5 най-добри услуги за архивиране в облак онлайн, за да запазите данните си безопасни през 2020 г.

5 най-добри услуги за архивиране в облак онлайн, за да запазите данните си безопасни през 2020 г.

5 най-добри услуги за архивиране в облак онлайн, за да запазите данните си безопасни през 2020 г.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Търсите безопасно място за архивиране и съхраняване на всички ваши цифрови данни? Тази публикация ще ви помогне да започнете. Тук ще разгледаме отблизо пет от най-добрите услуги за архивиране в облак онлайн, за да проверим къде свети и къде не достигат.


Какво е резервно копие в облака?

Първо, нека преминем основните положения. Обикновено архивираме всички наши данни на външно устройство или локална мрежа. Тези местни архиви са чудесни за бързо възстановяване. Разочароващото е, че те страдат от същите рискове, които правят и вашият компютър – злонамерен софтуер, хардуерна повреда, случайно изтриване, пожар, кражба и други подобни.

От друга страна, най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак копират всичките ви данни през интернет на отдалечени сървъри на различни места. Ще можете да получите достъп до тези сигурни резервни копия извън сайта по всяко време от всяко място и да ги възстановите лесно с щракване или две.

Най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак

Разбира се, няма причина да не направите и двете – локално и облачно архивиране – и да бъдете двойно безопасни. ��

Първоначалното архивиране на вашите данни може да отнеме много време. Но след това всички ваши файлове се архивират автоматично. Най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак също ви позволяват да изпратите физическо устройство, съдържащо всичките си данни за първоначално качване, а това може да намали драстично времето за качване. По същия начин те позволяват и по-бързо възстановяване чрез физическо устройство, изпратено до вас.

Кликнете, за да научите повече:

 • �� Какво ще кажете за Dropbox и други услуги за съхранение?
 • �� Какво да търсите в облачна услуга за архивиране?

След като проучихме темата за известно време и експериментирахме с редица услуги на пазара, решихме да включим следните платформи в топ пет. Ето бърз преглед на предлаганите функции и най-важните параметри на тези най-добри онлайн услуги за архивиране в облак:

Обобщени най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак

Backblaze
Аз карам
Carbonite
Acronis
CrashPlan

Цена / година$ 60$ 52.12$ 71.99$ 49.99$ 120
Устройства на акаунт1неограничен1Различни в плановете1
платформиMac, компютърMac, компютър, мобиленMac, компютърMac, PC, мобилни, виртуални машини и акаунти в социални медииMac, PC, Linux
съхранениенеограничен2 TBнеограниченРазлични в плановетенеограничен
Непрекъснато или планирано архивиранеИ дветеИ дветеИ дветеПланиран. Често, както на всеки пет минути.И двете

Пет най-добри услуги за архивиране в облак

Сега върху детайлите на всяка платформа:

1. Backblaze (Www.backblaze.com)

Най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак: # 1 Backblaze

Backblaze предлага куп полезни функции, включително неограничено съхранение в комбинация с бързи и надеждни архиви, всички на атрактивна цена.

Платформи и лекота на използване: Backblaze поддържа архивиране от Mac, както и от компютри. Настройката също е лесна, като е необходимо просто да въведете няколко подробности, като имейл и парола.

Честота на съхранение и резервно копие: Има неограничено място за съхранение, но това обхваща само един компютър на акаунт. По подразбиране архивирането е непрекъснато, въпреки че можете да планирате архивиране.

Какво включва архивирането? Всички ваши данни се архивират автоматично, с изключение на системни файлове, програмни файлове, приложения, празни папки или временни уеб файлове. Ако имате данни за външни устройства, това също се архивира. Можете да посочите папките, които не искате да архивирате. Бизнес планът също позволява архивиране на данни от мрежа (NAS).

Ценообразуване: Най- Личен резервен план както и Бизнес резервен план са налични. Личните планове са достъпни, започвайки от едва 6 долара на месец.

Колко сигурна е вашата резервна копия? Backblaze включват криптиране в покой и транзитно преминаване, както и опция за личен ключ. Двуфакторното удостоверяване добавя допълнителен защитен слой.

Лесно ли се възстановява? Възстановяването на файлове става само през уебсайта Backblaze. Това може да стане досадно, тъй като файловете не се възстановяват на първоначалните си места. Вместо това файловете трябва да бъдат изтеглени в zip файл, който е ограничен до 500 GB. По желание те ще ви доставят физическо устройство, ако имате нужда.

Други важни съображения:

 • Старите версии и изтритите файлове се запазват за 30 дни
 • Споделянето на файлове е възможно само чрез B2, услугата за съхранение в облак Backblaze.
 • Няма опция за синхронизиране

В много отношения Backblaze е най-лесният за настройка и използване сред най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак – автоматично архивиране на вашите файлове при инсталиране.

Отидете на Backblaze

2. Аз карам (Www.idrive.com)

Най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак: # 2 idrive

IDrive е бърз и предлага по-голям контрол върху процеса на архивиране в сравнение с други облачни услуги за архивиране.

Платформи и лекота на използване: Той поддържа множество платформи като Mac, PC, Linux, както и мобилни телефони. Централизираната конзола ви позволява да управлявате архивирането. Това ви помага да видите дейностите по профила на всички свързани компютри. Освен това от това табло ще можете да промените настройките на всичките си устройства.

Честота на съхранение и резервно копие: Всички притежатели на безплатни акаунти получават 5 GB в Основен план. Това се увеличава до 2 TB, когато надстроите до Личния план. Архивирането е непрекъснато, но можете също да планирате архивиране.

Какво включва архивирането? iDrive създава резервно копие на цялото устройство, включително OS, настройки, приложения, файлове / папки със съдържание и структура непокътнати. Можете да изключите избрани файлове.

Ценообразуване: Освен основен безплатен план, iDrive предлага лични и бизнес. планове започнете от $ 52.12 / година за 2 TB хранилище, но това, което е привлекателно е, че може да се използва от всички ваши устройства с възможност за уеб. Освен това по-старите версии на вашите файлове не се отчитат за съхранение.

Колко сигурна е вашата резервна копия? iDrive криптира всички ваши файлове както в транзит, така и в хранилище. Притежателите на акаунти също получават личен ключ за криптиране.

Лесно ли се възстановява? Възстановяването става чрез настолно приложение или браузър. Въпреки че iDrive не възстановява автоматично файловете в първоначалното им местоположение, той ви позволява да изберете местоположението ръчно. Възможно е също така да възстановите изтритите файлове от кошчето в рамките на 30 дни.

Други важни съображения:

 • Може да ви изпраща твърд диск с вашите данни веднъж годишно без допълнителни разходи
 • Приложенията за смартфони IDrive ви позволяват да архивирате ограничени данни както от Android, така и от iOS
 • Няма ограничение за задържане на изтритите файлове, докато не направите почистване на архив
 • Запазва до 30 версии на всеки файл
 • Може да архивирате към външни твърди дискове, мрежово съхранение
 • Може да споделя файлове, които са архивирани

iDrive е добър избор сред най-добрите услуги за архивиране в облак, ако изискването ви за съхранение е под 2 TB и ако дългите периоди на задържане са важни за вас.

Отидете на iDrive

3. Carbonite (Www.carbonite.com)

карбонит

Carbonite предлага автоматично и неограничено резервно копие в облака. Неговият прост подход за настройка и забравяне е може би най-лесният сред най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак тук.

Платформи и лекота на използване: Не само можете да преглеждате и управлявате своите архиви от настолното приложение, но можете също да използвате всеки браузър за достъп до вашите файлове чрез добре проектиран уеб интерфейс.

Честота на съхранение и резервно копие: Карбонитът предлага неограничено съхранение за един компютър в него Основен план. Архивирането е непрекъснато, но са възможни и планирани архивирания.

Какво включва архивирането? Той автоматично архивира всички файлове, които сте избрали по време на инсталационния процес. Файлове над 4 GB и видеоклипове обаче трябва да се добавят ръчно. Отделни файлове или папки също могат да бъдат избрани за архивиране, докато архивирането от външно устройство е достъпно само с Plus и Prime планове.

Ценообразуване: Има 3 „безопасни“ планове, и разходите са на компютър. Безопасният основен предлага 6 долара на месец, таксувани ежегодно ($ 71,99). При $ 9,34 на месец планът за безопасни плюс ще включва външни дискове, архивиране на видеоклипове по подразбиране, както и архивиране на цялостно изображение на системата на вашия компютър на местно ниво. За 12,50 долара на месец получавате услуга за възстановяване по куриер в рамките на Safe Prime план.

Колко сигурна е вашата резервна копия? Всички данни са криптирани. Допълнителната сигурност е чрез лично кодиране на ключове и двуфакторна автентификация.

Лесно ли се възстановява? С помощта на настолно приложение можете да изберете да възстановите всички или някои от файловете, както и да търсите въз основа на имената на файловете. Файловете могат да бъдат възстановени в една папка или до първоначалното им местоположение.

Други важни съображения:

 • Версията за Mac не предлага нито версия, нито опция за личен ключ
 • Цветът на карбонита кодира вашата файлова система, така че да знаете състоянието на архивирането на всеки файл или папка
 • Архивира снимки от всеки Android или iPhone
 • Изтритите файлове се запазват за 30 дни
 • Има достъп до архивиране чрез мобилни приложения

С Carbonite ще можете да преглеждате всичките си файлове от уеб интерфейс или мобилно приложение. Има и много възможности за възстановяване – отделни файлове, всички ваши данни, предишни версии или изтрити файлове.

Отидете при Карбонит

4. Acronis True Image (Www.acronis.com)

Acronis

Acronis True Image улавя изображение на пълните ви данни и ги архивира. Той събира много в обхвата на плановете, които предлага – от резервни копия в облака, резервни копия на мобилни и социални медии до защита от софтуер.

Платформи и лекота на използване: Той архивира Mac, PC и мобилни телефони, виртуални машини и акаунти в социалните медии. Отличният настолен интерфейс прави работата с Acronis наистина лесна. Освен това ще можете да проследявате състоянието на архивирането, да виждате размери на файловете, да измервате скоростите на архивиране и да преглеждате цветни кодове на данните.

Честота на съхранение и резервно копие: Започвайки само с 250 GB, ограниченията за съхранение варират в зависимост от избрания от вас план. Резервните копия се изпълняват само по график. Стандартната честота е веднъж на ден, въпреки че можете да промените това на максимум 5 минути. Възможно е и планиране на събитията.

Какво включва архивирането? По подразбиране True Image избира цялото устройство за архивиране, включително външни устройства, картографирани мрежови устройства, Outlook и OneDrive. Можете обаче също така да изберете ръчно какво да архивирате.

Ценообразуване: Цените започват от $ 49,99 / година за пакета Standard. Пакетът Advanced идва на цена 99,99 долара / година.

Колко сигурна е вашата резервна копия? Acronis криптира всичките ви данни, както и предлага личен ключ за криптиране. Освен това, има защита срещу откупуващ софтуер и криптоминиране. За да се гарантира, че файловете са непокътнати, Premium Plan включва автентификация на базата на Blockchain и електронни подписи.

Лесно ли се възстановява? Acronis възстановява автоматично файловете до първоначалното им местоположение чрез уеб-базирана конзола. Ако желаете, можете също да архивирате към външно устройство или към картографирани мрежови устройства. Най-новото предложение е "комплект за оцеляване", което бързо създава стартиращ инструмент за възстановяване на файлове.

Други важни съображения:

 • Ръчно създаване на резервни копия, конфигурируеми от потребителя версии и задържане
 • Без засяване или възстановяване чрез доставени устройства
 • Потребителите на Windows могат да синхронизират между устройства
 • Спира криптоминиращия софтуер, запазвайки ресурсите на вашия компютър

Acronis предлага първи месец безплатен пробен период, така че можете да го вземете за завъртане, преди да направите превключване. Той осигурява бързо и пълно архивиране и е чудесен за миграция на вашите данни.

Отидете при Acronis

5. CrashPlan (Www.crashplan.com)

crashplan

С прост план за ценообразуване и неограничено съхранение, CrashPlan за малък бизнес се нарежда точно там сред най-добрите онлайн резервни копия на облачни услуги.

Платформи и лекота на използване: CrashPlan поддържа Mac, Windows и Linux. Интуитивно и удобно за потребителите приложение прави архивирането, управлението и възстановяването на данни лесно. Можете също да добавяте и премахвате компютри чрез таблото за управление.

Честота на съхранение и резервно копие: CrashPlan се предлага с неограничено място за съхранение. Архивирането е автоматично и непрекъснато, но можете да настроите и персонализиран график.

Какво включва архивирането? С CrashPlan можете да контролирате кои файлове се архивират, кога и колко често. Ще можете да включите и външни твърди дискове, въпреки че CrashPlan няма да архивира няколко файла в определени системни папки.

Ценообразуване: Цената е проста и ясна при 10 долара на месец на устройство. Можете да добавите колкото искате устройства, а разходите ще се променят автоматично.

Колко сигурна е вашата резервна копия? CrashPlan предлага стандартна защита за вашите данни по целия път. Можете да настроите и лично кодиране.

Лесно ли се възстановява? Възстановяването става чрез настолно приложение или браузър. Можете да възстановите всеки наличен файл от дата и час, които сте посочили.

Други важни съображения:

 • Без ограничение за размера или вида на файла
 • Позволява ви да персонализирате своята политика за версия
 • Вие решавате периода на запазване на изтритите файлове

CrashPlan се предлага с по-висока цена от много други най-добри услуги за архивиране в облак, но фактът, че получавате неограничено пространство за съхранение, е огромно предимство за потребителите на големи данни.

Отидете на CrashPlan

Какво ще кажете за Dropbox и други услуги за съхранение?

Въпреки че облачните услуги за съхранение и синхронизация като Dropbox са полезни, те са точно това – услуги за съхранение, където можете да паркирате данните си. Те не архивират автоматично съдържанието на вашия компютър. Напротив, най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак архивират всичките си данни непрекъснато и / или на планирани интервали.

Какво да търсите в облачна услуга за архивиране?

Ако търсите облачна услуга за архивиране, ще трябва да започнете, като проверите наличността на тези функции:

�� Поддръжка на платформа
Повечето услуги предлагат поддръжка за Windows и Mac.
�� Лесна настройка и управление
Най-добър е подходът „го и забрави“.
�� Капацитет за съхранение
Много от тях предлагат неограничено място за съхранение, но проверете финия печат.
�� Непрекъснато архивиране
Няма загуба на данни, ако архивирането се извършва денонощно.
�� Шифроване на данни
Включително личен ключ за криптиране.
Версиите
Помага за възстановяване на чисти копия, ако текущите ви данни са повредени.
�� Архивиране към и от външни устройства
Така че можете да контролирате и това, което е извън основното ви устройство.
♻️ Задържане на изтритите файлове
Най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак позволяват неопределен период на задържане.
�� Качване и възстановяване с помощта на физически устройства
Това спестява време и честотна лента.
�� Синхронизиране и споделяне
Искате да можете да синхронизирате и споделяте с други устройства и приятели.
�� Резервно копие на смартфон
Винаги е добре да се грижите и за телефона си.

Това е много изисквания и може да е трудно да се намери услуга, която да проверява всичко това. Затова винаги е най-добре да определите приоритет и да решите коя от тези характеристики е най-важна за вас и след това да направите своя избор въз основа на това.

Обобщение на най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак

Ето една по-голяма таблица за сравнение, за да улесните вашето решение – също така представяте птичи поглед към целия пейзаж на архивираните услуги:

Сравнени най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак

BackblazeАз карамCarboniteAcronis True ImageCrashPlan
Цена / година$ 60$ 52.12$ 71.99$ 49.99$ 120
Безплатен пробен / безплатен план15 дни безплатна пробна версия5 GB безплатен основен план15 дни безплатна пробна версия30 дни безплатна пробна версия30 дни безплатна пробна версия
Устройства на акаунт1неограничен1Различни в плановете1
платформиMac, компютърMac, PC, мобилни телефони (Linux също в бизнес акаунта)Mac, компютърMac, PC, мобилни телефони, виртуални машини и акаунти в социални медииMac, PC, Linux
съхранениенеограничен2 TB, без да се броят по-старите версиинеограниченРазлични в плановетенеограничен
Непрекъснато или планирано архивиранеИ дветеИ дветеИ дветеПланиран. Често, както на всеки пет минути.И двете
Лесна употребаАвтоматично архивира при инсталиране. Лесен за използване интерфейс.Конзола на таблото за управление, което може да създава и управлява множество под акаунти (Бизнес)Лесен за инсталиране и управление. интуитивен.Лесно за използване табло за управление на архивирането.Интуитивно и удобно за потребителя приложение.
Резервно копие на смартфоннYСамо снимкиYн
Архивиране от външни дисковеYY Y (по-високи планове)Y. Автоматично, когато е свързано с външно устройствоY
Ограничете размера на файланеограничен10 GBПо-голям от 4 GB изисква ръчен изборнн
Личен ключ за криптиранеYYYYY
Двуфакторна автентификацияYнYнн
Първоначално архивиране от физическо устройствонY (безплатно) и криптиранннн
Възстановяване чрез физически устройства YYY (само в САЩ)нн
NASСамо за бизнес сметкаYнYн
Синхронизиране на устройстванYYYн
СподелянеСамо през B2 облакYнYн
По-стари версии, запазени за30 дниДо 30 предишни версии30 дни (без Macs). Минимум 3 версии, поддържани винаги.Потребителски конфигурируемПотребителски конфигурируем
Резервно копие към външни устройстванYY (по-високи планове)YY

Това приключва нашия списък с най-добрите онлайн услуги за архивиране в облак. Имате ли любим? Споделете своите мисли с нас в коментарите.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector