5 от най-добрите FTP клиенти за потребители на WordPress през 2020 г. (Windows и Mac)

5 от най-добрите FTP клиенти за потребители на WordPress през 2020 г. (Windows и Mac)

5 от най-добрите FTP клиенти за потребители на WordPress през 2020 г. (Windows и Mac)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Има голям шанс, че в един момент ще трябва да управлявате файловете на сайта на WordPress ръчно. Независимо дали сте уеб разработчик, който всеки ден се грижи с файлове или сте обикновен блогър, който трябва да измисля файлове на сайта след срив, FTP се оказва необходимост. Тук влизат най-добрите FTP клиенти!


Накратко, FTP клиентите имат за цел да ви дадат ясна картина на файловата структура и съдържанието на вашата уеб хостинг настройка и да ви позволят да прехвърляте тези файлове напред и назад между сървъра и компютъра.

Днес на пазара съществуват няколко варианта, така че ще говорим само за най-добрите FTP клиенти за потребителите на WordPress. Това включва клиенти за Mac и Windows, както и някои други операционни системи.

Но преди това продължете да четете, за да научите повече за това, какво прави FTP клиентът и как да го използвате.

Най-добри FTP клиенти

Съдържание:
�� Какво да търсите в FTP клиент
�� Пет от най-добрите FTP клиенти за WordPress потребители
�� Кое е най-доброто?
�� Бонус: Как да използвате FTP клиент

Какво да търсите в най-добрите FTP клиенти за потребители на Mac и Windows WordPress

Всички най-добрите FTP клиенти имат подобни функции, но някои от тях имат произволни, уникални инструменти или по-добри интерфейси от други. Освен това ще искате да гарантирате, че вашият FTP клиент е подходящ за вашата операционна система.

Що се отнася до функциите, които можете да намерите в най-добрите FTP клиенти, ето какво да очаквате:

 • ��️ Поддръжка за различни протоколи за прехвърляне на файлове като FTPS, FTP и FTP през SSL / TLS.
 • ☁️ Потенциална поддръжка за облачно синхронизиране – например с Google Drive и Dropbox.
 • �� Стандартна зона на главния прозорец с хост вход, отчет за състоянието и връзки към локални и отдалечени сайтове.
 • Позволява прехвърляне на по-големи файлове.
 • Осигурява потребителски интерфейс с раздели за лесно придвижване.
 • Filters Филтри за имена на файлове за по-бързо изчистване на затрудненията и локализиране на елементи.
 • Options Опции за влачене и пускане за преместване на вашите файлове от локалния към онлайн сайта.
 • �� Поддръжка на много езици.
 • �� Настройки за регулиране на ограниченията на скоростта на трансфер.

Също така е хубаво да имате кросплатформена поддръжка за Windows, Mac OS и Linux. Въпреки това открихме, че някои FTP клиенти само за Mac изглеждат много по-изчистени от кросплатформените. Същото понякога може да се каже и за опции само за Windows. По принцип може да откриете, че FTP клиент, насочен към Mac или Windows, има интерфейс, с който сте свикнали.

Пет от най-добрите FTP клиенти за WordPress потребители

FileZillaCyberduck WinSCP CuteFTP предаване
ЦенаБезплатноБезплатноБезплатно$ 59.99 и $ 89.99$ 45
Mac или Windows?И двете (и други)И дветеWindowsWindowsMac
Протоколи за прехвърляне на файловеSSH, FTP, SSL / TLSFTP, SFTP, SSL / TLSFTP, SFTP, FTPS, SCP, WebDAV, S3FTP, FTPS (SSL), HTTP, HTTPS (SSL), SFTP (SSH2)FTP, WebDAV, SFTP, S3
Облачно синхронизиране?НедаНеНеда

1. FileZilla (Filezilla-project.org)

FileZilla

FileZilla е не само един от най-разпознаваемите FTP клиенти на пазара, но работи и в няколко операционни системи, включително Mac OS X и Windows.

Интерфейсът е лесен за използване и позволява прехвърляне на файлове, по-големи от 4 GB. Това е проект с отворен код, който получава актуализации редовно. Поради това това е и безплатно решение за тези с бюджет (или за тези, които не виждат смисъл да плащат за FTP клиент).

FileZilla също е доста уникален по това, че осигурява превъзходна поддръжка в сравнение с някои от другите опции на FTP клиент, които можете да намерите. Например, FileZilla има прекрасен форум, където можете да разговаряте с други потребители. Уикито е полезно и дори можете да участвате, като изпращате грешки или искате функции директно от уебсайта FileZilla. FileZilla се поддържаше само в Windows, така че смятаме, че е най-добре в тази ОС, но има клиенти и за други платформи.

Windows или Mac? ��

И двете (също Linux и други операционни системи)

Цени ��

Безплатно

Характеристики ��️

 • Отметки, за да започнете от мястото, където сте спрели.
 • Отличен мениджър на сайт и зона, за да наблюдавате приключването на трансферите си.
 • Плъзнете и пуснете инструменти за преместване на файлове от едно място на друго.
 • Поддръжка за SSH, FTP и SSL / TLS.
 • Много езици за хората от цял ​​свят да използват този FTP клиент.
 • Сравнение на директория, което показва различните файлове един до друг.
 • Отдалечена опция за редактиране на файлове и търсене на файлове.
 • Филтриране на име на файл, когато трябва да изчистите някои от другите файлове или да отворите файл, за да видите съдържанието му.
 • Опашка за трансфер, за да видите състоянието на всички процеси.

Кой трябва да обмисли този FTP клиент? ��

FileZilla не само е безплатен, но има и един от по-стандартизираните интерфейси, които можете да намерите. Най-много ми харесва FileZilla за потребители на Windows, но си струва да се снимате, ако сте и в друга операционна система. Освен това е чудесен избор за тези, които се наслаждават на проекти с отворен код с много актуализации и качествена онлайн поддръжка.

2. Cyberduck (Cyberduck.io)

Cyberduck

Много клиенти с FTP платформа не се представят толкова добре на Mac компютрите. Cyberduck, от друга страна, е изключение от това.

Той се интегрира добре както с Windows, така и с Mac компютри, като почти всички основни функции присъстват във версията за Mac. Това включва всичко – от намирането на файлове на вашия компютър до съхраняването на вашите данни за вход.

Cyberduck може да се похвали с един от най-интуитивните, модерни интерфейси по отношение на FTP клиентите. Притежава усещането за продукт на Mac, когато разглеждаме дизайна му, така че обикновено можем да го препоръчаме на всеки, начинаещ или опитен. Една от отличителните функции е как Cyberduck се свързва с почти всеки тип сървър, включително Amazon S3, FTP и Google Drive. Впечатляващо е също, че можете да разпространявате съдържание в облака, всичко това с проста връзка към мрежа за доставка на съдържание.

Windows или Mac? ��

И двете

Цени ��

Безплатно

Характеристики ��️

 • Поддържа уникална гама от сървъри като FTP, SFTP, Google Drive, Microsoft Azure, Amazon S3, OneDrive, Dropbox и други.
 • Криптиране от страна на клиента, за да се защитят всички данни, които се предават от локален към облачен сайт. Всеки от вашите файлове се криптира преди прехвърлянето.
 • Не е необходимо да се придържате към един текстов редактор, когато коригирате файлове. Cyberduck ви позволява да редактирате файлове с предпочитания от вас редактор. Това работи чрез бърза интеграция с FTP клиента.
 • Споделяне на файлове с помощта на вашия уеб браузър, CDN и HTTP URL адреси от Cyberduck.
 • Маркиране, за да се върнете към неща като вашата история, файлове и импорт. Можете дори да импортирате файлове с отметки.
 • Активирано кеширане за по-бързо сърфиране и "бързи погледи" чрез вашите файлове.
 • Интеграции с общи технологии на операционната система като Bonjour, Keychain, Finder и Notification Center.
 • Поддръжка на десетки езици.
 • Опции за прехвърляне, изтегляне, копиране и синхронизиране на всичко между сървърите.

Кой трябва да обмисли този FTP клиент? ��

Това е кросплатформен FTP клиент, от който потребителите на Mac не трябва да се страхуват. Заслужава си да тествате, тъй като е безплатен и би трябвало да можете бързо да свикнете с потребителския интерфейс. Що се отнася до функциите, харесвам Cyberduck за тези, които се интересуват от свързване към по-уникални сървъри, като Azure или Google Cloud Storage. Освен това е чудесен избор за разпространение на съдържание в облака.

3. WinSCP (Winscp.net)

WinSCP

WinSCP прескача цялата идея за кросплатформен FTP клиент и се придържа стриктно към Windows.

Много потребители обичат това, защото всички ресурси за разработка отиват в една операционна система, а интерфейсът е по-подходящ за това, с което потребителите на Windows са свикнали. WinSCP е един от най-популярните FTP, SFTP и FTPS клиенти, тъй като ви позволява лесно да копирате файлове между вашите локални и отдалечени сайтове.

Към момента WinSCP поддържа шест файлови протокола, включително WebDAV, FTP и FTPS. Графичният потребителски интерфейс може да изглежда смущаващ в началото, но всъщност е доста прост, щом го закачите. Също така интегрираният текстов редактор елиминира необходимостта сами да намерите редактор. Като цяло напредналите потребители трябва да са доволни от всички функции, включени в WinSCP. Начинаещите може да са преуморени в началото, но не е толкова лошо.

Windows или Mac? ��

Само за Windows

Цени ��

Безплатно

Характеристики ��️

 • Опции за прехвърляне на файлове чрез FTP, SFTP, FTPS, SCP, WebDAV или S3.
 • Кеширане на директории, за да направи програмата по-ефективна и да позволи по-бързо прехвърляне на файлове и сърфиране.
 • Шифроване на всички файлове, за да защитите всичко, което поставяте на вашия сървър.
 • Опции за промяна около потребителския интерфейс в зависимост от това кои инструменти използвате най-много.
 • Отлична интеграция с всички приложения и функции на Windows. Можете също да се интегрирате с други приложения като PuTTY, Pageant и FileZilla.
 • Една главна парола за предотвратяване на всякакъв вид декриптиране от злонамерен софтуер. Това също помага, ако имате няколко пароли, които трябва да се съхраняват. Единственият проблем е, че никога не трябва да забравяте основната си парола.
 • Административни ограничения, които не позволяват на потребителите (независимо дали хората във вашата организация или вие самите) да променят важни файлове.
 • Напълно графичен интерфейс, който прави процеса на сърфиране по-визуален.
 • Преводи на десетки езици за глобален достъп.
 • Автоматизация за всички скриптове и задачи.

Кой трябва да обмисли този FTP клиент? ��

Харесвам WinSCP за пуристите на Windows, тъй като знаете, че цялата разработка преминава в интерфейса на Windows, а не към други платформи. WinSCP е приятен и за тези, които искат тази функция за главна парола. Това е допълнителен слой сигурност и можете да съхранявате всичките си индивидуални пароли само с едно заключване.

4. CuteFTP (Www.globalscape.com/cuteftp)

CuteFTP

CuteFTP е един от най-добрите първокласни FTP клиенти по няколко причини. На първо място, той има много уникални функции, които не можете да намерите в нито един от безплатните FTP клиенти. Например, CuteFTP предоставя нещо, наречено инструмент TappIn, който ви позволява да споделяте файлове от вашия компютър на други устройства като iPad и телефони.

Основните протоколи за прехвърляне на файлове се поддържат и можете да очаквате някакво първокласно криптиране за сигурност.

Както споменахме преди, CuteFTP има цена, но това често е чудесна възможност, когато мислите за допълнителните функции и поддръжката на клиенти, които получавате. Помислете за това: никой от безплатните FTP клиенти няма специализирани екипи за поддръжка. Просто трябва да търсите из форумите и в интернет, за да намерите решения. CuteFTP е собственост и се продава от Globalscape, който има телефонен номер за поддръжка, имейл и кутия за чат.

Windows или Mac? ��

Windows (По-стари версии на Mac могат да бъдат намерени онлайн – и можете да споделяте файлове на Mac)

Цени ��

$ 59.99 или $ 89.99, ако искате една година поддръжка и поддръжка. Предоставен е и безплатен пробен период.

Характеристики ��️

 • Изчерпателен набор от протоколи като SFTP, HTTP / S и FTP / S.
 • Шифроване чрез OpenPGP. Това включва предложения за удостоверяване на пароли и център за управление на пароли.
 • Отдален достъп до сайта. Можете да работите с няколко отдалечени сайта едновременно.
 • Отдалечени миниатюри за изображения за по-лесно сърфиране.
 • Плъзгане и пускане на файлове – до 100 прехвърляния наведнъж.
 • Вграден редактор за управление и настройка на отдалечени документи.
 • Съветници и ръководства за свързване към нови сайтове. Всичко това е осигурено в FTP клиента.
 • Управление на аудио файлове и опция за генериране на RSS емисии за подкасти.
 • Отлични локални функции за управление на файлове.
 • Архивиране и синхронизиране за всички файлове на вашия сайт.
 • Автоматизирани прехвърляния на файлове с включено планиране.

Кой трябва да обмисли този FTP клиент? ��

Въпреки че ценообразуването може да ви отклони от CuteFTP, имайте предвид, че това е само еднократна такса и получавате множество допълнителни функции. Да не говорим, имате възможност за директна поддръжка на клиенти. Помислете за CuteFTP, ако сте на компютър с Windows и искате безпрецедентна сигурност или уникални функции като планиране на прехвърляне, създаване на подкаст RSS и отдалечено редактиране.

5. предаване (Panic.com/transmit)

предаване

Говорихме за нашия любим FTP клиент само за Windows, но какво ще кажем за един само за потребителите на Mac?

Предаването е отговорът на този въпрос, тъй като е красиво проектиран инструмент за прехвърляне на файлове с интеграции за много сървъри и мощен потребителски интерфейс. Transmit често излиза с нови версии (в момента на Transmit 5), така че скоростта, сигурността и функционалността са се подобрили доста през годините.

Потребителите на Mac се радват как Transmit безпроблемно се слива със средата на Mac OS. Поради това всички нива на потребителите са в състояние бързо да научат въжетата. Като каза това, Transmit е най-популярен при уеб разработчиците. Не е нужно обаче да имате такъв опит, за да направите връзките за предаване да работят за вас. Съвременният редактор на кодове се откроява като един от най-чистите на пазара, а търсачът на файлове търси правилните файлове бързо.

Windows или Mac? ��

Само за Mac

Цени ��

$ 45 – с безплатна 7-дневна пробна версия

Характеристики ��️

 • Изглед с две панели, който е далеч по-бърз за намиране на файлове, отколкото с инструмент Finder.
 • Връзки към 11 облачни сървъра, някои от които включват Amazon Rackspace, Dropbox, OneDrive и Google Drive.
 • Класически прехвърляне на файлове под формата на FTP, WebDAV, SFTP и S3.
 • Функция, наречена Panic Sync, която е един от най-бързите и сигурни начини за синхронизиране на вашите локални и облачни сайтове. По същество той синхронизира вместо вас и позволява достъп до вашите файлове на множество устройства.
 • Синхронизиране до и от голямо разнообразие от устройства. Можете да синхронизирате от локална към локална среда или от отдалечено до отдалечено.
 • Невероятни скорости с интелигентни папки, подобрена многократна резба и много други.
 • А "Получаване на странична лента за информация" което ви позволява да идентифицирате информация от файлове, докато ги разглеждате.
 • А "Партидно преименуване" инструмент за избор на голяма колекция от файлове и преименуването им всички наведнъж.
 • А "места" или лентата с отметки, която ви позволява да преминете към любимите си файлове или папки с едно натискане на бутон.
 • Възможността за създаване и управление на защитени ключове, без да напускате FTP клиента.
 • Поддръжка за Krypton и YubiKey.
 • Двуфакторно вход за удостоверяване за допълнителна сигурност.
 • Поддръжка за изключително големи папки и файлове на Amazon.
 • Функция за влачене и пускане, заедно с инструменти за копиране и поставяне за всички файлове.
 • Поддръжка на няколко езика, включително китайски, френски, немски и английски.

Кой трябва да обмисли този FTP клиент? ��

За начало Transmit изглежда като един от най-добрите FTP клиенти за потребители на Mac. Цената е достатъчно ниска, за да оправдае покупката и получавате прекрасен интерфейс, базиран на Mac и някои допълнителни инструменти, които никога не бихте намерили в безплатен FTP клиент. Харесваме го и за тези, които се интересуват най-много от синхронизиране с облачни сървъри като Google Drive и Box. Подкрепата за тези видове трансфери е изумителна.

И накрая, Transmit е чудесен за тези, които искат първокласна сигурност. С Panic Sync, криптиране и двуфакторно удостоверяване не можете да сбъркате.

Кой от най-добрите FTP клиенти трябва да изберете?

Ето още един поглед към нашето сравнително сравнение на най-добрите FTP клиенти за потребители на WordPress и извън него.

FileZillaCyberduck WinSCP CuteFTP предаване
ЦенаБезплатноБезплатноБезплатно$ 59.99 и $ 89.99$ 45
Mac или Windows?И двете (и други)И дветеWindowsWindowsMac
Протоколи за прехвърляне на файловеSSH, FTP, SSL / TLSFTP, SFTP, SSL / TLSFTP, SFTP, FTPS, SCP, WebDAV, S3FTP, FTPS (SSL), HTTP, HTTPS (SSL), SFTP (SSH2)FTP, WebDAV, SFTP, S3
Облачно синхронизиране?НедаНеНеда

Що се отнася до нашите препоръки въз основа на функции, ето някои мисли, които трябва да вземете предвид:

 • Отидете с FileZilla ако искате основите на FTP клиент без допълнителни звънци и свирки. Той осигурява всичко – от размяна на файлове с влачене и пускане до опашка за трансфер и отдалечено редактиране на файлове до филтриране на имена на файлове.
 • Върви с Cyberduck ако искате някои опции за синхронизиране с облачни услуги и традиционни трансфери. Освен това има страхотно споделяне на файлове и криптиране.
 • Отидете с WinSCP ако искате традиционни опции за прехвърляне на файлове с графичен интерфейс и възможност за запазване на всички идентификационни данни под една главна парола.
 • Отидете с CuteFTP ако искате да работите с няколко отдалечени сайта наведнъж. Той също е солиден FTP клиент за уникални задачи като генериране на RSS емисии за подкасти и архивиране на всички файлове.
 • Върви с Предаване ако искате да синхронизирате с голямо разнообразие от облачни сървъри. Освен това е отличен избор при опит за синхронизиране на големи файлове с множество устройства.

И това е всичко, което имаме за най-добрите FTP клиенти за WordPress и по-нататък!

Бонус: Как да използвате FTP клиент

FTP клиентите се развиват през годините, но все още имат място в света на разработването и управлението на уебсайтове. Разбира се, някои от клиентите може да се съсредоточат повече върху облачното синхронизиране, но вие също трябва да запазите тези традиционни FTP клиенти във вашия арсенал, в случай че имате нужда от тях.

Най-основният протокол за прехвърляне на файлове (FTP) свързва вашия компютър с вашия уебсайт, като позволява прехвърлянето на файлове от тази локална (компютърна) среда в сайта. Тези файлове съхраняват всички данни на вашия уебсайт. По отношение на WordPress, това ще включва файлове за теми, плъгини, медийни елементи и структура на сайта.

За завършване на прехвърляне на файл е необходим FTP клиент. Това е компютърно приложение. Главният прозорец на FTP клиент обикновено изглежда така:

На Mac:

filezilla mac

В Windows:

filezilla win

Цялото това нещо може да изглежда малко сложно в началото, но влизате с хост идентификационните си данни, което разкрива файловете на уебсайта ви в една област (отдясно) и компютърните ви файлове в друга област (от лявата страна) ). След това можете да плъзнете файлове от вашия компютър на правилното място на вашия уебсайт.

Поддържа се копиране, изтриване, редактиране и качване на файлове. FTP клиентът става по-скоро удобен за потребителя, след като се запознаете с основните бутони и действия, които можете да предприемете.

�� Забележка: Обикновено не се нуждаете от FTP клиент, за да стартирате или управлявате WordPress.

Използва се главно за инсталиране или отстраняване на проблеми с WordPress. В днешния свят повечето хостинг компании (дори и евтините) осигуряват WordPress инсталации с едно щракване, така че FTP клиентите не са всичко необходимо за инсталиране.

Все пак може да искате да научите как да го направите. Основната цел на FTP клиента в WordPress е, ако трябва да намерите грешки или проблеми във вашите файлове, когато нямате достъп до таблото за управление на WordPress.

Например, може да сринете сайта си и да се наложи да работите чрез FTP клиент. Като се има предвид, FTP клиентите могат също да бъдат полезни за инсталиране на сайтове и миграция на вашия сайт към друг хост.

FTP клиентите могат да изпълнят много задачи, но основната директива е да премествате файлове от локален сайт (компютър) до вашия WordPress сайт.

За целта трябва да имате потребителско име за FTP и парола за този сайт на WordPress. Къде намирате това? Поверителните данни се изпращат на всички собственици на сайтове по имейл, когато стартирате вашия блог на WordPress и активирате вашия хостинг акаунт. Ако имате проблеми с намирането им, говорете с вашия домакин.

След като получите тези идентификационни данни, можете да влезете в FTP клиента и да се свържете с файловете на вашия WordPress сайт.

Зависи от избрания от вас FTP клиент, но винаги има област, която да въведете вашия хост (обикновено адресът на вашия сайт), потребителско име и парола. След това кликнете върху бутона за влизане или свързване – каквото е показано на вашия клиент.

Най-добрият ви залог за порта е 22, а файловият протокол трябва да бъде на SFTP. Тази конфигурация криптира вашите файлове за по-добра сигурност.

Влизане

След вашата връзка, повечето от най-добрите FTP клиенти имат файлови панели отстрани, с локалните файлове от едната страна и WordPress файловете от другата. Можете да правите неща като копиране, изтриване и качване.

сравнение

През повечето време просто ще плъзнете един от файловете от локалните си папки и ще го поставите в правилната папка на вашия WordPress сайт. След това трансферът се поставя в опашката и се обработва в рамките на няколко секунди (обикновено).

Оставете ни коментар в секцията по-долу, ако имате въпроси относно или преживявания с клиентите, за които говорих.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector