Blog beállítása – az alapvető beállítások, amelyekre minden blognak szüksége van

Rendben – tehát elég messze vagy előre a blog felállításának folyamatában. Telepítve van egy domain név, a tárhely, a WordPress, még egy téma és néhány plugin.


Szóval mi a következő?

Itt vannak az alapvető beállítások, amelyek minden bloghoz szükségesek. Vigyázzon rájuk, miközben felkészülsz a indítási napra:
Ez 5. fejezet egy nagyobb útmutató hogyan lehet elindítani egy sikeres blogot.

A blog beállítása 10 lépésben:

1. Válassza ki az állandó link struktúráját

A állandó linkek meghatározzák a webhely URL-jének felépítését, ami fontos mind ahhoz, hogy segítse a blogod rangsorolását a Google-ban, mind pedig a webhelyet felhasználóbarátabbá tegye az emberek számára.

 • Permalink beállítása: Menj Beállítások → Permalinks a WordPress irányítópultján
 • Mi a legjobb permalink-struktúra? Kiválasztása Bejegyzés neve A permalink szerkezete szinte mindig a legjobb megoldás, hacsak nincs konkrét oka, hogy a többiek egyikét kell használni.

Olvassa el ezt a bejegyzést, hogy többet megtudjon a permalinkről

Blog létrehozása: a postai név állandó link beállítása

2. Győződjön meg róla, hogy blogja nyilvános

A WordPress olyan beállítást tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a keresőmotorok ne indexeljék az Ön blogját ( "nOINDEX" címke). Míg ezt a beállítást alapértelmezés szerint ki kell kapcsolni, mivel olyan nagy fontossággal bír egy blog létrehozásakor (és valószínűleg bekapcsolta a webhely felépítése közben, és elfelejtette), mindig ellenőrizze, hogy a blogja nyilvános-e, amikor készen állsz a dobásra.

Igen – ostobának tűnhet, de egy százmillió dolláros indulás szemtanúja voltam annak, hogy új webhelytervezését élőben végezzük "nOINDEX" címke rajta. Interjú előtt megpróbáltam kutatást végezni a társasággal, és googláltam a nevét, de nem láttam a webhelyüket. Ellenőrizte a forráskódot, és látta a noindex címkét. Elegendő mondani, hogy bárkivel megtörténhet – tehát biztonságosabb, mint sajnálom!

 • Hogyan teheted közzé a blogod?: Menj Beállítások → Olvasás és győződjön meg róla, hogy a A keresőmotorok elriasztása … nincs bejelölve.

láthatóság

3. Konfigurálja az alapbeállításokat a WordPress Customizer alkalmazásban

A WordPress Customizer segítségével gyorsan beállíthat számos apró beállítást a blogjához.

A következőképpen teheti meg a következőket:

 • Állítsa be oldal cím és toldaléksor ban,-ben Webhely-azonosság lap.
 • Adjon hozzá egy favicont a Webhely-azonosság lap.
 • Fedezze fel a téma-specifikus beállításokat.

Olvassa el ezt a posztot további információkért hogyan kell használni a WordPress testreszabót.

4. Hozzon létre egy navigációs menüt

A Menü lehetővé teszi a webhely fő navigációs területein megjelenő linkek ellenőrzését.

 • Miért fontos: Amíg ténylegesen nem hoz létre menüt, a téma navigációs területe üres lesz – ez nem nagy élmény a látogatók számára! Az Ön webhelye sokkal használhatóbbá válik a hasznos navigációs struktúra.
 • Menü létrehozása: Menj Megjelenés → Menük vagy használja a WordPress Customizer alkalmazást.

5. Állítsa be az oldalsávot és / vagy a lábléc kütyüket

A widgetek lehetővé teszik a tartalom hozzáadását a blogod bármelyik widgetterületéhez. Általában ez a blog oldalsávját jelenti, de sok téma lehetővé teszi a láblécben lévő widgetek, valamint potenciálisan más területek használatát is.

A kütyü nemcsak hasznos információkat nyújthat, hanem segít elkerülni a furcsa üres terek megjelenését a témában. És akkor is megtalálja bővítményeket, amelyek további kütyüket adnak hozzá.

 • Modulok hozzáadása: Menj Megjelenés → kütyü vagy használja a WordPress Customizer alkalmazást.

widgetek

6. Készítsen biztonsági mentési ütemtervet

Az előző szakaszban elmondtuk, hogy az UpdraftPlus kötelező plugin. Most, hogy telepítette, ideje ténylegesen beállítani a biztonsági mentési ütemtervet, amely a blog létrehozásának fontos eleme!

 • Milyen gyakran kell biztonsági másolatot készíteni? Ez attól függ, milyen aktív vagy. Ha azt tervezi, hogy hetente egyszer közzétesz egy új bejegyzést, akkor valószínűleg hetente készíthet biztonsági másolatot. De ha minden nap új üzenet közzétételét tervezi (vagy minden nap rengeteg hozzászólást szeretne kapni), érdemes lehet másolatot készíteni minden nap.

7. Konfigurálja a többi kötelező bővítményt

Az UpdraftPluson túl néhány további kötelező bővítményt is kiadtunk. Annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozhassa ezeknek a plugineknek, konfigurálnia kell az alapbeállításokat.

Itt van, mit kell tennie:

 • Kövesse a Yoast SEO beállítóvarázslóját az alapvető SEO beállítások konfigurálásához
 • Válassza ki, hol jelenítse meg a Jetpack közösségi megosztás gombjait
 • Hozzon létre egy Imagify fiókot a kép optimalizálásához

8. Döntse el, hogy engedélyezi-e a megjegyzéseket

Alapértelmezés szerint a WordPress úgy van beállítva, hogy engedélyezzék megjegyzéseidet a blogbejegyzéseiben. A legtöbb időben ez jó. De néhány ember szeret tiltsa le a megjegyzéseket.

 • Az észrevételek érve: Ezek lehetővé teszik az olvasók számára, hogy kapcsolatba lépjenek veled és a többi olvasóval, ami több közösséget teremt.
 • A megjegyzés elleni érv: A megjegyzés nagy része spam, amely bosszantóvá válhat. Ez is nehéz épít egy aktív megjegyzés részt.
 • Melyik helyes? Nincs helyes válasz – de el kell döntenie, hogy engedélyezi-e a megjegyzéseket, vagy nem Beállítások → Vita.

Hozzászólások

9. Kapcsolja ki a ping- és trackbacks-programokat

 • Milyen pingback és trackback: A visszacsatolások és a visszakeresések lehetővé teszik más blogok számára, hogy értesítsék Önt, amikor linkre mutatnak.
 • Miért szopnak a pingback és a trackbacks?: Nemcsak nem nagyon segítőkészek, de a spamküldők is szeretik őket, és boldogan csomó spam-fájlokat és pingback-eket küldnek.
 • A pingbacks és trackbacks letiltása: Menj Beállítások → Vita és kapcsolja ki Link-értesítések engedélyezése …

Pingbacks

10. Állítsa be a kívánt időzónát

Alapértelmezés szerint a WordPress az UTC +0 értéket használja az időzónájához. De ha más időzónában tartózkodik, ez azt jelenti, hogy a WordPress más időpontokat fog használni, mint a helyi idő, ami megnehezíti a dolgok, például a hozzászólások előre ütemezése.

 • Az időzóna beállítása: Menj Beállítások → Általános

időzóna

Most, hogy megkapta ezeket az alapbeállításokat, készen áll arra, hogy folytassa a blog létrehozásának következő lépésével – a fő oldalakkal!

6. fejezet: Honlap és egyéb blogoldalak

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map