Listopad 2015. vijesti o WordPressu – ovaj mjesec u programu WordPress w / CodeinWP

Ima nešto sjajno u svijetu WordPressa i zajednici koja ga gradi… posebno, činjenica da se nikad ne usporava, čak i kad vrijeme vani počne biti previše hladno za udobnost.


Dobrodošli u ovosezonsko izdanje ovog mjeseca u WordPress-u uz CodeinWP! Ovo je mjesečni pregled vijesti i priča iz cijelog prostora WordPressa.

Listopada 2015. u WordPressu

wp-beta
WordPress 4.4 Beta 3 je sada dostupna!

To se događa prebrzo! Doslovno sam pisao o izdanju Beta 2 kada sam vidio ovu poruku o Beta 3!

U svakom slučaju, do 8. prosinca, kada će verzija biti službeno objavljena, možete se igrati s najnovijim značajkama i poboljšanjima. 

TryWPBeta.com omogućuje vam da radite žive testove bez potrebe za instaliranjem nove verzije WordPressa na vaše web mjesto. Upotrijebite wcpdx i wcpdx15 za administratora i lozinku.

Prva polovica REST API-ja službeno je dodata u WordPress Core

Nakon dugih rasprava i razgovora konačno je i službeno! Prvo poluvrijeme REST API-ja već je dodano novom izdanju 4.4. Drugo poluvrijeme bi trebalo biti dio jezgre programa WordPress, počevši od ver. 4.5.

(Prije mjesec dana razgovarali smo o prvom poglavlju cijele REST API avanture.)
apis

imena dodataka
Nove smjernice za imenovanje dodataka koje je najavio WordPress.org

Od sada biste trebali dvaput razmisliti prije nego što odaberete ime za svoj dodatak. WordPress.org promijenio je svoje smjernice i došao do novih ograničenja. Obratite pažnju ako želite da vaš dodatak bude prihvaćen u službeno spremište.

Programeri dodataka neće moći koristiti zaštićeni naziv proizvoda ili naziv, naziv tvrtke ili drugo ime dodatka kao ime ili slug dodatka – osim ako ne predstavljate tvrtku koja je vlasnik zaštitnog znaka ili dodatka u službenom svojstvu ili nema pismeno dopuštenje od tvrtke.

Ako ime vašeg dodatka ne odgovara traženim uvjetima, bit će odbijeno. I usput, da biste dokazali da ste zapravo član tvrtke čije ime želite koristiti, morate je dostaviti službenom adresom e-pošte – ne osobnom.

Akismet 3.1.5 ispravlja kritičnu XSS sigurnosnu ranjivost

Uobičajeno… ako se Akismet koristite za borbu protiv neželjenih komentara, ažurirajte ga što je prije moguće. Postojala je kritična sigurnosna ranjivost.

Ranjivost je povezana s hipervezama i načinom na koji ih Akismet postupa u komentarima. Ako imate Akismet 3.1.4 ili starije, mogli biste biti u opasnosti.
akismet logo

woocommerce
WooCommerce doseže 10 milijuna preuzimanja, napaja 30% mrežnih trgovina

Da, WooCommerce trenutno pokreće 30% svih web stranica e-trgovine, a upravo je dosegla 10 milijuna preuzimanja ovog mjeseca. Još impresivnije je to što su to učinili u vrlo kratkom vremenu (imali su 7 milijuna preuzimanja prije samo nekoliko mjeseci).

Izgleda da prostor za e-trgovinu WordPressa brzo raste. Zato dečki iz WooCommercea planiraju objaviti nova proširenja za dodatak i još nekoliko tema za djecu Storefront.

Sjajni članci s Interneta

Kako brzina web lokacije utječe na konverzije (infografika)

Može li sekunda ili čak .5 sekunde napraviti tako veliku razliku kada je u pitanju vaš promet? Da.

Kako sam očistio WordPress stranicu nakon što je bio hakiran i na crnoj listi

Još nije kraj svijeta ako se vaša web lokacija hakuje. Mislim, ni to nije dobro, ali možete ga vratiti u život. Vidi kako!

WordPress SEO u dubini: Optimizacija slike

Nije dovoljno raditi SEO samo za postove i članke. Imajte na umu da dobra optimizacija slike može biti jednako važna kao i ostatak sadržaja.

Trgovine s temama ili ThemeForest: odakle biste trebali kupiti svoje WordPress teme?

Tako odakle kupujete svoje WordPress teme? Saznajte koje je najbolje rješenje za uštedu novca i vremena dok primate kvalitetne proizvode.

Najčešća pitanja teme WordPressa (i kako ih popraviti)

Kladim se da ste upoznali barem jedno od ovdje navedenih problema. Bacite pogled kako biste vidjeli kako ih možete riješiti.
Kako optimizirati svoj AdSense prihod u WordPressu

Dodavanje oglasa na vašu web lokaciju nije samo jednokratna akcija. Postoji nekoliko drugih čimbenika koje morate uzeti u obzir ako želite povećati svoj prihod.

Kako i zašto trebate ograničiti pokušaje prijave u svojoj WordPress

Ograničite pokušaje prijave kako biste izbjegli brutalne napade hakera, jednostavno! Ovo je važno sigurnosno pitanje i na to biste trebali obratiti zasluženu pažnju.

Kada klijenti nestanu bez plaćanja

Vidjeti klijente kako odlaze s vašim proizvodom i vašim novcem nije dobra stvar. Kako dalje? Pročitajte ovdje.

99 Popularnih web stranica koje niste znali da su izgrađene uz WordPress

Prilično zanimljiva zbirka web lokacija koja nisu očigledne WordPress konstrukcije. Izvrsno za inspiraciju!

To je to za ovo izdanje. Postoji li nešto što smo propustili?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map