WordPress хостинг проучване 2019: Според 6 500+ респонденти, SiteGround Правила, Bluehost Close Зад

Страхувам се, че отново е това време на годината – време да поговорим за хостинг на WordPress! Но вместо ние да говорим, нека да предадем микрофона на нашите читатели, потребители и клиенти. С други думи, време е за годишното ни проучване за хостинг на WordPress – издание 2019 г.! ✨��


Както се оказа, това е така най-голямото проучване за хостинг на WordPress в мрежата. Още по-интересното е, че този работи тихо на заден план, без никаква реклама, без дори да го споделя в Twitter.

Искахме да задържим нещата ключови, само за да избегнем евентуални прекъсвания или записи на спам. Не че някога сме имали такива. Този нисък ключ работи, най-малкото, като получихме над 6 500 записа! ��������

Анкетата се появи като изскачащ прозорец на този и на два други наши сайта. Трябваше да се отговори само на няколко прости въпроса:

 • Каква хостинг компания използвате сега?
 • Колко вероятно е да го препоръчате?
 • На кой хостинг планирате да преминете?
 • Какво цените най-много за вашия хостинг?
 • Колко сайтове стартирате с вашия хост?

Ще ви покажа резултатите само за минута, но първо нека обсъдим какво прави това издание на анкетата различно от предишното.

WordPress хостинг проучване 2019

Освен анализа, който имаме за вас тук, ние също така предоставяме суровия CSV файл за изтегляне (тук). Чувствайте се свободни да го използвате за справка, когато правите свой собствен анализ.

Contents

Защо това проучване за хостинг на WordPress е различно

Вече разлях боба в интрото, но ето по-голямата история:

Както вероятно знаете, хостингът е тема, която е много важна за нас. Първо, имаме отзиви и сравнения за повечето популярни опции, налични там:

 • Най-добър хостинг доставчик на реселлери в сравнение
 • Споделен срещу управляван хостинг на WordPress
 • Най-добър евтин хостинг на WordPress
 • Най-добрите GoDaddy алтернативи за WordPress сайтове

Второ, партньорските приходи от различни хостинг фирми увеличават голяма част от общите ни приходи (все пак това не е по-важно от продажбите на тема – просто казвам това, за да стане ясно, че не сме зависими от хостинг компаниите, които ни харесват ).

Най-просто казано, с толкова много съдържание по темата за хостинга във всички наши блогове и толкова много читатели, които консумират това съдържание всеки месец, има огромна отговорност за нас да поддържаме препоръките си фактически и да мислим първо за потребителя, когато ви кажем да вземете този хост над този хост.

Всичко това се свежда до това, че ние просто искаме да получим колкото се може повече информация за цялостното качество на хостинг компаниите на WordPress на пазара. Въпреки че правим много от собствените си тестове, ние осъзнаваме, че нашата извадка от данни е все още малка и не е нищо в сравнение с колективните мнения на нашите читатели. И между другото имаме сметки с повечето от големите хостинг фирми.

Това е мястото, където тези проучвания влизат в игра. Само като зададем няколко прости въпроса, можем да научим какво реални хора – реални потребители – мислят за своите домакини на WordPress.

Добре, така че това е историята на самите проучвания, но какво е да поддържаме това проучване за хостинг на WordPress ниско ключово?

Просто искахме да достигнем до колкото се може повече случайни потребители.

Всички знаем какво би препоръчал WordPress pro – SiteGround, WP Engine, Kinsta. Това е обичайните заподозрени отново. Но тези хостове са това, което използват и случайните собственици на уебсайтове? Това искахме да разберем. О, и ние го направихме!

Ето истината за хостинга на WordPress и която хостове всъщност използват хората:

�� GoDaddy превзема пазара

Очаквахте ли, че ще е по друг начин?

Като наистина, нали?

Всъщност GoDaddy е най-популярният хост в това издание на нашето проучване за хостинг на WordPress за 2019 г. Ето петте най-добри:

 • GoDaddy – използван от 16.19% потребители
 • Bluehost – 13.25%
 • HostGator – 9%
 • SiteGround – 6.74%
 • Наименование – 3.34%

Това не е пълен списък с хостове – просто най-популярните отговори.

GoDaddy не е голямо име в хостинга на WordPress "мехур". Но познайте какво? Потребителите на WordPress не само използват GoDaddy … те всъщност са доста щастливи. Въпреки че не е най-високата оценка на препоръките в нашето хостинг проучване за WordPress, GoDaddy се включи в респектиращ 7,43 средно ниво по нашата скала с препоръки.

В крайна сметка предполагам, че не трябва да бъдем твърде изненадани от популярността на GoDaddy. Макар че не е на повечето "най-добрият хостинг на WordPress" списъци, компанията прихваща бързо WordPress свойства. Те също са доста активни в WordCamps, като често спонсорират събитията като един от най-високите спонсори.

Интересното е, че популярността на първите пет хостове в нашето проучване отразява доста добре общата популярност на пазара. Ето едно бързо сравнение на Google Trends, което не е перфектен показател, да, но все пак ни дава добър преглед на това колко популярни всъщност са тези компании в сравнение:

хостинг тенденции спрямо това WordPress хостинг проучване

Точно така, изглежда, че GoDaddy липсва там, нека да поправя това за вас:

хостинг тенденции 2

От друга забележка, като се има предвид, че HostGator и Bluehost са 5 пъти (ish) по-големи от SiteGround, наистина е впечатляващо, че SiteGround все още е успял да получи почти толкова много записи.

Още едно интригуващо поведение е, че управляваното хостинг пространство на WordPress не е представено толкова много в това проучване за хостинг на WordPress.

В предишните ни проучвания (тези, насочени към потребители на WordPress), компании като WP Engine и Kinsta имаха справедлив дял от гласовете. В тазгодишното проучване те получиха съответно само 25 и 9 гласа. Това показва само колко различно е хостинг пространството на WordPress, когато разговаряме с случайни потребители срещу хора, работещи с WordPress всеки ден.

�� Популярни домакини по държави

Това е частта от проучването за хостинг на WordPress за 2019 г., която наистина ни интересуваше.

Пазарът в САЩ е вид предсказуем по отношение на това кой ще бъде популярен. Искам да кажа, че всички тези реклами за Super Bowl трябва да отчитат нещо, нали, GoDaddy?

Но какво да кажем за международните пазари? Дали GoDaddy е толкова популярен в, да речем, Австралия, колкото е в САЩ? Да видим.

От 6 500+ отговора, само наоколо 29,13% са от САЩ, което прави голямото мнозинство международно.

Ето топ 10 държави и техните най-популярни хостинг компании:

Най-популярните WordPress хостинг компании по държави Страна
% от публикациите в страната
Най-популярен домакин през 2019г
Най-популярен домакин през 2017г
САЩ16,43%BluehostGoDaddy
Индия19,94%GoDaddyGoDaddy
Великобритания6,69%SiteGroundGoDaddy
Нигерия12,25%WhoGoHostWhoGoHost
Канада18,18%BluehostGoDaddy
Пакистан9,18%GoDaddyGoDaddy
Южна Африка21,88%AfrihostAfrihost
Австралия10,71%BluehostGoDaddy

Или за по-интерактивна презентация (кликнете върху държава):

�� Коя е най-високо оценената хостинг компания WordPress на 2019 г.?

Добре, нека се спрем на преследването, ето най-високо оценените WordPress хостинг компании според нашите 6500+ анкетирани анкети:

Хостинг компания Гласуване
000webhost666.71
1&1 IONOS1097.47
Bluehost5928.07
DreamHost598.25
GoDaddy7237.43
HostGator4027.84
Hostinger997.90
В движение707.82
Ipage537.68
Namecheap1498.19
SiteGround3018.64
WordPress3327.49

* Това е само в топ 10. Можете да получите пълния файл с данни в долната част на този пост.

За горната таблица решихме само да представим компаниите, които са получили повече от 50 записа. Ако нямаше праг, компании като A2 хостинг и Amazon AWS щяха да направят списъка в топ 10. Въпреки това, не се чувстваме супер уверени, поставяйки ги над останалите играчи, които са получили много повече гласове.

Ако сте а "WordPress човек" вероятно сте доста щастливи да видите SiteGround там на върха. Този резултат също е много успокояващ, като се има предвид, че за известно време препоръчваме SiteGround на нашите читатели, така че сме щастливи, че получават страхотно изживяване!

Отделно от това, големите имена като Namecheap и Bluehost изглежда се справят много добре в проучването – и двете са в топ пет.

Също така в първите пет можете да намерите и трите хоста, официално одобрени от WordPress.org – SiteGround, DreamHost и Bluehost.

Разбира се, нашето проучване за хостинг на WordPress не беше само за големите играчи. Респондентите всъщност споменаха повече от 1500 (!) Различни хостинг компании.

официални препоръчани домакини

�� Хората като цяло са доволни от своя хостинг

Най- средната оценка, дадена от респондентите, е 7,4 / 10. Това означава, че петте най-популярни хостове в това проучване за хостинг на WordPress са постигнали над средните оценки.

Интересното е, че този общ резултат беше малко по-висок в нашето проучване за 2017 г. – 7,7. Означава ли тази капка 0,3? Това оставям на вас да решите. Не бих скочил твърде бързо до заключения и ми е трудно да повярвам, че хостингът на WordPress е спаднал като цяло през последните две години.

За по-подробна разбивка ето процентът на хората, оценили своя домакин определена стойност:

Колко щастливи са хората с хостинга сиоценка
% от потребителите
1035,93%
911.76%
815,73%
710,56%
66,59%
59,57%
42,72%
32,37%
22,02%
12,74%

Основните разлики спрямо предишните ни проучвания за хостинг на WordPress

Правихме два вида анкети за хостинг тук в блога.

 • Анкети на крайни потребители – като тези, които представяме резултатите от тук
 • Проучвания за напреднали потребители – където искаме професионалисти и разработчици на WordPress да споделят кои според тях са най-добрите WordPress компании на пазара

Както бихте очаквали, тези проучвания дават значително различни резултати. Докато професионалистите в WordPress са запалени за хостове като WP Engine или Kinsta, случайните потребители работят най-вече с GoDaddy и Bluehost (както видяхме в това проучване). Но нека да отидем малко по-задълбочено.

Първо, ето какво се промени след последното ни проучване за хостинг на WordPress за крайния потребител, което направихме през 2017 г.:

Общите тенденции са приблизително еднакви. Трите най-популярни хостове през 2017 г. бяха GoDaddy, Bluehost и HostGator и те все още водят пазара през 2019 г..

Като се има предвид, HostGator е спаднал до №3 по популярност, докато Bluehost е нараснал много, за да си осигури №2. Малко по-надолу по пътя, SiteGround почти удвои обсега си. Нека да видим какво трябва да каже Google Trends по този въпрос:

SiteGround срещу HostGator

Като оставим настрана популярността, нека разгледаме как са се променили общите оценки. Ето данните:

Какво мислят случайните потребители за техните домакини в WordPress:

Хостинг компания2019 Рейтинг2017 РейтингПромяна
1&1 IONOS7.477.420.05
Bluehost8.077.930.14
DreamHost8.258.66-0.41
GoDaddy7.437.64-0.21
HostGator7.848.02-0.18
Hostinger7.907.580.32
В движение7.828.11-0.29
Ipage7.687.75-0.07
Namecheap8.198.040.15
SiteGround8.648.560.08
WordPress7.497.140.35

Промените не са огромни – най-голямата в топ 10 е DreamHost губи 0,41. Челната петица се колебаеше само незначително.

Всъщност сме доста щастливи, че виждаме рейтинги, които са толкова сходни с нашето проучване за хостинг на WordPress за 2017 г. Ако не друго, това са поне някои доказателства, че тези проучвания задържат с течение на времето.

Друго наблюдение, което можем да направим е, че пазарът на хостинг на WordPress не се променя толкова много като цяло. Лидерите остават същите в по-голямата си част, а качеството на обслужване, което тези лидери предлагат, остава почти същото.

Сега за нещо, което може да смятате за много по-интересно, ето разликите спрямо последното ни проучване за напреднали потребители:

Какво смятат професионалните потребители за техните хостове в WordPress:

Хостинг компания2019 рейтинг (крайни потребители) 2018 рейтинг (професионалисти) Промяна
Bluehost8.076.61.47
DreamHost8.258.20.05
GoDaddy7.4370.43
HostGator7.847.40.44
В движение7.828.4-0.58
SiteGround8.649.2-0.56

Компаниите с големи имена изглежда получават по-добри оценки от крайните потребители, докато бутикови, по-специализирани компании получават по-добри оценки от напредналите потребители. Предполагам, че тук няма изненада.

☯️ е "WordPress" домакин?

Има нещо интересно, което може би сте забелязали в една от горните таблици.

Много хора казаха това "WordPress" е техният домакин.

За съжаление, ние не знаем дали това, което те означава WordPress.com, или дали те объркват какво всъщност е хост.

Имахме още няколко отговора по този начин. Ето някои от тях:

"Кой е вашият домакин?"
Брой отговори
"WordPress"332
"не знам"29
"ThemeIsle"4
"XAMPP"16
"Cpanel"17

Може би това, което доказва повече от всичко друго, е колко объркваща е цялата идея за хостинг.

Като професионалисти считам, че абсолютно не можем да пренебрегнем факта, че WordPress не е толкова просто средство, колкото искаме да вярваме в това. Обучението на други случайни потребители е от ключово значение да им помогнете да разберат платформата и как да се възползват максимално от нея.

Тъй като WordPress работи на повече от 30% от всички уебсайтове, не е изненадващо, че много потребители нямат никакви познания или дори интерес да разберат вътрешната работа на платформата или какво прави един хост по-добър от другия.

Много случайни потребители просто пазаруват въз основа на цената или въз основа на маркетинговите съобщения, които виждат в мрежата. Много от тях дори не предполагат, че един хост може да е по-бавен или по-малко надежден от другия.

Това ме отвежда до следващото нещо, което искахме да разберем в това проучване за хостинг на WordPress 2019:

Essential Важна е скоростта за потребителите?

Ако сте специалист в WordPress, производителността на вашите сървъри вероятно е един от ключовите компоненти на общото ви удовлетворение. Но същото ли е и за всички останали? Наистина ли хората се интересуват толкова много?

Да го кажа накратко, хората се интересуват от скоростта, някои.

Първо, нека да направим бързо сравнение на резултатите от анкетата спрямо нашите собствени данни за ефективността на популярни хостове:

Хостинг компанияВижте времето за рейтинг
Bluehost2.878.07
DreamHost1.548.25
GoDaddy0.897.43
HostGator1.447.84
В движение0.477.82
SiteGround0.748.64

Тук има някаква корелация, но нищо твърде брутално. Някои от най-бързите компании заемат относително по-далеч от списъка, докато други с по-дълго време за зареждане печелят по-големи места. Също така си струва да се отбележи, че времето за зареждане, което получаваме при настройките си с всеки хост, не е задължително това, което получават другите потребители.

Нека разгледаме по-подробно какво ценят хората за техните хостинг настройки:

⭐ Какво ценят хората за техните домакини

Мисля, че вече можете да предположите какво е най-ценното нещо №1, но все пак да видим таблицата:

Какво потребителите ценят за техния хостингКакво
% от потребителите
поддържа17,32%
Цена10,26%
Обслужване на клиенти9,10%
скорост7,28%
Лесна употреба6,26%
надеждност4,29%
Uptime3,64%
Безплатно е2,18%
Сигурност1,67%

Да, качеството на поддръжката заема първо място.

Това беше незадължителен въпрос в това проучване за хостинг на WordPress, но все пак получи около 1370 отговора.

��️ Потребителите по целия свят са почти еднакво доволни

Повечето хостове на пазара в международен план в наши дни и е доста обичайно домакините да предлагат поне центрове за данни в Северна Америка, Европа, Обединеното кралство и Азия.

Въпреки че това е вярно, повечето големи хостове в нашия списък все още са със седалище в САЩ. Това ни накара да се чудим; са домакини, които успяват да се свържат с международни клиенти, както и клиенти от САЩ?

За да се опитаме да постигнем оценка на международните мнения, разделихме отговорите за нашите четирима най-добри хостове от потребители от САЩ и извън САЩ:

домакин
Гласове извън САЩ
Рейтинг извън САЩ
Американски гласове
Рейтинг на САЩ
Bluehost2767.983168.16
GoDaddy4567.382677.53
HostGator2187.811837.91
SiteGround1678.681348.59

С изключение на SiteGround, респондентите в САЩ бяха малко по-склонни да препоръчат своя домакин, отколкото международните. Като се има предвид, разликите не са достатъчно големи, за да декларират статистическа значимост.

Без по-големи размери на извадката можем само да кажем, че всички клиенти по света изглеждат доста равномерно доволни от своите домакини.

�� Домакини, които са част от Endurance International Group

Както може би знаете, EIG е една от най-големите хостинг фирми на пазара. В по-голямата си част те остават някак на заден план и изобщо не се предлагат на пазара.

Те постигнаха успеха си, като се сдобиха с голям брой други хостинг компании и след това ги оставиха да работят под оригиналните си търговски марки.

Тази практика – за придобиване на компании и след това оптимизиране на инфраструктурата им за печалба – не винаги седи добре с някои потребители.

Естествено, искахме да видим как EIG компании застанете в нашето проучване за хостинг на WordPress 2019. Ето какво открихме:

EIG хостинг компании според оценката на потребителитедомакин
Гласове
оценка
Bluehost5928.07
HostGator4027.84
Ipage537.68
BigRock287.40
Просто домакин175.63
Дебела крава137.08

В таблицата по-горе са представени само компаниите, които имат поне 10 споменавания.

♻️ Кои хостове са хората, които планират да преминат?

Освен да помолим нашите потребители да оценят текущите си хостове, ние също попитахме към кои хостове смятат да преминат, ако има такива. Ето най-популярните отговори:

На кой хостинг планирате да преминете?домакин
# от гласовете
% от гласовете
Не знам25729,88%
Bluehost9010,47%
WordPress526,05%
SiteGround354,07%
GoDaddy303,49%
HostGator232,67%
Hostinger131,51%
Namecheap121,40%

Първият път, когато направихме това проучване, най-популярният отговор беше WP Engine. В тазгодишното проучване за хостинг на WordPress само един човек заяви, че иска да премине към WP Engine.

��️��️��️ Колко сайтове са домакини на потребителите?

Ето как се разбиват данните:

Колко сайтове управлявате с вашия хост?# от сайтовете
# от гласовете
% от гласовете
1 – 5 уебсайта209171,73%
5 – 10 уебсайта40613,93%
10 – 50 уебсайта2528,64%
над 50 уебсайта1665,69%

Тези тенденции сами по себе си не са толкова изненадващи. Очаква се повечето хора да хостват само 1-5 сайта. Все пак, нека да разгледаме нещо малко по-интересно – колко са щастливи хората с техния домакин спрямо колко уебсайтове са хостващи:

Колко сайтове управлявате с вашия хост?# от сайтовете
Оценка на потребителя
1 – 5 уебсайта7.47
5 – 10 уебсайта8.29
10 – 50 уебсайта8.33
над 50 уебсайта8.06

Като цяло, колкото повече сайтове хоствате, толкова по-щастливи сте (с изключение на хостинг на повече от 50 сайта … предполагам, че този сценарий носи свои собствени предизвикателства).

Many Много хора са домакини на свои собствени сайтове?

Това е интересно нещо за гледане. Ето отговорите, които могат да се тълкуват като "хостинг себе си":

Потребителите, хостинг на сайтове самиНастройка на хостинга
# от гласовете
Моят собствен сървър / компания / хост54
Localhost38
XAMPP16

Заедно тези отговори представляват едва 1,66% от всички записи.

�� Какво означават резултатите от това проучване за хостинг на WordPress за нас?

Компании като Bluehost или GoDaddy не са били основните препоръки сред професионалистите или разработчиците на WordPress. Обикновено насочваме нашите потребители към оферти като SiteGround или WP Engine. Но трябва ли това наистина да е съветът за хостинг на хостинг?

Докато аз и вие вероятно не сте целта за, да речем, хостинг на GoDaddy, безброй потребители от цял ​​свят изглеждат много приятни и оценката, дадена в нашето проучване – 7.43 – далеч не е нещо, което можем да считаме за лошо.

Въпреки че скоростта и производителността ни бяха доста високи "това, което най-много цениш" списък, има и други фактори, които изглеждат много по-важни – главно цена, поддръжка и обслужване на клиентите.

За повечето фирми основен уебсайт за брошури е всичко, от което се нуждаят, и за тази цел повечето евтини хостове трябва да могат да доставят.

Но какво мислите? Има ли вероятност да препоръчате Bluehost или GoDaddy на някой, който търси хост на WordPress? Уведомете ни в коментарите.

�� Вземете файла с данни от това проучване за хостинг на WordPress

Ето го износ на сурови данни в случай, че искате да анализирате резултатите сами. Не забравяйте да ни уведомите, ако намерите нещо интересно!

Ако се интересувате да направите по-задълбочен анализ, все пак можете да получите файловете с данни от предишните ни проучвания: 2016, 2017, 2018.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map