5 najboljih FTP klijenata za korisnike WordPressa u 2020. (Windows i Mac)

5 najboljih FTP klijenata za korisnike WordPressa u 2020. (Windows i Mac)

5 najboljih FTP klijenata za korisnike WordPressa u 2020. (Windows i Mac)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Postoji dobra šansa da ćete u nekom trenutku ručno upravljati datotekama WordPress web mjesta. Bez obzira jeste li web programer koji svakodnevno prelistava datoteke ili ste obični bloger koji nakon rušenja mora pronaći datoteke web mjesta, FTP postaje nužan. Tu se pojavljuju najbolji FTP klijenti!


Ukratko, FTP klijenti trebali bi vam pružiti jasnu sliku strukture datoteka i sadržaja web postava i omogućuju vam prijenos tih datoteka natrag i nazad između poslužitelja i računala.

Danas na tržištu postoji nekoliko opcija, tako da ćemo razgovarati o samo najboljim FTP klijentima za WordPress korisnike. To uključuje klijente za Mac i Windows, kao i neke za druge operativne sustave.

Ali prije toga, nastavite čitati da biste saznali više o tome što FTP klijent radi i kako ga koristiti.

Najbolji FTP klijenti

Sadržaj:
�� Što tražiti u FTP klijentu
�� Pet najboljih FTP klijenata za WordPress korisnike
�� Koji je najbolji?
�� Bonus: Kako koristiti FTP klijent

Što tražiti u najboljim FTP klijentima za Mac i Windows WordPress korisnike

Svi najbolji FTP klijenti imaju slične značajke, ali neki od njih imaju slučajne, jedinstvene alate ili bolja sučelja od drugih. Uz to ćete htjeti osigurati da je vaš FTP klijent prikladan za vaš operativni sustav.

Što se tiče značajki koje možete pronaći u najboljim FTP klijentima, evo što možete očekivati:

 • ��️ Podrška za različite protokole za prijenos datoteka poput FTPS, FTP i FTP preko SSL / TLS.
 • Potencijalna podrška za sinkronizaciju u oblaku – poput Google diska i Dropboxa.
 • �� Standardno područje glavnog prozora s prijavom domaćina, izvješćem o statusu i vezama s lokalnim i udaljenim web lokacijama.
 • Omogućuje prijenos većih datoteka.
 • Pruža korisničko sučelje s pločicama za lako kretanje.
 • Filters Filtri s nazivima datoteka za brže uklanjanje nereda i lociranja predmeta.
 • Options Prevucite i ispustite mogućnosti za premještanje datoteka s lokalne web stranice na internetsku stranicu.
 • �� Podrška na više jezika.
 • �� Postavke za prilagođavanje ograničenja brzine prijenosa.

Također je lijepo imati platformsku podršku za Windows, Mac OS i Linux. Međutim, otkrili smo da neki FTP klijenti samo za Mac izgledaju mnogo čistije od cross-platformi. Isto se ponekad može reći i za mogućnosti samo za Windows. U osnovi, možete primijetiti da FTP klijent usmjeren na Mac ili Windows ima sučelje na koje ste navikli.

Pet najboljih FTP klijenata za korisnike WordPressa

FileZillaCyberduck WinSCP CuteFTP Prenositi
CijenaBesplatnoBesplatnoBesplatno59,99 USD i 89,99 USD$ 45
Mac ili Windows?I jedni i drugiObaWindowsWindowsortak
Protokoli za prijenos datotekaSSH, FTP, SSL / TLSFTP, SFTP, SSL / TLSFTP, SFTP, FTPS, SCP, WebDAV, S3FTP, FTPS (SSL), HTTP, HTTPS (SSL), SFTP (SSH2)FTP, WebDAV, SFTP, S3
Oblačno sinkroniziranje?NeDaNeNeDa

1. FileZilla (Filezilla-project.org)

FileZilla

FileZilla ne samo da je jedan od najprepoznatljivijih FTP klijenata na tržištu, već djeluje na nekoliko operativnih sustava, uključujući Mac OS X i Windows.

Sučelje je jednostavno za korištenje i omogućuje prijenos datoteka veće od 4 GB. Ovo je projekt otvorenog koda koji redovito prima ažuriranja. Zbog toga je i besplatno rješenje za one s proračunom (ili za one koji ne vide smisao plaćanja FTP klijenta).

FileZilla je također prilično jedinstven po tome što pruža superiornu podršku u odnosu na neke druge opcije FTP klijenta koje možete pronaći. Na primjer, FileZilla ima divan forum na kojem možete razgovarati s drugim korisnicima. Wiki je koristan, a možete sudjelovati čak i podnošenjem pogrešaka ili traženjem značajki izravno s web mjesta FileZilla. FileZilla je podržana samo u Windowsima, tako da smatramo da je najbolje u tom OS-u, ali postoje i klijenti za druge platforme.

Windows ili Mac? ��

Oba (Također Linux i drugi operativni sustavi)

Cijene ��

Besplatno

Značajke ��️

 • Oznake za početak tamo gdje ste stali.
 • Izvrstan upravitelj web mjesta i područje za gledanje kako se završavaju transferi.
 • Povucite i ispustite alate za premještanje datoteka s jedne lokacije na drugu.
 • Podrška za SSH, FTP i SSL / TLS.
 • Mnogo jezika za korištenje ovog FTP klijenta za ljude širom svijeta.
 • Usporedba direktorija koja prikazuje različite datoteke jedna pored druge.
 • Daljinska opcija za uređivanje datoteka i pretraživanje datoteka.
 • Filtriranje naziva datoteke za uklanjanje nekih drugih datoteka ili otvaranje datoteke da biste vidjeli njezin sadržaj.
 • Red čekanja za pregled statusa svih procesa.

Tko bi trebao uzeti u obzir ovog FTP klijenta? ��

FileZilla ne samo da nije dostupan, već ima i jedno od više standardiziranih sučelja koje možete pronaći. FileZilla mi se najviše sviđa za korisnike Windows-a, ali vrijedi to pokušati i ako se nalazite na drugom operativnom sustavu. Odličan je izbor i za one koji uživaju u projektima otvorenog koda s obiljem ažuriranja i kvalitetnom mrežnom podrškom.

2. Cyberduck (Cyberduck.io)

Cyberduck

Mnogi FTP klijenti na više platformi ne rade baš tako dobro na Mac računalima. Cyberduck je, s druge strane, izuzetak od toga.

Lijepo se integrira s Windows i Mac računalima, s gotovo svim glavnim značajkama koje su prisutne u verziji za Mac. To uključuje sve, od pronalaženja datoteka na računalu do pohrane vjerodajnica za prijavu.

Cyberduck ima jedno od najintimitivnijih, modernijih sučelja u pogledu FTP klijenata. Osjeća se kao Mac proizvod kada gleda njegov dizajn, pa ga obično možemo preporučiti bilo kome, početnicima ili iskusnim. Jedna od značajki izdvajanja je to kako se Cyberduck povezuje na bilo koju vrstu poslužitelja, uključujući Amazon S3, FTP i Google Drive. Također je impresivno da možete distribuirati sadržaj u oblaku, a sve to jednostavnom vezom na mrežu za dostavu sadržaja.

Windows ili Mac? ��

Oba

Cijene ��

Besplatno

Značajke ��️

 • Podržava jedinstven raspon poslužitelja kao što su FTP, SFTP, Google Drive, Microsoft Azure, Amazon S3, OneDrive, Dropbox i još mnogo toga.
 • Šifriranje na strani klijenta za osiguranje svih podataka koji se prenose s lokalne web stranice na oblak. Svaka se datoteka prije prijenosa šifrira.
 • Nema potrebe za lijepljenjem jednog uređivača teksta prilikom prilagođavanja datoteka. Cyberduck vam omogućuje uređivanje datoteka s vašim željenim uređivačem. To funkcionira kroz brzu integraciju s FTP klijentom.
 • Dijeljenje datoteka uz pomoć web preglednika, CDN i HTTP URL-ova sa Cyberducka.
 • Označavanje se vraćate stvarima poput vaše povijesti, datoteka i uvoza. Možete čak i uvesti datoteke s oznakama.
 • Omogućeno keširanje za brže pregledavanje i "brzi pogledi" kroz vaše datoteke.
 • Integracije s uobičajenim tehnologijama operativnog sustava kao što su Bonjour, Keychain, Finder i Notification Center.
 • Podrška za desetine jezika.
 • Mogućnosti za prijenos, preuzimanje, kopiranje i sinkronizaciju bilo što između poslužitelja.

Tko bi trebao uzeti u obzir ovog FTP klijenta? ��

Ovo je FTP klijent više platformi, kojeg se Mac korisnici ne trebaju bojati. Vrijedno je testirati jer je besplatno i trebali biste se moći brzo naviknuti na korisničko sučelje. Što se tiče značajki, sviđa mi se Cyberduck za one koji su zainteresirani za povezivanje s više jedinstvenih poslužitelja, poput Azure ili Google Cloud Storage. Također je odličan izbor za distribuciju sadržaja u oblaku.

3. WinSCP (Winscp.net)

WinSCP

WinSCP preskače cijelu ideju cross-platformskog FTP klijenta i strogo se drži Windows-a.

Mnogi korisnici to vole jer svi razvojni resursi idu u jedan operativni sustav, a sučelje izgleda više pogodno onome na što su Windows korisnici navikli. WinSCP je jedan od popularnijih FTP, SFTP i FTPS klijenata, jer vam omogućava lako kopiranje datoteka s vaše lokalne i udaljene web lokacije.

Od sada WinSCP podržava šest protokola datoteka, uključujući WebDAV, FTP i FTPS. Grafičko korisničko sučelje u početku može izgledati zastrašujuće, ali zapravo je prilično jednostavno kad ga objesite. Također, integrirani uređivač teksta eliminira potrebu da sami pronađete urednik. Općenito, napredni bi korisnici trebali biti zadovoljni svim značajkama koje uključuju WinSCP. Početnici bi u početku mogli biti prezadovoljni, ali nije sve tako loše.

Windows ili Mac? ��

Samo Windows

Cijene ��

Besplatno

Značajke ��️

 • Opcije prijenosa datoteka putem FTP, SFTP, FTPS, SCP, WebDAV ili S3.
 • Keširanje direktorija radi poboljšanja učinkovitosti programa i omogućavanja bržeg prijenosa datoteka i pregledavanja datoteka.
 • Šifriranje svih datoteka da biste osigurali sve što postavljate na svoj poslužitelj.
 • Mogućnosti za promjenu oko korisničkog sučelja, ovisno o tome koje alate koristite najviše.
 • Izvrsne integracije sa svim Windows aplikacijama i funkcijama. Možete se integrirati i s drugim aplikacijama poput PuTTY, Pageant i FileZilla.
 • Jedna glavna lozinka za sprječavanje bilo kakve dešifriranja zlonamjernog softvera. Ovo također pomaže ako imate nekoliko lozinki koje je potrebno pohraniti. Jedini problem je što nikada ne smijete zaboraviti svoju glavnu lozinku.
 • Administrijska ograničenja koja korisnicima (bilo osobama u vašoj organizaciji ili vama) onemogućavaju mijenjanje važnih datoteka.
 • Potpuno grafičko sučelje koje postupak pregledavanja čini vizualnijim.
 • Prijevodi na desetine jezika za globalni pristup.
 • Automatizacija za sve skripte i zadatke.

Tko bi trebao uzeti u obzir ovog FTP klijenta? ��

Sviđa mi se WinSCP za Windows puriste, jer znate da sav razvoj ide u Windows sučelje, a ne prema bilo kojoj drugoj platformi. WinSCP je također dobar za one koji žele tu značajku glavne lozinke. To je dodatni sloj sigurnosti i možete pohraniti sve svoje pojedinačne lozinke sa samo jednim zaključavanjem.

4. CuteFTP (Www.globalscape.com/cuteftp)

CuteFTP

CuteFTP je jedan od najboljih premium FTP klijenata iz nekoliko razloga. Prije svega, ima mnogo jedinstvenih značajki koje ne možete pronaći ni na jednom od besplatnih FTP klijenata. Na primjer, CuteFTP pruža nešto što se naziva TappIn alat koji vam omogućuje dijeljenje datoteka s vašeg računala na druge uređaje poput iPada i telefona.

Glavni protokoli za prijenos datoteka su podržani, a za sigurnost možete očekivati ​​neko vrhunsko šifriranje.

Kao što smo već spomenuli, CuteFTP ima cijenu, ali to je često odlična prilika kada razmišljate o dodatnim značajkama i korisničkoj podršci koju dobijate. Razmislite: nitko od besplatnih FTP klijenata nema posvećene službe za podršku. Jednostavno se morate pomučiti po forumima i internetu kako biste pronašli rješenja. CuteFTP je u vlasništvu i prodaje Globalscape koji ima telefonski broj za podršku, e-poštu i chat chat.

Windows ili Mac? ��

Windows (Starije verzije Mac-a možete pronaći na mreži – i možete dijeliti datoteke na Mac računalu)

Cijene ��

59,99 USD ili 89,99 USD ako želite godinu dana održavanja i podrške. Osigurano je i besplatno probno razdoblje.

Značajke ��️

 • Opsežan skup protokola poput SFTP, HTTP / S i FTP / S.
 • Šifriranje putem OpenPGP-a. To uključuje ponude za provjeru autentičnosti zaporki i centar za upravljanje lozinkama.
 • Udaljeni pristup mjestu. Možete raditi s nekoliko udaljenih mjesta odjednom.
 • Udaljene sličice slika radi lakšeg pregledavanja.
 • Povlačenje i ispuštanje datoteka – do 100 prijenosa istodobno.
 • Ugrađeni uređivač za upravljanje i podešavanje bilo kojeg udaljenog dokumenta.
 • Čarobnjaci i tutorijali za povezivanje na nove web stranice. Sve je to dostupno unutar FTP klijenta.
 • Upravljanje audio datotekama i mogućnost generiranja RSS feeda za podcaste.
 • Izvrsne lokalne značajke upravljanja datotekama.
 • Izrada sigurnosnih kopija i sinkronizacije za sve datoteke vaše web lokacije.
 • Automatizirani prijenosi datoteka s uključenim zakazivanjem.

Tko bi trebao uzeti u obzir ovog FTP klijenta? ��

Iako vas cijene mogu odmaknuti od CuteFTP-a, imajte na umu da je to samo jednokratna naknada i dobit ćete mnoštvo dodatnih funkcija. Da ne spominjemo, imate mogućnost izravne korisničke podrške. Razmislite o CuteFTP-u ako ste na Windows računalu i želite neusporedivu sigurnost ili jedinstvene značajke kao što su zakazivanje prijenosa, izrada podcast-a i daljinsko uređivanje.

5. Prenositi (Panic.com/transmit)

prenositi

Razgovarali smo o našem omiljenom FTP klijentu samo za Windows, ali o onom samo za Mac korisnike?

Prijenos je odgovor na to pitanje budući da je to lijepo dizajniran alat za prijenos datoteka s integracijama za puno poslužitelja i moćnim korisničkim sučeljem. Transmit često izlazi s novim verzijama (trenutno na Transmit 5), tako da su se brzina, sigurnost i funkcionalnost poprilično poboljšali tijekom godina.

Korisnici Mac računala uživaju u načinu na koji se Transmit jednostavno spaja s okruženjem Mac OS-a. Zbog toga su sve razine korisnika u mogućnosti brzo naučiti užad. Rekavši to, Transmit je najpopularniji kod web programera. Međutim, ne morate biti iskusni da bi veze Transmit radile za vas. Moderni uređivač koda ističe se kao jedan od najčišćih na tržištu, a pretraživač datoteka brzo traži odgovarajuće datoteke.

Windows ili Mac? ��

Samo za Mac

Cijene ��

45 dolara – s besplatnom probnom verzijom od 7 dana

Značajke ��️

 • Pogled s dvostrukim oknom koji je za pronalaženje datoteka daleko brži nego pomoću alata Finder.
 • Veza s 11 poslužitelja u oblaku, od kojih neki uključuju Amazon Rackspace, Dropbox, OneDrive i Google Drive.
 • Klasičan prijenos datoteka u obliku FTP, WebDAV, SFTP i S3.
 • Značajka nazvana Panic Sync, jedan je od najbržih i najsigurnijih načina sinkronizacije lokalnih i oblačnih web lokacija. U osnovi radi sinkronizaciju za vas i omogućava pristup datotekama na više uređaja.
 • Sinkroniziranje s i na različitim uređajima. Možete sinkronizirati iz lokalnog u lokalno okruženje ili od udaljenog do daljinskog.
 • Nevjerojatne brzine s pametnim mapama, poboljšani višestruki navoj i više.
 • "Dobijte bočnu traku s informacijama" što vam omogućava prepoznavanje podataka iz datoteka dok ih pregledavate.
 • "Skupno preimenovanje" alat za odabir velike zbirke datoteka i njihovo preimenovanje odjednom.
 • "mjesta" ili traka s oznakama koja vam omogućuje da klikom na gumb preskočite svoje omiljene datoteke ili mape.
 • Sposobnost stvaranja i upravljanja sigurnim tipkama bez napuštanja FTP klijenta.
 • Podrška za Krypton i YubiKey.
 • Dvofaktorna prijava za autentifikaciju za dodatnu sigurnost.
 • Podrška za izuzetno velike Amazonove mape i datoteke.
 • Povucite i ispustite funkcionalnost, zajedno s alatima za kopiranje i lijepljenje za sve datoteke.
 • Podrška za šaro jezika, uključujući kineski, francuski, njemački i engleski.

Tko bi trebao uzeti u obzir ovog FTP klijenta? ��

Za početak, Transmit izgleda kao jedan od najboljih FTP klijenata za Mac korisnike. Cijena je dovoljno niska da opravda kupnju, a vi dobivate prekrasno sučelje temeljeno na Macu i neke dodatne alate koje nikad ne biste pronašli u besplatnom FTP klijentu. Svidja nam se i onima koji su najviše zainteresirani za sinkronizaciju s oblačnim poslužiteljima poput Google diska i Boxa. Podrška za te vrste transfera je nevjerojatna.

Napokon, Transmit je izvrstan za one koji žele vrhunsku sigurnost. S Panic Sync, enkripcijom i dvofaktornom autentifikacijom ne možete pogriješiti.

Kojeg od najboljih FTP klijenata trebate odabrati?

Evo još jednog našeg uspoređivanja s najboljim FTP klijentima za WordPress korisnike i šire.

FileZillaCyberduck WinSCP CuteFTP Prenositi
CijenaBesplatnoBesplatnoBesplatno59,99 USD i 89,99 USD$ 45
Mac ili Windows?I jedni i drugiObaWindowsWindowsortak
Protokoli za prijenos datotekaSSH, FTP, SSL / TLSFTP, SFTP, SSL / TLSFTP, SFTP, FTPS, SCP, WebDAV, S3FTP, FTPS (SSL), HTTP, HTTPS (SSL), SFTP (SSH2)FTP, WebDAV, SFTP, S3
Oblačno sinkroniziranje?NeDaNeNeDa

Što se tiče naših preporuka na temelju značajki, evo nekoliko misli koje treba razmotriti:

 • Idi s FileZilla ako želite osnove FTP klijenta bez dodatnih zvona i zvižduka. Pruža sve, od prebacivanja i prebacivanja datoteka do reda prijenosa, te udaljenog uređivanja datoteka do filtriranja imena datoteka.
 • Idi s Cyberduckom ako želite neke opcije za sinkronizaciju s oblačnim uslugama i tradicionalnim prijenosima. Također ima izvrsnu razmjenu datoteka i enkripciju.
 • Idite s WinSCP ako želite tradicionalne mogućnosti prijenosa datoteka s grafičkim sučeljem i mogućnošću spremanja svih vjerodajnica pod jednu glavnu lozinku.
 • Idite s CuteFTP ako želite raditi s više udaljenih web mjesta odjednom. Također je solidan FTP klijent za jedinstvene zadatke poput generiranja RSS feeda Podcasts i sigurnosna kopija svih datoteka.
 • Idi s Transmitom ako želite sinkronizirati s širokim rasponom poslužitelja u oblaku. Također je izvrstan izbor kada pokušavate sinkronizirati velike datoteke s više uređaja.

I to je sve što imamo za najbolje FTP klijente za WordPress i šire!

Bonus: Kako koristiti FTP klijent

FTP klijenti razvijali su se tijekom godina, ali još uvijek imaju svoje mjesto u svijetu razvoja i upravljanja web stranicama. Naravno, neki se klijenti mogu više usredotočiti na sinkronizaciju u oblaku, ali trebali biste i te tradicionalne FTP klijente držati u svom arsenalu u slučaju da vam trebaju.

Protokol za prijenos datoteka (FTP) u svom najosnovnijem obliku povezuje vaše računalo s vašom web stranicom, omogućavajući prijenos datoteka iz tog lokalnog (računalnog) okruženja na web mjesto. Te datoteke pohranjuju sve podatke vaše web lokacije. U smislu WordPressa, to bi uključivalo datoteke za teme, dodatke, medijske elemente i strukturu web mjesta.

Za dovršenje prijenosa datoteke potreban je FTP klijent. Ovo je računalna aplikacija. Glavni prozor FTP klijenta obično izgleda ovako:

Na Macu:

filezilla mac

U sustavu Windows:

filezilla win

Ova cijela stvar na početku može izgledati malo komplicirano, ali prijavljujete se pomoću vjerodajnica svog domaćina, što otkriva datoteke vašeg web mjesta u jednom području (desna strana), a datoteke vašeg računala na drugom području (lijeva strana) ). Zatim možete povući datoteke s računala na odgovarajuće mjesto na vašem web mjestu.

Podržano je kopiranje, brisanje, uređivanje i prijenos datoteka. FTP klijent postaje prilično jednostavan nakon što upoznate osnovne gumbe i radnje koje možete poduzeti.

�� Bilješka: Za pokretanje ili upravljanje WordPressom obično vam nije potreban FTP klijent.

Uglavnom se koristi za instaliranje ili rješavanje problema WordPress-a. U današnjem svijetu većina hosting tvrtki (čak i one jeftine) pružaju WordPress instalacije jednim klikom, pa FTP klijenti nisu sve što je potrebno za instalaciju.

Međutim, možda ćete još htjeti naučiti kako to učiniti. Glavna svrha FTP klijenta u programu WordPress jest ako trebate pronaći pogreške ili probleme unutar vaših datoteka kada ne možete pristupiti nadzornoj ploči WordPress-a..

Na primjer, možete srušiti web mjesto i morate raditi putem FTP klijenta. Kako je rečeno, FTP klijenti također mogu biti korisni za instaliranje web mjesta i premještanje vaše web lokacije na drugi domaćin.

FTP klijenti mogu ispuniti mnoge zadatke, ali glavna je smjernica premjestiti datoteke s lokalnog mjesta (računala) na vaše WordPress web mjesto.

Da biste to učinili, morate imati FTP korisničko ime i lozinku za to web mjesto WordPress. Gdje to nalazite? Akreditive se šalju svim vlasnicima web lokacija putem e-pošte prilikom pokretanja vašeg WordPress bloga i aktiviranja vašeg hosting računa. Ako imate problema s njima, razgovarajte s domaćinom.

Nakon dobivanja ovih vjerodajnica, moći ćete se prijaviti na FTP klijent i povezati se s datotekama svoje WordPress stranice.

Ovisi o FTP klijentu kojeg odaberete, ali uvijek postoji područje koje trebate upisati u host (obično adresu web mjesta), korisničko ime i lozinku. Nakon toga kliknite na gumb Prijava ili Poveži – što god se prikazuje na vašem klijentu.

Vaša najbolja uloga za priključak je 22, a protokol datoteke trebao bi biti na SFTP-u. Ova konfiguracija kriptira vaše datoteke za bolju sigurnost.

prijaviti se

Nakon vaše veze, većina najboljih FTP klijenata ima ploče s datotekama sa strane, s lokalnim datotekama s jedne i WordPress datotekama s druge strane. U mogućnosti ste raditi kopiranje, brisanje i prijenos.

usporedba

Većinu vremena jednu datoteku jednostavno ćete povući iz lokalnih mapa i smjestiti je u pravu mapu na web mjestu WordPress. Prijenos se zatim postavlja u red i obrađuje u roku od nekoliko sekundi (obično).

Ostavite nam komentar u odjeljku ispod ako imate bilo kakvih pitanja o ili iskustva s klijentima s kojima sam razgovarao.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector