Kako postaviti blog: Naziv domene + Web Hosting + WordPress … Sve u jednom potezu

Kako postaviti blog: Naziv domene + Web Hosting + WordPress … Sve u jednom potezu

Kako postaviti blog: Naziv domene + Web Hosting + WordPress … Sve u jednom potezu
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Prva stvar koju naučite o postavljanju bloga je da nijedan blog ne može postojati bez naziva domene (jedinstvene adrese na internetu) i web poslužitelja (njegov dom na internetu). Zatim, tu je zamjenski znak – treći element – WordPress!
Ovo je 3. poglavlje većeg vodiča na kako započeti uspješan blog.


Kako postaviti blog: www + host + WordPress

Odabir imena domene često je jedan od najzabavnijih dijelova čitavog procesa učenja kako postaviti blog. Međutim, odabir domaćina potpuno je suprotno.

Krenimo od prvog:

Kako odabrati naziv domene za novi blog

�� Napomena početnika: Što je naziv domene? Ime domene sastoji se od dva glavna dijela: jedinstvenog identifikatora domene i proširenja domene. Za nas je codeinwp identifikator, a .com je proširenje (poznato i kao TLD). U vašem slučaju, prethodni može biti bilo koji niz alfanumeričkih znakova plus crtica. TLD koji možete birati između niza postojećih opcija – a .com je najpopularnija. Naziv domene obično vas košta oko 10 do 15 dolara godišnje.

Režući ravno prema jurnjavi, dobro ime domene mora imati najmanje tri glavne karakteristike:

 • �� Mora biti jedinstven i brendiran. Dobro mjerilo je zamisliti ime vaše domene sa strane vaše poslovne zgrade. Izgleda li tamo dobro?
 • �� To mora biti jasno. Nema čudne kombinacije likova. Jednostavan slijed od 1-3 riječi je najbolji. Vaše ime i prezime najbolje je koristiti samo ako web mjesto koje izrađujete radi rasta osobnog branda.
 • �� To mora biti lako upamtiti. Ako ga trebate precizirati, to neće biti lako upamtiti.

Daljnje čitanje: Kako pronaći ime za svoj blog + pomoću generatora naziva bloga.

�� PRO SAVJET: Kada učite kako postaviti blog, dobra je polazište napraviti popis 3-5 imena domena koja se čine najrazumnijima, a zatim ih testirajte s prijateljima, obitelji i suradnicima kako biste odabrali pobjednika.

S dobrom idejom o tome kakav će biti naziv vaše domene, vrijeme je da odaberete dobru hosting platformu:

Kako odabrati dobrog web domaćina za blog

Tema gostovanja je boriiiiinnnng. Kao, stvarno.

Mislim, nakon što se prepustite na to, web poslužitelj je samo računalo koje je uključeno i spojeno na internet 24/7, sjedi negdje u mračnoj poslužiteljskoj sobi. Nema ničeg romantičnog ili "svjež" o tome. To su samo brojevi i podaci što se šalje naprijed-nazad.

S tom slikom u vašoj glavi, odabir dobrog domaćina za WordPress može biti težak, pogotovo nakon što napravite neko svoje istraživanje i budete izloženi mnogim reklamnim materijalima hosting kompanije. U osnovi, svi obećavaju izuzetno dobre performanse i pouzdanu uslugu.

Stvarnost, međutim, može biti drugačija.

Dakle, bez da vas dosadimo detaljima, mnogo smo uložili u istraživanje tržišta hostinga za WordPress, testiranje različitih hosting tvrtki koje su vani, analizu njihovih performansi u postavkama iz stvarnog života, pa čak i anketiranje korisnika da bismo otkrili što misle o njihovom domaćini blogova.

Ako vas zanima detaljnije o svemu tome, provjerite nešto od ovoga:

Anketa o hostingu za WordPress 2018. – Aka "Dobro, loše i ružno hosting za WordPress"
Usporedili najbolje pružatelje usluga WordPress hostinga [prema brojevima]

Usporedba najboljih pružatelja usluga jeftinog hostinga (od 0,82 USD / mjesec)
Najbolji web hosting za mala poduzeća

Ako se ne možete zasmetati i jednostavno želite da vam već preporučim platformu, samo koristite SiteGround. U osnovi, bez obzira na to kakve testove radimo i bez obzira na to koja pitanja postavljamo zajednici, zaista je teško naići na bilo kakve negativne kritike SiteGround-a. Oni jednostavno znaju što rade kada su u pitanju hostinga na WordPress blogu.

Osim toga, dobar plan hostinga s njima – onaj koji će biti više nego dovoljan da započnete s novim blogom – iznosi samo oko 4 USD mjesečno.

�� Kako postaviti blog: nabavite naziv domene, hosting i WordPress sve u jednom potezu

U redu, evo najboljeg dijela:

Iako učenje o postavljanju bloga uključuje usklađivanje tri odvojena dijela tehnologije – hosting, domenu, WordPress – zapravo se sve to može voditi u jednom potezu i to na vrlo jednostavan način.

Da biste se to dogodili, idite na SiteGround (kliknite ovdje) – hosting platformu koju preporučujemo na temelju svojih pozitivnih recenzija na webu i naših vlastitih testova..

Jednom tamo odaberite plan hostinga. U većini slučajeva najjeftinija opcija – StartUp – bit će dovoljno:

hosting izabrati

Sljedeći je korak gdje možete registrirati naziv domene koji ćete koristiti za svoj novi blog:

naziv domene bloga

Bilješka. Registracija novog imena domene pomoću SiteGround iznosi 15,95 USD godišnje. Ako već imate naziv domene koji želite koristiti, odaberite "Već imam Domenu" umjesto stvaranja novog. Bit će potrebni dodatni koraci da biste dodali naziv domene na svoj novi blog. SiteGround će vas voditi kroz svaki korak.

Nakon toga, samo trebate unijeti svoje osobne podatke i podatke o plaćanju i dovršiti postavljanje.

Kada završite, vrijeme je da instalirate WordPress. Za to pristupite svom korisničkom području i slijedite ovaj vodič.

Tijekom postupka instalacije SiteGround će vam također omogućiti da odaberete dizajn / temu za svoj novi blog i postavite sve za vas.

�� Brza napomena o pronalaženju i promjeni tema / dizajna blogova

Izvrsna stvar u programu WordPress je da niste zaglavljeni u početnom dizajnu koji ste odabrali za svoj blog tijekom postavljanja ili sa zadanom temom WordPressa. Uvijek se možete vratiti nakon ovog vremena i instalirati novu temu koja možda izgleda bolje ili jednostavno bolje prati moderne trendove.

U svakom slučaju, nove teme možete pronaći na WordPress.org, ThemeIsle.com, ThemeForest, Elegantne teme, ili bilo koju drugu od ovih trgovina s najboljim temama.

�� Daljnje čitanje

Upravo započinjemo s WordPressom? Evo kako se koristi sučelje

Bilješka. Ako ste već upoznati sa WordPress sučeljem, slobodno prijeđite na sljedeće poglavlje.

WordPress se prilično razvijao od svojih skromnih početaka 2003. Godine. Ono što je započelo kao jednostavna platforma za pisanje blogova, sada je sposoban pokrenuti bilo koju vrstu web mjesta, bez obzira na to koliko velike ili male.

Međutim, ovo bogatstvo značajki može biti i malo problematično za one koji tek upoznaju kako prvi put postaviti blog s WordPressom.

Evo vam kratkog vodiča kroz WordPress korisničko sučelje i neke ključne značajke:

Prvo, većina vaše interakcije s WordPressom odvijat će se putem administracijskog panela kojem možete pristupiti tako da odete na vašite.com/wp-admin. Nakon prijave, vidjet ćete ovako nešto:

WordPress nadzorna ploča

 • (1) Poruka dobrodošlice – Ovdje vas WordPress usmjerava prema nekim od najvažnijih područja administracijske ploče. Kasnije ćemo u ovom vodiču komunicirati s mnogim od njih.
 • (2) Neki opći blokovi informacija koji vam omogućuju da znate što se događa s vašim blogom u posljednje vrijeme.
 • (3) Postovi – ovo je mjesto na kojem možete raditi na svojim blogovima.
 • (4) Mediji – ovdje ćete pronaći knjižnicu svih vaših medija (slika) koji su preneseni na blog.
 • (5) Stranice – sučelje djeluje vrlo slično postovima, ali namijenjeno je za podstranice vašeg bloga.
 • (6) Komentari – ovo je mjesto gdje možete moderirati komentare svojih čitatelja.
 • (7) Izgled – idite ovdje da biste prilagodili način na koji izgleda vaš blog, npr. u potpunosti promijenite temu ili prilagodite način prikazivanja određenih stvari.
 • (8) Dodaci – tu možete instalirati nove dodatke.
 • (9) Korisnici – idite ovdje da biste upravljali svojim korisničkim računom i računima drugih ljudi koji imaju pristup blogu.
 • (10) Postavke – ovo je mjesto na kojem ćete potrošiti najviše vremena prilikom postavljanja bloga – sve ključne postavke vašeg bloga možete pronaći ovdje.

Detaljno ću objasniti svaki od tih odjeljaka dok prolazimo kroz ovaj vodič.

Poglavlje 4: Mora imati WordPress dodatke

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector