Mennyibe kerül egy VPN? És a VPN biztonságos?

Mennyibe kerül egy VPN?


Mennyibe kerül egy VPN, és biztonságos-e a VPN használata? Ez a két kulcskérdés, amelyre ebben a cikkben megválaszolunk.

Végül meg kell értenie, mi teszi biztonságossá a VPN-t, valamint azt, hogy mennyit kell számolnia a minőségi VPN-szolgáltatásért.

Ezenkívül néhány konkrét szolgáltatási ajánlást is megadunk Önnek az induláshoz.

Biztonságosan használhatók a VPN-ek? Mit kell keresni egy biztonságos VPN-ben

Technológiaként a VPN-ek biztonságos használata…, de nem minden VPN-szolgáltatás biztonságos.

Alapvetően, ha helyesen választja, a VPN használata 100% -ban biztonságos, de csak azért, mert egy szolgáltatás magát VPN-nek nevezi, nem jelenti automatikusan azt, hogy a szolgáltatás biztonságos.

Annak megértése érdekében, hogy a VPN biztonságos-e vagy sem, gyorsan át kell próbálnunk ellenőrizni, hogy mi történik egy VPN használatakor.

Alapvetően a VPN közvetítőként működik közted és a meglátogatott webhelyek vagy szolgáltatások között. Amikor ellátogat egy webhelyre, a VPN titkosítja ezeket az adatokat, mielőtt a weboldalra kerülne (vagy akár még mielőtt eljutna a WiFi hálózatba, ezért a VPN segíthet védelmet nyújtani a nyilvános WiFi-n, valamint az internetszolgáltatók szimatolása ellen). Sok más előnye mellett ez biztonságosabbá teszi a WordPressbe történő bejelentkezést.

A webhely vagy szolgáltatás viszont a VPN IP-címét látja a tényleges IP-cím helyett, ami névtelenséget ad.

Ha biztonságos szolgáltatást választ, akkor ehhez minden van. Van azonban néhány olyan dolog, amelyet meg kell keresnie a minőségi VPN kiválasztásakor:

Vegye figyelembe a naplózási politikát

Mivel az összes forgalmat a VPN-en keresztül irányítja, a VPN olyan helyzetben van, hogy sok tevékenységét nyomon tudja követni.

Nem olyan, mintha látnák a jelszavakat és az egyes webhelyeken elvégzett pontos műveleteket. De nyomon követhetik, melyik webhelyet látogatják meg, amikor bizonyos webhelyekhez csatlakoznak, mennyi ideig tartózkodnak itt, mennyi forgalom halad át stb..

Egy jó VPN nem fogja naplózni ezeket az információkat. Vagyis annak ellenére, hogy a VPN technikailag képes nyomon követni ezt, ezek az információk nem tárolódnak.

Például, a Mullvad nemcsak nem naplózza az Ön adatait, hanem fiók létrehozásakor nem is kér személyes adatait:

Lehet, hogy többe kerül, de VPN-t szeretne naplómentes házirenddel

Egyszerűen fogalmazva: a biztonságos VPN egy szigorú VPN "nincs fakitermelés" irányelv.

Megértheti, ki birtokolja a VPN-t, és hol található

Ha tisztában van az adatvédelemmel, akkor valószínűleg VPN-szolgáltatást szeretne, amelynek székhelye a magánélet-barát környezetben van.

Például, ha az USA-ban él, az USA-ban található VPN-szolgáltatás kiválasztása sokkal könnyebbé teszi az Egyesült Államok kormányának akaratának érvényesítését (bár az Egyesült Államok még mindig jobb, mint néhány más joghatóság, mert nem igényel naplózást).

Ezért sok VPN-szolgáltatás olyan jurisdikciókban helyezkedik el, mint Panama, vagy homályos szigetek, például a Brit Virgin-szigetek, Nevis stb..

A VPN tulajdonosának helyének megfontolása mellett azt is meg kell fontolni, hogy ki a tulajdonos.

Például 2013-ban, A Facebook megvásárolta az Onavo nevű VPN szolgáltatást. Nem azért tették meg, hogy az internetet biztonságosítsák. Ehelyett 200 millió dollárt költöttek az akvizícióra, hogy adatokat gyűjtsenek a látogatók viselkedéséről, például az emberek által használt Snapchat, a Facebook versenytársa számára. Ez az oka Az Apple elindította az Onavo alkalmazást az App Store-ból 2018-ban.

Alapvetően azt akarja, hogy a VPN-tulajdonos neked, hanem az Ön számára, mint ügyfélnek szenteljen.

Győződjön meg arról, hogy a legújabb szabványokat és javításokat használja

Megfelelően végrehajtva a VPN-nek teljes mértékben el kell rejtenie személyazonosságát és titkosítania kell az adatait. Ugyanakkor nem minden VPN használja a megfelelő biztonsági előírásokat, vagy hamarosan megoldja a problémákat.

Például a A Port Fail hibája 2015-ben a VPN-felhasználók IP-címeinek feltárásához vezethet.

Ez a hiba a mögöttes protokollokban volt, tehát nem a VPN szolgálat volt a hibás. Egyes szolgálatok azonban reagáltak jobban, mint mások a probléma javításában.

Amellett, hogy reagál a problémákra, a biztonságos VPN-nek olyan funkciókat kell kínálnia, mint például:

 • DNS szivárgásvédelem, amely megakadályozza az IP-cím szivárgását.
 • AES 256 bites titkosítás az adatok biztonságos továbbításához.

Például a NordVPN kínálja azt, amit hívnak "katonai titkosítás"… Ami valóban csak egy fantasztikus módszer az AES 256 bites titkosításának kijelentésére:

Hogyan használ egy jó VPN titkosítást?

Meg akarsz ölni kapcsolót

Még ha minden olyan vonatkozásban is biztonságos VPN-t használ, továbbra is fennáll egy nagy probléma:

Ha a számítógép leállítja a kapcsolatot a VPN-kiszolgálóval, akkor folytathatja a böngészést észrevétlenül, és mint ilyen, felfedi a valódi IP-címét.

Ennek kijavításához sok biztonságosabb VPN szolgáltatás beépít valamit, amelyet a-nak hívnak kill kapcsoló.

Lényegében ez a szolgáltatás automatikusan leállítja az internet-hozzáférést, ha valamilyen okból megszakad a kapcsolat a VPN-kiszolgálóval. Ez biztosítja, hogy nem véletlenül folytatja a böngészést, miközben kitárolja a valódi IP-címét.

Legyen óvatos az ingyenes VPN-szolgáltatásokkal

Ha költségvetéssel rendelkezik, akkor valószínűleg már felmerült néhány ingyenes VPN-szolgáltatás odakinn. A legnagyobb név a Hola, de rengeteg más ingyenes VPN-szolgáltatás is létezik.

Itt van egy nagy ügyed "azt kapod, amiért fizetsz" és a legtöbb ingyenes VPN-szolgáltatás nem biztonságosak. Ha nem számítanak fel pénzt a szolgáltatás használatáért, ez valószínűleg azt jelenti, hogy valamilyen módon te vagy a termék.

Ez volt a Hola esetét 2015-ben, ahol elkaptak a felhasználók sávszélességének a botnetre történő eladásával.

Lásd, ahelyett, hogy a saját szervereiket fizetett VPN-szolgáltatásként használnák, a Hola képes az ingyenes árcéduláját azáltal, hogy forgalmat irányít a felhasználók számítógépein, egyfajta peer-to-peer VPN helyzetben..

Ez egyszerűen nem biztonságos megközelítés, és nem akarja, hogy számítógépének erőforrásait mások is használják. Vagy Hola esetében eladják egy botnetnek.

A jó VPN biztonságos

Összefoglalva: egy jó VPN szolgáltatás biztonságos, de nem minden VPN szolgáltatás jó.

A biztonságos VPN-szolgáltatás kiválasztásához érdemes megnéznie a következő funkciókat:

 • Szigorúan nem naplózási politika.
 • Átlátszó tulajdonos.
 • AES 256 bites titkosítás.
 • DNS szivárgás elleni védelem.
 • Proaktív biztonsági csapat, aki az újonnan feltárt sebezhetőségek tetején marad.
 • Megszakító kapcsoló az IP-cím véletlenszerű kitetésének elkerülése érdekében.

És valószínűleg el akarja kerülni az ingyenes VPN-szolgáltatásokat, mivel ezek nem szabadulnak ki szívük nagylelkűségéből, és valószínűleg valamilyen módon pénzbe kerülnek a forgalmával (például eladják a sávszélességet egy botnet számára)..

Mennyibe kerül egy VPN? Mit fog fizetni a minőségi szolgáltatásért

Ezután vegyük fel a kérdést, hogy mennyit fizet egy VPN.

TL; DR – Mennyibe kerül egy VPN??

A minőségi, biztonságos VPN-szolgáltatás általában havonta 5–12 dollárba kerül, ha havonta fizet, vagy évi 30–50 dollárba kerül, ha hajlandó fizetni néhány évig előre. Menjünk mélyebben …

Találhat néhány ingyenes VPN-szolgáltatást, de ahogy fentebb tárgyaltuk, ezek az ingyenes szolgáltatások vázlatosak lehetnek. Emlékszel, hogy Hola hogyan ragadta meg a felhasználók sávszélességét egy botnetre? Igen – nem akarja, hogy ez te vagy.

Ezenkívül Ön is találkozni fog "életre szóló üzletek" egyes VPN szolgáltatásokhoz. Például nem ritka olyan ajánlatokat találni olyan üzlethelyiségeken, amelyek élettartama alatt hozzáférést biztosítanak a VPN-szolgáltatásokhoz mindössze 50 dollárért.

Noha az ilyen típusú életre szóló ajánlat ár szempontjából vonzó, ebben a forgatókönyvben óvatosnak kell lennie, mivel az egész életen át tartó üzletkötéssel nem ösztönözhető, hogy a szolgáltatás továbbra is jó terméket nyújtson, miután megkapta a pénzt..

Ez gyakran ahhoz vezet, hogy a szerverek túlterhelik őket, ami azt jelenti, hogy az ilyen típusú VPN-k gyakran sokkal lassabbak, mint azok a szolgáltatások, amelyekért folyamatosan fizetnek. Ezenkívül nem ösztönzik őket a fejlesztésekbe és a biztonsági frissítésekbe történő befektetésre, mivel már megszerezték az összes pénzt, amit ki tudnak hozni tőled.

Helyette, Ha igazán törődik a VPN sebességével és biztonságával, akkor a legjobb megoldás az, ha fizet egy folyamatban lévő szolgáltatást. Igen, elég egy kicsit többet fizetni – de fontos, hogy ne felejtsük el, hogy nem fizetnek többet érte.

Alapvetően olyan VPN szolgáltatást szeretne, amely ösztönzi a nagy sebesség biztosítását és az adatok biztonságos kezelését … és az elérésének egyetlen módja az, hogy fizet érte.

Tehát – mennyibe kerül egy VPN, amely ezt meg fogja tenni?

Általában havonta fizet, havonta 5–12 dollárra számít (az alábbiakban bemutatom néhány népszerű szolgáltatás összehasonlítását).

A VPN-szolgáltatások többsége azonban izgalmas kedvezményt nyújt Önnek, ha egyszerre egy vagy két évet fizet, ami nagyszerű mód lehet pénzt megtakarítani..

Például, NordVPN – az egyik ajánlott szolgáltatásunk – 11,95 dollárba kerül, havonta fizet. Ha azonban hajlandó fizetni két évig előre, akkor összesen csak 95,75 dollárt fog fizetni, ami havonta csak 3,99 dollárnak felel meg.

Időnként még hároméves szerződést kötnek még nagyobb engedménnyel:

Mennyibe kerül egy olyan VPN, mint a NordVPN

Hogyan válasszunk biztonságos VPN-t – mi a legjobb VPN-szolgáltatás?

Most pedig a millió dolláros kérdésnél – mi a legjobb biztonságos, megfizethető VPN-szolgáltatás? És mennyibe kerül egy olyan VPN, amely jó minőségű lesz?

Ez egy nagy kérdés, ezért valójában írtunk egy teljes üzenetet a legjobb VPN szolgáltatásokról. Tehát, ha hosszú választ szeretne, olvassa el a legjobb útmutatókat a legjobb VPN szolgáltatásokról services

Ha rövidebb választ szeretne, akkor nézze meg az alábbi összehasonlító táblázatot. A VPN-szolgáltatások mindegyike biztonságos, és a Mullvad biztosítja az abszolút legnagyobb adatvédelmet, ha ez a legnagyobb gond:

ExpressVPN
NordVPN
PIA
Mullvad
IPVanish

Hónapok közötti ár$ 12.95$ 11.95$ 6.955 €$ 10
Legolcsóbb árÉvben 99,95 USD99,95 USD / két év69,95 USD / két év5 € / hó89,99 USD / két év
Windows App
macOS App
szerverek2000+5000+3000+300+1100+
Killswitch

És a legjobb eredmény elérése érdekében párosítsa a VPN-t egy jelszókezelővel, hogy a bejelentkezései is biztonságban maradjanak!

Még mindig megzavarja a kérdés, hogy mennyibe kerül a VPN? Még mindig vannak biztonsági kérdései? Kérdezd meg a megjegyzéseket!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutató és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map