Hogyan állítsunk be egy blogot: Domain név + Webtárhely + WordPress … Mindent egyben

Hogyan állítsunk be egy blogot: Domain név + Webtárhely + WordPress … Mindent egyben

Hogyan állítsunk be egy blogot: Domain név + Webtárhely + WordPress … Mindent egyben
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Az első dolog, amelyet megtanulsz egy blog felállításához, az, hogy egyetlen blog sem létezhet domain név (egyedi címe az interneten) és webszerver (otthona az interneten) nélkül. Aztán ott van a helyettesítő karakter – a harmadik elem – WordPress!
Ez 3. fejezet egy nagyobb útmutató hogyan lehet elindítani egy sikeres blogot.


Blog létrehozása: www + host + WordPress

A domain név megválasztása gyakran az egyik legszórakoztatóbb része a blog létrehozásának megtanulásának. A host kiválasztása azonban éppen ellenkezőleg.

Kezdjük az előbbivel:

Hogyan válasszunk ki domainnevet az új blogodhoz?

�� A kezdő megjegyzés: Mi az a domain név? A domain név két fő részből áll: az Ön egyedi domain azonosítójából és egy domain kiterjesztésből. Számunkra a codeinwp az azonosító, a .com pedig a kiterjesztés (más néven TLD). Az Ön esetében az előbbi bármilyen alfanumerikus karakter sorozat plusz kötőjelek lehet. A TLD, amelyet a már létező lehetőségek közül választhat – a .com a legnépszerűbb. A domain név általában évente 10–15 dollárba kerül.

Egyenesen a hajszaig, a jó domain névnek legalább három fő jellemzővel kell rendelkeznie:

 • Unique Egyedinek kell lennie és márkázhatónak kell lennie. Egy jó referencia az, hogy elképzelje domain névét az irodaház oldalán. Jól néz ki ott?
 • Clear Világosnak kell lennie. Nincs furcsa karakterkombináció. A legjobb egy 1-3 szavas sorozat. A keresztnévét / vezetéknevét akkor legjobban akkor használja, ha az Ön által létrehozott webhely saját személyes márkájának fejlesztése.
 • Easy könnyen megjegyezhetőnek kell lennie. Ha ki kell mondania, akkor nem lesz könnyű megjegyezni.

További irodalom: Hogyan találhat nevet a blogjának + a blognév-generátorok segítségével.

�� PRO TIPP: A blog felállításának megtanulásakor jó kiindulási pont az, ha összeállít egy 3-5 domain nevet, amelyek a legérzékenyebbeknek tűnnek, majd kipróbálhatja őket barátaival, családjával és munkatársaival a győztes kiválasztása érdekében..

Ha jó elképzelésed lesz arról, hogy mekkora lesz a domain név, ideje kiválasztani egy jó tárhelyi platformot:

Hogyan válasszunk ki egy jó internetes hostot egy bloghoz?

A tárhely témája a boriiiiinnnng. Mint valóban.

Úgy értem, hogy ha egyszer odaért, a webszerver csak egy számítógép, amely be van kapcsolva és 24 órán keresztül elérhető az internethez, valahol egy sötét szerver szobában ülve. Nincs semmi romantikus vagy "menő" erről. Csak számok és adat oda-vissza küldik.

Ha a képben van a fejedben, a WordPress számára egy jó host kiválasztása nehéz lehet, különösen akkor, ha saját kutatást végez, és sok vendéglátó cég promóciós anyagaihoz kerül. Alapvetően mindegyik rendkívül jó teljesítményt és megbízható szolgáltatást ígér.

A valóság azonban más is lehet.

Tehát anélkül, hogy unatkoznánk a részletekkel, sokat fektettünk a WordPress tárhely-piacának felkutatására, az ott működő különféle hosting cégek tesztelésére, a valós életbeállítások teljesítményének elemzésére, és még a felhasználók felmérésére is, hogy megtudjuk, mit gondolnak bloggazda.

Ha érdekel, hogy megismerje az összes részletet, ellenőrizze a következők valamelyikét:

2018. évi WordPress tárhely-felmérés – Aka "A jó, a rossz és a csúnya WordPress tárhely"
A legjobb WordPress tárhely-szolgáltatók [a számok alapján]

A legjobb olcsó tárhely-szolgáltatók összehasonlítva (0,82 USD / hónap)
A legjobb webtárhely kisvállalkozások számára

Ha nem zavarhat, és csak azt akarja, hogy javasoljak neked egy platformot, akkor csak használja a SiteGround alkalmazást. Alapvetően függetlenül attól, hogy milyen teszteket végezzünk, és függetlenül attól, hogy milyen kérdéseket teszünk fel a közösségre, nagyon nehéz találkozni a SiteGround negatív véleményeivel. Egyszerűen tudják, mit csinálnak, amikor a WordPress blogot tárolják.

Ráadásul egy jó hostolási terv velük – amely elegendő ahhoz, hogy új bloggal kezdje el – csak 4 dollár / hónap körül van.

A Hogyan állítsunk be egy blogot: a domain név, a tárhely és a WordPress telepítése egyszerre történik

Oké, tehát itt van a legjobb rész:

Annak ellenére, hogy a blog felállításának megtanulása három különálló technológia – host, domain, WordPress – összehangolását vonja maga után, valójában mindezt egyszerre és nagyon felhasználóbarát módon vigyázhatja..

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, lépjen a SiteGround oldalra (kattintson ide) – az a hostplatform, amelyet az interneten keresztüli pozitív véleményei és a saját tesztjeink alapján ajánlunk..

Ha odaért, válasszon egy hostolási tervet. A legtöbb esetben a legolcsóbb lehetőség – Üzembe helyezés – elég lesz:

tárhely választás

A következő lépésben regisztrálhat egy olyan domain nevet, amelyet az új blogjához használ:

blog domain név

Jegyzet. Új domain név regisztrálása a SiteGround-en 15,95 USD / év. Ha már van domainneve, amelyet használni szeretne, válassza a lehetőséget "Már van domain" ahelyett, hogy új létrehozna. További lépések szükségesek a domain név új blogba történő beillesztéséhez. A SiteGround végigvezeti Önt minden lépésén.

Ezt követően meg kell adnia személyes adatait és fizetési adatait, és be kell fejeznie a beállítást.

Ha elkészült, ideje telepíteni a WordPress-t. Ehhez nyissa meg az ügyfélterületet és kövesse ezt az útmutatót.

A telepítési folyamat során a SiteGround azt is lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy új blogot, amelyhez az összes blog fel van állítva.

�� Gyors megjegyzés a témák / blogtervek megtalálásához és megváltoztatásához

A WordPress nagyszerű tulajdonsága az, hogy nem ragadt el a kezdeti kialakításhoz, amelyet a bloghoz választott a telepítés során, vagy az alapértelmezett WordPress témához. Mindig visszatérhet ehhez a részhez egy idő után, és telepíthet egy új témát, amely talán jobban néz ki, vagy egyszerűen jobban követi a modern trendeket.

Akárhogy is, új témákat találhat a WordPress.org, ThemeIsle.com, ThemeForest, Elegáns témák, vagy ezeknek a tematikus üzleteknek a bármelyikét.

Reading További olvasmány

Most kezdte el a WordPress használatát? A felhasználói felület használatáról a következőképpen olvashat

Jegyzet. Ha már ismeri a WordPress felületet, nyugodtan ugorjon a következő fejezetre.

A WordPress 2003-ban szerény kezdete óta nagyon kicsit fejlődött. Az egyszerű blogplatformként kezdődött, és bármilyen típusú webhelyet képes futtatni, függetlenül attól, hogy nagy vagy kicsi.

Ez a funkciók gazdagsága ugyanakkor kissé problematikus lehet azok számára is, akik csak megismerik, hogyan lehet blogot létrehozni a WordPress segítségével először.

Tehát itt található a rövid áttekintés a WordPress felhasználói felületén és néhány főbb funkción keresztül:

Először is, a WordPress-szel folytatott interakciók nagy része az adminisztrációs panelen keresztül történik, amelyhez elérheti az ön weboldala a yoursite.com/wp-admin címen. A bejelentkezés után valami ilyesmit fog látni:

WordPress műszerfal

 • (1) Üdvözlő üzenet – Itt a WordPress az adminisztrációs panel néhány legfontosabb területe felé mutat. Később ebben az útmutatóban sokkal közreműködünk.
 • (2) Néhány általános információs blokk, amely tudatja Önnel, hogy mi folyik a blogoddal a közelmúltban.
 • (3) Bejegyzések – itt menthet dolgozni a blogbejegyzésein.
 • (4) Média – itt megtalálja a blogba feltöltött összes média (kép) könyvtárát.
 • (5) Oldalak – a felület nagyon hasonlóan működik, mint a hozzászólások, de a blogja aloldalainak szánták.
 • (6) Megjegyzések – itt lehet moderálni az olvasók megjegyzéseit.
 • (7) Megjelenés – ide kattintva módosíthatja a blog megjelenését, pl. teljesen módosítsa a témát, vagy testreszabhatja bizonyos dolgok megjelenítését.
 • (8) Beépülő modulok – itt telepítheti új beépülőket.
 • (9) Felhasználók – itt keresse meg felhasználói fiókját és más emberek fiókjait, akik hozzáférnek a bloghoz.
 • (10) Beállítások – itt töltheti a legtöbb időt egy blog létrehozásakor – a blog minden kulcsbeállítása itt található.

Ezeket a szakaszokat részletesebben áttekintem a jelen útmutató áttekintése közben.

4. fejezet: Szükséges WordPress plugins

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector