5 najboljih internetskih sigurnosnih kopija usluga za zaštitu podataka u 2020. godini

Tražite sigurno mjesto za sigurnosno kopiranje i pohranjivanje svih vaših digitalnih podataka? Ovaj će vam post pomoći da započnete. Ovdje ćemo pomno pogledati pet najboljih internetskih sigurnosnih kopija usluga kako bismo provjerili gdje sjaje i gdje im nedostaje.


Što je sigurnosna kopija u oblaku?

Prvo, prijeđimo na osnove. Obično arhiviramo sve svoje podatke na vanjskom pogonu ili lokalnoj mreži. Ove lokalne sigurnosne kopije izvrsne su za brzu obnovu. Ono što je razočaravajuće je da oni trpe iste rizike koje vaše računalo čini – zlonamjerni softver, kvar hardvera, slučajno brisanje, požar, krađa i slično.

S druge strane, najbolje internetske sigurnosne kopije sigurnosnih kopija cijele vaše podatke preko Interneta kopiraju na udaljene poslužitelje na različitim lokacijama. Tim sigurnim sigurnosnim kopijama izvan web mjesta moći ćete u bilo kojem trenutku pristupiti s bilo kojeg mjesta i lako ih vratiti u kliku ili dva.

Najbolje internetske sigurnosne kopije u oblaku

Naravno, nema razloga da ne napravite oboje – lokalnu i oblačnu sigurnosnu kopiju – i budete dvostruko sigurni. ��

Početna sigurnosna kopija podataka može dugotrajno. Ali nakon toga sve se datoteke sigurnosno kopiraju. Najbolje internetske sigurnosne kopije u oblaku omogućuju vam i slanje fizičkog uređaja koji sadrži sve vaše podatke za početni prijenos, a to može drastično smanjiti vrijeme prijenosa. Na isti način omogućuju i bržu obnovu putem fizičkog uređaja koji vam se dostavlja.

Kliknite da biste saznali više:

 • �� Što je s Dropboxom i ostalim uslugama pohrane?
 • �� Što potražiti u servisu izrade sigurnosnih kopija u oblaku?

Nakon što smo neko vrijeme istraživali temu i eksperimentirali s mnogim uslugama na tržištu, odlučili smo sljedeće platforme uvrstiti u prvih pet. Evo kratkog pregleda ponuđenih značajki i najvažnijih parametara ovih najboljih mrežnih sigurnosnih kopija usluga:

Sažeti su najbolji mrežni servisi sigurnosnih kopija u oblaku

Backblaze
Vozim
CARBONITE
Kratica
CrashPlan

Cijena / godina$ od 60$ 52.12$ 71.99$ 49.99$ 120
Uređaji po računu1Neograničen1Razlikuje se po planovima1
platformeMac, PCMac, PC, mobilniMac, PCMac, PC, mobilni, virtualni strojevi i računi na društvenim mrežamaMac, PC, Linux
skladištenjeNeograničen2 TBNeograničenRazlikuje se po planovimaNeograničen
Kontinuirano ili Planirano sigurnosno kopiranjeObaObaObaPlanirano. Koliko često svakih pet minuta.Oba

Pet najboljih sigurnosnih kopija usluga

Sada pogledajte detalje svake platforme:

1. Backblaze (Www.backblaze.com)

Najbolje internetske sigurnosne kopije u oblaku: # 1 Backblaze

Backblaze nudi gomilu korisnih značajki, uključujući neograničeno spremanje u kombinaciji s brzim i pouzdanim sigurnosnim kopijama, a sve po atraktivnoj cijeni.

Platforme i jednostavnost upotrebe: Backblaze podržava izradu sigurnosnih kopija s Maca kao i računala. Postavljanje je također jednostavno, pa vam je potrebno samo da unesete nekoliko pojedinosti kao što su id e-pošte i zaporka.

Pohrana i pričuvna učestalost: Postoji neograničeno prostora za pohranu, ali to obuhvaća samo jedno računalo po računu. Prema zadanim postavkama, sigurnosne kopije su kontinuirane, iako možete zakazati i sigurnosne kopije.

Što uključuje sigurnosna kopija? Sigurnosno kopiraju se svi vaši podaci osim sistemskih datoteka, programskih datoteka, aplikacija, praznih mapa ili privremenih web datoteka. Ako imate podatke o vanjskim pogonima, to se također sigurnosno kopira. Možete odrediti mape koje ne želite sigurnosno kopirati. Poslovni plan omogućava i sigurnosno kopiranje podataka s mreže (NAS).

cijena: Osobni rezervni plan kao i Rezervni plan poslovanja su dostupni. Osobni planovi su pristupačni, počevši od samo 6 dolara mjesečno.

Koliko je sigurna vaša sigurnosna kopija? Backblaze uključuje enkripciju u mirovanju i tijekom tranzita, kao i mogućnost osobnog ključa. Dvofaktorska provjera identiteta dodaje dodatni sigurnosni sloj.

Je li je lako vratiti? Obnavljanje datoteka vrši se samo putem web stranice Backblaze. To može postati zamorno jer se datoteke ne vraćaju na svoje izvorne lokacije. Umjesto toga, datoteke se moraju preuzeti u zip datoteku koja je ograničena na 500 GB. Po želji će vam isporučiti fizički uređaj prema vama.

Ostala važna razmatranja:

 • Stare verzije datoteka i izbrisane datoteke čuvaju se 30 dana
 • Dijeljenje datoteka moguće je samo putem B2, Backblaze-ove usluge pohrane u oblaku.
 • Nema mogućnosti sinkronizacije

Backblaze je na mnogo načina najlakše za postavljanje i korištenje među najboljim internetskim sigurnosnim kopijama usluga – automatski sigurnosno kopiranje datoteka prilikom instalacije.

Idite na Backblaze

2. Vozim (Www.idrive.com)

Najbolje internetske sigurnosne kopije u oblaku: # 2 idrive

IDrive je brz i nudi veću kontrolu nad vašim sigurnosnim kopijama u usporedbi s drugim servisima sigurnosnih kopija u oblaku.

Platforme i jednostavnost upotrebe: Podržava više platformi kao što su Mac, PC, Linux, kao i mobilne uređaje. Centralizirana konzola omogućuje vam upravljanje sigurnosnim kopijama. Ovo vam pomaže da pregledate računske aktivnosti svih povezanih računala. Štoviše, na ovoj ćete nadzornoj ploči moći promijeniti postavke na svim svojim uređajima.

Pohrana i pričuvna učestalost: Svi besplatni vlasnici računa dobivaju 5 GB u računu Osnovni plan. Kada nadogradite na osobni plan, on se povećava na 2 TB. Sigurnosne kopije su kontinuirane, ali možete zakazati i sigurnosne kopije.

Što uključuje sigurnosna kopija? iDrive izrađuje sigurnosnu kopiju cijelog pogona, uključujući OS, postavke, aplikacije, datoteke / mape, s netaknutim sadržajem i strukturom. Možete isključiti odabrane datoteke.

cijena: Pored Osnovnog besplatnog plana, iDrive nudi Osobno i poslovno. Planovi startujte od 52,12 USD godišnje za 2 TB prostora za pohranu, ali ono što je atraktivno je da ga mogu koristiti svi vaši uređaji s podrškom za web. Štoviše, starije verzije datoteka ne ubrajaju se u pohranu.

Koliko je sigurna vaša sigurnosna kopija? iDrive kriptira sve vaše datoteke u tranzitu kao i u pohrani. Vlasnici računa također dobivaju osobni ključ za šifriranje.

Je li je lako vratiti? Obnavljanje je putem aplikacije za desktop ili preglednika. Iako iDrive datoteke ne vraća automatski na prvobitno mjesto, omogućuje vam da odaberete lokaciju ručno. Također je moguće izbrisati datoteke iz smeća u roku od 30 dana.

Ostala važna razmatranja:

 • Mogu vam slati tvrdi disk sa svojim podacima jednom godišnje bez dodatnih troškova
 • Aplikacije za pametne telefone IDrive omogućavaju sigurnosno kopiranje ograničenih podataka s Androida i iOS-a
 • Nema ograničenja zadržavanja izbrisanih datoteka dok ne izvršite čišćenje arhive
 • Zadržava do 30 verzija svake datoteke
 • Može se izraditi sigurnosna kopija za vanjske tvrde diskove, mrežnu pohranu
 • Mogu dijeliti datoteke sigurnosne kopije

iDrive je dobar izbor među najboljim sigurnosnim kopijama usluga u oblaku ako je vaš zahtjev za pohranu ispod 2 TB i ako su vam važni dugi periodi zadržavanja.

Idite na iDrive

3. CARBONITE (Www.carbonite.com)

CARBONITE

Carbonite nudi automatsku i neograničenu sigurnosnu kopiju u oblaku. Njegov jednostavan pristup postavljanju i zaboravi vjerojatno je najlakši među najboljim internetskim servisima sigurnosne kopije u oblaku.

Platforme i jednostavnost upotrebe: Ne možete samo pregledavati i upravljati sigurnosnim kopijama sa desktop aplikacije, već možete koristiti bilo koji preglednik za pristup datotekama putem dobro dizajniranog web sučelja.

Pohrana i pričuvna učestalost: Carbonite nudi neograničeno spremanje za jedno računalo u svom računalu Osnovni plan. Rezervne kopije su kontinuirane, ali moguće su i zakazane sigurnosne kopije.

Što uključuje sigurnosna kopija? Automatski izrađuje sigurnosne kopije svih datoteka koje ste odabrali tijekom postupka instalacije. Međutim, datoteke veće od 4 GB i videozapise treba dodati ručno. Pojedinačne datoteke ili mape također se mogu odabrati za izradu sigurnosnih kopija, dok je sigurnosno kopiranje s vanjskog pogona dostupno samo uz Plus i Prime planove.

cijena: Tamo su 3 “Sigurna” plana, a troškovi su po računalu. Safe Basic stiže za 6 USD mjesečno, a naplaćuje se godišnje (71,99 USD). Uz 9,34 USD mjesečno, Plan sigurnog plusa uključivat će vanjske pogone, zadanu sigurnosnu kopiju videozapisa, kao i lokalnu sigurnosnu kopiju cjelovite slike sustava. Za 12,50 USD mjesečno, dobivate uslugu oporavka putem kurira u skladu s Sigurnim premijerom plana.

Koliko je sigurna vaša sigurnosna kopija? Svi podaci su šifrirani. Dodatna sigurnost je putem šifriranja osobnog ključa i dvofaktorske provjere identiteta.

Je li je lako vratiti? Pomoću aplikacije za radnu površinu možete vratiti sve ili neke datoteke, kao i pretraživanje na temelju imena datoteka. Datoteke se mogu vratiti u jednu mapu ili na izvorno mjesto.

Ostala važna razmatranja:

 • Verzija za Mac ne nudi verziju niti mogućnost osobnog ključa
 • Boja karbonata kodira vaš datotečni sustav, tako da znate stanje sigurnosnih kopija svake datoteke ili mape
 • Izrađuje sigurnosne kopije fotografija s bilo kojeg Android ili iPhone uređaja
 • Izbrisane datoteke zadržavaju se 30 dana
 • Možete pristupiti sigurnosnim kopijama putem mobilnih aplikacija

S Carboniteom ćete moći pregledavati sve svoje datoteke s web sučelja ili mobilne aplikacije. Postoji mnogo opcija za oporavak – pojedinačne datoteke, svi vaši podaci, prethodne verzije ili izbrisane datoteke.

Idite na karbonit

4. Acronis True Image (Www.acronis.com)

Kratica

Acronis True Image snima sliku kompletnih podataka i izrađuje je sigurnosnu kopiju. Puno je paketa u rasponu planova koje nudi – od sigurnosnih kopija u oblaku, sigurnosnih kopija mobilnih i društvenih medija do zaštite ransomwarea.

Platforme i jednostavnost upotrebe: Izrađuje sigurnosne kopije Mac, PC i mobitela, virtualnih računala i računa društvenih medija. Izvrsno sučelje radne površine olakšava rad s Acronisom. Uz to ćete također moći pratiti status sigurnosnih kopija, vidjeti veličine datoteka, mjeriti brzine sigurnosne kopije i pregledavati podatke u boji označene podacima.

Pohrana i pričuvna učestalost: Počevši od samo 250 GB, ograničenja pohrane ovise o odabranom planu. Rezervne kopije rade samo prema rasporedu. Zadana frekvencija je jednom dnevno, iako to možete promijeniti na najviše 5 minuta. Moguće je i planiranje na temelju događaja.

Što uključuje sigurnosna kopija? True Image prema zadanim postavkama odabire sigurnosnu kopiju cijelog pogona, uključujući vanjske pogone, mapirane mrežne pogone, Outlook i OneDrive. Međutim, možete ručno odabrati i što želite sigurnosno kopirati.

cijena: Cijene kreću od 49,99 USD / godišnje za standardni paket. Advanced paket dolazi po 99,99 USD godišnje.

Koliko je sigurna vaša sigurnosna kopija? Acronis šifrira sve vaše podatke, kao i nudi osobni ključ za šifriranje. Osim toga, tu je i zaštita od ransomwarea i cryptomininga. Kako bi se osiguralo da su datoteke netaknute, Premium plan uključuje provjeru identiteta na bazi Blockchaina i elektronički potpis.

Je li je lako vratiti? Acronis automatski vraća datoteke na izvorno mjesto putem web-konzole. Ako želite, možete napraviti i sigurnosnu kopiju na vanjski pogon ili na mapirane mrežne pogone. Najnovija ponuda je "oprema za preživljavanje", što brzo stvara pokretački alat za obnavljanje datoteka.

Ostala važna razmatranja:

 • Ručno očistite sigurnosne kopije, prilagodljive verzije korisnika i zadržavanje
 • Nema sadnje ili obnove putem isporučenih pogona
 • Korisnici sustava Windows mogu se sinkronizirati na različitim uređajima
 • Zaustavlja šifriranje softvera, čuvanje resursa vašeg računala

Acronis nudi razdoblje besplatnog probnog razdoblja za mjesec dana, tako da ga možete iskoristiti prije promjene. Omogućuje brze i cjelovite sigurnosne kopije, a izvrsno je za migraciju podataka.

Idite do Acronisa

5. CrashPlan (Www.crashplan.com)

crashplan

S jednostavnim planom cijena i neograničenim prostorom za pohranu, CrashPlan za male tvrtke svrstao se tamo među najbolje usluge internetske izrade sigurnosnih kopija.

Platforme i jednostavnost upotrebe: CrashPlan podržava Mac, Windows i Linux. Intuitivna i jednostavna aplikacija olakšava izradu sigurnosnih kopija, upravljanje i obnavljanje podataka. Računala možete dodavati i uklanjati putem nadzorne ploče.

Pohrana i pričuvna učestalost: CrashPlan dolazi s neograničenim prostorom za pohranu. Rezervne kopije su automatske i kontinuirane, ali možete postaviti i prilagođeni raspored.

Što uključuje sigurnosna kopija? Pomoću CrashPlana možete kontrolirati sigurnosne kopije datoteka, kada i koliko često. Također ćete moći uključiti vanjske tvrde diskove, iako CrashPlan neće sigurnosno kopirati nekoliko datoteka u određenim mapama sustava.

cijena: Cijene su jednostavne i jednostavne od 10 USD mjesečno po uređaju. Možete dodati onoliko uređaja koliko želite i troškovi će se automatski promijeniti.

Koliko je sigurna vaša sigurnosna kopija? CrashPlan nudi standardnu ​​zaštitu vaših podataka usput. Možete postaviti i osobno šifriranje.

Je li je lako vratiti? Oporavak je putem desktop aplikacije ili preglednika. Možete vratiti bilo koju dostupnu datoteku od datuma i vremena koji ste odredili.

Ostala važna razmatranja:

 • Nema ograničenja veličine ili vrste datoteke
 • Omogućuje vam prilagođavanje pravila inačice
 • Odlučite razdoblje zadržavanja za izbrisane datoteke

CrashPlan dolazi s višom cijenom od mnogih drugih najboljih sigurnosnih kopija usluga, ali činjenica da imate neograničenu količinu prostora za pohranu je velika prednost za potrošače velikih podataka.

Idite na CrashPlan

Što je s Dropboxom i ostalim uslugama pohrane?

Iako su usluge pohrane i sinkronizacije u oblaku poput Dropboxa korisne, one su upravo to – usluge pohrane na kojima možete parkirati svoje podatke. Ne automatski sigurnosno kopiraju sadržaj vašeg računala. Suprotno tome, najbolje mrežne sigurnosne kopije sigurnosnih kopija neprekidno i / ili u zakazanim intervalima sigurnosno kopiraju sve vaše podatke.

Što potražiti u servisu izrade sigurnosnih kopija u oblaku?

Ako tražite uslugu sigurnosne kopije u oblaku, pokrenut ćete provjerom dostupnosti ovih značajki:

�� Podrška za platformu
Većina usluga nudi podršku za Windows i Mac.
�� Jednostavno podešavanje i upravljanje
Pristup „postavi i zaboravi“ je najbolji.
�� Kapacitet pohrane
Mnogi nude neograničeno skladištenje, ali provjerite sitni tisak.
�� Neprekidno podupiranje
Ne postoji gubitak podataka ako se izrada sigurnosne kopije radi svakodnevno.
�� Šifriranje podataka
Uključujući osobni ključ za šifriranje.
Verziranje
Pomaže u vraćanju čistih kopija ako su vaši trenutačni podaci oštećeni.
�� Izrada sigurnosne kopije do i iz vanjskih pogona
Tako možete i kontrolirati ono što je izvan vašeg glavnog uređaja.
♻️ Zadržavanje izbrisanih datoteka
Najbolje internetske sigurnosne kopije u oblaku omogućuju neograničeno razdoblje zadržavanja.
�� Prenesite i vratite pomoću fizičkih uređaja
To štedi vrijeme i širinu pojasa.
�� Sinkroniziranje i dijeljenje
Želite biti u mogućnosti sinkronizirati i dijeliti s drugim uređajima i prijateljima.
�� Sigurnosna kopija pametnih telefona
Uvijek se dobro brinite i o svom telefonu.

To je puno zahtjeva, a možda će biti teško pronaći uslugu koja bi sve to provjeravala. Stoga je najbolje odrediti prioritete i odlučiti koja su od ovih značajki najvažnija, a zatim odlučite na temelju toga.

Sažetak najboljih internetskih sigurnosnih kopija usluga

Evo veće usporedne tablice koja olakšava vašu odluku – također predstavlja pogled iz ptičje perspektive na čitav krajolik sigurnosnih kopija:

U usporedbi s najboljim internetskim sigurnosnim kopijama

BackblazeVozimCARBONITEAcronis True ImageCrashPlan
Cijena / godina$ od 60$ 52.12$ 71.99$ 49.99$ 120
Besplatna probna verzija / besplatni plan15 dana besplatnog suđenja5 GB besplatnog osnovnog plana15 dana besplatnog suđenja30 dana besplatno probno razdoblje30 dana besplatno probno razdoblje
Uređaji po računu1Neograničen1Razlikuje se po planovima1
platformeMac, PCMac, PC, mobiteli (Linux također na Business računu)Mac, PCMac, PC, mobiteli, virtualni strojevi i računi na društvenim mrežamaMac, PC, Linux
skladištenjeNeograničen2 TB, ne računajući starije verzijeNeograničenRazlikuje se po planovimaNeograničen
Kontinuirano ili planirano sigurnosno kopiranjeObaObaObaPlanirano. Koliko često svakih pet minuta.Oba
Jednostavnost korištenjaAutomatsko sigurnosno kopiranje na instalaciji. Jednostavno korištenje sučelja.Konzola nadzorne ploče koja može stvoriti i upravljati s više podračuna (Business)Jednostavan za instalaciju i upravljanje. intuitivan.Nadzorna ploča jednostavna za upravljanje sigurnosnim kopijama.Intuitivna i korisnička aplikacija.
Sigurnosna kopija sigurnosnih telefonaNYSamo fotografijeYN
Izrada sigurnosne kopije s vanjskih pogonaYY Y (viši planovi)Y. Automatski kada je spojen na vanjski pogonY
Ograničite na veličinu datotekeNeograničen10 GBVeće veličine od 4 GB zahtijeva ručni odabirNN
Osobni ključ za šifriranjeYYYYY
Dvofaktorska provjera autentičnostiYNYNN
Početna izrada sigurnosnih kopija s fizičkog uređajaNY (besplatno) i šifriranoNNN
Obnavljanje putem fizičkih uređaja YYY (samo u SAD-u)NN
NASSamo za poslovni računYNYN
Sinkroniziranje uređajaNYYYN
DijeljenjeSamo putem B2 oblakaYNYN
Starije verzije zadržane za30 danaDo 30 prethodnih verzija30 dana (bez Mac računara). Minimalno 3 verzije održavane uvijek.Korisnički podesivoKorisnički podesivo
Izrada sigurnosne kopije na vanjskim uređajimaNYY (viši planovi)YY

Time se zaključuje naš popis najboljih internetskih sigurnosnih kopija usluga. Imate li svog favorita? Podijelite svoje misli s nama u komentarima.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map