Szög és reagálás vs Vue: Melyik keretet kell választani 2020-ban

Ez a bejegyzés egy átfogó útmutató, amely talán a megfelelő megoldás az Ön számára: Szög vs Reagál vs Vue.


Pár évvel ezelőtt a fejlesztők elsősorban azt vitatták, vajon használják-e az Angular vs React projektet. De az elmúlt néhány évben növekedett az érdeklődés egy harmadik, a Vue.js nevű játékos iránt.

Ha Ön fejlesztő, aki egy projektet indít, és nem tudja eldönteni, hogy melyik JavaScript keretrendszert használja, akkor ez az útmutató segíthet a döntés meghozatalában..

Áttekintjük a Szög, a Vue és a Reakt különféle aspektusait, hogy megnézze, miként felelnek meg az Ön igényeinek. Ez a bejegyzés nem csupán útmutató a Szögletes és a Reagáló vs Vue elemről, hanem egy olyan struktúrát kíván létrehozni, amely segítséget nyújt a front-end JavaScript-keretek általános megítélésében. Ha jövőre új keret érkezik, akkor pontosan tudja, milyen paramétereket kell figyelembe venni!

* Ebben a bejegyzésben feltételezzük, hogy alapvető ismeretekkel rendelkezik a JavaScriptről és a JavaScript keretrendszereket is használja.

Szög vs Reagál vs Vue

Kezdjük el:

1. rész: A Vue vs React vs Angular rövid története

Mielőtt belemennénk a műszaki részletekbe, beszéljünk először e keretek mögött meghúzódó történelemről – csak azért, hogy jobban értékeljük filozófiájukat és idővel történő fejlődésüket.

Hogy kezdődött az egész?

szögletes logó

Szögletes, a Google által kifejlesztett, elsőként 2010-ben jelent meg, így a tétel legrégebbi. Ez egy TypeScript-alapú JavaScript keretrendszer. 2016 – ban jelentős változás történt a 2. Szög kiadásakor (és a "JS" az eredeti névből – AngularJS). A 2+ szög csak szögletes néven ismert. Bár az AngularJS (1. verzió) továbbra is frissítéseket kap, a beszélgetést az Angular-ra összpontosítjuk. A legújabb stabil verzió az Angular 9, amelyet 2020 februárjában adtak ki.

vue logó

Vue, más néven Vue.js, a csoport legfiatalabb tagja. Ezt a korábbi Google alkalmazott, Evan You fejlesztette ki 2014-ben. Az elmúlt három évben a Vue népszerűsége jelentősen megváltozott, annak ellenére, hogy nem egy nagyvállalat támogatásával rendelkezik. A jelenlegi stabil verzió 2.6, 2019 februárjában jelent meg (azóta néhány kisebb növekményes kiadással). A Vue közreműködői Patreon támogatásával. Vue 3, jelenleg az alfa fázisban van, azt tervezi, hogy lépjen a TypeScriptbe.

reagál logó

Reagál, A Facebook által kifejlesztett, kezdetben 2013-ban jelent meg. A Facebook széles körben használja a React termékeit (Facebook, Instagram és WhatsApp). A jelenlegi stabil verzió 16.X, amelyet 2018 novemberében adtak ki (azóta kisebb növekményes frissítésekkel).

Íme egy rövid összefoglaló az Angular vs React vs Vue státuszuk és előzményeik szempontjából:

A Szög vs Reagál vs Vue története

Szögletes
Reagál
Vue

Első kiadás201020132014
Hivatalos oldalangular.ioreactjs.orgvuejs.org
Kb. méret (KB)50010080
Jelenlegi verzió916.x2.6.x
HasználvaGoogle, WixFacebook, UberAlibaba, GitLab

Engedély ��‍♂️

A nyílt forráskódú keret használata előtt győződjön meg arról, hogy átnézi a licencét. Érdekes módon mindhárom keretrendszer a MIT engedély, amely korlátozza az újrafelhasználás korlátozásait, még a védett szoftverek esetében is. Mielőtt bármilyen keretet vagy szoftvert felhasználna, feltétlenül ismeri a licenc következményeit.

Itt van a MIT licenc gyors összefoglalása egyszerű angol nyelven.

Népszerűség ��

Mint "szögletes" és "reagál" gyakran használt szavak, nehéz felismerni népszerűségüket a Google Trendsből. Noha népszerűségükre jó proxy van a csillagok száma, amelyet a GitHub adattáruk kap. 2016 közepén a Vue csillagszámainak hirtelen eltolódása történt, és a közelmúltban Vue ott volt a Reaktúrával a legnépszerűbb keretek között..

Csillagok a GitHub projektekben a Szög és Reakció vs Vue elemhezCsillagok száma a GitHub projektekben a Angular, React és Vue kategóriákban

Nézzük meg, hogy van-e a munkaerőpiac az Angular vs React vs Vue-ban, amely szintén jó népszerűségmérő:

Munkaerő-piaci szögletes és reagáló vs vue ��‍♂️

A legjobb adatforrások amelyek a munkaerő-piaci tendenciákat jelzik a különféle munkaügyi táblák.

Amint a 2018 vége végi tendenciákból kitűnik, a szög és a reagáláshoz szükséges készségeket igénylő munkahelyek nagyjából megegyeznek, míg a Vue-nak még ennek a töredékének csak töredéke volt (kb. 20%). Ez a lista egyértelműen nem kimerítő, de jó képet ad a műszaki iparágról.

Ha szigorúan keresi a jelenlegi munkaerőpiac szempontjából, akkor a legjobb megoldás, ha megtanulja a Szög vagy Reakciót. Tekintettel azonban arra, hogy a Vue az elmúlt három évben népszerűvé vált, eltarthat egy ideig, amíg a projektek használják a Vue-t, vagy új projektek, amelyek a Vue-t elfogadják, hogy elérjék azt az érettségi szintet, amely nagyobb fejlesztők számát adja meg..

2. rész: Közösség és fejlesztés

Most, hogy ismeri ezen keretek történetét és trendeit, megvizsgáljuk a közösséget, hogy értékeljük ezen keretek fejlesztését. Már láttuk, hogy az összes keret tekintetében az elmúlt évben rendszeresen szállítottak növekményes kibocsátásokat, ami azt jelzi, hogy a fejlesztés teljes lendületben zajlik..

Nézzük meg a Angular vs React vs Vue a GitHub-tárházakra vonatkozó statisztikák tekintetében:

Szögletes
Reagál
Vue

# Figyelők3.2k6.6k6.0k
# Csillagok57k144k157k
# Villa15.9k27.6k23.7k
# Közreműködők10891361289

A Vue-nak óriási számú figyelője, csillaga és villája van. Ez megmutatja népszerűségét a felhasználók körében és értékét a Vue vs React összehasonlításakor. A Vue közreműködői azonban kevesebbek, mint a szögletes és a reagálók.

Ennek egyik lehetséges magyarázata az A Vue-ot teljes egészében a nyílt forráskódú közösség hajtja, míg az Angular és a React jelentős részét a Google és a Facebook alkalmazottainak járulnak hozzá az adattárakhoz.

A statisztikák szerint mindhárom projekt jelentős fejlesztési tevékenységet mutat, és ez biztosan folytatódni fog a jövőben is – csak ezek a statisztikák nem lehetnek az alapja annak eldöntésére, hogy egyiket sem használja fel.

3. rész: Migrációk

Mivel a kiválasztott keretrendszerrel dolgozik, nem kell aggódnia, hogy a keretfrissítés jön és elrontja a kódját. Noha a legtöbb esetben nem fog sok olyan kérdéssel szembesülni, egyik verzióról a másikra, fontos, hogy az ujját pulzuson tartsuk, mivel egyes frissítések jelentősebbek lehetnek, és csípésekre szorulnak a dolgok kompatibilitása érdekében..

Szögletes nagyobb frissítéseket tervez hathavonta. Ezen felül további hat hónap áll rendelkezésre a fő API-k leépítése előtt, amely megadja a két kiadási ciklus (egy év) idejét a szükséges változtatások elvégzéséhez, ha vannak ilyenek.

A Szög vs Reaktumról a Facebook kijelentette a stabilitás rendkívül fontos nekik, mivel olyan hatalmas cégek, mint a Twitter és az Airbnb, használják a Reactot. A verziók révén történő frissítés általában a React alkalmazásban a legegyszerűbb, például olyan szkriptekkel reagálnak-codemod segít a migrációban.

A GYIK migrációs szakaszában a Vue megemlíti ezt Az API 90% -a azonos, ha az 1.x-ről a 2.-re áttér. Van egy migrációs segítő eszköz amely a konzolon működik az alkalmazás állapotának felmérésében.

4. rész: Munka a Vue vs Angular vs Reakcióval

Néhány fontos jellemző megvizsgálható itt, ezek közül a legfontosabb az általános méret és betöltési idő, a rendelkezésre álló alkatrészek és a tanulási görbe..

Méret és betöltési idő ⏲️

A könyvtárak mérete a következő:

 • 4+ szög: a gyártott köteg méretétől függ
 • Reagálás: 116 KB
 • Díj: 91 KB

Noha a keretrendszer méretében jelentős különbség van, mégis kicsi a weboldal átlagos méretéhez képest (2+ MB 2018-ban). Ezen felül, ha egy népszerű CDN-t használ ezeknek a könyvtáraknak a feltöltésére, nagyon valószínű, hogy a felhasználó a könyvtárat már betöltötte a helyi rendszerbe.

Alkatrészek ��️

Az alkotóelemek mindhárom keret elválaszthatatlan részei, függetlenül attól, hogy a Vue-ról, a Reakcióról vagy a szögről beszélünk. Egy összetevő általában bemenetet kap, és ennek alapján megváltoztatja a viselkedést. Ez a viselkedésváltozás általában az oldal egyes részeinek felhasználói felületének megváltozásaként nyilvánul meg. Az alkatrészek használata megkönnyíti a kód újrafelhasználását. Az alkatrész lehet kosár egy e-kereskedelmi webhelyen vagy bejelentkezési doboz egy szociális hálózaton.

Szögletes Szögletes:
A szögben az alkotóelemeket irányelvek. Az irányelvek csupán jelölők a DOM elemein, amelyek a szögkövető képességgel képesek nyomon követni és rögzíteni a meghatározott viselkedést is. Ezért az Angular elválasztja az összetevők felhasználói felületét mint HTML-címkék attribútumait, és viselkedésüket JavaScript-kód formájában. Ez az, ami szétválasztja a Szög vs Reaktációt tekintve.
Reagál Reagál:
Reakció, érdekes módon, egyesíti a felhasználói felületet és az összetevők viselkedését. Például itt van a hello world összetevő létrehozásának kódja a Reactben. A Reaktusban a kód ugyanaz a része felelős az UI elem létrehozásáért és viselkedésének diktálásáért.
Vue Vue:
A Vue-ban az UI és a viselkedés szintén része az alkotóelemeknek, ami intuitívabbá teszi a dolgokat, amikor a Vue vs. A Vue szintén nagymértékben testreszabható, amely lehetővé teszi az összetevők felhasználói felületének és viselkedésének egyesítését a parancsfájlból. Továbbá, akkor is az előfeldolgozókat használja a Vue-ban, a CSS helyett, ami kiváló funkció. A Vue nagyszerű, ha más könyvtárakkal, például a Bootstrap-nal integrálunk.

Össze lehet hasonlítani, hogy ugyanaz az alkalmazás hogyan néz ki a különféle könyvtárakkal, itt egy nagyszerű bejegyzés létrehozva ugyanazt a teendők listáját tartalmazó alkalmazást a React és a Vue oldalon és ellentmond a két keret különbségeinek.

Tanulási görbe ��

Tehát milyen nehéz megtanulni ezeket a kereteket?

Szögletes Szögletes:
Szögletes egy meredek tanulási görbével rendelkezik, tekintve, hogy ez teljes megoldás, és az Angular elsajátításához a kapcsolódó fogalmakat, például a TypeScript és az MVC elsajátítását kell megtanulnia. Annak ellenére, hogy a szögletes megtanulása időbe telik, a befektetés osztalékot fizet az előtér működésének megértése szempontjából.
reagál Reagál:
A React a Elkezdeni útmutató, amely segíthet a React beállításában körülbelül egy órán belül. A dokumentáció alapos és hiánytalan, megoldásokkal találkozik a Stack Overflow-ban már jelen lévő általános kérdésekre. A React nem teljes keret, és a fejlett funkciókhoz harmadik fél könyvtárainak használata szükséges. Ez az alapkeret tanulási görbéjét nem olyan meredek, hanem attól függ, hogy milyen úton jár a további funkciók. A React használatának megtanulása azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy használ a legjobb gyakorlatok.
vue Vue:
Vue nagyobb testreszabhatóságot biztosít, és így könnyebben megtanulható, mint a szögletes vagy a reagáló. Ezenkívül a Vue funkcionális szempontból átfedésben van az Angular és a React funkcióval, mint például az alkatrészek használata. Ezért a Vue-ra való áttérés a kettő bármelyikéről egyszerű megoldás. A Vue egyszerűsége és rugalmassága azonban kétélű kard – lehetővé teszi a rossz kódot, megnehezítve a hibakeresést és a tesztelést.

Noha a szögletes, a reagált és a Vue-nak jelentős tanulási görbéje van, felhasználásuk korlátlan. Integrálhat például a Szögletes és a Reakciót a WordPress és a WooCommerce segítségével, hogy progresszív internetes alkalmazásokat hozzon létre.

Szög vs Reagál vs Vue: Ki nyeri?

A hozzászólás vége felé emlékezzünk vissza az egyes keretek jellemző tulajdonságaira, hogy megpróbáljuk megválaszolni a kérdést: Szög vs Reagál vs Vue: melyiket válasszuk??

szögletes logó Szögletes a keretek közül a legérettebb, a támogatók szempontjából jó támogatással rendelkezik, és egy komplett csomag.

A tanulási görbe azonban meredek, és az Angular fejlesztési koncepciói új fejlesztőket vonhatnak el.

Az Angular jó választás azoknak a cégeknek, amelyek nagy csapatokkal és fejlesztőkkel rendelkeznek, akik már használják a Typecriptet.

Extra �� Íme néhány szögletes admin irányítópult-sablon, amelyek érdekelhetnek.

reagál logó Reagál épp elég idős ahhoz, hogy érett legyen, és óriási számú hozzászólást kapott a közösség részéről. Széles körű elfogadottságot kapott. A React munkaerőpiaca nagyon jó, és ennek a keretnek a jövője fényesnek tűnik.

A React jó választás olyan felhasználók számára, akik elkezdenek a front-end JavaScript keretrendszerrel, induló vállalkozókkal és fejlesztőkkel, akik szeretik a rugalmasságot. A más keretekkel való zökkenőmentes integráció képessége nagy előnyt jelent azok számára, akik szeretnének némi rugalmasságot a kódjukban.

vue logó Vue a legújabb az arénában, egy nagyobb cég támogatása nélkül.

Az elmúlt években azonban nagyon jól sikerült, hogy erős versenytársként jelentkezzen az Angular and React számára. Ez talán szerepet játszik sok olyan kínai óriásnál, mint Alibaba és Baidu, akik a Vue-t választják az elsődleges front-end JavaScript keretrendszerként..

Még nem látni kell, hogyan fog ez a jövőben, és indokolt, hogy óvatosak legyenek vele. A Vue-t kell választania, ha inkább az egyszerűséget, de a rugalmasságot is kedveli.

Extra �� Itt található néhány a Bootstrap segítségével épített Vue admin sablonok, amelyek érdekelhetnek.

A Angular vs React vs Vue vita válasza az, hogy nincs abszolút helyes választás, amire valószínűleg számítottál.

Mindegyik könyvtárnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A jelenleg dolgozó projekt és az egyéni igényei alapján egyikük megfelelőbb lesz, mint a többiek. Mindig kulcsfontosságú, hogy a döntés meghozatala elõtt saját kutatást végezzen, különösen, ha üzleti vállalkozáson, nem pedig személyes projekten dolgozik..

Véleménye szerint melyik keret nyeri a győztest – Szög vs Reagál vs Vue? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

További irodalom: ��

 • Anyagtervező sablonok színárnyalatos, szögletes, reagáló anyaghoz (Anyag UI)
 • Legjobb React UI komponens könyvtárak / keretek
 • Érdekes Vue UI komponens könyvtárak
 • A legjobb szögletes rendszergazdai irányítópult-sablonok
 • A legjobb ingyenes Bootstrap-sablonok a ReactJS-hez
 • Ingyenes reagálni natív sablonok
 • Ingyenes és prémium VueJS rendszergazda sablonok, Bootstrap-nal építve

Egy másik megjegyzés: mi lenne még a WordPress használatával? A WordPress kiválóan alkalmas szinte bármilyen elképzelhető weboldal-projekt futtatására, és léteznek fantasztikus témák is, amelyek a tervezés kiváló megjelenését szolgálják (ezek közül sok ingyenes). Nem is beszélve arról, hogy olcsóbb WordPress webhelyet üzemeltethet.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés és előadás: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map