Koliko košta VPN? A jesu li VPN-ovi sigurni?

Koliko košta VPN? A jesu li VPN-ovi sigurni?

Koliko košta VPN? A jesu li VPN-ovi sigurni?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Koliko košta VPN


Koliko košta VPN i je li sigurno koristiti VPN? To su dva ključna pitanja na koja ćemo odgovoriti u ovom članku.

Na kraju biste trebali razumjeti što VPN čini sigurnim, kao i koliko biste trebali očekivati ​​da platite za kvalitetnu VPN uslugu.

Također ćemo vam ostaviti neke konkretne preporuke usluga za početak.

Jesu li VPN sigurni za upotrebu? Što potražiti u sigurnom VPN-u

Kao tehnologija, VPN-ovi su sigurni za upotrebu … ali nisu sve VPN usluge sigurne.

U osnovi, ako odaberete ispravno, korištenje VPN-a je 100% sigurno, ali samo zato što se služba naziva VPN-om ne znači automatski da je usluga sigurna.

Da bismo razumjeli je li VPN sigurna za upotrebu, moramo brzo pregledati što se zapravo događa kada koristite VPN..

U osnovi, VPN djeluje kao posrednik između vas i web stranica ili usluga koje posjetite. Kada posjetite web mjesto, vaš VPN šifrira te podatke prije nego što prijeđu na web mjesto (ili čak i prije nego što prijeđu na WiFi mrežu, zbog čega vam VPN može pomoći u zaštiti na javnom WiFi, kao i od prisluškivanja internetskih usluga). Uz puno drugih pogodnosti, to ga čini sigurnijim prijaviti se u WordPress.

Zauzvrat, ta web lokacija ili usluga vidi IP adresu VPN-a umjesto stvarne IP adrese, što vam daje anonimnost.

Ako odaberete sigurnu uslugu, to je sve. No, postoje neke konkretne stvari koje morate potražiti kada odaberete kvalitetan VPN:

Obratite pažnju na politiku bilježenja

Budući da sav svoj promet usmjeravate putem VPN-a, VPN može pratiti mnogo toga što radite.

Sada nije kao da mogu vidjeti vaše lozinke i točne radnje koje poduzmete na svakoj web lokaciji. Ali mogu pratiti koje web stranice posjećujete, kada se povezujete na određene web lokacije, koliko dugo ste tamo, koliko prometa prolazi itd..

Dobar VPN neće zabilježiti ove podatke. To jest, iako bi VPN tehnički mogao to pratiti, oni ne pohranjuju nijednu od tih informacija.

Na primjer, Mullvad ne samo da ne bilježi vaše podatke, oni čak ni ne traže vaše osobne podatke prilikom stvaranja računa:

To može koštati više, ali želite VPN s pravilima bez dnevnika

Jednostavno rečeno, siguran VPN je VPN s strogim "nema zapisnika" politika.

Shvatite tko je vlasnik VPN-a i gdje se nalaze

Ako niste svjesni privatnosti, vjerojatno ćete htjeti VPN uslugu sa sjedištem u nadležnosti za zaštitu privatnosti.

Na primjer, ako živite u SAD-u, odabirom VPN usluge koja se nalazi u SAD-u puno lakše olakšava vladi SAD-a (mada su SAD i dalje bolji od nekih drugih jurisdikcija jer ne zahtijeva prijavu).

Iz tog razloga, puno VPN usluga smjestit će se u jurisdikcijama poput Paname ili opskurnih otoka poput Britanskih Djevičanskih otoka, Nevisa itd..

Osim uzimajući u obzir gdje se nalazi vlasnik VPN-a, također ćete htjeti razmotriti tko je vlasnik.

Na primjer, u 2013. godini, Facebook je kupio VPN uslugu pod nazivom Onavo. Oni to nisu učinili kako bi osigurali mrežu. Umjesto toga, na akviziciju su potrošili 200 milijuna dolara kako bi prikupili podatke o ponašanju posjetitelja, poput ljudi koji koriste Snapchat, Facebookov konkurent. To je razlog zašto Apple je izbacio aplikaciju Onavo iz App Store-a u 2018. godini.

U osnovi želite da se vlasnik VPN-a posveti vama kao kupcu, a ne vašim podacima.

Provjerite koriste li najnovije standarde i probleme vezane za zakrpe

Provedeno pravilno, VPN bi trebao u potpunosti sakriti vaš identitet i šifrirati vaše podatke. No, ne koriste sve VPN ispravne sigurnosne standarde ili odmah rješavaju probleme.

Na primjer, the Propust Port Fail u 2015. godini može dovesti do izlaganja IP adresa VPN korisnika.

Taj je nedostatak bio u temeljnim protokolima, tako da nisu krivi VPN usluge same. Međutim, neke su službe imale više odgovora od problema u rješavanju problema.

Osim što odgovara na probleme, siguran VPN trebao bi nuditi značajke poput:

 • DNS zaštita od curenja koja pomaže u sprečavanju propuštanja vaše IP adrese.
 • AES 256-bitna enkripcija za siguran prijenos podataka.

Na primjer, NordVPN nudi ono što oni zovu "šifriranje vojnog stupnja"… što je zaista samo fantastičan način da kažete AES 256-bitnu enkripciju:

Kako dobar VPN koristi šifriranje

Želiš prekidač za ubijanje

Čak i ako koristite VPN koji je siguran u svakom drugom aspektu, i dalje postoji jedan veliki problem:

Ako vaše računalo prekine vezu s VPN serverom, možete nastaviti pregledavati bez da primijetite i kao takav izložite svoju stvarnu IP adresu.

Da biste to riješili, puno sigurnijih VPN usluga ugrađuje se u nešto što se naziva “a” ubojiti prekidač.

U osnovi će ova značajka automatski zaustaviti vaš pristup Internetu ako vaša veza s VPN poslužiteljem iz nekog razloga prekine. To osigurava da slučajno ne nastavite pregledavati stranicu dok izlažete svoju stvarnu IP adresu.

Budite oprezni s besplatnim VPN uslugama

Ako imate proračun, vjerojatno ste naišli na neke od besplatnih VPN usluga vani. Najveće je ime Hola, ali postoji i dosta drugih besplatnih VPN usluga.

Evo, imate jedan veliki slučaj "šta si platio to si dobio" i većina besplatnih VPN usluga nisu sigurni. Ako vam ne naplaćuju novac za upotrebu usluge, to vjerojatno znači da ste proizvod na neki način.

To je bilo slučaj s Holom 2015. godine, gdje su ih uhvatili kako prodavaju širinu korisnika na botnet.

Pogledajte, umjesto da koristi vlastite poslužitelje poput plaćene VPN usluge, Hola je u mogućnosti ponuditi svoju besplatnu cjenovnu kategoriju usmjeravanjem prometa kroz računala svojih korisnika, u svojevrsnoj VPN situaciji „peer-to-peer VPN“..

To jednostavno nije siguran pristup i ne želite da resurse vašeg računala koriste i drugi ljudi. Ili je, u slučaju Hole, prodano na botnet.

Dobar VPN je siguran

Za ponovno sakupljanje dobra je VPN usluga sigurna, ali nisu sve VPN usluge dobre.

Da biste odabrali sigurnu VPN uslugu, trebali biste potražiti značajke poput:

 • Stroga politika bez evidentiranja.
 • Prozirni vlasnik.
 • 256-bitna enkripcija AES-a.
 • DNS zaštita od curenja.
 • Proaktivni sigurnosni tim koji ostaje na vrhu novootkrivenih ranjivosti.
 • Prekidač za uklanjanje ne bi li slučajno izložio svoju IP adresu.

I vjerojatno ćete htjeti izbjeći besplatne VPN usluge, jer nisu slobodne od velikodušnosti svojih srca i vjerojatno na neki način unovčuju vaš promet (poput prodaje svoje propusnosti na botnetu).

Koliko košta VPN? Što ćete platiti za kvalitetnu uslugu

Zatim se upustimo u pitanje koliko košta VPN.

TL DR – Koliko košta VPN?

Kvalitetna, sigurna VPN usluga obično vas košta 5-12 USD mjesečno ako plaćate mjesečno ili samo 30-50 USD godišnje ako niste spremni platiti za nekoliko godina unaprijed. Idemo dublje …

Možete pronaći neke besplatne VPN usluge, ali, kao što smo gore raspravljali, ove besplatne usluge mogu biti skice. Sjećate se kako je Hola uhvaćen kako prodaje bandwith korisnicima na botnet? Da, ne želite da to budete vi.

Uz to ćete također naići "doživotne ponude" za neke VPN usluge. Na primjer, nije neuobičajeno pronaći ponude na web lokacijama koje nude doživotni pristup VPN usluzi za samo 50 USD.

Iako je ova vrsta doživotne ponude atraktivna iz cjenovne perspektive, u ovom biste scenariju trebali biti oprezni jer, tijekom cijelog posla, nema poticaja za uslugu da nastavi pružati dobar proizvod nakon što dobiju vaš novac..

To često dovodi do preopterećenja njihovih poslužitelja, što znači da su ove vrste VPN-ova često puno sporije od usluga koje plaćate u stalnoj osnovi. Uz to, nemaju poticaj za ulaganje u poboljšanja i ažuriranja sigurnosti, jer su već stekli sav novac koji mogu izvući iz vas.

umjesto, ako vam je zaista stalo do brzine i sigurnosti vašeg VPN-a, najbolja je ponuda platiti uslugu koja je u tijeku. Da, to je dovoljno platiti malo više, ali važno je zapamtiti da ne plaćate više ni za šta.

U osnovi, želite VPN uslugu koja ima poticaj za neprestano pružanje velikih brzina i sigurno rukovanje podacima … i jedini način da to postignete je da platite za nju.

Dakle – koliko košta VPN koji će to učiniti?

Obično gledate oko 5-12 USD mjesečno ako plaćate mjesečno (prikazat ću vam usporedbu nekih popularnih usluga u nastavku).

Međutim, većina VPN usluga ponudit će vam velik popust ako plaćate jednu ili dvije godine u isto vrijeme, što može biti odličan način za uštedu novca.

Na primjer, NordVPN – jedna od naših preporučenih usluga – košta 11,95 USD ako plaćate mjesečno. Međutim, ako ste spremni platiti za dvije godine unaprijed, platit ćete samo 95,75 USD, što je ravno 3,99 USD mjesečno.

Čak povremeno zaključe trogodišnji ugovor s još većim popustom:

Koliko košta VPN poput NordVPN-a

Kako odabrati siguran VPN – koje su najbolje VPN usluge?

Pitanje o milijun dolara – koje su najbolje, sigurne, pristupačne VPN usluge za korištenje? A koliko košta VPN koji će vam ponuditi dobru kvalitetu?

Ovo je veliko pitanje, zbog čega smo zapravo napisali cijeli post o najboljim VPN uslugama. Dakle, ako želite dugački odgovor, pogledajte naš cjeloviti vodič za najbolje VPN usluge ��

Ako želite kraći odgovor, možete pogledati tablicu za usporedbu u nastavku. Sve su ove VPN usluge sigurne, a Mullvad nudi apsolutno najviše privatnosti ako je to vaša najveća briga:

ExpressVPN
NordVPN
PIA
Mullvad
IPVanish

Cijena za mjesec u mjesec$ 12,95$ 11,95$ 6,955 €$ 10
Najjeftinija cijena99,95 USD godišnje99,95 USD / dvije godine69,95 USD / dvije godine5 € mjesečno89,99 USD / dvije godine
Windows aplikacija
aplikacija za macOS
Poslužitelji2000+5000+3000+300+1100+
Ubojiti prekidač

A za najbolje rezultate uparite svoj VPN s upraviteljem zaporki da bi i vaše prijave bile sigurne!

Još uvijek zbunjen pitanjem koliko košta VPN? Još imate sigurnosnih pitanja? Pitajte dalje u komentarima!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector