Najbolje SendGrid alternative u 2020. godini: jeftinije i s više mogućnosti

Najbolje SendGrid alternative u 2020. godini: jeftinije i s više mogućnosti

Najbolje SendGrid alternative u 2020. godini: jeftinije i s više mogućnosti
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Tražite jeftinije SendGrid alternative koje će služiti svim vašim potrebama marketinga putem e-pošte – i e-poštom za kampanju i transakcijskom e-poštom? Ovdje imamo nekoliko dobrih opcija.


Ali prvo, zašto biste na prvom mjestu trebali razmotriti alternative SendGrid:

E-pošta je ključni dio komunikacije s kupcima. Možete upotrijebiti e-poštu da biste ljudima poslali informacije o novim proizvodima i ponudama. E-poruke također vam pomažu da komunicirate o važnim stvarima poput detalja narudžbe, obavijesti o otpremi i podataka o naplati. Iako velike organizacije mogu održavati poslužitelje e-pošte koji obrađuju sve njihove potrebe za komunikacijom putem e-pošte, većina pojedinaca i poduzeća oslanjaju se na davatelje usluga treće strane.

Najbolje SendGrid alternative

SendGrid je sveukupno pouzdan davatelj marketinga e-pošte. Ali s novom strukturom cijena nije ni najjeftiniji. Ovdje razgovaramo o nekim najboljim SendGridovim alternativama u 2020. godini.

Evo kratkog sažetka u slučaju da se žuri:

Najbolje SendGrid alternative

Alternativa
Besplatni plan dostupan
Cijena od
Zašto ga koristiti preko SendGrid-a
Sendinblue25,00 USD mjesečnoNapredna analitika i mogućnosti uz jeftinije troškove
MailChimp i MandrilSamo za marketinšku e-poštu29,99 USD / mjesečnoCjelovito marketinško rješenje s mnoštvom značajki i jednostavnim korištenjem
Amazon SES0,10 $ / 1000 e-porukaNajjeftiniji po e-pošti, integracija s EC2 aplikacijama
Mailjet9,65 USD / mjOsnovne značajke uz nisku cijenu
Mailgun0,80 USD / 1000 e-porukaRješenje usmjereno na API uz nisku cijenu

Zašto možda želite alternativu SendGrid-a

SendGrid je SMTP pružatelj usluga koji omogućuje slanje transakcijskih i marketinških poruka e-pošte svojim kontaktima.

Struktura cijena dvostruka je, s odvojenim planovima za transakcijsku i marketinšku e-poštu. Na raspolaganju su i besplatni planovi u oba raspona:

 • Besplatni plan transakcijskih e-poruka omogućuje vam slanje 40.000 e-poruka 30 dana, a zatim 100 / dan zauvijek.
 • Besplatni plan marketinga e-pošte omogućuje vam spremanje do 2.000 kontakata i slanje 6000 e-maila mjesečno.

Iznad toga, evo sažetka koliko možete očekivati platiti SendGrid za dane količine e-poruka koje šalju mjesečno:

 • 40.000 transakcijskih e-poruka & 15.000 marketinških e-poruka: 29,95 USD (14,95 USD + 15 USD)
 • 100.000 transakcijskih e-poruka & 35.000 marketinških e-poruka: 54.95 USD (29.95 + 25 USD)
 • 100.000 transakcijskih e-poruka & 80.000 marketinških e-poruka: 79,95 USD (29,95 USD + 50 USD)
 • 100.000 transakcijskih e-poruka & 170 000 marketinških e-poruka: 149,95 USD (29,95 USD + 120 USD)

Ovisno o vrsti posla koju vodite, ovo može biti skupo. Ili je nekim korisnicima potreban malo drugačiji skup značajki od onoga što SendGrid nudi. Ako se nalazite u jednom od ovih kampova, trebate potražiti što postoje SendGrid alternative.

Evo popisa dostupnih najboljih opcija:

Sendinblue

Najbolje SendGrid alternative: Sendinblue

Sendinblue je pouzdana i pristupačna usluga e-pošte za transakcijske i marketinške e-poruke. Osim toga, Sendinblue omogućava komunikaciju i putem drugih kanala kao što su SMS, chat i CRM za cjelovito rješenje za vaše poslovanje. Sendinblue vam omogućuje stvaranje i posvećenih IP adresa.

cijena

Besplatni plan omogućuje vam slanje 300 poruka e-pošte dnevno (9000 mjesečno), dok lite plan od 25,00 USD mjesečno omogućuje slanje do 40 000 poruka e-pošte mjesečno bez ograničenja za dnevno slanje. Na CodeinWP-u koristimo Sendinblue za sve svrhe naše e-pošte: uključujući marketinšku e-poštu, kapljajuće kampanje i transakcijsku e-poštu.

Značajke

 • Usredotočite se na brzo kreiranje kampanje pomoću ugrađenog graditelja biltena i dinamičkih polja
 • Cjelovito rješenje za komunikaciju putem e-pošte, chata i SMS-a
 • Personalizirana segmentacija i ciljanje
 • Izvrstan modul za automatizaciju e-pošte i SMTP mogućnosti
 • Napredne značajke kao što su toplotna karta e-pošte i statistika u stvarnom vremenu
 • Brza i pouzdana podrška

Zašto koristiti Sendinblue kao SendGrid alternativu?

Sendinblue nudi značajne prednosti u odnosu na SendGrid ako vam se dogodi da šaljete više marketinške e-pošte nego transakcijske e-pošte. Struktura cijena je i jednostavnija – s jednim cjenikom za obradu svih vaših komunikacija. Ako ste osjetljivi na troškove, ali i dalje želite napredne značajke i dobru podršku, trebali biste odabrati Sendinblue. Sendinblue nudi i robusnu analitiku i WordPress dodatak.

MailChimp i Mandril

Najbolje SendGrid alternative: Mailchimp

Mailchimp je jedan od najpopularnijih marketinških pružatelja usluga e-pošte od svih njih, što ga čini vrlo održivom alternativom SendGrid. Mandrill je dodatak Mailchimp-u koji omogućuje kupcima da šalju transakcijske e-poruke za određene zadatke. Da bi Mailchimp postao istinska SendGrid alternativa, potrebna vam je komponenta Mandrill jer sam Mailchimp ne nudi transakcijsku e-poštu.

cijena

Mailchimp ima prilično jednostavnu strukturu cijena. Njegov besplatni plan omogućuje vam slanje do 2.000 marketinških e-mailova koji su konkurentni. Jedini problem je što ne možete integrirati Mandrill sa besplatnim planom na Mailchimp-u. Ako želite koristiti Mandrill, prvo morate nabaviti jedan od plaćenih planova Mailchimpa – već od 9,99 USD mjesečno za 500 kontakata. Zatim možete dodati račun Mandrille povrh njega.

Cijene Mandrill-a pomalo su čudne. Osnovno kupujete “blokove” e-pošte početkom mjeseca, a neiskorišteni blokovi ističu na kraju mjeseca. Otkriva se da Mandrillov trošak po e-pošti bude mnogo veći od konkurencije. Za razliku od većine drugih alternativa, za Mandrill nema slobodnog plana. Budući da se blok sastoji od 25.000 poruka e-pošte, morate potrošiti najmanje 20 USD mjesečno na transakcijske e-poruke. Ako ovo dodate cijeni Mailchimpa, vaš stvarni trošak ulazne razine mjesečno iznosi 29,99 USD.

Možete dodatno dodati namjensku IP adresu u iznosu od 29,95 USD mjesečno.

Značajke

 • Napredne značajke upravljanja kampanjama poput A / B testiranja i ciljanja ponašanja
 • Značajke predviđanja poput vjerojatnosti kupnje i predviđene demografije
 • Integracija sa 300+ aplikacija
 • Mailchimp nadilazi SMTP usluge i pruža kompletnu marketinšku platformu za vaše poslovanje
 • Pouzdana podrška, opsežna dokumentacija i marketinški savjeti
 • Izvrsno korisničko sučelje i sveukupno korisničko iskustvo

Zašto koristiti Mailchimp / Mandrill kao SendGrid alternativu?

Mailchimp nudi sustav upravljanja kontaktima sličnim CRM-u koji služi kao rješenje na jednom mjestu. Ako tražite cjelovito rješenje, a niste baš osjetljivi na troškove, možete pokušati preko Mailchimpa preko SendGrid-a. Iako imajte na umu da će se prilično skupo dobiti prilično brzo.

Amazon SES

Najbolje SendGrid alternative: Amazon SES

Amazon SES (Jednostavna usluga e-pošte) je SMTP poslužitelj koji se nudi kao dio AWS paketa poslovnih rješenja. Ima robustan API koji se jednostavno integrira s ostalim AWS proizvodima. U Amazon SES-u možete stvoriti namjenske IP adrese i pristupiti nadzornoj ploči za isporuku kako biste pratili svoje e-poruke.

cijena

Amazon SES je najjeftinija opcija s obzirom na cijenu po e-pošti na ovom popisu. Oni imaju plaću kako planirate, a besplatni sloj pokriva prvih 62.000 poruka e-pošte mjesečno ako se vaša aplikacija nalazi na Amazonu EC2. Dodatne se poruke e-pošte naplaćuju u iznosu od 0,10 USD / 1000 e-pošte ili samo 0,0001 USD po e-pošti.

Značajke

 • Brza integracija s bilo kojom aplikacijom na Amazonu EC2
 • Pošaljite upravljanje reputacijom putem nadzorne ploče ugleda
 • Simulator poštanskog sandučića za obavljanje situacijskog testiranja na vašoj aplikaciji
 • Robusno nadgledanje za procjenu i pročišćavanje strategije e-pošte

Zašto koristiti Amazon SES kao SendGrid alternativu?

Amazon SES je sjajno rješenje sve dok ste programer i znate kako se povezati s Amazonovom uslugom putem API-ja ili drugih alata treće strane. Amazon SES nije alat koji je usmjeren na krajnjeg korisnika. Ne morate se prijaviti, prijaviti se i poslati svoju e-poštu. Zahtijeva neki posao koji integrira vaša trenutna rješenja s Amazon SES-om i aktivira slanje e-pošte samostalno. Ako to sve zvuči u redu, Amazon SES bit će vam najjeftiniji način slanja e-pošte – i transakcijske i marketinške e-pošte.

Mailjet

mailjet

Mailjet je davatelj usluga e-pošte koji vam omogućuje slanje transakcijskih i marketinških poruka e-pošte. Baš kao Sendinblue, Mailjet omogućava komunikaciju s kupcima putem SMS-a. Mailjet pruža račun cijelom timu za upravljanje vašom komunikacijskom strategijom. Nadzorna ploča programa Mailjet omogućuje vam praćenje naprednih mjernih podataka kao što su kašnjenje isporuke, odjava i odskok. Možete također stvoriti automatizirane tijekove rada za interakciju sa svojim kupcima ili za upravljanje drip kampanjama.

cijena

Sa svojim besplatnim slojem možete poslati do 200 poruka e-pošte dnevno (6.000 mjesečno). Plaćeni planovi počinju od 9,65 USD mjesečno (naplaćuju se godišnje), što vam omogućava slanje 30 000 poruka e-pošte mjesečno.

Značajke

 • Pošaljite marketinšku komunikaciju putem alata za izgradnju e-pošte i transakcijske e-pošte putem svog API-ja
 • Pruža račun vašem timu za koordinaciju planiranja komunikacije
 • Automatizacija marketinške komunikacije kroz izgradnju scenarija

Koristite Mailjet kao alternativu SendGrid?

Mailjet je jeftiniji kao SendGrid alternativa, pogotovo ako je vaša količina e-pošte mala. Također, skaliranje se košta razumno, bez velikih skokova cijena po cijeloj ploči. Ni neke značajke ne nedostaju.

Mailgun

mailgun

Mailgun je usluga e-pošte usmjerena na API koja naglašava svoju moćnu integraciju s bilo kojim sustavom. Može slati i transakcijske i marketinške e-poruke. Mailgun pruža osnovne značajke kao što su praćenje isporuka, neuspjeha, klikova i odjava. Napredne značajke Mailgun-a uključuju provjeru adrese e-pošte, optimizaciju vremena slanja i brzo slanje rafala.

cijena

Fleks plan nudi 5000 besplatnih e-poruka mjesečno za probno razdoblje od tri mjeseca. Osim toga, plaćate 0,80 USD za svakih 1000 poruka e-pošte. Ovaj se plan lijepo povećava i omogućava vam plaćanje samo za količinu koju trošite. Ako ste iznad vrijednosti od 40.000 e-pošte mjesečno, uštedjet ćete novac prebacivanjem na model mjesečne pretplate koji košta od 35 USD mjesečno.

Značajke

 • Jednostavno integrirajte API sa svojim postojećim proizvodom
 • Izvrsno slanje više od milion e-poruka u minuti
 • Predvidite potencijalne probleme s isporukom putem alata za slanje u Inbox

Zašto koristiti Mailgun kao SendGrid alternativu?

Za razliku od SendGrid-a, Mailgun se prvenstveno fokusira na integracije API-ja za slanje e-pošte s treće strane alata / aplikacije. Zbog toga je sličniji Amazonu SES-u nego SendGridu. Ne postoji alat za izradu e-pošte – nema grafičkog sučelja za izradu biltena ili bilo čega. Mailgun može biti dobra SendGrid alternativa ako se uglavnom bavite slanjem transakcijskih e-poruka.

Alternativa SendGrid: koju odabrati?

Iako SendGrid pruža dobru platformu za e-poštu, postoji puno SendGrid alternativa, ovisno o vašim potrebama. Evo nekih mojih preporuka za specifične scenarije:

Imate li pitanja koja od ovih SendGrid alternativa je za vas? Javite nam u komentarima i pokušat ćemo vam pomoći!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector