45 неща, които искам да знам, преди да започна блог: Как да стартирам блог безплатно през 2020 г. и да стигнем до 400 000 посещения / месец, както направихме

45 неща, които искам да знам, преди да започна блог: Как да стартирам блог безплатно през 2020 г. и да стигнем до 400 000 посещения / месец, както направихме

45 неща, които искам да знам, преди да започна блог: Как да стартирам блог безплатно през 2020 г. и да стигнем до 400 000 посещения / месец, както направихме
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Стартирането на блог за първи път е невероятно, но плашещо преживяване.


Мислейки, че хората всъщност ще четат – и дори споделят – нещо, което сте написали. Това е различно от всяко друго чувство, което мога да опиша.

Но не всички дъги и пеперуди Стартирането на блог е трудна работа и по пътя има много клопки. Особено ако е за първи път.

Толкова много клопки, всъщност, че ние измислихме пълен списък от 45 неща, които искаме да знаем, преди да започнем първите си блогове. По този начин, не е нужно да правите тези грешки сами!

Но кои са "ние" абсолютно вярно? Е, тази публикация е групово усилие. В него са включени трима блогъри, чипиращи се и споделящи своите най-добри съвети как да започнете блог, и не само това, но и как да стартирате успешен блог и да печелите пари от него. ��

Затова вземете кафе и станете уютни, предстои да прегледаме всичко, което научихме през последните 8+ години. Наслади се!

преди да започнете блог

Но преди да започнем; ако се интересувате от пълно ръководство за невъздържане за това как да създадете блог, имаме това за вас. Това е цялостно преминаване от нищо към блог на живо, който е оптимизиран, сигурен и готов да посрещне вашите читатели. Ръководството беше написано въз основа на нашия опит в отглеждането на този блог (който вече има повече от 400 000 читатели месечно). И е 100% безплатно. Натисни тук.

Contents

Как да започнете блог в 8 стъпки

Добре, така че, когато става въпрос за техническата страна на нещата, стартирането на блог всъщност е много просто. Всичко, което правите е:

 1. Намерете хубаво име на домейн в блога и го регистрирайте.
 2. Изберете платформа за блогове за начинаещи – най-вероятно WordPress.
 3. Регистрирайте се за блог хостинг акаунт – Bluehost е това, което препоръчваме като най-доброто място за стартиране на блог.
 4. Поставете WordPress.
 5. Изберете тема за Blogging WordPress.
 6. Инсталирайте набор от задължителни WordPress плъгини за блогове.
 7. Персонализирайте вашия сайт и прецизирайте настройките на блога.
 8. Напишете и публикувайте първата си публикация в блога.

Макар че може да е рано да прескачате да купувате вашия хостинг, когато сте готови да го направите, уверете се, че използвате горната връзка за Bluehost. Това е партньорска връзка (което означава, че ще получим малка комисионна) обаче, той също ще отключи цена с намаление от 2,95 долара срещу 3,95 долара за вас. Няма да получите тази отстъпка, ако посетите сайта Bluehost по друг начин, освен чрез връзката по-горе.

Обаче, извършването на всички тези стъпки – въпреки че може да изглеждат много – е доста тривиално, тъй като по пътя ви се хваща за ръка; първо от вашата хостинг компания, а след това от самото табло на WordPress.

Така че вместо да говорим за нещата, които повечето хора ще измислят много самостоятелно, решихме да се съсредоточим върху по-предизвикателните неща, когато започваме блог. Ще обхванем всичко – от писане до SEO, проектиране на изображения, маркетинг, инструменти, сигурност и много повече.

45 неща, които трябва да знаете, преди да започнете блог …

Като начало, тъй като това вероятно е най-важното парче от много кариери в блогове, нека поговорим за SEO!

По-конкретно, нека поговорим за това колко лесно е SEO всъщност и честите грешки, които хората правят, когато започват блог. Първо, нека го чуем от Бил:

Бил Уидър за това как да създадете блог
Бил Уидмър
Консултант по маркетинг на съдържание и SEO. Има 2 500 000 думи опит с публикуване на съдържание.

1. Използвайте SEO, за да задвижвате десетки хиляди посетители всеки месец

SEO или оптимизацията на търсачките е изкуството да оптимизирате съдържанието си, за да се класирате за определени ключови думи в резултатите от търсенето като Google.

SEO е чадър термин, включващ изследване на ключови думи, изграждане на връзки (процесът на придобиване на връзки към вашия сайт от други сайтове за подобряване на класирането ви за търсене; ето едно хубаво ръководство за това) и цял куп други действия, необходими за най-добро изпълнение.

Но повече за това по-късно в това ръководство. Засега, въпреки че може да звучи плашещо, това всъщност е прост процес, който трябва да се има предвид при започване на блог. Работи така:

I. Намерете ключови думи с доста ниска степен на трудност около вашата ниша.

Можете да използвате инструмент като Ahrefs, Моз, или SEMrush, за да видите обема на търсенето и затрудненията с ключови думи. Ето как изглежда използването на Ahrefs за изследване на ключови думи:

Използване на Ahrefs за изследване на ключови думи при стартиране на блог

II. Създайте най-доброто съдържание в мрежата за избраната от вас тема и ключова дума.

Тук има две стъпки:

Първо изберете ключовите думи, към които искате да се насочите, когато стартирате блог. Но не само гадайте Това отива по-дълбоко.

Трябва да изберете само ключовите думи, които са популярни сред хората и тези, по които също можете да класирате. Има различна степен на трудност с ключовите думи, а някои за съжаление ще бъдат над това, което можете да насочите през първите си няколко години в блоговете.

Ето а ръководство за изследване на ключови думи направено правилно за уебсайтове на WordPress.

Добре, така че това е стъпка първа. Втора стъпка е да създадете съдържание за (или по-скоро за) тези ключови думи.

Погледнете в Google, за да видите какво е класирането в топ 10 резултати, след което направете всичко възможно, за да направите по-добра публикация. Това може да означава по-добри изображения, по-задълбочени обяснения, свързване към повече ресурси или всичко по-горе заедно.

III. Прекарайте точно толкова време, като рекламирате това съдържание, колкото сте го създавали. Може би повече.

Това не означава само споделянето му в социалните медии. Трябва да направиш електронна поща на influencers, пишете публикации в блогове за гости (някои стратегии) и дори помислете за платена промоция като реклами във Facebook или Quuu Популяризирайте.

Ето пример за възвръщаемостта на инвестицията на Quuu за изразходвани 10 долара:

Quuu-Насърчаване

И това е една много малка ниша – RVing и campervans. По-въздействащ е с по-големи ниши, като всеки бизнес, маркетинг или пътувания.

О, и в случай, че се натъкнете на него, силно препоръчвам SEO с бяла шапка (валидни тактики според условията на услугата на Google) над SEO с черна шапка (тактики, които действат, но противоречат на правилата на Google и могат да санкционират вашия сайт).

Очевидно е, че има много повече SEO, отколкото мога да обясня с 250 думи. Но това ви дава основите, които наистина не са трудни.

За да се облегнете повече, ето едно практическо ръководство за SEO от Алекс. Той е задълбочен и ви превежда през всички важни етапи на разработване на SEO стратегия и изпълнение на нея, което е много важно при стартиране на блог.

2. Изградете връзки, за да подобрите класирането си

Слагам изграждането на връзки веднага след SEO, защото това е просто разширение на SEO. Обратни връзки към вашия уебсайт са един от най-силните показатели на Google за класиране на сайт по-високо.

Това е много работа, но не е непременно трудно или сложно. Това е просто въпрос на работа в мрежа, изграждане на силни връзки и насочване на съдържанието ви към хората, които могат да предоставят връзки.

Ето бърз и мръсен преглед за изграждане на връзки:

Първо, имате нужда от висококачествено съдържание. Никой няма да се свърже с боклука и няма значение дали започвате блог или сте от известно време.

Брайън Дийн всъщност препоръчва да създавате съдържание специално за хората, от които искате връзки, вместо да се фокусирате първо върху ключовите думи. Работи за мен.

След като имате качествено съдържание, свържете се с всеки, към когото сте свързали във вашата статия. Най-вероятно е тези хора да споделят и да се свързват с него, тъй като имат дял в него.

(Съвет: Колкото по-добре карате хората да изглеждат, толкова по-голям е шансът те да се свържат с вас.)

Например, ето мейл, който изпратих до 30+ души, които са допринесли за последната публикация в моя блог:

Достъп до имейл, за да популяризирате новия си блог

Ако искате да автоматизирате този процес, можете да използвате инструмент за електронна поща като MailShake.

Това обаче не е единственият начин за получаване на връзки.

Има много други техники за изграждане на обратни връзки, които можете да използвате, като например изграждане на връзки към страници с ресурси, изграждане на счупени връзки и получаване на връзки от хора, които пишат кръгчета, за да назовем няколко.

За по-задълбочен преглед на изграждането на връзки при стартиране на блог, вижте Стратегиите на Райън Стюарт за блогъри.

3. Отидете за качество над количество (подценявано от повечето хора, които учат как да стартират блог безплатно)

Това е урок, който научих в проучването си за SEO и изобщо как да създам блог. Качеството винаги побеждава количеството, когато става въпрос за публикации в блогове.

Изтласкването на ежедневни или дори седмични публикации просто не е необходимо. Ако правите нещата правилно, веднъж месечно е предостатъчно. Това ви дава целия месец, който да отделите за промоция.

Google използва известни заслуги към сайтове с прясно съдържание.

Тогава сайтовете започнаха да злоупотребяват с това и да изтласкват дузина глупави статии на ден. Работи малко, но след това Google положи ударния чук. Сега тези сайтове са изчезнали.

Освен това, бихте ли предпочели да имате десет ОК публикации в блога си или две наистина страхотни? Предпочитам да имам двата страхотни. Особено защото, тъй като тези висококачествени статии събират връзки, те имат повече авторитет и увеличават стойността на вътрешните връзки (за които ще говоря по-нататък).

Ако искате да научите как да създавате наистина невероятно съдържание, вижте това ръководство.

4. Използвайте вътрешна връзка, за да помогнете на Google (и хората) да се ориентират в сайта ви

Вътрешните връзки са особено важни, когато стартирате блог. Те са просто връзки от една страница на вашия сайт към друга страница на вашия сайт. (Когато външната връзка е връзка от страница на вашия сайт към страница на друг човек.)

Вътрешното свързване е важно за SEO, но също така е важно да помогнете на читателите си да заобиколят вашия блог. Освен това е чудесен начин да накарате нови читатели да четат старо съдържание.

Плюс това, когато имате публикация в блога, която се класира високо в търсачките и имате много връзки, всякакви вътрешни връзки от тази към другите страници помагат да се повиши класирането на тези страници..

Ето визуално изображение, което ще ви помогне да обясните това:

Когато стартирате блог, не забравяйте значението на вътрешната връзка

Надявам се, че това ви помага да го разберете. За повече информация, Анди Крестодина от Orbit Media Studios написа отлично ръководство за вътрешно свързване. Дайте четене, ако искате да научите повече.

5. Блог за гости за повече трафик, по-добро SEO и познаване на марката

Блогът на гости е стратегия за получаване на връзки и трафик към вашия сайт. По същество вземате назаем (крадете?) Трафик на друг авторитетен блог.

Вероятно сте виждали или чували за това преди. Работи така:

Първо, трябва да намерите блог, за който искате да пишете. (Ако сте блогирали известно време, вероятно вече имате предвид.) Потърсете хората, които са лидери в отрасъла във вашата ниша или много свързана ниша.

Например, аз съм търговец на съдържание. Затова чета блогове за маркетинг на съдържание, например Институт за маркетинг на съдържание, който има над 100 000 абонати на имейл и авторитет на домейна (DA) от 85.

(Забележка: Домейн органът е ранг по скала от 1 до 100, който показва колко авторитетен е сайт. Той се основава на техния профил на връзката, възрастта и тона други фактори. По-високият е по-добре, защото ви дава по-голям SEO стимул .)

Исках да напиша публикация в техния блог, за да увелича моята марка. Почти е като значка за чест – и ще ми помогне да приземя клиенти, стига до там, тъй като е толкова добре познат в моята индустрия.

За целта посегнах към мрежата си, за да видя дали някой има контакт там с редактор. Оказва се, че направиха! Това ме вкара. Ето моя пост:

Форматиране на блог публикации

Говорейки за атрактивни публикации в блогове, всъщност ще говорим за форматирането по-късно в това ръководство. Но засега …

Ами ако нямате мрежа, когато стартирате блог? Ами ако започвате само от нулата?

Моят добър приятел Аарон Орендорф говори за този точно проблем по време на това неговото интервю за подкаста Rebel Growth. Заслужава си да слушате!

6. Използвайте социалните медии, за да задвижвате хиляди конвертиращи трафик

Социалните медии и блоговете са два граха в шушулка. Не можете наистина да имате едното без другото.

Но няма нищо по-разочароващо, когато се опитвате да научите как да създадете блог и прекарвате четири часа в писане на блог, само за да видите нулева ангажираност. Без коментари, без споделяния, а този, който харесвате, е от баба.

Това е така, защото повечето хора правят неправилно социалните медии. Те го използват като издателска платформа, където просто изтласкват своите публикации в блога. Социалните медии не са RSS емисия!

И така, как да използвате социалните медии по правилния начин?

Чрез създаване на мрежи и социалност. (Ще започнете да забелязвате, че почти всичко в блоговете се върти около работата в мрежа.)

Позволете ми да ви дам един идеален пример: имам страница във Facebook за моя блог за пътуване в RV. Почти всичко, което публикувам, получава по-малко от 5 харесвания, без коментари и никакви споделяния. Но тогава прилагах тази проста стратегия …

Създадох висококачествен пост, в който участваха над 30 други RVers – много от които сами имат много последователи в социалните медии.

След това написах публикация във Facebook и маркирах всички тях в нея.

Вижте този годеж:

Както можете да видите, 1840 души бяха органично достигнати, с 11 акции и 21 харесвания. (Забележка: 769 платени резултати са от тест за 5 долара, който прекарах само за да видя колко добре платена промоция. Ще говоря за това по-късно.)

Ангажимент във Facebook в нов блог

Но става по-добре. Публикувах и връзката в съответна нишова група във Facebook. Този пост получи над 56 харесвания, 10 коментара и привлече близо 600 трафика към нашия блог!

И всичко това до нова Facebook страница с по-малко от 100 харесвания.

Морал на историята? За да получите социална ангажираност, общувайте с други социални хора. Маркирайте всички, присъствайте във Facebook групи и изграждайте солидни взаимоотношения. По този начин, дори когато само започвате блог, все още можете да получите тон ангажименти.

Професионален съвет: Докато не трябваше автоматизирайте всичко в социалните медии (тъй като хората ще могат да кажат), можете да използвате автоматизацията, за да изградите истински, ангажирани последващи. Например, можете да използвате инструмент като Стесняване да общувате с потребители на Twitter, които говорят по теми, свързани с аудиторията, която искате да привлечете. Или използвайте безплатен инструмент като Съживете стария пост за да получите повече очни ябълки на архивното си съдържание.

7. Създайте невероятни изображения, за да увеличите акциите, връзките и абонатите

Създаването на висококачествени изображения е не само лесно, но и достъпно и бързо. И това е задължително условие в днешния свят с висока конкуренция.

Ако погледнете най-добрите блогове във вашата индустрия, използват ли те много качествени изображения? Мисля, че и двамата знаем отговора.

Изображенията улесняват хората да четат съдържанието ви, поддържат ги по-дълго на страницата ви и помагат на читателите да усвояват информацията, която им предоставяте.

И така, как да създадете страхотни изображения?

Ето всички необходими инструменти:

 • Canva – Инструмент за дизайн за не-дизайнери. Безплатно, с някои платени икони. Също така има версия за $ 10 на месец с добавени функции, като незабавно преоразмеряване на изображението.
 • Предайте това – Удивителен инструмент за създаване на изображения, който създава изображения за вас! За разлика от Canva, дори не е нужно да го проектирате сами. Вземете всичко необходимо с едно натискане на бутон. Можете да получите безплатна версия или да платите $ 16 на месец за основния пакет.
 • Unsplash – Директория с безплатни, висококачествени стокови снимки.
 • MyStock Photos – Подобно на Unsplash, с още повече снимки.
 • Iconfinder – Вземете висококачествени икони само за един долар или два.

Професионален съвет: Добавете диаграми и графики когато е уместно. Визуализирането на данни помага на читателите да ги обработват бързо и изглежда много приятно в публикация.

За да научите повече за проектирането на страхотни изображения, разгледайте това ръководство (за създаване на изображения от нулата) или тази (за получаване и след това настройване на безплатни изображения).

8. Форматирайте публикацията си в блога, за да изглеждате като експерт

Както красивите изображения увеличават времето за четене на страница и ангажираност, така и добре форматираното парче.

Нека си признаем: Хората вече не четат всичко дума за дума. Днес средният интернет четец се псува. Има твърде много съдържание и твърде малко време, за да направим нещо друго.

Точно тук идва форматирането. Добре форматираната публикация улеснява вашите читатели да се облекат (да проверят дали публикацията си заслужава времето), след което да се гмурнете, ако усетят, че е.

И така, как да започнете да форматирате, когато стартирате блог?

Ето някои насоки:

 • Разделете дълъг текст с заглавки и подзаглавия
 • Използвайте маркирани и номерирани списъци, за да посочите ключова информация
 • Смели и курсивни ключови точки (но не използвайте и двете едновременно)
 • Добавете качествени изображения (правилото е да използвате едно на всеки 300 думи или така)
 • Използвайте кратки абзаци (не повече от 3 до 5 реда – това помага при скимирането и мобилното четене)

Вижте пълното ни ръководство за форматиране на WordPress, за да научите повече.

9. Използвайте надстройки на съдържанието за 785% повече реализации

Сигурен съм, че сте чували за оловен магнит. По същество това е нещо, което предлагате на аудиторията си безплатно в замяна на имейла им, като електронна книга, контролен списък или работен лист.

Надграждането на съдържанието е като оловен магнит на стероиди. Те са създадени за една конкретна публикация в блога и са силно свързани с нея.

Например, Formilla създаде публикация в блог, озаглавена "25 Сценарии за обслужване на клиенти (И как да се справя с тях)".

От тази страница те имат надграждане на съдържанието, което ви позволява да изтеглите ръководството като PDF:

Пример за PDF файл за надграждане на съдържание

Тази надстройка се преобразува за тях с около 10% – много по-висока от типичния оловен магнит. И трябваше само да изтеглят публикацията си като PDF и да я предлагат на своите читатели. Лесна работа.

Но ако наистина искате да постигнете успех, трябва да предложите допълнително бонусно съдържание, като предложенията на контролния списък на Брайън Дийн:

Надстройките на съдържанието работят толкова добре, защото са създадени, за да помогнат на някого да постигне точната цел, за която е достигнал страницата ви.

Ъпгрейд на съдържанието на Брайън Дийн

Ако пишете за реклами във Facebook, надграждането на съдържанието на рекламите във Facebook е много по-вероятно да конвертира, отколкото водещ магнит в общия маркетинг.

Ключът при надстройките на съдържанието е да ги предложите от първия ден, когато стартирате блог. За да научите повече за предлагането на надстройки на съдържанието във вашия блог, разгледайте това ръководство.

10. Добавете обаждане към действия, за да извлечете максимума от вашата аудитория

Това, че не използвам призив за действия (CTA) в моя блог, беше голяма грешка.

CTA е всичко, което искате вашите клиенти да предприемат действия. Може да се абонирате за бюлетин, да прочетете друга публикация в блога или да направите покупка. Надстройката на съдържанието е пример за CTA.

Всеки един от вашите публикации – и особено когато стартирате блог за първи път – трябва да има някакъв вид CTA. Независимо дали е толкова просто като заявка за споделяне или коментар, или толкова голяма, колкото да направите покупка, всяка публикация трябва да има резултат.

Ако в публикацията ви няма CTA, пропускате много възможности за продажби, потенциални клиенти и възможности за генериране на трафик.

Не казвам, че всеки пост трябва да продаде нещо. Просто трябва да дадете на вашия читател "Следваща стъпка".

Например, ако досега се наслаждавате на тази публикация, бихте ли имали против да отделите секунда, за да я споделите с аудиторията си? Това ви призовавам да предприемете действия. Само с едно щракване:

Да, ни е от полза чрез подобряване на обхвата ни. Но също така ви е от полза, като показвате полезно съдържание в каналите си в социалните медии. Хората ще ви видят като някой, към когото да отидете за добра информация.

11. Използвайте маркетинга на influencer, за да 10x увеличите аудиторията си

Маркетингът на инфлуенсър е много тактика с подценяване.

Виждах как влияещите постигат невероятни резултати.

Например RESCUE имаше естествени средства, които искаше да популяризира. Техен информационна кампания доведоха до 133 милиона импресии в социалните медии, повече от 6000 кликвания към сайта с купони и 258% увеличение в Instagram след тях.

И те не са сами. Стотици компании отбелязват подобен успех. В моя пост с 30-те RVers на пълен работен ден, например, влияещите в него публикуват няколкостотин посетители на моя сайт.

Професионален съвет: Използвайте база данни на influencer да намерите влияещи в почти всяка ниша, които да ви помогнат да популяризирате вашите публикации – чудесно нещо, което трябва да изградите, когато започвате блог.

И така, как се прави? Прочети това пълно ръководство за маркетинга на влиянието да открия.

12. Винаги бъдете в мрежа. Винаги.

Колкото повече се разраства вашата мрежа, толкова по-лесно става да популяризирате работата си и толкова повече възможности естествено идва вашият път.

Превъзходен пример: Кариерата ми на писане на свободна практика премина в мащабен подем през изминалия януари. Успях да вляза в застой група, състояща се от някои от най-известните търговци и писатели в мрежата.

Доходите ми се утроиха почти за една нощ. Дадоха ми възможности, за които никога не бих мечтал. Тяхното влияние ме вкара във врати и те са маркетингови експертизи почти 10 пъти повече от способността ми да промотирам публикациите си.

След като това се случи, очите ми бяха отворени. Мрежата премина от размисъл към един от основните ми приоритети. Наистина вярвам, че с правилната мрежа всичко е възможно.

Някои бързи съвети за развитието на вашата мрежа:

 • Винаги търсете начини да помогнете на хората. Споделяйте съдържанието на други блогъри, коментирайте техните публикации в блога, следвайте ги в социалните медии и изпращайте връзки и хора по техния начин.
 • Присъединете се към групи и форуми около вашите интереси. Аз съм във Facebook групи около маркетинг на съдържание, SEO и RVing на пълен работен ден. Те са интересни и винаги се намирам да уча и да се срещам с нови хора.
 • Вземете онлайн курсове. Много от тях имат частни общности, от които можете да станете част. Това отваря вратата за множество съмишленици. Плюс това можете да научите каквото и да преподава курса.

Ето публикация в една от групите, в които съм ме научил много и дори ми изпрати двама нови клиенти:

(Между другото разбрах, че Google все още не е индексирал сайтовете, които са свързани към мен, и затова не получавам кредит за тях. За да заобиколя това, изпратих URL адресите, които са свързани с моя пост да се Google търсачка на URL адреси.)

Тази публикация във група във Facebook ми кацна двама нови клиенти

Последен съвет: Не позволявайте отношенията да избледняват. Направете точка да се свържете с новата си мрежа поне веднъж или два пъти месечно. Застреляйте им имейл с готина статия или ги маркирайте в нещо интересно в социалните медии.

13. Създайте списък с имейли от самото начало и не забравяйте да им изпратите неща

С течение на времето списъкът ви с имейли ще се превърне в най-големия източник на трафик – и продажби – ако се отнасяте правилно към него.

Представете си това:

Събуждате се, развълнуван за деня. Слагате тенджера с кафе. Докато чакате да изтече, се отправяте към домашния си офис, за да проверите имейла си.

Има над $ 1000 продажби от имейл кампанията, която изпратихте снощи.

Грабвате кафето и докато го пиете, пишете друг имейл, който ще бъде изпратен по график. След това излизате и правите каквото искате – работата ви се свършва за деня.

По принцип животът ви се превръща в типичен сценарий за снимки. Като този:

Латоп с кафе

Някои наистина го имат толкова добре. Списъкът с имейли прави това възможно. Разбира се, докато се учите как да правите блог, все пак ще трябва да пишете публикации в блогове и да управлявате бизнеса си (освен ако не ги наемете), но работното ви натоварване може да бъде сериозно намалено.

Изграждането на имейл списък трябва да бъде приоритет при стартиране на блог и дори преди да напишете първата си публикация в блога. Но ако не е било, това е ОК – направете го приоритет днес.

 • Вземете платформа за имейл маркетинг като MailChimp, SendinBlue или ConvertKit, ако нямате такъв. Използвам Convert Kit, защото той е лесен за използване и работи. (Бележка на редактора: Ето нашия собствен списък с добри алтернативи и по-рентабилни решения.)
 • Добавете изходно намерение и извикващи изскачащи прозорци с помощта на инструмент като сумо. Тук можете да предложите надграждане на съдържанието или водещ магнит.
 • Поставете ин-лайн формуляри за участие като Брайън Дийн или Формила. Можете да предложите надграждане на съдържанието, водещ магнит или просто да дадете на потребителите възможност да се абонират.
 • Използвайте инструмент като LeadPages за да създадете силни целеви страници за вашите оферти.

За по-задълбочен поглед върху съставянето на списъка, разгледайте тези съвети за създаване на списък с действия.

14. Придържайте се към тема за по-добро SEO и по-силна база последователи

Една от най-големите грешки, която допуснах рано, и виждам как други блогъри правят, не е да се придържаме към тема за вашите публикации.

Разбирам – хората са разнообразни. Всички имаме множество интереси. Може да сте фотограф, който също обича пътуванията и маркетинга. Но вашият блог няма да има полза от разговора за трите неща. Ето защо:

 1. Намирането на подходящата читателска публика ще бъде трудно. Колко хора знаете, че са пътешественици, фотографи и търговци? (ОК може би това е ниша с приличен размер, но разбирате.)
 2. SEO ще бъде по-трудно. Google харесва сайтове, които са посветени единствено на една и съща тема, защото знае точно за какво става въпрос.
 3. Ще бъде по-трудно да осигурите приходи от вашия блог. Парите идват от директен, насочен трафик. Ако се разпространявате твърде тънко, няма да получите необходимия качествен трафик.

Ако наистина трябва да говорите за различни неща, препоръчвам ви да започнете блог, който е напълно отделен. Освен ако наистина не можете да намерите нишова аудитория и все още имате много силни публикации по всяка тема, просто не си заслужава.

15. Използвайте аудиторията си за избор на теми

На случаен принцип избирането на теми въз основа на това, което смятате, че вашите читатели може да харесат е много като игра на лотария. Може би печелите, може би не.

Но какво ще стане, ако оставите аудиторията ви да ви каже какво искат да чуят? Това е гарантирана печалба.

Ето няколко начина, по които можете да разберете:

 • Посетете до тях в социалните медии или по имейл и просто попитайте!
 • Изпратете анкета до вашия имейл списък или като използвате Qualaroo.
 • Прочетете коментарите, които хората оставят в блога ви или в блоговете на конкурент.
 • Отидете на форуми във вашата ниша и вижте какво питат хората.
 • употреба Buzzsumo за да намерите често задавани въпроси около вашата тема:

Buzzsumo - чудесен инструмент за овладяване, докато започвате блог

Хубавото на Buzzsumo е, че след като напишете статия, отговаряща на често задаван въпрос, можете да отидете в този форум, където те поискаха и да се свържете обратно към статията. (Просто не забравяйте да добавите повече информация, а не само връзка, или ще бъдете забранени от повечето места.)

Така че да попитате аудиторията си е доста лесно. Можете дори да направите последните три идеи, ако тепърва започвате и все още нямате публика.

16. Споделете съдържанието си някъде освен социалните медии

Повечето хора обикновено публикуват новата си статия в блога в социалните медии, когато тя излиза на живо …, но после не я споделят никъде другаде. Това е една от огромните грешки, които хората правят, когато популяризират публикациите си.

Какво друго можете да направите? Вече говорихме за електронна поща и работа с влиятелни лица. Но има много повече работа, която трябва да се свърши!

Ето най-добрите места за споделяне на вашата нова публикация в блога:

I. Форуми, свързани с нишата

Вероятно сте виждали това да идва след съвет №15. Форумите са чудесен начин да получите дългосрочен трафик, защото (ако се прави правилно) публикацията ви ще остане там дълго време и дори евентуално да се покаже в резултатите от търсенето.

Можете да намерите форуми, като търсите в Търсене на форум или чрез googling inurl: forum + "your_keyword"

Как да използвате Google, за да намерите форуми във вашата ниша

След като намерите форума, трябва да станете член. Това не е просто бързо, "изскочи и остави връзка" стратегия. Ще ви бъде забранено доста бързо да го направите, така че няма да ви помогне да започнете блог.

Препоръчвам да оставите поне 20 до 30 коментари с висока стойност преди всяка самореклама. (Високо стойностно значение, провокиращо мисълта и полезно, не само "Хубав пост!".)

Кристи Хайнс дава няколко страхотни съвета относно маркетинга във форума нейният водач по Hiveage.

II. Quora

Quora е място за всеки да пита нещо. Всеки може да отиде и да остави отговор.

Търсене в Quora за въпроси, свързани с публикациите, които сте написали, напишете обмислен отговор и свържете обратно към публикацията с повече подробности. Лесна работа.

Използвайте Quora за популяризиране на публикациите в блога ви

С този конкретен пост дори не трябваше сам да отговарям! Стив Къртин, влиятел, с който работихме, ми отговори. (Вижте как всички тези неща са толкова свързани?)

Буфер написа а супер полезно ръководство за маркетинг на Quora. Проверете го за повече подробности.

III. Групи в социалните медии

Накратко споменах Facebook групи в раздела за социалните медии, но исках да поговоря за тях повече.

Групите в социалните медии, като тези във Facebook, LinkedIn и Google Plus, са невероятен начин за привличане на силно насочен трафик. 600-те нови посетители, които получих от един пост, доказват това.

Те са достатъчно лесни за намиране. Просто потърсете във Facebook или LinkedIn и кликнете върху "Групи". За Google Plus отидете на "общности" раздела и търсете там. Присъединете се към всички съответни.

Подобно на форумите, не спазвайте само нещата си. Станете обичан член на общността. Свържете се с хората и споделяйте други неща. След като членовете на групата познаят лицето ви и ви харесват, тогава можете да споделяте свои собствени публикации. И не забравяйте да отговорите на техните коментари!

17. Дайте своето "относно" страница някои любов

Ако нямате страница за страницата, правите я неправилно. Изграждането на такъв наистина е задължително при започване на блог.

В света на блоговете хората следват хора, които познават, харесват и имат доверие. Как можете да знаете, харесвате и да се доверите на някой, който не покаже лицето си или има убедителна история?

Когато някой гледа вашата страница относно, какво искате да виждат? Страшна страница, събрана като замислена или такава, създадена, за да привлече потребителите в личната ви история или история на марката?

Вижте това ръководство на как да създадете секция за информация за вашия сайт.

18. Използвайте платена реклама в социалните медии за по-добър достъп и да печелите пари с вашия блог

Платените реклами не са само за продажба на неща. Можете да ги използвате и за популяризиране на вашите блог публикации!

Всъщност наскоро промотирах публикация с партньорски връзки в кампания за тестване на реклами във Facebook за 5 долара. (Тази, която споменах в раздел 6.) В резултат на това са достигнали 740 души и 47 кликвания на връзки.

Получените кликвания в крайна сметка генерираха $ 11,47 приходи. Така че всичко-общо 6,47 долара печалба. Не е лошо и е мащабируемо.

Резултати от тестови реклами във Facebook за $ 5

Но какво ще стане, ако имате публикация в блога, която не е монетизирана от партньорски връзки?

Всъщност все още обмислям да похарчите малко пари за популяризирането им с едно предупреждение: Трябва ви начин да осигурите приходи от този трафик.

Възможно е да правите много пари от блогове. Всъщност самият блог, който четете в момента, прави около 20 000 долара + / месец приходи.

Най-простият начин за осигуряване на приходи от вашия трафик е да доведете рекламите до блог публикация с наистина силно надграждане на съдържанието. Това надграждане ще ги получи в нашия имейл списък, в който момент можете да ги поставите чрез бордова кампания и в крайна сметка да ги продадете на своите партньорски връзки или продукти.

В крайна сметка използването на платени реклами би трябвало да има някаква очаквана възвръщаемост на инвестициите, независимо дали това е бързи печалби като моята статия, свързана с филиал, или дългосрочни печалби като процеса на електронна поща в борда.

Ако сте готови да експериментирате с платени реклами, ето няколко ръководства:

19. Добавете видеоклипове към публикациите в блога си, за да увеличите ангажираността

Една от най-важните показатели за SEO е времето на посетителите ви на страница. Един от най-лесните начини за увеличаване на времето на страницата е чрез добавяне на видео съдържание.

Освен това, не толкова много хора използват видеоклипове в своите публикации в блога. Това е чудесен начин да се откроите от тълпата и да увеличите ангажираността.

Най-добрата част?

Не е нужно да сте гений на видеограф или да харчите много пари за фантазия за оборудване, за да започнете. Всъщност вашият смартфон е повече от достатъчен.

Е, получаването на статив и външен микрофон може да помогне за повишаване на качеството. Но те не са необходими.

Ето едно бързо 3-минутно видео как да снимате висококачествено видео от Pond5.

Обърнете внимание, че не ви е необходима скъпа камера за това, когато просто започвате блог за първи път. Въпреки че няма да е толкова качествено като видеото на Pond5, повечето смартфони могат да снимат HD видео сега, което ще е повече от достатъчно.

Но какво ще стане, ако сте срамежлив от камерата? Това е наред – можете да създавате анимирани видеоклипове, така че никога да не се налага да се появяват на екрана.

Ето а 1-минутен видео шаблон от Сурови шорти, например.

Те имат безплатна пробна версия, но трябва да платите 20 долара за видео на базовата цена, ако искате HD качество.

И накрая, последният вариант е да наемете някого, който да създаде видео за вас. Можете да намерите създателите на видеоклипове Fiverr или Хора на час. Просто не забравяйте да проверите отзивите на хората, преди да ги наемете.

Колин Новак за това как да започнете блог
Колин Новак
Свободен писател. Помага на клиентите да увеличат своята видимост в мрежата, като пишат предимно за дигитален маркетинг, WordPress и B2B теми.

20. Обърнете внимание на времето за зареждане на вашия блог (и го ускорете)

Независимо дали управлявате бизнес сайт, магазин за електронна търговия или блог …Времето за зареждане на страницата има значение.

Google използва пъти за зареждане на страниците на вашия блог като фактор за класиране в резултатите от търсенето му, а посетителите ви просто мразят блоговете с бавно зареждане (особено на мобилни устройства, където повечето хора преглеждат блогове в днешно време).

Например, с увеличаване на времето за зареждане на страницата ви процентът на отпадане (% от посетителите, които напускат, без да посетят втора страница) се увеличава. Виж това данни от Pingdom сравняване на средното време за натоварване и процента на отпадане:

За да видите колко бързо се зарежда вашият блог, можете да използвате a страница инструмент за тестване на скоростта като Pingdom или GTmetrix.

Ако установите, че блогът ви се зарежда бавно, ето няколко начина да го ускорите:

 • Оптимизирайте изображенията – изображенията представляват около 50-80% от средния уебсайт. Използване на безплатно инструмент за оптимизиране на изображения като Optimole ви позволява да преоразмерявате, компресирате и мързеливо зареждате изображения, за да свиете размера си, без да влияете на потребителското изживяване.
 • Използвайте приставка за кеширане – кеширащата приставка ускорява вашия блог, като предлага статичен HTML, вместо да използва PHP за всяко зареждане на страницата.
 • Изберете по-бърз хост – вашият хост винаги влияе на пъти за зареждане на вашата страница – ето някои от най-добре управляваните хостове на WordPress.

Основното тук е да бъдете ориентирани към ефективността от първия ден, когато измисляте как да започнете блог, а не да се отнасяте към него като към нещо, към което можете да се върнете по-късно.

За много повече съвети вижте нашите публикации за ускоряване на WordPress и оптимизиране на скоростта на уебсайта.

21. Не се опитвайте да угаждате на всеки един човек, когато започвате блог

Ако започвате блог, вероятно искате хората всъщност да … четат вашия блог. Мисля, че това е сигурно предположение, нали?

Това ще бъде "харесали" може да ви накара да се опитате да направите своя блог обжалване на колкото се може повече различни хора. И макар това да работи, обикновено не става. Опитвайки се да се харесате на всички, вие наистина просто се харесвате на никого (ОК, никой не е малко хиперболичен … но разбирате).

Не говоря за избора на мъничка ниша, но повече създаване на конкретна марка и глас за вашия блог.

Закълни думи са част от вашата личност? След това се закълнете в блога си! Разбира се, може да изгоните някои хора, но не е нужно да угаждате на всеки един човек. Всеки, който не е прогонен, ще ви хареса още повече.

Не ми вярваш? Вижте Марк Менсън:

Можете ли да си представите дали Марк се е опитал да бъде някакъв правилен блогър за лична помощ? Той никога не би пораснал до мястото, където е (което е най-продаваният автор на New York Times, ако не сте запознати).

Не се опитвайте да угаждате на всеки един човек – просто се опитайте да направите група хора наистина щастливи.

22. Спрете да пишете встъпителни материали като научно-изследователски документи в гимназията

Ако трябва да избера едно парче съдържание, което има най-голямо влияние върху блоговете ми, това е това от Grow and Convert:

growandconvert

Маркетинг на съдържанието: Спрете да пишете блог Intros като книга за гимназиални изследвания

Това имаше такова въздействие върху мен, защото веднага разбрах, че съм виновен. Носех репертоара си по английски език в блога си и това не беше добре.

Сега се опитвам да говоря с читатели, а не с тях. Ако искате хората да се занимават с вашия блог, трябва да направите същото.

Няма да преразгледам казаното от Девеш, тъй като той вече всичко е изложил идеално. Просто прочетете публикацията му и се опитайте да започнете да прилагате идеите към писането си – и не чакайте, направете това веднага, когато научите как да стартирате блог за първи път.

23. Не крийте съдържанието си. Правя план

Когато стартирате блог, имате на разположение цял свят от идеи за теми. В резултат на това е лесно да летите до седалката на панталоните си и все още се справяте добре. Но с напредването на блога ви започват да се случват две неща:

 • Става все по-трудно и по-трудно да излезе с уникални идеи за съдържание.
 • Разработвате по-усъвършенствани тактики за популяризиране на публикациите в блога си, които всъщност изискват известно планиране.

Когато това започне да се случва, помага да имате план. В този случай това е въпрос редакционен календар.

Редакционният ви календар е в основата на целия ви план за съдържание, от идеята за темата до през промоцията.

Това ви помага да публикувате последователно, да знаете за какво ще пишете и да имате подходящо време за популяризиране на съдържанието си.

За безплатно решение, което е перфектно при самото стартиране на блог, можете да използвате Trello или Приставка за редакционен календар. В противен случай, CoSchedule е една от най-популярните услуги за редакционен календар.

24. Малко поддръжка сега спестява големи проблеми по-късно

Виж:

Никой харесвания правите поддръжка. Самата поддръжка не изгражда съдържанието, аудиторията или приходите на вашия блог. Какъв е смисълът от това?

Е, макар че не може да направи нито едно от тези неща, поддръжката не позволява всичко, което сте изградили, да се срине около вас …

Говоря за неща като:

 • Актуализиране на вашия софтуер и приставки
 • Създаване на резервно копие на вашия сайт (и всъщност тестване, за да сте сигурни, че тези резервни копия работят)
 • Оптимизиране на вашата база данни
 • Проверка за счупени връзки

Това е досадно, но решаващо. Съвсем наскоро стотици хиляди Сайтовете на WordPress бяха хакнати в резултат на уязвимост, която всъщност беше кръпка, преди да бъде открита от хакери.

Но тъй като стотици хиляди собственици на сайтове не бяха актуализирали основния си софтуер WordPress – въпреки това те бяха хакнати.

хакната

Малко от рутинната поддръжка сега ще предотврати възникването на големи проблеми по-късно.

Ако не искате да направите това сами, има много компании за поддръжка на WordPress, които ще се справят с вас нещата … срещу заплащане.

25. Можете да достигнете до нови последователи чрез повторно споделяне на старо съдържание

Вече говорихме за споделяне на вашето съдържание в социалните медии. Но ето това:

С увеличаването на блога ви ще избирате нови последователи в социалните медии. Така че дори и да споделите публикация, когато я публикувате за първи път, тези нови последователи никога няма да имат шанс да видят това съдържание просто защото не са ви последвали, когато сте публикували за него.

Томаш Тунгуз намерен че рециркулацията на старо съдържание все още е получила значителен брой ангажименти. Въпреки че числата никога не са били толкова големи, колкото при първото им споделяне, повторно споделеното съдържание все още има достатъчно взаимодействие, за да си заслужава:

(Графики от Visualizer.)

Не е трудна идея да разберете … но е лесно да забравите, ако започвате блог. За щастие, можете да поставите целия този процес на автопилот Съживете стария пост (един от нашите инструменти).

26. Сложните теми на WordPress винаги не са най-добрите теми

Може би ще хвана някакъв недостатък за този. Но не правя изстрел към огромното мнозинство разработчици на WordPress – просто стрелям за някои от издутите чудовища, които от време на време ще намерите в ThemeForest.

Ако отидете на тема, която се опитва да се справи с всичко и кухненската мивка, може просто в крайна сметка да забавите вашия сайт с объркан код и / или купища излишни заявки. И двете неща означават по-лоша производителност и повече шансове нещата да се счупят.

Казвам само това:

Не избирайте тема на WordPress, само защото тя изглежда доста или има списък с функции по-дълъг от Infinite Jest.

Когато стартирате блог, опитайте се да намерите нещо най-малко:

 • От уважаван разработчик на теми
 • Добре оценен (ако има публични оценки)
 • Редовно се актуализира

Ако искате някои по-конкретни съвети, имаме публикации как да изберем тема на WordPress както и дали трябва да отидете с a безплатна или премиум тема.

27. Откраднете ключовите думи на конкурентите си, това е страхотно

Вече говорихме за първични изследвания на ключови думи. Но понякога се чувствам мързелива и предпочитам някой да свърши работата вместо мен.

Тогава аз отивам при моите конкуренти и … открадвам ключовите думи, по които се класират.

В това няма нищо злобно – просто добро старомодно изследване и "прави го по-добре". Всичко, което правя, е да отида в моя SEO инструмент, включете URL адреса на моя конкурент и вижте за какво се класират:

Ако намеря сочна ключова дума, която ме интересува, проверявам публикацията им и напишете един, който е по-добре.

Това е една от любимите ми стратегии, защото ви помага и двамата да измислите теми и ключови думи в един замах.

Освен това, тъй като вече знаете, че вашият конкурент се класира, вие също знаете, че Google е готов да класира блогове високо за тази ключова дума (което е особено важно, ако се научите как да стартирате блог в ниша с много електронна търговия сайтове).

Аз лично използвам Serpstat за моите изследвания, но Ahrefs и SEMrush са две други страхотни опции.

28. Заглавията са от значение. Не пропускайте кликвания

Когато стартирате блог, заглавията имат значение по две причини. Те:

 • Накарайте читателите да кликват върху вашия сайт в органични резултати от търсенето.
 • Привлечете вниманието на вашите читатели, за да ги накарат действително да прочетат останалата част от публикацията ви.

Често срещан рефрен е, че 8 от 10 души четат заглавието ви, но не и вашето копие …но тази статистика е от преди 50 години, когато имахме вестници, а не блогове и проучвания за проследяване на очите.

И все пак, простият анализ на степента на отпадане и средното време на сайта ще осигури достатъчно доказателство, че повечето хора не го правят над заглавията ви.

Copyblogger има голям ресурс как да пиша заглавия, които работят. И вие също можете да получите още данни, насочени към данни като:

 • Хората копаят числа в заглавия (ей – вижте тази публикация!)
 • Някои думи получават повече туитове от други
 • Използването на повече глаголи от съществителни обикновено е печеливша комбинация

Можете дори да използвате плъгин като Заглавие експерименти да тествате няколко заглавия един срещу друг и да разберете кое е най-доброто.

29. Добавете раздел за често задавани въпроси преди формата за контакт, за да спестите време

При първото стартиране на блог създавате контактна форма, защото смятате, че е нещо, от което се нуждаете, дори и да не очаквате някой да го използва.

След това, като започнете да получавате малко трафик, някой всъщност използва вашата форма и ви изпраща съобщение. Алилуя! Човек се грижи достатъчно за вашето съдържание, за да използва вашата форма за контакт!

Тогава вашият блог непрекъснато се разраства и изведнъж се озовавате в потоп от съобщения, много от които задават едно и също нещо.

Изведнъж вие прекарвате повече време в отговор на имейли, отколкото в блогове. И това не е добра рецепта за продължителен успех.

Но познайте какво? Можете поне да премахнете много от най-излишните имейли, които получавате, като добавите FAQ (или нещо подобно) над вашия "контакт" страница. Например, проверете как Хенрик в блога за положителност има два бързи въпроса с често задавани въпроси над формата за контакт:

Ако вашата приставка за формуляр за контакт го позволява, можете също да използвате условни полета, за да постигнете почти същия ефект, като питате потребителите за какво е имейл адресът им, преди да им бъде разрешено да го изпращат.

30. Направете навик да тествате важни страници на вашия сайт (като формуляри)

Все още чувствам, че ударям главата си в стената заради тази грешка, която направих …

Смених плъгините за формуляри за контакти на моя сайт и скоро след това започнах да забелязвам спад в съобщенията (това беше сайтът ми с портфолио – така че съобщенията бяха важни). Естествено, първият ми инстинкт беше да проверя за проблем с приставката за формата ми за контакт.

Но след като изпратих тестово съобщение след тестово съобщение, не можах да намеря нищо грешно в приставката за моята форма. Предполагам, че хората просто не ме харесаха толкова много …

Е, не съвсем. Вижте – оказва се, че не съм тествал формулярите си веднага. Имаше проблем, но това беше проблем с кеширането. Тъй като тествах приставката си за формуляр чрез моя администраторски акаунт (който беше изключен от виждането на кеширани страници), никога не съм се сблъсквал с проблема в теста.

Не правете грешката ми. Ако имате важни страници на сайта си – не забравяйте да ги тествате, тъй като крайните потребители ще ги видят. Тоест, използвайте поне инкогнито режим.

Отслабването на усилията ви заради неработещи страници е гадно … но малкото тестване може да предотврати това да се случи.

31. Игнорирайте хейтърите … през повечето време

Ако има едно нещо, което всички блогъри имат общо – независимо дали започвате блог за първи път или не – това е следното:

Гневни коментари.

Дори ако искате да научите как да започнете блог, пишещ изключително за сладки кученца, почти мога да гарантирам, че все пак ще получите ядосани коментари от хора, които:

 • Мислете, че сте забравили за най-сладкото кученце досега.
 • Не мислете, че едно от кученцата, които сте публикували, е сладко.

Както демонстрира YouTube обаче, гневните коментари са само факт, че се представяте там в Интернет.

Ще ги вземете и те ще ужилят … ако ги оставите.

Трябва да развиете плътна кожа. През повечето време тези коментари са просто ядосани хора, които се крият зад анонимността. Понякога ще получите коментар с легитимна хватка, към която трябва да се обърнете. Но по-голямата част от времето? Гневните коментари влизат в едното ухо, а в другото.

32. Спрете да се взирате в данните си от анализите

Гледането на аналитичност е почти толкова пристрастяващо, колкото вашите новини във Facebook. И когато започнете да виждате, че номерата ви постоянно растат, става още по-пристрастяващо.

Но ето това:

Освен ако не провеждате огромна рекламна кампания, която изисква наблюдение в реално време, тези анализи изобщо нямат значение в ежедневния си живот.

Да – разглеждане на данните от аналитиката във времето е полезно. Но наистина ли трябва да знаете дали днес сте имали 100 или 200 посетители? Има ли значение дали днес сте спечелили 10 или 12 долара чрез AdSense? Дали някоя от тези данни всъщност прави нещо за вас в момента?

Години опит ме научи, че не е така.

Насърчавам ви да установите строги ограничения, за да не губите време. Наистина имате много по-важни неща, които трябва да направите, когато стартирате блог. Кажете нещо подобно, "Ще проверя анализите си само в понеделник сутринта." Това все още е достатъчно често, за да видите как функционират вашият сайт и съдържание, но не прекалено често, за да се превърне във времето.

Карол К за това как да започнете блог
Карол К
Редактор в CodeinWP. Blogger, автор на "WordPress завършен".

33. Хостинг въпроси!

Хостингът е нещо, което ние приемаме много сериозно тук, в CodeinWP. Направихме нашите хостинг анкети, нашите хостинг прегледи (за множество различни видове сценарии) и всичко между тях, изглежда.

Но аз лично не бях твърде притеснен от хостинг или нещо свързано със сървъра за по-добрата част от моето пътуване в блогове и особено не, когато стартирах блог за първи път.

Това се промени драстично един прекрасен ден, когато открих, че на моя сървър е работил цял форум за спам … и кой знае колко време в този момент.

Начинът, по който открих, също беше някак смешен. Получих автоматичен имейл, който ме инструктира "актуализирайте моя vBulletin форум." Нямах форум.

Както се оказа, имейлът беше изпратен на случаен имейл адрес, седнал на основното ми име на домейн – newinternetorder.com. И тъй като там имах функция за улов на всички, за да имам имейл, тя беше пренасочена към моя действителен имейл. Започнах да се оглеждам, и ето, открих това:

форум

Това е форумът. Просто седя там, напълно индексиран от Google и пълен с изходящи връзки, сочещи към други уебсайтове, използвайки забавни котвени текстове като "чанти louis vuitton" или какво ли още не.

Както и да е. Дълга история; това беше денят, в който научих стойността на надежден и висококачествен хостинг. Този вид инфекция се случва на ниво сървър. Това не е проблем с WordPress или нещо друго.

Моля, направете си услуга. Работете само с реномирани хостинг компании от първия ден, когато стартирате блог. Това така или иначе не е толкова голям разход, можете да получите нещо готино за 3-4 долара на месец. Bluehost е добър. SiteGround също. Дигитален океан ако сте на сървъра. Или WP Engine, ако искате да похарчите повече. Разгледахме всички тези компании в нашето изследване.

34. Правете редовни одити на съдържанието

Колкото и да се радвам това да не е така, не всичко, което публикуваме, остава вечнозелено за неопределено време. Независимо от вашата ниша, винаги има нови разработки, нови идеи, нови неща, за които да пишете, както и нови неща, свързани с по-старото ви съдържание.

Простият факт е, че никой не може да предвиди бъдещето. Така че дори и да мислите, че написаното от вас парче ще остане вечно поради темата, която го засяга, това е само желание и никога не можете да бъдете сигурни.

Поради тази причина редовното одитиране на съдържанието е чудесна идея и особено ако сте имали блога си онлайн повече от 12 месеца – може би не е въпросът, за който да се притеснявате, ако просто се научите как да стартирате блог за първи време, но все пак си струва да имате предвид.

Целта на одита на съдържанието е проста: проверете кои от вашите публикации са все още уместни, кои се нуждаят от актуализиране, които могат да бъдат премахнати изцяло и които могат да бъдат консолидирани.

Това е нещо, за което Пат Флин говори един от подкастните му епизоди с участието на Todd Tresidder. В него Тод всъщност сподели как изтриването на една трета от съдържанието му утрои трафика си, вярвате или не.

Ето и най-ядката версия, ако нямате време да слушате целия епизод + някои мои съвети:

Започнете с компилация на електронна таблица с всички ваши публикации (URL адресите са достатъчни). Разделете тази електронна таблица на три секции:

 • "Съхранявайте и подобрявайте" – публикации, които са добри само по себе си и все още са актуални; може да се нуждае от известна работа, за да ги актуализира или разшири (нови данни, нова информация); с други думи, ние ги правим дори по-добри, отколкото сега.
 • "Консолидиране" – по-малки постове, които могат да се комбинират в по-голям пост; това прави получения ресурс много по-задълбочен и пълен.
 • "Изтрий" – публикации, които към този момент са абсолютно без значение и могат да бъдат изтрити изцяло (помислете за стари спонсорирани публикации, стари новини, рецензии или инструкции, свързани с неща, които вече не са наоколо, случайно дублирано съдържание и т.н.)

След като ги имате, можете да започнете да работите върху тях в този ред: започнете с изтриване на съдържание, след това консолидиране и след това подобряване.

Някои неща, които можете да направите, когато преминавате през отделните части от съдържанието:

 • Настройте 301 пренасочвания при консолидиране на публикации в по-големи ресурси.
 • Настройте 410 кода за състояние за съдържание, изтрито за постоянно.
 • Поправете вътрешни връзки, когато работите върху публикации, които сте решили да оставите онлайн. Уверете се, че те също са свързани с по-новото ви съдържание. (Естествено, вътрешните връзки от стари публикации не сочат към новото ви съдържание, тъй като не са били около, когато сте създавали връзките.)
 • Поправете форматирането на старото си съдържание – използвайте точки H1, H2, точки.
 • Актуализирайте изображения в най-добрите си публикации – направете ги по-споделяни в социални и актуални с настоящите изисквания към изображенията в социалните медии. Можете да използвате някой от тези инструменти.
 • Поправете Йоаст SEO показатели.
 • Премахнете мъртвите връзки.
 • Поправете всички вътрешни HTML проблеми.
 • Добавете надстройки на съдържанието, когато е уместно.
 • Актуализирайте своите маркери и / или категории, за да направите целия сайт по-последователен.
 • Публикувайте старо съдържание, ако има смисъл. Просто променете датата на публикуване до сега.
 • Изтрийте коментарите, когато ги публикувате отново.

Извършването на одит по този начин и съживяването на миналото ви съдържание е само доказателство, че ви интересува това, което хората виждат, когато дойдат на уебсайта ви и започнат да консумират произволно парче от съдържанието ви. По същество това е сигнал до Google, че всичко на вашия сайт заслужава да бъде класирано, тъй като всичко е актуализирано. Това може да не звучи като че е важно, ако започвате блог за първи път, но всъщност е най-добре да включите тези тактики още от първия ден – по този начин можете да се възползвате максимално от времето.

Колко често да се прави пълният одит? Вероятно веднъж годишно. Но има нещо, което трябва да правите по-често:

35. Актуализирайте редовно съдържанието си

Споменах това накратко по-горе, но заслужава своето място в списъка, така че тук.

Основно се свежда до това:

Съдържанието ви не е вечнозелено, освен ако не положите съзнателно усилие да го запазите по този начин.

Нека ви покажа нещо; това е един от нашите публикации в този блог – с някои готини теми на WordPress. Ето всички негови ревизии:

ревизии

Това трябва да бъде над 100 актуализации, обхващащи 3 години.

Това е краен пример. Ние не актуализираме цялото си съдържание толкова често. Но все пак съобщението остава:

Вашето съдържание абсолютно заслужава да се актуализира редовно. Винаги се появява нова информация, нови данни, нови техники, методи, продукти или всичко друго, за което пишете. Вашата аудитория иска да прочете какво е новото. Google иска да види и вие да пишете за това. Буквално светът иска да поддържате актуално съдържанието си. Ако не … сбогом на класирането си в Google.

Актуализирането на старите ви публикации е една от тези техники, за които всеки блогър с опит говори изключително много. Нийл Пател, например, казва, че възстановяването на старите му постове доведе до 51% повече трафик за период от три месеца.

Ето какво можете да направите конкретно:

 1. Отворете Google Analytics и създайте списък с най-добрите 10 най-посещавани публикации.
 2. Полагайте усилия да ги актуализирате веднъж на месец.
 3. Върнете се и разширете списъка до началото на 30-50.
 4. Постарайте усилия да ги актуализирате на всеки 3-5 месеца.
 5. Създайте електронна таблица, за да направите това по-управляемо или напомняне на Google Cal.

36. Лесно за броя на плъгините, които имате

Вероятно е наистина да не ви трябват всички онези 30 приставки, които се изпълняват в момента на вашия сайт и особено не, когато стартирате блог.

И знам, че е лесно да се увлечеш и да се изгубиш в още един списък от "Топ 10 WordPress приставки за X," но това не е начинът да живеете вашия WordPress живот, така да се каже.

Първо, не всяка малка функция, която искате, изисква плъгин. Много от тях могат да бъдат направени с прости WordPress хакове или други бързи модификации. На всичкото отгоре, други неща, които всъщност изобщо не ви трябват – те са само още едно "лъскав предмет" изглежда страхотно, но всъщност не е толкова полезно.

Също така, не всички плъгини работят така добре. Понякога ще се натъкнете на неща, които си пречат помежду си, като по този начин ще се срине сайтът ви (най-лош сценарий) или ефективността ви ще спадне значително (най-добрият случай). И дори не ме започвай да имам много плъгини, които се опитват да направят точно същото (инсталиране на W3 Total Cache върху WP Super Cache, например).

Вместо това се съсредоточете само върху най-важното и вземете само един плъгин за цел. Обикновено:

 • SEO,
 • архивиране,
 • кеширане,
 • социална медия,
 • формуляри за контакт,
 • Jetpack … възможно.

Което ме довежда до следващата точка, която е наистина решаваща при започване на блог:

37. Имайте предвид сигурността на вашия сайт, по дяволите!

Добре, така че някои неща са извън вашия контрол. Ако сървърът ви се срине, няма какво да направите за това, но има и много други неща, които наистина можете да контролирате.

Първо, както каза Колин по-горе, поддържайте вашия сайт актуализиран. Ако не го направите, рискувате да го хакнете чрез някаква стара уязвимост.

Второ, вземете си приставка / решение за сигурност и обърнете внимание на известията, които ви изпраща.

Наистина, този е безмозъчен, няма нужда да продължавам да говоря за това. Абсолютно имате нужда от това!

Някои опции:


Защита на Wordfence – защитна стена & Сканиране за злонамерен софтуер

Автор (и): Wordfence


96% Оценки


3,000,000 + инсталирания


WP 3.9 + Изисква

Повече информация

wordfence.7.4.7.zip

Текуща версия: 7.4.7

Последна актуализация: 23 април 2020 г.


96% Оценки


3,000,000 + инсталирания


WP 3.9 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Защита на Wordfence – защитна стена & Сканиране за злонамерен софтуер


Sucuri Security – одит, скенер за злонамерен софтуер и закаляване на сигурността

Автор (и): Sucuri Inc.


88% Ratings


700000 + инсталирания


WP 3.6 + Изисква

Повече информация

sucuri-scanner.1.8.24.zip

Текуща версия: 1.8.24

Последна актуализация: 17 февруари 2020 г.


88% Ratings


700000 + инсталирания


WP 3.6 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Sucuri Security – одит, скенер за злонамерен софтуер и закаляване на сигурността


iThemes Security (преди по-добра WP сигурност)

Автор (и): iThemes


94% Ratings


900000 + инсталирания


WP 5.2 + Изисква

Повече информация

better-wp-security.7.7.1.zip

Текуща версия: 7.7.1

Последна актуализация: 20 април 2020 г.


94% Ratings


900000 + инсталирания


WP 5.2 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


iThemes Security (преди по-добра WP сигурност)

Освен тези, помислете и за неща като двуфакторно удостоверяване и други прости поправки, които ще направят вашия сайт ултра защитен.

38. Не се потейте над резултата си от Google PageSpeed ​​Insights

Знаеш ли защо не трябва да се потиш над това? Защото през повечето време дори не можете да го подобрите.

Преди малко направихме забавен експеримент. Искахме да проверим какъв ефект можеш да окажеш върху себе си PageSpeed ​​Insights оценка, след като получите първоначалната си оценка. Така че получихме две настройки за хостинг, направихме тестовете и след това оптимизирахме по-слабо ефективните чрез няколко стандартни метода.

Резултатите бяха някак изненадващи (или никак не изненадващи, в зависимост от това как го гледате). Оказва се, че разполагането на вашия сайт с бърз хост е много по-важно от извършването на каквито и да било други оптимизации.

Накратко, по-бързата настройка за хостинг все пак получи по-добра оценка надясно от по-бавния хостинг, дори след като направи редица оптимизации към него. Ето пълния експеримент.

В крайна сметка всичко това се свежда до това да се получи добра настройка за хостинг. Това винаги е най-лесният и най-добрият начин да подобрите резултата си от PageSpeed ​​Insights, когато стартирате блог.

39. Използвайте Quora, за да разберете наистина какво искат да научат хората

Бил вече спомена Quora по-горе, но го изброявам по съвсем друга причина. Тук не става въпрос за намиране на подходящи нишки на Quora, изпращане на отговора и след това включване на съдържанието ви. Тук става въпрос за нещо друго:

Quora е едно от малкото места в мрежата, където можете да отидете, за да разберете какво наистина искат да научат хората. По принцип всеки въпрос е възможност да напишете напълно нов пост в блога си – наистина страхотен помощник, когато стартирате блог.

Всичко, което е необходимо, е да отидете в Quora, след няколко теми, свързани с нишата на вашия блог, и да обърнете внимание на въпросите, които хората задават.

Ето какво постигате, когато го направите:

 • Първо, знаете, че проблемът наистина е важен за поне един истински, дишащ човек – с други думи, имате потвърждение, че даден проблем не съществува само в ума ви.
 • Виждате точната формулировка на човека, използван за задаване на въпроса – можете да го използвате като заглавие, равномерно или част от него. Това също ви дава указание за типа ключови думи, които може да са свързани с проблема.
 • След това имате чудесно място да промотирате този пост. Можете да се върнете в Quora, да отговорите на въпроса по прост и бърз начин и след това да добавите линк за всеки, който иска да научи повече.

Точно това направихме с поне шепа публикации тук:

quora1
Има ли Avada повече функции от Divi?

quora4
Shopify срещу WordPress, какво е сравнението между всеки от тях?

quora3
Коя е най-добрата PP плъгин за директория на член на клуба?

Ключови точки:

 • Когато изграждате публикация по този начин, не забравяйте да стигнете до основата на отговора си веднага. Както каза Колин, забравете вашето интро писане като научно-изследователски документи в гимназията.
 • Ако трябва да напишете някакво въведение, за да не отчуждавате обикновените си читатели, използвайте поне котви за документи, когато се свързвате с публикацията от Quora. (Напр. Връзка към публикацията ви като tvojeite.com/some-post/#the-relevant-part.) По този начин, който идва от Quora, може да пропусне това, което не е важно от тяхната гледна точка.
 • Използвайте изображения, за да направите отговора на Quora да се откроява от всички останали. Чист трик. Някои мои примери по-горе.

40. Направете проучване на ключови думи за всяка нова публикация, която публикувате

Вече споменахме изследването на ключови думи тук, но исках да отворя тази кутия от червеи още една минута, само за да се уверя, че всички сме на една и съща страница. Има едно основно нещо, което искам да повторя тук:

Ключът към истинското, правилно изследване на ключовите думи го прави отново и отново за всяка нова публикация, която публикувате.

Знам, че много работа, знам, съжалявам за това, но няма друг начин да се публикува съдържание в днешния уеб пейзаж, когато стартирате блог. Там вече има твърде много страхотно съдържание. Твърде много съдържание, което вече е доста оптимизирано. В подобна среда не можете просто да разчитате на основната си ключова дума за целия сайт и да продължите да създавате своето съдържание наоколо "както и да е" слабо свързана тема.

Това също се връща към извършване на одити на съдържанието. Когато преглеждате миналото си съдържание и го одитирате, попитайте се, "Каква ключова дума е насочена дори към тази публикация? Достатъчно оптимизиран ли е??"

41. Вземете вдъхновение от на пръв поглед несвързани ниши

Създаване на добри идеи за публикации в блога може да бъде труден на моменти. Но да запазите вдъхновение от консумацията на съдържание само от вашата ниша може да бъде меч с две остриета.

 • От една страна, тя ви информира и с пръст върху пулса.
 • Но от друга страна, това не ви позволява да се отворите за нови идеи и може би да изпробвате нови неща, които не са били изпробвани преди.

Популярен автор и подкастър, Джеймс Алтъчър казва, че идеалният секс е едно от най-мощните неща, които един творчески човек може да изпита (перифразира). С други думи, единственият начин да имате добри идеи е като имате много идеи. И след като тези идеи започнат да правят секс помежду си, това се случва, когато се раждат страхотни неща / продукти / статии.

Ето защо трябва да се разширяваме Чета много. Гледайте много видеоклипове. Правете много неща. Позволете си да консумирате съдържание извън вашата ниша. Това е може би крайният път, който трябва да следвате, когато стартирате блог.

Тим Ферис – човек може би сте чували за – също вижда стойност в това, че си позволява известна свобода в това отношение. Едно от неговите неща, например, е четене на фантастика преди лягане. Той не е белетрист Изглежда, че четенето на художествена литература не трябва да прави нищо за него. Но все пак:

Не четете художествена литература преди лягане, което насърчава прожектирането в бъдещето и загрижеността / планирането. Прочетете художествена литература, която ангажира въображението и изисква внимание от сегашното състояние.Тим Ферис

42. Дайте най-добрите си неща безплатно

Тук става въпрос за платено срещу безплатно съдържание. Честа грешка е да мислите, че най-доброто ви съдържание трябва да бъде запазено за вашите платени клиенти.

Nope!

погрешно

Мислете за това по този начин, когато включите радиото (ако още не сте се преместили в Spotify или подкасти напълно, тоест) какво чувате? Чувате ли произволна песен от албума на изпълнител?

Не! Чувате абсолютния им хит №1! И вие го получавате безплатно. Защо? Защото по този начин ви карат да купите албума или билета за концерта.

Наричайте го "принцип на радио" ако искаш.

Работата е в това:

Безплатни, страхотни неща прекарват хората през вратата. Когато дойдат, те започват да търсят още. Те започват да мислят, "по дяволите, този безплатен ресурс е по-добър от това, което другите хора таксуват!"

Това е печалба.

Това е мястото, където можете да продадете консултация едно на едно, премиум многочастични курсове, изказвания, недвижими имоти … вие получавате идеята.

С две думи: Да започнете блог? Подарете най-добрите си неща безплатно. Има огромен възвръщаемост на инвестициите!

43. Спрете да обсебвате граматиката. Никой не го интересува

(С изключение на този човек, който ще го посочи в коментарите. Не се притеснявайте за него. Той така или иначе е шут.)

Ядрото на информацията е това, което наистина има значение. И знам, че звучи банално, но просто как стоят нещата.

Никой – и наистина искам да кажа никой – никога няма да прочете блога ви, само защото граматиката ви е на място. ако "добра граматика" е единственото нещо, което вървиш за теб, загубил си.

С други думи, лошо написан, проницателен пост винаги ще бъде по-добър от хубаво написано съобщение за безсексуални съобщения.

Идеи! Истории! Развлекателна стойност! Сурова информация! Първо инвестирайте в съдържателната си мускулатура и едва след това се съсредоточете върху граматичния си мускул.

Йода

Въпреки това, като се казва:

44. Писане, редактиране, публикуване – това е процес в 3 стъпки

Въпреки че граматиката не е нещо, с което трябва да се обсебвате, качествен пост на вратата и в природата все още е процес, който трябва да се обмисли.

Любимият ми подход е да го третирам като нещо в 3 стъпки: писане, редактиране, публикуване.

Защо така?

Просто, както пишете, е лесно и изкушаващо да редактирате в движение – както в, оправете изреченията / параграфите, докато ги пишете. Изглежда естествено, това е, което направихме, когато пишехме документи за училище. Но не е най-ефективният.

Проблемът с редактирането по време на писане е, че спира потока от идеи, нарушава творческото ви мислене и затруднява разказването на истории.

Правилният начин на писане – смея да използвам думата "правилен" – е да напишете първо, редактирайте по-късно.

Целта при създаването на първата чернова е да получите колкото се може повече думи върху лист хартия (или цифрова хартия) и да не се притеснявате как изглежда всичко. Наистина искам да кажа, че трябва да запишете всичко, което мислите за това, свързано с темата.

Важното тук е да не се спирате и да се опитвате да поправите нещо. Дори печатни грешки. Вашата цел е да пишете. За да бъдете креативни.

След това, след като сте написали цялата чернова, това може да стане, когато може да се извърши редактирането. Това е, когато можете да се върнете към черновата си и да започнете да я поправяте.

И осъзнавам, че тази раздяла е нещо невероятно трудно да се спазва. Аз също се хващам да редактирам това или онова, докато пиша, но ключът е да забележите това и да се опитате да се измъкнете от него.

И накрая, има публикуване, което е нещо свое нещо в днешно време, тъй като повечето от това, което пишем, се публикува онлайн от нас (и не се изпраща до вестник на трета страна или нещо подобно).

Блоговете са уникални по начина, по който работят. Искам да кажа, освен основната част на статията ви, вие също трябва да подготвите заглавието, да форматирате публикацията, да добавите някои изображения, да зададете вашите маркери / категории, да добавите някои "кликнете върху туитове" може би, и направете безброй други неща – всички неща, които стартирането на блог включва. Това е всичко в "издаване" кофа. Направете това последно. Работете, за да направите публикацията си да изглежда страхотно непосредствено преди да натиснете бутона за публикуване.

45. Настройте правилно инструментите си за блогове / писане

Така че, в зависимост от начина, по който започвате блог и създавате съдържание, може да намерите определени инструменти, които са ви много полезни всеки ден.

Независимо дали става въпрос за стоящо бюро, нова клавиатура или готино уеб приложение, инструментите улесняват живота ви в блогове много по-лесно.

Нека просто преминем през този списък от списъка един по един:

I. Моля, вземете си добра клавиатура

Дръжте се! Моля, не пропускайте да прочетете този! Важно е.

Клавиатурата е може би най-недооцененото оборудване, с което взаимодействаме редовно. По-голямата част от нашето взаимодействие с компютър се случва чрез клавиатура, нали?

И все пак рядко превключваме клавиатури и обикновено не проследяваме какво се случва на пазара на клавиатури. Просто получаваме всичко, което е на разположение, или каквото и да е с нашия компютър. Но това е грешка.

Клавиатурите са много различни и няма една клавиатура, която да управлява всички тях. Всичко това се свежда до личните ви предпочитания, умението ви като машинописка и общия ви комфорт в зависимост от позицията ви. Ето защо трябва да експериментирате с различни настройки, за да намерите тази, която е перфектна.

Някои клавиатури имат ниски клавиши за пътуване, други – високи пътувания. Има механични клавиатури. Има мембранни ключове. Има каквито и да са MacBooks в наши дни. И т.н., но фактът е, че никога не знаете кой от тях ще бъде по-добър за вас, докато не ги опитате от първа ръка.

Затова отидете в местния магазин и експериментирайте. Просто се мотайте, запалете инструмент за тефтерче, започнете да пишете, вижте как се чувства. Получаването на правилната клавиатура може да ви превърне в главна машинописна машина за една нощ – поне това, което направи за мен.

II. Изпробвайте приложения за блогове

Извършването на работата ви в рамките на интерфейса на WordPress е добре, особено в режим без разсейване.

разсейване безплатно

Но когато стартирате блог, може да се окажете още по-продуктивни в някои специализирани приложения за блогове.

Например, двете ми любими са iA Writer и Мечка.

 • iA Writer е може би най-доброто приложение за писане за Mac (макар и само моето мнение).
 • Bear е хубаво разработено приложение за бележки за бележки за Mac, което също се отличава като страхотен текстов редактор. И има по-добра интеграция с тъч лентата на MacBook Pro от iA.

И двете приложения поддържат евтино, което е много по-бърз начин да напишете каквото и да било.

Освен това, ако имате повече устройства, можете да синхронизирате съдържанието си във всички тях.

Някои други опции:

 • WordPress настолно приложение – калипсо. Този е достъпен за Windows, Mac и Linux. Той също така ви дава достъп до някои други части на wp-admin.
 • Одисей за Mac. По-скоро скъпо приложение за писане, но има много умират фенове, които абсолютно го обичат.
 • Гугъл документи. Това звучи очевидно, но с най-новите инструменти вече можете да интегрирате Google документ с вашия WordPress сайт директно, което означава, че можете основно да експортирате всеки документ направо в блога си. Повече за това тук.

III. Експериментирайте с помощни приложения

Ето едно бързо преминаване през приложения, които правят работата ми много по-бърза:

 • Lightshot – най-добрият инструмент за скрийншот.
 • Алфред – Приложение за производителност на Mac, помислете за това като Spotlight търсене на стероиди.
 • aText – приложение за разширяване на текст за Mac. "aText ускорява писането чрез замяна на съкращения с често използвани фрази, които определяте." Например, аз съм склонен да използвам думата "WordPress" много, така че вместо да се налага да го пиша на ръка всеки път, зададох макрос, който ми позволява просто да пиша WPP, а aText веднага ще го разширя до WordPress. Имам множество други подобни настройки (за обикновени грешки, които правя, сложни думи и т.н.).
 • WorkFlowy – най-добрият инструмент за създаване на контури на статията.
 • Мениджъри на пароли – те ви помагат да следите потребителски имена / пароли за всички останали неща.
 • BetterTouchTool – вашият Mac тъчпад и тъч бар на стероиди. Използвам го за персонализирани жестове, а също и за получаване на тези икони за пряк път (между другото):

macbook pro touch

Това е опаковка!

Този пост беше много! Всъщност току-що прочетохте 11 000 съвет за започване на блог. Благодаря, че все още сте тук!

В крайна сметка воденето на блог е едно от онези неща, които само по себе си изглежда просто, но разликата между това да го правиш и да го изпълниш в пълния си потенциал всъщност е огромна. Има толкова много движещи се части! Има самата WordPress, писане на съдържание, редактиране, форматиране, хостинг, SEO, изграждане на връзки, социални медии, списъци с имейли, работа в мрежа и в и върху и на.

Надявам се този списък да е проницателен и че ще ви помогне да избегнете някои от ранните грешки, които повечето блогъри правят. Ако искате да разширим някое от обсъжданите тук въпроси, не се колебайте да изпратите въпросите си по-долу.

Плюс това, не забравяйте за това ръководство, което споменах в началото – то ще ви преведе през целия процес на изграждане на успешен блог.

Информация за бонус в случай, че се питате как да започнете блог!

Излъгах … всъщност имаме три бонуса за вас тук:

(1) Ако това е прекалено много за четене, вземете своя изрязан лист за „манипулиране на PDF“, който добре обобщава всичко, казано в този ресурс.

(2) Искате урок как да започнете блог във видео формат? Имаме това и за вас.

Кликнете, за да видите:

(3) Нещото, което споменахме в началото – целият този ресурс се преобразува в добре проектирана електронна книга с множество формати – PDF, MOBI, ePub. Това означава, че можете да качите това на вашия Kindle или на друго устройство, което използвате за електронни книги:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector