A színfalak mögött #WCEU médiapartnerként: Milyen a tapasztalat?

A színfalak mögött #WCEU médiapartnerként: Milyen a tapasztalat?

A színfalak mögött #WCEU médiapartnerként: Milyen a tapasztalat?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Amikor elutazzunk egy WordCamp-hez, legyen az helyi vagy globális, nem csak részt veszünk. Szeretnénk bekapcsolódni és részt venni, amennyire csak lehetséges, ahol csak tudunk. Miután a WordCamp Europe-ban (WCEU) több éve egymást követő önkéntes munkát végeztünk, más tevékenységek felé is elkezdtünk fordulni. Például Sabina Ionescu és Rodica Andronache tavaly nyáron voltak a szervező csapat belgrádban, míg a ThemeIsle (második blogunk) médiapartner volt. Ez zavartalanul zajlott a párizsi médiaszféra támogatói által 2017-ben.


A lényeg az, hogy minden alkalommal, amikor ilyen eseményre megyünk, ott akarunk lenni, annak középpontjában, és belső szemszögből látni a dolgokat. Sokat tanulsz ebből, és sokkal több móka is van.

Idén, újra önkéntesekként és médiapartnerekként leszünk Berlinben, ezúttal ezzel a nagyon bloggal (izgatottak voltuk, amikor megkaptuk a megerősítést). Tehát ma visszatekintéssel láthatjuk korábbi médiapartner-tapasztalatainkat, és meg akartuk osztani veled a lehetőségek megragadását.

A színfalak mögött, mint WCEU médiapartner: Milyen a tapasztalat?

A lényeg ez a bejegyzés az, hogy tudatja Önnel, hogy mi történik a WordCamp Europe médiapartnereinek színhelye mögött és miért kellene megpróbálnia a részvételt – legalább egyszer az életében.

A WCEU Media Partners először

Médiapartnerként lenni nem olyan könnyű, mert amint belépsz a fedélzetre, meg kell szállítanod. Végül, teljes felelősséget vállal az eseményt népszerűsítő tartalom létrehozásáért.

A kaland belépésének pillanatától kezdve hetente, ha nem is gyakrabban, tartottuk a kapcsolatot a PR-csapattal. Megpróbáltunk lépést tartani az összes fontos hírről és bejelentésről, megosztva azokat közönségünkkel a közösségi médiában.

A promóció fő forrása a közösségi média és a ThemeIsle blog volt. Elköteleztük magunkat arra, hogy február és június között több WCEU-val kapcsolatos tartalmat írtunk. Merem mondani, hogy személyesen számomra ez volt a legfontosabb projekt 2018 első felében. És mint láthatja, most ismét megcsináljuk. Miért? Erről bővebben később.

Ezt a hangsúlyt szem előtt tartva, lehetőségünk volt érdekes és változatos tartalom létrehozására.

Nekem volt esélyem, hogy közvetlenül a rendezvény előtt átvegyem a közösség pulzusát, és megnézem, mi volt a érzésük nyáron Belgrádba érkezésekor. Ugyanebben az összefüggésben elkészítettem első infografikámat, ami igazán szórakoztató volt. Természetesen sokkal több időt töltöttem, mint egy tervező, de élveztem, így számít a nap végén. Ehhez az infographichoz, Szorosan együttműködtem a WCEU PR-csapatával, amely minden szükséges statisztikát és információt megadott nekem. Ezek az emberek nagyon kedvesek voltak és reagáltak kéréseimre.

Én is együttműködtem Christian Mirra egy csomó képregény számára, miután ötletbörze ötleteket készítettünk a saját marketing csapatunkkal.

képregények a #wceu médiapartnerek számára 2018

Ezenkívül nézzen meg néhány, a WCEU-tartalomból álló mintát (roundup, infographic, útmutató és áttekintés):

Plusz néhány interjú és egy párbeszéd az emberek legfontosabb elvihető eseményeivel közvetlenül itt, ezen a blogon. Ionut Neagu, vezérigazgatónk, szintén megosztott néhány gondolattal e tekintetben a havi átláthatósági jelentésében.

Az élő interjúk

Egy másik első szám volt az élő interjúk, amelyeket öt előadóval készítettünk.

Médiapartnerként a kötelessége, hogy sokféle módon fedezze fel az eseményt, és kreatívvá váljon, ha szeretné.

Tehát, az írás és a vizuális rész elvégzése mellett, a számítógép mögül, feladatunk az volt, hogy néhány érdekes embert is személyesen megkérdezzünk. Chris Fitzgerald és én feleltem ennek a feladatnak, tehát ennek megfelelően terveztük a PR-csoporttal, amely nagy segítséget nyújtott nekünk a konferencia előtt és alatt. Még egyszer köszönöm a srácok, különösen Tessnek, hogy annyira érzékenyen reagált igényeinkre és kérdéseinkre!

Amikor médiapartner vagy, a konferencia helyszínén van egy szoba, amelyet Önnek (és más partnereknek) kijelölnek. Mehet oda, pihenhet, előkészítheti munkáját, vagy bármit is akart. Az emberek barátságosak voltak, mint mindig – mind a személyzet, mind a WCEU más médiapartnerei, akik a hely körül vándoroltak.

Csak mindenkinek nagyon csendesnek kellett maradnia, mivel sok interjút rögzítettek egyszerre, szinte minden percben. Most, hogy gondolkodtam rajta, valószínű, hogy ez a szoba a legcsendesebb lett az egész helyszínen. Az introverták területe lehet versenytárs, de én még nem voltam ott, tehát nem tudom biztosan megmondani.

Hogy őszinte legyek, nagyon ideges voltam az első interjúnk előtt, és Chris is. Morten Rand-Hendriksen volt az első előadó a listánkban, és beszélgettünk a webdesign etikájáról, ami egy nagyon érdekes téma. Radu kollégánk csatlakozott hozzánk, fényképezve és követve Mortent (csak tréfálva), akire vár.

wceu media partners 2018 - témakör Mortennel

Morten után, Hajj Flemings követte, akivel beszéltünk annak merész céljairól, hogy a WordPress segítségével 10 ezer vállalkozást hozzon online. Nagyszerű és inspiráló csevegés volt! Nagyon nagyszerű megismerni mások ambícióit, motiválja Önt.

wceu media partners 2018 - themeisle with Hajj

E két interjú után otthonosan éreztük magunkat a Media Partners teremben, és elménk kissé ellazult. A következő interjúk során inkább úgy éreztük, mintha egy új nap lenne az irodában, eltekintve attól a enyhe kellemetlenségektől, amely eleinte egy kicsit visszahúzott minket..

Az interjúkat két részre osztották. Sherry Walling, Sami Keijonen, és Mauricio Gelves a következő nap vendégeink voltak.

Ezeket az interjúkat a hozzájuk kapcsolódó kategóriában a ThemeIsle blogban találhatja meg. Mind videó, mind szöveg, tehát válassza ki a kívánt verziót.

Itt van a negyedik #WCEU interjú Dr. Sherry Walling-lel @zenfounder.

1. kérdés: Ön PhD, pszichológus, podcast és szerző. Hogyan vettél részt a WordPress-ben? pic.twitter.com/H2Jq5NiMln

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 2018. június 18

Amikor nem interjúkat készítettünk, csak a WCEU rendszeres résztvevői voltunk; vagy az esemény impulzusát vettük véletlenszerű embereknek, könnyű kérdéseket feltenni.

Íme két példa:

A legendás @suyogyashukla az elsőről szól #WCEU pic.twitter.com/qu7y3RV9wv

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 2018. június 16

Gyors interjúnk Tom-tól @wordcandy_co az első @WCEurope tapasztalat.#WCEU pic.twitter.com/twPGezUUpb

– ThemeIsle (@ThemeIsle) 2018. június 17

Érdemes-e médiapartner lenni??

Habozás nélkül, igen. Miért mondom ezt? Vegyük egyenként.

�� Megtanulod. Mint mindennel, amit életed első alkalommal csinálsz, megtanulod. Végül is ez valami új számodra, és bármi is új, azt tanítja neked (jó vagy rossz).

�� Találkozol a hangszórókkal. Nem tudom, hány esélye van a konferencia során találkozni a hangszórókkal, és valóban beszélgetni a munkájukról és a WordPress közösségben betöltött hatásukról. Nagyon szép, ha csak ülök valahol, ahol senki sem zavar téged, és feltesz ezekre az emberekre mindazokat a kérdéseket, amelyekre esetleg nem találsz választ másképp. Úgy értem, találkozol néhány olyan nagy névvel, akik valaha hozzájárultak a WordPress-hez. Nagyon jó látni a dolgokat ebből a szögből.

�� Új készségeket fejlesztsz ki. Ha korábban nem végeztél élő interjúkat, akkor egy kicsit megijeszteni. "Nem tudom megcsinálni", "Összezavarom a kérdéseket", "Valami rosszat vagy rosszat fogok mondani az interjúalany előtt", "Elfelejtem a nevüket, vagy más névvel hívom őket". De hidd el, miután egyszer vagy kétszer megcsináltad, nem fogsz többet ilyenből érezni. Elmondhatja, hogy ez a munkád részévé válik, és ugyanúgy kezeli vele, ellazul és elkezdi élvezni a folyamatot. Például később médiapartnerek voltunk a WordCamp Bucharestnél, és sokkal egyszerűbb volt az iterálás.

��️ Ön reklámozza a márkáját. Természetesen az önkéntes fellépésünk mellett a ThemeIsle expozíciót kapott online és offline módon is. A logónk ott volt más nagyvállalatok mellett, mint például a Torque és a WP Tavern; blog anyagainkat a WCEU hivatalos közösségi média csatornáin népszerűsítették; Néhány cikkkel kapcsolatba léptem több emberrel cégünk nevében, amely ismét elősegíti a kötelékek és kapcsolatok kiépítését; szerepeltünk a konferencia során a WCEU hivatalos kiadványában. Büszke voltam, amikor megláttam a ThemeIsle-t a füzet első oldalán.

�� Visszaadod a közösségnek. Mindig különféle módon szeretnénk visszaadni a közösséget, és a WCEU médiapartnerei egyike ezeknek. Segít előmozdítani a világ egyik legnagyobb WordPress eseményét azáltal, hogy időt és erőforrásokat fordít arra, hogy a lehető legjobban megcsinálja. Talán Ön az oka annak, hogy egy WordPress-felhasználó először kíváncsiságból jön egy WordCamp-be, vagy úgy dönt, hogy inkább inkább bekapcsolódik, mert szórakoztató, vagy inspirációt talál más emberekben, akik már hozzájárulnak a WordPress-hez. Ön a közvetítő e két rész között.

�� Úgy érzi magát, mint a legénység része. Nem számít, ha valamilyen módon önként vállalkozik, vagy partnerként vesz részt, amikor az esemény bármely tevékenységében részt vesz, már nem érzi magát vendégként. Úgy érzi, mintha köztük vagy – a csapat; mint te ott van egy céllal, és nem csak a részvételre. És kissé hasznosnak érzi magát.

Te egyszerűen kijutni a kényelmi zónádból, amit mindig bátorítottam. ��

És egy bónusz! Ingyenes belépést kap az eseményre, valamint a hangszórók és önkéntesek vacsorájára. Úgy van. Egy este a konferencia kezdete előtt megrendezésre kerül ez a hagyományos, informális találkozó, ahol az összes előadó és önkéntes egy szép, barátságos helyre (a szervezők által előzetesen kiválasztott helyre) gyűlnek össze, hogy bármit megbeszéljenek. Ételeket és italokat tartalmaz. Tehát, ha médiapartner vagy, akkor csatlakozhat ehhez az esemény előtti vacsorához.

Ez volt a véleményünk a 20 emeletes épületből, ahol a találkozó zajlott:

#wceu médiapartnerek a hangszórók vacsora alatt belgrádban

Az út Berlinbe!

Három hónapon belül csapatunk néhány tagja ismét a WordCamp Europe-on lesz. De nem az egész csapat, de a helyszínen még mindig lesz képviselőnk. A létezésen túl ismét a médiapartnerek, de ezúttal a CodeinWP bloggal, az érkező srácok ismét önként jelentkeznek.

Sőt, a legújabb témánk, Neve, egy az esemény mikrotámogatója (megtalálhatja a Kisvállalkozás szakaszban). Tehát ismét örülünk, hogy kis szerepet játszhatunk a WordPress közösség ezen hatalmas összejövetelén.

Izgatottan szerepelhet a #WCEU ebben az évben ���� pic.twitter.com/6z2DczW1Cl

– Codeinwp (@codeinwp), 2019. február 28

Következtetés

Nagyon jó, ha néha kilép a rutinból és kipróbál új dolgokat. A különféle területeken való részvétel és az olyan dolgok kísérletezése, amelyek általában nem történnek meg, csak két eredményre vezethet: vagy nagyon élvezi, és meg akarja ismételni a tapasztalatokat, vagy egyébként megtanul valamit.

Ezért ismét WCEU médiapartnerek vagyunk ebben az évben Berlinben, és már elkezdtük megtervezni utazásunkat, anyagokat írni, megosztani a közösségi oldalakat, és kémkedni más érdekes hangszórókról, akikkel interjút szeretnénk készíteni, amikor megérkezünk Németország fővárosába..

Szeretnénk hallani a saját történetét a WordCamp Europe-hoz való hozzájárulásáról. Érdemes megemlíteni az Ön oldalán? Ezenkívül, ha kérdései vannak a tapasztalatokkal kapcsolatban, tudassa velünk a megjegyzés részben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector