборници или клиенти. Като цяло Local by Flywheel предлага далеч най-лесното изживяване, що се отнася до локалното развитие на WordPress. Може да не е толкова мощен, колкото Vagrant, но го компенсира благодарение на своята достъпност.

�� Основни характеристики:

 • Позволява ви да настроите локални уебсайтове на WordPress с няколко щраквания.
 • Позволява ви да следите състоянието на всички свои съществуващи сайтове от списък.
 • Предоставя възможност за достъп до таблата за управление, базите данни и местните директории на вашия сайт с едно кликване.
 • Прави възможно създаването на връзки на живо, споделянето на достъп до вашите местни проекти.
 • Предлага възможност за настройка на чертежи, лесно разгръщане на уебсайтове на WordPress, като използвате настройките, които предпочитате.

Що се отнася до функциите, всичко, което Local by Flywheel предлага, е съобразено с WordPress сайтовете. Достатъчно е да се каже, Local е радост да се използва, ако сте ентусиаст на WordPress. Възможно е например да не предлага толкова опции за персонализиране, колкото Vagrant, но те са два напълно различни инструмента. Докато препоръчваме Vagrant повече за професионални екипи, Local е идеален за по-малки тоалети и проекти с по-малко строги изисквания.

�� Цена:

Local by Flywheel е изцяло безплатен инструмент, който е възможен от управляваната от WordPress хостинг компания Flywheel. В работата има и премиум версия, но подробности за нея в момента са оскъдни. Като цяло това е едно от любимите ни местни инструменти за разработка на WordPress.

Може да се заинтересувате и от тези статии:

 • Компании, изградени с аутсорсинг на разработка на софтуер
 • Как да създадете свой собствен уебсайт

заключение

Не всички локални инструменти за разработка на WordPress са равнопоставени. Избраният от вас ще има голямо влияние върху начина, по който работите. Ако сте част от екип, това ще се отрази и на всички, с които работите. Ето защо си струва да направим някои проучвания какви опции са там и ползите, които всяко решение може да ви предложи.

Нека резюмираме петте ни любими местни инструмента за разработка на WordPress и какво ги прави всеки уникален:

DesktopServer

Това е просто, удобно за начинаещи средство за локално развитие на WordPress.

XAMPP

Този софтуерен стек е страхотен, ако искате пълен контрол над околната среда.

MAMP

Този инструмент е много подобен на XAMPP, но има няколко по-малко функции и е малко по-лесен за използване.

скитник

Това е отличен VM-базиран инструмент за местно развитие, който е задължителен за сериозните разработчици.

Местен от маховик

Тази удобна за потребителя програма е идеална за малки и средни проекти.

Имате ли въпроси как да изберете перфектния инструмент за вашите местни нужди за разработка на WordPress? Нека поговорим за тях в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map