Как да си направите уебсайт на WordPress: Най-доброто ръководство за начинаещи и напреднали потребители

Много хора се чудят как да направят уебсайт на WordPress. ��


Те са чували за WordPress, нейната невероятна популярност, отлични функции и дизайн, а сега искат да се присъединят към пакета и да създадат свой собствен уебсайт на WordPress. ��

И така, откъде да започнете? Независимо колко сте напреднали в платформата, тук имаме специален ресурс за вас.

Това, което следва е a ръководство за избор на приключение за това как да направите уебсайт на WordPress.

Как да си направите уебсайт на WordPress

Contents

Изберете от следните сценарии и вижте какво съдържа ръководството за вас:

начинаещ
�� Аз съм начинаещ, работещ върху първия си уебсайт

междинен
��️ Знам основните положения как да направите уебсайт на WordPress, но искам да ускоря процеса

напреднал
User Аз съм разработчик / захранващ потребител и искам да подобря работния си процес, като създавам множество уебсайтове на WordPress

☝️☝️☝️

Какво е WordPress и защо трябва да го използвате?

За да започнем нещата, нека първо да направя убедително и да ви кажа защо използването на WordPress при изграждането на уебсайта ви наистина е правилното решение.

Искам да отделя минута, за да направя това, защото, макар и да сме заобиколени от неоспорими доказателства за доминирането на WordPress, някои хора все още ще се опитат да ви кажат, че WordPress не е достатъчно добър за определени типове уебсайтове.

За щастие, можем да използваме действителни данни, за да правим повечето от разговорите тук:

Първо, какво е WordPress така или иначе?

Най-просто казано, WordPress е операционната система на вашия уебсайт.

Вашият iPhone работи с iOS, вашият Samsung Galaxy работи с Android, а уебсайтът ви може да избере да стартирате WordPress.

�� Научете повече за това какво е WordPress тук

Въпреки това WordPress не е единствената операционна система за наличните уебсайтове. Тя е най-популярната, въпреки това.

WordPress управлява 35% от всички уебсайтове. Да, четете това право, това е всички уебсайтове.

Освен това много от тези уебсайтове не са това, което бихте нарекли прости блог сайтове. С марки като AMC, Mercedes, BBC, Walt Disney и много други се доверяват на WordPress като операционната система на тяхното онлайн присъствие. Вероятно ще се оправи и с WordPress!

Следваща точка, WordPress е изключително способен да служи като операционна система на вашия онлайн магазин (електронна търговия). Близо 30% от всички онлайн магазини работят на WordPress.

След това има и темата за персонализирането.

 • Започвайки с дизайна, ще откриете, че WordPress предлага най-големия избор от инсталируеми дизайнерски пакети (теми), които можете да импортирате в уебсайта си с няколко кликвания.
 • Можете също така да разширите функциите на уебсайта си доста чрез плъгини. Точно като темите, те също се инсталират с няколко кликвания.

Плюс това, ако някога се нуждаете от помощ за нещо, свързано с техническата страна на WordPress, ще установите, че около WordPress има огромна общност. През повечето време можете да намерите помощ безплатно.

На всичкото отгоре хостингът на уебсайт на WordPress също е много лесен и най-важното – евтин. �� (По-късно ще говорим за уеб хостинг.)

Всичко това прави WordPress най-универсалната операционна система за уебсайтове от всички тях. В крайна сметка, използвайки WordPress, получавате:

горд кодер

Платформа, която се използва от най-добрите марки + огромна популярност + голяма общност + инсталируеми дизайнерски пакети + плъгини + евтин хостинг + универсалност = страхотен уебсайт!

В следващите стъпки ще ви покажа как да направите уебсайт на WordPress стъпка по стъпка:

Изберете име на домейн и хостинг

Като нов потребител в света на WordPress, ще трябва да се справите с най-плашещата и объркваща стъпка на процеса, всъщност веднага в началото на вашето приключение.

Объркващото нещо е мястото, откъдето започвате пътя си, за да направите уебсайт на WordPress. Тази отправна точка не е самата WordPress. Действителната отправна точка е получаването на име на домейн и уеб хостинг.

Само за да сме сигурни, че сме на една и съща страница:

 • Име на домейн е адресът на вашия уеб сайт в мрежата. Домейнът на този сайт например е codeinwp.com.
 • Уеб хостингът е сървърът, на който се съхранява уебсайтът ви. Често погрешно схващане сред хората е да мислят за това "уебсайтове живеят в интернет." Там, където всъщност живеят, е на уеб сървъри, управлявани от уеб хостинг компании. Под капака уеб сървърът е просто тип компютър, който е оптимизиран за работа с уебсайтове.

Заплашителното за двата домейна и хостинга е, че не е ясно веднага откъде да започнете с тях.

Ето какво ви съветвам да направите:

първи, изберете име за вашия уебсайт. ��

Вероятно вече имате някои идеи, но можете да си помогнете и за някои от инструментите за генериране на имена, които са достъпни в интернет.

Как да направите уебсайт на WordPress: първо, получете предложение за домейн от DomainWheel

харесвам DomainWheel тъй като е собствено средство, плюс ние положихме много усилия да го направим възможно най-функционален.

Започнете, като въведете вашата идея за име или дори някои начални думи, с които искате да създадете име на уебсайта си, и след това вижте какво трябва да каже DomainWheel за него.

Вероятно ще намерите някои интересни опции сред предложенията на DomainWheel. Инструментът също така ви казва кои имена на домейни са достъпни за регистрация.

След като намерите име на домейн, което харесвате, просто го запишете някъде – ще го купите по-късно.

След това ще отидете изберете хостинг фирма и се регистрирайте за хостинг акаунт. ��️

Имаме много съдържание на този сайт в различни предложения за хостинг, сравнения, прегледи и общи съвети как да изберете вашия идеален уеб хост. Силно ви насърчавам да прочетете някои от тях.

 • Сравнени най-добрите хостинг доставчици на WordPress за 2020 г. & изпитан
 • Най-добрият евтин хостинг на WordPress: 10 опции за под $ 3.95 / месец
 • Проучване за хостинг на WordPress: какво реалните потребители мислят за своя хостинг и кое е най-доброто според 6500+ респонденти

сървър

Ето защо, ако нямате време да прегледате тези ресурси в момента, ето моите две основни препоръки по отношение на хостинга:

�� Bluehost⭐ SiteGround

Bluehost

Bluehost

Това е една от малкото компании, официално препоръчани от самия екип на WordPress.

Bluehost също е един от най-евтините домакини там. Плановете започват от $ 2,95 / месец. За тази цена, вие също получавате безплатно име на домейн за първата година. Това означава, че дори не е нужно да харчите допълнително, за да получите идеалното си име на домейн.

Bluehost не проследява използването на вашата честотна лента (обемът на трафика, който уебсайтът ви получава) и получавате 50 GB дисково пространство, за да използвате.

Отидете в Bluehost

SiteGround

SiteGround

SiteGround е втората компания, препоръчана от екипа на WordPress.

SiteGround е малко по-скъп, като се започне от $ 3,95 / месец. Освен това те не ви дават име на домейн безплатно. Това, което получавате обаче, е спорно най-доброто обслужване на клиенти в бизнеса и по-добра ефективност според многобройните отзиви на потребителите.

Отидете на SiteGround

Изборът зависи от вас. Повечето потребители обикновено са също толкова доволни от която и да е от тези хостинг компании.

Регистрирайте се с вашата уеб хостинг компания по избор

Регистрацията с уеб хостинг компания и регистрирането на име на домейн са на първо място "реален" стъпки по пътя ви да направите уебсайт на WordPress.

В случай, че не сте 100% позитивни в точния домейн, който ще използвате, проверете DomainWheel за да получите някои идеи.

Що се отнася до хостинга, обикновено обичаме да препоръчваме SiteGround и Bluehost поради лесната им за използване и функционална платформа и доброто съотношение на параметрите на сървъра спрямо цената.

Ако все още не сте сигурни кой да изберете, помислете за това:

 • Ако имате сериозни бюджетни ограничения, отидете с Bluehost. Вие получавате не само хостинг за $ 2,95 на месец, но също така и безплатно име на домейн, свързано за първата година.
 • Ако повече цените ефективността на сървъра и обслужването на клиентите, отидете с SiteGround – от $ 3,95 на месец.

В тази стъпка ще ви покажа как да настроите WordPress с всеки хост:

Първи стъпки с Bluehost

Отидете на Bluehost и кликнете върху Първи стъпки бутон. Изберете един от наличните планове – най-вероятно най-евтиният, наречен Основен – $ 2,95 / месец.

Как да си направите уебсайт на WordPress на Bluehost basic

След това въведете името на домейна, което искате да регистрирате за вашия уебсайт.

регистрация на bluehost

Следващите стъпки са за предоставяне на лична информация за финализиране на настройката.

В края също трябва да въведете данните си за плащане. За да получите ниската цена от $ 2,95 на месец, ще трябва да платите за три години напред. Избирането на по-кратък период ще увеличи цената на месец.

Първи стъпки с SiteGround

Отидете на SiteGround и кликнете върху ВЗЕМЕТЕ ПЛАН бутон под конкретния хостинг ниво, от който се интересувате. Избор на най-евтината опция, наречена Стартиране, при $ 3,95 на месец ще бъде достатъчно за повечето уебсайтове.

Как да направите уебсайт на WordPress при стартиране на SiteGround

В следващата стъпка SiteGround ви позволява да регистрирате име на домейн през тяхната система. Въведете името на домейна, което искате в полето, и кликнете върху Продължи.

SiteGround домейн

След това ще трябва да предоставите личните си данни, както и да изберете основните параметри на вашия уеб сървър.

Обърнете внимание по-специално на тази част от формуляра за регистрация:

Информация за покупка на SiteGround

Тук трябва да изберете местоположението на центъра за данни на вашия сървър и периода на регистрация на вашия хостинг план:

 • Изберете местоположението на центъра за данни, което е най-близко до желаната от вас аудитория – в идеалния случай в същата държава.
 • Изберете най-дългия период, който можете да си позволите. Вашата цена за подновяване след първоначалния период ще се увеличи, така че избирането на възможно най-дългия договор като първоначален ще ви спести пари в дългосрочен план.

Попълнете формата и завършете плащането.

Инсталиране на WordPress на вашия уеб хост

Избран ли е уеб хостът ви и създаден ли е акаунт? Добре! Нека сега инсталираме WordPress отгоре.

Има няколко добри начина да се справите с процеса. Изберете опцията, която ви е най-подходяща:

Изграждане на WordPress инсталиран на Bluehost

Когато влезете в Bluehost за първи път, ще ви се покаже съветник за настройка, който ще ви преведе през процеса на инсталиране на WordPress.

Ако пропуснете този съветник или го деактивирате случайно, винаги можете да инсталирате нов уебсайт на WordPress, като отидете на Моите сайтове, и след това щракнете върху Създаване на сайт бутон.

Как да си направите уебсайт за WordPress: Bluehost регистрация

Останалата част от процеса на инсталиране не изисква технически познания. Просто попълвате формуляр и уведомявате Bluehost как искате да настроите вашия администраторски акаунт.

Получаване на WordPress инсталиран на SiteGround

Въпреки че тези неща се променят с SiteGround от време на време, обикновено трябва да имате екземпляр на WordPress, който вече работи, когато завършите настройката на акаунта си..

За да проверите дали това е така, влезте в потребителския панел и отидете на Моите акаунти, след това в инсталации раздел. Трябва да видите вашия уебсайт, посочен там, и a Отидете на панела за администратори бутон наред. Можете да кликнете върху него, за да влезете в своето табло за управление на WordPress.

Освен това SiteGround може да ви покаже съветник за настройка на сайта и да ви преведе през всичко стъпка по стъпка. По време на тази процедура ще трябва да зададете администраторския акаунт за вашия сайт. Когато инсталацията приключи, ще можете да влезете в своето табло за управление на WordPress.

Изход на съветника на SiteGround

Ако за вас не е зададен нито един уебсайт на WordPress, най-лесният метод да навлезете на SiteGround е да се свържете с техния екип за поддръжка чрез чат на живо и да ги помолите да настроят WordPress за вас.

Те ще бъдат супер щастливи да направят това и вие също избягвате възможността за възникване на грешки по пътя.

Помощ за SiteGround

Първо инсталиране на WordPress чрез WP-CLI

Инсталирането на WordPress ръчно е добре, но можем да направим нещата много по-рационализирани, като използваме нашия добър стар приятел, WP-CLI.

��️ Бонус: В долната част на страницата ще намерите обща информация за всички WP-CLI команди, използвани в това ръководство. Нещо, което можете да копирате и поставите във вашите записи.

 • В случай, че не знаете, WP-CLI е интерфейс за команден ред за WordPress. Той добавя цял набор от команди WordPress отгоре на вече наличните в стандартния команден ред Unix.

Инсталирането на WordPress чрез WP-CLI има няколко предимства:

 • Можете да създадете своя собствена уникална последователност от команди и да ги използвате повторно, за да въртите нови сайтове.
 • Процесът също е много по-бърз – вие не само не се забавяте от потребителския интерфейс на WordPress, но и командите на черупките също отнемат по-малко време, за да стигнат до местоназначението си и да бъдат изпълнени.

⚠️ Забележка; описаните по-долу стъпки започват от вас със SSH връзка, установена с вашия хост.

Първо, първо, нека се уверим, че наистина имате инсталиран WP-CLI на вашия сървър. Изпълнете тази команда:

wp –info

Трябва да видите екрана за състоянието на WP-CLI.

�� Забележка; от нашите най-препоръчани решения за уеб хостинг за WordPress, SiteGround, A2 хостинг и WP Engine всички имат инсталиран по подразбиране WP-CLI.

Ако нямате инсталиран WP-CLI, пак можете да го добавите към повечето сървъри. Ето как да направите това.

За да инсталирате WordPress чрез WP-CLI, започнете, като отидете на пътя към директорията, където искате да инсталирате вашия сайт. Следващия:

WP ядро ​​изтегляне

 • изтегля WordPress

wp config create –dbname = YOUR_DATABASE_NAME –dbuser = YOUR_DATABASE_USER –prompt = YOUR_P4SS

 • създава нов wp-config.php файл

wp db създаване

 • създава базата данни въз основа на детайлите, зададени от предишната команда

wp core install –url = YOUR_DOMAIN.com –title ="ЗАЯВЛЕНИЕ НА САЙТА" –admin_user = ADMIN_USER –admin_password = ADMIN_P4SS –[email protected]

Това е! Целият процес отнема само няколко секунди, след като го закачите. Установяването на SSH връзка вероятно е най-дългата част.

Получаване на WordPress инсталиран на всеки хост чрез cPanel

Повечето уеб хостинг фирми използват инструмент, наречен Cpanel за да позволи на потребителите да управляват своите хостинг настройки. Казано по-просто, cPanel е онлайн административен панел, който ви позволява да конфигурирате уеб сървър, да добавяте нови акаунти, бази данни, имейли, както и скриптове на уебсайтове като WordPress.

В повечето версии на cPanel има инструмент за инсталиране на скриптове, наречен Softaculous. Можете да го намерите в СОФТУЕР раздел.

Как да направите уебсайт на WordPress чрез Softaculous

След като щракнете върху него, бързо ще разберете колко функции предлага Softaculous и колко различни скриптове на уебсайтове може да инсталира за вас. За щастие WordPress е там в горната част на списъка. Кликнете върху логото на WordPress, за да започнете.

WordPress мека

Кликнете върху Инсталирай сега за да започне инсталацията.

Softaculous ще ви покаже формуляр, в който трябва да въведете всички подробности на вашия уебсайт. Въпреки че формата е по-голяма, полетата са лесни за разбиране.

Това е най-важната част от формата:

важна форма

Тук избирате името на домейна на вашия сайт (вероятно вече имате правилното име на домейн, избрано там по подразбиране; ако не, коригирайте избора), също така въведете заглавието на вашия сайт и подробностите за вашия администраторски акаунт.

След като кликнете върху Инсталирай, процесът на инсталиране ще започне. Ще получите известие, когато приключи няколко минути по-късно.

На този етап ще можете да влезете в своето табло за управление на WordPress.

Използвайте отново празен сайт за шаблон на WordPress

Ако работите върху нови уебсайтове на WordPress често, можете да установите, че инсталирате една и съща структура на уебсайт на WordPress многократно.

Всички имаме любимите си плъгини, теми, нашите любими настройки на уебсайтове и др. Подреждането им всички на ръка всеки път е огромна загуба на време.

Има два страхотни начина да си осигурите винаги една и съща инсталация на WordPress:

 • Използвайте последователност от WP-CLI команди на всеки нов сайт
 • Създайте самостоятелен шаблон на уебсайт и след това го импортирайте на всеки нов сайт с помощта на инструменти на трети страни

Пътят до WP-CLI ще бъде добре, ако искате да поддържате нещата сравнително прости, уверете се, че всички ваши любими приставки са инсталирани, тема и някои основни настройки на WordPress.

За по-модерни настройки – включващи предварително конфигуриране на сложен плъгин или импортиране на цели дизайни на начална страница, ще трябва да преминете по другия път и да използвате някои инструменти на трети страни.

Използване на WP-CLI за стартиране на шаблон на WordPress сайт

Както при инсталирането на WordPress, използването на WP-CLI е най-ефективният и най-бърз начин за конфигуриране и на нов сайт.

Ето някои основни команди, които можете да използвате:

wp плъгин изтрийте здравей

 • се отърва от приложката привет

wp тема инсталирайте THEME_SLUG
wp тема активира THEME_SLUG

 • инсталира и активира тема

wp плъгин инсталирайте PLUGIN_SLUG
wp плъгин активира PLUGIN_SLUG

 • инсталира и активира плъгин

wp коментар изтриване $ (wp списък с коментари –format = IDS)
wp публикация изтриване $ (wp публикация списък –post_type = ‘публикуване “–формат = идентификатори)
wp публикация изтриване $ (wp публикация списък –post_type = ‘страница’ –формат = идентификатори)

 • изтрива всички коментари, публикации и страници, създадени по време на инсталацията

Като алтернатива:

wp сайтът е празен

 • запълва целия сайт; няма да остават публикации, коментари, условия или мета

wp сайт празен – зарежда се

 • изтрива всичко от директорията за качване

wp пост генерира –count = 10

 • създава десет празни публикации за тестване

Дори ако искате само да се отървете от манекеновото съдържание и да инсталирате няколко приставки, все пак ще бъде много по-бързо да направите това чрез WP-CLI.

От вас зависи да създадете вашата идеална последователност от WP-CLI команди, за да получите точния набор от плъгини, теми и съдържание на сайта за начални програми, от което се нуждаете. Ето пълната директория на WP-CLI команди за избор.

Използване на Duplicator за стартиране на шаблонния WordPress сайт

Чудесен начин да се справите със създаването на шаблон на уебсайт е да използвате плъгин като копирна машина.


Дубликатор - приставка за миграция на WordPress Дубликатор – приставка за миграция на WordPress

Автор (и): Snap Creek

Текуща версия: 1.3.34

Последна актуализация: 16 май 2020 г.

duplicator.1.3.34.zip


98% Ratings


1,000,000 + инсталирания


WP 4.0 + Изисква

Този път е по-подходящ, ако се нуждаете от по-изчерпателен набор от плъгини (или тема) направо от първа стъпка и искате тези приставки вече да са предварително конфигурирани по определен начин.

Например, много разработчици обичат да започват с любимата си тема, конкретни сайтове за начинаещи и конкретен плъгин за създаване на страници с някои вече внесени дизайни на страници (като страница за страница, страница за контакти и т.н.). Това е вид уебсайт за шаблони, който можете да изградите и след това да разгърнете с Duplicator.

От време на време можете да актуализирате и този сайт с шаблони, като по този начин намалявате необходимостта от актуализиране на всичко по-късно.

Това работи точно както очаквате:

 1. Започнете с настройка на сайт за шаблони на тестов сървър.
 2. Внимавайте за основните настройки на сайта, които предпочитате. Това включва постоянни връзки, видимост на търсачката, коментари и настройки за pingback / trackback.
 3. Инсталирайте приставките, които смятате за задължителни. Не прекалявайте тук и наистина инсталирайте само плъгините, които винаги са ви необходими на всички уебсайтове. Нещата, които обикновено попадат в тази категория, са резервни приставки, сигурност, SEO, социални медии, ACF, формуляри за контакт, приставки за ефективност, Google Analytics.
 4. Инсталирайте любимата си тема – но само ако я използвате на всички сайтове.
 5. Предварително конфигурирайте плъгините и темата.
 6. Присвойте задължителните джаджи, ако има такива.
 7. Импортирайте малко манекен съдържание в публикации в блога.
 8. Създайте задължителните страници. Неща като About, Contact.
 9. Създайте първично навигационно меню.

списък

След всичко това инсталирайте Duplicator и преминете през процеса на експортиране на сайта като шаблон.

Ние имаме ръководство за това как да направите това тук. Същото ръководство също описва как да направите изображение на сайта и да го разгърнете на ново място.

Запознайте се с интерфейса на WordPress

Първото нещо, с което всеки потребител на WordPress трябва да се запознае, е самият интерфейс на WordPress.

Въпреки че потребителският интерфейс става много лесен за използване, след като научите въжетата, това не е най-лесното нещо за хората, когато го видят за пръв път.

За да влезете в таблото си за WordPress, отидете на www.YOURDOMAIN.com/wp-admin/

Въведете потребителското име и паролата, които сте задали по време на настройката на WordPress с вашия хост.

След като влезете успешно, ще видите основния интерфейс на WordPress:

Как да направите уебсайт на WordPress: таблото за управление на WordPress

Ето най-важните раздели:

 • (1) Приветствено съобщение. Тук ще намерите някои връзки за бързи връзки към различни ключови области на административния панел.
 • (2) Текущото състояние на вашия сайт и какво се случва с него.
 • (3) Публикации. Тук можете да създавате публикации в блогове.
 • (4) Media. Медийната библиотека на вашия сайт – тук можете да качвате и управлявате изображения и други медийни файлове.
 • (5) Страници. Тук можете да създавате страници.
 • (6) Коментари. Ще намерите всички коментари на читателите там.
 • (7) Външен вид. Тук можете да промените текущата си тема и да персонализирате други дизайнерски функции на вашия сайт.
 • (8) Plugins. Инсталирайте тук нови приставки.
 • (9) Потребители. Управление на потребителски акаунти, които имат достъп до сайта.
 • (10) Настройки. Основният панел за настройки на сайта.

Добре е да прекарате известно време тук, да преминете от раздел в раздел и да видите какво е на разположение. Запознайте се.

Следващия:

Внимавайте за някои основни настройки на уебсайта

Макар WordPress да работи перфектно по подразбиране по подразбиране, вие ще се възползвате от нея, след като се погрижите за някои основни оптимизации:

Задайте перманентни връзки

Постоянните връзки определят как WordPress работи за структурирането на уеб адресите (наречени URL адреси) на отделни подстраници на вашия сайт.

Накратко, искате да включите заглавието на страницата в URL адреса. Настройката по подразбиране не ви дава това, затова трябва да я коригираме.

Отидете на Настройки → Препратки от основната странична лента в таблото за управление.

Изберете следната настройка:

име на публикацията

Кликнете върху Запазите промените.

Направете вашия сайт видим за Google

По принцип повечето уебсайтове на WordPress са зададени да бъдат видими за Google по подразбиране, но ние ще проверим дали това е така с вашия сайт – просто за да сте сигурни!

Отидете на Настройки → Четене, и се уверете, че кутията е означена "Окуражавайте търсещите машини …" останки непроверен.

Как да направите уебсайт на WordPress: задайте видимост

Проверете заглавието на вашия сайт и неговия ред

Отидете на Настройки → Общи и вижте какво има в Заглавие на сайта и Лозунгът полета. Регулирайте, ако е необходимо.

Заглавието на сайта и таглите са често използвани в целия Ви сайт на места като заглавия на началната страница, SEO заглавия и описания, области на заглавките на дизайна на сайта и т.н..

Добре е винаги да сте настроили правилното заглавие и етикет.

Активиране / деактивиране на коментарите

Дали искате да приемете коментари на читателите или не, зависи изцяло от вас.

Има добри аргументи за и против, така че не се колебайте сами да вземете своето решение.

За да промените настройките за коментари на вашия сайт, отидете на Настройки → Дискусия. Това е полето за настройване:

коментари

Деактивирайте pingbacks и trackbacks

Pingbacks и trackbacks са оставащи функции от днешния ден. Никой вече не ги използва.

За да деактивирате pingbacks и trackbacks, отидете на Настройки → Дискусия и премахнете отметката от следното поле:

Pingbacks

Задайте правилната часова зона

Настройката на часовата зона е малко, но има потенциал да направи работата с вашия сайт много объркваща, ако е зададена неправилно.

Например, ако часовата зона не е наред, може да се изненадате, когато зададете някаква публикация в блога, която да излезе на живо в 8 ч. Сутринта, само за да разберете, че тя се появи на живо посред нощ, защото вашият сайт смята, че е на друг континент. Случва се.

За да се уверите, че настройките на вашата часова зона са правилни, отидете на Настройки → Общи и потърсете това поле:

часова зона

Всички тези настройки са доста основни, за които трябва да се погрижите. Тази част не трябва да ви отнема повече от 10 минути.

Автоматизирайте основните настройки на уебсайта

Създаването на нов сайт обикновено е последователност от едни и същи стъпки всеки път.

Защо не го автоматизирате?

Отново нашият добър приятел WP-CLI идва на помощ! Ето някои полезни команди, които можете да използвате:

Задайте перманентни връзки

wp структура за пренаписване ‘/% име на име% /’

Добавете потребителски акаунти

wp потребител създава john [email protected] –role = автор

Уверете се, че сайтът е видим за Google

wp опция актуализиране blog_public 1

Задайте заглавието и маркера на сайта

wp опция актуализиране на име на блог "Името на вашия сайт"
wp опция актуализиране на блог описанието "Описание на вашия сайт"

Активиране / деактивиране на коментарите

wp опция актуализация default_comment_status затворена

Или:

wp опция актуализация default_comment_status отворена

Деактивирайте pingbacks и trackbacks

wp опция актуализация default_ping_status затворена

Задайте правилната часова зона

wp опция актуализиране на timezone_string "Америка / New_York"

�� Обхватът на това, което можете да коригирате, не свършва тук. Продължете напред и разгледайте таблицата wp_options в базата данни на WordPress. Можете да коригирате всяка настройка, като използвате командата за обновяване на опцията wp. Ето и документите. Проверете го и създайте своя собствена последователност от команди WP-CLI, за да автоматизирате вашата настройка на уебсайта на WordPress.

Изберете тема на WordPress

Едно от най-добрите неща за WordPress е, че можете да промените целия дизайн на вашия сайт с няколко кликвания. Това става с помощта на WordPress теми.

Само за да ви покажем какво е възможно, ето как изглежда запасен уебсайт на WordPress:

Как да си направите уебсайт на WordPress: нормален сайт

И ето как може да изглежда след като инсталирате нова тема и прекарате няколко минути, като я персонализирате:

Как да си направите уебсайт на WordPress: добре изглеждащ сайт

Най-добри новини?

Много от най-добрите теми за WordPress са безплатни.

Ето как да изберете тема и да я инсталирате на вашия сайт:

Отидете на Външен вид → Теми и кликнете върху Добави нов.

теми добавят нови

Превключете към Популярен раздел.

раздел популярен

Това, което гледате, са темите, които общността оценява най-много. Всички те са безплатни.

Прегледайте този списък и изберете тема, която харесвате. Ще отида с фирн (това е тема, направена от сестринската ни компания, а също и една от най-популярните теми в директорията).

Кликнете върху Инсталирай за да получите темата, внесена на вашия сайт:

Как да направите уебсайт на WordPress: инсталирайте тема

Когато инсталацията приключи, Активирате ще се появи бутон. Кликнете върху него.

Персонализирайте темата си

В зависимост от конкретната тема, която сте избрали, процесът на стартиране и персонализиране може да се различава. Ето как работи с Neve:

Щом ударите това Активирате бутон в предишната стъпка, Neve ще ви покаже съобщение за успех и ще ви покани да започнете работа с темата, като импортирате стартов сайт.

сайтове за стартиране на Neve

Стартовият сайт е готова структура на уебсайта, която е предварително проектирана и предварително изпълнена с демо съдържание. Използването на стартови сайтове ускорява процеса на настройка на нов уебсайт на WordPress.

Кликнете върху големия син бутон (вижте по-горе), за да започнете да импортирате стартов сайт. Ще видите списък на наличните дизайни.

шаблони Neve

Изберете дизайн, който харесвате, щракнете върху него и след това върху внос бутон. Neve ще ви позволи да изберете кои елементи искате да импортирате заедно с дизайна. Можете да оставите всичко включено за най-добри резултати.

neve import

Самият импорт може да отнеме минута или две. Когато приключи, ще можете да видите вашия сайт:

Как да си направите уебсайт на WordPress: вашият нов дизайн на дома Neve

Получете по-задълбочено с персонализации

В WordPress има модул, наречен Customizer. Тя ви позволява да навлезете в много подробности, когато става въпрос за персонализиране на вашия сайт и дизайн.

За да видите какво е на разположение, кликнете върху Персонализиране връзка в горната лента или отидете на таблото за управление на WordPress и след това в Външен вид → Персонализирайте.

Точният обхват на наличните опции зависи от темата, която използвате. И все пак като цяло ще можете да коригирате неща като оформлението, заглавките и колонтитулите на сайта, цветовете и фона на сайта, книгопечатане, бутони, менюта, и още.

настройки за персонализиране на Neve

Преминете през различните секции и вижте ефекта, който ги настройвате върху вашия сайт – промените влизат в сила в реално време в екрана за визуализация вдясно.

Кликнете върху публикувам бутон (горен ляв ъгъл), ако искате да запазите промените.

Персонализирайте темата си чрез WP-CLI

Забележка; ако все още не сте инсталирали темата си, превъртете до предишния раздел, където разгледахме как да направите това с WP-CLI.

Нека сега персонализираме темата си по полуавтоматичен начин.

Помните командата за актуализиране на опцията wp, която използвахме при обсъждането на основните настройки на вашия сайт? Можете да го използвате и за настройки на темата.

Повечето теми на WordPress – ако не всички от тях – съхраняват настройките им в таблицата wp_options в базата данни. Това означава, че можете да промените тези опции – предварително да ги настроите – с помощта на командата wp update update.

За съжаление, нещо, което не може да се избегне, е, че трябва да направите първоначалната настройка и персонализиране ръчно, чрез wp-администратора. Но след това можете да използвате отново тези настройки и да ги разгърнете на нови сайтове с помощта на WP-CLI.

След като инсталирате и персонализирате темата си, прегледайте таблицата wp_options с phpMyAdmin и потърсете индивидуалните настройки на опциите. Въз основа на тези настройки създайте вашата уникална последователност от команди за актуализиране на опции за wp, които ги пререждат една по една. Използвайте това на нови сайтове.

Инсталирайте набор от задължителни приставки

Приставките са към вашия WordPress сайт какви приложения са към вашия смартфон. ��

Въпреки че със сигурност можете да използвате вашия смартфон, без да инсталирате нищо допълнително върху него, ще пропуснете много готина функционалност. Същата история е с плъгините за WordPress. WordPress е функционален извън кутията, но можете да извлечете много повече от него с приставки.

Разкрихме любимите си задължителни плъгини доста задълбочено другаде на този блог. Насърчавам ви да проверите този ресурс, за да получите подробни описания за това, което прави всеки плъгин и защо те също трябва да съставят вашия списък с задължителни.

Ето откъс от този ресурс – само имената на плъгините и кратко описание на това, което всеки прави:

плъгини

 • Йоаст SEO – най-популярният SEO плъгин за WordPress; това ще помогне на вашия сайт да се класира по-добре в Google
 • Google Analytics за WordPress – интегрира вашия уебсайт с Google Analytics
 • Кеш Енблеър – ускорява зареждането на вашия сайт; алтернативно, проверете тези приставки за кеширане
 • Wordfence Security – прави уебсайта ви по-сигурен
 • UpdraftPlus – автоматично архивиране, за да запази съдържанието си в безопасност
 • Optimole – оптимизира изображенията на вашия сайт, намалява количеството дисково пространство, което заемат, и ги кара да се зареждат по-бързо
 • WPForms – ви позволява да създавате добре изглеждащи форми за контакт; като алтернатива можете да изпробвате Форма за контакт 7
 • Съживете стария пост – взема случайна статия в блога от вашия сайт и автоматично я публикува във вашите профили в социалните медии
 • Не достатъчно? Вижте какво още е налично в официалния WordPress Plugin Directory ← ще намерите повече от 55 000 плъгини там!

Всичко това е готино, но едно нещо липсва:

Как да инсталирате приставка за WordPress

Това е неусложнен процес. От таблото за управление на WordPress отидете на Plugins и кликнете върху Добави нов:

добавките добавят нови

Или прегледайте списъците на Препоръчани или Популярен плъгини или въведете името на приставката, която искате в полето за търсене:

намери плъгин

Когато сте намерили своя плъгин, щракнете върху Инсталирай сега бутон.

След като приставката се качи на вашия сайт, Активирате ще се появи бутон. Кликнете върху него, за да завършите процеса на инсталиране.

Плъгинът е активиран и можете да започнете да го използвате.

инсталирате плъгин

⚠️ Не всеки плъгин работи едно и също веднъж инсталиран. Някои изискват допълнителна конфигурация, докато други започват да работят веднага след активирането. Обикновено ще намерите настройки на плъгини под главната Настройки панел в таблото за управление на WordPress.

Инсталирайте оригиналния си набор от задължителни приставки

Въпреки че всеки уебсайт на WordPress може да се възползва от оригинален набор от приставки, все още има някои плъгини, които ще искате на всички сайтове. Това обикновено включва неща като SEO, архивиране, Google Analytics, кеширане, оптимизация на изображения, сигурност, формуляри за контакт, Jetpack (?), Както и още няколко.

Вероятно вече имате доста добра идея какви са вашите задължителни плъгини, така че няма да натискам никакви отделни приставки към вас (може би само няколко). Вместо това нека се съсредоточим върху най-бързия начин за инсталирането им.

Отново, не е изненада, този метод ще бъде WP-CLI.

Вече покрихме основните команди, за да инсталираме нови плъгини няколко секции по-горе. Само да ви напомня, те са:

wp плъгин инсталирайте PLUGIN_SLUG
wp плъгин активира PLUGIN_SLUG

С това направено можете да използвате WP-CLI за предварително конфигуриране на приставки. Отново това става чрез командата за обновяване на опцията wp – същата, която използвахме за конфигуриране на любимата ви тема.

�� В началото на това ръководство споменах и алтернативен начин за разгръщане на основен уебсайт на WordPress с дадена колекция от пресети, теми, плъгини и т.н. Вместо да използвате WP-CLI и да вървите командата по команда, можете също да използвате Duplicator плъгин и борави с всичко в един замах. Съветвам ви да тествате и двата подхода и да видите кой работи по-добре за вашия работен процес.

Някои допълнителни приставки, за да обмислите да направите своите задължителни

Някои от тях вече знаете, някои може да са нови:

Регенерирайте миниатюри

Полезно, когато променяте теми или работите със стандартните размери на изображения по подразбиране на сайта по някакъв начин. Както подсказва името, плъгинът регенерира всички миниатюри до правилните им пропорции.

Кодови фрагменти

Страхотен плъгин за добавяне на персонализирани кодови блокове към вашите files.php файла, таблицата със стилове или за създаване на нови персонализирани шорткодове.

Трябва само да добавите фрагмента чрез тази приставка, да я активирате / деактивирате според нуждите и най-важното, да запазите фрагментите си, независимо от темата или актуализациите на приставките, които правите във времето.

ACF

Трябва ли дори да ви рекламирам този?

Optimole

В директорията на WordPress има много приставки за оптимизиране на изображения. Optimole се откроява (изграден от сестринската ни компания).

Ето някои неща, които прави никой друг плъгин (или, поне, те не предлагат всички тези функции в един и същ пакет):

 • изображенията се оптимизират в облака и след това се заменят в предния край в движение
 • запазвате всички оригинални версии на вашите изображения в медийната библиотека
 • избира правилния размер на изображението въз основа на устройството на посетителя и размера на екрана
 • обслужва всички изображения чрез CDN
 • използва мързеливо зареждане по подразбиране
 • прави вашите изображения до 85% по-малки без видима загуба на качество

Изработете страхотна изглеждаща начална страница

Всеки уебсайт се нуждае от страхотно изглеждаща начална страница. Наистина не искате вашата начална страница да съдържа произволна информация или текст на задържане. Намирането на персонализирана начална страница прави няколко неща за вас:

 • Получавате пълен контрол върху това, което виждат посетителите ви за първи път.
 • Можете да представите бизнеса си ефективно, да покажете най-добрите си продукти и да обобщите какво правите.
 • Вие стигате до фунии за хора в най-важните области на вашия сайт.

Процесът на настройка на персонализирана начална страница ще се различава в зависимост от избраната от вас тема на WordPress.

Ако сте отишли ​​с препоръчания от нас Neve и сте импортирали стартов сайт, тогава вече имате начална страница за шаблон, която чака да бъде персонализирана. Ето как да направите това:

Когато сте на началната си страница, щракнете върху Редактиране с Elementor бутон.

Как да си направите уебсайт на WordPress: редактирайте с Elementor

Това ще стартира интерфейса на създателя на страницата Elementor.

 • Elementor е един от най-популярните приставки за изграждане на страници за WordPress. Просто казано, той ви дава визуален интерфейс за работа върху вашите страници.

Елемент на потребителския интерфейс

За да промените всеки елемент, щракнете върху него и след това или редактирайте текста, или настройте стила.

редактиране на елементи

Можете също да добавите нови елементи към страницата, като щракнете върху една от малките икони в горния ляв ъгъл и след това изберете нов елемент от списъка, като така:

изберете елемент

За да добавите елемент към страницата, плъзнете и го пуснете на мястото си – точно там, където искате.

Процесът е лесен: редактирайте елементите на страницата един по един, добавете съдържанието си, качете вашите изображения, пренаредете някои елементи, добавете нови и така нататък – докато нямате начална страница, която да служи за целта на вашия уебсайт.

Кликнете върху UPDATE бутон в долния ляв ъгъл, когато сте готови.

За да научите повече за създаването на начална страница за вашия уебсайт или блог, прочетете това.

Създайте няколко стандартни страници

Освен началната страница, вашият уебсайт се нуждае и от няколко стандартни страници, които ще предоставят на посетителите ви информацията, от която се нуждаят. Тези страници включват:

 • Една относно страница – хората, които посещават вашата страница, вече са проявили интерес към това, което представлява уебсайтът ви; възползвайте се от това, като се представите за себе си и вашия бизнес и кажете на хората защо трябва да ви слушат.
 • А контакт страница – това е мястото, където можете да дадете на хората директен начин да се свържат с вас.
 • А услуги или продукти страница – покажете вашето предложение.
 • А политика за поверителност страница – в наши дни всички уебсайтове се нуждаят от страница с политиката за поверителност, за да стоят настрана от проблеми и да бъдат прозрачни за това какво прави уебсайтът с данните на посетителите.

Разбира се, не е нужно да спирате само с тези. Можете да създадете произволен брой допълнителни страници.

За да създадете стандартна страница в WordPress, от таблото за управление на WordPress влезте в Страници и кликнете върху Добави нов бутон. Ще видите прост интерфейс за редактиране на текст.

Как да си направите уебсайт на WordPress: блокирайте потребителския интерфейс

Въведете заглавието на страницата си отгоре и след това започнете да пишете съдържанието на страницата по-долу.

Ако искате да добавите изображения, можете да го направите, като кликнете върху "+" в горния ляв ъгъл и след това изберете Изображение блок от списъка.

добавете изображение

Кликнете върху публикувам бутон (горен десен ъгъл), когато сте готови.

Разгърнете страниците с шаблони

В зависимост от конкретния проект, върху който работите, може да искате да разгърнете набор от шаблони страници, които ще ви дадат скеле, за да основавате по-късната си работа върху.

Можем да създадем тези страници по няколко начина. Юмрук, любимият ни, WP-CLI:

Създайте групови страници с шаблони с помощта на WP-CLI

"В насипно състояние" е ключовата дума тук. Ще разгърнем цяла гама от примерни страници с едно движение.

Командата за използване е следната:

wp post create ./PAGE-CONTENT.txt –post_type = page –post_title = ‘СТРАНИЦА ОТ ФАЙЛ “

Както можете да видите, тази команда взема съдържание от файл и създава нова страница въз основа на него.

За да използвате този метод за създаване на страници ефективно, можете да създадете набор от файлове за различни страници и след това да ги разточите една по една. Например:

wp post create ./about.txt –post_type = page –post_title = ‘Относно’
wp post create ./contact.txt –post_type = страница –post_title = ‘Контакт’
wp post create ./privacy.txt –post_type = page –post_title = ‘Декларация за поверителност’

Импортирайте групите шаблони

Изненадващо ефективен метод за импортиране на страници с шаблони е използването на родната функция за импортиране на WordPress – тази в Инструменти → Импортиране.

Разбира се, преди да можете да го използвате, създайте вашите страници с шаблони на свежа инсталация на WordPress и след това ги експортирайте от Инструменти → Експорт.

�� В началото на това ръководство споменах и алтернативен начин за разгръщане на основен уебсайт на WordPress – с помощта на приставката за дубликатор. Ако това е пътят, по който сте тръгнали, вероятно също сте включили страниците с шаблони в архива.

Добавяне на менюта / навигация

На този етап уебсайтът ви в WordPress вече трябва да изглежда доста красив, което е чудесно, но все още има няколко неща, които можем да направим.

А именно, нека коригираме менютата:

От таблото за управление на WordPress отидете на Външен вид → Менюта. Ще видите настройките на менюто по подразбиране на вашата тема.

Как да направите уебсайт на WordPress и да зададете менюта

Можете да персонализирате това лесно.

 • За да добавите нови елементи от менюто, изберете страници от секцията вляво и щракнете върху Добавяне към менюто бутон.
 • За да подравните елементите от менюто, ги плъзнете и пуснете на място.
 • За да премахнете елементи от менюто, щракнете върху нещо, което искате да изтриете, и след това щракнете върху Премахване.
 • За да промените местоположението на менюто, коригирайте предварително зададените настройки в Показване на местоположението секция в долната част.

Кликнете върху Меню за запазване когато сте готови.

Помислете за стартиране на блог

Блогът може да бъде отличен начин за привличане на нови посетители на вашия уебсайт и в крайна сметка да получите повече очни топки, гледащи вашия бизнес.

От техническа гледна точка, стартирането на блог с WordPress е повече от просто. Или, за да бъдем по-точни, вече имате функционалност на блога, интегрирана в WordPress от първа стъпка.

�� WordPress първоначално е създаден, за да служи като инструмент за блогове, и едва по-късно се развива в напълно развита платформа за уебсайтове.

За да създадете нови публикации в блога, от таблото за управление на WordPress, отидете на Публикации и кликнете върху Добави нов. Ще видите същия интерфейс, който сте виждали, когато работите на стандартните си страници.

нова публикация

Просто въведете съдържанието си, добавете заглавие и щракнете върху публикувам бутон, когато сте готови.

�� Изграждането на успешен блог е много повече от писането на нови публикации и публикуването им. Ако искате да научите как да доминирате, прочетете това ръководство – това са нашите съвети как да получите от 0 до 400 000 читатели на блогове на месец.

Създавайте групови блог публикации

Докато получавате нов уебсайт на WordPress, публикуването на някои манекенски публикации в блогове за ранно тестване може да бъде полезно.

Най-бързият начин да ги създадете е чрез WP-CLI.

За да започнете, можете да използвате команда, която споделих по-рано:

wp пост генерира –count = 10

Това създава десет празни публикации.

Но ако искате да направите нещо по-готино, можете да използвате това:

къдря http://loripsum.net/api/4 | wp публикация –post_content –count = 10

Този създава десет публикации, но този път всеки от тях има четири абзаца с фиктивен текст.

Имате нужда от 100 публикации? Няма проблем. Нуждаете се от десет параграфа вместо 4, няма проблем. Просто коригирайте параметрите.

Бонус: Всички WP-CLI команди на едно място

По време на създаването на уебсайт на WordPress преминахме през множество различни WP-CLI команди. Тук всички са на едно място, запазете ги за бъдеща употреба:

(В случай, че имате нужда от обяснения за това, което правят тези команди, моля, направете справка с предишните раздели в това ръководство.)

WP ядро ​​изтегляне

wp config create –dbname = YOUR_DATABASE_NAME –dbuser = YOUR_DATABASE_USER –prompt = YOUR_P4SS
wp db създаване
wp core install –url = YOUR_DOMAIN.com –title ="ЗАЯВЛЕНИЕ НА САЙТА" –admin_user = ADMIN_USER –admin_password = ADMIN_P4SS –[email protected]

wp плъгин изтрийте здравей

wp коментар изтриване $ (wp списък с коментари –format = IDS)
wp публикация изтриване $ (wp публикация списък –post_type = ‘публикуване “–формат = идентификатори)
wp публикация изтриване $ (wp публикация списък –post_type = ‘страница’ –формат = идентификатори)
wp сайтът е празен
wp сайт празен – зарежда се

wp плъгин инсталирайте PLUGIN_SLUG
wp плъгин активира PLUGIN_SLUG

wp тема инсталирайте THEME_SLUG
wp тема активира THEME_SLUG

wp структура за пренаписване ‘/% име на име% /’
wp опция актуализиране blog_public 1
wp опция актуализиране на име на блог "Името на вашия сайт"
wp опция актуализиране на блог описанието "Описание на вашия сайт"
wp опция актуализация default_comment_status затворена
wp опция актуализация default_ping_status затворена
wp опция актуализиране на timezone_string "Америка / New_York"

wp потребител създава john [email protected] –role = автор

wp post create ./PAGE-CONTENT.txt –post_type = page –post_title = ‘СТРАНИЦА ОТ ФАЙЛ “
wp post create ./about.txt –post_type = page –post_title = ‘Относно’
wp post create ./contact.txt –post_type = страница –post_title = ‘Контакт’
wp post create ./privacy.txt –post_type = page –post_title = ‘Декларация за поверителност’

wp пост генерира –count = 10
къдря http://loripsum.net/api/4 | wp публикация –post_content –count = 10

Заключение за това как да направите уебсайт на WordPress

Това е; нашият път към научаване как да се направи ефективно WordPress уебсайт е направен!

Хубавото на този процес е, че той е повтарящ се и може да се прилага отново и отново, независимо какъв тип уебсайт на WordPress работите.

Това каза, че получаването на уебсайта ви онлайн е само началото на пътуването за повечето потребители. Да накараме хората да намерят уебсайта и след това да се връщат към него е съвсем различно предизвикателство.

Ето някои от нашите други ръководства, които помагат да се справим с това:

 • Как да популяризираме уебсайт на WordPress
 • Как да печелим блог или уебсайт на WordPress

Надявам се този ресурс да е бил полезен. Ако ви е харесало, помислете да го споделите с някой, който може да ви се стори полезен.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map