5 najboljih lokalnih alata za razvoj WordPress-a u odnosu na 2020. godinu

Ako ste WordPress programer, vjerojatno većinu svog posla obavljate u testnim okruženjima. Na taj način možete upotrijebiti dodatke, teme i web mjesta sve što želite bez ikakvog razbijanja stvarnog. Pitanje je samo, koji lokalni alati za razvoj WordPress-a najbolje odgovaraju vašim potrebama?


Odabir postava može biti kompliciran, jer postoji mnogo mogućnosti. Još važnije, radni tijek će se razlikovati ovisno o vašem odabiru, tako da je važno znati koje su vaše mogućnosti i koje značajke vam nude.

U ovom ćemo vam članku predstaviti pet naših omiljenih lokalnih alata za razvoj WordPress-a, uključujući:

 • DesktopServer
 • XAMPP
 • MAMP
 • skitnica
 • Lokalno od strane zamašnjaka

Reći ćemo vam kako rade i usporediti njihovu jednostavnost upotrebe, značajke i cijene. Neka je ovaj show na putu!

Lokalni alati za razvoj WordPressa

Zašto je presudno odabrati pravi lokalni WordPress alat za razvoj

Naučiti šifriranje je dovoljno teško i traženje pomoći na mreži ne vodi vas uvijek na pravi put.

No čak i ako se to uzme u obzir, lokalni alati za razvoj WordPressa i dalje su nešto od čega čak i kompletni početnici u razvoju WordPressa mogu imati koristi..

Sprovođenje promjena u okruženju uživo bez prethodnog testiranja recept je za katastrofu. Ako neko od vaših ažuriranja prekine vašu web lokaciju, nećete imati mogućnost nego je vratiti iz prethodne sigurnosne kopije ili pokušati ručno riješiti problem..

Bilo kako bilo, to je vrijeme za koje web mjesto ne radi kako bi trebalo, a korisnici mogu primijetiti problem.

Zbog toga mnogi iskusni programeri za WordPress radije koriste lokalni ili insceniranje okoline za potrebe ispitivanja. Oba alata mogu postići isti cilj, ali nisu baš isti. Lokalnim okruženjima, na primjer, može se pristupiti samo iz mreže, a za uspostavljanje ili rad s njim ne trebate internetsku vezu. S druge strane, internetske stranice za postavljanje postavljene su na poslužiteljima uživo, što ih čini boljim za testove performansi.

U ovom članku, fokusirat ćemo se na lokalne alate za razvoj WordPress-a. Ako još nemate omiljeno rješenje, evo nekoliko značajki na koje biste trebali paziti pri odabiru:

Podrška za više lokalnih web stranica.

Jedna od prednosti lokalnih alata je ta što možete postaviti onoliko istodobnih web mjesta koliko želite. Na taj način možete raditi na više projekata odjednom.

Neovisna okruženja za svaku web stranicu.

Neki alati omogućuju vam postavljanje podijeljenih okruženja za svako WordPress web mjesto. Na primjer, možete imati jedno web mjesto s PHP 5 i drugo koristeći PHP 7, radeći rame uz rame bez ikakvih problema.

Izravno upravljanje projektima.

U idealnom slučaju, god god odabrali alat za lokalni razvoj, trebali biste olakšati dodavanje i brisanje novih WordPress projekata. Na taj način nećete trošiti mnogo vremena na postavljanje novih okruženja ili čišćenje nakon dovršenih testova.

Jednostavno mapiranje domena.

U većini ćete slučajeva trebati preslikati svaku lokalnu web lokaciju u ime domene koje se lako pamti. Uvijek možete učini to ručno, ali bolje je ako vam odabrani alat pomaže u tom postupku.

Na kraju, važno je napomenuti da ćete, ako ste dio razvojnog tima, savjetovati se s njima prije donošenja odluke. Uostalom, vjerovatno je da će cijeli tim završiti s jednim alatom, tako da ćete svi imati pristup istom setu značajki. Kada svaki član vašeg tima koji koristi različite alate za lokalni razvoj, rezultat može biti logistička noćna mora.

Pet lokalnih alata za razvoj WordPressa (ukratko)

Imamo dosta podataka o ovome u ovom postu. Ako tražite brzu usporedbu, pogledajte sljedeću tablicu:

U usporedbi s najboljim lokalnim alatima za razvoj WordPressa

DesktopServer
XAMPP
MAMP
skitnica
Lokalno od strane zamašnjaka

Koristi li virtualne strojeve?
Možete li postaviti više WordPress web stranica?Do tri (pomoću besplatne verzije)✅ (s nekim šljokicama)✅ (s nekim šljokicama)
Je li jednostavan za upotrebu?Umjereno teškoUmjereno teškoUmjereno teško
Omogućuje li vam postavljanje različitih vrsta okruženja?✅ (do stupnja)✅ (do stupnja)
Možete li pokrenuti i zaustaviti web stranice po volji?
Pomaže li vam pri mapiranju imena domena na lokalne web stranice?
Sadrži li nadzornu ploču koju možete koristiti?
CijenaDostupne su besplatne i premium verzijeBesplatnoDostupne su besplatne i premium verzijeBesplatnoBesplatno

Ako mislite da možete donijeti informiranu odluku na temelju samo ovih podataka, slobodno se zaustavite ovdje. No, ohrabrujemo vas da nastavite čitati, pa ste dobili jasniju ideju o tome što vam svaki od ovih alata može ponuditi.

Usporedeno je pet lokalnih WordPress alata za razvoj (u cijelosti)

Kada su u pitanju lokalni alati za razvoj WordPressa, morate uzeti u obzir četiri glavna aspekta:

 • kako rade,
 • koliko su jednostavni za upotrebu,
 • koje značajke nude,
 • njihov raspon cijena.

Ako usporedite svaki od alata pomoću tih kriterija – što ćemo točno učiniti u sljedećim odjeljcima – imat ćete sve informacije potrebne za pametan izbor. Idemo kopati!

1. DesktopServer

DesktopServer

DesktopServer je Windows i macOS alat koji vam omogućuje stvaranje više lokalnih web stranica WordPress pomoću jednostavnog čarobnjaka za korak po korak. Unatoč činjenici da postoji besplatna verzija alata, za preuzimanje ga morate registrirati, što je mala cijena koju trebate platiti.

Što se tiče jednostavnosti upotrebe, lokalni alati za razvoj WordPressa nisu puno jednostavniji od Desktop Servera. Kada ga prvi put postavite, instalirat će sav softver potreban za lokalno napajanje WordPress-a. Zatim možete ponovno pokrenuti program svaki put kada želite stvoriti ili izbrisati lokalnu web stranicu WordPress.

Kroz postupak stvaranja možete odabrati verziju WordPress-a za instaliranje na vašoj web lokaciji, kao i dodijeliti joj ime domene.

Korištenje DesktopServera.

Općenito, DesktopServer nudi funkcionalno iskustvo s vrlo malo osetljivosti, ali to nije nužno loše. Ako je sve što tražite jednostavan alat koji pouzdano radi, to može biti dobra opcija.

�� Ključne značajke:

 • Sadrži čarobnjaka koji će vam pomoći pri postavljanju novih lokalnih web stranica WordPressa.
 • Omogućuje vam mapiranje domena na vaše lokalne web lokacije.
 • Omogućuje vam kopiranje ili brisanje web lokacija u bilo kojem trenutku.
 • Omogućuje upravljanje do tri lokalne web stranice, koristeći besplatnu verziju softvera.
 • podržava apaš, MySQL, i PHP 5.5.

Kada su u pitanju značajke, besplatna verzija DesktopServera je malo ograničena. Postoji puno lokalnih alata za razvoj WordPress-a koji nude snažnije značajke za upravljanje web lokacijama (o čemu ćemo u kratkom roku opisati), iako ponekad mogu biti pretjerani. Što se tiče ograničavajućih čimbenika, rekli bismo da je najveće razočaranje činjenica da DesktopServer podržava samo jednu vrstu okruženja: Apache server s PHP 5 i MySQL.

Da budemo fer, puno WordPress web stranica koristi isto okruženje. Međutim, kao programer možda ćete htjeti imati veći nadzor nad svojim. Ako je to slučaj, morat ćete provjeriti drugu opciju.

�� Cijena:

Do sada smo govorili samo o besplatnoj verziji DesktopServera. Postoji i premium opcija, koja počinje od 99,95 USD godišnje. Za taj novac imate pristup nekoliko dodatnih značajki, uključujući podršku za Višemjesna, mogućnost izvoza i arhiviranja testnih postavki i mogućnost izrade WordPressovih ‘crteža’.

Ta posljednja značajka omogućuje vam pohranjivanje određenih postavki i njihovo korištenje za brže raspoređivanje web mjesta. Na primjer, ako postoji nekoliko dodataka i tema koje želite postaviti na svakoj od svojih web lokacija, možete stvoriti nacrt te konfiguracije i spremiti ga za kasniju upotrebu.

Premium licenca DesktopServera također vam daje pravo na ažuriranja tijekom cijele godine. Osim toga, možete koristiti jednu licencu za nekoliko računala, što je pristojna opcija za timove na proračunu.

2. XAMPP

xamp

XAMPP je akronim koji stoji za Apache, MariaDB, PHP i Perl. Drugim riječima, on spakira sav softver koji vam je potreban za pokretanje WordPress-a.

Ovaj alat za lokalni razvoj dolazi u dva okusa: redoviti XAMPP i XAMPP-VM.

Prvi samo instalira softver koji smo ranije spomenuli u mapu na vaše računalo, dok ovaj drugi postavlja sve na Linux virtualni stroj.

Redovna verzija softvera dostupna je za Windows, Linux-temeljene sustave i macOS. XAMPP-VM, s druge strane, dostupan je samo za macOS. Imajući to u vidu, za ovu ćemo se usporedbu fokusirati na redovnu verziju XAMPP-a bez VM-a.

Ono što XAMPP čini je postavljanje softverskog snopa na vaše računalo, ali ne pomaže vam u instaliranju WordPress-a. Platforma nudi nekoliko samostalni instalacijski programi za razne sustave za upravljanje sadržajem (CMS), ali nešto smo djelomičniji raditi stvari ručno.

Ako ste isti, evo što vam nudi kada instalirate WordPress s XAMPP-om.

Nadzorna ploča XAMPP.

Za početak ćete morati postaviti snop i provjeriti rade li sve usluge. Zatim ćete to trebati stvoriti bazu podataka za svoju WordPress stranicu preuzmite najnoviju verziju CMS-a, raspakirajte ga i ručno konfigurirajte nekoliko datoteka. Tek tada pokrećete instalacijski program za WordPress i morat ćete preslikati novu web lokaciju na domenu koju se možete sjetiti (ako želite).

�� Ključne značajke:

 • Omogućuje vam postavljanje softverskog snopa uključujući Apache, MariaDB, PHP i Perl.
 • Pruža mogućnost izbora između više XAMPP verzija, ovisno o PHP izdanju koje želite koristiti.
 • Nudi lokalni doživljaj WordPress-a temeljen na VM-u, ako ste korisnik macOS-a i preuzmete odgovarajuću verziju.
 • Omogućuje vam korištenje jednostavnog alata nadzorne ploče za upravljanje svim vašim novim uslugama.
 • Omogućuje ručno postavljanje WordPress-a ili samostalni instalacijski program (ako želite).

Kao programer, možda ćete shvatiti da vam XAMPP omogućuje da vam ruke budu nešto prljavije u usporedbi s alatima poput DesktopServera. U tom slučaju dobivate potpunu kontrolu nad svakom komponentom svojeg stoga. Na primjer, možete pokrenuti i zaustaviti svoj Apache poslužitelj u bilo kojem trenutku s nekoliko klikova ili mapirati uslugu u različite portove. Također dobivate pristup detaljnim zapisnicima i još mnogo toga.

XAMPP pruža vam savršeno okruženje za pokretanje WordPressa, ali to nije usluga koja nije prilagođena CMS-u. To znači da ćete se morati osmisliti nekim opcijama samo da biste sve postavili. Nadalje, stvari se poprilično zakompliciraju ako XAMPP želite koristiti za pokretanje više od jedne WordPress web stranice istovremeno. Vjerojatno se ne možete nositi s tim – ali to je više posao nego korištenje alata dizajniranog na umu za WordPress.

Općenito, XAMPP nudi fantastičnu razinu prilagodbe koja vam omogućuje da radite gotovo sve što želite. Međutim, ovo nije sjajan alat za početnike i nije najjednostavnije rješenje za rad.

�� Cijena:

XAMPP je 100% open-source paket. Ne postoji premium verzija sa skrivenim značajkama, tako da je slobodno koristiti na bilo koji način koji smatrate prikladnim.

3. MAMP

mamp

Na mnogo načina, My Apache, MySQL, PHP (MAMP) je vrlo sličan XAMPP. To je također softverski paket koji vam omogućuje stvaranje web stranica WordPress (i bilo koje druge vrste web mjesta).

Proces korištenja ovog alata također djeluje isto kao i kod prethodnog odabira. Postavljate snop, kreirate bazu podataka i zatim ručno postavljate prijedloge za postavljanje WordPress-a. Imajući to u vidu, usredotočimo se na najveće razlike između obje skupine.

Prvo, MAMP je dostupan samo za Windows i macOS. Možete odabrati više verzija za svaki operativni sustav, ovisno o verziji PHP-a koju želite postaviti. Uz to, također imate pristup puno dodatnog softvera, uključujući Piton, Perl, phpMyAdmin i još mnogo toga.

U praksi se to prevodi na više mogućnosti kada je u pitanju stvaranje lokalnih web stranica i aplikacija. Što se tiče WordPressa, vjerovatno je da vam neće biti potrebno koristiti nijedan softver. Međutim, oni imaju nekoliko lijepih dodataka za svaki slučaj, ako radite na drugim vrstama projekata koji im trebaju.

Najveći nedostatak korištenja MAMP-a nasuprot XAMPP-u je taj što prvi ne nudi samostalne instalacijske programe za popularne aplikacije poput WordPress-a. Da bismo bili pošteni, to je ograničenje samo ako ne želite ručno postavljati web lokacije. Ako je to slučaj, ionako vam je vjerojatno da je bolje upotrebiti pojednostavljeni alat.

MAMP nadzorna ploča.

�� Ključne značajke:

 • Omogućuje vam postavljanje okruženja na temelju Apache, MySQL i PHP.
 • Omogućuje vam korištenje različitih verzija softvera, ovisno o PHP izdanju koje želite postaviti.
 • Podržava puno dodatnih jezika, uključujući Python i Perl.
 • Pruža mogućnost ručne postavljanja lokalnih web stranica WordPress.

Kad su u pitanju značajke, MAMP nudi malo manju kontrolu nad svakom komponentom vašeg okruženja nego što to čini XAMPP. Također dolazi s vlastitom nadzornom pločom, ali pruža manje mogućnosti. Ova se razlika – povrh svih ostalih – čini odličnim izborom ako tražite lakši alat za upravljanje. I dalje imate pristup gotovo svim istim značajkama, ali na MAMP se jednostavnije navikavati.

�� Cijena:

U ovom smo se odjeljku fokusirali samo na besplatnu verziju MAMP-a. Međutim, tu su i na raspolaganju je premium opcija. Započinje od 59 dolara i za macOS i za Windows, iako prva dobiva redovitija ažuriranja i bolju podršku.

MAMP Pro vam pruža puno više mogućnosti, poput mogućnosti podešavanja Nginx poslužitelji, mobilni alat za testiranje i ugrađeni uređivač. Ako ste vi i ostatak vašeg tima korisnici macOS-a, sve ove značajke čine MAMP jakim izborom iz mnogih dostupnih lokalnih WordPress alata za razvoj.

4. Vagrant

skitnica

Do sada smo obuhvatili nekoliko lokalnih WordPress alata za razvoj koji su prilično slični. Sada je vrijeme za nešto drugačije.

skitnica je alat koji vam omogućuje pokretanje više virtualnih računala na vašem računalu i njihovo korištenje kao okruženje za vaše projekte.

Ako nikad niste koristili program poput Vagrant, možda mislite da to zvuči kao previše problema.

Napokon ste možda čuli da vam je potrebno vrlo moćno računalo za pokretanje više virtualnih računala. To je donekle točno, ali također ovisi o tome za što želite koristiti te strojeve. Ako govorimo o lokalnom web razvoju, zahtjevi sustava nisu tako strmi.

Nadalje, Vagrant cijelu proceduru postavljanja okoline bez daha. Nakon instaliranja softvera, možete krenuti dalje i preuzeti jedan od mnogo unaprijed konfiguriranih “okvira” njegova se zajednica već stvorila. Ako želite instalirati savršeno WordPress okruženje s nekoliko klikova, imat ćete obilje popularne kutije izabrati iz. Vjerojatno je da ćete naći onu koja nudi upravo ono što trebate.

Pogled na Vagranta iz naredbenog retka.

Također možete osigurati vlastiti virtualni stroj i pomoću naredbenog retka postaviti stvari točno onako kako ih želite. Zatim možete dijeliti svoje okruženje sa svim ostalim članovima vašeg tima. Na taj se način ne morate svađati s konfiguriranjem softvera i slaže se na isti način – Vagrant sve radi za vas.

Konačno, dolazimo do najvažnije razlike između programa Vagrant i alata kao što su XAMPP ili MAMP. Sa ovim posljednjim uvijek riskirate instaliranje dijela softvera koji narušava postavljanje vašeg okruženja. Na kraju krajeva, koristite svoje računalo kao poslužitelj. Uz alat poput Vagrant, svako okruženje postoji zasebno u vašem računalu. To znači da možete imati poslužitelj koji pokreće Nginx i drugi s Apacheom na dva odvojena Vagrant stroja i ne susrećete se s bilo kakvim problemima.

Do sada, Vagrant vjerojatno zvuči kao jaka opcija. To ima smisla – i to je jedan od naših najdražih alata. Ne morate, međutim, donositi našu ocjenu po nominalnoj vrijednosti. Evo citata Primoža Ciglera, razvojnog proizvođača i stalnog direktora ProteusThemesa, o njegovoj ljubavi prema vagrantu:

Primož Cigler

Primož Cigler
CEO od ProteusThemes

Kada su u pitanju moja omiljena lokalna razvojna okruženja za WordPress, zapravo imam dva. Oboje su virtualizacije kojima upravlja Vagrant. Ovo je samo po sebi važno, jer omogućava meni i cijelom timu ProteusThemes-a konzistentno razvojno okruženje na različitim strojevima i OS-ovima.

Prvu koristimo kao glavno razvojno okruženje za teme koje razvijamo. To je modificirana vilica projekta korijena / rešetke. Ima Ubuntu 16.04 nginx + mariadb + php-fpm stack.

Drugi koji češće koristim je Wocker. To je razvojno okruženje za WordPress na bazi dokera s ugrađenim alatima poput WP-CLI i omogućava brzo prototipiranje, stvaranje svježih WP instalacija bez ikakvih nuspojava u roku od 5 sekundi i lako prebacivanje između tih slučajeva. Sve u svemu, odličan je alat za testiranje novih značajki, tema, dodataka … bez zagađivanja vašeg “standardnog” razvojnog okruženja. Kao da u svakom trenutku imate na raspolaganju neograničene lokalne, svježe, jednokratne WP instance.

Jedno od ograničenja kod alata kao što je Vagrant jest činjenica da velikom datotečnom sustavu može biti potrebno malo vremena da se sinkronizira između vašeg domaćeg računala i njegovih virtualnih računala. Ali to je problem s kojim se vjerojatno nećete susresti, osim kada radite na ogromnim projektima.

�� Ključne značajke:

 • Omogućuje vam postavljanje virtualnih strojeva za vaše lokalne razvojne potrebe.
 • Omogućuje vam da konfigurirate svaki VM prema vašim specifikacijama i dijelite ih s drugim ljudima.
 • Pruža mogućnost preuzimanja unaprijed konfiguriranih okvira i pokretanje po želji.
 • Pomaže vam da razdvojite testna okruženja i uključite ih i isključite po volji.
 • Pojednostavljuje se upravljanje svim VM-ovima pomoću naredbenog retka.

Do sada smo dvaput spomenuli korištenje naredbenog retka i za to postoji razlog. Vagrant je u potpunosti alat koji se temelji na naredbenoj liniji i dostupan je za sustave sa sustavom Linux, Windows i macOS. Ovog trenutka nema fantastičnih sučelja ili nadzornih ploča – to je samo naredbeni redak i vi.

Ako imate iskustva s web razvojem, vjerojatno ste ugodno koristiti naredbeni redak za većinu svojih svakodnevnih zadataka. S druge strane, učenje potrebnih naredbi za korištenje Vagranta nije sve tako komplicirano. Ako niste upoznat sa naredbenim retkom ipak, ne biste smjeli dopustiti da vas to zaustavi.

�� Cijena:

Vagrant je besplatni projekt otvorenog koda. Ova činjenica, u kombinaciji sa svim ostalim značajkama, čini fantastičnu mogućnost i za samostalne programere i za timove. Čak i ako imate proračun za kupnju vrhunskih lokalnih alata za razvoj WordPressa, velike su šanse da Vagrant može posao učiniti bolje.

5. Lokalni pomoću zamašnjaka

Lokalno od strane zamašnjaka

Nijedan lokalni alat za razvoj WordPressa koji smo do sada pokrivali nije ono što smatrate pretjerano korisnim. DesktopServer je onaj koji je najbliži, ali ga pušta arhaično sučelje.

Ostali su snažni, ali nisu ih osobito lako koristiti ako nemate pozadinu u razvoju.

Zbog toga smo odlučili zaokružiti stvari Lokalno od strane zamašnjaka.

Već smo napisao o Local by Flywheel u prošlosti. Tada je, međutim, bio dostupan samo za macOS. Sada, i Windows i macOS korisnici imaju pristup ovom rješenju, a to je još uvijek jedan od najsunčanijih lokalnih alata za razvoj WordPressa.

Najveći izvlačenje dolazi od lokalnog jednostavnog sučelja za korištenje. Postavljanje nove web stranice jednostavno je poput klika na gumb i odabira nekoliko osnovnih konfiguracija.

Korištenje Local by Flywheel.

Tijekom postupka možete birati između Nginx i Apache servera, kao i dvije verzije PHP-a (5 i 7). Nadalje, odmah morate preslikati novu lokalnu web lokaciju na domenu. Nakon postavljanja vaše web stranice, moći ćete joj pristupiti s jednostavnog popisa koji uključuje sve vaše ostale projekte. Klikanjem na bilo koju od njih omogućit će vam da pregledate njihove postavke, pristupite njihovoj bazi podataka, navigaciju do lokalnih direktorija i još mnogo toga.

Čak postoji opcija stvaranja live veza za vaše lokalne web stranice, što znači da možete podijeliti svoj napredak sa suigračima ili klijentima. Sve u svemu, Local by Flywheel nudi daleko najlakše iskustvo kada je u pitanju lokalni razvoj WordPressa. Možda nije tako moćan kao Vagrant, ali nadoknađuje ga zahvaljujući svojoj pristupačnosti.

�� Ključne značajke:

 • Omogućuje vam postavljanje lokalnih web stranica WordPress s nekoliko klikova.
 • Omogućuje vam praćenje stanja svih vaših postojećih web lokacija s popisa.
 • Pruža mogućnost pristupa nadzornoj ploči, bazama podataka i lokalnim direktorijima vaših web mjesta jednim klikom.
 • Omogućuje stvaranje veza uživo, razmjenu pristupa vašim lokalnim projektima.
 • Nudi mogućnost postavljanja nacrta za jednostavno postavljanje WordPress web stranica pomoću postavki koje želite.

Kada su u pitanju značajke, sve što Local by Flywheel nudi prilagođeno je stranicama WordPress-a. Dovoljno je reći da je lokalno radost ako ste ljubitelj WordPress-a. Na primjer, možda ne nudi toliko mogućnosti prilagođavanja kao Vagrant, ali to su dva potpuno različita alata. Iako preporučujemo Vagrant više za profesionalne timove, Local je savršen za manje odjeće i projekte s manje strogim zahtjevima.

�� Cijena:

Local by Flywheel potpuno je besplatan alat koji je omogućila WordPress hosting tvrtka Flywheel. U radu je i premium verzija, ali detalja o tome trenutno je malo. Sve u svemu, to je jedan od naših omiljenih lokalnih alata za razvoj WordPress-a.

Možda će vas zanimati i ovi članci:

 • Tvrtke izgrađene s outsourcingom za razvoj softvera
 • Kako izraditi vlastitu web stranicu

Zaključak

Nisu svi lokalni alati za razvoj WordPressa jednaki. Onaj koji odaberete imat će velik utjecaj na način rada. Ako ste dio tima, to će se odraziti i na sve s kojima radite. Zato se isplati istražiti koje su opcije tamo i koje prednosti svakog rješenja mogu ponuditi.

Snimimo pet najdražih lokalnih alata za razvoj WordPressa i što ih čini jedinstvenima:

DesktopServer

Ovo je jednostavan alat za početnike za lokalni razvoj WordPress-a.

XAMPP

Ovaj softverski paket odličan je ako želite potpunu kontrolu nad svojom okolinom.

MAMP

Ovaj je alat vrlo sličan XAMPP-u, ali ima nekoliko manje značajki i malo je lakši za korištenje.

skitnica

Ovo je izvrstan alat za lokalni razvoj temeljen na VM-u, koji je ozbiljan programerima potreban.

Lokalno od strane zamašnjaka

Ovaj program prilagođen korisnicima savršen je za male i srednje projekte.

Imate li pitanja o tome kako odabrati savršen alat za vaše lokalne razvojne potrebe WordPressa? Razgovarajmo o njima u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map