Vaš popis najvažnijih WordPress dodataka, plus ono što ih mora učiniti

Dodaci su ono što pokreće svijet WordPress-a. Bitni WordPress dodaci su ono što će vam pomoći da učinkovito i sigurno izgradite web lokaciju, a istovremeno dobivate i najbolje značajke.


Dodaci omogućuju dodavanju gotovo bilo koje vrste funkcionalnosti vašem novom blogu. I, na kraju linije, vjerojatno ćete završiti instalaciju prilično nekoliko kako biste dobili određene funkcionalnosti koje želite.
Ovo je poglavlje 4 većeg vodiča na kako započeti uspješan blog.

No iako postoji puno zanimljivih nišnih dodataka, postoje i neki bitni WordPress dodaci koje svaki bloger treba. Govorimo o tako važnim stvarima da, bez obzira o čemu blogate, oni bi trebali činiti vaš popis obaveznih:

Note Napomena početnika: Što su dodaci i kako ih instaliratiOsnovni WordPress dodaci

Dodatak je proširenje treće strane koji dodaje dodatnu funkcionalnost vašem WordPress mjestu. Ova funkcionalnost može biti nešto malo, poput kontaktnog obrasca ili nešto veliko, poput pretvarajući svoju WordPress web lokaciju u trgovinu e-trgovine.

Za upotrebu dodatka trebat ćete ga instalirati na svoje WordPress web mjesto. Pročitajte ovaj post za više kako instalirati WordPress dodatke.

Vaši bitni WordPress dodaci:

1. Yoast SEO


Yoast SEO Yoast SEO

Autor (i): Tim Yoast

Trenutna verzija: 14.2

Ažurirano: 26. svibnja 2020

wordpress-seo.14.2.zip


98% ocjene


5,000,000 + instaliranja


WP 5.3 + Zahtijeva

 • Što to radi: Yoast SEO pomaže vam napraviti važne promjene optimizacije za tražilice kako za cijelu vašu web stranicu, tako i za pojedinačne postove / stranice.
 • Zašto vam treba: Tamo gdje se vaš blog nalazi u tražilicama poput Googlea ima ogroman učinak na broj posjetitelja na vašu web lokaciju. Optimiziranje bloga s dodatkom poput Yoast SEO pruža vam bolju priliku za rangirati za relevantne ključne riječi i dobiti promet svojim postovima. Također ćemo ovaj dodatak koristiti u daljnjim poglavljima ovog vodiča, pa će vam trebati da biste u potpunosti iskoristili vodič..
 • Što košta: Besplatna verzija je u redu za većinu blogera
 • Gdje ga nabaviti: Najjednostavniji način je odlazak na nadzornu ploču WordPressa → Dodaci → Dodaj novo → upišite naziv dodatka (Yoast SEO) u okvir za pretraživanje. Zatim kliknite Sada instalirati i Aktivirati.

2. Google Analytics za WordPress


Dodatak nadzorne ploče Google Analytics za WordPress od MonsterInsights Dodatak nadzorne ploče Google Analytics za WordPress od MonsterInsights

Autor (i): MonsterInsights

Trenutna verzija: 7.10.4

Ažurirano: 1. travnja 2020

google-analytics-for-wordpress.7.10.4.zip


90% ocjene


2.000.000 + instaliranja


3.8.0Requires

 • Što to radi: Google Analytics pruža vam detaljnu statistiku prometa i analitiku za vaš blog. Na naprednijoj razini to vam može pomoći i da vidite koliko su učinkovite određene strategije promocije. Dodatak Google Analytics for WordPress pomaže vam da jednostavno implementirate besplatnu uslugu Google Analytics na svoj blog.
 • Zašto vam treba: Google Analytics vam pomaže da saznate koji dijelovi vašeg bloga donose najviše prometa, kao i koji dijelovi se održavaju dobro i koji bi se dijelovi mogli poboljšati. Google Analytics vam također omogućuje da se vremenom mijenjaju promet i angažman vašeg bloga. Drugim riječima, bez analitičkog rješenja bilo koje vrste, ne možete znati koliko su učinkovite vaše promocijske strategije.
 • Što košta: 100% besplatno
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao za Yoast SEO, vidi gore). Zatim slijedite ovaj vodič za kako postaviti Google Analytics za WordPress.

3. Osigurač predmemorije


Cache Enabler - WordPress Cache Cache Enabler – WordPress Cache

Autor (i): KeyCDN

Trenutačna verzija: 1.3.5

Ažurirano: 12. ožujka 2020

cache-enabler.zip


86% ocjene


90,000 + instaliranja


WP 4.6 + Zahtijeva

 • Što to radi: Da biste omogućili brži učitavanje bloga i korištenje manje resursa poslužitelja, predmemoriranje predmemorije koristi nešto što se naziva predmemoriranje stranica.
 • Zašto vam treba: Cache Enabler obično može smanjiti vrijeme učitavanja stranice vašeg bloga u pola, što je važno jer 30% korisnika želite da se web mjesta učitavaju ispod jedne sekunde, 74% mobilnih korisnika odustat će od web mjesta koje traje duže od 5 sekundi, a vrijeme učitavanja stranice može utjecati na mjesto vaše web lokacije u Googleu. Da, pronalaženje načina da ubrzate svoj blog je prilično važno …
 • Što košta: 100% besplatno
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao i za Yoast SEO, vidi gore).

4. Sigurnost Wordfencea


Sigurnost riječi - zaštitni zid i skeniranje zlonamjernog softvera Sigurnost Wordfencea – vatrozid & Skeniranje zlonamjernog softvera

Autor (i): Wordfence

Trenutna verzija: 7.4.7

Ažurirano: 23. travnja 2020

wordfence.7.4.7.zip


96% Ocjene


3,000,000 + instaliranja


WP 3,9 + Zahtijeva

 • Što to radi: Wordfence Security čini mnoštvo različitih sigurnosnih podešavanja radi zaštite vašeg bloga od hakera i drugih iskorištavanja.
 • Zašto vam treba: Nažalost, WordPress blogovi koji se hakiraju uobičajena su stvar. U samo prvom kvartalu 2016. godine, Analizirao je Sucuri preko 8000 hakiranih WordPress web stranica. I Google blokira stotine tisuća web stranica svake godine radi zlonamjernog softvera. Na kraju dana apsolutno morate držati svoje WordPress web mjesto sigurno i Sigurnost Wordfencea je najpopularniji WordPress sigurnosni dodatak, što ga čini jednim od bitnih WordPress dodataka.
 • Što košta: Besplatna verzija je u redu za većinu blogova, iako postoji Premium verzija s još većom funkcionalnošću.
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao i za Yoast SEO, vidi gore).

5. UpdraftPlus


UpdraftPlus WordPress dodatna kopija UpdraftPlus WordPress dodatna kopija

Autor (i): UpdraftPlus.Com, DavidAnderson

Trenutna verzija: 1.16.25

Ažurirano: 23. svibnja 2020

updraftplus.1.16.25.zip


96% Ocjene


2.000.000 + instaliranja


WP 3.2 + Zahtijeva

 • Što to radi: UpdraftPlus je rezervni dodatak koji se automatski izrađuje sigurnosne kopije vaše WordPress stranice. Možete čak i automatski spremiti sigurnosnu kopiju na Google disk ili nekog drugog davatelja podataka u oblaku.
 • Zašto vam treba: Pored zlonamernih aktera (gore spomenuto), postoji više razloga zbog kojih vam može biti potrebna sigurnosna kopija bloga. Redovne sigurnosne kopije apsolutna su nužnost – one pomažu da podaci vašeg bloga budu uvijek sigurni bez obzira što pođe po zlu.
 • Što košta: Besplatna verzija je u redu za većinu blogova, iako postoji Premium verzija s dodanom funkcionalnošću.
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao i za Yoast SEO, vidi gore).

6. Optimole


Optimizacija slike i lijeno učitavanje od Optimole Optimizacija slike & Lijeno opterećenje od Optimole

Autor (i): Optimole

Trenutna verzija: 2.3.1

Ažurirano: 21. travnja 2020

optimole-wp.zip


96% Ocjene


50.000 + instaliranja


WP 4.7 + Zahtijeva

 • Što to radi: Optimole automatski optimizira slike koje postavljate na svoj blog tako što ih komprimirate i po želji mijenjate njihove dimenzije. Kompresija je način za smanjenje veličine datoteke slike bez utjecaja na njezinu kvalitetu (kompresija bez gubitaka) ili s malim smanjenjem kvalitete (kompresija gubitka).
 • Zašto vam treba: slike čine 63% prosječne veličine datoteke web lokacije. Smanjivanjem veličine svojih slika možete brže učitavati svoj blog. Već smo otkrili zašto je to važno kada smo vam rekli o predmemoriranju predmemorije – još jednom među bitnim WordPress dodacima!
 • Što košta: Optimole će besplatno optimizirati 1 GB slike mjesečno, što bi trebalo biti dovoljno za većinu blogova. Ono što također dobijate na ovom besplatnom sloju je CDN sa slikom sa 7 globalnih lokacija. Nakon toga, plaćeni su planovi koji počinju od 29 EUR mjesečno i omogućuju vam veću propusnost i CDN lokacije.
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao i za Yoast SEO, vidi gore).

7. WPForms


Obrazac za kontakt putem WPForms - Povucite i ispustite Builder obrasca za WordPress Obrazac za kontakt putem WPForms – Povucite & Drop Form Builder za WordPress

Autor (i): WPForms

Trenutna verzija: 1.6.0.2

Ažurirano: 21. svibnja 2020

wpforms-lite.1.6.0.2.zip


98% ocjene


3,000,000 + instaliranja


WP 4.9 + Zahtijeva

 • Što to radi: WPForms omogućuje ljudima da vam pošalju poruku putem jednostavnog kontakt obrasca.
 • Zašto vam treba: Bez obzira o čemu pišete, ljudi će vjerojatno htjeti stupiti u kontakt s vama. Obrazac za kontakt omogućava im da to rade bez potrebe za otkrivanjem stvarne adrese e-pošte na svojoj web stranici.
 • Što košta: Besplatna verzija je u redu za većinu blogera, iako postoji profesionalna verzija s više mogućnosti.
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao i za Yoast SEO, vidi gore).

8. Jetpack – Dijeljenje na društvenim mrežama + Više


Jetpack od WordPress.com Jetpack od WordPress.com

Autor (i): Automattic

Trenutačna verzija: 8.5

Ažurirano: 5. svibnja 2020

jetpack.8.5.zip


78% ocjene


5,000,000 + instaliranja


WP 5.3 + Zahtijeva

 • Što to radi: Jetpack je višenamjenski dodatak koji dodaje tonu korisne funkcionalnosti. Najistaknutiji za ovaj dio je njezin Dijeljenje modul koji vam pomaže dodati gumbe za dijeljenje društvene mreže na svoju web lokaciju.
 • Zašto vam treba: Gumbi za dijeljenje na društvenim mrežama olakšavaju posjetiteljima dijeljenje vaših postova na društvenim mrežama. To znači da vaši postovi mogu dobiti veću vidljivost te kao rezultat možete dobiti više prometa! I kao što smo rekli, uključuje i Jetpack hrpa drugih korisnih značajki, zbog čega smo prilično sigurni da ćete je smatrati jednim od svojih bitnih WordPress dodataka i iz niza drugih razloga.
 • Što košta: Besplatni plan je u redu.
 • Gdje ga nabaviti: Kroz svoju WordPress nadzornu ploču (isto kao za Yoast SEO, vidi gore). Zatim pročitajte ovaj post za kako postaviti gumbe za dijeljenje društvenih mreža Jetpack.

Uz ove neophodne dodatke instalirane i već pomalo sada je vrijeme da se pobrinite za osnovne postavke vašeg bloga.

Poglavlje 5: Osnovne postavke za svaki blog

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map