Opsætning af en blog – De grundlæggende indstillinger, som enhver blog har brug for

Opsætning af en blog – De grundlæggende indstillinger, som enhver blog har brug for

Opsætning af en blog – De grundlæggende indstillinger, som enhver blog har brug for
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Okay – så du er temmelig langt foran i denne proces med at oprette en blog. Du har et domænenavn, hosting, WordPress installeret, endda et tema og nogle plugins.


Så … hvad er dernæst?

Her er de grundlæggende indstillinger, som enhver blog har brug for. Pas på dem, mens du forbereder dig til lanceringsdagen:
Dette er kapitel 5 af en større guide til hvordan man starter en vellykket blog.

Opsætning af en blog i 10 trin:

Permalinks bestemmer strukturen af ​​webadresserne på dit websted, hvilket er vigtigt for både at hjælpe din blog med at rangere højere i Google og gøre dit websted mere brugervenligt for mennesker.

 • Sådan indstilles permalinks: Gå til Indstillinger → Permalinks i dit WordPress-dashboard
 • Hvad er den bedste permalink-struktur? Valg af Postnavn permalink struktur er næsten altid den bedste mulighed, medmindre du har en bestemt grund til at du har brug for en af ​​de andre.

Læs dette indlæg for at lære mere om permalinks

Opsætning af en blog: indstilling af postnavn permalink

2. Sørg for, at din blog er offentlig

WordPress inkluderer en indstilling, der gør det, så søgemaskiner ikke indekserer din blog (the "noindex" tag). Selvom denne indstilling skal deaktiveres som standard, fordi den er så massivt vigtig, når du opretter en blog (og du muligvis har tændt for den, mens du byggede dit websted og glemt det), skal du altid kontrollere for at sikre, at din blog er offentlig, når du er klar til at starte.

Ja – det kan virke fjollet – men jeg har været vidne til en opstart på hundrede millioner dollars, der skubber sit nye webstedsdesign live med en "noindex" tag på det. Jeg prøvede at undersøge virksomheden før et interview og googlede navnet, men så ikke deres websted. Kontrollerede kildekoden og så noindex-mærket. Det er tilstrækkeligt at sige, det kan ske med nogen – så bedre sikkert end undskyld!

 • Sådan gør du din blog offentlig: Gå til Indstillinger → Læsning og sørg for boksen til Modvirke søgemaskiner … er ikke markeret.

sigtbarhed

3. Konfigurer grundlæggende indstillinger i WordPress Customizer

Med WordPress Customizer kan du hurtigt konfigurere et antal små indstillinger til din blog.

Her er, hvad du skal sikre dig, at du gør:

 • Indstil din Webstitstitel og slogan i Webstedsidentitet fanen.
 • Tilføj en favorit i Webstedsidentitet fanen.
 • Udforsk temaspecifikke indstillinger.

Læs dette indlæg for mere om hvordan man bruger WordPress Customizer.

4. Opret en navigationsmenu

EN Menu giver dig mulighed for at kontrollere de links, der vises i dit websteds vigtigste navigationsområder.

 • Hvorfor det er vigtigt: Indtil du faktisk opretter en menu, vil navigationsområdet til dit tema være tomt – dette er ikke en fantastisk oplevelse for dine besøgende! Dit websted bliver meget mere brugbart med en hjælpsom navigationsstruktur.
 • Sådan opretter du en menu: Gå til Udseende → Menuer eller brug WordPress Customizer.

5. Konfigurer sidebar og / eller sidefods widgets

Widgets giver dig mulighed for at tilføje indhold til ethvert widget-område på din blog. Normalt betyder det din blogs sidefelt, men mange temaer giver dig også mulighed for at bruge widgets i din sidefod samt potentielt andre områder.

Ikke kun giver widgets dig mulighed for at give nyttige oplysninger, men de hjælper dig også med at undgå at have rare tomme mellemrum i dit tema. Og du kan endda finde plugins, der tilføjer yderligere widgets.

 • Sådan tilføjes widgets: Gå til Udseende → Widgets eller brug WordPress Customizer.

widgets

6. Opret en backup-plan

I det foregående afsnit fortalte vi dig, at UpdraftPlus er et must-have plugin. Nu, hvor du har det installeret, er det tid til faktisk at indstille din backup-plan, som er et vigtigt element i oprettelsen af ​​en blog!

 • Hvor ofte skal du tage sikkerhedskopi? Dette afhænger af, hvor aktiv du er. Hvis du planlægger at offentliggøre et nyt indlæg en gang om ugen, kan du sandsynligvis tage backup hver uge. Men hvis du planlægger at offentliggøre et nyt indlæg hver dag (eller få masser af kommentarer hver dag), kan du muligvis tage sikkerhedskopi dagligt.

7. Konfigurer andre must-have plugins

Ud over UpdraftPlus har vi også lagt nogle andre must-have plugins. For at få mest muligt ud af nogle af disse plugins skal du dog konfigurere grundlæggende indstillinger.

Her er, hvad du skal gøre:

 • Følg Yoast SEO-installationsguiden for at konfigurere grundlæggende SEO-indstillinger
 • Vælg hvor du skal vise dine Jetpack sociale delingsknapper
 • Opret en Imagify-konto for at aktivere billedoptimering

8. Bestem, om du vil tillade kommentarer

Som standard er WordPress konfigureret til at tillade kommentarer til dine blogindlæg. Det meste af tiden er det godt. Men nogle mennesker kan lide det deaktiver kommentarer.

 • Argumentet for kommentarer: De giver dine læsere mulighed for at samarbejde med både dig og andre læsere, hvilket skaber mere af et samfund.
 • Argumentet mod kommentarer: En stor procentdel af kommentarer er spam, hvilket kan blive irriterende. Det er også svært at gøre opbyg et aktivt kommentarafsnit.
 • Hvilket er rigtigt? Der er ikke noget rigtigt svar – men du skal beslutte, om du vil tillade kommentarer eller ikke ved at gå til Indstillinger → Diskussion.

kommentarer

9. Deaktiver pingbacks og trackbacks

 • Hvad er pingbacks og trackbacks: Pingbacks og trackbacks tillader andre blogs at give dig besked, når de linker til dig.
 • Hvorfor pingbacks og trackbacks sutter: Ikke kun er de ikke særlig nyttige, men spammere elsker dem og sender heldigvis masser af spammy trackbacks og pingbacks.
 • Sådan deaktiveres pingbacks og trackbacks: Gå til Indstillinger → Diskussion og sluk Tillad linkmeddelelser …

pingbacks

10. Indstil den ønskede tidszone

Som standard bruger WordPress UTC +0 til sin tidszone. Men hvis du er i en anden tidszone, betyder det, at WordPress bruger forskellige tidspunkter end din lokale tid, hvilket gør det svært at gøre ting som planlægge indlæg på forhånd.

 • Sådan indstilles din tidszone: Gå til Indstillinger → Generelt

tidszone

Nu hvor du har fået de grundlæggende indstillinger væk, er du klar til at gå videre til det næste trin med at oprette en blog – dine kernesider!

Kapitel 6: Dit websted og andre blogsider

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector